Találatok a következő kifejezésre: Napközben üresen a (1 db)

Napközben üresen maradhat a kontaktlencse tartó, vagy akkor is kell benne folyadéknak lennie?

Legjobb válasz: Ha nincs benne a lencséd, nem kell benne folyadéknak lenni. Úgy gondolnám, a folyadék a lencséhez van, nem a tartóhoz.

Ha nincs benne a lencséd, nem kell benne folyadéknak lenni. Úgy gondolnám, a folyadék a lencséhez van, nem a tartóhoz.
a folyadék a lencséhez van, szóval én napközben soha nem tárolok benne folyadékot. max ha elmegyek vhova, és tudom h vmikor ki akarom venni, és magammal viszem, akor tezsek bele folyadékot.
Lehet üresen, csak tekerd rá jól a kupakokat, hogy ne legyen koszos.
Én mindig teszek bele.:D
Nekem meg pont azt tanácsolta az orvos, hogy napközben ne tegyem rá a kupakot, nehogy elszaporodjanak a gombák.
sztem hagyd üresen, nekem is azt tanácsolták.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Rövidlátás esetén ha nem hordok szemüveget szédülhetek?

kellene de nem hordok mert zavar.A doki szerint nem szédülhetek azért mert nem látok jól.

6

Kontaktlencse beleesett a szappanos vízbe, de jól lemostam. Kb 5-10 mpig volt benne, betehetem?

A mosdóban volt egy szappanos vízzel teli tálka, és a mosdókagyló felett vettem ki a lencsémet. Beleesett a lencse + a tokot is véletlen belelöktem a szappanos vízbe...
jól elmostam és sok folyadékba beáztattam a lencsét. Sajnos ez az utolsó pár és kb. 2 hét mire megjön az újabb 6 db-os (2 * 6 dbos) csomag.
Ugye nem lesz semmi baja ha sok folyadékkal elmostam a tokot is, a lencséket is?

3

Miez? Hogymúlik el?

az alsó szemhélyam alatt egykis sárgásfehér folt van ésha pislogok szúr...Miez és hogymúlik el?

6

Szemvizsgalati leletet 'cetlire' irtak kezzel. Semmi szoveg, csak szamok - betuk -es gyok jelek. Segitenetek megfejteni internetes szemuvegrendeleshez? Koszonom a hozzaertoknek.

Gyok jel alatt elso sorban +1.5 D=1.0, masodik sorban +1.0=1.0
Pd=62 mm
K +4.5D es + 4.0 D
PD= 60 mm
Melyik olvaso es melyik tavolra? Elso adatok mindket helyen a jobb szem? Szukseges lenne tudnom szferikus dioptriat, cylinder erteket es tengelyt ha ez atlathato valainek. Ha 2 szemuvegrol van szo, kulon kerem szepen ezeket leirni. Gondolom lehet egy szemuvegben is megcsinalni, marmint a tavolra lato lencse also reszere "olvasztani" olvaso reszt....Nagyon koszi a segitseget

1

Most leszek 18 éves, és 5 éve nem változott semmit a szemem. Lehet lézeres szemműtétet csinálni?

Érdemes? Van akinek 5 évig nem romlik a szeme, majd egyszer csak mondjuk 25 éves koromba romlana? A kontaktlencsét nem bírja a szemem, a szemüveget meg ki nem állhatom, rosszul érzem magam benne és ez meg is látszik a viselkedésemen.

2

A tompalátás gyógyítható/javítható?

17 éves fiú vagyok,és a jobb szemem tompalátó,tehát bármilyen erősségű szemüveget veszek fel nem javít a látásomon.Azt szeretném megkérdezni hogy ezen lehet-e valahogy segíten,vagy ez így marad?

2

Bandzsítok? ! (LENT! )

Ha felfele nézek az egyik szememmel befelé nézek és a fényképeken is látni hogy bandzsítok,de a szemem viszont nem rossz még szemüveget sem kell hordanom! hogyan lehet ezt helyre hozni?

1

Hordhatom 2 nappal tovább a kontaktlencsémet?

Fontos a szemem egészsége csak holnap egy fontos helyre kell mennem, ahova nem akarok szemüvegben menni, és tegnap volt egy hónapja hogy felbontottam, a bontatlan viszont nincs nálam így nem tudok újat kezdeni. Szerintetek lesz bajom ha 2 nappal tovább hordom?

1

Miért fáj a fejem a napszemüvegektől?

Kínaitól kezdve több százezer forintosat is próbáltam már. 2 összefüggő problémát is észrevettem. Úgy érzem mintha dioptriás lenne. Ha jól emlékszem kicsinyíti amit látok benne. (ha számít kipróbálom, hogy nagyít vagy kicsinyít-e)
A másik jel, hogy nagyon nehezemre esik a lépcsőn közlekedés, nem érzem a szintkülönbség nagyságát, sőt járdán is bizonytalanul megyek napszemüvegben. Ezeken kívül észre vettem, hogy ha megnő a hajam és lenő a szemem elé attól is iszonyatosan meg tud fájdulni a fejem.

Az érdekelne, hogy mi a problémám oka és hogy hordhatnék napszemüveget?

Kicsit okosabb ötleteket szeretnék a ne hordj napszemüveget és a vágd le a hajadatnál :D

3

Purevision, vagy Purevision 2 HD? Melyik jobb lencse?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!