Találatok a következő kifejezésre: Napi 7-8 dolgozom, (4 db)

Napi 7-8 órát dolgozom, ülő munkát végzek szinte egész nap, a papirok fölött görnyedek. Ezzel árthatok a babámnak?

12 hetes vagyok

Legjobb válasz: Szia! Egyenlõre még nem, mert pici a baba, de késõbb, amikor kevesebb helye van, sokkal kellemetlenebb lehet. Munka után pihenj sokat és sétálj friss levegõn. Munka közben is állj fel óránként és sétálgass.

Szia! Egyenlõre még nem, mert pici a baba, de késõbb, amikor kevesebb helye van, sokkal kellemetlenebb lehet. Munka után pihenj sokat és sétálj friss levegõn. Munka közben is állj fel óránként és sétálgass.
A babának nem ártasz, de a derekadnak igen. Ha a babától majd nem férsz el, azt úgyis érezni fogod:-) Munka után, ha nehéz is, tornázz, akár otthon akár eljárhatsz valahova. Nem kell megerõltetõ torna, valami laza, ami erõsíti a hátad. Figyelj a helyes testtartásra, ülj egyenesen.
Nem ártassz vele a babádnak! ne izgulj ez nem betegség. Õsanyáink még kapáltak is 8 hónapos terhesen. egy kis pihit tarthatsz közbe. fontos a helyes testtartás!

Heti 6 napot dolgozok, 7-8 órában. Hétfőtől szombatig. A főnökkel felváltva dolgozunk, de 99 %-ban én dolgozok szombaton, pedig nem ez lett megbeszélve. Jogos a felháborodásom? Tovább.

Megjött a bérszámfejt? papírom, és a szombatok munkaszüneti napoknak vannak megjelölve. (tehát mintha nem dolgoztam volna). Járna ezért valami pótlék? Gondolom ilyenkor a saját lapjára tünteti fel, mintha ? dolgozott volna szombatonként, mert valakinek kell a nyitva tartás miatt.

Legjobb válasz: Ja és ráadásul ez már 2szer elõfordult, de sajna gyáva vagyok és féltem az állásom, nem merek szólni érte, pedig lassan 10.e, és nem akarom h megint elõforduljon ez. Holnap szólok neki mert ezen kívül is van pár dolog amiért ideges vagyok miatta. Hogy lehet ilyet csinálni???

A kérdező hozzászólása: Ja és ráadásul ez már 2szer elõfordult, de sajna gyáva vagyok és féltem az állásom, nem merek szólni érte, pedig lassan 10.e, és nem akarom h megint elõforduljon ez. Holnap szólok neki mert ezen kívül is van pár dolog amiért ideges vagyok miatta. Hogy lehet ilyet csinálni???
Mit beszéltetek meg a munka kezdetén? Hogy a fizetésedben alapból benne van a szombat is? Ha nincs, akkor jogos, hogy jár a szombatért plusz pénz, mert túlóra, de akkor a szerzõdésednek is tartalmaznia kéne, hogy milyen plusz jár túlórára, különben nem is túlórázhatnál. Mindenképp ülj le beszélni vele, hogy ez most akkor hogy van?

A párom minden nap este 7-8-ig dolgozik, de olyan is volt már többször, hogy 11-kor jött haza. Ma szombat van, és még most is bent van, és ki tudja, mikor jön haza. Hogy kezeljem ezt, ti hogy kezelitek?

Együtt élünk,de örülök, ha együtt alszunk és vasárnap együtt vagyunk, de néha még akkor is dolgozik... Alig találkozunk, és nagyon magányos vagyok... de nem akarom, hogy azt higyje, hogy hisztizek. A félreértés véget tényleg dolgozik, nem csal meg! Egyszer?en ilyen a munkája. Nagyon szeret, de ezt nehezen viselem!!! És nem keres sokat, 20 éves vagyok, de egyáltalán nem tudok szórakozni járni, annyira nincs pénzünk!! eddig mindenben mellette voltam, de nem bántom meg azzal, ha hangot adok a véleményemnek??

Legjobb válasz: Szerintem megértené õ is.Nem lehetne esetleg hogy többet legyetek együtt.nem lehet megoldani?:S Ha szeret akkor szerintem nem fog megsértõdni ha elmondod hogy mi bánt és hogy mit szeretnél.Sok sikert ;-)

Szerintem megértené õ is.Nem lehetne esetleg hogy többet legyetek együtt.nem lehet megoldani?:S Ha szeret akkor szerintem nem fog megsértõdni ha elmondod hogy mi bánt és hogy mit szeretnél.Sok sikert ;-)
Szia! Ne haragudj, lehet, hogy nem fog tetszeni, amit írok, de mi lenne, ha Te is elmennél dolgozni, ha eddig nem tetted? Nem kellene magadat sajnálni egyfolytában, pénzed is lenne szórakozni, és a barátodat sem kéne nyúzni, õ mindent megtesz azért, hogy jól éljetek.
hat ha csak o keres ratok, akkor meg szep, hogy sokat dolgozik. Menj el dolgozni, nem fogsz unatkozni annyira es neki sem kellesz annyit dolgozni.
Sajnos ez a Magyar ember sorsa. Dolgozni hajnaltól késõ estig. Persze mindezt írtó kevés pénzért. Szórakozni, kirándulni, esetleg mozit, múzeumot látogatni bizony ebbõl a fizetésekbõl és idõhiány miatt lehetetlen. Természetesen vannak olyanok, akik rengeteget dolgoznak, napi tizenhat órát és mellette még bevállalnak egy másodállást, utána meg haza és foglalkozás a szerettekkel és nem marad ki a kikapcsolódás sem. Ezt azért írtam le, mert tapasztaltam, hogy bármit is írtam rögtön rákontrázott egy két emberke, hogy így úgy lehet csinálni mert ha õ neki van erre idõ és pénz, akkor más is megtudja tenni. Mert sokan magukból indulnak ki. Önzõ az ember és sajnos az ember önpusztító, aki azt pusztítja ami enni, inni ad neki az pedig a Föld. Na de eltértem a témától. Nehéz lesz egy darabig neked, de fel a fejjel és kitartás. Foglald el magad valami értelmessel, hogy addig is teljen az idõ amíg várod a párod.
A kérdező hozzászólása: Úgy tûnik le kellett volna írnom: fõiskolára járok, és mellette dolgozom is, csak keveset keresek. Úgy vettem észre, inkább férfiak írtak, holott megértõ hölgyek válaszát vártam...
Mit dolgozik a barátod? Szereti a munkáját? Hogyan viszonyul hozzá?
Nos én nõ vagyok. Persze megértelek, nagyon rossz lehet egyedül. Gondolj viszont arra, hogy igy, hogy még tanulsz és dolgozol, legalább te is el tudod foglalni magad, valamit tág az ismerettségi köröd, vannak barátaid, akikkel beszélgethetsz. Azért jobb, mintha otthon lennél egész nap, és a háztartást vezetnéd, arra várva, hogy majd csak hazajön. Ne tünj csalódottnak és szomorúnak melletted, hiszen érted dolgozik, ezzel is a szeretetét fejezi ki. Légy türelmes, gondolj arra, hogy nemsokára lediplomázzol, el tudsz menni teljes munkaidõbe valahová, és akkor majd jobban álltok anyagilag, neki se kell beleszakadnia a munkába. Addig azt tudom javasolni, hogy vasárnaponként biztos nem dolgozik a párod. Ilyenkor fõzz valami finomat, szeretkezzetek jó sokat, és élvezzétek az együtt töltött idõt.


A kereskedelemben dolgozok és nyitva vagyunk hétfőtől-vasárnapig reggel 7-tól este 8-ig és például vasárnapra esik egy ünnep nap akkor nekünk azt miért nem fizetett ünnepnek veszik?

Legjobb válasz: Mert attól, hogy változó beosztásban vagy még nálatok is a hétkoznapok*8 óra a havi munkaidökeret. ha négy órás lennél, akkor az ünnepet csak 4órában fizetnék szerdán is.

Mert attól, hogy változó beosztásban vagy még nálatok is a hétkoznapok*8 óra a havi munkaidökeret. ha négy órás lennél, akkor az ünnepet csak 4órában fizetnék szerdán is.
Azért mert heti 5 munkanap van, a hétvégét pedig szabadnak számítják, még az ilyen munkahelyen is, ahol te is dolgozol, mert jár heti 2 szabadnap, ezt nem írtad így van-e, de papíron kiadják. Tehát a vasárnap munkaszüneti napnak számít, így arra ünnepi pénz nem jár.
A kérdező hozzászólása: Igen jár a két pihenõnap amit ki is tudok venni. Köszönöm a válaszokat, így mostmár értem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!