Találatok a következő kifejezésre: Nagyon zsibbad fáj a jobb (3 db)

Ha már egy hete fáj, akkor épp ideje lenne orvoshoz fordulni.

Nagyon zsibbad és fáj a jobb kezem! eddig csak éjszaka mostmár nappal is! mit tehetek ellene?

az orvos csak annyit mondott vizesedek,(25 hetesen?és akkor miért csak a jobb kezem fáj és zsibbad?)segitsetek

Legjobb válasz: Szia! Én 20 hetes vagyok és vizes vagyok, igaz nekem jobban a csípõmön és a combomon, de most azt vettem észre, hogy zsibbad a combom, hát remélem elmúlik, mert nagyon furi. Szerintme nincs mit adni rá, ki mikor kezd el visedni, és kinél milyen tünet van emiatt. Kitartás, hátha elmúlik.

Szia! Én 20 hetes vagyok és vizes vagyok, igaz nekem jobban a csípõmön és a combomon, de most azt vettem észre, hogy zsibbad a combom, hát remélem elmúlik, mert nagyon furi. Szerintme nincs mit adni rá, ki mikor kezd el visedni, és kinél milyen tünet van emiatt. Kitartás, hátha elmúlik.

Ujj- és kézfejzsibbadásra ajánlanátok ötleteket amiktől jobb lehet? Korábban csak este volt, de mostmár napközben is, folyamatosan zsibbad a bal kézfejem, nagyon rossz érzés, néha már fáj. 34+5 hkm

Legjobb válasz: sajnos jó ötlet nincsen. nekem ez volt az elsõ jele a toxémiámnak, azaz a vizesedésnek. hidd el ami volt a világon kipróbáltam, orvostól orvosig jártam, de semmi. végül 32+5 napra császár lett a vége. a fájdalmat tudod csökkenteni, azaz nekem sikerült, igaz költséges mert napi 3 calcium sandozt ittam meg. ezt heteken keresztül, egy belgyógyász ismerõs tanácsára. a fájdalom, görcsösség kiszünt, de a zsibbadás megmaradt. ráadásul nekem 18hétõl kezdõdött a zsibbadás és 24 hetesen már non-stop zsibbadtak és fájtak az újjaim. szóval csak azt írhatom kitartás, még van öt heted, aztán még egy hónap és elmúlik....nagyon rossz én még öltözni sem tudtam, a férjem segített olykor.

sajnos jó ötlet nincsen. nekem ez volt az elsõ jele a toxémiámnak, azaz a vizesedésnek. hidd el ami volt a világon kipróbáltam, orvostól orvosig jártam, de semmi. végül 32+5 napra császár lett a vége. a fájdalmat tudod csökkenteni, azaz nekem sikerült, igaz költséges mert napi 3 calcium sandozt ittam meg. ezt heteken keresztül, egy belgyógyász ismerõs tanácsára. a fájdalom, görcsösség kiszünt, de a zsibbadás megmaradt. ráadásul nekem 18hétõl kezdõdött a zsibbadás és 24 hetesen már non-stop zsibbadtak és fájtak az újjaim. szóval csak azt írhatom kitartás, még van öt heted, aztán még egy hónap és elmúlik....nagyon rossz én még öltözni sem tudtam, a férjem segített olykor.
ja, és nekem mindekttõ kezem zsibbabdt.
Nekem is a rengeteg víztõl volt. Csak azzal tudlak "vigasztalni", hogy nekem a 19. héten kezdõdött és a végére konkrétan elviselhetetlen volt, már egy gombot sem tudtam begombolni. Amúyg én is toxémiás lettem, de a 38. hétig húztam. Nekem egy nagyon-nagyon kicsit segítetta torna, kézkörzés de igazából csak a császár után múlt el.
Szia! Nekem 23 hetesen kezdõdött, 38+4-re szültem, nem lettem toxémiás, én csupán csak a melegtõl vizesedtem be annyira hogy a sok víz nyomott valami ideget. Mindkét kezem az elsõ 3 ujjam zsibbadt. Nekem semmi sem vált be rá, de megszületett a gyerkõc, és szerintem már aznap este nem zsibbadt. Kitartást:)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszi a válaszokat! szerencsére a vérnyomásom okés, meg nem is vizesedek, úgyhogy ez akkor a meleg lesz és a túlnyomás (néha már egy pezsgõsüvegnek érzem magam, ami mindjárt kidurran :) ) remélem azért sokkal rosszabb már nem lesz és akkor ezt az öt hetet fél lábon is kibírom, végülis megéri az tuti :) Köszi még egyszer a segítségetek és jó babázást mindenkinek!
elsõ vagyok. azt írtad nem vizesedsz. mennyit híztál? mert ugye én a 32 hét alatt 25 kilót, nekem a víz nyomta a kéz ideget...de nálad nem lehet hogy inkább a gerincbõl indul ki? bár ezt cáfolta az én dokim mondván a baba nem tud ott ideget nyomni...más doki meg mást mondott. jobbulást és kitartást :)
A kérdező hozzászólása: ...eddig hét és fél kilót, erre mondta a dokim is, hogy biztos nem vizesedéstõl van, meg megnyomogatta a lábam is. Valamitõl azonban sajnos mégis :( bár most váltott, éjjel egész elviselhetõ és nappal lett nagyon rossz...
Hát akkor tényleg nem valószínû hogy a víztõl van. van doki aki mint írtam azt mondja a baba nyom ideget. rosszul írtam, a dokim is ezt mondta, ám a belgyógyászunk mondta hogy ez nem valószínû, ott nincs ezért felelõs ideg. amit még én esténként alkalmaztam az a jégzselé. bekentem a kezemet vele, aztán belenyomtam egy tál hideg vízbe...pár percig jó volt, de nekem már az is sokat számított. én sokat sírtam a végén már emiatt, elviselhetetlen volt, még a kanalat se tudtam megfogni. kitartás neked, örülök hogy azért neked nem olyan súlyos mint nekem. sajnos erre nincsen gyógymód. én neurológián is voltam emiatt, nagyon rosszak voltak mindkét kezem reflexei, idegi vizsgálatai, de ugye a kismamákkal nem mernek semmit sem csinálni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a biztató szavakat, ezt a jégzselés dolgot kipróbálom mindenképp...aztán meg jobb híján akkor tûrök, azt hiszem még így is szerencsésnek mondhatom magam mert a tipikus "kismamabetegségek" nagy része elkerült (kopkopkop). Köszi még egyszer, szép napot!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!