Találatok a következő kifejezésre: Nagyon vágyunk babára, és most azt (28 db)

Nagyon vágyunk már babára, és most azt vettem észre, hogy bő színtelen szagtalan folyadék jött, jön a hüvelyemből. Olyan megjövős érzésem van. Ez most menzi, vagy lehet h babánk lesz?

Nagyon össze-vissza jön meg, hosszú ciklusaim vannak, nehéz kiszámolni a peteérést. A múlthavim alapján 17-ke körül kéne megjönnie.

Legjobb válasz: Szerintem ne tippelgess inkább menj el egy drogériába vagy gyógyszertárba és vegyél ovulációs tesztet.Igaz nem olcsó 3000 Ft.-körül van,de az ügyesek hosszában kettévágják a csíkot így dupla ideig elég.Akkor közelebb leszel a peteérés idõpontjához ha már ennyire vágysz egy babára,ennyit megér szerintem!!!Sok sikert!!!!

Szerintem ne tippelgess inkább menj el egy drogériába vagy gyógyszertárba és vegyél ovulációs tesztet.Igaz nem olcsó 3000 Ft.-körül van, de az ügyesek hosszában kettévágják a csíkot így dupla ideig elég.Akkor közelebb leszel a peteérés idõpontjához ha már ennyire vágysz egy babára, ennyit megér szerintem!!!Sok sikert!!!!
Én sose vettem ilyen tesztet mégis tudtam mikor van peteérésem.Egy kis odafigyeléssel te is rájöhetsz mikor vanak termékeny napjaid.Ha érdekel az én sztorim: [email protected]
1 ilyen alkalomtól nem lesz semmi baja, nyugi, de máskor figyeljetek jobban :)
az egyiket lehet nem eszi meg az utolsó cseppig mert elõbb eltelíti, a másik után meg éhes maradhat mert túl híg. nyugi, ennél baja tuti nem lesz :)
A kérdező hozzászólása: huu!akkor megnyugodom!nagyon beparáztam!nem is fog begörcsölni?köszönöm nektek!
Nyugodj meg, nem lesz baj, se görcs, se más! :) Elsõ voltam
A kérdező hozzászólása: köszike aranyos vagy!!!bepánikoltam nagyon

Ebből, hogy tudok következtetni, hogy milyen nagy a babám? És mit jelentenek ezek az adatok? Meg azt mondta a doki, hogy majdnem 2kg! Most vagyok 31 hetes kismama

BPD.81mm s.32 ? AD:81mm? FL:60mm? FHR:148/min?

Legjobb válasz: Ha jól emlékszem, akkor a BPD a koponya átmérõje, az FL a combcsont hosszát jelenti, az AD nem tudom. A s. 32 pedig a hetet, hogy a méretek alapján 32 hetes vagy.

Ha jól emlékszem, akkor a BPD a koponya átmérõje, az FL a combcsont hosszát jelenti, az AD nem tudom. A s. 32 pedig a hetet, hogy a méretek alapján 32 hetes vagy.
http://szuloklapja.hu/baba/body/hetrol_hetre.php?HETEK=31 Ezen az oldalon le tudod ellenõrizni az adatokat, hogy megnyugodjál, de ha adhatok egy tanácsot ne foglalkozz azzal amit a neten írnak, a méretekrõl, hanem a dokidnak hidd el, amit mond. Én végigizgultam a terhességemet, mert engem is riogattak, egészséges 12 hónapos kisfiam van.
De mitõl parázol? Ne legyél már ilyen. Tudod, aki felírja az adatokat, az is emberbõl van, és valószínû az AD értékhez is azt írta be, amit BPD-nek mért. Nem értem, minek kell egybõl rémeket látni, nyilván ha lenne gond, a dokid szólt volna - ergo nincsen semmi baj, csak egyszerûen elírt egy adatot. Azért ez még nem katasztrófa...
A kérdező hozzászólása: Most akkor ezt nem értem! Ki írt el mit? Most komolyan nagyon parázok!
Szerintem elírás:) A 81mm-s hasátmérõ kb. 14 hetes terhességnek felel meg:) Biztosan minden rendben, mert ez annyira kirívó eltérés lenne, hogy a doki tuti mondta volna, ezért gondolom, hogy csak elírás.
A kérdező hozzászólása: Mindent le írtam! És miért kicsi? Az nagy baj? A doki szerint minden rendben van!
Az AD biztos? A hasûtmérõnek ez nagyon nagyon kicsi, szerintem elírtad, 280 körülinek kéne lennie 81-es BPD-hez. Ha az AD-t is megírod, akkor kalkulátorral ki lehet számolni.
Csak a hosszát tudtam neked kiszámolni az a fl alapján 41, 58cm:) a súlyhoz kellene nekem aaz Ac méret de azt nem írtad
Az FHR jelentése pedig Fetal Heart Rate azaz a pici szívhangjára utal, ami teljesen normális értéket mutat a babádnál. A kicsik szíve elég sokat ver percenként, ez normális. Itt egy lista, hogy ennyi idõsen kb. mekkorák a babák méretei: http://www.pocaklako.hu/terhessegi-ultrahang/uh-tablazatok/m.. Rövidítések jelentése: http://terhesseg.network.hu/blog/terhesseg-klub-blogja/terhe.. Lányom 31 hetesen 1800 gramm körül volt, a BPD (fejátmérõ) értéke 82 mm volt, az FL (combcsont) 65 mm volt. Õ 3330 grammal, 54 cm-rel született a 41. héten.
Az AD a hasátmérõt jelenti.
Amit az elõbb küldtem linket a fõbb adatok stimmelnek, most megnéztem, ne izgulj!


Szerintetek nagy gond ha valaki fiatalon lesz anya? (19 éves vagyok és most várom az első babámat, de egyáltalán nem bántam meg)

Legjobb válasz: Szia! Én mindig attól paráztam mikor mentem a vizsgálatokra, hogy lenéznek milyen fiatal vagyok. Nem bántam meg, hogy fiatalon vállaltam babát, legalább nem leszek 50éves mire érettségizik. 22évesen szültem, és most is itt fekszik a 3hónapos kisfiam mellettem. Imádom!!! Sok sikert, és kitartást!

Szia! Én mindig attól paráztam mikor mentem a vizsgálatokra, hogy lenéznek milyen fiatal vagyok. Nem bántam meg, hogy fiatalon vállaltam babát, legalább nem leszek 50éves mire érettségizik. 22évesen szültem, és most is itt fekszik a 3hónapos kisfiam mellettem. Imádom!!! Sok sikert, és kitartást!
Szia! Tök jóóó!!! :D Bocsi a lelkesedésért csak olyan kevesen merik bevállalni fiatalon a picit. Mert azért ez nem kis felelõsség és sokmindennek passzolnia kell. Hány hetes vagy?:) 22 éves 22+4 hetes
Szia! Mindennek megvan az elõnye és a hátránya is. Kinek mi jött be az életben, van aki fiatalon is nagyon boldog és teljes életet él egy gyerekkel, de az ellenkezõje is igaz. Ami nagyon sokat segít az a háttér, mert támogatás nélkül, egyedül ilyen fiatalon nem lehet a gödörbõl kilábalni, mert most már csak levelezõn mehet a tanulás és ahhoz bizony pénz kell, mellette pedig dolgozni valamit, mert a gyereket el is kell tartani. Egyébként ha becsúszott az már nem választás kérdése, és már kár ezen gondolkodnod, mostmár az adódó helyzetet kell megoldani, ami reméljük jól megy majd. 30 hetes km
Szia!Egyáltalán nem gond!Sõt!Gratulálok!Én 17 évesen szültem az elsõ babám és egyáltalán nem bántam meg!Férjemmel azóta is együtt vaygunk és június végére várjuk a kistesót!:) :) Megvan mindenünk, remek anyagi hátterünk!Semmibõl se maradtam ki csak azért, mert fiatalon szültem!Imádok anya lenni!Majd meglátod milyen csodálatos érzés anyának lenni!Mégegyszer gratulálok és sok boldogságot a picihez!24 éves és 33 hetes kismama
Én ennyi idõsen még alkalmatlan lettem volna, így még 10 évet vártam, de ez nem azt jelenti, hogy mindenki ilyen késõn érõ típus :)
Én 24 vagyok és még csak most érzem azt igazán, hogy kinyílik számomra a világ és tele vagyok tervekkel-egyelõre gyerek nélkülikkel. Végzõs vagyok az egyetemen, világot akarok látni, stabil munkát találni, tapasztalni, tapasztalni... én nem vagyok egyelõre kész arra, hogy ilyen változást éljek meg mint egy gyerek születése, nevelése. nem vagyunk egyformák, ha te nem érzed bajnak, hogy ilyen fiatalon gyereket vállaltál, akkor nem is az.
szerintem gond, 19 évesen még nemez a dolgod.mindennek megvan az ideje.megtapasztaltad milyen a világ? az önálló élet? az önellátás? egy jó munka? élvezni a jó munka gyümölcsét és utazgatni? persze most sokan mondják, hogy majd gyerek után ráérsz dolgozni, de sajnos addigra már idõsebb leszel, tapasztalatok nélkül ráadásul gyerekkel. nehezen fognak alkalmazni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat és a véleményt!! És 25 hetes vagyok!
A kérdező hozzászólása: Igazából nem terveztük elõre csak összejött, de ha már így alakult nem tudnék most már máshogyan cselekedni! A szüleim és a párom is támogat akkor nagy gond csak nem lehet ugye?? Persze félek az anyaságtól h valamit "elrontok" vagy nem úgy teszek ahogy kellene, de ugye bele lehet rázódni??
gratulálok:) tök jó:) szerintem a terhesség és a gyerekvállalás egyáltalán nem korfüggõ én így gondolom.mindenki tudja hogy mikor érett meg és azt is hogy kinek szül..én 22 éves vagyok párom 26..9 hét és jön a picur..tervezett volt segítségünk nincs 5 éve vagyunk együtt elég sok problémát megoldottunk már...úgyhogy...:)
szia elõször is gratulálok a babához.Én egy 21 éves 20 hetes kismama vagyok.Nekünk sem tervezett volt de ha már így alakult hát jöjjön.Engem anyukám 17 évesen szült és nagyon jó hogy nincs sok korkülönbség köztünk.Hidd el jó lesz!Mindenkinek boldog babavárást és jó egészséget.
nem baj én is szeretném ha az én csajom 18-19 évesen lenn terhes mire öregek lennék idõs gyerekeink lenének

Most várom a második babám, és nagyon érdekelne, hogy a második szülés mennyivel másabb mint az első! Az első babám 2 óra alatt született meg, fájni fájt, de alapjáraton nem volt vészes! Mennyivel nehezebb vagy könnyebb?

Az els? szülésnél nem volt ott a férjem,most ott lesz! Mennyivel lesz így jobb,vagy rosszabb a szülés?

Legjobb válasz: Woooow, had kérdezzem meg, hogy minek köszönheted, hogy csak 2 órát kellett vajúdnod? Tettél érte valamit, vagy pusztán genetika?Széles a csípõd, vagy van valami extrém amit kiemelnél magaddal kapcsolatban? Az elsõ babák általában 10-12 óra alatt vannak meg a 2. gyerek a fele.Lehet, hogy te bemész és észre sem veszed már meg is lessz.A férjeddel biztosan még könnyebb lessz :oD 18 hetes kismami

Woooow, had kérdezzem meg, hogy minek köszönheted, hogy csak 2 órát kellett vajúdnod? Tettél érte valamit, vagy pusztán genetika?Széles a csípõd, vagy van valami extrém amit kiemelnél magaddal kapcsolatban? Az elsõ babák általában 10-12 óra alatt vannak meg a 2. gyerek a fele.Lehet, hogy te bemész és észre sem veszed már meg is lessz.A férjeddel biztosan még könnyebb lessz :oD 18 hetes kismami
Én is most várom a második babám. Az elsõnél hajnali fél háromig szundikáltam az ágyban, aztán hirtelen elfojt a magzatvíz, 4.20-kor már a karomban tartottam. Nagyon sokat sétáltam, és szinte mindent megcsináltam otthon.Most sajna nagyon keveset tudok sétálni, dolgozom, állandóan rohanok (autóval). Érzem, hogy most nehezebb lesz a szülésem! A fizikai állapot nagyon sokat jelent! :) Szép baba várást!
Szia!!!!Én is a második babámat várom, és kicsit félek is a szüléstõl, mert az elsõvel nem voltam valami szerencsés mint te, hogy 2 óra alatt megszületett.Én csütörtök hajnali 5 órától, péntek dálután 5-re lett meg.Szoritok neked hogy a másodikkal se legyen hosszabb szülésed mint 2 óra.Remélem nekem is a második babucival könnyebb lessz. Üdv:27 hetes kismama.
Minden szülés más és más, erre nem tudsz alapozni. De a férjed jelenléte biztos nagyon jó lesz!!:-)
Elsõ lányomat 5 óra alatt szültem meg. Másodikat aki 4 hetes fiu, 3.5 óra alatt lett meg. De õszinte leszek, sokkal fájdalmasabb fájásaim voltak mint lányommal, de gyorsabban lett meg.Mind a kettõt fájdalomcsillapito nélkül szültem.

2 hetes terhes voltam, de nemtudtam rola, a labamat nagyon megutottem es a doki rtg-re kuldott (talpam rongeneztek). par napra ra megtudtam hogy terhes vagyok, es most nagyon aggaszt az rtg. Szerintetek lessz valami baja a babanak?

Legjobb válasz: Nekem a fogam röntgenezték, és kaptam ólom köpenyt. 4 hetes terhes voltam, és most van egy egészséges 5 hónaposom. :) Kaptál kötényt?

Nekem a fogam röntgenezték, és kaptam ólom köpenyt. 4 hetes terhes voltam, és most van egy egészséges 5 hónaposom. :) Kaptál kötényt?
Ha orvosi értelembenvoltál 2 hetes, az kb. pont a fogantatás idõpontja. Ez nagyon korai, szerintem nem lehet baj, de kérdezz rá a dokitól azért.
a talpadat röntgenezték, hogy lenne már baja a babának?
A válasz írója 85%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 18:58 Röntgen esetében mindegy, hogy az anyuka a várandóság melyik szakaszában van, ugyanolyan hatással van a fejlõdõ magzatra a rtg sugár. Nem véletlenül kell az ivarszerveket életkortól és eü állapottól függetlenül mindig letakarni hiszen még a petefészekben várakozó petesejtekre is kihat. Kérdezõ: Ha kaptál a hasadra ólom lapocskát, akkor semmi baj nem lehet.
A RTG sugárzás "mindent vagy semmi" alapon mûködik. Ez azt jelenti, hogy vagy vetélést okoz vagy nem lesz baj. Az ilyen típusú sugárzás csak az elsõ 12 hétben veszélyes. Utána már nem ártalmas (ami azért nem azt jelenti, hogy álljunk a RTG gép elõtt...tehát semmiképpen nem azt jelenti, hogy hasznos). A nemi szervekhez és a pajzsmirigyhez azért tesznek ólomkötényt mert ezek a szervek a legérzékenyebbek a sugárzásra (tehát nem a spermium és a petesejt hanem maga a szerv). Egy RTG orvos.
A kérdező hozzászólása: koszi a valaszokat. nem kaptam kotenyt , hiszen akkor meg nem tudtam hogy terhes vagyok. 5 hetes vagyok most, a doki szerint most meg minden rendben van ... de az rtg nem hagy nyugodni...
A kötényt nem csak terhesek kapják, én sem tudtam, hogy az vagyok. Az ivarszerveket általában védik a sugárzástól, azért adnak kötényt.

Most szombaton töltöttem be a 18. hetet. És ugy éreztem megmozdult a pici. Vasrnap is érezem jobban. De viszont most 2 napja nem agyon érzem. E z nagy gond. Vagy lehet azér mert az első babám, és nem nagyon tudommire kell figyelnem?

Legjobb válasz: 18 hetesen még nem érzed mindig, ha mozog, attól még õ mozog vagy lehet, éppen pihizik. Késõbb is lesznek napok, amikor lustább, ne aggódj emiatt.

18 hetesen még nem érzed mindig, ha mozog, attól még õ mozog vagy lehet, éppen pihizik. Késõbb is lesznek napok, amikor lustább, ne aggódj emiatt.
Nem gond, ne aggódj. Nekem a 2. babám, és a 13. héttõl érzem az apró mocorgásokat, az elsõnél tuti nem tudtam volna, hogy ez az. Egy pár nap, és majd úgy beindul a mozgás, hogy csak na!
Nekem is így van. Tegnap elõtt óta nem érzem, csak nagyon ritkán és lent. Tegnap voltunk UH-n és csücsül, azt mondta az UH-s, hogy azért.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat
22 hetes vagyok, és még van, hogy most sem érzem 1 napig. Akkor eszem egy kis csokit, attól fel szokott kelni. :)

Nagyon vadul rúg a babám. és jó kemény mikor rúg. most a párom is azt mondta ez nagyon durva.25. hétben vagyunk. mi lesz később?

persze örülök, hogy mozog, hisz ezek az életjelzései :D

Legjobb válasz: én is a 25 hétben vagyok, és sokszor akkorákat rúg,h csak lesek..olyan mintha forgolodna vagy dobálná magát...mikor kisebb a rugás akkor meg meg vagyok ijedve már...

én is a 25 hétben vagyok, és sokszor akkorákat rúg, h csak lesek..olyan mintha forgolodna vagy dobálná magát...mikor kisebb a rugás akkor meg meg vagyok ijedve már...
Gondold el, nekem állandóan a hólyagomat rúgdossa, nem semmi, és mindig akkor amikor épp nem tudok elmenni pisilni.mert olyan helyen vagyok.:-) Késõbb majd ritkul, mert egyre kevesebb helye lesz, de addig kapunk ahol csak ér:-)
Hát igen, ezt a kérdést én is feltettem magamnak:-) Még erõsebb rugásokra számíthatsz, de kevesebb mozgásra. Néha nagyon erõteljesen mozog, sokszor felvátlta a rugást az az érzés, hogy kinyomja magát valahol, pl a bordádnak a fenekét. De mivel a helye kisebb, kevesebbet forog. Pont a legmozgékonyabb idõben vagy.-) Simizd meg olyankor, akkor el szokott nyugodni:-)
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, most azt vettem észre ha felállok és kicsit rugozók abbahagyja, de amint leülök folyt.köv. boldog babavárást nektek is
Nyugi, most még rengeteg helye van.Nekem is volt, hogy akkora hacacárét csapott abban az idõszakban, hogy nem tudtam mit csinálni tõle.Aztán már nincs helye, így csak úszkál meg helyezkedik, meg néha megrugdos.
Ha pl. sétálsz vagy ahogy írod rugórol abbahagyhatja, mert odabent õ is ringatózik olyankor, és azt szereti.Állítólag.
rugózól, bocs

Az első szülésemet nem lehetett könnyűnek mondani, nagyon hosszú volt és nehéz. Most várom a második babámat. Még nagyon az elején vagyok, de már azon gondolkodom, mennyire fogok rettegni szülés előtt.Hogy kezeljem ezt a helyzetet?

Aki hasonló helyzetben volt, írjon, mennyire félt, hogy kezelte ezt a dolgot, s milyen volt a második szülés!

Legjobb válasz: Szerintem nincs 2 egyforma szülés. Anyukámnak pl. a második volt a nehezebb, és én jöttem könnyen, lehet, hogy neked a második lesz könnyebb.

Szerintem nincs 2 egyforma szülés. Anyukámnak pl. a második volt a nehezebb, és én jöttem könnyen, lehet, hogy neked a második lesz könnyebb.
Igen ! Én már a 3-at várom és az elsõ nekem nagyon hoszzú volt. A másodikkal az elején én is rettegtem de érdekes módon a szülés ahogy egyre közeledett egyre kevésbé volt bennem hogy mennyire lesz fájdalmas. A 2. programozott szülés volt 40. héten megbeszéltük a dokimmal, hogy be fogja indítani a szülést, mert már borzalmasan éreztem magam és már a méhszáj is 2 ujjnyi volt. A vajúdás órákkal rövidebb volt de a szülés nem volt valami egyszerû. A kisfiam 4500 g lett. Most várom a 3. at és most már egyáltalán nem tartok tõle, hanem minél hamarabb túl lennék rajta. Tehát szerintem mire halad lelõre az idõ meglátod mintha ezek a gondolatok kiszállnának a fejedbõl. Gratula a 2. babához! Vigyázzatok magatokra!
elõször érjél el odáig! Ha már most ezen idegeskedsz képeld azt a szegény babát belül.. mit érezhet. ugyan nem szültem még másodikat de szerintem most ne foglalkozz ezzel a kérdéssel.
Szia! Én pár hét múlva szülöm 2. gyermekemet. Az 1. szülésnél abszolút nem aggódtam, nem is gondoltam arra, mi lesz, hogy lesz a szülésnél. Most viszont már tudom, mi áll/hat/ elõttem, emiatt picit más a helyzet. Szép szülés kívánok neked!
Én is tettem már fel hasonló választ, és nekem is rosszul esett, amikor egybõl letámadtak, hogy mi a fenének foglalkozom ezzel. Persze, hogy foglalkozom. Én õszintén leírtam, hogy a vajúdás számomra pokol volt, pedig nem is tartott olyan sokáig, mint egyeseknél. Mi egyébként amint lehetett bevállaltuk a második babát. A két baba között épp, hogy egy év korkülönbség lesz. Most vagyok a 30. héten, és engem is foglakoztat ez a kérdés. De az is igaz, hogy ahogy telik az idõ, már nem is rettegek úgy, mint az elején. Inkább kezdek türelmetlen lenni, szeretném már a másodikat is a kezemben tartani. Én azzal vígasztalom magam, hogy többnyire a második szülés könnyebb szokott lenni, és bízom benne, hogy én is a szerencsésebbek közé tartozom majd ilyen szempontból. Persze eszembe jutnak a kellemetlen élmények is, de ezeket igyekszem elhesegetni, és felidézni a történéseket onnantól, hogy a kisfiamat a hasamra tették. Sose felejtem el a tekintetét. És a gondolattól én már máris jobban érzem magam. Próbálj meg Te is ilyen pozitív dolgokat elõtérbe helyezni, enyhíteni fog a félelmeden!!! Február végén fogok szülni, ha nem felejtem el megírom, hogy hogyan alakult. :-)
jóindulattal irtam amit irtam és senki nem mondta hogy idegbeteg vagy. hogy felkapod a vizet arrol te tehetsz.
A kérdező hozzászólása: A babának semmi baja! Nem vagyok idegbeteg. Foglalkoztat a gondolat. Azt kértem, aki hasonló helyzetben volt már, az írjon. Köszi!
elõzõ vagyok, egy kis korrekció, hasonló kérdést tettem fel, és nem választ... Csak már elõre gondolkodtam.
Szia!Én 3.babám várom, és nagyon rettegek!!38hetes vagyok most.Az elsõ fiammal fájt nagyon a vajúdás, 8 óra alatt lett meg.Második fiam 5 óra alatt lett meg, de duplán úgy fájt a vajúdás mint az elsõvel.Talán most nem triplázok rá. :-))) Beszéltem a dokimmal a fájdalomcsillapításról /EDA/, azt mondta, hogy õ szokta ajánlani a kismamáknak.Ez nyugtat egy picit.

28. terhességi hétben vagyok, nagy babám lesz.51 kg-ról kezdtem és most vagyok 66 kg, a családban mindenki 25-30 kg-ot hízott terhesség alatt. A védőnő azt mondja fogjam vissza az evést pedig nem is eszek. Mit tegyek?

Se vitaminhiányom nincs és visszeres sem vagyok!És ráadásul pont azokat eszem amit mondott,hogy szabad!

Legjobb válasz: Szia! Az elsõ gyerekkel 22 kg-ot, a másodikkal 25 kg-ot híztam, nem volt igazából semmi panaszom, nekem is mondta az orvosom, +15 kgnál, hogy ha lehet ne hízzak tovább,de ha nem látta volna a papírjaimon mennyit híztam észre sem vette volna mert szülés elõtt nagyon vékony voltam de muszáj volt ennem szóval ne izgulj ha amúgy nem problémás a terhességed!

Szia! Az elsõ gyerekkel 22 kg-ot, a másodikkal 25 kg-ot híztam, nem volt igazából semmi panaszom, nekem is mondta az orvosom, +15 kgnál, hogy ha lehet ne hízzak tovább, de ha nem látta volna a papírjaimon mennyit híztam észre sem vette volna mert szülés elõtt nagyon vékony voltam de muszáj volt ennem szóval ne izgulj ha amúgy nem problémás a terhességed!
Napi 5x egyél keveset.Ha tudsz, akkor egy kicsit mozogj, esetleg sétálj sokat.A normális súlyfelesleg terhesség alatt 12 kg.Te most tartasz 15 kg-nál.És még van hátra 3 hónapod.Szerintem ennek amúgy nincs köze a nagy babához, sok embert ismerek, aki 15-20 kg-ot szedett fel, de normál súlyú babát szült 3kg felett és 4 alatt. A védõnõ nem szülésznõ, nem nõgyógyász és nem gyerekorvos. Ha az ultrahangon nem mondják, hogy nagy a baba, akkor ne aggódj.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!