Találatok a következő kifejezésre: Nagyon vágyunk babára, és most (73 db)

Nagyon szeretnénk babát és most peteérés után egy nappal vagyok viszont náthás lettem ez baj, befolyásolja? Be vennék egy neocitrált, coldrexet?

Legjobb válasz: miért ne vehetnél be??? gyógyulj meg, de közben nyugodtan próbálkozhattok...ha van energiád ;)

miért ne vehetnél be??? gyógyulj meg, de közben nyugodtan próbálkozhattok...ha van energiád ;)
Valahogy én babonás vagyok. Nem tudom, mit mondanak az orvosok, de én is így jártam ebben a hóban és nem vettem be semmit. Csak kamilláztam magam (az az orrot remekül rendbe szedi) és Strepsilst mertem szopogatni. A görbém szép, reménykedek.
Nyugodtan vegyél be. Ha még csak most volt peteérés, akkor még jópár nap, mire beágyazódik.(Már ha történt megtermékenyülés.) Elõtte nincs szoros összeköttetésben a testeddel.
Ilyenkor még nem befolyásolja semmi, nincs kapcsolatban a testeddel. Vegyél be nyugodtan!

Nagyon vágyunk már babára, és most azt vettem észre, hogy bő színtelen szagtalan folyadék jött, jön a hüvelyemből. Olyan megjövős érzésem van. Ez most menzi, vagy lehet h babánk lesz?

Nagyon össze-vissza jön meg, hosszú ciklusaim vannak, nehéz kiszámolni a peteérést. A múlthavim alapján 17-ke körül kéne megjönnie.

Legjobb válasz: Szerintem ne tippelgess inkább menj el egy drogériába vagy gyógyszertárba és vegyél ovulációs tesztet.Igaz nem olcsó 3000 Ft.-körül van,de az ügyesek hosszában kettévágják a csíkot így dupla ideig elég.Akkor közelebb leszel a peteérés idõpontjához ha már ennyire vágysz egy babára,ennyit megér szerintem!!!Sok sikert!!!!

Szerintem ne tippelgess inkább menj el egy drogériába vagy gyógyszertárba és vegyél ovulációs tesztet.Igaz nem olcsó 3000 Ft.-körül van, de az ügyesek hosszában kettévágják a csíkot így dupla ideig elég.Akkor közelebb leszel a peteérés idõpontjához ha már ennyire vágysz egy babára, ennyit megér szerintem!!!Sok sikert!!!!
Én sose vettem ilyen tesztet mégis tudtam mikor van peteérésem.Egy kis odafigyeléssel te is rájöhetsz mikor vanak termékeny napjaid.Ha érdekel az én sztorim: [email protected]

Annyira vártuk a babát és most összejött, boldog vagyok de ugyan akkor nagyon félek. Normális ez?

Legjobb válasz: Szia! Teljesen normális,hogy félsz!Én is rettegtem a 36-dik hétig.Akkor nyugodtam meg igazán,ha már meg is születik minden ok lesz a babócával.Aztán mégis 40+3 jött a világra!Én azért is féltem,mert nekem már volt elötte m.ab.De probálj meg pozitivan gondolkodni és élvezni a babavárást,mert az nagyon szép periodus egy nõ életében.Gratula a babához.Minden jót neked!!!

Szia! Teljesen normális, hogy félsz!Én is rettegtem a 36-dik hétig.Akkor nyugodtam meg igazán, ha már meg is születik minden ok lesz a babócával.Aztán mégis 40+3 jött a világra!Én azért is féltem, mert nekem már volt elötte m.ab.De probálj meg pozitivan gondolkodni és élvezni a babavárást, mert az nagyon szép periodus egy nõ életében.Gratula a babához.Minden jót neked!!!
En is hasonlo cipoben jartam mint az elottem szolo.Nagyon akartam, meg nem is(pedig vilag eletemben baba bolond voltam), aztan sajnos mi.ab.-om volt nekem is, aztan mikor ujra terhes lettem feltem mindentol, mar magatol a terhessegtol is es attol h ujra elvesztem...de azert majd kibujtam a borombol is ;ugyan akkor. Teljesem normalis , hidd el h szerintem mindenki igy van ezzel. Gratulalok a babahoz! 4 hetes kisfiu anyukaja.
Szia! De mitõl félsz? Amúgy normális mert felkell fogni hogy szülõk lesztek:) !
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Amúgy nagyon örülünk neki már tervezgetünk.


Ebből, hogy tudok következtetni, hogy milyen nagy a babám? És mit jelentenek ezek az adatok? Meg azt mondta a doki, hogy majdnem 2kg! Most vagyok 31 hetes kismama

BPD.81mm s.32 ? AD:81mm? FL:60mm? FHR:148/min?

Legjobb válasz: Ha jól emlékszem, akkor a BPD a koponya átmérõje, az FL a combcsont hosszát jelenti, az AD nem tudom. A s. 32 pedig a hetet, hogy a méretek alapján 32 hetes vagy.

Ha jól emlékszem, akkor a BPD a koponya átmérõje, az FL a combcsont hosszát jelenti, az AD nem tudom. A s. 32 pedig a hetet, hogy a méretek alapján 32 hetes vagy.
http://szuloklapja.hu/baba/body/hetrol_hetre.php?HETEK=31 Ezen az oldalon le tudod ellenõrizni az adatokat, hogy megnyugodjál, de ha adhatok egy tanácsot ne foglalkozz azzal amit a neten írnak, a méretekrõl, hanem a dokidnak hidd el, amit mond. Én végigizgultam a terhességemet, mert engem is riogattak, egészséges 12 hónapos kisfiam van.
De mitõl parázol? Ne legyél már ilyen. Tudod, aki felírja az adatokat, az is emberbõl van, és valószínû az AD értékhez is azt írta be, amit BPD-nek mért. Nem értem, minek kell egybõl rémeket látni, nyilván ha lenne gond, a dokid szólt volna - ergo nincsen semmi baj, csak egyszerûen elírt egy adatot. Azért ez még nem katasztrófa...
A kérdező hozzászólása: Most akkor ezt nem értem! Ki írt el mit? Most komolyan nagyon parázok!
Szerintem elírás:) A 81mm-s hasátmérõ kb. 14 hetes terhességnek felel meg:) Biztosan minden rendben, mert ez annyira kirívó eltérés lenne, hogy a doki tuti mondta volna, ezért gondolom, hogy csak elírás.
A kérdező hozzászólása: Mindent le írtam! És miért kicsi? Az nagy baj? A doki szerint minden rendben van!
Az AD biztos? A hasûtmérõnek ez nagyon nagyon kicsi, szerintem elírtad, 280 körülinek kéne lennie 81-es BPD-hez. Ha az AD-t is megírod, akkor kalkulátorral ki lehet számolni.
Csak a hosszát tudtam neked kiszámolni az a fl alapján 41, 58cm:) a súlyhoz kellene nekem aaz Ac méret de azt nem írtad
Az FHR jelentése pedig Fetal Heart Rate azaz a pici szívhangjára utal, ami teljesen normális értéket mutat a babádnál. A kicsik szíve elég sokat ver percenként, ez normális. Itt egy lista, hogy ennyi idõsen kb. mekkorák a babák méretei: http://www.pocaklako.hu/terhessegi-ultrahang/uh-tablazatok/m.. Rövidítések jelentése: http://terhesseg.network.hu/blog/terhesseg-klub-blogja/terhe.. Lányom 31 hetesen 1800 gramm körül volt, a BPD (fejátmérõ) értéke 82 mm volt, az FL (combcsont) 65 mm volt. Õ 3330 grammal, 54 cm-rel született a 41. héten.
Az AD a hasátmérõt jelenti.
Amit az elõbb küldtem linket a fõbb adatok stimmelnek, most megnéztem, ne izgulj!

Elképzelhető hogy hasfájós? 1hónapos múlt a babám és most vagy két napja nem nagyon akar aludni sem napközben sem hajnalban.

Azt csinálja mikor szopizik hogy csavarja magát és

Legjobb válasz: Az en bebim kb. 1 honapos. Ha faj a pocija, felhuzza a labat es erosen rugdalozik, neha megfesziti a torzset. Remelem ez segitett.

Az en bebim kb. 1 honapos. Ha faj a pocija, felhuzza a labat es erosen rugdalozik, neha megfesziti a torzset. Remelem ez segitett.
szia! próbáld meg szopi elõtt kifejni a tejcsi elejét, csak 10-20 milit. az ugyanis rengeteg tejcukrot tartalmaz, ami miatt fáj a poci és ezért tekergõzik. próbáld meg, remélem jobb lesz!

Egy hete tudom hogy babás vagyok más nagyon vártam erre és most teljes kétségbe ésés, sirás mindenen, teljesen idegbeteg vagyok. Meddig lesz ez igy? Nem árt a babának?

Legjobb válasz: Hát nem teszel jót azzal, ha idegeskedsz.Egyébként a hormonváltozások miatt érzékenyebb lehetsz.Pont így voltam az elején.De aztán hamarosan örömmámorban usztam.Ezt kívánom neked is!

Hát nem teszel jót azzal, ha idegeskedsz.Egyébként a hormonváltozások miatt érzékenyebb lehetsz.Pont így voltam az elején.De aztán hamarosan örömmámorban usztam.Ezt kívánom neked is!
Én is vártam, mégis kétségbe estem..hogy most mi lesz, meg ilyenek!! A kedvedet nagyban befolyásolják a hormonok, de nem lehet mindent erre fogni!! Neked kell megeröltetni magadat, mert ha a mama szomorú, akkor a baba is érzi!! Ez egy új dolog, fel kell dolgoznod!! Sok sikert, jó baba várást!! 32 hetes kismami
Szia! Ezek a hangulati ingadozások végigkísérik a terhességet. Az elején bele kell szokni a gondolatba, hogy baba lesz. Egyszerre érztem én is határtalan boldogságot, és riadt kétségbeesést. Most is elõfordul, hogy egész nap bõgök mindenen, de konkrétan igazi okom nincs a sírásra. A párom sokat segít ezeken a napokon, nem is értem hogy bírja:)
A terhesség elején sajnos sokunkal elõfordul hogy depisek, idegesek leszünk, ez a hormonváltozás miatt van.A babának még nem árt ha ideges vagy, majd a 11.12.-ik héttõl érzi ha bánatos, ideges vagy.Addigra talán fel tudod dolgozni a hírt hogy anya leszel.
Na de mi a problémád? Megijedtél? Félsz valamitõl? Mi is terveztük a babát, mikor pozitívat teszteltem, elõször én is kétségbe estem, hogy Úr Isten, biztos jó anya leszek, ugye nem lesz semmi baja, ugye nem csináltam semmi olyat, amivel veszélyeztettem az egészségét, stb. De nálam ez kb. 20 percig tartott, aztán már örült a fejem. :) 22 hetes kismama

Mikor kezd el nőni a pocak, ha első babámat várom és kisfiam lesz? és most vagyok 25 hetes, látszik már, de még nem nagy . Ismerősömnek ilyenkor 2szer akkora hasa volt. Mondjuk én magas vagyok és vékony alkat, habár most picit azért hiztam a babával.

pocak

Legjobb válasz: szia. en 26 hetes vagyok, s nekem is kb ket hete kezdett latszani, hogy nem hizas, hanem babapocakom van, igaz kicsit molett vagyok. ezutan szinte hetrol hetre jobban fog latszani, ezert ne aggodj, teljesen alkati kerdes, kinek mikor kezd feltuno lenni, illetve masodik babanal sokkal hamarabb latszik. boldog babavarast

szia. en 26 hetes vagyok, s nekem is kb ket hete kezdett latszani, hogy nem hizas, hanem babapocakom van, igaz kicsit molett vagyok. ezutan szinte hetrol hetre jobban fog latszani, ezert ne aggodj, teljesen alkati kerdes, kinek mikor kezd feltuno lenni, illetve masodik babanal sokkal hamarabb latszik. boldog babavarast
Pár hét, és visszasírod a pici pocakot. :) Gyorsan megy az idõ! Nekem kb a 27. héttõl volt tényleg nagy!.
Nekem a 28. héttõl kezdett igazán növekedni.
Én is azt akartam írni, mint 2-es! :) Így van, hipp-hopp visszasírod a tehermentességet. :)

Szerintetek nagy gond ha valaki fiatalon lesz anya? (19 éves vagyok és most várom az első babámat, de egyáltalán nem bántam meg)

Legjobb válasz: Szia! Én mindig attól paráztam mikor mentem a vizsgálatokra, hogy lenéznek milyen fiatal vagyok. Nem bántam meg, hogy fiatalon vállaltam babát, legalább nem leszek 50éves mire érettségizik. 22évesen szültem, és most is itt fekszik a 3hónapos kisfiam mellettem. Imádom!!! Sok sikert, és kitartást!

Szia! Én mindig attól paráztam mikor mentem a vizsgálatokra, hogy lenéznek milyen fiatal vagyok. Nem bántam meg, hogy fiatalon vállaltam babát, legalább nem leszek 50éves mire érettségizik. 22évesen szültem, és most is itt fekszik a 3hónapos kisfiam mellettem. Imádom!!! Sok sikert, és kitartást!
Szia! Tök jóóó!!! :D Bocsi a lelkesedésért csak olyan kevesen merik bevállalni fiatalon a picit. Mert azért ez nem kis felelõsség és sokmindennek passzolnia kell. Hány hetes vagy?:) 22 éves 22+4 hetes
Szia! Mindennek megvan az elõnye és a hátránya is. Kinek mi jött be az életben, van aki fiatalon is nagyon boldog és teljes életet él egy gyerekkel, de az ellenkezõje is igaz. Ami nagyon sokat segít az a háttér, mert támogatás nélkül, egyedül ilyen fiatalon nem lehet a gödörbõl kilábalni, mert most már csak levelezõn mehet a tanulás és ahhoz bizony pénz kell, mellette pedig dolgozni valamit, mert a gyereket el is kell tartani. Egyébként ha becsúszott az már nem választás kérdése, és már kár ezen gondolkodnod, mostmár az adódó helyzetet kell megoldani, ami reméljük jól megy majd. 30 hetes km
Szia!Egyáltalán nem gond!Sõt!Gratulálok!Én 17 évesen szültem az elsõ babám és egyáltalán nem bántam meg!Férjemmel azóta is együtt vaygunk és június végére várjuk a kistesót!:) :) Megvan mindenünk, remek anyagi hátterünk!Semmibõl se maradtam ki csak azért, mert fiatalon szültem!Imádok anya lenni!Majd meglátod milyen csodálatos érzés anyának lenni!Mégegyszer gratulálok és sok boldogságot a picihez!24 éves és 33 hetes kismama
Én ennyi idõsen még alkalmatlan lettem volna, így még 10 évet vártam, de ez nem azt jelenti, hogy mindenki ilyen késõn érõ típus :)
Én 24 vagyok és még csak most érzem azt igazán, hogy kinyílik számomra a világ és tele vagyok tervekkel-egyelõre gyerek nélkülikkel. Végzõs vagyok az egyetemen, világot akarok látni, stabil munkát találni, tapasztalni, tapasztalni... én nem vagyok egyelõre kész arra, hogy ilyen változást éljek meg mint egy gyerek születése, nevelése. nem vagyunk egyformák, ha te nem érzed bajnak, hogy ilyen fiatalon gyereket vállaltál, akkor nem is az.
szerintem gond, 19 évesen még nemez a dolgod.mindennek megvan az ideje.megtapasztaltad milyen a világ? az önálló élet? az önellátás? egy jó munka? élvezni a jó munka gyümölcsét és utazgatni? persze most sokan mondják, hogy majd gyerek után ráérsz dolgozni, de sajnos addigra már idõsebb leszel, tapasztalatok nélkül ráadásul gyerekkel. nehezen fognak alkalmazni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat és a véleményt!! És 25 hetes vagyok!
A kérdező hozzászólása: Igazából nem terveztük elõre csak összejött, de ha már így alakult nem tudnék most már máshogyan cselekedni! A szüleim és a párom is támogat akkor nagy gond csak nem lehet ugye?? Persze félek az anyaságtól h valamit "elrontok" vagy nem úgy teszek ahogy kellene, de ugye bele lehet rázódni??
gratulálok:) tök jó:) szerintem a terhesség és a gyerekvállalás egyáltalán nem korfüggõ én így gondolom.mindenki tudja hogy mikor érett meg és azt is hogy kinek szül..én 22 éves vagyok párom 26..9 hét és jön a picur..tervezett volt segítségünk nincs 5 éve vagyunk együtt elég sok problémát megoldottunk már...úgyhogy...:)
szia elõször is gratulálok a babához.Én egy 21 éves 20 hetes kismama vagyok.Nekünk sem tervezett volt de ha már így alakult hát jöjjön.Engem anyukám 17 évesen szült és nagyon jó hogy nincs sok korkülönbség köztünk.Hidd el jó lesz!Mindenkinek boldog babavárást és jó egészséget.
nem baj én is szeretném ha az én csajom 18-19 évesen lenn terhes mire öregek lennék idõs gyerekeink lenének

Most várom a második babám, és nagyon érdekelne, hogy a második szülés mennyivel másabb mint az első! Az első babám 2 óra alatt született meg, fájni fájt, de alapjáraton nem volt vészes! Mennyivel nehezebb vagy könnyebb?

Az els? szülésnél nem volt ott a férjem,most ott lesz! Mennyivel lesz így jobb,vagy rosszabb a szülés?

Legjobb válasz: Woooow, had kérdezzem meg, hogy minek köszönheted, hogy csak 2 órát kellett vajúdnod? Tettél érte valamit, vagy pusztán genetika?Széles a csípõd, vagy van valami extrém amit kiemelnél magaddal kapcsolatban? Az elsõ babák általában 10-12 óra alatt vannak meg a 2. gyerek a fele.Lehet, hogy te bemész és észre sem veszed már meg is lessz.A férjeddel biztosan még könnyebb lessz :oD 18 hetes kismami

Woooow, had kérdezzem meg, hogy minek köszönheted, hogy csak 2 órát kellett vajúdnod? Tettél érte valamit, vagy pusztán genetika?Széles a csípõd, vagy van valami extrém amit kiemelnél magaddal kapcsolatban? Az elsõ babák általában 10-12 óra alatt vannak meg a 2. gyerek a fele.Lehet, hogy te bemész és észre sem veszed már meg is lessz.A férjeddel biztosan még könnyebb lessz :oD 18 hetes kismami
Én is most várom a második babám. Az elsõnél hajnali fél háromig szundikáltam az ágyban, aztán hirtelen elfojt a magzatvíz, 4.20-kor már a karomban tartottam. Nagyon sokat sétáltam, és szinte mindent megcsináltam otthon.Most sajna nagyon keveset tudok sétálni, dolgozom, állandóan rohanok (autóval). Érzem, hogy most nehezebb lesz a szülésem! A fizikai állapot nagyon sokat jelent! :) Szép baba várást!
Szia!!!!Én is a második babámat várom, és kicsit félek is a szüléstõl, mert az elsõvel nem voltam valami szerencsés mint te, hogy 2 óra alatt megszületett.Én csütörtök hajnali 5 órától, péntek dálután 5-re lett meg.Szoritok neked hogy a másodikkal se legyen hosszabb szülésed mint 2 óra.Remélem nekem is a második babucival könnyebb lessz. Üdv:27 hetes kismama.
Minden szülés más és más, erre nem tudsz alapozni. De a férjed jelenléte biztos nagyon jó lesz!!:-)
Elsõ lányomat 5 óra alatt szültem meg. Másodikat aki 4 hetes fiu, 3.5 óra alatt lett meg. De õszinte leszek, sokkal fájdalmasabb fájásaim voltak mint lányommal, de gyorsabban lett meg.Mind a kettõt fájdalomcsillapito nélkül szültem.

Most szombaton töltöttem be a 18. hetet. És ugy éreztem megmozdult a pici. Vasrnap is érezem jobban. De viszont most 2 napja nem agyon érzem. E z nagy gond. Vagy lehet azér mert az első babám, és nem nagyon tudommire kell figyelnem?

Legjobb válasz: 18 hetesen még nem érzed mindig, ha mozog, attól még õ mozog vagy lehet, éppen pihizik. Késõbb is lesznek napok, amikor lustább, ne aggódj emiatt.

18 hetesen még nem érzed mindig, ha mozog, attól még õ mozog vagy lehet, éppen pihizik. Késõbb is lesznek napok, amikor lustább, ne aggódj emiatt.
Nem gond, ne aggódj. Nekem a 2. babám, és a 13. héttõl érzem az apró mocorgásokat, az elsõnél tuti nem tudtam volna, hogy ez az. Egy pár nap, és majd úgy beindul a mozgás, hogy csak na!
Nekem is így van. Tegnap elõtt óta nem érzem, csak nagyon ritkán és lent. Tegnap voltunk UH-n és csücsül, azt mondta az UH-s, hogy azért.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat
22 hetes vagyok, és még van, hogy most sem érzem 1 napig. Akkor eszem egy kis csokit, attól fel szokott kelni. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!