Találatok a következő kifejezésre: Nagyon tanácstalan és (30 db)

Végzős középiskolás vagyok és nagyon tanácstalan. Nem tudom, mivel járnék jobban, mi legyen a választott érettségi tárgy. Szerintetek melyik lenne a jobb? Ti mit tennétek a helyemben?

Közgazdasági szakon tanulok, ezt nagyon szeretem és érdekel is. Szeretnék kés?bb ez irányban továbbtanulni, de érettségi után maradok szakmai képzésen, hogy legyen egy másik szakmám is. Úgy hallottam, hogy 2013-tól a jogi és közgazdasági szakokon nem lesz államilag támogatott képzés, viszont én csak akkor tanulnék tovább ilyen irányban, ha lenne államilag támogatott képzés. Bár engem ez leghamarabb 2015-ben fog érinteni, mert 2 éves a szakmai képzés, addig pedig sokat változhat még a fels?oktatás.

Legjobb válasz: Szia! Én idén érettségiztem egy közgázban és bár nem ilyen irányba mentem tovább, de szerintem tudok neked segíteni, mivel az osztálytársaim 90%-a közgáz irányba ment, köztük a legjobb barátnõim is. Nem tudom, h megfordult-e a fejedben vagy egyáltalán tudsz-e róla, h van ilyen, de nálunk mindenki elméleti gazdaságtanból érettségizett, az üzletit nem is ajánlották, de nem is akarta senki. Ez sokkal könnyebb, mint az üzleti gazd. és akár emelt szinten se olyan nehéz jót írni belõle, ha tényleg szereted és sokat készülsz rá. Nézz utána, keress vissza pár régebbi feladatsort és ha tetszik, akkor szerintem mindenképp ezt válaszd. Az infó sem rossz egyébként, de ha ennyire közgáz irányba szeretnél továbbtanulni, akkor biztos, h neked a közgáz érettségi lesz használhatóbb (és kell is fõiskolára/egyetemre nagyon az érettségi anyaga). Remélem, tudtam segíteni.

Szia! Én idén érettségiztem egy közgázban és bár nem ilyen irányba mentem tovább, de szerintem tudok neked segíteni, mivel az osztálytársaim 90%-a közgáz irányba ment, köztük a legjobb barátnõim is. Nem tudom, h megfordult-e a fejedben vagy egyáltalán tudsz-e róla, h van ilyen, de nálunk mindenki elméleti gazdaságtanból érettségizett, az üzletit nem is ajánlották, de nem is akarta senki. Ez sokkal könnyebb, mint az üzleti gazd. és akár emelt szinten se olyan nehéz jót írni belõle, ha tényleg szereted és sokat készülsz rá. Nézz utána, keress vissza pár régebbi feladatsort és ha tetszik, akkor szerintem mindenképp ezt válaszd. Az infó sem rossz egyébként, de ha ennyire közgáz irányba szeretnél továbbtanulni, akkor biztos, h neked a közgáz érettségi lesz használhatóbb (és kell is fõiskolára/egyetemre nagyon az érettségi anyaga). Remélem, tudtam segíteni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy válaszoltál! Ebben a suliban a mi osztályunk az elsõ közgazdasági osztály, szinte mi vagyunk a kísérleti alanyok. A szakirányválasztásnál nálunk 3 lehetõség volt: az elméleti, az üzleti gazdaságtan és a gyakorlat. A legjobb az lett volna, ha mind a hármat be tudom pakolni az órarendben, de sajnos túlléptem volna a max. óraszámot. Ráadásul kis létszámú osztályként arra sem volt esély, hogy csoportbontásban legyünk az alapján, hogy mit választottunk, elméleti vagy üzleti gazdaságtant. Szóval a lényeg, hogy elméleti gazdaságtant nem tanulunk, így ebbõl nem érettségizhetek.
Ja, értelek. Akkor szerintem érdemesebb az üzletit, ha muszáj választani, de egyébként olyat is lehet, hogy ha még nem idén érettségizel, akkor idén pl. leérettségizel infóból, jövõre meg üzletibõl és meglátod, melyik sikerül jobban, úgyis azt fogják beszámítani a továbbtanulásba is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Tavasszal leérettségizek, majd itt maradok a suliban szakmai képzésen. Ha a választott érettségi tárgyam nem úgy sikerül, ahogy szeretném, akkor pl. egy év múlva érettségizhetek egy másik tárgyól 6. érettségi tárgyként?
Persze, ahányból csak akarsz :) Szerintem így lesz a legjobb.
Nincs kutyád. Vegyél egyet.
A kérdező hozzászólása: Bírom mikor valaki normális kérdést tesz fel és az ilyen tökéletesen kulturált emberek írnak valami b*szott nagy s*ggfejséget :) mikor esik le nektek végre, hogy ezzel csak magatokat minõsítitek?? :)
Bocs, hogy nem tudok választ adni, de 100%ban ebben a cipõben járok én is, ha vigasztal...
A kérdező hozzászólása: És am. van kutyám egy jól kifejlett Amerikai Stafford :)
A kérdező hozzászólása: Második válaszoló: Semmi gondd... azt hittem, hogy csak én vagyok így megzakkanva :S de látom nem :S huhh csak megoldódik valahogy a problémánk :S :)
Szia!Nálam is ez volt, szakítottam-amit nem bántam meg, mert valami hiányzott már a kapcsolatból, a szikra! Aztán kiderült, hogy hiába tepernék másik ember után... Szóval most egy újat kell találnom :-) Valami neked is hiányzik a jelenlegi kapcsolatodból, amit ha gondolsz megpróbálsz megtalálni benne és jobbá tenni a kapcsolatot...Vagy kilépsz belõle és bepróbálkozol a másik lánynál...De ki tudja abból mi lesz!23n.
Hokizz többet!!!!!!
Nekem apám azt tanácsolta, hogy maradjak a barátnõmmel.Ha túl szoros köztetek a kapcsolat, sokat vagytok együtt stb stb. mindig lesz másik lány aki abban a pillanatban érdekesebbnek/szebbnek tünik mint a barátnõd....aztán lecseréled rá, és rájössz, hogy benne meg mást nem szeretsz...és kezded elõrõl.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, eléggé elgondolkodtatott :) jah és bunkókám oksi meg lesz a hokizás de a szád szélére verem ha nem gond :)
Mennyi ideje ismered õket? "Barátot" elõbb ismerted mint a barátnõt?
Fogalmazd meg mi az a dolog amit a másik nõben látsz és kívánsz, mi az a dolog amitõl, kell neked amikor vele vagy. aztán gondold végig mit jelent számodra a kedvesed akivel együtt vagy. Mit szeretsz benne, esetleg csak a szexet, vagy agyilag is egy hullámhosszon vagytok, stb. Én például a páromban mindent megtaláltam ami egy életre kell nekem. Ö a legjobb barátom, az érzéki szeretõm, a romantikus udvarlóm, akivel a legjobbakat nevetek, akinek ha szomorú vagyok elsírhatom az összes bajom, aztán együtt kitaláljuk, hogyan tovább. de ez fordítva is igaz. én is mindenben mellette vagyok és partnere az akár õrült ötleteihez. Inspiráljuk egymást, 4 éve vagyunk együtt, és eszem ágában sincs még gondolkodni sem azon, vajon mással milyen lenne, vagy megkívánjak mást. Számodra azt tudom tanácsolni, gondold végig mi az amit egy kapcsolattól szeretnél, és mi a valóság ezzel szemben, milyen szerepe van számodra a jelenlegi párodnak az életedben?! Sajnos a korodat nem tudom, lehet hogy még fiatal vagy és mozgatja a fantáziád minden kiaknázatlan lehetõség, esetleg bizonytalan vagy. remélem valamivel hozzá tudtam járulni a kérdésed megválaszolásához, sok sikert! egy 22 éves lány
Ki tudja, lehet, hogy az a régi barátod is pont így van vele... :)

Elvetessem? Nagyon tanacstalan vagyok.6 hetes terhes vagyok talan mar a hetedik.5 hetesen mutatta az orvos ultrahangon, hogy a petezsak latszik es benne a szikholyag amibol fejlodik a baba.

A baratommal voltam. Egyutt orultunk. Tudni kell par dolgot rolunk. En 32 O 24 eves.9 honapja talalkoztunk itt kint Amerikaban /O ormeny/ nagyon boldogok voltunk egyutt, nagyon egymasra talaltunk. O jelenleg orvosnak tanul es meg ket ev hogy vegezzen a sulival, a szuleivel el es a hugaval aki szinten tanul. A huga 23 eves es meg szuz. Ok azt valjak hazassag elott nincs sex.Egymasbaszerettunk.. azt mondta nem erdekli, hogy mar volt korabban tobb kapcsolatom, mert szeret, de igazan sosem fogadja el szerintem, mert azert volt tobb szutiacio amikor felemlegette. Terhes lettem, varatlanul. Eloszor azt mondta megtartjuk lesz ami lesz. "Nehez lesz de atveszeljuk", hisz a papirjaimra meg legalabb kell varni fel evet. Aztan miutan elmondta a szuleinek eloszor /par napig ugy tunt minden rendben/ de aztan hirtelen mindenki ellene fordult es ellenem is. Magyar vagyok, idosebb, nem szuz, ki tudja ki vagyok, ki tudja elhagyom-e stbstb.. pumpaltak a fejet. es kulonbenis a karrierje, fejezze be az iskolat es akkor azt csinal amit akar, de ha most ugy dont megtartjuk nem allnak mellette.

Legjobb válasz: ne vetesd el!!!!!! te mar szepen benne vagy a korba hogy megszuljed a fiud meg fiatal, es a szulei nagyon befolyasoltak, ha megszuletik a baba lehet megjobban fog ragaszkodni hozad, en a helyedbe nem vetettnem el semmikeppen,egyszeruen kenyszer ele allitanam, a helyedbe a fiut azzal hogy vagy kellunk ketten vagy akkor en se kelljek ha a baba nem kell! ha igazan szeret, akkor vallalni fog mind ketottoket!te ez a te dontesed( en nem tudnam megtenni),de ez a te eleted, egy biztos egy gyerek a JO ISTEN ajandeka!!

Remélem, már az eddigi válaszok is megerõsítettek abban, hogy ne menj abortuszra!!Ha nem kell a párodnak, akkor gyere haza!Örülj neki, hogy ilyen jó szüleid vannak, és hagyd, hogy segítsenek.32 vagy, nem vagy öreg a szüléshez, de mi van, ha nem lesz több gyermeked a jövõben?? Szurkolok, hogy jól dönts!!És írd meg, végül hogyan lesz veletek!! 23 hetes kismama
Nem vagy könnyû helyzetben. Kint a családod nélkül és egyidõs vagy velem. Nekem már két kisfiam van, de az én férjem itthon van és magyar. Nehéz nem hiszem, hogy csak az iskoláról van szó a párodéknál. Más kultúra más szokások és ez nem könnyû. Lényegében ha megtartod a babát valahol alá kell vesd magad a szüleinek, hiszen még õk tartják el a párod amíg be nem fejezi az orvosit. És ott vannak még neki is a gyakornoki évek. Igazán nem tudok tanácsot adni. Egyedül felnevelned sehol sem lenne könnyû s arra nincs garancia, hogy még egysazer ilyen szerencsés leszel, hiszen az abortusznak is vannak nem kívánt szövõdményei. Szívem szerint aszt mondom tartsd meg. Gondold át alaposan ha másképp nem megy írd le magadnak egy papírra ellenne mellett. Hátha ez segít. Imádkozom érted.
Szia! Nem akarlak elkeseríteni, de ez a Te barátod nem is szeret téged igazán. A szülei irányítják, befolyásolják. Nagyon fiatalka még. Ha valakit szeretek, kiállok mellette! És lehet, hogy õ is szeretné, hiszen elõször azt mondta, hogy tartsátok meg, bár tudja, hogy nehéz lesz. Utána szülõi hangra kezdett el hallgatni és lám már nem is kell neki. Te bõven benne vagy a korban. Egy gyönyörû életet hordasz magadban. Talán sosem tudnád magadnak megbocsájtani, ha elvetetnéd. És az sem biztos, hogy a barátod kitart melletted. Sajnos azt is el tudom képzelni, hogy veled csak hetyeg, de amikor odakerül a sor, akkor az egyetem után lelép és feleségül vesz majd egy szûzet, hogy a szülõknek maximálisan megfeleljen. Te még mindig tudsz új életet kezdeni, egy babával is, és egy másik pasival is. Nem hiszem, hogy õ felvállalna téged. Ha megtartod a picit, két dolog történhet. Vagy teljesen elfordul tõled és elveszíted õt, vagy melléd áll, de ez útóbbit sajnos nem hiszem. Én a szívemre hallgatnék. Van hova menned, hiszen a szüleid melletted állnak, segítenek. Ez nagyon nagy dolog. Persze, neked kell döntened. Légy egy kicsit önzõ és szeresd magad. Majd írd meg, hogy döntöttél és nyugi. Az idegeskedés, a harag, a legrosszabb tanácsadó. Bárhogyan is döntesz, jól döntesz. És bármi is lesz, csak magadnak tehetsz majd szemrehányást!
NE VETESD EL!!!!A szüleid melletted állnak ami nagyon jó dolog.És szegény baba sem tehet róla!!!Sokan nevelnek egyedül gyerekeket.Az sosem garancia, hogy mindenkinek sikerül a házasság egy életre.
Szia! szerintem semmiképp se vetesd el a picit!!! ha a barátod ilyen kedves hogy arra kér vetesd el és majd két mulva elvesz meg minden....hát ne haragudj de az életet nem lehet elõre progarmozni sajnos!és azért már te is csak benne vagy a korba, én haza jönnék a helyedbe ha õ nem vállal téged meg a babát és felnevelném itthon, irtad hogy nagyon rendi szüleid vannak õk biztos segitenének neked mindenben!és lehet pont itthon lesz egy olyan férfi aki örömmel felvállal téged meg a babát is!!!kitartás remélem megtartod a babát üdv:34 hetes kismami
o egy kis draga kis elet, remelem nem lesz szived elmenni az abortuszra!! en ha kell m, agam is felnevelnem de elvetetni soha nem tennem meg soha!! nekem is van egy majdnem masfel eves lanyom es rengeteg boldogsagot add nekunk, miota megszuletett az eletunknek az ertelme es ugyan ezt kivanom en is neked, rengeteg boldogsagot nyujtson neked ez a baba, akit most a szived alatt hordol, mert o nem tehet semmirol o csak jott mert jonnie kellet ne akadalyozd meg abba hogy megszulessen!!!
megxzócsináltátok=megcsináltátok bocsi elírtam
na én sosem vetetném el. és mi van ha ezt elveteted és utána soha nem lehet mondjuk saját gyereked???mindig erre gondolj. az a baba tényleg Isten ajándéka. Ha a te szüleid melletted állnak, akkor örülj neki hogy lesz aki segít. Az a baba nem tehet róla, hogy ti megxócsináltátok. Õ nem akar meghalni!!!!!! te sem akarod hogy ne legyen többé, nem? Nekünk van egy 4 hónapos kisfiunk de én el sem tudnám képzelni hogy ne legyen. úgy is megbánod ha elmész abortuszra, az tuti. mindig arra gondolnál, hogy milyen lett volna, mi lett volna fiú-vagy lány, miért ölted meg. ne haragudj ha kicsit durván fogalmaztam, de ezt éreztem és gondoltam leírom. hallgass a szívedre...és tartsd meg. meglátod ha megszületik örülni fog és még lehet a barátod is mellétek áll. én kívánom a legjobbakat!
ne vetesd el!!!!!! te mar szepen benne vagy a korba hogy megszuljed a fiud meg fiatal, es a szulei nagyon befolyasoltak, ha megszuletik a baba lehet megjobban fog ragaszkodni hozad, en a helyedbe nem vetettnem el semmikeppen, egyszeruen kenyszer ele allitanam, a helyedbe a fiut azzal hogy vagy kellunk ketten vagy akkor en se kelljek ha a baba nem kell! ha igazan szeret, akkor vallalni fog mind ketottoket!te ez a te dontesed( en nem tudnam megtenni), de ez a te eleted, egy biztos egy gyerek a JO ISTEN ajandeka!!
Senki sincsen a te helyzetedben, nem látjuk át a tényleges helyzeted. Amit ide leírtál az édes kevés egy döntéshez. És alapvetõen mind kismamák, vagy anyukák vagyunk. Ne hallgass ránk. Magadra hallgass. Az érzéseidre, a szívedre. Ezt a döntést magadnak kell meghoznod. Nem könnyû, nem is egyszerû. De biztosan jól fogsz dönteni.
Ne vetsed el. Ha megszületik a kicsi, rá fogsz jönni, hogy Õ mindennél többet ér! Nincs fontosabb, mint egy gyerek az ember életében. Isten adta, VAN! Nézd meg ezeket a képeket: http://picibaba.hu/pocakkal/ultrahang/ Már odabent is igazi kis emberke! Ugye, nem akarod megölni?
Szia! Nekem van már egy kislányom. Az apja hét hónapos terhesen elhagyott minket. A lányomat szüléskor látta utoljára, azóta sem. Pedig tervezett baba volt. A párom mégis megijedt és cserben hagyott minket. Öt év telt el azóta. Volt egy pár kapcsolatom. Hosszabb is, rövidebb is. már feladtam a reményt, hogy nekem "normális" életem lehessen, amikor is megismertem a mostani páromat. A legelsõ együttlétünkkor terhes lettem. Mivel nagyon rendszertelen a mensim, ezért kilenc hetesen derült ki, hogy babát várok. A párom azonnal azt mondta, el kell vetetni. De én nem akartam. Naponta hallgattam, hogy mindenkinek az életét tönkre teszem magam körül, leginkább az övét, stb. Kegyetlen hetek voltak. Nem tudtam, hogyan döntsek, hiszen a páromat alig ismertem. A családját egyáltalán nem és õ sem ismerte az enyémet. Nem tudtam, hogy igazából milyen háttért tudunk teremteni, vagy, hogy együtt maradunk-e egyáltalán. Párom a mai napig azt mondja, hogy nem azért van velem, mert gyereket várok, hanem, mert szeret, de higgyem el, ha úgy alakul a helyzet, õt nem fogja érdekelni, hogy gyerek, vagy nem gyerek. Õ akkor lelép. Tudom, érzéketlen és faragatlan egy tuskó, de az enyém.... Megtartottam a babát. Nem érdekelt, hogy mit fognak rólam gondolni, nem érdekelt, hogy egyedül maradok. Egy gyerekkel már megcsináltam a csodát, akkor a másikkal is képes leszek rá. A kapcsolatunk még tart, de sosem lehet tudni, hogy meddig. A legjobban azt utáltam, hogy szûkségem lett volna segítségre, a családomra, de senki sem törõdött velem. teljesen magamra maradtam és a döntést egyedül kellett meghoznom. Boldog vagyok, hogy megtartottam. Hatalmas lehetõséget kaptam és én éltem vele. Amikor a pocakomban megmozdul, mindig arra gondolok, hogy ugye, hogy ugye?! Az anyaságtól szebb, jobb dolog nem igazán történt velem. 34-éves vagyok, tudom, hogy mire vállalkoztam.
A kérdező hozzászólása: Azt kifelejtettem, hogy meggondolta magat, az elvetetes mellett voksol. Igazat ad a szuleinek, azt mondta szeret, de ez most nagyon korai, meg nem tudnak ellatni a babat, ugy hogy o egyedul dolgozna. Es egyebkent is neki be kell fejezni az iskolat.
A kérdező hozzászólása: ma mertem elõször belekukkantani a válaszokba biztos voltam benne, hogy a többség a "ne vetesd" el mellett lesz.. sajnos megtettem. Átbeszéltem szüleimmel és sajnos õk is egyre jobban átgondolva arra jutottok , nincs más megoldás. Én egy olyan típus vagyok akinek szüksége van egy társra.. a szerelem érzésére.. nem bírtam volna egyedül. sosem tudom meg jól döntöttem-e .. de arra rájöttem nem vagyok elég erõs ember.. talán nem is érdemelt volna meg anyujának..
Én úgy gondolom, hogy csak és kizárólag Te tudod, hogy mik voltak a körülmények, az érzések, stb. Bár alapvetõen babapárti vagyok, mégis azt mondom, hogy JÓL DÖNTÖTTÉL! És csak Te tudod, hogy miért!
Csak meg szeretném kérdezni, hogy jobban vagy-e? Végülis hogy alakult a sorsotok? Olvastam a történetedet és nagyon elérzékenyültem rajta. Ha még olvasod ezt az oldalt, írj!
szia, engem is érdekelne, melletted van e még az a fiú, anno én is irtam neked, hogy vagy tart még a kapcsolatod vele, vagy mi történt azóta?
A kérdező hozzászólása: Koszonom az erdeklodest. Elvetettem a babat. Egy eve szept. 26an. Utana buntudatom volt , nagyon magam alatt voltam. Baratom is megvaltozott. Tobbszor mondta, hogy mar nem szeret ugy , es hogy nincs kozos jovonk a szulok miatt. Decemberben szakitottunk ket het szunet utan ujra osszejottunk de meg mindig azt mondta, hogy nincs kozos jovonk. Nyaron en szakitottam vele. Mondtam, hogy szeretem boldog vagyok vele, de nekem tovabb kell lepnem , ha o nem tervez velem. ket honapig csak telefonon beszeltunk, de iszonyatosan hianyoztunk egymasnak. majd taliztunk es ujra egyutt vagyunk. A szuleinek megmondta, hogy szeretne elvenni.. ok is valtoztak mert azt mondtak az a lenyeg, hogy boldogok legyunk . Valoszinuleg lattak rajta, hogy szenvedett a hianyom miatt. Szeptember elejen jottunk ossze ismet.. es nem hiszitek el, de mult heten nem jott meg es vettem tesztet ami pozitiv lett :) meg nem mondtuk el a szuloknek, mert jovo heten akarok menni orvoshoz, hogy lassam minden rendben van-e. O azt mondta, hogy szeret es barmi legyen mellettem marad. Ami a felelmem, hogy korabban volt cisztam meg gyulladt a petefeszkem sokszor es az abortusz utan nem voltam vizsgalaton kb egy evig. felek, hogy most amiatt szurkal meg fajogat a hasam, mert mehen kivuli. Jovo heten UH n kiderul , de addig nagyon ideges leszek.. ugy orulnek, minden rendben lenne.
Szia, en is irtam neked anno. Nagyon orukok h rendezodott nalatok minden es ujra egymasra talaltatok es boldogok vagytok, es persze az uj jovevenynek is! en anno a ne vetesd el kategoriaba estem csupan azert mert egyszer en is megtettem es tudtam milyen erzes az, bar en anno az ex-el nem jottem ossze ujra talan mert keptelen voltam megemeszteni a tortenteket (nalunk is a szulok voltak a gond), de azota eletem parjat megtalaltam es egy 12 hetes kicsi lanyka anyucija vagyok ami fantasztikus erzes. Most mar gogicsel felismer es mosolyog. nagyon aranyos. Kivanom neked h hamarosan ugyanilyen erzes fogjon korul. es ne aggodj minden rendben lesz a terheseggel. Kivanom a legjobbakat.
Szia! Látom, rengetegen éreznek Veled együtt. Ami tény, sohasem tudhatod, hogy mikor döntesz jól az életben és mikor rosszul. Sajnos ezzel mindenki így van! Nekem már van egy 20 hónapos kislányom és most várjuk a másik babát (16 hetes vagyok). Egy dolog biztos, a legszebb ajándék, amit az élettõl kaphatsz az egy gyerek! Annyi örömet okoz, amennyire senki nem képes! Mikor azt mondja elõször, hogy anya, az a világ legszebb érzése! Nehéz a döntés, tudom, de a szüleid támogtásával sikerülhet gyönyörû életet varázsolnod a picivel (ha úgy döntesz, hogy egyedül apa nélkül felneveled)! Az apa meg tutira rájön, ahogy elõször meglátja a kisbabábát, hogy a legnagyobb butasága az volt, amikor arra kért, hogy vetesd el! Ilyenre senki nem kérhet, ez csakis a Te döntésed! Ha szeret, a "bajban" is szeressen! Nagyon drukkolok Neked és szívbõl kívánom a legjobbakat! Anna
Szia! Nekem is az a véleményem hogy ne vetesd el! Én a helyedbe haza jönnék és megszülném a picit. Hisz Ö a szerelmetek gyümölcse!! Képzeld el hogy hasonlít a párodra és milyen jó érzés lesz mikor öt látod benne! A párod is meggondolhatja magát és utánatok fog jönni. 32 éves vagy ahogy már írták itt neked és ha többet nem lehet több gyereked? Egy életen át bánni fogod. Remélem helyesen döntesz! Kívánom hogy minden rendbe jöjjön és boldog legyetek!
Szia!Az én exem is ugyanezt akarta, és nem egyeztem bele, mert attol /is/ féltem, h nem lehet több gyerekem.És nagyon jol döntöttem, h a végsökig kitartottam a baba mellett, mert miután megszületett, már bánta volna, ha mégis megteszem! Tehát ne vetesd el, Ö az élet legnagyobb ajándéka!!!
hát nagyon sajnállak téged, hasonlot átéltem, nagyon nehéz jo döntést hozni.sok mindent kell mérlegelned az biztos.én 10 éve maradtam egyedül, apa lelépett. anyu segitségével nevelgettem a picit, azt hittem, hogy már soha nem lesz párom, mert van már gyerekem de 6 év egyedüllét után megtaláltam a másik felem és nemsokára megszületik a kisbabánk. szoval azt akarom mondani, hogy nehéz lesz majd egyedül lelkileg de légy mindig pozitiv és jol fog alakulni az életed. ha szeretnél esetleg erröl még beszélni, irj nyugodtan privibe. 38 hetes kismama
Szia! Én hasonló helyzetben voltam kb. 2 évvel ezelõtt. Nyolc hetes terhes voltam, amikor teherbe estem jelenlegi élettársamtól. Nem terveztük a gyermeket. Mikor megmondtam neki, hogy terhes vagyok azonnal azt mondta, hogy vetessem el. Én teljesen másképp láttam a helyzetet, mivel az én testemben fejlõdött a kis élet. Már szívhangja is volt, amikor elmentem orvoshoz. Csak bõgtem és bõgtem. Beszélgettünk párommal és továbbra is ragaszkodott az abortuszhoz. Én két napig nem aludtam, sírtam, nem ettem. Egyik reggel megkérdezte, hogy ha elvetetjük akkor vége köztünk mindennek. Igent mondtam és komolyan is gondoltam. Eljött a nagy nap, be kellett mennem a kórházba abortusz elõtti vizsgálatra. Másnap ki voltam írva abortuszra. Elindultam, de a szívem megszakadt közben. Felhívott és azt mondta, hogy kedden - a mûtét napján - velem lesz. Közöltem vele, hogy sem kedden sem máskor nem akarom látni ezek után, hogy nélkülem eldöntött mindent. Azt mondta, hogy nem akar elveszíteni és tartsuk meg a gyereket. Azóta egy éves a kislányunk és imádják egymást az apjával. Egyedül nem tartottam volna meg a gyermekemet, párom nélkül. Igazából ebben a döntésben nem segíthet senki. Csak te döntheted el. Hazajössz és megszülöd a gyermeket apa nélkül, vagy elveteted és kinn maradsz. Nincs arra garancia, hogy akkor is melletted marad, ha elveteted. Ha pedig te igazán nem akarod elvetetni akkor ha ránézel mindig ez fog az eszedbe jutni és mindig vádolni fogod. Én ezért hagytam volna el az abortuszt követõen. Én a fentiek alapján döntöttem volna. Egyedül nem vállaltam volna a gyermeket. Én ugyan akkor még csak 26 éves voltam.
Szia! EL NE VETESD! Az a baba tényleg nem tehet róla, hogy ti megcsináltátok. Õ élni akar! És én egy ilyen pasit hagynék is a francba. Ha a szüleid tényleg ilyen rendesek, hogy segítenek, akkor szépen csomagolj össze, ülj fel az elsõ gépre, és menj haza hozzájuk. Hidd el, boldogok lesznek. És te is az leszel ha megszületik a babád. Pasit meg még találhatsz egy csomót, gyerek mellett is. Kicsit nehezebb lesz, de menni fog. Nem kell életed végéig egyedül maradnod.
Nem értek egyet azzal, aki azt írta, hogy nem szeret a barátod. Ezt kultúrális különbségnek hívják, és sajnos bármennyire szeret, beléneveltek egy prioritási sorrendet, ami ellen nem nagyon tudsz tenni. A babát semmi esetre sem vetetsd el, hiszen vártál rá. Te is mondtad, hogy az idõk során bármi történhet, lehet, hogy egy nem-biológiai apa, akit talán idõközben megismersz, jobb apja lesz. Másrészt egy abortusz annyire káros lehet, hogy elõfordulhat, hogy sose lehet többé babád, fõleg, hogy nem tizenéves vagy. A baba szempontjából meg szerencsés vagy, hogy a nagyszülei mellette lesznek rajtad kívûl. Én is apa nélkül nõttem fel (félig anya nélkül is), és nagyon sok tekintetben erõsebbé tett, és abszolut nem fogom úgy fel, hogy hú, de rossz gyerekkorom volt. Nem hitegetlek azzal, hogy könnyû lesz, nehéz lesz, és az sem vigasztalhat, hogy vannak, akik sokkal rosszabb helyzetben vannak, de hidd el, megéri mindezt. Ami az ultrahangon még csak egy kis pötty, pár hónap múlva már egészen emberi létforma lesz, akinek te jelented a mindenséget (egy darabig), és neked is õ lesz a mindenség (nemcsak egy darabig)
eggyetértek az elõttem szólókkal, semmiképp sem vetesd el. tegnap voltam a 12 hetes ultrahangon, majdnem sirtam mikor láttam a gyermekem ficánkolni felém fordulni, és az orvos azt mondta egészséges iszonyu boldogság és hálás vagyok istennek, hogy két vetélés után idáig eljutottunk, remélem minden rendben marad. ahogy kijöttem volt ott egy lány abortuszra jelentkezett be, kissebbségi volt. sajnáltam hogy nem akarja ezt a csodát megélni érezni, mostmár tudom sok ember mindent megtenne érte, még akár egyedül is vállalnák, ne dobd el magadtól ezt a csodát. de persze te döntessz, szerintem a gyereked mindig melletted lesz, a pasik jöhetnek mehetnek.
Szerintem menj haza a szüleidhez, tartsd meg és neveld fel a babádat szeretetben. Nem kell egyedül! Lehet hogy nem lesz knnyû egy kisgyerekkel igazi társat találni, de másoknak is sikerül, neked is fog! Íme egy élõ példa: a pár egy ideje együtt van, a lány teherbe esik, a fiú kérleli, hogy vetessék el, majd késõbb lesz gyerekük, de most még várjanak. A lány elmegy elveteti. Majd az elsõ adandó alkalommal a fiú a fejéhez vágja, hogy biztosan azért vetette el mert nem az övé volt...
Bocsi, hogy ezt írom, de elég furcsák a párodék.A házasság elötti szex az elítélendõ dolog, de az abortusz(gyilkosság)az már rendebn van! Szerintem gyere haza!Én biztos nem szertnék ilyen családba tartozni!
Ne vetesd el a gyereket! Mi van ha soha többet nem lehet amikor szeretnéd.Tudod hány ember szenved ettõl a világon? S képzeld el te hogy fogsz szenvedni ezzel a tudattal hogy megölted azt aki belõled jött létre.Mentsd meg az életét.Ha megszülöd még mindig találhatsz egy másik fiút is aki igazán szeret és nem mérlegel.
szuper drukkolok hogy egészséges baba legyen, ird meg mit mondott a doki, a történeted mesébe illõ, szivböl kivánom igy is folytatódjon.
Én simán megtenném érte.
Kezd el, utána mond, hogy folytassa õ, vagy õ is masztizzon és te is...
nagyon jó a meglátása a párodnak.hajrá!25/l
Elõször én is zavarban éreztem magam a párom elõtt, amikor azt mondta, szeretné látni, ahogyan izgatom magam, de megtettem. Azóta pedig én vagyok az, aki rá van hangolódva a témára; hidd el, ez egy borzasztóan izgató dolog tud lenni, csak lazulj el és élvezd ki a szex játékos részét! Tetszeni fog! :) 25/N
jé, mi sokszor vagyunk együtt csak így... van amikor rendesen szeretkezünk, van, amikor nincs behatolás csak petting van és kézzel/szájjal egymást, van, amikor meg saját magunkat, egyszerre- vagy az egyikünk a másik meg nézi (nem reflektorfényben, félhomályban kb 1/3 1/3 1/3 arányban. tök unalmas lenne mindig csak behatolósan szexelni. :D
Nem tudom miért, de tényleg fura, a volt csajomnak volt ez az ötlete, elöször szabályosan zavarban voltam , pedig nem vagyok szüzlánytipus :) Menj bele, kérdezni se kellett volna, jó játék. 35/F
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat eddig. :)
A kérdező hozzászólása: Azt magától mondta hogy, hogy ha én megcsinálom akkor õ is.
csináld, játszd az egészet. izgatod magad és mond hogy õ is csinálja. közben pedig hergeld hogy minél jobban akarja. jól csinálod hamar rád veti magát :D jó élmény lesz :)
Tök jó! Próbáld!!!

Nagyon tanácstalan vagyok. Leginkább a belsőépítészet érdekel de tele vagyok kételyekkel és n+1 féle járható út van.11edikes vagyok de már lassan szeretném eldönteni, hogy milyen egyetemre menjek. Vélemények? Több lent. L17

Szüleim a jogot ajánlják, de attól kreatívabbnak érzem magam, minthogy majd miután elvégeztem közjegyz? legyek vagy ilyenek (tudom hogy az egy n?nek nagyon jó) De. Már kb 1 éve szemezek a bels?építészettel vagy m?építészettel, de igazából bármi szóbajöhet ami design-al kapcsolatos. Szeretek rajzolni, tele vagyok ötletekkel, ékszereket készítek meg ilyenek... De néha elbizonytalanodok, mi van ha nem jön össze minden úgy ahogy elképzeltem? A rajzkézségem még b?ven javításra szorul, ezért ha emellett döntenék akkor sürg?sen el kellene kezdjek járni egy tanárhoz, mert az ilyen egyetemekre kell portfólió. Azonban, szeretnék külföldön tanulni bels?építészetet, de 19 évesen egy kicsit majd még fiatal leszek ahhoz, hogy ott tanuljak, távol a szüleimt?l. Szóval 1-2-3 évet szeretnék kitölteni valami mással... Ami ugyanúgy hasznomra válhat. Pl. kommunikáció... esetleg marketing? A nyelvekkel nincs baj. Bocsi hogy ilyen hosszú lett de tényleg tanácstalan vagyok.

Legjobb válasz: Az fontos, hogy bármit amit választok nagyon sikeres akarok lenni benne. Mind az egyetemen mind az életben...

A kérdező hozzászólása: Az fontos, hogy bármit amit választok nagyon sikeres akarok lenni benne. Mind az egyetemen mind az életben...
Ha belsõépítészet, akkor én abszolút tudom ajánlani a BKF-et: http://felveteli.bkf.hu/63/kornyezetkultura-belsoepitesz-ent.. Õk amúgy mindig szoktak meghirdetni felvételi elõkészítõt is a felvételikhez kapcsolódóan: http://felveteli.bkf.hu/121/alkalmazott-muveszeti-szakok-elo.. De ha a kommunikáció, vagy marketing érdekel, azt is tanulhatsz náluk, úgyhogy szerintem érdemes lenne elmenned oda nyílt napra: http://felveteli.bkf.hu/157/nyilt-napok.html

Szerintetek kinek higgyek? Nagyon tanácstalan vagyok és szomorú /lent/

Van egy fiú aki nagyon tetszik már több hónapja.És 4 hónapja majdnem jártunk de valahogyan megszakadt a kapcsolat..láttuk egymást heti 2-3x de csak köszöntünk (elég ritkán) aztán ennyi volt...Én újra beleszerettem de nagyon:( A tesója és a legközelebbi barátai azt mondják hogy bejövök neki meg minden de egyik nap rákérdezett faebook on a barátnõm hogy bejövök-e neki és olyanokat írt hogy "lófaszt" meg hogy "dehogy jön" stb...Akkor most szerintetek mi is az igazság? L.

Legjobb válasz: Bejosz neki csak fel bevallani.

Bejosz neki csak fel bevallani.
A kérdező hozzászólása: tényleg?:O *-* de az akkor is bántott hogy olyanokat irt hogy lófaszt meg hogy dehogy jön ....:(
Azért válaszolt így mert nem mer lépni és mivel beszari ezért nem válalja föl. A viselkedése pedig arra utal hogy ha nioncs ló, jó a szamár is. Hátha akar tõle a barátnõd valamit nálad meg nem biztos a dolgában..
És az se mindeggy, hogy teszi fel a kérdést a barátnõd... Ha tudja, hogy jooban vagytok, akkor még én se mondanám azt, hogy igen... Bár ez a "lófa$zozás" kicsit durva...
Ti lányok mindig mindent félreértelmeztek... Kezdjük is ezzel: "Lófasz". Köztudott, hogy a lónak a fasza, az nagy/hatalmas, ezzel csak azt akarta sugallni, hogy nagyon bejössz neki. Ha utána azt irta, hogy dehogy, akkor pedig beijedt, mert úgy gondolja, hogy te nem úgy kedveled õt, mint õ téged. Szóval hajrá, amíg lófaszt mondogat, addig no para.
a fiúk már csak ilyenek :) ééés bejössz neki.
tuti bejössz neki csak egy kakis még h ilyen..

Menzesz helyett csak barna vérzés, mi ez? Nagyon aggódom, és tanácstalan vagyok?

sziasztok!a menzeszem késve érkezett és nem piros volt hanem barna és erős görcsölésem sem volt mint szokott!elmúlt a barnázás 4 nap után de azóta is mindennap picikét szúrkálgat a hasam!2 tesztem is negatív lett,nem félidőben voltunk együtt a férjemmel!így nem tudom van-e rá esélyem!jövő héten csütörtökön megyek orvoshoz!de ma kicsit megijedtem mert a sziklakerthez emeltem a nagy köveket és azóta folyamatosan érzem a szúrkálást a hasamban mintha megakarna jönni!félek,hogy ha esetleg baba van és még a teszt nem mutatja,akkor ne h.ártsak neki!mire gondoljak szerintetek?vagy mitől volt a barnázás,és ez a hasfájás?iszom a tőzegáfonya teát,de nem hiszem,hogy felfázás mert nem csíp és nem pisilek többet!annyira tanácstalan vagyok:'(

Legjobb válasz: Csinálj még egy tesztet reggeli vizeletbõl! Ha nem baba, akkor lehet vmi kis hormonzavar is. Ne aggódj, majd csütörtökön a doki megmondja a tutit!

Csinálj még egy tesztet reggeli vizeletbõl! Ha nem baba, akkor lehet vmi kis hormonzavar is. Ne aggódj, majd csütörtökön a doki megmondja a tutit!
A kérdező hozzászólása: reggel tesztelek hátha:) remélem baba, nem valami baj:S
Na??
A kérdező hozzászólása: negatív ez is:S nem tudom akkor mi van:S jobb oldalt a hasam ugyanúgy szurkál:/ meg álomkóros lettem:S
Még mindíg semmi?? Nekem 15-én kelett volna megjönnie, de eddig semmi (remélem ez után se fog... ) 17-én teszteltem reggel , egy negatívat... most tanácstalan vagyok...

Ilyen esetben mi lesz? Nagyon félek, és tanácstalan vagyok!

A helyzet az, hogy augusztusban volt egy 21 hetes "szülés-vetélésem", és meghalt a kisbabám, méhszáj elégtelenség miatt. Mostantól próbálkozhatunk újra kisbabával. Az lenne a kérdésem, hogy most akkor veszélyeztetett leszek, vagy lehet egy teljesen normális terhességem is?

Legjobb válasz: Kedves 1es de b...o vagy. Ha te is ilyen helyzetben lennél akkor te is fel tennéd a kérdést. Kérdezõ. Szerintem veszélyeztetett leszel.

Kedves 1es de b...o vagy. Ha te is ilyen helyzetben lennél akkor te is fel tennéd a kérdést. Kérdezõ. Szerintem veszélyeztetett leszel.
Ahogy elõttem is írták, veszélyeztetett leszel, de attól minden mehet rendben. Minden jót kívánok Nektek, remélem minél hamarabb sikerül és minden rendben fog lezajlani! Az elsõ válaszolónak annyit, hogy menj más témakörbe és taplóskodj ott, keress hozzád hasonló primitív majmokat!
Veszélyeztetett terhesnek fogsz szerintem is számítani, de attól még lehet problémamentes terhességed, ez csak annyit jelent, hogy az elõzmények miatt fokozottabb odafigyelést igényelsz és ha véletlenül valami gond van, akkor tudni fogják, hogy már volt gondod. De bízni kell mindig a legjobbakban, kívánom, hogy jöjjön össze és minden rendben legyen!:)
Veszélyeztetett leszel, de ezért nem kell félni, így jobban odafigyelnek rád, hogy mégegyszer ne fordulhasson elõ.
és hogy a kérdésre is válaszoljak... szerintem is veszélyeztetett leszel. sok kitartást, és jó egészséget kívánok!
nekem is volt 21 hetesen vetélésem semmi elõzmény miatt csak hirtelen reggel ébredés után elfolyt a magzatvizem , igen veszélyeztetett leszel de attól még lehet probléma mentes a terhességed ez csak annyiból fog állni hogy jobban oda fognak rád figyelni ilyenkor úgy tudom hogy méhszájzáró mûtétet is szoktak csinálni de ezt majd a dokiddal megbeszélitek a lényeg hogy ne hasonlítsd majd a 2 terhességet ne félj a következõtõl hanem ha sikerül terhes maradni élvezd minden percét sok sikert a baba projekthez
bocs az offért, de elsõ te mit képzelsz magadról??? hogy lehetsz ilyen k.csög? tudod milyen érzés lehet ez a kérdezõnek? aljas féreg vagy!!!
Undorító patkány vagy, gyökér 1-es. Valószínûleg veszélyeztetett leszel.
utolsó vagyok nem nem tudja és most rosszat mondok de sajnos nem tudja :-(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a gyors választ! Ment a zöld kezecske! 1-esnek üzenem, hogy ne akarja átélni, amit én!
Úr isten elsõ. Bárcsak te jöttél volna döglötten a világra, hogy a te szavaiddal éljek.. a világ is megmenekült volna egy pondrótól. Kedves kérdezõ, veszélyeztetett terhesként fognak kezelni, valószínûleg már a legelején táppénzen leszel.
Szerintem is veszélyeztetett leszel, de attól még lehet teljesen problémamentes a terhességed. OFF: Mit írt az elsõ? Csak mert közben törölték szerintem, mert nekem nem jelenik meg. Nekem mind2 terhességem veszélyeztetett volt, az elsõnél koraszülés volt. Így a dokim alapból kiírt veszélyeztetettnek. Az nst-t meg megkezdtük már a 32. héten, végül 38+3ra született meg a 2. fiam.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek zöld kezecskét adtam. Biztos a kedves elsõ válaszoló volt az, aki mindenkit lepontozott. Köszönöm a válaszaitokat!

Mi történhetett vele? Mit csináljak, teljesen tanácstalan és nagyon fáradt vagyok?

Kisfiam 23 hónapos,egy ideje nagyon szépen egyedül elaludt.Kb 2 hete viszont csak anya létezik,mindent anya csinálhat meg neki.Pl nem engedte anyumnak sem,hogy megmelegítse neki a tejet.Csak úgy hajlandó elaludni,ha fogom a kezét.Éjjel kb 15x felvan,csak annyit mondogat,hogy anya-anya.Kipróbáltam,ha nem megyek oda hozzá,akkor üvöltve sír.Sokszor fel kell vennem,rögtön vissza is alszik,de van,amikor elég,ha megsimogatom,vagy mondom neki,hogy csst,itt van anya.

Legjobb válasz: Szia! Nekünk 22 hónapos,de nálunk is 2 hete hiszti van esténként.Nem akar lefeküdni a kiságyba s egyre késõbb fekszik le,pedig õ mindig olyan rendes kisfiú volt.Idõbe lefeküdt s elaludt.Egyre akaratosabb s elevenebb,de így is IMÁDOM!

Szia! Nekünk 22 hónapos, de nálunk is 2 hete hiszti van esténként.Nem akar lefeküdni a kiságyba s egyre késõbb fekszik le, pedig õ mindig olyan rendes kisfiú volt.Idõbe lefeküdt s elaludt.Egyre akaratosabb s elevenebb, de így is IMÁDOM!
Semmi különös.Pusztán érzi, hogy kezd elszakadni tõled.Nálunk ezt az apjával csinálja.Õt nem látja egész nap, és mikor megjön, még pisilni is együtt mennek.Csak az a szalvéta jó, amit apa ad, csak az a tej és abból a pohárból amit apa.....pedig õ holnap már 3éves lesz. próbáld napközben kicsit önállósítani.Pl mondd neki, hogy tudom mennyire ügyes vagy, ezt egyedül is meg tudod csinálni.Vagy: a mama szomorú lesz, ha nem adhat neked inni, vagy pl. tudod milyen régen volt a mama ilyen kicsi, és azóta nem tudott ilyen jókat játszani, megmutatod neki hogy kell?
Nálunk is két hétig ment ez a folyamat és tegnap véletlenül megláttam 2 fogat alul amik mostanában bújtak ki.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!