Találatok a következő kifejezésre: Nagyon tönkreteszi hajamat (14 db)

Hajamat szeretném szőkíteni de nem akarok olyan leszívásosat, mert ugy hallottam, hogy az nagyon tönkreteszi, ez igaz?

mostani hajszínem középbarna, de még sohasem volt festve, a haradír sz?kíthet rajta? nem akarok teljesen sz?két, csak azt a világosabb árnyalatot,ez segíthet rajta?

Legjobb válasz: a hajradír festett hajra való, mert leszedi a festett színt. amúgy szerintem a szõke hajfesték "befogja" a hajad, mivel nem sötét színû az eredeti hajszíned és festve sincsen. szõkítés az tényleg roncsolja a hajat, fõleg ha otthon csinálnád.. szerintem próbáld ki a szõke hajfestéket, vagy amilyen színûre szeretnéd festeni a hajad.

a hajradír festett hajra való, mert leszedi a festett színt. amúgy szerintem a szõke hajfesték "befogja" a hajad, mivel nem sötét színû az eredeti hajszíned és festve sincsen. szõkítés az tényleg roncsolja a hajat, fõleg ha otthon csinálnád.. szerintem próbáld ki a szõke hajfestéket, vagy amilyen színûre szeretnéd festeni a hajad.
A szõkítés roncsolja nagyon a hajat, fõleg, ha bolti dobozos festéket vagy szõkitõporral hidrogénnel csinálod. Viszont ha elmész egy fodrászkellékesben tudsz venni olyan termékeket, amivel akár 4-5 árnyalatot is világosíthatsz úgy h nem teszi tönkre a hajat. Sima szõke festékkel.. Persze itt is kell 9-es vagy 12% es emulziót használnod, de vannak pl bio festékek is.. keress rá a neten. Én pl Lisap festéket használtam, tejszõke/fehér lett a közép-sötétszõke hajamból, és nem lett tõle se száraz, se töredezett. Ha színt választasz kerüld az arany árnyalatokat, (x.3-as végzõdésûeket, mert attól narancssárgás lesz a hajad.) és világosabb árnyalatot válassz, mert a sötét hajadból nem biztos h pont olyat kapsz mint ami a termékmintán van.
A kérdező hozzászólása: köszi, és ti otthon csináltátok, vagy fodrásszal?
utolsó vagyok, én otthon csináltam mindig vagy én vagy a húgom festette, és nem lett foltos.. de nekem már volt tapasztalatom, nem elõször festettünk hajat:) amikor elmentem fodrászhoz, észre sem vette h otthon csináltam..:) de mindenképp fodrászkellékesbe vegyél festéket, hidd el jobb lesz az eredmény, és kevésbé káros is. De legelõször amikor fested jobb ha megkéred egyik barátnõdet aki már festett hajat hogy segítsen, vagy keress egy fodrásztanulót..:) Olcsóbb így is mint a fodrász..

Mennyire roncsolja a hajam ha leszivatom és szőkére be van festve? (barna hosszú hajam van)? Nagyon tönkreteszi?

Legjobb válasz: Nagyon.Hogy úgy modnjam onnantól "nincs visszaút". Leszivatod szõkére, szõke lesz,de nyilvánvalóan le fog nõni, ami ocsmány,fõleg a szõke és barna, ezért vagy megint befested szõkére, vagy eredeti barnára, vagy pár évig sapkát hordassz...Szoval ne csak egy festéssel számolj.A kérdésre visszatérve töredezett lesz,és úgy fog kinézni, meg a tapintása is olyan lesz mint a barbie-haj..:S Szerintem ronda...:D

Nagyon.Hogy úgy modnjam onnantól "nincs visszaút". Leszivatod szõkére, szõke lesz, de nyilvánvalóan le fog nõni, ami ocsmány, fõleg a szõke és barna, ezért vagy megint befested szõkére, vagy eredeti barnára, vagy pár évig sapkát hordassz...Szoval ne csak egy festéssel számolj.A kérdésre visszatérve töredezett lesz, és úgy fog kinézni, meg a tapintása is olyan lesz mint a barbie-haj..:S Szerintem ronda...:D

Nagyon tönkreteszi a hajamat ha leszivatom?

Régebben vörös volt a hajam...(kb 2 évig)Befestettem sötétbarnára és szinte fekete lett...Azóta még festettem...Eléggé sötét színe van de sz?ke szeretnék lenni...De félek hogy annyira tönkreteszem a hajamat!!!Viszonylag dús hajam van...Csak tapasztaltak irjanak!

Legjobb válasz: volt nekem is egy idõben hogy váltogattam a hajam színét, barna, fekete, aztán szõke akartam lenni, lettem is, de olyan lett a hajam, mint egy szénakazal. az alvástól összegubancolódott, alig lehetett kifélsülni, és a tapintása is nagyon durva és érdes volt. állandóan vágni kellett, de végre már lenõtt és most újra szép. szerintem te is várd meg amíg lenõ a szín. bár lehet a hajfestés is embere válogatja.

volt nekem is egy idõben hogy váltogattam a hajam színét, barna, fekete, aztán szõke akartam lenni, lettem is, de olyan lett a hajam, mint egy szénakazal. az alvástól összegubancolódott, alig lehetett kifélsülni, és a tapintása is nagyon durva és érdes volt. állandóan vágni kellett, de végre már lenõtt és most újra szép. szerintem te is várd meg amíg lenõ a szín. bár lehet a hajfestés is embere válogatja.
Egyetértek az elõzõ válaszolóval: a hidrogén borzasztóan tönkrevágja a hajad! Nem írtad, mi az eredeti hajszíned, de a szõkét szeretnél, ajánlom, hogy elõbb festesd vissza az eredeti hajszínedre, várd meg, amíg lenõ, és utána próbáld kiszõkíteni. Igaz, ez is károsítja a hajat, de ahhoz képest, amit tervezel, kismiska. :) Tapasztalatom van elég, égette már le hidrogén a hajam úgy, hogy az egészet le kellett vágatni...
A kérdező hozzászólása: Az eredeti hajszínem sötétbarna
jajjj nekem is ugy tönkre vágta a hajamat a szivatán és nagyon csúnya most:(mint egy szénakazal:S várom h lenöjjön a hajam közben meg szõkére festem mindig de a festék is alig fogja be meg kikopik:S
Próbálkozz Hennával.A henna ápolja ahajat, NEM NÕ LE A SZÍN 25 MOSÁS UTÁN TELJESEN KIKOPIK!!!Gyógynövényboltokban megtalálhatóak.
Ne festesd be a hajad szõkére, azzal nagyon elcseszed.Nekem is az eredeti hajam barna, kb 3 4 éve mindenféle volt a hajam, volt barna alap, szõke melirral, és nagyon szerettem volna szõkét.Befestettem, szörnyû ahogy tönkretette a hajam.Vállig érõ hajam volt.És plusz minden nap vasaltam.1-2 hónapig voltam szõke, visszafestettem barnára, de még mindig ugyanakkora a hajam, nagyon töredezik, és vékonyszálú.Persze néha kicsit vágattam belõle, egy kicsi visszanõtt és ennyi.Most hajhosszabbitáson gonolkozom:(


A Loreal Casting hajfesték mennyire károsítja a hajam? Száraz, töredezett göndör hajat nagyon tönkreteszi? Esetleg kiegyenesedhet tőle a hajam?

Legjobb válasz: Nekem azóta jött rendbe és nõtt 50 cm-t a hajam, mióta ezt használom. Elõtte szõkítve volt és teljesen eltört.

Nekem azóta jött rendbe és nõtt 50 cm-t a hajam, mióta ezt használom. Elõtte szõkítve volt és teljesen eltört.
A kérdező hozzászólása: És tartós? Mennyi idõ után fakul ki? :)
A sötét az levakarhatatlan, barátnõmnek sötétbarnával volt festve, amit mindenki feketének nézett, egy éve nem festette, de semmit nem kopott, csak a tövén látszik, hogy kicsit világosabb (bár alapból nagyon sötét barna haja van). Nekem világosabb barnával van festve, ez sem kopik, csak lenõ. Inkább a fényébõl veszít egy idõ után, de én is mindig csak a tövét festem, kb. félévente szoktam az egészet újra festetni, mert addigra már nem olyan szép fényes.
Ha találsz belõle megfelelõ árnyalatot, ami tetszik, a legjobb hajfesték. Vagyis inkább tartós színezõ :) Én most váltok majd, mert amilyen színt szeretnék, az nincs a kínálatban. Viszont vagy 20 dobozzal felkentem már a hajamra és egyáltalán nem károsodott, nem törött tõle a hajam. Én csak ajánlani tudom. :)

A 3 hónapos dauer nagyon tönkreteszi a hajat (vékonyszálú)? Ha kimegy a göndörség, muszáj vágatni?

Legjobb válasz: szerintem ha vékonyszálú a haj szerkezete,akkor igen.kérdeztem egy fodrászt,hogyan tudnám a hajamat hullámossá tenni,azt mondta,hogy a dauer tartós lenne,viszont tönkretenné az én hajamat (vékonyszálú)

szerintem ha vékonyszálú a haj szerkezete, akkor igen.kérdeztem egy fodrászt, hogyan tudnám a hajamat hullámossá tenni, azt mondta, hogy a dauer tartós lenne, viszont tönkretenné az én hajamat (vékonyszálú)
Nem tesz neki túl jót. Az hogy kimegy a hullám a hajból, nincs összefüggésben a vágással ----> nem kell vágatni, csak akkor ha törve van. --egy fodrász--
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!:)

A hajfesték nagyon tönkreteszi a hajat?

Legjobb válasz: Manapság már minden 2. ember festeti a haját. Az én zsíros hajamra egyébként kell is.

Manapság már minden 2. ember festeti a haját. Az én zsíros hajamra egyébként kell is.
Nekem tönkre. A fodrászomnak is tönkre. Azt mondták amúgy, ne használjak "bolti" festéket, hanem a fodrásznál festessem be. Ja és hajpakolás, hajpakolás, és hajpakolás.
A fodrász rosszabb mert azok leégetik hidrogénnel :S
Amit én használok, az kifejezetten ápol. A hajvégek, amik már elkezdtek töredezni, festés után gyönyörûen helyrejönnek. Szerintem színtõl is függ, a saját kiinduló hajszínedtõl és a célszíntõl is, meg a hajad típusától. (Én feketére festem a sötétbarna, vastag szálú hajam.)Nyilván ha világosítasz, az kevésbé hasznos. (Nekem egyszer a hidrogén szó szerint elégette egy hajtincsemet, amin kipróbáltam, anyám meg a hajára kente, és semmi baja nem lett tõle.)
Én gyógynövény boltokban kapható Hennát használok, ami jó pár száz éve használatos Indiában.Van szõkében is de leginkább a különbözõárnyalatú barnákról fontos amit ismerek, h.van egy vöröses beütése.A Henna növényi alapanyag, hidrogén nélkül, és még olcsóbb is!!!
Én 15 évesen kezdtem el festeni (tudom korán volt.. na de mindegy) és nem bántam meg mert elõtte elég zsíros volt, most meg elég hetente 1-szer mosnom! (ez nálam nagy eredmény) töredezett is volt, az is helyrejött! tehát nekem pozitív a hajfestés!
nekem akkor erõs a hajam, ha festem! de csak ha én(szõke)mert a fodrász nem tudom mit használ de sose olyan hamvas, mint amilyet a sima bolti hajfesték eredményez:-)

Nagyon tönkreteszi a hajamat ha minden nap úgy alszom, hogy be van fonva?

Legjobb válasz: Szerintem pont, hogy jó neki, mert így alvás közben nem kócolódik annyira, ezért könnyebb kifésülni, ergo kevesebb mechanikai károsodás éri. Nekem a derekamig ér a hajam és majdnem minden éjjel befonom.

Szerintem pont, hogy jó neki, mert így alvás közben nem kócolódik annyira, ezért könnyebb kifésülni, ergo kevesebb mechanikai károsodás éri. Nekem a derekamig ér a hajam és majdnem minden éjjel befonom.
én azt hallottam pont attól törik, mert "tekeredve" van. De én nem tapasztalatból beszélek, mint az elsõ válaszadó szóval... :/
Én úgy vettem észre (legalábbis a nagyon hosszú hajnál), hogy károsabb a gubancokat kiszedni. Kibontom reggel a hajam, fújok rá egy kis kifésülõ balzsamot és 3 mozdulattal ki lehet fésülni.

A póthaj nagyon tönkreteszi az eredeti hajat?

Legjobb válasz: Miért tenné tönkre? Egy fodrász.

Miért tenné tönkre? Egy fodrász.
Nem. Ami tönkreteheti az a rossz illesztés és a helytelen ápolás.

Nagyon tönkreteszi a hajfesték a hajat?

Nem festettem még be soha. Sötét barna a hajam, rozsdavörösre szeretném befesteni. Elég kényes a hajam. Fodrásszal szeretném befestetni. Tehát nagyon roncsolná? Válaszokat előre is köszi.:)

Legjobb válasz: Szerintem nem annyira ! :)

Szerintem nem annyira ! :)
Attól is függ, hogy milyen márkát használ a fodrász. Nem sajnálod az eredeti szép szinü hajadat, vörösre festeni? Azt tudjad ezek után min. havonta kell festetni a hajadat, a lenövések miatt.
Nem teszi tönkre, ha nem kell leszívatni.
Árnyalatot változtatni, és sötétíteni lehet úgy hogy a hajad ne roncsolódjon, de a világosítás már más. A rozsdavörös világosabb mint a sötétbarna. Az eléggé roncsolni fogja. Szerintem próbálkozz színezõkkel (tone creame) egyelõre. Az hamar kikopik. Ne ilyen radikális változtatással kezdd.
Nekem nagyon tönkre tette. Igaz nekem extravilágos hamvasszõke volt, szinte már fehér volt a hajam, és sokat vasaltam (minden reggel, kivéve hétvégén). 1 év alatt meghalt a hajam, le kellett vágatni, és visszafesteni eredeti hajszínemre. Most hagyom regenerálódni + ricinusolajos pakolást csinálok. De egyénfüggõ is, barátnõm is ezeket csinálja, és gyönyörû hosszú a haja, és csak nagyon minimálisan van töredezve neki.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!