Találatok a következő kifejezésre: Nagyon szigorúak a (44 db)

Andersen Pub-ban nagyon szigorú a kiszolgálás?

Kérnek személyit szeszes italokhoz?

Legjobb válasz: Szoktma látni kis csicska 16 éveseket ott szaladgálni, de néha kérnek is személyit.

Szoktma látni kis csicska 16 éveseket ott szaladgálni, de néha kérnek is személyit.
A kérdező hozzászólása: helyes köszönöm

Nagyon szigorúak a szüleim, mit tegyek?

19 éves lány vagyok, anyukám 39, apukám 41 éves. Én vagyok a legnagyobb gyerekük.Nagyon sok bajom van a szüleimmel. Nem lehet velük semmir?l beszélni, (pasik, suli, bulik) . Ha elakarok menni valahová akkor minimum 1 héttel korábban szólnom kell, és hiába szólok apa bármikor mondhatja azt, hogy nem mehetek . 1 hónapja véletlenül kiderült, hogy smároltam egy fiúval. Erre anyáék nagyon kiakadtak, hogy hogy lehet, csak úgy smárolni valakivel. Mert az ? idejükben ez nem volt szokás. Közben ezzel a fiúval nagyon jóba lettem. Áthívott magához, filmet nézni, szerintem akkor ott is alszok. De anyaák tutira nem engednék. Discoba se nagyon akarnak elengedni, meg van otthon egy olyan"szabály", hogy hétf?t?l-csütörtökig minden este haza kell érnem fél 9re. Ez szerintem nem jó. Nem tudom, hogy mit?l féltenek, nem iszok, nem cigizek. Hogy tudnám, kicsit felpuhítani ?ket? Ne foglyanak ennyire szigorúan? Tudok vigyázni magamra. Köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Én majdnem 19 voltam,amikor elkerültem otthonról.A szüleid az enyémekhez képest enedékenyek.Én nem mehettem bulizni,suli után szinte egybõl haza stb.Az egyelen barátomat,akit bemutathattam fél év után ismerték meg...A férjemet akkor amikor már az ujjamon volt a gyûrûje,és akkor tudták meg azt is hogy már jó ideje együtt élünk,no meg hogy nagypapa és nagymama lesznek. Mai fejjel azt mondom,hogy jó volt,hogy ennyire fogtak,és sokmindent nem engdtek meg,mert egy felelõsségteljes felnõtt lettem,aki igenis megtanulta,hogy milyen az,amikor ki kell fizetni a számlákat stb. A te esetedre azt mondanám,hogy vagy viseld el,és próbálj meg hamar saját lábra állni.Vagy legalább hajlandóságot mutatni ilyenre.Akkor sokkal jobban fognak õk is engedni.Lássák,hogy nem csak beszélsz a felnövésrõl hanem teszed is. Vagy próbálj meg beszélni velük errõl,de ha olyanok ah gondolom ennek nem lesz nagy sikere.

Én majdnem 19 voltam, amikor elkerültem otthonról.A szüleid az enyémekhez képest enedékenyek.Én nem mehettem bulizni, suli után szinte egybõl haza stb.Az egyelen barátomat, akit bemutathattam fél év után ismerték meg...A férjemet akkor amikor már az ujjamon volt a gyûrûje, és akkor tudták meg azt is hogy már jó ideje együtt élünk, no meg hogy nagypapa és nagymama lesznek. Mai fejjel azt mondom, hogy jó volt, hogy ennyire fogtak, és sokmindent nem engdtek meg, mert egy felelõsségteljes felnõtt lettem, aki igenis megtanulta, hogy milyen az, amikor ki kell fizetni a számlákat stb. A te esetedre azt mondanám, hogy vagy viseld el, és próbálj meg hamar saját lábra állni.Vagy legalább hajlandóságot mutatni ilyenre.Akkor sokkal jobban fognak õk is engedni.Lássák, hogy nem csak beszélsz a felnövésrõl hanem teszed is. Vagy próbálj meg beszélni velük errõl, de ha olyanok ah gondolom ennek nem lesz nagy sikere.
úúr isten én 17 vok de ezt nem birnám elviselni h 19 évesen ha smárolok akkor "kapok érte" most vagyok túl egy másfél éves kapcsin:S sztem beszélj velük...hogy ez a mai világban hogy is van:) sok sikert:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. fõiskolára járok, de nem lehettem koleszos, mert a suli csak 10 kmre van tõlünk. és a buszok pedig fél óránként járnak. sajnos középiskola 4.ben mikor sulit kellett választani anyáék nem engedtek el messzebbre, pedig szívesen mentem volna. elköltözni nem tudok, mert nem tudnám fizteni az albárletet. tavaly decemberben nagyon összevesztünk és eljöttem otthonról az egyik barátnõmhöz. de anya minden nap 3 sor hívott h nagyon hiányzok és menjek haza, meg szretnek . ezért kb 6 nap után haza költöztem. köszi a válaszaitokat!
Miért nem tanulsz tovább? Akkor lehetnél koliban vagy albérletben, egy másik városban, és csak hétvégén járnál haza, így meglenne az önllósodásod kezdete is anélkül, hogy bármi drasztikus lépést kéne tenned. Hidd el jobb annak, aki tanul még ilyenkor, azok a legszebb évek, nem hiába mondják. (Bár, én is dolgoztam a suli mellett is, de akkor is:)
Jó lennetudni, mennyire függsz tõlük. Mert ha még jó darabig tanulsz, akkor bizony valóban õk a fõnökök. De ezért a féltésért inkább hálás légy, ne menekülj elõle. Engem se engedtek a szüleim sehová, fõleg apu, de utólag azt mondom, teljesen igaza is volt. Semmirõl se maradtam le, igenis jó életem volt mellettük. Most pedig, hogy hamarosan nekem is megszületik az elsõ kisbabám, még inkább átérzem, mit miért is tettek. Nagyon finoman persze lehet manipulálni õket. A veszekedés, hiszti, "én akkor elköltözöm"-féle mondatok csak azt fogják bizonyítani, hogy igen gyerekvagy még, akire felügyelni kell. A tisztelettudás, az észérvek, a megbízhatóság az, amivel elérheted, hogy szabadabb légy. Én pl. mindig úgy csináltam, hogy ha azt mondták, 10-re haza kell érnek, zokszó nélkül mindig otthon voltam fél 10-re. Lassan megszokták, hogy bízhatnak bennem, elfogadom a szabályokat. Aztán amikor éjfélig mehettem, én hazamentem 11-re. Eljött az a nap is, amikor elfelejtették mondani, hogy hányra menjek haza, és én akkor is otthon voltam az esti film végére. Egy idõ után sokat lazultak is a szabályok, mert tudták, hogy lehet bízni bennem. Filmnézés után pedig ugyan miért kellene ott aludnod? Kísérjen haza a fiú idõben, ezzel õ is bizonyít a szüleid felé.
Ahogy már elõttem is írták, a szüleid egyszerûen képtelenek elhinni, hogy az õ kicsi lányuk bizony felnõtt. 19 évesen nagykorú vagy, jogilag azt csinálsz, amit akarsz. Persze ilyenkor szokott jönni a rizsa, hogy "amíg az én házamban élsz, és az én kenyeremet eszed...". Én pont ezek miatt a dolgok miatt költöztem el otthonról 18 évesen, és nem bántam meg! Egyénként ha azt mondod, anyukád 39 éves, te pedig 19, gyanítom, annyi idõsen esett veled teherbe, amennyi te most vagy. Még hogy akkoriban nem volt szokás a csók... Anyukám 17 évesen esett velem teherbe, de most, hogy 22 évesen az esküvõmre készülök, kijelentette, hogy szerinte mindez korai, és hogy túl fiatal vagyok. Erre megmondtam neki, hogy "neked 22 évesen volt egy négyéves gyereked, túl voltál egy házasságon és egy váláson. Szerintem AZ volt a korai, nem ez." Nézett nagyokat, aztán kinyögte, hogy végülis igazam van... Azt gondolom, hogy nagyfokú önállósodással (pl. elég, ha csak megszellõzteted, hogy lassan ideje elköltöznöd otthonról) és bátor kiállással sokat elérhetsz! :)
Szerintem ez türhetetlen. Semmire se kéne már engedélyt kérned 19 évesen. Nekem fél kilencre hazaérnem, sztem 13 évesen kellett utoljára. Szerintem, ha mindig ilyenek voltak, puhitani már semmivel se lehet õket, bár irhatsz nekik egy hosszú levelet, amiben leirod a vágyaidat, de ki tudja minek gondolnak utána. Ne hagyd, hogy beleronditsanak ebbe a kapcsolatodba is. Én a helyedben már rég elköltöztem volna, minél messzebbre!!! Ha látják, hogy megállsz a lábadon nélkülük is, talán megnyugszanak, évek múlva...
sose lesz férje saját gyereke, ha már egy csókért kap szerencsétlen, menekülj mert még 30 évesen is otthon fogsz savanyodni magányosan...mi az h nem engednek messzebre tanulni...19 éves vagy felnõtt.
nem is tudnád megbeszélni a szüleiddel, hogy ez neked így nem jó, vagy legalább vmi kompromisszumot kötni. Velem is nagyon szigorúak voltak, de 18 éves korom után már belátták, hogy annyira nem kéne. Talán a te szüleidnél tovább tart ez az állapot. Biztos nehéz elfogadniuk, hogy felnõtt a "kislányuk". Légy türelmes, és próbálj beszélni velük.
Nem akarlak megbántani, de a továbbtanulást magadnak intézted. Ha tudtad hogy ennyire problémás a kapcsolatotok, akkor miért nem választottál olyan sulit, ami jó messze van. Én kb. 200 km távolságban tanultam, albérletben. A közlekedés is tényleg vacak volt, így 4-5-6 hetente tudtam csak hazamenni. Az épp elég volt. Az természetes hogy anyukádnak hiányzol, de egyszer csak el kell hogy engedjen. Gondolj bele, ha férjhez mész meg saját gyereked lesz, akkor is örökké szaladsz haza ha hiányzol neki??

Nagyon szigorú a repülőorvosi vizsgálat?

Kereskedelmi pilóta szeretnék lenni, azonban az orvosival kapcsolatban vannak kérdéseim. Igaz az, hogy fogtöméssel, rossz foggal nem lehet repülni? Egy kartörés, amit 2010-ben műteni kellett és maradt utána egy 15 centis műtéti heg, ami már gyógyul, az kizáró ok lehet? A kezelt, tünetmentes asztma, valamint a lúdtalp kizáró ok?

Legjobb válasz: ha nem lehetne fogtöméssel repülni, akkor az utasok 99%-a nem utazna repülõgéppel ezek a dolgok egyáltalán nem vészesek, másra mennek rá haverom pl azért nem lehet pilóta mert színtévesztõ

ha nem lehetne fogtöméssel repülni, akkor az utasok 99%-a nem utazna repülõgéppel ezek a dolgok egyáltalán nem vészesek, másra mennek rá haverom pl azért nem lehet pilóta mert színtévesztõ
A kérdező hozzászólása: Köszi :) a foggal kapcsolatos dolgokat én is hülyeségnek tartottam, de mondom biztos ami biztos, inkább megkérdezem.
a felsoroltak kozul egyik sem kizaro ok, hogy pilota legyel, szoval nyugi, elerheto az almod!

A magvas bagett szerintetek belefér? Szeretnék fogyni egy keveset, de nem fogom nagyon szigorúra a diétát!

Legjobb válasz: Attól függ mennyire vagy fiatal, milyen az emésztésed, anyagcseréd.. fiatalok még nehezen híznak el (tisztelet a kivételnek). Az összes lisztes kajával az a helyzet, mint a bizonyos korsóval és a kúttal..

Attól függ mennyire vagy fiatal, milyen az emésztésed, anyagcseréd.. fiatalok még nehezen híznak el (tisztelet a kivételnek). Az összes lisztes kajával az a helyzet, mint a bizonyos korsóval és a kúttal..

Valaki megoldana nekem ezt a feladatot fizikabol nagyon szigoru a fizika tanarunk es nem tudom a hazit megcsinalni es ha nem csinalom meg akkor 1-est ad? A koboket nem tudom a szam fele irni ezert melleje irom!

Hatarozzuk meg hany mol nitrogent tartalmaz az az edeny,amelyben 12-szer 10 a 23-on molekula talalhato,es abban az edenyben ahol 4-szer 10 a 23-on molekulat tartalmaz!

Legjobb válasz: 6*10^23 az 1 mol. Akkor: 12*10^23 az 2 mol 4*10^23 az meg 2/3 mol.

6*10^23 az 1 mol. Akkor: 12*10^23 az 2 mol 4*10^23 az meg 2/3 mol.
A kérdező hozzászólása: koszonom!
szivesen

Most keztem bele a gimnaziamista eveimnek elso eveben es a magyar tanarno nagyon szigoru, a semmirol kll fogalmazast irnunk, amirol nem jut eszembe semmi, tehat a semmirol kell irni fogalmazast valaki segitene? Kerem

Semmi-rol kell irni fogalmazast a cim semmi legyen.

Legjobb válasz: Semmi Ez a mondat biztosan nem semmi! Ez a mondat sem semmi? Ez se? Ez? ? .

Semmi Ez a mondat biztosan nem semmi! Ez a mondat sem semmi? Ez se? Ez? ? .
A kérdező hozzászólása: legalabb 10 mondatos fogalmazas kell es holnapra kerlek segicsetek tetlenul ulok a lap elott es semmii nem ju az eszembee:((
Melyik gimnázium? Sikerült összehozni valamit?

Nagyon szigorúak a szüleim, pedig kitünő vagyok a suliba is, segítek neki, meg minden. Lehet, hogy az a megoldás, hogy nem fogadok szót?

Anyumnak kiskorom óta elég sokat segítek a házimunkában, takarításban. Ha vissza szólok egyb?l leordít, jó néha én is feleselek, de ha egyszer elegem van? Én segítek amenyit tudok, de a pihenés is kijárna...nem? A pasimhoz sem enged suli közbe csak hétvégé találkozhatok vele, hogy tanuljak. Így is tavaly kitün? voltam suliba, és rossz jegyeim se voltak a btom hatására. Azon gondolkoztam, hogy talán pont azt kéne csinálnom, hogy nem fogadok szót, és pl átlépem az esti 21:00 órás határt is (eddig vagyok kiengedve, 1 kisvárosban). 3 hetente pedig legalább 10-ig kiengedhetne... Nagy bátorságra lenne szükségem ahoz, hogy kés?bb mennyek haza, de egy id? után talá megszoknák, hogy nem az a megoldás, hogy csak tiltani és tiltani, hanem megbeszélni a dolgokat... Szerintetek vegyem a bátorságot, és legyek kint tovább, mennyek el a pasimhoz, és még 1-2 dolog... vagy t?rjek? :S segítsetek légyszi!!!

Legjobb válasz: Mindenféleképpen! tudod , sok szülõ túlzásokba esik, és annyira félti a gyerekét, ami teljesen negatív. a legrosszabb ebben a helyzetben, hogy nem látja magát kívülrõl. anyudnak is meg kell értenie hogy neked is kijárnak bizonyos dolgok, fõleg ha ezek mellett pozitivan is teljesítesz( jó tanuló vagy, segítesz) szívbõl kívánom hogy kiérdemeld a szabadségod:)

Mindenféleképpen! tudod , sok szülõ túlzásokba esik, és annyira félti a gyerekét, ami teljesen negatív. a legrosszabb ebben a helyzetben, hogy nem látja magát kívülrõl. anyudnak is meg kell értenie hogy neked is kijárnak bizonyos dolgok, fõleg ha ezek mellett pozitivan is teljesítesz( jó tanuló vagy, segítesz) szívbõl kívánom hogy kiérdemeld a szabadségod:)
Szerintem a direkt egyesek begyûjtése visszafelé is elsülhet, annál jobban nem engednek, büntetésbõl - én ezt nem javaslom. Fõleg, hogy a továbbtanulásodat nehogy hátrányosan befolyásolja. Én fontosnak tartanám, hogy továbbra is jól tanulj, segíts nekik. Próbálj bizalmas beszélgetést kezdeményezni azzal a szülõddel, amelyik a kevésbé szigorúbb - vagy esetleg "közvetítõ" nagyszülõvel, nagynénivel, stb. Fontosnak tartanám azt is, hogy a szüleid ismerjék azokat a barátaidat, akikkel elmennél, és fõleg a barátodat. Hívd meg õket hozzátok -azt csak megengedik, nem? - és ha látják, hogy rendesek, netán kiderül -kisvárosban van erre esély- hogy a szüleiket is ismerik, hátha engedékenyebbek lesznek. De az is lehet, hogy ez az idõ elõrehaladtával is oldódik -lehet úgy vannak vele, hogy majd ha középiskolás leszel, már jobban engednek.
Azért ez nagyban függ attól, hogy hány éves vagy. 16 év alatt nem hiszem, hogy nagyon kéne lázadoznod.
A direkt egyeseket en sem javaslom. Ülj le anyukaddal, mondd el neki, hogy jol tanulsz, felelossegteljes vagy, attol még, hogy bontogatod a szárnyaid, nem fog elvesztiteni, es bajod sem lesz, hazakiser a parod, vagy valaki ha kesobb jossz meg, megbeszelsz vele mindent, õ az anyukád, tudod, hogy ha masra nem, ra mindig szamithatsz, és bizol benne, hogy megerto, mert te is megteszel mindent. Hass a szívére, beszélj vele egyenesen, tisztán, oszinten, és ugy, hogy lassa, hogy felelossegteljes vagy, és tudsz donteni, hogy megbizhat benned, es az se baj, ha elerzekenyul picit :) )
ja, es megvalami. ne akarj hirtelen valtozast, hagyd, hogy szepen lassan, fokozatosan alakuljon ki
Szia! Nekem egy nagyon jól bevált, de drasztikus ötletem van. Attól függ hány éves vagy. Mindjárt írom: De azt felejtsd el hogy késõbbig maradsz kinnt, szerintem, az nem jó ötlet. Nem tudom hány éves vagy, de ha nem vagy nyolcadikos az általános iskolában, és nem vagy negyedikes a középiskolában, akkor a legjobb megoldás: kapkodj be direkten néhány 1est. Direkt szarul ird meg a dolgozatot. Ha megkérdezi anyukád miért van ez, megmondod hogy ez a sztrájk részedrõl, ha nem enged téged sehova, akkor nem fogsz tanulni. hidd el HATÁSOS!!
Egyetértek az elõzõkkel - de a 'kitûnõséggel' van egy kis gondom: "kitünõ vagyok a suliba is, segítek neki, meg minden" kitÛnõ vagyok a sulibaN is, és segítek nekiK is... Valahogy így szólna egy 'kitûnõ' szájából ez a mondat.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat... sokat segítettetek... az elõzõnek pedig: nagyon siettem, ezért volt egy kis hiba a szövegemben... bocsánat.
A kérdező hozzászólása: Sajnos 8.-os vagyok. Most jönnek a felvételik :S... Be fogok golyózni... még a barátomat se láthatom :(
Szerinted miert vagy a suliban kituno tanulo? Mert odafigyelnek rad. Es olyan buszken leirtad ide, ugye milyen jo erzes? Fogadj szot anyukadnak, csak jot akar neked. Ha nem fogadsz szot az csak neked lesz rosszabb. Inkabb menj haza akkor amikorra o mondja, o tudja hogy mi a jo neked, kulonben meg nagyon kicsi vagy meg, es hogy baratod legyen, hat......
hát de akkor is vegyétek már észre milyen terrorban tartja az anyja szegény lányt:( ezért lesz boldogtalan sok ember mert így már bocs elbasszák a jövõjét. valahogy és valamikor akkor is ki kell élnie magát. azért szebb jövõt a továbbiakban kedves kérdezõ, kitartás
Én is kitûnõ voltam a suliban. Az én szüleim is odafigyeltek rám a felszínen, anyagilag mindent megkaptam tõlük, amit csak lehetett, mindenem megvolt. A testvérem is kitûnõ volt (lányok vagyunk). Ugyanakkor valami mégsem volt rendben, mert mindketten itt vagyunk húszas éveink közepén, nem volt még komoly kapcsolatunk, pszichológushoz jár õ is meg én is már egy ideje. Ezt csak elrettentõ példaként írom... Igenis fel kell lázadni (én csak huszonévesen mertem már, de talán akkor sem késõ), különben nagyon gáz dolgok sülhetnek ki.

Szerintetek nagyon ciki, ha valakinek a szülei NAGYON szigorúak?

Legjobb válasz: Miért lenne ciki? Inkább kicsit sajnálom az illetõt :S Bár attól is függ, hogy mit értünk nagyon szigorú alatt jelen esetben.

Miért lenne ciki? Inkább kicsit sajnálom az illetõt :S Bár attól is függ, hogy mit értünk nagyon szigorú alatt jelen esetben.
Nekem eléggé azok. Nem nagyon díjazzák, ha többször akarok menni be a városba. Ha jönne ide a faluba ismerõsöm fiú, akkor az lenne, hogy minek akarok kimenni, ki az meg ilyenek. Suli mindig az elsõ helyen van náluk. Azt akarnák, hogy éjjel-nappal tanuljak. (olyan közepes tanuló vagyok)
Hát az én idõmben ciki volt. Én nagyon szenvedtem tõle. De remélem most ezt másképp fogják már fel. 37/N
Nem gond, ha szigorúak, csak akkor ésszel csinálják. Volt ismerõsöm, az apja folyton üvöltözött a gyerekével, mit hogy kellene, csak éppen példát nem mutatott, hogy õ is ugyanúgy csinálja. És még jókat is röhögött ezen.
Nem tudom, hol kezdõdik a nagyon szigorú kategória, de az én szüleim elég szigorúak szerintem. Megértem õket, valamelyest igazuk van, de eljön majd az idõ, amikor nem õk fognak már szabályozni. Egyébként a barátaim elfogadják így, nem tartják cikinek, inkább sajnálnak.

Glutén érzékeny lettem! Nagyon szigorú dietára lettem fogva. Az ondó tartalmazhat glutént? Illetve ha a párommal csókolózok és ő elötte olyat evett akkor az is tartalmazhat glutént?

Legjobb válasz: Oké, szigorú a diéta, meg most meg van ijedve meg minden, de azért maradj az ésszerûség határain belül. :D A párodat nem kell diétára fogni, ez csak nagyon agresszív allergéneknél mûködik, pl. mogyoró és dióféléknél fordul elõ. (bár te tudod milyen tüneteid vannak, de azért nem olyan allergiáról van szó) És az ágyban sem lesz jó kifogás. :D Ha véletlenül egy icipici glutén kerül a szervezetedbe, még kb. meg sem fogod érezni, nem fogsz belehalni. Persze azért tartd be a diétát, de ne parázd túl, mert akkor két nap múlva éhenhalsz, vagy diliházba kerülsz. :) Nyugi, együtt lehet azért élni a dologgal.

Oké, szigorú a diéta, meg most meg van ijedve meg minden, de azért maradj az ésszerûség határain belül. :D A párodat nem kell diétára fogni, ez csak nagyon agresszív allergéneknél mûködik, pl. mogyoró és dióféléknél fordul elõ. (bár te tudod milyen tüneteid vannak, de azért nem olyan allergiáról van szó) És az ágyban sem lesz jó kifogás. :D Ha véletlenül egy icipici glutén kerül a szervezetedbe, még kb. meg sem fogod érezni, nem fogsz belehalni. Persze azért tartd be a diétát, de ne parázd túl, mert akkor két nap múlva éhenhalsz, vagy diliházba kerülsz. :) Nyugi, együtt lehet azért élni a dologgal.
A kérdező hozzászólása: Én nem parázok :) És nem is halok bele :) Nagyon könnyen tudom tartani a diétát. Csak a párom volt erre kíváncsi hogy az ondó az tartalmazhat-e glutént? :)
Fúúj! Micsoda feslett világ!

Telc b2re készülök és megmondaná vk hogyan zajlik a szóbeli? Minden apró részlet érdekel nagyon szigorúan pontoznak? és a levelet is szigorúan?

Legjobb válasz: Hát nézd a cikknél ha a másik mutatja be akkor elmondja az álláspontját is a dologról , erre te már stratból válaszolhatod,h I agree with you vagy h I disagree with you because, ... innentõl kezdve vita. A cikk nem hosszú szókincstõl függõen nehéz, van ,de ha van beszélõkéd mindenbõl kihozhatsz jót. Nekem pl a legújabba kutatások voltak benne ilyen kémiai meg elektromos biztonsági rendszerekrõl ,tehát jó pár szót azért nem nagyon értettem ,de mégis kitudtuk belõle hozni a biztonságot és onnantól kezdve gyakorlatilag a 9/11-rõl meg a terrorizmus elleni védekezésrõl beszélgettünk.

Hát nézd a cikknél ha a másik mutatja be akkor elmondja az álláspontját is a dologról , erre te már stratból válaszolhatod, h I agree with you vagy h I disagree with you because, ... innentõl kezdve vita. A cikk nem hosszú szókincstõl függõen nehéz, van , de ha van beszélõkéd mindenbõl kihozhatsz jót. Nekem pl a legújabba kutatások voltak benne ilyen kémiai meg elektromos biztonsági rendszerekrõl , tehát jó pár szót azért nem nagyon értettem , de mégis kitudtuk belõle hozni a biztonságot és onnantól kezdve gyakorlatilag a 9/11-rõl meg a terrorizmus elleni védekezésrõl beszélgettünk.
kifejezéseket még tudok esetleg mondani a disucussionhoz....: Ha neked kell kezdeni: at first, i think we can state that the article raises a very up-to-date question..(szó h nagyon naprakész kérdést tár fel a cikk :P jó hosszú mondat , idõhúzásnak tökéletes.) akkor mondhatsz ilyeneket h -yes, it is true -yes, there can be truth in that -I absolutely agree with that -I can't agree with you -I'm not sure if that is true -May I interrupt? (közbeszólhatok?) -how shall I put it? (ez is idõhúzós...hogyan is fejezzem ki?) -Yest, it is true, but the other hand ..(ez igaz, de másrészt..) Nos, ha ennyit megtanulsz, akkor tutira fogsz tudni valamit improvizálni :) már ezt díjazni fogják...sok sikert
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszi. már nagyon izgulok... holnap szurkoljatok
utolsó vagyok: msnen nem akartok dumálni picit estére? csak hogy megnyugtassuk egymást :) msn: [email protected]
Off: sziasztok! kedves utolsó, én is köszönöm a választ, mivel én is most megyek ezért hasznos volt nekem nagyon. Azt szeretném kérdezni, hogy a szóbelin a a prezentáción kívül ami van 2 feladat, mennyire nehéz? és miket kell mondani? sajnos nincs tanár, aki erre felkészítsen:( úgy tudom, hogy nagyon hosszú a cikk amit adnak. ez így van ugye? egy két instrukciót tudnál még írni? a 3. feladattal kapcsolatban is? nagyon szépen köszönöm.
A kérdező hozzászólása: tudnál mondani pár angol kifejezést amivel érdemes kezdeni a vitát vagy kifejteni és lezárni(2.rész)és a szervezõs dolgot(3.rész)pl in my opinion köszi
utolsó vagyok én is holnap megyek amúgy nyelvvizsgázni. Pest, Ponty utca xD már izgulok nagyon
én is Ponty utca. és nagyon féleeeeeek :S fõleg a szóbelitõl... meg a magnótól...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!