Találatok a következő kifejezésre: Nagyon szeretnek babat, de a (65 db)

Kismamák! Mi a munkátok? Már nagyon szeretnék babát, de a fránya anyagiak mindig megijesztenek.

Azt szeretném kérdezni,akik itt vagytok a fórumon mit dolgoztok?Nem úgy értem,h pl irodai,fizikai,hanem tanárn?,boltos,pincérn?,ügyvéd stb,konkrétan:)Köszi szépen.

Legjobb válasz: Szia! Én kommunikációt és médiatudományt tanultam, most doktorálok, mégis ügyintézõként dolgozom sajna egy cégnél. Pedig lehetnék újságiró, tanár, mûsorvezetõ és rendezõ, de sajna ahhoz Pestre kellene költözni.

Szia! Én kommunikációt és médiatudományt tanultam, most doktorálok, mégis ügyintézõként dolgozom sajna egy cégnél. Pedig lehetnék újságiró, tanár, mûsorvezetõ és rendezõ, de sajna ahhoz Pestre kellene költözni.
Én szállodában dolgozom, férjem informatikus. Én elvileg nettó 120-130 körül fogok kapni (táppénzen vagyok, és még nem kaptam), õ havi nettó 220-szal száll be.
Könyvelõ vagyok. De ahogy már írták elõttem is, csak 6 hónapig számít, hogy mennyit kerestél, mert a GYED maximálva van, sajnos. A GYES-t meg hagyjuk is, mert az nevetséges összeg, és szintén nem függ a fizetéstõl. Sokat vacilláltunk mi is a babán, mert havi 50.000-tõl esünk el, de még így is bevállaltuk, éhen halni csak nem fogunk felkiáltással! Szerintem is, ha nem a mindennapi kenyeretekrõl van szó, akkor nyugodtan vágjatok bele, a világ legfantasztikusabb, legcsodálatosabb dolga egy baba! Minden jót!
én tanárnõ vagyok a férjem meg a rendõrségen dolgozik :)
Az elsõ szülésem után a pénz miatta vissza mentem dolgozni a második kislányom 5, 5 évre született.A ruhaiparban dolgoztam mint technikus.Most ujra babot várok, meg is fog születni mire a kicsi betölti a 3 évet.Mellett úgy alakultak a dolgaink hogy a családommal lett eyg vállalkozásunk, csirketartással foglalkozunk már 6 éve.Ez hoz 2 havonta pluszt.ha nem lenne mi se vállalkoztunk volna a 3.babára.
Jogászként dolgoztam egy közjegyzõ irodában.
ügyfélszolgálati ügyintézõ. És a párom is. Nem keressük magunkat halálra, de ha mindenki arra várna, h elég pénze legyen szerintem kihaltunk volna. Én is és sokan felnõttek úgy, h éppencsak volt pénze a szüleinek, mert a magyar átlag így él. Nem hiszem, h szabad az anyagiak alá/elé rendelni egy bébit. Persze ha az embernek zsömlére nincs pénze az gáz, de ha ketten pároddal jó a költségvetésetek, akkor ne gondolkodj! :)
Szia Én még egyetemista vagyok. egyik szakomon most májusban a másik szakomon pedig jövõ májusban fogok végezni. Ja és tervezett baba! :)
Külkereskedelmi ügyintézõ vagyok. Amúgy mindegy mennyit kerestél, a TGYÁS után, ami 6 hónapig jár maximalizálva van a GYED, hiába volt a fizud 200ezer. Most meg ugye a családi pótlékkal akarnak variálni, hát nem csoda hogy az ember kétszer átgondolja a gyerekvállalást. A kislányom 3 hónapos, a bevételkiesésünk 40 ezer, a pluszköltség meg legalább 30. De minden pénzt megér egy picur!
rendõrségen melozok...így én a szerencsésebbek közé tatrtozom, 100% táppénz és gyás....ami nálam havi 125.000ft-ot jelent.
Utolsó éves egyetemista vagyok, férjem építõipari vállalkozó.
Én Boltban dolgoztam ELADÓKÉNT 6 órában.Kb.:33000ft-ot kapok gyedet!!!!+családi pótlék (de lehet az sem lesz)ha megszavazzák.Férjem gyárban dolgozik és õ 115.000ft kap+most vettünk házat hitelre.DE A BABA MINDENT MEGÉR NEM BÁNTUK MEG, MEGPRÓBÁLUNK MINDENT MEGVENNI NEKI!
Én épp államvizsgázás közepette vagyok, áprilisban végzek (jogász), a férjem informatikus. 1 kereset, duplájára ugrott lakáshitel még 20 évig, de tervezett baba.
Középiskolai tanár vagyok, tehát felvet a pénz:) Úgy számolom hogy kb. 70 ezer lesz a GYED. 8 hetes
gratula h lepontoztátok a válaszomat, mert a rendõrségen melozok, remélem boldog aki ezt tette
Én pedagógus vagyok, egyben osztályfõnök. A fizetésem 86 ezer Ft. A férjem vállalkozó. Hitelünk van, de eddig igyekeztünk spórolni a babára várva. Amit tudok, megveszek neki, igyekszem a lehetõ legjobbat. Emellett kapunk is több kis holmit, amit örömmel elfogadok.(36 hetes)
Szia! Én újságíró vagyok, a férjem informatikai vállalkozó. Öt évig vártunk, hogy legyen saját házunk saját autónk, most mindkettõre hitelt fizetünk, ráadásul tavasszal építkezni is el akarunk kezdeni. Nekem nem nagy a fizum, nálam a presztizs a fõ, a párom hozza a pénzt, bár elég rendszertelenül (amikor fizetnek a kliensek), de azt mondtuk, mostmár jöhetne a baba. Szülõk segítenek, de utálok rájuk szorulni
Szia, én egy játékteremben dolgoztam, a párom az építõiparban. Nem panaszkodhattunk a keresett miatt, de sajna nem kevés hitel tulajdonosainak mondhatjuk el magunkat. Az elejétõl táppénzen vagyok, és nekem a munkámból adódóan, a jatt esik ki ami jóval több volt mint a bejelentett fizu :( és az építõipar itthon most nem virágzik... Voltak nagyon nehéz hónapok, és lesznek is, de ezzel nem tudsz mit csinálni, majd a baba kárpótol!!
Kereskedelmi ügyintézõ vagyok.
Hát én igaz, hogy könyvelõként dolgozom, de haza, csak 68ezer forintot viszek, mert közalkalmazott vagyok. Úgyhogy én nem sokat fogok kapni, ha megszületik a babó. Egy 18 hetes kismami
SZia! Én csak egy bolti eladó vagyok! Látom itt szinte mindenki elég jó helyen dolizott/zik! És már táppénzen vagyok!! 10 hetes.
Szia! Én titkárnõ voltam, a férjem mérnök. Mi a GYED-del kb. 70e Ft-al keresünk kevesebbet, mióta itthon vagyok, de ez nem mérvadó, mert teljesen más dolgokat kell vásárolni. Én végig itthon voltam veszélyeztetett terhesként, állandóan azzal vicceltem, hogy amennyivel kevesebbet kapok a táppénz miatt, annyit költöttem elõtte betétre, tamponra. Tehát gyakorlatilag nyereséges, hogy otthon vagyok. Most már megszületett a pici, hát nem a GYED-bõl fogunk meggazdagodni, de nekünk nagyon sokat besegítenek a nagyszülõk: mi gyakorlatilag alig veszünk a gyereknek ruhát, mert a nagymamák imádnak turkálóba járni (tehát nekik sem megerõltetõ anyagilag, mert nagyon olcsón nagyon jó cuccokat vesznek). Mi is húztuk, ameddig lehetett a gyerekvállalást (az anyagiak miatt, sok a hitelünk), de most már bánjuk, hogy ettõl a csodálatos élménytõl ilyen sokáig megfosztottuk magunkat.
Szia, én hitelügyintézõ vagyok, a férjem autószerelõ.
Óvodapedagógus vagyok.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a válaszokat.Nem én pontoztam le a rendõrségen dolgozó válaszadót, én mindenkinek zöldet nyomtam, nem értem, hogy nem lehet hasznos az olyan válasz, amiben vki a munkáját írja le...úh valóban örüljön a lepontozó, ha neki ez okoz örömöt...:S Én igazából még csak 20 éves vagyok, jogra járok és szeretnék diplomát elõször, de már nagyon szeretném a babát is.Csak érdekelt itt mások hogy állnak.Köszi mégegyszer és sok boldogságot nektek!:)

Mit tegyek ha én már nagyon szeretnék babát, de a párom még nem?

3éve vagyunk együtt,fél éve jegyben járunk.Én már egy éve szeretnék babát,de most jött el az a pillanat,hogy igazán érettnek érzem magam rá.Másra nem is tudok gondolni.Mondtam a páromnak,de ő még nem szeretne,azt mondta ezt el kell magában döntenie.Imádja a gyerekeket,azt hittem ezzel sosem lesz nálunk probléma.Nem is szereti ha felhozom a témát.Most akkor meg kéne várnom,hogy ő eldöntse?Nagyon kemény fejű,mindenen sokat agyal.Nagyon rosszul érzem magam,főleg h 3 barátnőm most lett állapotos.Tudom,hogy gonosz vagyok,de nem tudok feltétel nélkül örülni nekik,mivel én is vágyom rá.Mit tegyek?Gyötrődöm :/

Legjobb válasz: Várj egy fél évet és térj vissza a témára, ne erõltesd, jobb ha mindketten egyformán akarjátok, te is lehet, hogy csak a barátnõid miatt görcsölsz rá.

Ha nem vársz és "becsúszik", akkor lehet, hogy hirtelen fogja érni az apaság gondolata, és otthagy babásan. Ha otthagyod és keresel más pasit, akkor is kell legalább 2-3év, hogy rendes kapcsolatba szülessen a baba. Próbáld meg inkább kipuhatolni, hogy mennyi idõre lenne szüksége felkészülni a feladatra és persze azt, hogy miért gondolja úgy, hogy egy 3 éves kapcsolatban még nincs itt az ideje.
Várj egy fél évet és térj vissza a témára, ne erõltesd, jobb ha mindketten egyformán akarjátok, te is lehet, hogy csak a barátnõid miatt görcsölsz rá.
Attól is függ hány éves vagy mert ha még nagyon fiatal vagy viszonylag fiatal akkor ráérsz, viszont ha szereted, ezzel az állandó nyaggatással tönkreteheted a kapcsolatot.
21 az az eletkorod? Raersz meg. Nyilvan kettotoknek kell eldonetnie, de ha o nem akar, akkor nem kellene eroltetni egyenlore
Keress másik pasit! Lehet még 1-2-3 évig nem akar, akkor te addig vársz!? És ha azután benyögi egyáltalán nem akar, akkor meg ott maradsz hoppon! Lehet nem is akar tõled gyereket!?
Szerintem erõltesd a témát többször hozd fel.
A kérdező hozzászólása: 22 vagyok, õ 26...nem, semmiképpen nem akarom ez miatt õt otthagyni, õ életem szerelme!Sajnos pajzsmirigy gondjaim vannak és eddig nem ajánlotta a doki, de most jók lettek az eredményeim ezért is görcsöltem rá, mert mi van ha mire õ átgondolja már megint rosszak lesznek? :/ jajj nagyon nehéz!Nyaggatni nem akarom õt ezzel mindig, mert nem akarom ráerõltetni, de jó lenne valami olyan praktika amivel erõltetés nélkül rá tudom "beszélni" :/
5 ös vagyok nekem is vannak pajzsmirigy gondjaim, mégis mindhárom babám gond nélkül megfogant és kihordtam õket ne görcsölj rá ennyire a témára:) )
Igazán becsülendõ, hogy 22 évesen gyereket szeretnél, de igazából azt mondom, hogy ha 2-3 évvel késõbb jön el az ideje, még akkor sem vagy lekésve 2-3 gyerekrõl, sõt. Szerintem elõbb legyen meg a házasság, utána õ is biztos másképp fogja gondolni.
A kérdező hozzászólása: Lehet ez hülyén fog hangzani, de házasságot csak akkor szeretnék ha már állapotos vagyok.Sajnos a nagynénémnek nem lehetett és mikor a férjének elmondta az válni akart :/
Ne erõltesd, még nagyon fiatal vagy, a barátod is fiatal, megértem, ha még nem akar. Mi 4 éve vagyunk együtt, én 21 vagyok, barátom 25, és megbeszéltük, hogy egyszer majd lesz gyerek biztosan, de most még egyikünk sem akarna.

Idõnként nagyon szeretnék babát, de mivel a párom 44 éves nem merek neki szülni. Mi van, ha nem lesz türelme hozzá?

Ha szülök akkor mindenképp a páromnak fogok. Hogyan mondjam meg neki, hogy babát szeretnék tõle?

Legjobb válasz: Te hány éves vagy? Mert elégé gyerekesen gondolkozol.

Te hány éves vagy? Mert elégé gyerekesen gondolkozol.
Miért ne lenne türelme egy 44 évesnek? Talán több is, mint egy húsz év körülinek.. "Szívem, (nyuszómuszó) igazán szeretnék egy gyereket, a mi szerelmünk gyümölcsét, akit mi nagy szeretettel nevelnénk, és nyugdíjas korunkban körbeugrálnának az unokák. Mi eben olyan nehéz? Mindent meg kell beszélni.
A bátyámnak 30 évesen se volt türelme az elsõ gyerekéhez. A másodikhoz sokkal több türelme van, 35 évesen. Apukámnak sem volt, amikor bátyám született (27 volt), de amikor én, akkor már nagyon türelmes ember lett belõle. (37 volt) Úgyhogy talán több türelme is van, mint mondjuk régen volt.
Legegyszerûbb ha azt mondod szeretnél gyereket. Egyébként miért ne lenne türelme hozzá? A férjem negyvenöt volt amikor a gyerekünk született, sõt majdnem 46...
Lehet, hogy õ is szeretne egy gyereket.
Ahh..Az én férjem 41 volt, a barátnõm férje 45 raádásul az elsõ gyereknél! Ez férfi(apa)jelölt függõ, nem korfüggõ dolog.
Ugyan már, ma 22:51. az életem legnagyobb szerelem nekem is éppen fele annyi idõs volt, mint én, de semmi ne emberi dolog nem volt ebben. nem a pénzem kellett neki, nem volt pénzem. Nem igaz, hogy nem lehet csodálatos és kölcsönös érzéseket kapni nagyobb korkülönbség esetén.
Szerinted egy 28 éves pasi jobban tolerálja a gyereksírást? Nem :) Ha csak ez a gondod, akkor ne hezitálj. Viszont akar a párod babát egyáltalán?
Ez komoly érv! Az idõsebb férfiak tényleg jobban szeretik a gyerekeket, mint a kalandozó fiatal macsók.
Ne foglalkozz senkivel! Én értem hogy miért kérdezed, pont ennyi a párom és èn is huszonéves vagyok. Hogy mit tehetsz? Megkérdezed szemtõl szemben, gondolom ha egy érett emberrel élsz akkor neked is annak kellene lenned, mert hosszútávon nem viselne el maga mellett. Ezt nem bántásból írom, arra akarlak rávezetni, hogy nem érdemes köntörfalazni, célozgatni, mert abból maximum annyi lenne, hogy berágna rád mert szekálod és nem tudja hogy miért. Ha nem mered ennyire nyíltan (?) akkor például amikor megnéztek egy filmet amiben gyerek van, mondd hogy milyen aranyos, nem? És mondd csak, te szeretnél gyereket?:) ennyi. Ennél kacifántosabban felesleges taktikázni. Sok sikert.
Drága kérdezõ, ez már a hatvanadik kérdésed ugyanerrõl. Ennyi energiabefektetéssel már réges rég megkérdezhetted volna a párodat is és elõrébb lennétek. Gondolom még fél év múlva is azt fogjuk olvasni itt, hogy "jajj, hogy hozzam fel a 44 éves páromnak, hogy gyereket szeretnék, de mégsem vagyok biztos benne, hogy szeretnék".
Egy 44 éves nem öreg. Felesleges erre tenni a hangsúlyt. Ja, hogy õ nem akar babát? Akkor inkább ne. A meglepit senki nem szereti.
Ilyenkör ütközik ki, hogy szinte apád lehetne. Most ne jöjjön senki azzal, hogy a szerelem bla bla bla, mert nem.
Apám 45 éves volt, amikor születtem. Most vagyok 21 éves, elmondhatom, hogy egész életemben támogatott, rengeteg szeretett kaptam illetve mai napig is kapok tõle. Végtelenül türelmes volt hozzám, pedig voltak nehezebb idõszakaim, fõleg tiniként. Az egyik rokonom az elsõ gyerekét 30 a másodikat pedig 44 évesen vállalta, egyikhez se volt türelme... Egyszóval a türelem nem az életkortól függ.
Nem NEKI szülöd... a gyerek nem egy születésnapi ajándék. Jut is eszembe, az én lányom is 44 éves koromban született, most meg éppen nagykorú lesz. ))
Mi lenne ha vele beszélnéd meg. Csak õ adhat erre választ.
Mióta vagy vele, , hogy semmit nem tudsz a párodról, hogy mirõl mit gondol, mit szeretne? Szoktatok egyáltalán beszélgetni? Vagy csak éltek egymás mellett? Alapvetõ dolgokat nem tudsz róla, így mennyire tervezitek komolyan a jövõt?
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, hogy hogy viszonyúlna a gyereksíráshoz...
A kérdező hozzászólása: 26.
Hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: Még nem beszéltünk gyerekvállalásról ezért nem tudom szeretne e gyereket. De fura lenne úgy lefeküdni vele, hogy most gyereket kell csinálni.
Nekem apám 40 volt, mikor születtem, de én már régesrég megfogadtam, hogy az én gyerekemnek nem lesznek idõs szülei. Általános iskolásként egyenesen ciki volt, hogy az én apám szinte nagypapa korú, míg másoké fiatalos, vicces, fitt és teljesen más a gondolkodása, mint egy ízig-vérig kommunista rendszerben felnõtt és élete nagyobb részét abban leélt embernek. A párom most 26 éves, de mikor mondja, hogy mi lesz 30 éves korában és a gyerek még nem szerepel a tervei közt, én már akkor szörnyülködök, hogy úgy mégis hány évesen akar gyereket?! Persze õ nem fogja fel, mert az anyja 18, az apja 24 volt, mikor megszületett... A húgom meg most egy 20 évvel idõsebb férfival él, de már ezen is kiakadtam, hogy mi lesz, ha a gyerekei ettõl a férfitól lesznek. Nekem nagyon rossz a tudat, hogy apám nagy valószínûséggel már nem fogja látni felnõni az unokáit (ezen okból mellettem sem lehettek a nagyszüleim és eléggé rányomta a bélyegét a gyerekkoromra, hogy nekem nem voltak élõ nagyszüleim, mint másnak), nem segíthet nekünk pl házépítésben vagy -újításban, mert mire odáig jutunk, hogy saját házunk legyen, addigra apám már 70 körül vagy afölött lesz. Úgyhogy én a helyedben elgondolkodnék a dolgon, mert nagyon önzõ dolog tõled, csak magadra gondolsz, a leendõ gyerekedre nem. Nézz utána, hogy a legfrissebb kutatások szerint a 40 év fölötti apa ugyanakkora kockázatot jelent a magzatra nézve, mint a 40 körüli anya.

Babát szeretnénk.4 hónapja vagyunk komolyabban rajta az ügyön. Nagyon szeretnék babát, de sorra jönnek a csalódások (mensi megjön). Mi lehet a baj?

Ebben a hónapban alig voltunk együtt. A napokban kiborultam, mert barátnöim sorra jelentik be hogy babásak. Oly annyira kikészültem hogy azt mondtam már nem akarok babát. Persze nem szívböl mondtam, de tényleg nem vagyok rajta a dolgon. Ami még hozzá tartozik,hogy eddig mindig napról napra pontosan megjött a menzeszem.2 évig szedtem a Tri-Regolt.Szeptemberben tettem le.Még utána is pontosan megjött,de decemberben 35 napra jött meg és 10 napig tartott.Most meg még semmi....a cicm fáj,de nem feszül.Tud erre valaki valamit mondani?Köszönöm.

Legjobb válasz: Valószínû az a baj, hogy ennyire görcsölsz a dolgon. Próbálj megnyugodni, mert ha ennyire ideges vagy, az nem segít a dolgon. Ha aggódsz, akkor kezd el figyelni a ciklusodat, használj ovu tesztet, és idõzítsétek az együttléteket a legmegfelelõbb idõszakra. 4 hónap még nem a világ, valószínû, ahogy elengeded magad összejön a pici. Ha meg nem tudsz megnyugodni, menj a dokidhoz, mondd el, hogy aggódsz, majd õ megnyugtat. Kitartás, és csak nyugi, drukkolok, hogy összejöjjön a baba!

Valószínû az a baj, hogy ennyire görcsölsz a dolgon. Próbálj megnyugodni, mert ha ennyire ideges vagy, az nem segít a dolgon. Ha aggódsz, akkor kezd el figyelni a ciklusodat, használj ovu tesztet, és idõzítsétek az együttléteket a legmegfelelõbb idõszakra. 4 hónap még nem a világ, valószínû, ahogy elengeded magad összejön a pici. Ha meg nem tudsz megnyugodni, menj a dokidhoz, mondd el, hogy aggódsz, majd õ megnyugtat. Kitartás, és csak nyugi, drukkolok, hogy összejöjjön a baba!
Ne aggodj, még benne vagytok teljesen a normál idõben. Az átlag 7 hónap alatt esik teherbe. (statisztika) Nekem segített a gyógytea ívás. Cickafark és palástfû teát ittam. Az egyik segíti a peteérést, a másik a beágyazodást. Ha érdekel irok még róla. Meg használtam ovu tesztet. És a második hónapra nem jött meg. 31+2 hónapos terhes vagyok.
elözõ vagyok. Nem hónapos!-hetes! szép is lenne ennyi hónap!!!!
Szia! Nagyon ismerõs a helyzeted, mi párommal közel 1 évig próbálkoztunk mire összejött, nagyon görcsöltünk, nagyon akartuk, de soha semmi, aztán megbeszéltük, hogy akkor most egy kis ideig leteszünk róla majd késõbb próbálkozunk a 2. hónapban poz-t teszteltem... Aztán jött a hidegzuhany, 11 hetesen elment a baba... Utána kivártuk a megadott idõt és megint rágörcsöltünk, megint semmi, minden hónapban megjött, majdnem a vetélésre 11 hónappal poz-t lett a teszt, akkor már 3 hónapja úgy voltunk, hgy majd jön amikor akar... Sóval az én példámmal csak azt akartam leírni, hogy amíg görcsölsz tényleg nem fog összejönni!!! Sok sikert és mielõbbi babásodást kívánok!!!:) És csak stressz mentesen!!!:) ))) 24hetes km
Nálunk akkor jött össze, amikor mondtam, hogy többé nem érdekel a dolog.Majd lesz, ha lesz.És lám csodát abban a hónapban babás lettem.Barátnõm javasolta, hogy egyek piros bogyós gyümiket, és igyak mindig egy pici vörösbort, mert az segíti a beágyazódást.Lehet, hogy az segített, nem tudom.A forralt vörösbor azért nagyon ízlett.Azzal nem is lehet ártani.Még terhesség alatt is ajánlják a dokik. Lazíts, és akkor tuti sikerül!4 hónap az még nem olyan hosszú idõ a próbálkozást tekintve.Tudom, Neked az, de orvosi szempontból nem. Sok sikert!
Akkor leirom neked a cickafark és a palástfû teát. Nem muszáj kipróbálni, de egy próbát megér, és csak pár száz forintba kerül. Cickafarkfû teát a mensi elsõ napjától kell inni, peteérésig. Én napi 2 csészével ittam. 1 ek füvet leforráztam állni hagytam, majd leszürés után megittam. segíti a peteérést. Palástfû tea: peteéréstõl kell inni. Pont ugyanugy mind a cickafark teát. http://fogamzas.mindenkilapja.hu/ Itt olvahatsz róluk. És még egy fontos! 2 napnál gyakrabban ne legyetek együtt, különben romlik a spermák minõsége! Szorítok neked nagyon!
Szia! A gyógyszernek több idõ kell, hogy kiürüljön a szervezetedbõl, nekem azt mondták kb. 6 hónap. Mikor letettem 3 hónapig rendszeresen megjött, utána teljesen rendszertelen lett, volt, hogy 2-3 hónapig semmi! Adj egy kis idõt magadnak és ne másokkal foglalkozz, jönni fog ha jönni akar! Ne idegeskedj! Üdv: 12 hetes km.
Nekem a nõgyógyászom javasolta: kiwi, ananász, kétnaponta szex. nem tudom miért pont ez a két gyümölcs, de direkt ezt kell enni. Második hónapban összejött a bébi, a bátyjára 10 hónapot vártunk, ezért kértem a dokim tanácsát. A barátnõmnek is ajánlottam, neki is fél éves már a kisfia. lehet hogy véletlen, egy próbát megér, pláne ha szereted a déli gyümölcsöt:) Ha fél éven belül semmi eredmény, akkor érdemes elmennetek egy-egy vizsgálatra, vérvételre ( a dokinak hazudjátok hogy már évek óta próbálkoztok)gyakran nagyon egyszerû és orvosolható oka van a kudarcnak. Kitartás, minden jót!
nalunk minden ok egeszsegileg, ovu tesztet hasznaltam es mindig jokor voltunk egyutt, megis 8 honap kellett hozza. a doki szerint ez nem is sok! nem szabad surgetni! sok szerencset, kuldom a golyat! 32 km
Szerintem 1 hónap az kevés a gynexnek. Meg hát mindenhez türelem kell.
A kérdező hozzászólása: Szedtük mi is a Gynexet 1 hónapig, de semmi..szerintem az zavart bele a ciklusomba is :(
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a válaszokat! 21:02-es igen érdekelne ez a gyógyteás dolog!De nem hasható ugye?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ! Használtunk eleinte ovu tesztet, és idözitettünk is, de sajna semmi :(
Mi egy évig próbálkoztunk. Nagyon rágörcsöltem magam, állandóan szex közben az járt a fejemben, hogy na most összejön....ez volt a baj....amikor megjött a mensim, mindig bõgtem, és utána sokat bõgtem.... Aztán rájöttem, hogy nem kéne így rágörcsölnöm....eljártunk bulizni, cigiztünk is, ittunk is....és összejött a manókám:) Most 39+3 hetes vagyok, és lassan már a karomban tarthatom:) Pszihés okai lehetnek nálatok is, ne görcsölj, de erre úgyis neked kell rájönnöd. Amúgy barátnõm is szeretett volna babát, õ is görcsölt, sok tanácsot adtam neki, és 2 hónap múlva bejelentette, hogy megfogadta a tanácsom, és összejött nekik is. Most 27 hetes.

20 éves vagyok a párom pedig 21! Én már nagyon szeretnék babád, de sajnos még nem lehetséges! Mit csináljak? Nem bírom tovább!

Sajnos nehéz anyagi helyzetbe kerültünk,még az én anyukámnál élünk,de már együtt!Én úgy érzem,h kész vagyok anya lenni,de belehalok,h még nem lehetek!Nem vagyok felel?tlen és természetesen nem lesz még babánk,mert tudom,h nem tudnék neki mindent megadni!De már ezzel kelek,ezzel fekszem,nem tudok másra gondolni,másról beszélni!Úgy érzem meg?rülök,mert nagyon boldog vagyok és szerelmes és fáj h nekem még nem lehet!Ha meglátok 1 kisbabát folyton sírok!Már összegy?jtöttem mindent a babakelengyér?l,persze csak képek,meg információk!De úgy érzem még nagyon sok id? fog eltelni mire nekem is lehet babám és ett?l meg?rülök!Nincs kedvem kilépni a házból,nem akarok senkivel sem beszélgetni!

Legjobb válasz: húha... szerinem beszélgess el errõl valakivel.

húha... szerinem beszélgess el errõl valakivel.
az elsõ hozzászóló véleményét támasztanám alá! Szerintem is beszélgess errõl elõbb......mindenekelõtt a pároddal. Az anyagi körülményeitek nem rám tartoznak, és ezt csak Te tudod, hogy milyen. De szerintem nem feltételenül kell mondjuk külön lakás ahhoz, hogy Babót vállaljatok. na mindegy ez csak az én véleményem. Remélem sikerül majd rendbe tenni magad, mert tudom, hogy nem lehet könnyû.
Tudom mit érzel, mert én is ennyire szeretnék babát. Minden gondolatom ez. Mi próbálkozunk, még nem tudom sikerült-e. Amúgy az anyagi helyzetünk nekünk sem rózsás, ugyan saját házunk van, de hatalmas hitellel, autóhitel, személyi kölcsön, hitelkártya. DE megbeszéltük, hogy bevállaljuk, valahogy ugyis mindig van.:)
Nehéz ügy és ismerõs...Én ugyan így voltam, mint Te.És gyõzött az akaraterõm:) Mi sem éltünk jól, párom nem is akart még igazán a körülmények miatt.Én mégis bevállaltam, és hidd el nem bántam meg.Azóta a körülményeink is sokkal jobbak, minden rendbejött.És nagyon boldog vagyok, hogy van egy kisfiam!:) ) Sok sikert neked!
szia!hát nagyon egycipõben járunk!!csak nekem semmi gondom nem volt addig amíg megnem tudtam hogy babát várok...sajnos elvetéltem..pedig már nagyon örült mindenki a családban:(!!és én azóta vagyok úgy hogy bármit megteszek hogy sikerüljön!most talán összejött..:) biztatásként annyit hogy sztem a körülmények ebben a világban "senkinek" sem olyan jók..!!mi albérletben lakunk...mégis bevállaljuk...!fel a fejjel:)
A kérdező hozzászólása: Az a baj, h a párom azt mondja nem lehet mert most h elvesztettem az állásom, neki sem biztos ettõl a hülye válságtól, nem lehet, mert nekünk még lakásunk sincs és én is tudom, h nem vagyunk kicsit sem jó helyzetben, de miért nem beszélhetek legalább róla?Szerintem ezzel csak azt akarja takargatni, h õ még inkább gépezni(számítógép, mert mobilozni stb. akar!Amit megértek, mert még fiatal, de nem fogadom el, mert én így meg boldogtalan vagyok!!!

Cickafark teát és palástfű teát hogy kell inni? Nagyon szeretnék babát de nem jön össze! Ezek a teák hatásosak?

Legjobb válasz: Mensitõl PÉig cicikafark, pétõl palástfû. Hogy hatásos-e??? Aki hisz benne, annak igen.

Mensitõl PÉig cicikafark, pétõl palástfû. Hogy hatásos-e??? Aki hisz benne, annak igen.
Szia! Enis igy voltam nagyon akartam babat felevig nemsikerult bar akkor nemittam semmilyen teakat.Negyhonappal ezelott ket hetig ittam de csak a cickafark teat es abba a honapba mikor ittam ket hetig bizony osszeis jott a baba.Ma kezdtem az otodik honapot a terhesseggel.En ugyittam hogy leforraztam eggy poharba hagytam alni kb.tiz percet utanna leszurtem es megittam.Ketszer ittam neha haromszor is naponta.Ket hettol tovabb nemittam ert utanna vartam a mestruaciot de bizony mar nemjott meg mert terhes lettem.

Mit tegyek? Nagyon szeretnék babát, de félek a betegségtől!

Van egy cicánk, és félek, hogy ha teherbe esek, elkapom a toxoplazma fert?zést, és az árt a magzatnak! Hogyan eshetnék túl rajta még a teherbeesés el?tt?

Legjobb válasz: Ha már van macskátok,már biztosan megkaptad a "betegséget". Gondolom a nem elözször vagy macsaka közelben.

Ha már van macskátok, már biztosan megkaptad a "betegséget". Gondolom a nem elözször vagy macsaka közelben.
Ne felj. Ha szobacica, akkor vidd el orvoshoz, hogy jelen van-e a macsekban a toxoplazma vagy sem. Amugy vervetelbol meg lehet tudni, hogy atestel-e mar a fertozesen vagy sem. Ha nem, akkor kicsit elovigyazatosabbnak kell lenned, annyi. Ne te takaritsd a cicaalmot.
A kérdező hozzászólása: Egy hete van macskánk, elõtte nekem sosem volt!
Szerintem nézesd meg a cicát és magad is, hogy átestetek-e a fertõzésen. Ha még nem estél át, akkor nagyon kell vigyázni.De nem csak a cicától kaphatod el, hanem mosatlan nyers zöldségtõl is, vagy olyan élelmiszerektõl, ami érintkezhetett állati vizelettel. Egyébként még én sem estem át rajta, pedig mióta eszem tudom, azóta van kinti-benti házicicánk, és mindig szeretgettem õket. Gyerek korom óta. Most 30 éves vagyok, és a második babával próbálkozunk. De az tuti, hogy a cica sosem lenne akadály. Most is vannak ccáink. A lényeg, hogy be kell tartani a megfelelõ higiénés szabályokat.
ez csak akkor lenne veszélyes, ha terhesen találkoznál vele. mivel van most cicátok, már ismerni fogja a szervezeted és nem lesz semmi gondod! nyugi!
Szerintem is menj el vérvételre és megnyugszol, de nekem nagyon sok barátnõmnek mondta már a doki, hogy nem kell ezt annyira komolyan venni, ahogy elõttem is írták, gyümölcstõl gyakrabban el lehet kapni, és csak arra kell figyelni, hogy pl. ágyadba ne nagyon engedd fel meg ne puszilgasd, és ne takarítsd az almát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, elmegyek dokihoz!

Nagyon szeretnék babát, de nincs peteérésem, az orvos Clostilbegytet írt ki. 14. napon peteérést nézett. Egy 27 mm-es cisztám van a bal oldali petefészekben. Azt mondta, hogy ez jó. Ez miért jó? Van peteérésem?

Legjobb válasz: Szia!A barátnõméknél ugyan így volt,neki sem volt peteérése és náluk os ez volt a "menet".Ma már két kisfiú boldog anyukája. Sok sikert!

Szia!A barátnõméknél ugyan így volt, neki sem volt peteérése és náluk os ez volt a "menet".Ma már két kisfiú boldog anyukája. Sok sikert!
A 27 mm-es ciszta jót jelent, mert a dokim azt mondta, hogy a 30 körüliérték petesejtet rejthet, ha a cisztából kiszakad, akkor peteérésed lesz... SOK SIKERT!!!

Nagyon szeretnék babát, de eddig még sajnos nem jött össze! Két hete voltunk együtt a párommal a menstruáció utolsó napján! Lehetséges, hogy sikerült?

Nem védekeztünk az együttlét alatt,de utána használtam egy Pharmatex kúpot a másodiknál! Nem mintha a párom nem szeretne babát, mert úgy vagyunk most hogy nem tervezzük, de ha jön akkor örülnénk! Most két héttel később nagyon fáj a mellem, egész nap hányinger gyötör, fáradt vagyok és nagyon feszül a hasam! Véleményetek szerint lehet baba? A menstruációm nagyon rendszertelen! Van már egy kisfiam, de vele nem voltak ilyen tapasztalatok! Több orvossal is beszéltem, de mindegyik mást mond! Kíváncsian várom a véleményeteket! Szép napot!

Legjobb válasz: A teherbe esés kicsit olyan mint a lottó. Bármikor bejöhet. Vagy nem. Vannak akiknek egy év kell és vannak akiknek elég egy bajnok spermium a reggeli maszturbációból hátramaradt mosatlan péniszen az esti "csak egy kicsit rakom be, aztán felveszem a gumit" szexnél.

A teherbe esés kicsit olyan mint a lottó. Bármikor bejöhet. Vagy nem. Vannak akiknek egy év kell és vannak akiknek elég egy bajnok spermium a reggeli maszturbációból hátramaradt mosatlan péniszen az esti "csak egy kicsit rakom be, aztán felveszem a gumit" szexnél.
Vazze ne használj óvszert és fogamzásgátlót és ne felejtsd benn a betétet és a tampont se......

Nincs potenciális "apajelölt" a közelemben, de nagyon szeretnék babát. Egyedül szeretnék babát nevelni. Milyen lehetőségeim vannak?

Legjobb válasz: Oh, akkor még változhat a véleményed :) Egy gyereknek azért kell apa is, hidd el. Az enyém egy éves múlt, nem mondhatni, hogy "kétemberes" baba, de néha úgy érzem megõrülök már. Sokat éjszakázunk. Nappal is keveset alszik és rosszul.. Nekem sokat fáj a fejem, örökké kialvatlan vagyok és ingerült. Néha jó, ha van aki levált, hacsak egy-két órára is.

Szerintem te nem tudod, hogy milyen egyedül babát nevelni, ezt csak kényszerbõl választják az emberek, soha sem önszántukból.Javaslom vállald el ismerõsöd kisgyerekét egy-két napra, utána gondolkozz, hogy tényleg egyedül akarod-e.Amúgy azt is vedd figyelembe, hogy a sajátod nem tudod majd lepasszolni, ha szórakozni, dolgozni, sportolni vagy ne adj .... tv-ni akarsz.
Oh, akkor még változhat a véleményed :) Egy gyereknek azért kell apa is, hidd el. Az enyém egy éves múlt, nem mondhatni, hogy "kétemberes" baba, de néha úgy érzem megõrülök már. Sokat éjszakázunk. Nappal is keveset alszik és rosszul.. Nekem sokat fáj a fejem, örökké kialvatlan vagyok és ingerült. Néha jó, ha van aki levált, hacsak egy-két órára is.
Olyan nincs, hogy szeretnék egyedül babát nevelni. Mindig a kicsi érdekeit kell figyelembe venni, akinek apa kell. Nem fognak még lombikprogramba se bevenni anélkül. Ha annyira szeretnél felnevelni egy gyermeket, fogadj örökbe. Igaz, ott is a házaspárokat részesítik elõnyben, de a hátrányos helyzetbõl induló (cigány, sérült, idõsebb) gyerekeket egyedülállóknak is odaadják. Nagyre becsülöm azt, aki ilyenbe belevág.
Ne hasonlítsd össze azzal ha a pasi lelép, válás történik, meghal balesetben stb, mert az egész más tészta. Ha valaki önkényesen úgy dönt, hogy a gyerekének nem lesz apja, tiszta önzésbõl, mert õ akar valamit az egy 27 éves nõtõl elég visszataszító. A saját vágyai miatt egy gyereket rögtön megfoszt az apjától és ez gusztustalan.
Hány éves vagy? Inszemináció (idegen donortól), lombik (idegen donortól), örökbefogadás, vagy egyéjszakás kaland (ezek nagyjából).
A lehetõségeid tényleg csak a mások által említettek. Azonban azt nem értem, miért kell így ennek a lánynak esni. Tökéletesen abban a korban van, amikor az ember lánya gyermeket szeretne, és nem tíz év múlva. Én azt tartom szomorúnak, hogy a mai világban ilyen is eszébe jut egy nõnek, mert azért valljuk meg õszintén, a mai fiúk közül, kevesen családcentrikusak. Amiért nem kéne még szapulni, arra csak egy lehetséges példát írnék. Összeházasodik valakivel, szül 1-3 gyereket, és a pasi lelép. Akkor mi van? Akkor is neki kell a gyereket felnevelnie, és egyedül. Az élet sok mindent hozhat, és az, hogy valaki a saját sorsát próbálja ilyen szempontból irányítani, nem biztos hogy nagy baj, de kétségtelen, hogy nem a legjobb megoldás, mivel egy gyereknek, tényleg szüksége van apára.
Még van bõven idõd! Ennyi idõsen szándékosan egyedül vállalni gyereket hihetetlen nagy önzés. Milyen alapon mersz te egy leendõ gyermek élete felõl minden ok nélkül önkényesen dönteni?! Ha 35-40 között lennél, akkor megérteném, de ilyen fiatalon, ne haragudj, de ez nagyon gáz. Remélem végiggondolod mégegyszer.
A kérdező hozzászólása: 27 éves vagyok.
Utolsónak! Igazad van, akkor inkább ne is szülessen meg az a gyerek, a lány meg soha ne legyen anya...
Jaj, nem kell hisztizni :) Elég ha pici türelemmel van :S

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!