Találatok a következő kifejezésre: Nagyon szeretem párom de (160 db)

25 éves lány vagyok. A párom sokszor agresszív velem, mert nem szeretkezek annyiszor vele, mint ahogy ő szeretné. Nagyon szeretjük egymást, de ez mindig közénk állt. Mit tegyek, hogy jobban kívánjam?

Legjobb válasz: En voltam ilyen kapcsolatban es magamban kerestem en is a hibat. Miutan szakitottunk es megismertem mast, visszatert a szexualis erdeklodesem es ugyanazzal a partnerrel meg mindig nem mult el...pedig eltelt mar par ev. Rajottem az ex minnel jobban nyomult en annal jobban ellenalltam pedig jo volt vele! De nem akartam vele lenni. A volegenyem sosem agressziv. Jol erti hogyan kell velem beszelni, hogy a dolgok jol menjenek. Erre igazabol nincs orvossag es a baratod is meggondolhatna, hogyan viselkedik veled. Minnel jobban zsarol, te annal szarabbul fogod magad erezni es menekulsz elole. Ha igy banik veled, akkor magat sokkal jobban szereti es nem lesz jobb. Ha idot adna es nem nyomulna valoszinu jobban kedved lenne az egeszhez. Ez a nagyon szeretjuk egymast mert ez csak egy dolog (bocsanat a romantikus lelku olvasoktol) ettol meg nem oldodik meg a szex kerdes. Csak turelemmel oldodna meg ha teged jobban szeretne sajat maganal.

En voltam ilyen kapcsolatban es magamban kerestem en is a hibat. Miutan szakitottunk es megismertem mast, visszatert a szexualis erdeklodesem es ugyanazzal a partnerrel meg mindig nem mult el...pedig eltelt mar par ev. Rajottem az ex minnel jobban nyomult en annal jobban ellenalltam pedig jo volt vele! De nem akartam vele lenni. A volegenyem sosem agressziv. Jol erti hogyan kell velem beszelni, hogy a dolgok jol menjenek. Erre igazabol nincs orvossag es a baratod is meggondolhatna, hogyan viselkedik veled. Minnel jobban zsarol, te annal szarabbul fogod magad erezni es menekulsz elole. Ha igy banik veled, akkor magat sokkal jobban szereti es nem lesz jobb. Ha idot adna es nem nyomulna valoszinu jobban kedved lenne az egeszhez. Ez a nagyon szeretjuk egymast mert ez csak egy dolog (bocsanat a romantikus lelku olvasoktol) ettol meg nem oldodik meg a szex kerdes. Csak turelemmel oldodna meg ha teged jobban szeretne sajat maganal.
Az önmegtartóztatás sem segít? :) Nem elég szexi a barátod? ;) Sok játék van, pl. már nagyon közel vagytok egymáshoz, gyertyafény, nem sok ruha, jó hangulat.. de nem érhettek egymáshoz. Találjatok ki vmit. Esetleg simogasson fehérnemûben téged, csikizzen szinte, csókolgassa a nyakad (egyébként ez az a pont, amitõl SZERINTEM MINDEN nõ odavan) , és így tuti sikerüüülni fog!!
Amúgy ha tényleg nem javul semmit, érdemes megkérdezni egy dokit. Most mit árthat? Legfeljebb segít. Biztos neki is rengeteg betege volt már, sok ilyen típusú problémát kezelt már, ez is biztos... Sok sikert!
Hagyd magad kínozni :) Csókolozzatok pl. sokkal szenvedélyesebben.. hevesebben, és izgatóbban. Emellett még ugye kínozhat nagyon sok féle képpen, mondd meg neki, hogy adjon bele mindent a dologba, apait-anyait! Szóval romantika, erotika, figyelem, szenvedély.. Minden. Ha így se lesz több kedved, akkor vmi nincs rendben :S Minden egészséges nõ kívánja a szexet, nekem nincs orgazmusom már jó ideje, de a szex mégis jó. Muszáj, hogy te is élvezd, és akard! Minden belsõ probléma kihat a szexre is!
Szerintem ebben a kapcsolatban nem veled van a baj. Sokkal inkább a pároddal. Az agresszió és az átélt sérelmek hatására természetes hogy nem tudod naponta 3szor kívánni õt. Egy kapcsolatban a rugdosás és a fojtogatás nem megengedett. Abban a percben el kellett volna hagyni, mikor elõször bántott. Tudom, hogy nem könnyû mert ez már nálad "társfüggõség" amikor már elfogdod õt annak ellenére is hogy bántott. Ezt a kapcsolatot vagy meg kellene alapjaiban változtatni, vagy szakítani. Ne hagyd, hogy bántson, akkor sem ha szeret.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, ez aranyos volt, mármint az, hogy gondolkozol azon, hogy hogy lehet ezt a problémát megoldani. Nemrég találtam rá erre az oldalra és regisztráltam és szerintem nagyon rendes emberek vannak itt! Nézegetem én is a kérdéseket és próbálok rájuk választ adni, segíteni. Igazatok van, minden "agyban" dõl el, ha a szeretet meg van és a hûség, akkor valahogy meg lehet oldani a problémát.Akkor lenne gáz, ha nem is szeretnénk egymást. Sokszor kitaláljuk egymás gondolatait, szokott nekem reggelit csinálni amit ágyba hoz, virágot kapok tõle, majdnem minden nap megmasszíroz (még munka után is) és látod, valami mégsem oké. Tényleg tud valamit a párom, ez tény, ezért nem engedem el... :) Jó, hogy van kivel beszélgetnem errõl, sokat segítetek nekem. Köszönöm!
Jézusom, hát ez azért durva.. És az is érdekes és talán tiszteletreméltó, hogy te is így is õt választod. Sokat tudhat ez a pasi, én nem mernék mellette maradni :S Amúgy nem is tudom, ez a probléma egy kicsit tipikus. Mármint ami beugrik.. az a bizonyos "már megint.. ". Igen, amúgy szerintem valóban agyban kell változni, és eljutni odáig, hogy akard. Nehéz ügy. Végül is magadat csak te ismered annyira, hogy .. meggyõzd magad arrról.. amirõl meg kell. Ha a bizalom meg van, és a szerelem is, akkor már csak tényleg taktikák kérdése. Habár nem tudom, lehet, hogy én nem vagyok még annyira tapasztalt és érett ehhez mint a második hozzászoló... Mindenesetre gondolkozok ezen, mert mostmár csak azért is, nehéz probléma, és aggaszt hogyan lehetne megoldani.
A kérdező hozzászólása: Kedves második hozzászóló! Tudod, az igazság az, hogy én nem szeretnék mást párt magamnak, csak õt, mindenféle téren passzolunk egymáshoz, tökjól megvagyunk, de amint a szexre kerül a sor, vagy ha csak úgy néz rám, akkor én teljesen leblokkolok és az fut végig az agyamon, hogy "jaj már megint" meg hogy "most mivel fogom elvenni a kedvét". Õ nem érzi magát férfinak mellettem, de én sem érzem magam nõnek mellette. Próbáltam "agyban" változni és úgy hozzáállni, hogy -de õ szeret és csak engem kíván-, ment is egy pár alkalommal a dolog, de aztán már túl unalmasnak találtam a gyakori (napi 3) szeretkezést és ugyanott tartottunk mint eddig. Azt tudni kell, hogy õt megcsalta az elõzõ 2 barátnõje elég csúnyán, aztán ismert meg engem és 3 évembe telt, hogy megbízzon bennem, oktalanul bánt velem nagyon durván, folytogatott meg rugdosott, aztán meg ott sírt a vállamon, hogy ne haragudjak, õ nem akart bántani. Szóval szerintem nem ok nélkül nem kívánom, sõt, ezt el is mondtam neki, hogy ez nagyban befolyásolta a szexuális életünket, de azt mondta, hogy ez rég volt, felejtsük el.Meg már 2 éve lassan, hogy hozzám se ért egy ujjal sem, mert azt mondta, hogy meg akar változni, mert szeret.Gondolom észrevette, hogy a legnagyobb kincs neki az, hogy hûséges vagyok hozzá.De tudnék még mesélni.Gondolom akkor neked is kijutott a "jóból"...
En vagyok a masodik hozzaszolo. Nem gondolom, hogy a doki segithet. Ha nem nyomulna, ha hagyna lelegezni ha elfogadna, hogy te sem vagy egy kefegep es igenyeid neked is vannak csak eppen masfele jelleguek, sokkal jobb lenne. Az exem is engem okolt. Teljesen elhittem, hogy bennem van a baj egeszen addig amig mas nem jott az eletembe... Miert van az, hogy massal most is jo evek utan de az ex pokolla tette az eletemet a koveteleseivel? Nem tudom. Nincs ra magyarazat.
A kérdező hozzászólása: Értem.Beszéltem már vele többször, hogy ne nyomuljon ennyire, mert nekem ez túl sok, de azt mondja, hogy Õ NEM EGY GÉP, nem lehet csak úgy leállítani valakit, meg hát sérti is az önérzetét, hogy olyan sokszor visszautasítom.Próbáltam már azt is, hogy engedtem, hogy rám másszon, de hiába gyengéd, valahogy mégsem indulok be tõle.Mindig azt mondja, hogy velem van a baj, meg hogy menjek el orvoshoz, õ elkísér, nem akar elhagyni mert szeret, de õ is csak férfi és ezt melyik pasi viselné el már 5 éve?Na mindegy, majd lesz valahogy.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! Igen, az igaz, hogy lelki problémák is vannak a háttérben. Egyébként a párom tök normális(ha megkap engem), símogat és masszíroz szex közben, szóval nagyon gyengéd és figyelmes, csak velem van valami baj.Egyszerûen nagyon nehezen tudok "beindulni".De aztán már jó minden.
Az ember sajat maganak sokszor konnyebben megbocsajt. Az nem normalis, hogy folytogat meg rugdos!!! Engem egyszer probalt megutni reszegen ...persze masnap jozanul eskudozott...en csak annyit mondtam neki, hogy csak egyszer ut meg es egy telefont fogok megengedni az eletben nem fog megutni megegy not megha mely deliriumban lesz is. Egyebkent o megcsalt engem es a szamomra keseru elvalas idejen ismerkedtem meg valaki massal.- a Volegenyemmel. Megertelek, hogy ragaszkodsz hozza. De igy akarsz elni? Orokos terrorban? Mert sajnos- ezt a sajat boromon tapasztaltam meg - csak rosszabb lesz.

Nagyon szeretnék harmadikat, de a párom teljesen elzárkózik hallani sem akar róla. Ki engedjen a másiknak vagy ezt ki dönti el? Vagy ez ilyenkor hogy műkődik mert így a kapcsolatunk sem tud normálisan működni.

Eddig ez nem teljesen így volt és most nem értek semmit.Én viszont nagyon vágyom egy harmadik gyermekre,nem most kés?bb, de szeretnék.Eddig ? sem zárkózott el a gondolattól most mégis hallani sem akar róla azt mondja nekünk nem lesz több és ebb?l nem enged.Én viszont így megörülök.

Legjobb válasz: Ne õrülj meg. Nem arról van szó, hogy nem lehet gyermeked, csak arról, hogy 3. esetleg nem lesz már. De már van 2 szép gyerkõcöd, örülj neki, és ne eröltesd a 3.-at, ha ennyire hajthatatlan, mert az csak teljesen megrontja a kapcsolatotokat. Próbáld meg kiszedni belõle, hogy mért érez így, biztosan megvan az oka. Lehet, hogy idõvel megnyugszik, és mégis beadja a derekát, de légy megértéssel. Elhiszem, hogy nagyon szeretnél mégegyszer anya lenni, de ebben a helyzetben úgy érzem neked kéne engedni, hisz már van gyereketek, tehát nem von meg téged az anyaságtól, viszont úgy babát vállalni, hogy az egyik fél nem akarja, úgy nem egészséges. Úgyhogy légy türelmes, szállj le egy kicsit a baba témáról, foglalkozz vele többet, hátha csak változtat az álláspontján.

Ne õrülj meg. Nem arról van szó, hogy nem lehet gyermeked, csak arról, hogy 3. esetleg nem lesz már. De már van 2 szép gyerkõcöd, örülj neki, és ne eröltesd a 3.-at, ha ennyire hajthatatlan, mert az csak teljesen megrontja a kapcsolatotokat. Próbáld meg kiszedni belõle, hogy mért érez így, biztosan megvan az oka. Lehet, hogy idõvel megnyugszik, és mégis beadja a derekát, de légy megértéssel. Elhiszem, hogy nagyon szeretnél mégegyszer anya lenni, de ebben a helyzetben úgy érzem neked kéne engedni, hisz már van gyereketek, tehát nem von meg téged az anyaságtól, viszont úgy babát vállalni, hogy az egyik fél nem akarja, úgy nem egészséges. Úgyhogy légy türelmes, szállj le egy kicsit a baba témáról, foglalkozz vele többet, hátha csak változtat az álláspontján.
Márpedig ha nem akar akkor nem igazán lenne okos döntés rákényszeríteni. Van két gyereked, örülj nkik és foglakozz velük. Miért annyira fontos a harmadik? Próbáld te is megérteni a férjed és esetleg kideríteni hogy miért nem akarja. Ha meg te sem most akarsz teherbe esni megint akor ez vihar a biliben. Minek rágod magad olyanon ami esetleg 1-2 év múlva megváltozik, mikor aktuális lesz. Lehet addigra meg te nem akarsz.
Ennek pedig egy közös döntésnek kell lennie, úhy, hogy egyetértetek. Valakinek engednie kell. Majd az idõ megoldja. Lehet, úgy érzi, hogy el van hanyagolva, vagy ki tudja mi az igai oka, amiért nem szeretne még egy babát.
Én biztos nem szülnék olyan pasinak aki nem vágyik legalább annyira babára mint én. De nem vagyunk egyformák, ezt kettõtöknek kell lejátszani és eldönteni. Egyenlõre szerintem hagyd a témát fõleg ha késõbb szeretnél idõvel hátha meggondolja magát.
Igaza van az utolsó hozzászólónak, mert ha most nélküle dntesz, elromolhat a kapcsolatotok. Várj egy kicsit, hátha változik a véleménye. Van olyan ismerõsm, aki megtette, és vállalt gyermeket, el is váltak azóta.
A kérdező hozzászólása: Hát ez az , hogy meg sem magyarázza hogy miért nem szeretne, csak kategorikusan kijelenti hogy nem és kész, az nem számít hogy mennyire vágyom rá és ezt nagyon jól tudja és tudta, mindig benne volt az "életünkben". Õneki elég a kettõ és kész.Ennyit mond.Nem tudjuk megbeszélni és azt mondja még véletlenül se próbáljam meg rábeszélni.Ez nagyon nehéz, mert azt amit a nõk éreznek amikor gyermek után vágynak azt úgy egy férfi sosem érezheti.Ezt a vágyat nem tudom úgy eldobni, elfelejteni, kitörölni.Úgy hogy közben tiszteletben tartom az õ döntését, legyen úgy ahogy õ szeretné ahogy õ akarja.Amit én érzek az nem számít?Ki gyógyít ki ebbõl?mikor múlik el?vagy örökre bennem marad?Így éljük le az életünket...ez nagyon nehéz!Köszönöm hogy válaszoltatok!
A kérdező hozzászólása: Nem döntök nélküle errõl szó sincs és nem is volt.Semmiképp nem szülnék úgy gyermeket, hogy az egyikünk nem szeretné.ez téma volt nálunk mindig nem mostani dolog akkor eddig miért nem mondta?nem merte?vagy hogy mûködik ez?azt remélte majd elmúlik nálam?ez borzasztó érzés!Köszönö, m, hogy válaszoltok!
Egyrészt még változhat a véleménye, másrészt pedig óvatosan lehetne irányítgatni, mint ahogyan a férfiakat általában irányítjuk. A nõk elég ravaszak tudnak lenni. S szerintem azzal teheted a legtöbbet a harmadikért, ha valamit kiokoskodsz, hogyan szerettesd meg vele a harmadik tesó gondolatát.

Nagyon szeretnék kisbabát, de a párom még várni szeretne 1-2 évet, én mégis szeretnék felkészülni a teherbeesésre. Mit tehetek azért, hogy problémamentes terhességem legyen?

14órában dolgozom egy étteremben,nem vagyok bejelentve, és nem is leszek.Milyen munkahelyet keressek érettségivel,ahol várandósan is dolgozhatok,kapnék GYEDet és mennyi id?t kell ehhez dolgozni?

Legjobb válasz: elõzõ vagyok.hyedre fél évet kell bejelentve dolgozni akkor vagy rá jogosult!

elõzõ vagyok.hyedre fél évet kell bejelentve dolgozni akkor vagy rá jogosult!
egy terhes nõnek a 14 ora eléggé sok!Én nemdolgoztam terhesen. Ha anyagi helyzet megengedi ha terhes leszel akkor mondj fel!
Szia, ha azt szeretnéd hogy minnél több gyedet kapj, akkor jó lenne ha találnál egy munkahelyet ahol 8 órába bejelentenek, én úgy hallottam már 1 év kell, mert ezzel én is megszívtam, mert csak 4 órába voltam bejelentve így sokkal kevesebb jár majd.
Szia!A Gyed-hez 180 nap biztosításnak kell lennie folyamatosan, és a szüléskor is kell tartania a biztosításnak.így kapod a fizetésed 70%-át.


mindkettõt -csak ne tudjanak egymásról.
Azt válaszd, akibe õszintén szerelmes vagy.
szóval nem véletlenül féltékeny a párod a második csaj is az lenne.. szóval amelyiket kívánod, menj.
Marhára szereted a párodat, ha közben más felé kacsingatsz...

Az új párommal nagyon szeretjük egymást. De sajnos akad egy nagy bökkenő. Szerintetek megvetendőek vagyunk?

Szóval: a párom nem rég lépett ki egy öt éves kapcsolatából. Õt is, és az ex-barátját is ismerem évek óta, de inkább voltunk csak ismer?sük, maximum haverok, mintsem barátok. Nekem szimpatikus volt a lány már akkor is, de nyilván, h nem akartam közéjük állni. Viszont a szakításuk után nem sokkal találkoztam a hölggyel, és nagyon rövid id? alatt (mindössze egyetlen este) sikerült összemelegednünk. Ez történt pár hete. Az exét viszont nagyon zavarja, h mi most boldogok vagyunk, és rám is be van rágva, úgy fogja fel, mintha lenyúltam volna a kedvesét. Szerintem nincs igaza. A közös ismer?sök és barátok megosztva állnak a helyzethez, szerencsére a többség elfogadja a kapcsolatunkat, de egyesek szerint szemétség volt pont ezzel a lánnyal összejönnöm. Õk úgy gondolják, h oké, h ex-barátn?, de akkor is csak egy ismer?sömé, és egy ilyen lánnyal nem szabad járni. Szerintetek is rossz húzás egy kvázi haver exével járni, akármennyire is szeretjük egymást?

Legjobb válasz: én is emg tudom érteni az exét, hogy be van rágva, ugyanakkor szakítottak, már nincsenek együtt, szóval téged is meg tudlak érteni... nem tudom. mondjuk én 2 hónapja léptem ki egy majdnem 4 éves kapcsolatból és bár lenne jelentkezõ, egyszerûen nem tudnám szeretni, nem tudnék most normális kapcsolatot kialakítani senkivel. lehet a lány csak vigaszt keres benned...

én is emg tudom érteni az exét, hogy be van rágva, ugyanakkor szakítottak, már nincsenek együtt, szóval téged is meg tudlak érteni... nem tudom. mondjuk én 2 hónapja léptem ki egy majdnem 4 éves kapcsolatból és bár lenne jelentkezõ, egyszerûen nem tudnám szeretni, nem tudnék most normális kapcsolatot kialakítani senkivel. lehet a lány csak vigaszt keres benned...
Nem vagytok megvetendõek, ha szeretitek egymást, akkor hajrá.
A kérdező hozzászólása: Nyugi, meg tudom magam védeni.
Képzeld magad az ex helyébe, ha netalántán még szerelmes a hölgybe örülhetsz, hogy nem ugrott neked.
Szerintem itt nem az a baj, hogy a haver exe, hanem hogy egyszerûen nem normális, hogy valaki ilyen gyorsan képes túllépni egy 5 éves kapcsolaton. Szóval 2 verzió lehetséges: téged nem is szeret, csak búfelejtõnek kellesz vagy egyszerûen túl hirtelen ugrott bele új kapcsolatba. 2 komoly kapcsolaton vagyok túl eddig: az elsõ barátommal 1 évet voltunk együtt, én szakítottam, mert nem voltam szerelmes és már nem éreztem jól magam, de így is kellett majdnem 1 év, hogy újra el tudjam fogadni más férfiak közeledését. A legutóbbi kapcsolatom 2 évig tartott, most ért véget pár hete, de egyelõre azt se tudom elképzelni, hogy létezik más férfi az exemen kívül és ez így normális.
Nem a kérdezõben van a hiba, hanem a nõ elég fura, hogy ilyen hamar túl tud lenni rajta.Nekem ilyen biztos nem kéne fúj...
hasonló helyzet állt fent nálam is és ugyanúgy megvolt osztva a társaságunk tagjai a kérdéssel kapcsolatban. megfigyeltem, hogy aki primitívebb egy kicsit az volt aki ellenezte a kapcsolatot és akibe szorult egy kis értelem azt azt mondta: haver, .. ha már szakított onnantól szabad préda. te voltál annyira gerinces, hogy vártál X hónapot, hogy kiheverjék a dolgot, tanuljanak belõle, helyre tegyék lélekben, hátha újrakezdik akármi.. te megtetted amit egy barátnak meg kell tennie. ennyi. hát vmi ilyesmit mondanék most én is neked, kérdezõ:) nem tettél semmi rosszat ha vártál, adtál idõt arra, hogy tanuljanak az 5évbõl és tovább lépjenek.
jó, akkor hetek alatt. mindegy, ez a része kevésbé lényeges szerintem amugy is. nincs igaza hogy berágott rád... khurvára semmi köze nincs már a csajhoz ilyen téren, ha szakitottak. érezzen amit akar, nem szólhat bele hogy kivel jár...
Hát gusztus dolga is.Nekem biztos nem kéne olyan csaj akit elõtte a haverom kurogatott, de ha nektek ez kell csináljátok.
Baromság!Mit számít az 5év, ha szar volt?Ha szeretik egymást szarni a világra!Mindenki így csinálná!Te is elõttem szóló!Csak veled valószínûleg hasonló dobás történt...sorry!Éljék csak az életüket!Amúgy meg ha valakit a kapcsolatában a külvilág és a haverok szava érdekel, akkor az már régen rossz!Vagy kell a csaj-csávó, vagy nem.Nincs apelláta!A szerelem diktál.
az igaz hogy meggondolando hogy 1 éjszaka alatt kihevert 5 évet, viszont ha már nincsenek együtt, akkor mit zavarja hogy kivel van a volt barátnõje? semmi köze nincs már hozzá... nem csalja meg, már nem járnak, az õ döntésük volt... miért lenne szemétség? ezekszerint ha valakinek sok haverja van akiknek már sok barátnõjük volt, akkor annyi csaj soha számitásba se jöhetne mert már járt valaha valakivel akit ismer?
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Nem egy éjszaka, hanem hetek alatt heverte ki, és szerintem többet/jobbat érdemel annál, mintsem h magányos legyen. Az h egyetlen este elég volt ahhoz, h összejöjjünk, szerintem csak azt bizonyítja, h mindketten biztosak vagyunk az érzéseinkben.
Olyan nagy szeretet nem lehet, ha abból indulunk ki hogy egy éjszaka alatt kihevert öt évet.Én a helyedben meggondolnám, hogy kell e ilyen nõ...Az exét meg tudom érteni!
Ne haragudj, de aki egy 5 éves kapcsolat után ilyen rövid idõ után képes mással kapcsolatot kezdeni és egy este alatt túllenni az egészen, az egy érzelmi NULLA. Ezzel jó, ha tisztában vagy.

Hosszú ideje nagyon jól megvagyunk barátommal nagyon szeretjük egymást. De nemrég felszedtem pár kilót és barátom megváltozott. Fogyjak le vagy mit tegyek?

Legjobb válasz: hány kilót? egyébként ha szeret téged tényleg, nem hinném hogy ez lenne a probléma.

hány kilót? egyébként ha szeret téged tényleg, nem hinném hogy ez lenne a probléma.
ha szeret iylennek is elfogad. de hogy fogyni ... biciklit tudom javasolni nagyon. (bevált) mellette ügyelj a cukros, tésztás ételekre. nem tilos enni csak keveset ;).
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)

Nagyon szeretnék kisbabát, de a párom nem. Vajon etikus-e a megoldás amire gondolok?

29 éves vagyok, 9 éve vagyunk együtt és igazán szeretjük egymást. Neki már van egy nagy fia, és bennem kb. fél éve fogalmazódott meg el?ször és azóta er?södik a vágy egy baba után! De ? nem akarja! A szemembe nem mondja, de utalásokból tudom. El vagyok keseredve. Arra gondoltam, hogy nem védekezek és ha összejönne a baba, még el?jöhetnek bel?le az apai érzések, de ha mégsem és azt látom rajta, hogy pánikban van és sarokba szorítva érzi magát, bármennyire is fájdalmas, de elhagyom. Mert ha már nélküle döntök a gyerekvállalásról nem tehetem meg vele, hogy belekényszerítem. Hisz nem tehetem tönkre az életét, de ? sem az enyémet! És én gyereket akarok és t?le. De nagyon bízom benne hogy ha megtudja, hogy újból apa lesz megváltozik a véleménye. A fiát nagyon szereti és nem hiszem el hogy a mi közös babánkat ne szeretné majd!

Legjobb válasz: Szerintem nem etikus.Beszéld meg vele, mond el, hogy hiába van neki egy gyereke, neked is kell, értesd meg vele, hogy neked fontos, az hogy a tudta nélkül teherbe esel szerintem az nagyon ocsmány.

Szerintem nem etikus.Beszéld meg vele, mond el, hogy hiába van neki egy gyereke, neked is kell, értesd meg vele, hogy neked fontos, az hogy a tudta nélkül teherbe esel szerintem az nagyon ocsmány.
Megértem, hogy szeretnél babát, hiszen nõ vagy. De nem etikus, hogy a tudta nélkül akarsz teherbe esni. Számomra ez csak akkor elfogadható, ha esetleg a párod nem akarja utána sem, akkor a pici megszületése után semmilyen követeléssel nem állsz elõ. Tehát se gyerektartás se láthatás. Annál gusztustalanabb nincs, mikor valaki teherbe esik a párja tudta nélkül, aztán követeli tõle a dolgokat. És a törvény szerint jogosan, pedig a pasi nem is akarta a gyereket csak rá lett kényszerítve, de azért fizessen. Ezt ne csináld. Ha mindenáron gyereket akarsz, hát tedd meg amit akarsz, de akkor ahhoz is tartsd magad, hogy nem kell a gyerek apjától semmi.
hm... sztem mond el neki, amit ide leírtál. vagy ha erre nem vagy képes mutasd meg neki. elég lesz...
Szerintem az o tudta nelkul ne ess teherbe, neked se lesz jo, es hidd el, hogy most konnyen mondod, hogy akkor majd elhagyod, ez nem ilyen egyszeru. Mondani mond sok mindent az ember, tudod. Hat egy kicsit onzo a parod, mint a legtobb ffi persze, de probald megertetni vele, hogy mar te pedig babat fogsz szulni, es tole, mert szereted, es csak azt akarod, hogy o legyen az apa. Szerintem mondogasd neki, es utana mar lehetsz igazabol terhes, mert hiszen te megmondtad, hogy akarsz babat, es tole. Neki kenyelmes igy, azt elhiszem. De nem lehet ennyire onzo, ha igazan szeret, akkor legalabb 1 babat igenis vallaljon be veled! Ne hagyd magad, mert mar epp eleg idot vartal, mar ideje szulnod, 29 eves vagy. Ne varj tovabb, mondd neki, es legy terhes, remelhetoleg megvaltozik majd.
Semmiképp ne vágj bele ebbe. Nagyon ronda dolog ezzel átverni egy pasit. El is hagyhat, és akkor csak magadat hibáztathatod.
Szerintem sem etikus dolog, inkább beszéljétek meg. Jusson eszedbe Marsi Anikó, Palik László páros, ott Palik nem akart már gyereket, Marsi elhagyta, majd pár hónap múlva Palik visszasírta magát, házasság, már a 2. baba jön. Ha igazán szeret téged, akkor nem fog elengedni és veled együtt vállalja a babát!
Ha igazán szereted a párodat, ez nem etikus, ha mindenképp akarsz gyereket, és nem akarod õt belekényszeríteni valamibe, amit nem vállal önszántából, akkor hagyd el, és keress olyat, aki ugyanígy szeretne, mint te, és szeretnétek egymást is, vagy menj el egy spermabankba, és akkor már ugyan mindegy, kitõl, de nem kell belekényszerítened senkit.
Neki már van egy nagy fia! Az én férjemnek az elsõ házasságából 4 lánya van. Mégis, mikor mondtam, hogy szeretnék egy babát egybõl belement. 5 éves a kisfiunk.
Ez nem megoldas. BEszeld meg vele, es ha nagyon tiltakozik, akkor hagyd el. Hisz ha mar uton lenne a gyerek, s o nem akarna, elhagynad. Valoban nem teheted meg vele, hogy belekenszerited, de ha megvan mar a baba, o akarva-akaratlanul is benne van! Ha nem is eltek majd egyutt, gyerektartas stb. Nem csak vele, de a gyerekkel is kitolsz igy.
Sajnos nagyon hasonlo a helyzetem, 7 eve vagyunk egyutt a parommal, 1 eve szeretnek gyermeket es nagyon vagyom ra, de o nem szeretne, mar elmult 30 eves, en 25 vagyok es sajnos o nem is fog akarni. Az en dilemmam az, h maradjak vele vagy sem, illetve, hogy meddig varjak meg. Ilyen helyzetben szerintem nem lehet tancsot adni.

Nagyon szeretek olvasni, de nehezen választok könyvet. Tudnátok írni párat?

Tudnátok ajánlani olyan könyet ami több részes?

Legjobb válasz: Szia! Meg Cabot: A neveletlen hercegnõ naplója Terry Farley: Musztángszív (sorozat) (Kissé klisés, de amúgy szerintem jó könyv. :) ) Maros Edit: Hûvösvölgyi gimi (sorozat) Leiner Laura: A Szent Johanna gimi Ezek hosszabb-rövidebb sorozatok, lány fõszereplõkkel, más-más témában. Remélem találsz köztük kedvedre valót. :)

Szia! Meg Cabot: A neveletlen hercegnõ naplója Terry Farley: Musztángszív (sorozat) (Kissé klisés, de amúgy szerintem jó könyv. :) ) Maros Edit: Hûvösvölgyi gimi (sorozat) Leiner Laura: A Szent Johanna gimi Ezek hosszabb-rövidebb sorozatok, lány fõszereplõkkel, más-más témában. Remélem találsz köztük kedvedre valót. :)
Tûz és jég dala. Ebbõl sorozat is készült trónok harca címen (ez egyébként az elsõ könyv címe), de az véleményem szerint eléggé gagyi lett. A könyv viszont nagyon bejött, bár eléggé durva, tehát nem éppen egy tündér mese. Eleinte pedig kissé lassú, de ha meg szokja az ember, tényleg nem lehet letenni, nagyon izgi :D
Percy jackson-szörnyek tengere(5 részes) Làny aki tud repülni(1 részes könyv) Obszidiàn (eddig 2 könyvet fordítottak le) Beastly (1 részes)
Veronica Roth - A beavatott (3 részes) Amy Kathleen Ryan - Ragyogás (3 részes, a másodikat fogják mostanában kiadni) James Patterson - Maximum Ride (asszem 8 részes, éppen a negyediket fordítják) Meg Cabot - Hívószám: 1-800 (5 részes...vagy 6?)
Cat és Bones (eddig talán 6 része van magyarul) Egy világ, két faj állandó küzdelem (5 része van eddig)
Kicsit bõvebben kifejtenéd?
rómeo és júlia?
az eltérõ családi háttér elég sok mindent jelenthet.
Attól függ, dolgoznak-e azon hogy elsimítsák a különbségeket. Elõzõ barátommal ég és föld volt a hátterünk, az õ családja amolyan "életmûvészekbõl" állt akik sose dolgoztak, mégis volt pénzük, pazaroltak, csak a kényelem számított nekik, elhanyagolták a tanulást. Az én szüleim meg végigdolgozták az életüket, szigorúan fogtak, mindig sulykolták hogy tanuljak, legyek én a legjobb, legokosabb, osszam be amim van és legyek takarékos. Kb. 2, 5 évig bírtuk, õ nem tudta elviselni az én "spártaiságomat", én meg azt hogy õ ilyen hanyag. Utólag már rájöttünk mind a ketten hogy csak kicsit igazodni kellett volna, mindkettõnknek, de hát ez van.
valameddig biztos kibírja. De lehet lesznek szituációk és ez elõ fog jönni és kellemetlen lesz. hány évesek vagytok és milyen a felállás ezzel kapcsolatban ha nem vagyok tapintatlan kérdezõ.
Utolsó vagyok. Az eltérõ családi háttéren az anyagi helyzetet érted ? Hogy nem álltok eg szinten?
Ha az egyik keresztény, a másik iszlám, akkor marha neéz egyeztetni, mikor melyik templomba, mecsetbe menjetek!
Szerintem vallási ellentétek lehetnek a háttérben, mert a többi nem lényeges. Én ateista vagyok és az "istennekse'" mennék el a templomba, hogy ott hókuszpókuszoljon nekem egy álszent pap.

Idõnként nagyon szeretnék babát, de mivel a párom 44 éves nem merek neki szülni. Mi van, ha nem lesz türelme hozzá?

Ha szülök akkor mindenképp a páromnak fogok. Hogyan mondjam meg neki, hogy babát szeretnék tõle?

Legjobb válasz: Te hány éves vagy? Mert elégé gyerekesen gondolkozol.

Te hány éves vagy? Mert elégé gyerekesen gondolkozol.
Miért ne lenne türelme egy 44 évesnek? Talán több is, mint egy húsz év körülinek.. "Szívem, (nyuszómuszó) igazán szeretnék egy gyereket, a mi szerelmünk gyümölcsét, akit mi nagy szeretettel nevelnénk, és nyugdíjas korunkban körbeugrálnának az unokák. Mi eben olyan nehéz? Mindent meg kell beszélni.
A bátyámnak 30 évesen se volt türelme az elsõ gyerekéhez. A másodikhoz sokkal több türelme van, 35 évesen. Apukámnak sem volt, amikor bátyám született (27 volt), de amikor én, akkor már nagyon türelmes ember lett belõle. (37 volt) Úgyhogy talán több türelme is van, mint mondjuk régen volt.
Legegyszerûbb ha azt mondod szeretnél gyereket. Egyébként miért ne lenne türelme hozzá? A férjem negyvenöt volt amikor a gyerekünk született, sõt majdnem 46...
Lehet, hogy õ is szeretne egy gyereket.
Ahh..Az én férjem 41 volt, a barátnõm férje 45 raádásul az elsõ gyereknél! Ez férfi(apa)jelölt függõ, nem korfüggõ dolog.
Ugyan már, ma 22:51. az életem legnagyobb szerelem nekem is éppen fele annyi idõs volt, mint én, de semmi ne emberi dolog nem volt ebben. nem a pénzem kellett neki, nem volt pénzem. Nem igaz, hogy nem lehet csodálatos és kölcsönös érzéseket kapni nagyobb korkülönbség esetén.
Szerinted egy 28 éves pasi jobban tolerálja a gyereksírást? Nem :) Ha csak ez a gondod, akkor ne hezitálj. Viszont akar a párod babát egyáltalán?
Ez komoly érv! Az idõsebb férfiak tényleg jobban szeretik a gyerekeket, mint a kalandozó fiatal macsók.
Ne foglalkozz senkivel! Én értem hogy miért kérdezed, pont ennyi a párom és èn is huszonéves vagyok. Hogy mit tehetsz? Megkérdezed szemtõl szemben, gondolom ha egy érett emberrel élsz akkor neked is annak kellene lenned, mert hosszútávon nem viselne el maga mellett. Ezt nem bántásból írom, arra akarlak rávezetni, hogy nem érdemes köntörfalazni, célozgatni, mert abból maximum annyi lenne, hogy berágna rád mert szekálod és nem tudja hogy miért. Ha nem mered ennyire nyíltan (?) akkor például amikor megnéztek egy filmet amiben gyerek van, mondd hogy milyen aranyos, nem? És mondd csak, te szeretnél gyereket?:) ennyi. Ennél kacifántosabban felesleges taktikázni. Sok sikert.
Drága kérdezõ, ez már a hatvanadik kérdésed ugyanerrõl. Ennyi energiabefektetéssel már réges rég megkérdezhetted volna a párodat is és elõrébb lennétek. Gondolom még fél év múlva is azt fogjuk olvasni itt, hogy "jajj, hogy hozzam fel a 44 éves páromnak, hogy gyereket szeretnék, de mégsem vagyok biztos benne, hogy szeretnék".
Egy 44 éves nem öreg. Felesleges erre tenni a hangsúlyt. Ja, hogy õ nem akar babát? Akkor inkább ne. A meglepit senki nem szereti.
Ilyenkör ütközik ki, hogy szinte apád lehetne. Most ne jöjjön senki azzal, hogy a szerelem bla bla bla, mert nem.
Apám 45 éves volt, amikor születtem. Most vagyok 21 éves, elmondhatom, hogy egész életemben támogatott, rengeteg szeretett kaptam illetve mai napig is kapok tõle. Végtelenül türelmes volt hozzám, pedig voltak nehezebb idõszakaim, fõleg tiniként. Az egyik rokonom az elsõ gyerekét 30 a másodikat pedig 44 évesen vállalta, egyikhez se volt türelme... Egyszóval a türelem nem az életkortól függ.
Nem NEKI szülöd... a gyerek nem egy születésnapi ajándék. Jut is eszembe, az én lányom is 44 éves koromban született, most meg éppen nagykorú lesz. ))
Mi lenne ha vele beszélnéd meg. Csak õ adhat erre választ.
Mióta vagy vele, , hogy semmit nem tudsz a párodról, hogy mirõl mit gondol, mit szeretne? Szoktatok egyáltalán beszélgetni? Vagy csak éltek egymás mellett? Alapvetõ dolgokat nem tudsz róla, így mennyire tervezitek komolyan a jövõt?
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, hogy hogy viszonyúlna a gyereksíráshoz...
A kérdező hozzászólása: 26.
Hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: Még nem beszéltünk gyerekvállalásról ezért nem tudom szeretne e gyereket. De fura lenne úgy lefeküdni vele, hogy most gyereket kell csinálni.
Nekem apám 40 volt, mikor születtem, de én már régesrég megfogadtam, hogy az én gyerekemnek nem lesznek idõs szülei. Általános iskolásként egyenesen ciki volt, hogy az én apám szinte nagypapa korú, míg másoké fiatalos, vicces, fitt és teljesen más a gondolkodása, mint egy ízig-vérig kommunista rendszerben felnõtt és élete nagyobb részét abban leélt embernek. A párom most 26 éves, de mikor mondja, hogy mi lesz 30 éves korában és a gyerek még nem szerepel a tervei közt, én már akkor szörnyülködök, hogy úgy mégis hány évesen akar gyereket?! Persze õ nem fogja fel, mert az anyja 18, az apja 24 volt, mikor megszületett... A húgom meg most egy 20 évvel idõsebb férfival él, de már ezen is kiakadtam, hogy mi lesz, ha a gyerekei ettõl a férfitól lesznek. Nekem nagyon rossz a tudat, hogy apám nagy valószínûséggel már nem fogja látni felnõni az unokáit (ezen okból mellettem sem lehettek a nagyszüleim és eléggé rányomta a bélyegét a gyerekkoromra, hogy nekem nem voltak élõ nagyszüleim, mint másnak), nem segíthet nekünk pl házépítésben vagy -újításban, mert mire odáig jutunk, hogy saját házunk legyen, addigra apám már 70 körül vagy afölött lesz. Úgyhogy én a helyedben elgondolkodnék a dolgon, mert nagyon önzõ dolog tõled, csak magadra gondolsz, a leendõ gyerekedre nem. Nézz utána, hogy a legfrissebb kutatások szerint a 40 év fölötti apa ugyanakkora kockázatot jelent a magzatra nézve, mint a 40 körüli anya.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!