Találatok a következő kifejezésre: Nagyon szeretem, lelkileg (9 db)

Lelkileg vonzodom hozzá! De testileg nem! De nagyon szeretem miez? Segirsen valaki nagyon rossz érzés

Legjobb válasz: Én szeretetnek mondanám ha nálam ez lenne.(Mint mikor egy házasságnál elmúlik a szerelem és csak a szeretet maradt.)

Én szeretetnek mondanám ha nálam ez lenne.(Mint mikor egy házasságnál elmúlik a szerelem és csak a szeretet maradt.)
Ismerõs... de ebbõl jó kapcsolat szerintem nem lesz, ahhoz vonzalom is kell. És igen, átalakul majd szeretetté a végén.
A kérdező hozzászólása: de õ többet akar mint én de nincs szivem megbántani lehet összetõrném lelkileg :-(
lelkileg vonzódsz hozzá? ez azt jelenti hogy kellemes vele az idõtöltés, és el tudtok beszélgetni? mert ez azért nem annyira nagyon ritka. keress olyat, akihez lelkileg is meg testileg is vonzódsz, és ne lovagolj ezen. persze az illetõvel lehettek jóban, de ha túl sokat gondolkodsz rajta, elkezd testileg is vonzani, de az nem egészséges kapcsolat.
vegyél neki egy kondi bérletet.
#5 Ott a pont :D
Ezt hívjàk barátsàgnak. Ha nem vonzódsz hozzá, és mégis összejöttök, csak, hogy ne bàntsd meg, borzasztó rosszul fogod magad érezni, és hamarosan megutàlod és megundorodsz az egésztõl. Amúgy én elgondolkodnék azon, hogy ha õ a te érzéseid ellenére többet akar, akkor nemigen tisztel téged. Akkor meg te se aggódj azon, hogy megsértõdik.

Miért vágyom még fél év elteltével is a nap minden percében a volt barátomra? Mit csináljak? - egész nap ő jár a fejembe, az érintése, a csókja, vágyom rá testileg, lelkileg, és nagyon szeretem.

Õ szakított velem.

Legjobb válasz: Kérdésedben a válasz...mert még szereted. "...el kell engedned a múltad azért, hogy lehessen jövõd..."

Kérdésedben a válasz...mert még szereted. "...el kell engedned a múltad azért, hogy lehessen jövõd..."
A kérdező hozzászólása: De nem tudom elengedni. Nekem õ volt az igazi. Más fiúval nem vagyok boldog. Mindenkiben õt látom.
Tartjátok a kapcsolatot?
A kérdező hozzászólása: Nem.Azóta egy szót sem beszéltünk.
Nagyon megértelek, ne hozzá hasonlót keress, hanem tõle különbet! Holnap lesz egy éve, nálam is a szakításnak, és nekem is naponta eszembe jut, pedig igazából már nem szeretett engem, én mégis... Remélem hamarosan túljutsz rajta!! Nálam azóta volt egy szerelem, de annak vége, és már megint az akkori exen kattogok, de amíg tartott az újjal, nagyon jó volt, egy percet se gondoltam a régi exre. Emellett bringázok, kutyázok, ezeket barátokkal többnyire, és ez addig míg csinálom teljesen elvonja a figyelmemet. A legrosszabb akkor, amikor legördül pár pohár pezsgõ akkor nem nagyon tudom visszafolytani az érzéseket a régi ex iránt, és borulok (7 évet voltunk együtt ).... De azelmúlt egy év alatt azért sokat javult a helyzet, már nincsenek órás sírógörcsök, és kevesebbszer jut eszembe, szóval az idõ gyógyít! Fényképek nézegetése, közös haverok, kérdezgetés róla csak rosszabbá teszi a helyzetet!! Rem segítettem:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Neked is sok sikert, hogy végleg túljuss rajta.
azért nem tudsz rajta túllépni, mert nem is akarsz !
Ez azért nem csak akarat kérdése, hogy a fenébe kerekedj felül erõszakkal az érzéseiden? Úgy mondjuk, hogy keres az ember másik társat? Ez mint hallod meg is volt, és mégis elõjön ez az érzés. Ilyenkor mit tudsz csinálni? semmit sem.....
az a baj , hogy túl sokan vagytok , akik "akarat gyengék" , pedig nem vagytok azok , csak szimplán bedumáljátok magatoknak, hogy én még mindig szeretem, meg õ volt életem párja ...stb. butaságokat, ahelyett , hogy szimplán vissza vágódnátok abba az állapotba , ami az egész elkezdése elõtt volt.

14 éves multam és le szeretnék feküdni a barátommal! Nagyon szeretem és már 1 és fél éve ismerjük egymást! Ugy érzem h testileg és lelkileg is felkészültem erre! Hülyeség e ami fogok csinálni?

Legjobb válasz: Vannak bizonyos dolgok, amik viszont kellenek, még így, ha már felkészültél rá! Ez kezdésnek jó. Ha kiváncsi vagy, mik azok, szólj, de szerintem mások is ki fogják fejteni.. szal védekezés, felkészülés...

Vannak bizonyos dolgok, amik viszont kellenek, még így, ha már felkészültél rá! Ez kezdésnek jó. Ha kiváncsi vagy, mik azok, szólj, de szerintem mások is ki fogják fejteni.. szal védekezés, felkészülés...
Örülj hogy ilyen barátod van aki ennyit várt rád, sokáig viszont nem szabad húzni a dolgot mert beleunhat a várakozásba és mást keres. Szerintem nem csinálsz hülyeséget csak vigyázzatok, védekezzetek rendesen!:)
Ha védekeztek és tényleg felkészültetek rá agyilag is, akkor nem lehet baj, vannak korán érö tipusok. Annak a hülye elsö válaszolonak meg üzenném megint, hogy itt ne probáljon már megtériteni senkit, keressen fel egy vallási oldalt és iroga oda a baromságait. Tényleg, nagyon boldog élete lehet ugy egy embernek, hogy házasságig(pl.:25 éves kor)azt sem tudja mi az a szex és folyamatosan vesziti el azokat, akiket szeret, mert nem akar szeretkezni velük házasságig.Ez aztán valöban a boldog élet titka...
Az elözö vagyok. Szoval tedd meg, ha késznek érzed magad, nehogy emiatt bünösnek érezd magad. De azt tudnám tanácsolni, mivel irtad, hogy még nem tudod mekkora van neki, (akkor gondolom nem láttad még), hogy elötte ismerjétek meg egymás testét, vérhattok még egy kicsit. Gondolom nem pettingeltetek, probáljátok ki, hasznos lesz már a szeretkezésnél is, arrol nem is beszélve, hogy akkor már nem fogsz ugy izgulni. Nagyon jó dolog, egy próbát megér:)
Ha bízol benne és tényleg késznek érzed magad rá, megfelelõ védekezés mellett nem hülyeség.
Ha engem kérdezel, én a Biblia alapján azt mondom, hogy várj vele a házasságig. Az én környezetemben ez megy, és - nemcsak emiatt - de elég stabilak lesznek az olyan házasságok, ahol ez így történik.
És mekkora a pasi farka? Remélem rendesen elõkészít elõtte :D
én is 14 évesen, fél év után tettem meg vele..azóta is együtt vagyunk.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszotokat!kösz az összes tanácsot, az utolsó válaszadónak üzenem hogy nem tudom h mekkora majd meglátom :P
"Annak a hülye elsö válaszolonak meg üzenném megint, hogy itt ne probáljon már megtériteni senkit, keressen fel egy vallási oldalt és iroga oda a baromságait." Én vagyok az elsõ válaszoló. Ha más a véleményed jogod van megmondani. De én nem személyeskedtem veled, meg senkivel sem, úgyhogy nem tudom, miért kell hülyének nevezni. Ha nincs igazam, érvelj. Ne ad hominem (a személyt támadva), hanem ad rem (a tárgyhoz tartozót). Sehol nem írja ezen az oldalon, hogy csak a korszellemnek megfelelõ trendi véleményeket lehet itt hangoztatni, hanem talán a többségitõl eltérõ vélemény is, nem? És nem "térítettem", hanem abszolút a tárgyhoz tartozót írtam, igaz, hívõ szemszögbõl. "Tényleg, nagyon boldog élete lehet ugy egy embernek, hogy házasságig(pl.:25 éves kor)azt sem tudja mi az a szex és folyamatosan vesziti el azokat, akiket szeret, mert nem akar szeretkezni velük házasságig." Miért kellene valakit elveszítened attól, hogy még nem fekszetek le? Én nem tudtam, hogy az igazi szeretet megszûnne a szex hiányától. Amúgy a feleségem 28 éves koráig várt rám szûzen, és nem hiszem, hogy nagyon sok emberrõl lemaradt volna. De ha lemaradt is volna valakirõl, az igaziról nem maradt le. "Ez aztán valöban a boldog élet titka..." Én nem is szándékoztam a boldog élet titkáról írni, mert az már lehet, hogy térítés lett volna. Mindössze azt állítom, hogy stabilabb egy házasság, ha elõtte nem kufircoltál 10 emberrel 14 és 24 éves korod között. Nézd meg, hogy hány házasság végzõdik ma válással, és nézd meg, hogy amikor ezek az "õskori dolgok" voltak az olyan általános vélemény, mint ma, amit ti mondotok, akkor hány válás volt. Szerinted nem játszik közre a családok széthullásában, hogy amíg valamikor a társad az egyetlen volt, ma már a férjed/feleséged a 25. a sorban, és talán csak az különbözteti meg az elõzõektõl, hogy elérkeztél abba a korba, amikor már házasodni szokás? Várom az ÉRVEIDET, nem a személyem ellen, hanem az ellen, amit mondtam.

Benne vagyok egy titkos kapcsolatban, nekem élettársam van, és van egy gyerekünk. Nagyon szeretem a szerelmemet (a titkosat) de sokat szenved miattam, és sok a konfliktus. Úgy döntöttem, lezárom. Hogy tudnám lelkileg elengedni?

De képtelen vagyok szakítani, mert minden vele töltött óra felér a legnagyobb boldogsággal. Mit kell tennem, hogy eltávolodjak tőle, hogy ne szeressem annyira? Úgy könnyebb lenne a szakítás, békében, harag nélkül. Gyönyörű kapcsolat ez, de mindegyőnknek szenvedést okoz. Hogy edzzem a lelkemet, hogy készítsem fel rá? Kérlek titeket, csak az írjon, aki megérti, ne poénkodjatok, épp elég a bajom.

Legjobb válasz: nõ vagy férfi a kérdezõ?

nõ vagy férfi a kérdezõ?
A kérdező hozzászólása: Nõ vagyok.
Budapesti vagy? Ha igen, én benne vagyok! ;)
én is, én is, én is, de nem Budapesti vagyok
Sajnos ne számíts jó véleményekre. Mióta vagytok együtt?Ha szereted a párod miért teszed ezt? Anno a pasim is így járt aztán a 2 szék közül a földre esett.hagyd ott egyáltalán ne törõdj vele ott a családod az a fontos.
Mi azt honnan tudjuk hogy te mire lennél képes??
ha sexuálisan nem kívánod akkor hogy akarod élvezni?????
Nem valószínû. Lelkileg szeretjük a családtagjainkat, barátainkat. Szexuálisan másokat kívánunk. Ha a szerelem elmúlt egy hosszas párkapcsolatban, de még van szex, az más kategória.
Attól függ... ha ocsmány, de bírod, akkor lehettek nagyon jó barátok. Mondjuk a csúnya-lányok "hálásabbak" az ágyban állítólag, de neked kell eldönteni, hogy mi a fontosabb(külsõ v belsõ). Szóval az ágyban akár fiú, akár nõ, lehet hogy sokkal jobb, és odaadóbb, mint bármelyik delikvens, aki bárkit megkaphat.
Ugye nem az apukádra, vagy az anyukádra gondoltál?

Nagyon szeretem, de lelkileg megöl. Ott hagyjam? Abba belehalok, de ha vele maradok megörülök. Mit tegyek?

1éve vagyunk együt és az elején minden szép volt,de mára már milliszor szakitottunk mert állandoan gyanusitgat h megcsalom,meg h nem szeretem,, mert ö nem érzi!!.folyton mindent rosszul csinálok,semmi se elég neki mindig többet és többet akkar, és h én bizonyitsak!! hogy tudja ténylleg meghalok érte, akkor majd ö is ki nyilik.!egy idejig csináltam is ezt,de most már nem birom egy ideg roncs vagyok és ugy érzem lassan megörülök esküszöm.sokszor van vége ezt ö jelenti ki folyton egy két napig igy is van utána visza könyörögi magát.!és mind ezt azért csinálja mert ellöte sok fium volt,és ö roma származásu ez miatt elitél és megvet.de hát igy kell elfogadni nem ö volt az elsö ez igy volt megirva mért nem hagy evvel békénnnn?? a családom is utálja tönkre ment mindenkivel a kapcsolatom a barátaimmal,.le mondtam mindenröl miatta.de higyéttek el nemm birnám ki nélküle de vele se.folyton igéri h megváltozik de nem tesz semmit.már bele fáradtam de szeretem,segitsen valaki kérem szépen köszi ja amugy 10 honapja börtönben ül és én igy vagyok terorizálvA BENNTÖRL jo mi?tiszta nevetséges az éltem,,melette áltam mindig és ezt kapom,,De ö mindennél jobban szeret ppffff....

Legjobb válasz: Biztos nem fogsz örülni annak amit írok, de szerintem jobb lenne ha szakítanátok... Ennek így nincs értelme. Teljes mértékben megértelek, velem is ugyan ez volt. Teljesen kikészítettem magam és ennyit egy fiú sem ér meg! Fõleg hogy õ sem tökéletes! Találsz majd magadnak egy sokkal jobbat, nem lesz könnyû megszeretned ennyire, de elõbb utóbb megtalálod azt akivel szinte minden jó lesz(azért mondom hogy szinte, mert tökéletes kapcsolat nincs) de ettõl a mostanitól 100-szor jobbat találsz majd az biztos. Nehéz lesz tudom de ne hagyd magad tönkretenni! ENNYIT nem ér meg! És ahogy elnézem akkor a barátodnak sem egyszerû ez a kapcsolat...Egyszerûen nem illetek össze! Mindketten találtok majd egy olyat akivel sokkal jobban megértitek egymást! Én szorítok neked és remélem jól fognak alakulni a dolgaid! Sok sikert!

Biztos nem fogsz örülni annak amit írok, de szerintem jobb lenne ha szakítanátok... Ennek így nincs értelme. Teljes mértékben megértelek, velem is ugyan ez volt. Teljesen kikészítettem magam és ennyit egy fiú sem ér meg! Fõleg hogy õ sem tökéletes! Találsz majd magadnak egy sokkal jobbat, nem lesz könnyû megszeretned ennyire, de elõbb utóbb megtalálod azt akivel szinte minden jó lesz(azért mondom hogy szinte, mert tökéletes kapcsolat nincs) de ettõl a mostanitól 100-szor jobbat találsz majd az biztos. Nehéz lesz tudom de ne hagyd magad tönkretenni! ENNYIT nem ér meg! És ahogy elnézem akkor a barátodnak sem egyszerû ez a kapcsolat...Egyszerûen nem illetek össze! Mindketten találtok majd egy olyat akivel sokkal jobban megértitek egymást! Én szorítok neked és remélem jól fognak alakulni a dolgaid! Sok sikert!
Huuuuu en azt mondom h gaz ez a pali. Eleve bortonben ul, az mar onmagaban nem jo jel. szarmazasat tekintve most nem rasszizmuskent mondom de az o kulturajuk ilyen. en egy multikulturalis orszagban lakom es az o kulturajukban (hasonlo az arab, indiai, bizonyos szempontbol az olasz, gorog kultura) h a nonek "kuss" a neve, ott az van amit a ferfi mond es apellata nincs. Iszonyu feltekenyek. es foleg az arab kultura olyan h ok megcsalhatjak a not no worries de ha a no csalja meg a ferfit akkor lesz ott ne mulass. Egyebkent en eltoltottem szerencsetlenul egy hasonlo zsarnoki kapcsolatban 3 evet. az illeto magyar/ausztral szarmazasu. amikor kitelepultem nem volt senki csak o, de aztan elkezdtek barataim lenni, jo kollegai viszony etc. igy nott a feltekenysege. ha elmentem munkahelyi vacsorara akkor miert megyek, az minek, ha talakoztam egy baartnommel aki idosebb volt az volt a baj, amikor egy fiatalbb baratnommel akkor az volt a baj h biztos palizni megyunk, ha a baratnom hazas votl akkor meg az volt a baj h biztos a ferje osszehoz vkivel. sosem tudtal jol cselekedni. a munakheleyn allandoan hivogatott vajon ott vagyok e vagy mashol. mar tok cikis volt. soksozr elsirtam mar miatta magam a melohelyemn is ugy vigasztaltak. Volt olyan h ha nem vettem idoben fel a telefont akkor elhordott mindenfele k..nak pedig csak wc-n voltam vagy furodtem. egyszer osszetorte a telefonom mert lemerult belole az elem es nem tudott csak ket percet beszleni velem h biztos dierct volt. erre osszetorte az ovet is majd vetettet velem egy ujat mert h miattam volt. nekem is a barataim lattak h milyen probaltak segiteni de en biztam h valtozni fog mert nagy szerelemkent indult. miatta koltoztem ide ki. mert az elso ket honap olyan volt mint a meseben. sosem valtozott a helyzett csak rosszabb lett. majd terhes lettem tole. a babat el kellett vetetnem mert a terhesseg elhalt. en 3 evet raboltam el az eletembol. aztan mikor hazamentem akkor Mo-n is hivogatott kepes volt fennmaardni a vilag amsik felen ahol 8 ora az idoeltolodas. mar a baratnoim nevettek amikor hallgattak a beszelgetest. mikor otthon voltam rajottem milyen volt az eletem elotte es milyen is lett valojaban. mikor megerkeztem vissza idehaza (Au-ba) akkor vart a repteren en 25 ora repules utan olyan voltam mint a mosott kaki, nem ugrottam ugy a nyakaba ahogy o elvarta volna. arra nem volt kepes h bevasaroljon. nekem kellett ennyi repules utan. aztan a kozert elott nem olyan szorsoan fogtam a kezet ahogy o elvarta volna, es elhordott mindefle k..nak ott a parkolo kellos kozepen. amikor hazajottunk a lakasomba folytatta. en mar akkor nekem annyira elegm lett h azt mondtam tudod mit igen megcsaltalak es szeretnem ha mennel. na utana siras lett belole de elment. soha tobbet nem lattam de vagy meg egy fel evre ra rettegtem. a telefonnal mentem aludni ha barmi baj van akkor a rendorseget tudjam hivni rogton. evekig nem volt kapcsolataom. ennek most mar 3.5 eve es most erzem azt h kepes vagyok massal is erzelmi kapcsolatra lepni. az eletemet "majdnem"tonkretette. Legy ovatos es szerintem ne szeress egy ilyen palit lepj le idoben mielott meg jobban tonkre teszi az eleted!!!!!! vannak sokkal jobb pasik is kint akik megerdemelnek teged ne vesztegesd az idodet egy ilyen erdektelen alakra!!!!! az elet tul rovid elvezni kell nem pedig szenvedni!!!!!!
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm, most beszélltem vele telefonon és a változatosság kedvéért megint én vagyok a hibás, egyszerüen bele fáradtam ez már sose lesz a rég igen igazad van.ha menni akkar had menjen nem eröltettem.báár menyire is fáj és szét örli a szivemet de már arra sincs energiám h egy zsepit vegyek magamnhoz amibe az ö általa okozot könyek törölgessem..el puszitot teljesen azért irok ilyen szavak mert ezek fedik a legjobban azt az érzést mit érzek mégegyszer köszönöm neked
A kérdező hozzászólása: köszönöm nekd is h irtál nekem, , , a te segitséged közelebb áll hozzám mert hasolno élményeket éltél át mint én.amiket el mondtál az 99%ban igaz az én kapcsolatomra is persze anyiban h mi nem lehetünk együt minden egyes nap.Mikor be vonult meg esküdtem neki h hüségesen várom majd..ez nem sikerült..vagy is egy buliba nagyon soakt ittam és egy srác megcsokolt engem én nem viszonoztamezt de a párom huga megláta ezt erröl a témárol már irtam ide h mit tegyek el e mindjam agy sem..a lényeg h olyan lelki smeret urdolásom van ez miat pedig nem tartom magam hibásnak ez ügyben, a távol létealatt és amiota együt vagyunk sosha nem voltam más férfival de semmilyen körülményekben.és tudod mikor igy bánik velem ugy érzem h az isten büntet meg azért "AMIT NEM ÉN TETEM MEG"" és hagyom inkább had bántson mert megérdemlem.de mivöl ö ezt nem tudja h mi történ és ennek ellenére teszi ezt velem az eszem re hallgatva én is azt tanácsolom magamnak h hagyyam el.csk a szerelmes sziv mindig a multban él, , és reménykedik hujra olyan lesz mint akkor, , , de telik mulik az idö és igazad van nem h változik hanem csaak roszabb lesz és ez annyira tud fájni.El hitetsz magddal mindent csak h ne kelljen be lázsd h ez már elveszett......nemtudom h képese leszek el szakdni tölle az egyik pilanatba azt mondom h igen de a amásikban azt nem érdekel milyen csak velem maradjon...de tudodm h valamere lépnek kel és ez ügyben az se használ hogy jo kidobom és majd ha hiv meg keres ki békülökvele mert ö folyton keres és könyörög h bocsássak meg neki..egyszerüen nem enged el és a legszebb h én se öt...nemtudom mit tegyek félek h rosz lépést teszek meg és végleg el veszitem de ha nem lépek akkor mégjobban rá megy az egéségem mint most..ténnyleg nagyon ki vagyok.én mindig is eg yélet vidám lány voltam szeretem élni, flörtölni nem baszni már bocsánat a kifejezésért csak, egyszerüen ismerkedni bulizni, barátkozni mindig tartottam valamere, a holnapom is mindig szebb és jobb lesz.de egy éve nem tartok semere és a holnapom is csak roszab roszab..anyira félek ujra kezdeni az életem amiben ö nincs bene mert akkarom h bene legyen értitek?A mainapig fülig szerelmes vagyok abba a fiuba akit megismertem, nem pedig abba aki most velem van.
Ha nem fogod úgyse elhagyni, miért kérdezed meg? Szerintem is hagyd ott, tudom, nehéz, de nem lesz rossz döntés. Még ha hiányozni is fog egy darabig, utána jön majd másik. Mindig jön.
en vagyok a 2ik hozzaszolo aki hasnlo helyzetben volt mint most te. Tudom h szar erzes meg minden de hidd el meg kell tenned h elhagyod sajat magad erdekeben!!!!! Ha mar egy pasi most terrorizal es erzelmileg ami sokkal szarabb barmely masnal az sosem lesz jobb. Kar remenykedni. En is az ex-be fulig szerelmes voltam azt hittem megtalaltam az igazit majd osszehazasodunk lesznek gyerekeink meg ilyenek. Elkoltoztem miatta a vilag masik felere, abszolute az ismeretlenbe, otthagyva egy jo munkahelyet karriert. Itt elolrol kezdtem mindent. Uj melohely, uj lakas, baratok etc. Nagyon nehez volt es o sosem volt mellettem. nekem is mondtak baratok csaladtagok nem hittem mert remenykedtem abban ami talan soha nem is volt. Szerelem inkabb azt mondom az en reszemrol volt, az o reszerol csak egy birtoklasi vagy volt. H nem szeretett az biztos. Konnyu mondani h szeretlek de azt bizonyitani kell!!!!! Nem a szavak szamitanak hanem a tettek!!!! Nekem is ossze kellett szednem minden batorsagom h megtegyem es tudom h nem konnyu es igen hianyozni fog eleinte meg szenvedni fogsz de hidd el ez nem fog sokaig tartani. Most meg ugy gondolod h igen, mert nem latod meg az alagut veget es ugy erzed h megpusztulsz majd a fajdalomtol. de hidd el az ido begyogyit mindent. Nekem is hianyzott de life moves on ahogy mondjak itt errefele. aztan eszre sem veszed h egyszer csak nem is hianyzik, fellelegzel mert nincs az a lelki terror tobbe. eleinte rettegni fogsz mi van ha keres. ne vedd fel a telefont. csereld le a telefonszamodat es akkor nem tud hivni. en el is kotloznek onnan ahol laksz nehogy megtalaljon. mert a cigany kultura eleg bosszuallo kultura.... most nem mondom h feltetlen igaz de az o kulturajuk nem engedi meg h egy no hagyja el a pasast. es azert buntetett eloeletu hisz nem jo tetteiert ul a bortonben!!!! en nagyon ovatos lennek es lelepnek az tuti!!!!! sosem tudhatod mikor borul el az agya meg jobban!!! egyenlore mge csak szavakban tud terrorizalni de kesobb mikor szabadul mar fizikailag is tud!!!! es pont ez a celja h buntudatot kelltesen benned. h egy szar alaknak erezd magad. milyen ember az ilyen????? egy nagy szar alak aki nem erdemli meg h szeressek de meg egyetlen egy konnycseppet sem!!!!Nekem 3 evembe tellett, aztan meg 1-2 ev h rendbe jojjek lelkileg. Itt vagyok 33 evesen es most jutottam el oda h kepes vagyok ujra kialakitani egy tartos kapcsolatot. mas mar ilyenkor hazas es gyerekei vannak en meg sehol sem tartok!!! ne vesztegesd a draga idodet egy olyanra aki nem erdemli meg!!!! Hidd el!!!! En meg azt is bevallalnam h elutaznek kulfoldre lass vilagot, ismerj meg mas kulturat, varost orszagot, szakadj ki a jelenlegi kornyzetedbol, ahol nincsenek emlekek, ahol nem tudsz egy utcara ranezni es azt mondani aha itt setaltunk, ahol nem fogsz gondolkodni ezen a teman hanem magad tudsz lenni es ujra szabad es boldog. es hidd el el fogod felejteni. MAjd felbukkan egy kedves sarmos srac az eletedben aki ertekelni fogja h no vagy es nem fog terrorizalni, hanem kenyesztetni fogsz es erre a pillanatokra mosolyogva fogsz visszagondolni, h milyen jol dontottel. Vannak meg ilyenek csak nyitott szemmel kell jarni. nekem is mindig ezt mondta anyukam. ha elzarkozol akkor a lehetoseg nem fog elerkezni hozzad!!! pl en nem reg talalkoztam egy kedves pasassal, aki szereny, tudom h tetszem neki, es tudom h latja bennem a not mert ferfibol van ezt nem tudja letagadni, elmentunk vacsizni es utana beinvitaltam egy italra, nem jott be inkabb hazament, mert lehet h tudta h akkor tobb is tortenne es nem akarja elszurni. Aztan neztunk video-t egyutt akkor sem tamadott le pedig en mar vartam h mikor fog hozzam erni mert tetszik de nem tette, mikor hazament adott kedvesen egy puszit es atolelt. Pedig ha tovabb vitte volna nem tiltakoztam volna, meg sem tette, mert nem akarja elszurni. latja a not bennem es tisztel es nem akar kihasznalni sexualisan. Latod vannak meg ilyenek??? nem kell ketsegbe esni meg fogod talalni azt aki igazan fog tudni teged szeretni es persze tisztelni!!! amiatt a csok miatt meg ne legyen lelkiismeretfurdalasod!!! Megerdemled h jol erezd magad!!! az ilyen pasas mint a jelenlegid nem erdemel meg teged!!! Hallgass ram!!! 1 ev tul sok ido nem er meg meg tibbet elvesztegetni!!!! Sok sikert!!!

Miért van az, hogy ha a szülő bántja lelkileg a gyerekét, sértegeti stb. akkor azzal jön az emberek nagy része, hogy biztos szereti csak bla bla bla?

Sokan miért nem látják be, hogy vannak olyan szülők akik irigyek a gyerekükre, nem szeretik őt? Ezzel sok pszichológiai szakirodalom is foglalkozik, mégis úgy érzem, hogy a többség ezt nem ismeri fel és gyakori a mentegetés jelensége.

Legjobb válasz: Egyrészt a normálisabbja nem tudja elképzelni, a másik rész nem meri bevallani. Nekem is sokan jöttek azzal, hogy anyám szeret. Lehet.. De nem sokat érek vele, mert semmi jelét nem adta, úgy vágta tönkre mindannyiunk életét hogy azt tanítani kellene.

Egyrészt a normálisabbja nem tudja elképzelni, a másik rész nem meri bevallani. Nekem is sokan jöttek azzal, hogy anyám szeret. Lehet.. De nem sokat érek vele, mert semmi jelét nem adta, úgy vágta tönkre mindannyiunk életét hogy azt tanítani kellene.
Ez nem feltétlen szeretet kérdése. Aki iránt nem érzünk semmit azt ritkán bántjuk meg - közömbösek vagyunk vele. Egyrészt a szülõk legtöbbje szeretné a saját meg nem valósult álmait a gyerekei által beteljesíteni. Ha csalódnia kell mert a gyerek inkább a saját életét szeretné élni az fájdalmat, frusztrációt okoz neki és ezért "bántja" az utódját. Mert azt hiszik, ami õket boldoggá tenné az õket is biztosan azzá teszi. De ha jobban belegondolsz, a gyermek nevelés ebbõl ál l, a tapasztalat nélküli gyermeknek a saját tapasztalatunk során szerzett tudással egyengetjük az útját. Ha eljön az idõ hogy el kell engedni a kezét és engedni hogy saját jó és rossz tapasztalatokat szerezzen az nehéz nekik. Különösen azoknak akik mindig valamilyen minta után mentek mert nem volt saját értékrendjük saját tapasztalatokból, ezért igyekeztek azokat másolni akiket maguknál értékesebbnek tartottak. Nekik késõn engedték el a kezüket. A fiatalnak amúgy nem olyan rossz ez mint elsõre hangzik. Megtanulhatod elfogadni és megérteni azt hogy ha más hülye az ne neked fájjon. Ha más ideges neked attól még nem kell azzá válnod - ne mástól függjön a jó kedved és önértékelésed hanem saját magadtól.
Fogd fel úgy mint egy kommunikációs vagy lelki tréninget. Hozz egy döntést. Ha úgy döntessz hogy ideges leszel és ordibálsz akkor légy ideges, orbilájl, verekedj. ha úgy döntesz hogy vidám és jókedvû leszel akkor légy vidám és jókedvû, örülj az életnek. De ez tõled függjön, hogy ki mit vinnyog melletted azzal ne foglalkozz, az az õ saját döntése, ha jó neki így hát tegye. De te ne függj tõle. Csak saját magadtól, a saját döntésedtõl.
Azért, mert nemcsak a szülõk takaróznak ezzel a kifogással, hanem mindenki, aki bánt egy hozzá közel álló embert, akár családtagot, akár rokont, barátot, párt, vagy bárkit. Azt én sem tudom megérteni, miért. Hisz még egy nagy nevû pszichológus is kimondta, hogy aki bánt, az nem szeret. A bántás az pont a szeretet ellentéte, mert amikor bántasz valakit, akkor a szeretet nem tud kiteljesedni. Szóval akárki is mondja azt, hogy aki ok nélkül állandóan bánt, az szeret, az hülyeségeket beszél, mert a pszichológia ellene szól.
A szeretet fogalmát egész különlegesen sokféleképp fogják föl. A birtokló, önzõ szeretet szerintem nem az igazi- a feltétlen szeretet igen - de amilyen könnyû ezt itt leírni, olyan nehéz megvalósítani a gyakorlatban. Egy jó kis írás: - Karinthy: Szeretem az állatot: http://www.mek.iif.hu/porta/szint/human/szepirod/magyar/kari.. "Ezt érzem, egészen melegen és önzetlenül, felolvadva ebben a védõ, önzetlen, odaadó szeretetben, és a kis fehér nyúl után nyúlok, hogy megsimogassam.. [...] és megforgatom, és a falhoz vágom, és szétloccsantom a fejét, azt az ostoba, makacs, szamár fejét, amivel nem akarja megérteni, hogy csak meg akarom simogatni."
6 És a szeretetnek mi köze van a közönyhöz? Majdnem ugyanaz a kettõ. Ha valakit szeretek, az iránt nem vagyok érzéketlen és nem bántom. Ha valakit gyûlölök, azt hidegvérrel tudom bántani, közönyösen végignézve azt, ahogy szenved. Úgyhogy valahol rokon ez a négy dolog.
"Majdnem ugyanaz a kettõ" Mármint a gyûlöletbõl néha közöny fakad, ezt így értettem.
Nem! :D
A gyûlöletbõl soha nem fakad közöny. Ha elmúlik az érzés akkor lesz az. Gyûlölni azt tudod aki iránt érzel valamit. Akár gyûlöletet. A csajozási guruk pl. pont ezt használják ki, teljesen mindegy hogy jó vagy rossz érzést keltesz egy nõben, ha egész nap rajtad gondolkodik az már jó. Mindegy milyen elõjellel, azt már lehet alakítani késõbb. Felszedni azt nem tudod, aki észre se vesz, vagy eszébe se jutsz. Tehát szeretet = gyûlölet csak egyik pozitív, másik negatív irányban van az érzelmi skálán, és ellnetettje a közöny. A hiánya pedig félelmet szül. Ám minden érzésnek két véglete van, a félelemnek pl. rettegés az egyik és vakmerõség a másik véglete. Pl. ha valaki bungle jumpingozik és retteg (-) akkor nem mer leugrani. Aki a rettegést tettre váltja az ugrik mert ilyenkor vakmerõ lesz (+) - igaz közben bepisil meg ilyenek de ugrik. Aki meg párszor már ugrott annak meg elmúlik a félelme, azaz a félelem hiánya = szeretet jön elõ, élévezni kezdi az ugrásokat.
Oshó szerint és szerintem is a félelem a szeretet hiánya :) De a pszichológia szerint nem, "hivatalosan" ez nem igaz...
A szeretet ellentéte a félelem. Nem a gyûlölet. Csak helyesbíteni szerettem volna.
mert a mentegetésnek is pszichológiai oka van, ami a szülõ gyerek kapcsolatra vezethetõ vissza.A gyerek ösztönösen felmenti a szülõt, akkor is amikor kék zöldre van verve.Mert az "indokolt" verés is elviselhetõbb, mint az hogy átélje, hogy nem mindig szeretik, vagy soha.néha még felnõttként sem kérdõjelezik meg, jól tette e az apa, hogy néha elõvette a pálcát vagy hogy tényleg jártak e az anyai pofonok.
Az nem neked hanem maguknak szól. Csak rádvetítik. Nevess rajtuk és annyi, ha te tudod hogy jól csinálod az elég. Ne érdekeljen más elismerése, az csak azoknak kell akik nem bíznak magukban. Amíg nem tudom jól csinálok-e valamit addig folyton körbenézek hogy lássam mások mit szólnak hozzá. Ha már jól megy akkor észre se veszem hogy mások is figyelnek közben. A gyereknevelést meg úgyis a gyerek állapota, hogy jól érzi-e magát, fejlõdik-e az határozza meg. Õ a tükör vagy kontroll, nem mások véleménye.
Igen? Hát én pont az ellenkezõjét látom. Már egy apró szülõi tévedésre, vagy ha csak nem azt csinálod amit mások jónak tartanak akkor mindenki ugrik, hogy Úristen nyomorékot csinálsz a gyerekbõl és nem szereted, mert ilyet egy szülõ nem csinál. Nézz át a gyereknevelés topikba, ha csak véletlenül nem szoptatsz a végkimerülésig, akkor [email protected] szemét gyerekgyûlölõ hozzá nem értõ hülye vagy akinek nem is szabadott volna gyereket vállalnia. És ez nem csak itt megy. Szal nem értem...
"A bántás az pont a szeretet ellentéte" A szeretet ellentétes pólusa a gyûlölet. Ugyanazon érzés másik véglete. A szeretet ellentéte a közöny.
Lehet azért, mert a legtöbb szülõ nem szereti vállalni a felelõsséget a hibáiért, ezért, ha a szülõ bántja a gyerekét így vagy úgy, az többnyire tabunak számít. Legalábbis a családok nagy részében.

Mi legyen, ha mindennél jobban szeretem a Barátnőmet, de aztmondja nem érez semmit sem, és nem tudja mi legyen, át kell gondolnia? Mert nem bírom, és nagyon szarul vagyok, testileg, lelkileg. :SS

Legjobb válasz: felejtsd el - gyorsan! Én is voltam csajjal, aki nem érzett túl sokat - csúnya vége lett, még jobban fájt. majd jön másik, túl fogod élni.

felejtsd el - gyorsan! Én is voltam csajjal, aki nem érzett túl sokat - csúnya vége lett, még jobban fájt. majd jön másik, túl fogod élni.
16L Nem érez semmit irántad ne is erõsködj vele:) )
Ez bizony, a depresszió elõjele. Fordulj szakemberhez.
Neeemlehet a rossz érzést még egy betegségtudattal is megtoldani!Az elõzõ választ szerintem ne vedd figyelembe kedves kérdezõ.Mindig csak az van amit akarsz.Ha elkönyveled magad sértõdékenynek önbizalomhiányosnak a maradhatsz..de!De tudsz játszani!Koncentrálj arra hogy mondjuk az a feladatod hogy eljátszod milyen boldog vagy.Ha szeretnek az emberek akkor támogatni fognak benne.És amúgy is a szeretet a lényeg, ha az állandó akkor nemérdemes zokon venni kis dolgokat :)
szakembertõl segítséget kérni szerintem nem árthat, az már inkább, ha mindenfélét elhiszel, amit itt névtelenül írkálnak majd, esetleg beveszel pár gyógyszert azt várva, hogy azok majd megoldják a problémáid. Te vagy a felelõs magadért! senki nem tudja megoldani a problémáid, csak Te magad. ezt viszont nem kell egyedül csinálnod, kérhetsz segítséget. ha felkeresel egy terapeutát (nem pszichiátert!), hogy fejlõdni szeretnél, és boldogabb és elégedettebb akarsz lenni, biztosan fog tudni segíteni. veszteni valód nincs, tájékozódj, vedd kezedbe az életed, vállald a felelõsséget, és ne várd másoktól, hogy megmondják mit kell tenned. ez nem lesz egyszerû, de az élet sem az. Te döntöd el, hogy hogyan akarsz élni, mit választasz, milyen úton jársz. viszont jogod van jól érezni magad, jogod van boldognak lenni. hajrá!
Szerintem is keress fel egy szakembert, együtt megoldjátok.. Van tapasztalatom benne.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!