Találatok a következő kifejezésre: Nagyon szegény nem (73 db)

Van példa arra, hogy egy nagyon szegény lány/fiú párkereséskor hártányban volt? Vagy az anyagi különbségek miatt nem jegyezték el egymást, nem házasodtak?

Vagy a "jobb módubb család" kiutálta a szegény lányt/fiút? Ilyen van mostanában? (csak kíváncsiság, köszi mindenkinek)

Legjobb válasz: szerintem ez így van a többnyire, hogy a szegény nem kell a gazdagnak. De! Az egyik ismerõsünk egy nagyon szegény lányt vett feleségül. Sõt az ismerõsömék a leggazdagabbak a faluban, és mégis a szegény egyszerû lányt vette el. Azóta is boldogan élnek, a szegény lányka úri asszonyka lett.

szerintem ez így van a többnyire, hogy a szegény nem kell a gazdagnak. De! Az egyik ismerõsünk egy nagyon szegény lányt vett feleségül. Sõt az ismerõsömék a leggazdagabbak a faluban, és mégis a szegény egyszerû lányt vette el. Azóta is boldogan élnek, a szegény lányka úri asszonyka lett.
Én egyszer megismerkedtem egy sráccal, minden jól alakult, sok közös volt bennünk, hasonló értékrend, csak egy valami nem... amikor megtudta, hogy nincs gazdag, támogató családom, saját lakásom, több százezres fizetésem, az már nem passzolt az õ jövõképével... Szerencsére nem rázott meg a dolog, mert korán, 2 hét után derült ki, hogy õ minimum olyan gazdag lányra vágyik, sõt még gazdagabbra, befolyásosabb családra, mint ami én voltam, az én "egyszerû", vidéki, már nyugdíjas szüleim nem lettek voltak jók... Szóval nem igaz, hogy csak a nõknek fontos a pénz...
Én nem tudom, páromék elég gazdagok, mi nem, mégis szeret az egész családja és a párom is, sose volt gond az anyagiakkal:)
Én egyszer régen jártam egy fiúval, akit nagyon szerettem.Sajnos nem voltam tanár, ügyvéd, vagy orvos lánya, így aztán anyuka eldöntötte, hogy le kell szállnom a fiáról.Persze ezt csak a fiával közölte, és azt mondta Neki, hogy vagy szakít velem, vagy elmehet otthonról.Így hát szakított velem.Ilyen az élet.
Mi egy átlagos család vagyunk. Vidéki család vidéki kisebb házzal. Én egyetemre járok. Barátkoztam egy szakmunkást végzett, de igyekvõ szegény fiúval. Mindig mondogatta, hogy mit szólnak majd a szüleim, meg hogy nem hozzám való, mert õ csak szakmunkás. Hiába mondtam neki, hogy nálunk ez nem számít, meg hogy az én szüleim is gyerekkorukban tanyán nõttek fel, mégse jött össze. Félt attól, hogy egy kicsit jobb helyzetben levõ családból származó lánnyal kapcsolatot építsen. Pedig én szerettem volna.
a hideg kiráz a kis milliomos elkényeztetett pasiktól. pedig mi nem számítunk csórónak. de nem is kérkedünk vele, h mennyi a pénzünk. szóval én csak csóróbb pasikkal érzem jól magam. iszonyt kellemetlen, ha egy srác sokkal gazdagabb nálam...
Volt egy párom akiknek nagyon sok pénzük volt, nekünk meg nem.Azaz nem élünk rosszul de olyan átlag család vagyunk.Õt nem zavarta a dolog de engem igen, mert õ többnek érezte magát attól hogy pénzesek.Nem mondott meg csinált semmi olyat direkt de a viselkedésébõl kiderült hogy tele van pénzzel.Akármit csinált alátették a kocsit, házat stb.Hozzáteszem amikor megismertem és elkezdtünk járni nem tudtam hogy gazdagok mert marhán nem érdekelt.
Van, nekem eleve megmondták, hogy ne keressek olyat, akinek még lakása sincs. És igazuk volt, még így is nehéz az élet, hogy volt neki is vagyona. A szerelem egy idõ után nem elég. N36

Lányok (25 körüliek), Ti melyiket választanátok inkább a nagyon csúny, de nagyon gazdag vagy nem a legszebb nem is szegény nem is gazdag vagy nagyon jóképű nagyon szegény srácot?

Legjobb válasz: Azért a tisztesség kedvéért egy harmadik, "minden szempontból normális" kategóriát is nevezzünk meg, a jellemrõl pedig ne feledkezzünk el.

Azért a tisztesség kedvéért egy harmadik, "minden szempontból normális" kategóriát is nevezzünk meg, a jellemrõl pedig ne feledkezzünk el.
dugni a 3. kapcsolatnak a 2. qrvák meg az elsõt
Nyugogyáááááá má le !!!!
arany középút. az, hogy nem a "legszebb" (pasira ilyen jelzõt? o.O) teljesen relatív. 24L
vannak problémáid, úgy látom az életben.
2es big like!!!!!
2
Egy negyedik számomra jóképû, kellemes személyiségû, kitérdekelmennyipénzevan típusú srácot.
Természetessen azt akinek van mit a tejbe aprítania.A szépség meg relatív, a pénz pedig az egyetlen igazi mérce az életben.

Lányok, ti tényleg ennyire ne vagytok képesek vonzódni egy gizda, alaacsony fiúhoz? Na és arra nem gondoltatok még, hogy csak azért gizda, mert nagyon szegények és nincs pénzük rendes étkezésre?

Mert nálam ez van, csak szégyellem és titkolom, próbálom rendes, pénzes gyereknek tűnni. Mert, ha lenne rendes kajálásra lehetőségem én kigyúrnám magam meg minden, mert alig 50kilósan úgy látszik a lányok emberszámba sem vesznek egy fiút. Ja főleg, hogy még alacsony is vagyok.

Legjobb válasz: Én fiú vagyok,de attól hogy még "szegény"vagy attól még megcsinálhatsz napi 150 felülést 50 fekvõt... Hidd el ha kockahasadlesz megnõ az önbizalmad ráadásul be jön a nõknek.:D

Én fiú vagyok, de attól hogy még "szegény"vagy attól még megcsinálhatsz napi 150 felülést 50 fekvõt... Hidd el ha kockahasadlesz megnõ az önbizalmad ráadásul be jön a nõknek.:D
1-esnek üzenem, felülés nélkül csináltam kockahasat, leseszarták a lányok, basztak rá nagyívbe, én se vagyok egy vastag gyerek, kaján ember ne spóoljon, a cigi meg a pia az mehet a francba, de kaja legyen.... szóval van kockáshasam, oszt nemér semmit, ha nem vagy nagydumás, akkor még dagatt szarként is több csajom lehetne :S egyse volt még, csak azért mondom
Inkább legyél metroszexuális és csináltass valami jó frizurát, az se számít ha szegény vagy. A kigyúrt test már csak a buta plázacicákat vonzza, õket is a divat miatt. Na jó, nem muszáj hajat vasalni, de az igényesség, ápoltság, kicsit divatos ruha, ehhez egy normális bensõ szerintem nyerõ lehet.
2. válaszolóval egyet értek!
Errefelé a legjobb csajoknak ilyesmi alkatú fiújuk van. Az arcod milyen? Az arc számít! :) http://static.tumblr.com/nybtydp/bH3m3mf4a/hot-emo-boy_2.jpg
Akkor a sok melák izomagy miért szidja folyton ezeket? :) http://www.kimmyles.com/wp-content/uploads/2010/11/a7264_emo.. Na meg az ilyenek fotóját like-olják több százan, durva példa, de gondolj bele, 60 kilónál nem többek.
A kérdező hozzászólása: 1-es, szoktam ilyet csinálni otthon, de nem érted, tömeget nem növeli meg, már pedig a lányoknál ez alényeg, a látvány, hogy lássák, nekik mekkora nagy darab pasijuk van. Egy magamfajt gizda fiú meg úgyis esélytelen, inkább nem is próbálkozom mostanság, már kb. másfél éve a lányoknál, mert úgyis csak elutasítanak megaláznak. Neten szoktam ismerkedni, mert ott legalább lehet titkolni a külsõmet egy ideig. Legutóbb is csak úgy tudtam talini egy lánnyal, hogy nem látott képet rólam, így meg nem volt nehéz megcsókolni, de aztán õ is összejött egy fiúval én meg nem kerestem többet.
1. Nem jön be a nõknek. Több barátnõm is azért dobta a pasiját, mert az nagyon kigyúrta magát. Jó, az én ízlésem szélsõséges, de egy nagy tévhit, hogy a minél nagyobb darab kell. Én járok sportolni, látom a sok kondizó fiút, azt is látom, amikor egy vékony, helyes lelép a csajokkal.
Engem egyik se zavar, ha szép haja van és szép arca. Sõt, nekem nem is nagyon volt nálam magasabb, és 60 kg-nál több fiúm, de inkább 55-60 közötti. Nekem meg az a kellemetlen ebben, hogy néha a szép arcú, vékony fiúk nem mernek közeledni, helyette a nagy melákok környékeznek meg. 180 cm, 90 kg izom, ami nem tetszik. Azért teszik, mert állítólag magas, csinos, szép nõ vagyok és úgy gondolják, jobban illenének hozzám, mint egy kicsi cuki fiú.
A legnagyobb baj az aranyos, cuki pasikkal, hogy sokszor hiába kellenének a lányoknak, õk mindenáron nagyok és erõsek akarnak lenni. És nem azért, mert az kell minden nõnek, hanem mert nem fogadják el magukat. Nekem is volt egy ilyen, tele komplexusokkal, rajtam akarta "leverni" (nem szó szerint), mindig nekem akarta bizonygatni, mekkora férfi õ valójában. Ezért hagytam ott, mert én meg pont nem az a típus vagyok, aki a nebáncsvirágot akarja játszani, vagy az alárendeltet. Na, ennyibõl talán jobb lenne egy nagyobb darab pasi, hátha az elégedett lenne magával és nem piszkálna engem se. De hát azok meg nem tetszenek, nekem túl vastag a karja, a dereka, nem esztétikus.
Dokinak mutattad már, mit mondott?
Sürgõsen el kell vinned állatorvoshoz, mert akár daganat is lehet. Elõfordul hörcsögöknél elég sokszor jóindulatú daganat, de nagyon gyorsan rosszindulatúvá válhat, ha nem kezelik. Ne hagyd szenvedni, ha sokáig húzod a dolgot, lehet hogy már késõ lesz.

Mikor bújik már ki teljesen? Már nagyon nem birjuk, sajnálom nagyon szegényt.

6,5hónapos a fiam,és 3hete már kint van a foga "hegye",szóval egy negyed fog:) De nem n?,vagyis nem bújik ki tovább,hogy hogy?Ez is hónapokba telik még normálisan kin? neki?Nagyon szenved szegénykém,mindent próbáltam már neki adni,semmi nem használ....szét"rágja" a vállam,a kezem,az orrom...mindent,amit ér.....és mellette persze ordit,és nem is alszik,meg sorolhatnám....szóval mennyi id? még teljesen kibújik?Azt mondták csak addig fáj nagyon nekik még át nem töri az inyét,de már az 3hete megtörtént,és mindig szenved,és az a fog megállt a növésbe..:S Hogy van ez?

Legjobb válasz: Némelyik fognál elég sokáig tart míg teljesen kibújik, de én is úgy tapasztaltam, hogy az a fájdalmas, amíg az ínyét áttöri. Másik fogát nem látod jönni?

Némelyik fognál elég sokáig tart míg teljesen kibújik, de én is úgy tapasztaltam, hogy az a fájdalmas, amíg az ínyét áttöri. Másik fogát nem látod jönni?
Biztos jön a több foga is....
A kérdező hozzászólása: köszönöm nektek.nemlátok több fogat hogy jönne, bár attól lehet jön, csak még nem látni...borostyán lánc 2hónapos kora óta rajta van, sõt karlánc is, de nálunk nem használ, pedig én hittem benne.avent rágókánk is van, pont nagyitól kapta mindkettõt, hátsó és elsõ fogakhoz is.az a baj ha rág valamit, felhergeli magát félperc mulva, és ugyanúgy üvölt....

Nagyon szegény vagyok, nem találok munkát, ezért elkeseredésemben megpróbálnám "eladni magam". Hogyan kezdjek neki?

A férfiaknak tetszem,biztosan menne, de nem tudom az útját.Nagyon szégyelném magam,és csak sötétben merném csinálni...Hogyan kezdjek neki?Mennyit kérhetek?Egyáltalán hogy keressek olyan férfit,akinek szüksége lenne "rám"?

Legjobb válasz: Nem biztos, hogy megéri erre az útra tévedni, mert olyan lelki sérüléseket szedhetsz össze, amik megkeserítik az életed. Nagy az esélye annak, hogy megalázóan fognak bánni veled.

Nem biztos, hogy megéri erre az útra tévedni, mert olyan lelki sérüléseket szedhetsz össze, amik megkeserítik az életed. Nagy az esélye annak, hogy megalázóan fognak bánni veled.
ez függ attól hogy milyen a végzetséged, a tudásod, és kisugárzásod. egy utszéli prostikat stricik futtatják. ök viszik ki oda öket. nekik mindegy csak valahogy kinézzen és tudjon ezt azt csinálni. ne kényeskedjen. de pl sok egyetemista nem tudja fizetni a suliját és konzum lány lesz. ide már üzltemberek mennek, vagy olyanok akiknek nem mindegy kivel csinálja. egy night klubba is egy csinos lányt vesznek fel. a lényeg minél jobban nézel ki és minél okosabb, inteligensebb vagy, annál magasabb pozitcióba leszel, és sok sok pénzt keresel.
Adj fel egy hirdetést "Szégyellõs ribanc sötétben, csak tisztességes dolgokat vállal"
Jó ötlet, szegénynek szegény fogsz maradni, csak pluszban megkapod még az AIDS/Nemi herpesz/Hepatit/Hüvely gomba/Méhnyakrák/tripper/stb ráadásnak, meg egy jó adag megalázást. Pl. "Szópjál geci, azért fizetlek" és hasonló beszólások.
"nagy cég regionális vezetõjeként, de most a beteg nagymamámat kell ápolnom egyedül, akit 2-3 óránál tovább" Hát ez jó, annyira abszurd hogy már majdnem elhiszem. Egy két megható elemet még írhattál volna, pl "Vak kisfiamnak kell az életmentõ mûtétre" vagy "Egy nagyon szép öreg templomot kell megmenteni az összedöléstõl"
Jaj de nagyon sajnállak, és mi az hogy nem találsz? Nem kopogott be még senki avval az ajánlattal: "Van egy munka nem kell semmit csinálni, és kapsz havi egy milát" A kurválkodás sokkal keményebb mint a normál munka.
Én megveszlek, van 500 forintim, ezért kéne a seggemet kinyalni.
Menj ki a sarokra...basszál fûvel fával..aztán majd ha elég pénzt kerestél akkor hagyd abba, csak majd akkor leszel bajba ha a kuncsaftjaid késsel keresnek mert megfeletél nekik és kell a szolgáltatásod..Amugy a te számodra nem létezik olyan h szerelem?Neked mondjuk nem fontosabb az minthogy kiállj az ut mellé kurvának?Gyülölni tudom az ilyen embereket..hányingerek..Boldog vagyok és sokszor nekem sincs egy vasam se..de én nem állok ki az utcára kurvának...nem dobom el a boldogságomat a pénzért...
Sötétben? Te viccelsz? Ez akkora kamu, mint a ház.
Sszia, vannak ezek az úgy nevezett "eszkortlányok", és van olyan cég, aki nekik közvetít! Keresd meg ezt a céget, nem tudom a nevét, de ha fontos, elõbányászom neked, írd meg priviben, ha kell. Nos, õk kb. mindent elmondanának neked szerintem.
Hello, nem ta vagy a Pscyho-s perverz nõben? Férfiakat fogadsz, hogy eltartsd nagyanyádat, de amikor a férfiak zuhanyozni kezdenek, te nagymamádnak öltözve a zuhanyfüggõnyön keresztül leszúrod õket. Hirdessd úgy magad Mrs. Bates saját hotelében férfiakat fogad.
Számoljunk: Havonta: - 50+10e lakásbérlés - 15e tisztító és takarító szerek, mosószerek (napi több ágynemû csere) - 2 hetente 5e nõgyógyász az 10e eddig ez 80e havonta: Ha 5e-t kapsz egy szopásért, akkor 16 szopásért nullán vagy, csakhogy sokkal többet nem tudsz mert szaladnod kell haza zuhanyozni, és ápolni a nagymamádat. Magyarul a magas költségek elviszik a bevételt.
A kérdező hozzászólása: Minek ír olyan ember, aki nem tudja a kérdésre a válszat? Hasznosabb idõtöltése nincs? Nincs.
"Nemzetközi cég vezetõje" Igen, olcsó Amway ügynök voltál, egy vevõd volt a nagyanyád aki vett egy fél kilós mosóport tõled, de többet már õ se, visszatért a Tomisztárra.
Szerintem az féreg, aki feladja és kurvának megy. Én is voltam nehéz helyzetben, és eszembe sem jutott hogy a testemet áruljam, se drogot és még lakásokat sem törtem fel, hanem elkezdtem keményen dolgozni.
És ha majd kérdezi a naygmamád, hogy hogyan telt a napod kisunokám, akkor mit modasz? PL. Á, csak a szokásos, volt egy hülye aki azt akarta, hogy lehugyozzam, egy meg akart késelni, egy meg nem akart fizetni, ja és egy impotens is volt, akinek nem tudtam felszopni a farkát. Nagymama: Jól van kislányom, ezért neveltelek fel ilyen gondosan, nagyon büszke vagyok rád.
A kérdező hozzászólása: Utolsó, Te egy igazi féreg vagy! Majd megtudod milyen ez, ha egyik szeretted nagyon beteg lesz, és már csak heteg, esetleg hónapok vannak hátra...Szenvedj majd Te is!
Esetleg bevonhatod nagymamit is a buliba, a markával görcsösen szorítani tud, remeg is a kez, csak egy kis sikosító kell.
Szia! Én talán tudnék segíteni. Régebben sokat jártam fizetõs lányokhoz, van pozitív és negatív tapasztalatom is. Itt nincs hely és mód hogy kifejtsem a véleményem. Ha gondolod írj a [email protected]
elõször az öregek otthonában kezd, aztán már jöhetnek az épitkezések, kocsmák, a végén már a Budaörsi út mellé is kiállhatsz
nagyon örülök h sikerült felállnod abból a szörnyû anyagi helyzetbõl és azok a gondolatok is eltûntek az életedbõl mivel foglalkozol??
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy még most is volt, akit megindított a problémám, mely már a múlt. Ma már vállalkozom és nagyon-nagyon jól keresek vele, természetesen mással foglalkozom, mint amivel elkeseredésemben szerettem volna. Mégegyszer köszönöm, és sok szerencsét kívánok mindenkinek!
Szia! Megoldódott már a problémád? Én maximálisan megértelek, mi 7 évig voltunk hasonló helyzetben! Most egy éve sikerül elhelyezni édesanyámat egy öregothonban. Addig feleségem ápolta a nap 24 órájában. Szegény nem tudott tõle dolgozni menni 7 évig. A sok tudatlan idióta hozzászólónak halvány lila gõze sincs mi az ha valaki szegény és ilyen helyzete kerül mint te vagy mi is! Sajnos sokminden megforult a nejem fejében is, nem gyõztem lebeszélni róla! Most már dolgozik de a vállság miatt annyit romlott a helyzetünk, hogy nem jutottunk elõre semmit!Mindenképpen lebeszéllek a terveidrõl, és akkor is ha már csinálod esetleg, hagyd abba! Inkább keress egy párt magadnak, egy igaz barátott, egy szeretõ férjnek valót...Stb. Aki elfogad a beteg édesanyáéddal is. Ha beszélgetni akarsz vedd fel velünk a kapcsolatot nyugodtan, írhatsz az [email protected] mail címre. a többit majd ott! Szebb jövõt! Laci
Munkanélküli segély?? Egy darabig jó lenne.. Persze azt se adják halálod napjáig. Munkát meg tényleg nem könnyû már találni, de ne add fel a keresést! Ismerõsöktõl érdeklõdj, menj be minden boltba, stb..ahol esetleg akadhat egy kis meló. A nagymamádra meg talán tudna néha vigyázni valaki más is, akiben megbízik. pl az egyik barátnõje átmehetne hozzá(ha van neki). Legvégsõbb esetben(ha tényleg nincs más kiút), akkor esetleg neten is hírdetheted magad. Talán jobb is lenne, mintha kiálnál az utcára, aztán vagy jön vki, vagy nem...
Azért a netre futtja mibõl mi?Remélem 10megabit feletti. Egy olyan kérdést fogalmazol meg aminek te is tudhatnád hogy nem kapsz normális választ mert nincs is igazából.Ha te kurva akarsz lenni akkor menj ki az utcára, ha meg munkát akarsz keress bazmeg!Szted más ember mit csinál?????? Te azt állitottad hogy nem tudsz elmenni a nagyid mellöl.Mit gondolsz a kuncsaftod az majd mit csinál?Rokonod sincs hogy vigyázzon rá? Személyes véleményem hogy egy nagy kamugép vagy, mint pár elöttem szóló mondta, mert ilyen kérdést hülye tud feltenni.bocs
elmondanám h az utszélik se keresnek többet mint egy bolti eladó (mivel lehuz a strici, maga a vendég, stb.) arrol nem is beszélv h ha tényleg igaz ez az 2-3órára tudod magára hagyni dolog akkor mibõl gondold h a kurválkodás neked valo? szted baszni csak 1órán át kell naponta aztán mehecc vagymi? Kötetlen a munkaidõ de nem ugy h mûszakok vannak hanem azt mondja a strici h ott vagy akkor ott vagy éjjel nappal. nincs apelláta. uh. elösször gondolkodjál, aztán ha van egykis eszed elmész munkát eresni. Még a diákok is tudnak munkát szerezni akiknek érettségije sincs. nemhogy te aki "ilyenolyan überfasza vezetõ voltál" (márha hihetünk a szavahihetõségedben) Ha ugydöntesz kurva leszel akkor annyi a dolgod h kiállsz nemsokára jön vki aki "felvesz alkalmazottnak" ha meg már lesz stricid és jön a kövi akkor majd azok kakaskodnak a tulajdonjogért. na sok sikert.
A kérdező hozzászólása: Nem engem szidtok, hanem magatokat alacsonyítjátok le. Én ezidáig semmi rosszat nem tettem azon kívül, hogy egy kérdést megfogalmaztam itt. Dolgoztam azóta a tûzõ napon... A többieknek köszönöm!
Szia.Jelenleg én is állás nélkül vagyyok, de még csak meg sem fordult a fejembe ami neked.Nem hiszem hogy nem találsz ha nagyon akarsz egy normális tisztességes munkahelyet.Legyen egy kicsi nõi büszkeséged, és akaraterõd, és biztos találsz valamit.Sok szerencsét és fel a fejjel.A pimasz válaszokat pedig nem kell felvenni.Ugyebár senki nem tudja mit hoz a holnap, lehet õ is ilyen helyzetbe kerül és akkor neki is jól fog esni a sok "biztató"válasz!
Nagyon szégyen vagy..sokszor egy fillérem sincs de mégse adom el magam és baszatom szét h legyen pénzem..inkább kérnél segítséget, vagy vennél fel hitelt aztán abból eltudnád tartani a mamádat vagy kidet..az ilyeneket megtudnám fújtani...soha nem ez az utolsó megoldás...KÉRJ SEGÍTSÉGET..az jobb megoldás sztem mint a kurvázás.de te tod!!!!!!
Nekünk mindig azt tanították marketingbõl, hogy a hátrányaidat fordítsd elõnyökre, azaz: SÖtétben akarod, bátortalan vagy stb. Úgy fogadd a vendégeket, hogy sötét van, csak gyertyák égjenek, te legyél apáca ruhába, de miniszoknya hosszúsággal, szóljon templomi zene, és úgy hírdesd magad, hogy visszavonult apáca kipróbálná az igazi életet. Tódulni fognak a kuncsaftok.
A kérdező hozzászólása: Ennyire azért nem vagyok elkeseredve, hogy ha elémlöknek egy telefonszámot, azt azonnal hívogassam...Azért kösz!
Éhezõ kutyák, szeretõ haldokló nagymama, végsõ elkeseredés: Próbálkozz a könyvírrással pl. Romana sorozat Röviden a sztori: A szegény lány akinek éhezik a kutyája, és haldoklik a nagymamája, elmegy rosszlánynak, és ott megismerkedik egy osztrák herceggel, aki sohasem jár rosszlányokhoz, csak most felesége elvesztése miatt elkeseredésében. A többit rád bízom, nenni fog.
"nagy cég regionális vezetõjeként" az ember félre tud rakni annyit, hogy egy-két hónapig kibírja. És van annyira értelmes - pl. nyelveket beszél, különbben nem lehettél volna regionális vezetõ - hogy nem kurválkodással akar pénzt keresni. Pl. ápolás közben vállalhatnál fordítást, stb. Valami nem OK ebben a történetben sztm se.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megértést és a tanácsot!
szia Gyuri vagyok... :P:DDD
nagyon-nagyon sajnállak, borzalmas lehet:(( a gátlásaid biztos, hogy le kell vetkõznöd. a pasik minél többet és vadabbat szeretnének, azért járnak prostihoz. én nem vagyok jártas a témában, de én biztos úgy kezdeném, h beírnám a google-ba, hogy prosti (elsõ találat: csajokneked.hu), és feladnék egy hirdetést, vagy alamilyen újságba, h "erotikus masszázs", vagy "szexi csaj várja a jelentkezésed" vagy ilyesmi. szóval ami nem konkrét, de mindenki tudja, mirõl vanszó. remélem találsz más megoldást...... mert ez hietetlen...... vigyázz magadra nagyon, és õszinte szívbõl kívánom, h forduljon jobbra az életed...
A kérdező hozzászólása: Nem szánalmat várok, nem is ítéletet, hanem tanácsot. Ápolónõt azért nem veszek fel, mert nem sokáig lesz már velem a nagymamám, és mellette akarok lenni, mert szüksége van rám.Õ nevelt fel, õ is mellettem volt, mikor gyermekként beteg voltam...
Figyelj!Nem kell prostiznod hogy pénzhezz juss.Vegyél fel gondozónõt, ápolónõt vagy valakit aki elválalja hogy beteget ápoljon és te akkor tudsz normálisan dolgozni.Ez nálunk is így volt.A keresztanyám annyira beteg hogy ápolónõ jár ki a házhoz és gondozza.
1. Keress rá a google-n hogy: "sexpartner", találsz egypár oldalt. 2. válassz egy nevet pl. "Szonja", "Carmen", vagy "Yvett". 3. Valami amerikai sex oldalon keress egy olyan valakirõl egy szexképet aki egy kicsit hasonlít rád. 4. Nézzz utána, hogy a többiek mennyiért hirdetik megukat. 5. Bérelj egy lakást. 6. Add fel a hirdetést. 7. Fogadd a vendégekeket. 8. Számold a sok pénzt. 9. Kezdj el drogozni, hogy el tudd viselni.
Nem tudom mér irkátok hülyeségeket, az én lányaimnak nincs semmi lelki sérülésük, jól tartom õket, mehetnek szórakozni. Csak akkor kapnak egy két pofont ha nem teljesítenek, de ebben semmi sincs, sõt õk is szeretik ezt, mert rendet tanúnak tõle.
Én is ebben a helyzetben vagyok, de meleg fiú vagyok. Melyik meleg bárban érdemes ismerkednem?
A kérdező hozzászólása: Kedves "jóindulatú" hozzászólók! Nem kívánom egyikõtöknek sem ezt a helyzetet, és mégcsak hasonlót sem! Örüljetek neki, hogy nincsenek ilyen jellegû gondjaitok! Ez az oldal tudomásom szerint azért van, hogy akár én is kérdezhessek.Akkor engedjétek már meg, hogy megkapjam a választ arra, amire kíváncsi vagyok, a véleményeiteket pedig tartsátok meg magatoknak, ha egy mód van rá!Az ítélkezést az Istenre kellene bízni, mert ez inkább az õ szerepe, mintsem a tiétek.Az, meg hogy ki mit hisz el a pocsék helyzetemrõl, nem érdekel.Nem azért kérdeztem azt, amit, hogy bárkit is meggyõzzek valamirõl.Szóval lehet, hogy én épp lesüllyedni készülök a megélhetésért, de ti elég mélyen vagytok, ha nincs jobb dolgotok az életetekben, mint segítségnyújtás helyett másokat "fikázi"!Ezen kellene eltöprengenetek...
Hát kezdetnek adnék egy számot: 06-20-5288864
Szia! Most mondjam azt, hogy adj fel hirdetést magadról? Hogy dugás 10000, szopás 5000, stb? De ha tanácsot vársz, akkorén ezt ajánlanám. Nagyon nehéz, hogy ne írjak véleményt errõl a dologról, meg hát téged úgyse érdekel, csak tanácsot szeretnél kapni.
A kérdező hozzászólása: Tudom, és igazad van.Kaptam már ajánlatokat, csak el kéne menjek, de nem tudok, nem megy.Képtelen vagyok rá.Próbálok kitartani és keresni valahogy munkát, és nem ilyen ocsmány dologba belemenni. Köszönöm!
szia, szerintem ez el kell felejtened, mit szólna a nagymamád?! nem tudom milyen nehz a te helyzeted, de van jobb megoldás, ez biztos! hogy éreznéd magad ha eladnád magad?! nézz továbbra is otthoni munka után, abban a témakörben amihez értesz (ha vezetõ pozícióban voltál, az is sokat segít), biztos, hogy fogsz találni rendes munkát! esetleg valamilyen családsegítõ szolgálatot kéne felhívni... szülõk, barátok nem tudnak segíteni? a hülye hozzászólásokkal ne is foglalkozz, nem érdemes...
A kérdező hozzászólása: Az utolsó két hozzászólást köszönöm, ezekben lehet igazság! De itt nem önsajnálatról van szó. Nem hagytam el magam. Egyszerûen csak csinálnom kell valamit, hogy pénzhez jussak.Nyilván kerestem itthoni munkát, de ilyen a mesében sincs.Napi 2-3 órára meg sehová nem vesznek fel, még ismerõsök sem, mert igen, ezt is próbáltam.Hétvégeken délelõttönként elmegyek a piacra árulni, de 2-3 ezer Ft. jön össze, az baromira kevés egy hétre.Szóval nem panaszkodnék, csak a kérdésemre várnék választ valakotõl, aki tudja az útját annak a dolognak.
netezni azért tudsz?Néha azért engeded a kutyusnak is?
Ha ilyen érzékeny vagy akkor roszban gondolkozol, kurvaként sokkal keményebbeket fogsz kapni, mint az itteni válaszok.
Ha nem arra menne az energiád hogy magad sajnáld, hanem az elõre lépésen gondolkodnál, nem gondolkoznál ilyen baromságokon mint a kurválkodás. Szedd össze magad, felejts el a kurválkodást. Ez biztos nem a jó és a könnyû út, még rövid távon sem
A kérdező hozzászólása: A kérdés komoly, komoly segítõ választ várnék, nem véleménnyilvánításokat. Nagyon szeretnék dolgozni, és dolgoztam is ezidáig, utolsó alkalommal egy nagy cég regionális vezetõjeként, de most a beteg nagymamámat kell ápolnom egyedül, akit 2-3 óránál tovább nem lehet egyedül hagyni. Jelenleg olyan az anyagi helyzetem, hogy vagy a kutyusaimnak adok enni, (akiket anno befogadtam az utcáról)vagy én eszek. Mivel más kiút most nem létezik, ezért lenne szükségem NORMÁLIS tanácsra.

Ha nagyon szegény lenne a családotok, akkor melyiket választanátok? Elmennétek államilag támogatott egyetemre és próbálnátok megélni az ösztöndíjból meg némi munkából, vagy 2-3 éves okj-vel minél hamarabb dolgozni mennétek?

Legjobb válasz: Az ösztöndíjból sajnos nem mindenhol lehet megélni. Én mindenesetre megpróbálkoznék az egyetemmel, de ez én vagyok, és a szak sem mindegy.

Az ösztöndíjból sajnos nem mindenhol lehet megélni. Én mindenesetre megpróbálkoznék az egyetemmel, de ez én vagyok, és a szak sem mindegy.
Én is az egyetemre voksolnék. Hanagyon penge vagy, még Köztársasági Ösztöndíjat iskaphatsz. Az én idõmben az a minimálbér kétszerese volt, de most már biztos nem annyi. Egyetem mellett is melózhatsz, sok cég pont vadászik az egyetemistákra, mert olcsóbb munkaerõ, de Neked azért jól jön az a pénz is. OKJ-ért is fizetni kell és nem garantált, hogy utána lesz is melód, sõt, talán még kevesebb esélyed is van rá, mint ha egyetemistaként dolgoznál. Igaz, strapás lehet tanulni és melózni is, de jó szervezéssel sokan meg tudják oldani ezt is.
Ilyen feltételek mellett én az egyetemet választanám, mert azzal segítesz többet a családodnak ha tanult ember leszel, egyrészt ez lelkileg jól esik nekik, másrészt ha olyan egyetemre jársz ami tényleg egy jó képesítést ad és szükség van rá a munkaerõ piacon akkor valószínû egy jó, jól keresõ munkahelyed lesz és késõbb anyagilag is jobban melléjük tudsz állni. És nem biztos, hogy sokkal tovább tart.
Egyetem....
hmm, nálunk az ösztöndíj egyenlõ volt a náthával egyébként az okj-s képzéseket meg nem sok helyen veszik komolyan

A falunkban lévő nagyon szegény roma család a patkányokat meg szokta sütni és enni. Ha jól át van sütve, akkor nem lehet baja tőle az embernek? Az igaz, hogy tényleg egész finom a húsa?

Legjobb válasz: Igen, a baktériumok magas hõfokon elpusztulnak. A sima húsban is vannak baktériumok, többek között ezért jó a hõkezelés.

Igen, a baktériumok magas hõfokon elpusztulnak. A sima húsban is vannak baktériumok, többek között ezért jó a hõkezelés.
??? Hát lehet hogy a baktériumokat megöli a magas hõfok, de ha véletlenül mérgezett a patkány akkor cumi van. :/
Nekünk ez furcsa, de pont ugyanígy azt sem tudjuk elképzelni, hogy van, ahol kutyát esznek, vagy rovarokat... Egyébként alapjáraton az sem veszélyesebb, mint marhát, csirkét, vagy bármi mást enni.
A 90-es években ettem patkányt melegen elég finom falat, viszont kihülve valami nagyon fura íze és illata lesz.
Na ja, mondjuk ha õk kapják el és nem elpusztulva találják akkor sanszos hogy nem mérgezett.
Mondjuk van olyan hogy nem rögtön pusztul el a patkány a méregtõl.Pl.amikor a cicám megfogott egyet beteg lett tõle.Mert kiderült mérgezett volt.Csak még akkor nem jelentkezett a hatása a méregnek.Így bár élve fogta meg, de a cicám lett beteg. :(

Barátomék nagyon szegények, de semmilyen segítséget nem hajlandó elfogadni. Hogyan lehetne "álcázva" segíteni?

Sokan vannak tesók, szül?k rosszul keresnek, + az egyetemet kell fizetni a gyerekeknek. 22 éves, biztos benne van ez a férfiúi öntudat, de egy kis segítséget igazán elfogadhatna. Olyasmikre gondolok csak, hogy kifizetem a jegyét, vagy egyszer én állok valamilyen kaját, vagy ilyesmi, de nem. Szülinapjára, egyéb alkalmakra nem vehetek neki nagy dolgot, mert akkor azt viszonozni akarja. Mikor megyek hozzájuk mindig viszek valami sütit vagy gyümölcsöt, ilyeneket, de már ezért is haragszik, mert velük "nem kell jótékonykodni". Csak hogy az a nagy büdös helyzet, hogy kell... Van valami ötletetek, hogy mit csináljak/mondjak neki? El?re is köszönöm:)

Legjobb válasz: Ha villamosmérnöknek tanul, akkor a legjobb, amit tehetsz vele, az az, hogy utánanézel, milyen diákmunkalehetõségek vannak, és a jókat megmutatod neki. Ha ennyire rossz a helyzet, akkor már egy heti egy napos munka is kirángatná a gödörbõl, annyit pedig ráér dolgozni, ha akar. Az elõzõ munkahelyemen csupa vikes harmad-negyedéves volt, szóval nem a levegõbe beszélek.

Ha villamosmérnöknek tanul, akkor a legjobb, amit tehetsz vele, az az, hogy utánanézel, milyen diákmunkalehetõségek vannak, és a jókat megmutatod neki. Ha ennyire rossz a helyzet, akkor már egy heti egy napos munka is kirángatná a gödörbõl, annyit pedig ráér dolgozni, ha akar. Az elõzõ munkahelyemen csupa vikes harmad-negyedéves volt, szóval nem a levegõbe beszélek.
Szerintem ne erõltesd! Ha nem akarja ne vidd neki, ne legyen számára megalázó! Mondd neki, hogyha Te lennél ilyen helyzetben neked is lehet kellene egy kis segítség! Vedd meg Te a mozijegyet például és mondd azt hogy utána mondjuk a kaját Õ fizeti! Ha vége a filmnek meg mondd azt hogy nem vagy kajás, majd bepótoljátok! Ilyen apróságok, ha feltétlen adni akarsz neki valamit!
Ne alázd meg. Csináld azt, hogy ne menjetek kajálni egyen mindenk otthon. Kerüljed a költekezést.
Tartsd tiszteletben az akaratát.
Egy fontos kérdés! Mennyi ideje vagytok együtt?
ha számára megalázó helyzetbe hozod az rosszabb lesz!
Egy férfinak sosem szabad így segíteni.Mert nekik ez eléggé nagy eltiprás ha egy nõ ad neki pénzt vagy akármi ilyesmi.
Segíts ismeretlenül: dobj a postaládájukba havi rendszerességgel bizonyos összeget, amit elgondolsz.
"Mikor megyek hozzájuk mindig viszek valami sütit vagy gyümölcsöt, ilyeneket, de már ezért is haragszik, mert velük "nem kell jótékonykodni". Erre gondoltam:) Én nagyon szarul érezném magam ha a szerelmem megharagudna ha kedveskedni akarnék neki vagy a családjának:) Értem én, hogy szégyenli, de ezen nincs mit szégyenleni. Sokan vannak rossz helyzetben, és ez nem az õ hibája. Persze tudom, hogy te tudod:) De hogy õ miért nem érti azt nem:)
Én valamilyen szinten megértem a barátodat is, mert én is ebben a szituációban voltam. Vagyis nem pont ugyanebben, mert én nem voltam szegény, de a párom jelentõsen tehetõsebb volt, és állandóan meglepetéseket vett meg drága helyekre vitt, ami nekem irtó kellemetlen volt, mert én nem tudtam ennyi pénzt kiadni. Ezt õ tudta és egyáltalán nem zavarta, de engem igen. Tényleg azzal teszel a legjobbat, ha inkább próbálod lecsökkenteni a kiadásait, pl ne moziba vagy étterembe menjetek, hanem sétálni vagy kirándulni, hívd át vacsorázni vagy menjetek piknikezni (mondjuk hívd át és aztán hirtelen felindulásból menjetek el, hogy a nálatok levõ dolgokat kelljen elvinni) esetleg ha ismersz olyan embert, akinek szüksége lenne korrepetálásra akkor beajánlhatnád a barátod vagy a testvéreit, ez mind segítség és nem esik neki rosszul.
Ne akarj annyira segíteni! Három férfiról van szó, ha jól értem. Nem kiskorúak, nem tehetetlenek. Ha csak mindegyik korrepetálást vállal valamilyen tantárgyból (pl. matek, angol), már meg van a költõpénzük. Ne essél túlzásba, hogy kabátot is te akarsz neki venni. Még szép, hogy visszautasítja. Vannak turik, kilós boltok, szezon végi leértékelések, ahol potom pénzért fel lehet ruházkodni. Épp elég, ha viszel valamilyen kaját, szerintem az épp eléggé kedves gesztus, amit viszont illene elfogadni.
A kérdező hozzászólása: Nem értem félre a kabát dolgot, te sem értenéd, ha látnád a ruháit. Néha elég igénytelenül néz ki, mert fõleg ilyen régi tesicuccos meg ilyen reklámpólókba jár, mert egyszerûen nincs pénz. Nyilván van valamennyi, de az számlákra meg kajára megy el. Amit meg ruhára szánnak, azt jórészt inkább a lányok költik el, érthetõ, hogy õket ez érzékenyebben érinti.
Szerintem ez a kabát dolog, lehet, hogy nem egészen így van...nem? lehet félreérted nem? Nálam és a hugomnál is volt ilyen, egy méretünk van, rengetegszer vettük fel egymás ruháit. nem azért mert nekem, vagy neki nem volt, csak mert épp akkor így jött ki. Sõt nem egyszer volt, hogy a kabátját is kölcsön adta. Nem lehet, hogy náluk is ez van?
Milyen jó ezt olvasni! Annyira helyesek vagytok. Te is a pároddal, és mindenki, aki leírta hasonló múltját. Ezek igazán jó kapcsolatok... Értem én a szégyenét. És a Te segíteni akarásodat is. Ha ennyire zavarba hozza, talán tényleg jobb nem erõltetni. Az, hogy szegénysége ellenére ÕT szereted, a legnagyobb ajándék. Biztos lehet benne, hogy nem a vagyona miatt vagy vele, hanem tényleg szereted... Olyan, mint a népmesében. Tényleg szívmelengetõ olvasni... Talán nem muszáj fizetõs szórakozásokat pl. étterem, mozi programra tûzni (és a konzumvilágot mozgásban tartani), hanem belesimulva az õ életvitelébe, INGYEN kirándulni, olcsón szalonnát sütni, végiggyalogolni a városon otthonról hozott uzsonnával... Talán ez lehet még egy nagy IGEN rá és az élethelyzetére. Hogy nem igényelsz olyat, amit nem tud nyújtani... Minden tiszteletem a Tiéd! :)
A kérdező hozzászólása: Több kabátjuk van, csak abból egy néz ki valahogy. Azt hordják felváltva, aszerint, hogy ki hova megy. Szerintem nem olyan hihetetlen, hogy testvérek, és jó rájuk egy kabát...
Miért? Attól még lehet hogy van több kabátjuk, csak azok nem annyira jó állapotúak. És ha hasonló korban vannak akkor lehet nagyjából azonos méretük. Most ebbe belekötni?
"A kérdező hozzászólása: És akkor nézzem, hogy egy normális kabátjuk van, és azt hordja a 3 fiú felváltva?" Miért, az egyik a reggeles, a másik délutános, a harmadik éjszakás? Ráadásul ikrek is, és egyformán rájuk megy a kabát. Én ezt nem hiszem el. Közben meg egyetemre járnak. Egy kabátban. Még jó, hogy cipõjük az van legalább kettõ is.
Kedves kérdezõ! Akkor õk legkevesebb öten vannak testvérek. Ebbõl a 3 fiu ugye egyetemre jár, az egy kabátjukban. Írod a családból a lányok igényesebbek, vagyis legalább két lány is van. Az eddig 5 gyerek. Õk középsulisok lehetnek, mert az nem járja, hogy a fiúk egyetemen, a lányok a bányában. Vagyis nem lehetnek õk olyan igazi szegények. Te mivel foglalkozol?
Utolsó. Te különben kötözködni jársz ide? Nem hallottál még olyat, hogy nem a küszöböt rágják de kicsit nehezen megy a szekér? És inkább ide ad mint máshova?
régi kérdés, de hátha még benézel ide... Hogyan lehetne úgy segiteni, hogy az nem tolakodás? Semmiképp se úgy, hogy minden alkalommal, amikor mész a családhoz viszel kaját nekik... Ezzel kb. azt kommunikálod le, hogy "nektek úgysincs mit ennetek, tessék itt egy kis befõtt..." Ha egy évben egyszer van befõzés nálatok, akkor viszel a barátodéknak 2 üveg lekvárt, kizárólag kostolóképpen ez semmiképp se sértés, mivel elsõsorban magatoknak tesztek el, csak ami kimarad azt küldöd el kóstolónak. Ha van gyümölcsfátok, akkor abból a gyümölcsbõl viszel nekik valamennyit... de nem vásárolgatsz külön a családnak, nem fõzögetsz nekik külön csak mert jaj szegények... Na akarj nekik pénzt adni, kölcsönadni se, mert ez egy férfinak minden körülmények között megalázó. Inkább segíts neki, hogy valamilyen szinten talpra tudjon állni, de ez ne nagy értékekben nyilvánuljon meg, és ne adj neki ajándékokat lépten nyomon segítésbõl... Mert tényleg jótékonykodásnak tûnik és megalázó tud lenni. Pl.: ha van a barátodnak névnapja, szülinapja, karácsony stb akkor vehetsz neki valami ruhát, de olcsót, olyat amit valószinû némi spórolás által magának is megvenne. Pl.: ne a plázában végy neki méregdrága márkás ruhát, hanem vegyél valamit a kínaiból, ahol már 2-3000ért vehetsz neki egy pólót. Az is nagy segítség, ha elviszed a barátodat olcsó helyre vásárolni (turiba, kínaiba) de úgy kéred, hogy téged kisérjen el, közben ráveszed hogy megnézze a férfi ruhákat. Nem veszel neki semmit, de legalább tudni fogja hol tud olcsón ruhát, cipõt stb-t venni, mert a pasik ugye nem nagyon foglalkoznak a vásárlással, hajlamosak az elsõ helyrõl megvenni valamit fõleg ha ruháról van szó, akkor is ha drága. Aztán ha van kertje a barátodéknak ráveheted, hogy ültessenek vetõmagokat, termeljék meg amit lehet paradicsomot, uborkát egyebeket. Rengeteget lehet ezzel sprórolni. Neked viszont nem úgy kell beállítani, hogy mennyit fognak spórolni ezzel, hanem azt kell mondanod, hogy egyre több helyen látod mekkora divat a veteményes kert, és tényleg milyen jó is az, hogy kimegy valaki a kertbe, és leszedi a paradicsomot, egyebeket. Egy csomag vetõmag kb. 100 forintból kijön, nem fognak belehalni, sõt most már divat, hogy pl.: panelházban is cserépben nevelnek ezt-azt. Aztán próbálhatsz valami munkát keresni a barátodnak. Itt is segíthetsz neki pl.: ajáld fel, hogy átnézed az életrajzát, lehet hibádzik ott valami és azért nincs munkája, több szem többet lát. Kérdezz körbe az ismerõseidnél, hogy lenne e valami munka számára... Nincs olyan hogy kell jótékonykodni. Senkinek sincs szüksége arra, hogy sajnálják. Ahogy mondani szokás "hálót adj neki, ne halat". És igen, olcsó programok: ne csinálj ilyeneket, hogy elhívogatod éttermekbe és te fizetsz, ez minden férfit kikészít. Menjetek kirándulni, szabadstrandra. Ha mégis kajálni akartok valahol nézz utána, hol lehet enni kedvezményesen. Felénk van pl.: olyan kínai étterem, ahol zárás elõtt egy órával mindent féláron adnak, egy tál nagy adag étel kb. 500 forint. De ha ide mentek, akkor pedig fizessen barátok... ne akard meghívni, mert ha megteszed csak azt fogod kommunikálni felé, hogy na bezzeg te egy 500 forintos kaját se tudsz kifizetni...
Kedves kérdezõ! Ne akarjál erõvel segíteni, a vakot direkt átvezetni az úton, ha nem is akar átmenni.
A kérdező hozzászólása: Miért, a szegénységnek nincsenek fokozatai? Akinek van ruhája, az nem szegény? Nem logikátlan amit írok, én átlátom, hogy hogy élnek, az itt válaszolók pedig nem. Nem az volt a kérdés, hogy szegények-e a barátomék, hanem az, hogy hogyan lehetne segíteni nekik, hogy ne tûnjön tolakodásnak.
"Utolsó. Te különben kötözködni jársz ide? " Neked semmi közöd hozzá, hogy ki miért jár ide. "Különben nagyon is igaza van az elõzõnek. Nem ez a szegénység, amit a kérdezõ leírt. Ez a tisztes polgári lét. Ez a csaj keveri a szezont a fazonnal. Jó dolgában.
Azért mert az egész írásod logikátlan. Jó, hogy nem azt írtad, hogy mind a heten királyok, de csak egy koronájuk van, amit az uralkodáshoz feltesznek. Nem így néz ki a szegény család. Az a szegény, akinek kajára sem telik, meg uti költségre. Aki nem tudja kifizetni a villanyszámláját, aki rongyokban él. Akinek gond a betevõ falat. Akinek a gyereke éhezik. Akik nem tudják kiváltani a gyógyszert.
Hát szerintem ne erõltesd. Én ugyan jól állok anyagilag, de eltudom képzelni milyen érzés lehet ha ilyen alap dolgokra sincs pénzük, gondolj bele roh adtul megalázó lehet neki ha te adsz nekik ruhákat... Karácsonyra, szülinapra, névnapra ajándékok persze OK, de csak úgy ne adj neki ajándékot, mert nem fogja tudni viszonozni, ami neki is (és szerintem egy idõ után neked is az lenne ha a pénzhez drága dolgokhoz vagy szokva) kellemetlen lenne.
Hasonló a helyzetem: a barátomék nehezen élnek, sok hitel, amit fizetnek vissza, kereset meg csak alig. Mit ne mondjak; nekünk sem tart sokáig összeszámolni a pénzünket, de azért jobban el vagyok eresztve. Én megmondtam neki, hogy szívesen adok neki "kölcsön" buszjegyre, fagyira, mindig azt mondogatom, hogy majd egyszer fordul a kocka, amikor jól keresõ gépész lesz, akkor õ fog "pénzelni" engem.
A kérdező hozzászólása: 13:38. Biztosan nagyon jó a logikád, de nem tudom, hogy hogy vontál le ilyen következtetéseket. 7-en vannak tesók, 4 fiú, 3 lány. Ebbõl 2 fiú egyetemre jár, egy lány fõsulira, 2 lány középiskolás, 1 fiú meg nem tudom hova jár, valami szakmát tanul épp. (legidõsebb bátyjuk már nem él velük.) Amúgy miért fontos ez?
Nekem egy barátnõm, amikor ilyen helyzetben voltunk, elkezdte rám tukmálni a használt, szép, jó ruháit. Nagyon belém gázolt vele, teljesen idétlennek éreztem a helyzetet, és soha nem vettem fel a ruhákat. Szerintem a barátság egyenrangúságról szól. Ne éreztesd a másikkal, hogy akármiben is "feljebbálló" vagy, mert nagyon hülyén jöhet ki. Ha kifejezetten kéri, hogy ne tedd, akkor pedig fõleg. Észre fogja venni, hiába próbálod leplezni, amit csinálsz. Inkább lelkileg támogasd és az elõrelépésben, hogy ne maradjon ilyen helyzetben, többet segít.
A kérdező hozzászólása: Ez szerintem se olyan különleges dolog. Az nagyobb szám lenne, ha idegeneken segítenék:) Saját barátján a legnagyobb bunkó is segít:)
A kérdező hozzászólása: Dehogy teremtett le! Inkább zavarba jön, nem beszél róla, szégyelli...
Hát igen, a pasik:) :) Légy ravasz!Pl.fõzz te otthon, és hívd át hozzátok egy közös fõzésre, vagy egy romantikus vacsira/ebédre otthon.Így neki nem lesz pénzkidobás, és te is spórolsz. A süti vivés jó ötlet, csak ritkábban csináld, bár ebben szerintem semmi rossz nem lenne. Igen, az is jó hogy szülinapjára/karácsonyra fontosabb dolgokat kap tõled.Egy szép pulcsi, azzal a gondolattal hogy annyira jól mutatna rajtad, vagy valami nem lesz gyanús.Szóval hasznos, és "olcsóbbnak" tûnõ dolgokat adj, amiket nem kell visszaadnia késõbb úgy hogy minuszban legyen.Mozijegyre vagy valami jegyre meg mondhatod azt hogy barátod adta, emrt beteg lett akivel menni akart, és hogy ne vesszen kárba megkaptad tõle.Bár ez hazugság, ami nem jó, de egy ötlet! Sok siker:)
Én sem erõltetném, mert a végén még a kapcsolatotok is rámehet..:S
1 év az már elég idõ ahhoz, hogy elfogadja, de nem fogja. Én is azt mondom, hogy ne erõltesd ezt a dolgot, vagy 1-1 praktikát vess be, de ne érezze, hogy te bármivel is segíted õket, ahogy írták egy férfinak ez nagy bukó.
Én a helyedben szép apránként kezdeném ezt.. szülinapjára/karácsonyra/akármilyen ünnepekre gyûjtenék össze annyit, hogy meglephessem õt valami szép kabáttal, pulcsival, vagy amit látok, hogy kevés van. Ha õ kap újat, akkor a régijét odaadja a tesóinak, és így szép lassan legalább az alapvetõ dolgok meglesznek, és helyükre kerülnek. Egy szülinapban, vagy karácsonyban pedig semmilyen hátsó szándék, vagy megalázás nincs, így nem kerül kellemetlen helyzetbe.
A kérdező hozzászólása: Dolgozott nyáron is, szakmai gyakorlaton volt, de nem kapott érte pénzt. Most beadta több helyre is az önéletrajzát, csak reménykedni tudok, hogy lesz valami. 1 éve vagyunk együtt.
Esetleg egy alapítvánnyal megbeszélni, hogy a saját nevükben adjanak adományt - tõled?
Aki a postaládás ötletet írta, hát már ne is haragudj..... :S De majd nem lesz feltûnõ mi? Ugyan már... ezt meg ne csináld, mert én a párod helyében nagyon kikadnék
A kérdező hozzászólása: Hûû, a postaládás tök jó, de lehet, hogy gyanús leszek...:D
A kérdező hozzászólása: Annyira azért nem erõltetem, mert nem is merem erõltetni. Mindig felajánlom, hogy fizetek, de úgy csinálok, mintha nem tudnám, hogy ez neki mekkora áldozat. A befõttet, sütit is úgy viszem, hogy most csináltam, kóstolják meg, hogy jó lett-e:D Ez amiatt van, hogy egyáltalán nem is beszél ezekrõl, a kabátot se mondta, csak láttam. Egyszer a tesójával elõttem beszélt valami pénzügyet, de láthatóan nagyon zavarban érezte magát. Hülye voltam, mert még én sértõdtem be, hogy "nem igaz, hogy nem lehet ezt velem megbeszélni, mégis mi vagyok én" pedig tudom, hogy mennyire nehezére esik.
Milyen rendes csaj vagy! több ilyen kellene a világba! A barátod nagyon szerencsés.
Egy év kapcsolat után szerintem se kéne ennyit adni a "férfibüszkeségre", bízhatna benned jobban! Én erõszakosabb lennék.
Miért gondolja mindenki hogy akkora kivétel hogy egy nõ ilyen? Én személyesen is ismerek ilyet, van egy barátnõm, pont ez a szitu a pasijával. Csak õ nem lesz soha mérnök. Legalább is nem valószínû. Mi is kerültünk már olyan helyzetbe a párommal, hogy el kellett tartanom pár hónapig. Mármint szükség volt rá. És egyáltalán nem esett nehezemre. Ha mindketten dolgozunk akkor kb ugyanannyit keresünk, szóval az sincs, hogy többszörösen visszafizeti nekem. Nem is kéne. Jó hogy vagyunk egymásnak, és számíthatunk egymásra. Nem számolgatjuk, hogy ki mennyit költ a másikra. Szerintem sok ilyen ember van, és nem csak férfiban. Szerintem teljesen alapvetõ dolog, hogy ha szeretsz valakit akkor segíteni akarsz neki, és ha a másik tisztel, akkor el is fogadja, mert arra gondol, hogy õ is megtenné értem, és mennyire bántaná ha nem hagynám hogy segítsen. De ti tudjátok.:) Számomra ez a nekem ne segítsen senki szöveg annyira fura. Akárkinek én sem hagynám hogy segítsen ha nem életbevágó, de azért akit szeretek és bízom benne annyira hogy tudjam tényleg azért segít mert fontos vagyok neki, azt nem bántanám meg azzal hogy durván elutasítom, vagy leteremtem ha segíteni akar.
Na nem gondoltam volna hogy ma még ilyet olvasok! Azon az elven vagyok hogy a csajok csak a pénzes pasiké. De te erõsíted a kivételt! Össze tenném a két kezem ha ilyen barátnõm lenne, meg szerintem sok más férfi is! töübb ilyen kellene mint te! Szerintem is maradj az ünnepeknél, ott rá lehet fogni hogy csak ajándék! Szinte mindig van valami amire lehet ajándékot venni! Évforduló, születésnap, névnap, karácsony stb....
Ja és egyszer hallottam valahol: Aki nem képes jó szívvel kapni, az adni sem tud igazán. Önzetlenül, minden hátsó gondolat nélkül. Szerintem van benne valami. Nem mondom, hogy a barátod is ilyen, de azért ez sok esetben igaz lehet.
Trükközni nem érdemes, úgy is átlát a szitán. Viszont ész érvekkel megpróbálhatod meggyõzni. Nem vihetsz önzetlenül ajándékot a családjának sem? Helyre kell rázni az agyát:) Ez a szintû dac már nagyon nem jó. Nem értem. Sosem az ajándék értékét kell nézni, nem abból derül ki hogy mennyire szeretsz valakit. Ez nem egy verseny, hogy legalább ugyanolyan drága holmit kell vennie neked ajándékba. Ezt azért elmondanám neki. Nem mondtam hogy te pontozol le.:D Egyetértek azzal, hogy véleményt leértékelni butaság. De valaki itt pontozgat. Mostanában van egy hülye aki ezzel szórakozik:)
A kérdező hozzászólása: Nyugi, én nem szoktam pontozni, szerintem hülyeség, mert egy véleményt nem lehet értékelni. Akkor ne "trükközzek"? Nehéz hagyni a sorsára...
Régebben nem irtál ki már errõl kérdést? ismerõs Jó végzettsége lesz, jól fog keresni, ez tény. Amikor ellenkezik, hogy de nem fogadja el, akkor mondj neki annyit, hogy "szivem, 1-2 év múlva te ennek sokszorosát fogod keresni, rámköltheted az utolsó fillérig, amikor meg gyerekünk lesz, akkor kutya kötelességed is lesz ez.Tanulátl átlagszámitást, te fogsz rám többet költeni, ne akadj fenn azon hogy most én, neked lesz 60 éved ellensúlyozni" (bevált módszer, párommal hasonlóval szenvedtünk, aztán belátta, hogy igazam van...azóta végzett, 3x annyit keres mint én, és csak mosolyog hogy igazam volt, és tényleg rámkölti ...)
Ha ciki neki, ha nem, elé állnék és megmondanám, hogy el fogod fogadni, mert szívesen adom, és ezért nem kell szégyellned magad, pont. Nektek is jó, nekem is. Én is szegény vagyok és egy darabig szégyelltem, hogy nincs sok pénz, de párom is hasonló szöveggel leállított. No nem költi rám az összes pénzét, de rengeteg mindent köszönhetek neki!
Én nõként voltam ebben a helyzetben, mármint én a rászoruló és párom (azóta férjem) a tehetõsebb. Borzasztóan éreztem magam még akkor is, ha meghívott egy fagyira! Úgy éreztem, hogy megalázó, kiszolgáltatott helyzetben vagyok. Szégyenérzés is volt bennem. Ha meghívott pl egy hamburgerre, egybõl arra gondoltam, h ebbõl az egész családom jól lakott volna, és nem tudtam igazán élvezni, bûntudatom volt.Még a házasságban is el kellett telnie egy idõnek, hogy merjek vmit venni, olyat, ami nem létszükségklet, csak jól esik pl egy csoki. nem ehhez voltam szokva. Hidd el, iszonyat rossz érzés, még akkor is, ha szívbõl szeret! Pláne, hogy õ a férfi. Ne erõltesd egyáltalán, ez a süti stb jó dolog! Ünnepeken adj nagyobb dolgokat, de ne egybõl a legdrágábbat! Nagyon ügyes vagy, csak így tovább és lassan, de biztosan menni fog! Becsüllek nagyon így ismeretlenül is!
A kérdező hozzászólása: És akkor nézzem, hogy egy normális kabátjuk van, és azt hordja a 3 fiú felváltva? Miközben segíthetnék? Mi sem vagyunk gazdagok. De rendes ruhára meg ennivalóra futja. Olyan nehéz a férfiakkal:D Fõleg, hogy mivel villamosmérnöknek tanul, elvileg lesz rendes munkája pár éven belül...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!