Találatok a következő kifejezésre: Nagyon sokba egy (1395 db)

36 év korkülönbség nagyon sok egy párkapcsolatban?

A lány a fiatalabb, huszonéves. A pasi nemsoká hatvan lesz, de jól tartja magát és 50nek nézki a dús fekete hajával, barna szemével. A lánynak lehet esélye arra, hogy beleszeressen a férfi a mostaninál is jobban? Vagy jogosan félhet attól, hogy más fiatalokra is rámoccan? Mennyi az esélyem hogy komolyan vesz, vagy mindig "le fog nézni", azért mert 36 évvel kevesebb tapasztalatom van az életb?l?

Legjobb válasz: Nagyon sok ez a 36 év.Pont egy életút két véglete.Te még huszonéves vagy.Ha pasi most lesz hatvan,akkor maximum 23 éves lehetsz.Ez még lehet,hogy korai egy házassághoz és családhoz.A pasinak pedig a hatvan már sok egy kisbabához.Ha hosszú távon terveztek,akkor ez a dolog elöbb-utóbb fel fog merülni.Felelõtlenség 60 felett kisbabát nemzeni,lehet,hogy azt sem éri meg,hogy leéretségizzen a gyereke.Ezzel számolnod kell.

Szerintem 36 év az már nem sok, hanem rengeteg.Rövidtávú kapcsolat (pár du.gás, egyebek) erejéig mûködhet, de pl.egy házasságot nem tudok elképzelni ekkora korkülönbséggel.Mondom ezt ugy hogy köztem és a párom közt 15 év van, igy is lehet érezni a generációs különbségeket.Nagyon rövid idõ után nem tudnátok mirõl beszélgetni, õt idegesitené az hogy tul gyerekes vagy, téged meg az hogy õ tul öreges, semmitek nem lenne közös, hisz az életnek egy teljesen más szakaszában vagytok.
Nemhogy apád, már majdnem nagyapád lehetne. Félhetsz, hogy más fiatalokra is rámoccan, de az épelméjûek úgyis kiröhögik és elküldik a francba :) Úgyhogy jobb híján megmarad majd neked, te szégyenkezhetsz miatta õ meg mutogathatja a fiatal csaját a haveroknak.
háát jah elképzelhetõ , hogy kiéli magát utoljára. :D De ez személyfüggõ.Inkább tedd fel magadnak a kérdést , hogy tényleg szükséged van-e erre?
Nagyon sok ez a 36 év.Pont egy életút két véglete.Te még huszonéves vagy.Ha pasi most lesz hatvan, akkor maximum 23 éves lehetsz.Ez még lehet, hogy korai egy házassághoz és családhoz.A pasinak pedig a hatvan már sok egy kisbabához.Ha hosszú távon terveztek, akkor ez a dolog elöbb-utóbb fel fog merülni.Felelõtlenség 60 felett kisbabát nemzeni, lehet, hogy azt sem éri meg, hogy leéretségizzen a gyereke.Ezzel számolnod kell.
A kérdésedbõl azt olvasom, hogy nem vagytok egyenrangúak, mégpedig te, a ragyogóan fiatal vagy az alárendelt. Erre semmiképpen nem szabad komoly kapcsolatot épiteni.Most tetszik neked, imponál a megjelenése, a magabiztossága, de ez hosszú távon kevés, ha a csodálat nem kölcsönös.36 év egy fél emberöltõ, egészen más körülmények, más élet volt az õ korábbi életében.Ez is sok konfliktus forrása lehet, mert nem tudsz ebben partner lenni.Légy nagyon óvatos !!
Hát ez beteges, minimum egy apakomlexus... Majdhogynem a nagyapád lehetne.
egyik ismerõsömk között 18 év van, és már azt is soknak találom! 36??? juj, én képtelen lennék rá, szerintem ennek nincs jövõje. az apád lehetne simán, sõt még annak is egy idõsebb apa...
egy ilyen kapcsolat számomra már elég beteges. jócskán az apja lehetne a fickó a kislánynak...
36 év?!Te jó ég... Ennek a kapcsolatnak csak hátrányai lehetnek...
Sztem felesleges az én válaszom.Hogy sok?Rengeteg!!Nem értem meg az ilyesmit...sorry
Csak és kizárólag a tisztelet számít az ilyen nagy korkülönbségû kapcsolatokban. De ehhez tisztáznotok kell, hogy mit ért õ ezen kifejezésen és mit te, mert nagyon meg fogsz lepõdni...
Jézuskám...ez nekem nagyon sok.
Nekem is volt egy hasonló kapcsolatom. A párom kerek 30 évvel volt idõsebb nálam. És nem bántam meg. Sokat tanultam mellette, az életrõl, magamról, a testemrõl, mert igen, õ tanitotta meg azt is, hogy hogyan élvezzem ki a szerelmet. :) ) Õ inditott el az éltben, állitott rá a saját lábamra. Többet tet értem, mint az édesanyám azokban az idõkben. Mert volt olyan eset, hogy anyám bizony kihajitott mint egy rongyot. Akkor találkoztam vele, és eléjétõl fogva mellettem ált, fogta a kezem, irányitotta a lépteim. Nem tudtuk, hogy meddig tart köztünk a szerelem, de azzal tisztában voltunk, hogy nem maradunk együtt. És mikor eljött az ideje, hogy azt mondjam, vége, könnyes szemmel köszönte meg a mellette töltött 2 gyönyörü évet. akkor már gyermeket vártam tõle, de nem akatam ezzel magamhoz kötni õt. soha nem tudta meg, hogy övé az elsõszülött leánykám. Pedig találkoztak is, hiszen idõnként összefutunk, és a baráti viszony megmaradt.Én azóta férjhez mentem, és természtesen a férjem tud a dologról. (velem egykorú) Õ imádja a gyermekem, és a sajátjaként neveli, nevére is vette. :) ) Te tudod, hogy kettõtök között milyen a kapcsolat, de he te igy jól érzed magad, akkor ne hagyd, hogy bárki is beleszóljon. Mi is eljártunk szórakozni. Nem nyugdijjasklubba, és nem discóba. Megtaláltuk a helyet, ahol mindketten jól éreztük magunkat. A barátaim ismerték, és elfogadták, az õ barátai ismertek, és elfogadtak. És képzeld, a szexuális életünk is csodálatos volt, de azt hiszem, errõl már irtam. :) ) sõt az utcán is csókolóztunk, ha úgy alakult. Szállodában sem voltak gondjaink, mi is utazgattunk, mert én is szeretek, õ is szeret utazni. Sok volt , és még ma is sok bennünk a közös vonás. ha gondolod, irj privit nyugodtan, szivesen válaszolok neked.
A kérdező hozzászólása: utolsó megsimogattad a szívem! ezzel a sztorival :)
Persze, itt senki sem azt mondta hogy 1-2 évig nem lehet boldog és hasznos a kapcsolat vele, itt 10-20 éves távlatokban gondolkodnak a válaszolók :) mellesleg de gáz nem elmondani egy pasinak hogy övé a gyerek, pláne ha egy rendes hapsi és nem azért szakadt meg a kapcsolat mert egy agresszív állat... Én erre azért nem lennék ennyire büszke. de a pasas se lesz ha netán valamikor kiderül, mert az ilyesmi mindig kiderül...
"Nõ létemre nem tudom elképzelni, hogy egy egészséges férfi ennyi idõ alatt ne akarná azt a csinos fiatal lányt, aki odavan érte?" Te nõ létedre, nagyon nem érted ezt. A férfit nem az teszi pasivá, amit megszerez, hanem az, aminek képes ellenállni.
Hó de gusztustalan. Hogy tudsz megkívánni egy öreg embert? Naná hogy csak hátránya van. Egy nagypapa korabeli embernek szerinted mire kell egy kiscsaj? Növelni az egóját a többi férfi elõtt. És ha 50-nek néz ki akkor nem egy vén tata már:? Hehe, micsoda egy hülye tyúk vagy!
Én a legnagyobb problémát ott látom, hogy ha jól értem, 3 hónap alatt még egy aktus sem volt! Itt mindenki gyerekekrõl, 10-20 évekrõl ir. Dehát még azt sem tudjátok, milyen eyütt a szex, mûködik-e egyálalán. Itt mindenki feltételezte, hogy ez rendben van, s a férfit ez motiválja.Valószinûleg, neki már gondja van ezzel.Nõ létemre nem tudom elképzelni, hogy egy egészséges férfi ennyi idõ alatt ne akarná azt a csinos fiatal lányt, aki odavan érte? Ha szerelmes vagy és a férfi nem akarja, kitér elõle és te nem tudom rávenni/ egyáltalán miért kell ezért küzedeni ?/ a férfit ennyi idõ alatt az együttlétre, ott nagy baj van.Te apukát keresel, õ pedig talán egy kislányt. Nem nõt, az biztos. Ha csak baráti kapcsolatként tartjátok fenn, beszélgetések, közös vacsorák, ha mindketten kerestek egy nektek megfelelõ társat, akkor ok. Egyébként nagyon gyorsan szüntetsd meg ezt a helyzetet, mert csak árthat neked, ahogy elõttem is irták!!!!
Abban biztos, hogy igaza van a parodnak, hogy eretlen vagy. Ez latszik az irasodbol. "Felesegei voltak"... es ezt ilyen konnyen leirod, mintha az a vilag legtermeszetesebb dolga lenne, hogy valaki mar elvalt vagy 3-4 alkalommal. Nem kovetkeztetsz belole, hogy nem jo eselyekkel indulsz ilyen dolgok miatt? Szerintem is szedit, mert megteheti.
Tapasztalataimból: Több olyan ismerõsöm is van (4), akiknél hasonló a korkülönbség, a nõk 20-30as korosztályom, pasijuk 50-60-as. Mindenhol gazdag a pasi. Egyiküknél, aki közelebbi barátnõm, 7 év után vége lett, mégpedig a 60-as (apjánál 3 évvel idõsebb) pasi hagyta el, egy 50 év körüli nõ miatt, akitõl hozták rendszeresen az ebédet! (A válóperen ezt tagadta, és úgy állította be, mintha a fiatal lánynak lennének ki tudja milyen félrelépései - bizonyítékok nélkül melyik hihetõbb??) A nõt nagyon megtörte, hogy fiatalságát rááldozta, és a férfi nem akart gyereket (elõzõ házasságából való 2 mellé), és 35 évesen megcsalta egy ilyen idõs nõvel (aki kinézetben hozzá sem mérhetõ, kövér, alacsonyabban iskolázott...stb), és a végén nem volt tisztességes. A többiek kapcsolatáról ilyen részleteket nem tudok, de azt állítják, minden rendben. (?) Egyiküknek egy közös gyerekük is született. (A 20onéves persze többrõl álmodozik, de rejtélyes módon több nem sikerült eddig, ez csak is úgy, hogy "már mindent megpróbáltak", azaz orvosi beavatkozások...stb. Vajon miért? A természet nem akarja? Kérdés, hogy egy fiatalabbal is ilyen procedúrás lett volna?) A többieknek egyáltalán nem született közös gyermeke. Mind a 4-üknél megfigyelhetõ, hogy ahogy az idõ telt, a nõ a férfihez idõsödött, szellemileg és kinézetre is, addig a férfi "fiatalodott"=a korához képest fiatalabbnak tûnik. Ez annak is betudható, hogy fiatal nõ mellett a férfi többet mozog fiatal társaságban. Nem tudok ilyen korosztályától eltiltástól... (Megjegyzem, ahhoz, hogy valaki szellemileg "érjen", nem feltétlenül kell idõsebb pasi, de ez is egy út.) Az is közös mind a 4-ükben, hogy a házasság elején mindegyik 20onévestõl hallottam ezt a mondatot, ami a Te szavaidból is kiderült: "most jó így, a pillanatnak élünk, hogy mi lesz, majd kiderül", egyikük sem volt "tervezõs típus"... A barátnõmtõl is, akirõl részletesen írtam, neki a férje is ezt hangoztatta (lehet, hogy ezzel -is- akarta magát rábeszélni??), persze 30 után már elgondolkodott a barátnõm a jövõn, gyerektéma...stb... Nekem is volt egy nálam 20 évvel idõsebb pasim 25 évesen, õ nem a gazdag kategória (kocsija se volt és albérletben élt). Eleinte jónak tûnt a kapcsolat, fõleg szexuálisan, és érzelmileg is mindent megadott, 2 hónap után azonban kiderült, az alapvetõ értéktrendünk különbözik, és neki mások az elvárásai az élettõl. (Pedig gyereke nem volt, és többet is akart, mint én.) Nekem családi ház, alapvetõ jólét megteremtése...stb lett volna fontos még a gyerek elõtt, és erre építettem volna egy magasabb életszínvonalat, amiket õ kevésbé fontosnak tartott. ("Addig is elvolt valahogy.") Nagyon rossz emlékként maradt meg bennem a kapcsolat, mert nehezen engedett el, emiatt késõbb is komolyabb problémáim származtak más kapcsolataimban. Az sem igaz, hogy "amíg nincs más, élvezd ki ezt" (én így gondoltam és ezzel beszélt rá a kapcsolatra!), mert ezzel egy neked pont megfelelõ kapcsolatról is lemaradhatsz! Ugyanígy, miután nem szállt le rólam, ezzel akadályozott más kapcsolataimban is. Szerintem is vannak egyébként, akik képesek ekkora generációs különbséget áthidalni (pont ez a balett-táncos hölgy jutott eszembe, akirõl közben szó esett!!), de a szavaidból nem ezt az érettséget éreztem, inkább valami hiányosságot, ami nincs meg benned, és a másiktól várod, hogy kiegészítse, megadja. Ha olvastad volna a balerínával készült riportot, amit én is, akkor megértenéd, hogy õ fiatalon is mennyire érett volt!! Egyébként a hosszú távú céljaiddal is (5-10-15-20 év múlva egy elképzelés) minimum tisztában kell hogy legyél, ha érett vagy egy 50-60 éves korúhoz. Ezekhez nagyon jó instrukciókat adtak elõttem, és bár azt nem tudod, meddig fog veled élni, fõleg az anyagi oldalával kell, hogy tisztába legyél. (Ha pl. a pasinak van gyereke, az elõzõ feleségek könnyen kisemmizhetnek...stb, a jogi oldalának javaslom, csak nézz utána, ha hosszabb távon belemész!) A kérdezõ kommentjeirõl a gondolataim: "Mennyi az esélyem hogy komolyan vesz, vagy mindig le fog nézni" -ez és a többi kérdésed a címben is, azt feltételezi, hogy kisebbrendûségi érzésed van mellette, és azt várod, hogy ebben majd õ egészít ki téged. Az erre épített kapcsolatok, amiben a másiktól várjuk el, ami bennünk nincs meg, nem hozzák ezt az elvárást. Ne higgy nekem, olvass errõl a témáról, és gyõzõdj meg magad! Olvass a balerína életérõl, felfogásáról! A boldog párkapcsolatban a 2 fél egyenrangú, mindkettõ önmagában is teljesnek érzi magát. E kapcsolat helyett javasolnám, nézz körül, pontosan mit vársz el egy boldog párkapcsolattól, és igyekezz magadat "teljessé tenni", önértékelésedet helyrerakni! Sokat utazik = sok emberrel (fiatallal is) találkozik. Kalimpálhat a szíve attól is, hogy milyen izgi egy 36 évvel fiatalabbal csókolózni? Az tetszik, hogy misztikus vele? Menj fel egy spirituális társkeresõ oldalra, ott is megismerhetsz "misztikus" beállítottságú embereket, amúgy a Halak csillagjegy (vagy ascendens) jellegzetessége. (Én már csak tudom, mint Halak, ráadásul egy Halak ascendensû párral:) ...) "Nem szereti ha fiatalabb fiúkkal járok el, csoporttársakkal, mert nagyon féltékeny olyankor." - a féltékenyég sem a legjobb alap egy tartós kapcsolathoz. Meddig tudsz bezárva élni? Távol a korosztályodtól, saját érdeklõdésedtõl? Honnan gyûjtenél majd (36 évnyi) tapasztalatot, ha ez kimarad az életedbõl? Javaslom pl. Popper Péter párkapcsolatról mondottakat átgondolni, hogy mi az a 4 dolog, ami fontos egy boldog kapcsolathoz (életkortól függetlenül): http://www.youtube.com/watch?v=3iuT3Z5CCTs Remélem, segítettem!!! 36 nõ
Simán az apá lehetne. Az élettapasztalat nem mindig függ a kortól. Arra viszont készülj fel, hogy durva megjegyzéseket fogsz kapni idegen emberektõl is. Nem tudom, mi áll a kapcsolatotok hátterében, én azt tapasztaltam, hogy túlnyomó részben anyagi, presztizs szerû érdekek állnak a háttérben, és csak utána érzelmek. Ha szeretitek egymást, akkor hajra. Nem tudom, van-e gyereked, vagy szeretnél-e majd, de szerintem vedd figyelembe, hogy jó eséllyel hamarabb lehetsz te özvegy, mint a pasi. Özvegyként egy kicsi gyerekkel nem könnyû.
Nekem egy húsz évvel idõsebb pasim volt, már 5 éve, de õszintén szólva legszívesebben lelõném, hogy ne is emlékezzek rá, akkora égés az egész. Még a hideg is kiráz, pedig ugyanígy meg voltam õrülve, mint te most. Nem bánt el velem meg semmi, nem azért utálom, hanem egyszerûen azért, mert képes volt és nem küldött el a francba, hagyta, hogy lejárassam magam, meg tökretegyek egy csomó más kapcsolatot miatta. Aztán teljesen kiábrándultam és átkozom azt a percet, hogy megismertem. Legszívesebben letagadom az egészet.
Igen, irhatsz nyugodtan, szivesen beszélek Veled a dologról. 22/L
Azt mond meg nekem, hogy ha pillatanak éltünk, és tudtuk, hogy nem lesz tartós a dolog, akkor miért akasztottam volna egy gyereket a nyakába? Szerintem nem lett volna semmi értelme. Az a gyerektartás nem ér annyit, és a gyermekem semmiben nem szenved hiányt. gondolnom kellett a korára is, hisz õ jóval idõsebb nálam. Mi van, ha a gyermekem "összebarátkozik" az édesapjával, és apuka meghal mondjuk 10 évesen. Hogy dolgozza ezt fel? Ez igy helyes szerintem.
De szerintem is fölösfelges 10-20 években gondolkodni. Hiszen akkor sem biztos az együttlét, ha korodbélivel "álsz össze".
Bocs, remélem, hogy senkit nem sértettem meg a feltételezéseimmel, nem ez volt a szándékom... Csak azt akartam mondani, hogy az ilyen/hasonló gyerekkori problémák helyre teHEtõk, amik az idõsebb-bel párválasztás mögött vannak, ha kideríted az okát és van segítség, amivel feldolgozhatók, és akkor teljesebb, boldogabb életet élHETtek, akár az idõsebb pár és az ezzel járó dolgok (gyerek az idõsebbtõl...stb) ki is maradhat és elõbb megtalálHATjátok a boldogságot, teljesebb életet. (Pl. ha az említett barátnõm nem 7 év után, 35 évesen jut el oda, ahová, hanem elõbb feldolgozza a lelki oldalát, korábban is találkozhatott volna a mostani párjával, ha több gyereket akar, erre is több esély...stb.) De minden rendben van így is, ahogy eddig minden történt, valamiért így tûnt akkor a legjobbnak, ez lett belõle, így is jó, sok boldogságot! :)
16:56 vagyok. :) ) Bocsánat, mert nem akartam ezzel megvezetni senkit sem. sem elõtte, sem utánna nem volt nálam ennyivel idõsebb párom. :) ) De azt az egyet még mindig nem bánom. Szerntem nem a gyermekkorom volt benne a ludas, mert akkor csak az "öreg harcosok" kellettek volna. :) ) Kérdezõ, részvétem, ha szabad ezt mondani.
Ejnye, kérdezõ!
Sajnálom most az érzéseidet. (Egyébként pont az történt, mint az a barátnõm, akirõl írtam, csak náluk 7 év házasság után.) Szerintem gondolkodj el azokon a pszichológiai érveken, amiket írtam. Minden jóra fordulhat az életedben, minden esélyed megvan, hogy megtaláld a Neked legjobb párt és életet! A 16.56-ot íróról is kiderült a végén, hogy valami nem volt rendben a gyerekkorában - talán emiatt vonzódott korábban idõsebb férfihoz, mert nem tudott megbízni a kortársaiban, amiatt, ahogy apja/anyja viselkedett. Feltételezem, már gyerekkorában is "felnõttebben gondolkodott", mint kortársai, hát ilyenekkel kezdõdik... Nagyon boldog életet kívánok! ...Az a hosszút író...
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Igazatok volt szétmentünk..Nagyon szomorú vagyok, a szex sem jött össze vele, de nem ezért mentünk szét, hanem egy 40 éves nõ miatt, aki jobban bejött neki.
14:21 Én nem mártirkodom. az eszemben sincs. Csak nem tartottam értelmes dolognak, hogy a nyakába akasszak egy gyermeket. Mellesleg én kicsi lány koromtól kezdve azt mondtam, és komolyan is gondoltam, hogy nekem nem kell férj. Gyerekem lesz, de az is csak 1, de nekem ne parancsolgasson senki, és ne verjen csak azért, mert lóg valami a lába között, és mert erõsebb nálam. Mivel én csak ezt láttam otthon, (apám 20 éven keresztül verte anyámat a semmiért) úgy döntöttem, hogy ebbõl én nem kérek. Úgye ezt megérted? Aztán találkoztam a férjemmel, (mert mégis lett egy férfi, akiben meg tudtam bizni végül, és aki el tudja fogadni ezt a dolgot, aki nem bánt meg egy szóval sem, aki szeret, és aki szereti a gyermekemet is. Mellesleg a gyermekem nem ismer más apát, csak õt.) szóval õ meg tudta nyerni magának a bizalamat anyira, hogy feleségül menjek hozzá ezen dolgok ellenére. Ez nem mártirkodás szerintem, és nem is annak szátam. Ha nem akarom a gyereket védekezem, vagy legvégsõ esetben abortálom. Ennyi.
Egy korábbi válaszoló vagyok, az eddig leghosszabbat író. :) A pszichológia szemszögébõl közelíteném meg a kérdésedet, mert ez még nem volt. Tudod, hogyha nem tartanád magad is soknak a korkülönbséget, akkor nem így tetted volna fel a kérdést? A saját érzéseidet írtad le, amit így érzel, és szeretnéd, ha nem így érzednéd, mintha azt várnád, hogy meggyõzzenek róla: "ááá, dehogyis sok!" Meggyõzzenek, azaz megerõsítsék az önbizalmadat. Hogy ezáltal többnek érezd magad, nagyobbnak, korban közelebbnek a férfihez, lecsökkentve a korkülönbséget. Megint ugyanott vagyok, csak ezt tudom írni: szerintem kisebbrendûségi érzésed miatt kerestél/vonzottál be idõsebb partnert, és szerintem gondold át a mögöttes dolgokat, miért kell neked egy idõsebb férfi, hová emel õ fel, kinek érzed magadat mellette, mit pótol? Mert erre elõbb-utóbb úgyis rájössz, de jobb elõbb, mielõtt szorosabb kötelék fûz hozzá vagy más idõsebb férfihez. (Pl. gyerek miatt is jobb, azért sokkal jobb úgy élni, tisztább a lelkiismeretem, hogy nem csapom be a gyerekem, ki az igazi apja, és az apát sem, hanem minden tiszta és rendezett - inkább ilyen jövõben gondolkodnék, és magadban rendbetenni a dolgokat.:) )
Hát a 17.25-rõl is megvan a véleményem, az eltitkolt gyerekével együtt. Ennek a mesének a fele nem igaz minimum. Könnyes szemek, gyönyörû két év... meg mártírként eltitkolni egy gyereket, undorító. Ilyen nõ csak a mesében van, de még ott se normális. Már megbocsássatok.
*Ha megnézzük a régi korokat, nagy írókat (Goethe, Jókai, Dickens- Faludyt nem sorolom ide, mert õk már nekem is eextrémek) nekik is 30-40 évvel fiatalabb barátnõik voltak, Aha, nekik biztos jó volt. De vajon a nõknek is? Mert a pasidnak szuper vagy, az biztos (bár ugye 5 évvel idõsebb után ácsingózik), de neked jó szar életed lesz, az biztos.
õrültség... nem javaslom
A fõnököm volt egy vendéglátóhelyen, és én 17(!) éves voltam, Õ 59.És volt elõttem két felesége, és két lánya is van.Az egyik 48 éves, a másik 50.És semmi konkrét gondra nem emlékszem.Voltak akik elõször furán néztek ránk, de mára már elfogadták a helyzetet.Akinek meg nem tetszett azzal mi sosem foglalkoztunk.Ahol élünk, ott ez már fel sem tûnik senkinek.Most vagyok 33 éves, a férjem 75 lesz.És nem egy megrokkant öregemberre kell gondolni, hanem egy aktív, jó kiállású férfire minden téren.A nyarakat külföldön töltjük, Õ vezet autót, hajót, motorozunk, most a fiunkat tanítja vezetni, közben vannak üzleteink, amiket õ irányít, úgyhogy remélem még sokáig együtt lehetünk.Nekünk így teljesedett ki az életünk. Látod, vannak pozitív példák is, én ma sem tennék másképpen, mint amikor megismertem, és hozzámentem annyira fiatalon.Nem bántam meg semmit!
A kérdező hozzászólása: Hol ismerkedtetek meg? (általánosságban kérdezem, nem konkrét helyszín) Hány éves voltál akkor? Azonnal beleszerettél-e? Volt felesége már korábban? Voltak e nehezen áthidalható dolgok, konfliktusok, a korkülönbség miatt? Amúgy örülök, kicsit irigy is vagyok, szeretném ha így sikerülne a mi kapcsolatunk is. Jó neked :)
42 év van köztem, és a férjem között, 16 éve vagyunk házasok, és van egy 15 éves közös fiunk is. Nem fogom most itt részletezni, de nem cserélném el az életemet senki máséval!A környezetünk elfogadta, a család is, nekem sikerült, és nem volt apakomplexusom sem. Ha valami érdekel, kérdezz nyugodtan.
Többen azt írják, hogy nem mûködhet ez a kapcsolat. Az esetek nagy részében ez valószínûleg így is van, de mindig vannak kivételek. Ez a két féltõl függ. Van, amikor még 3 év korkülönbséggel sem mûködik a kapcsolat. Sajnos. Lehet, hogy a ti kapcsolatotok mûködni fog! Ha hiszel benne, próbáljátok meg! Miért ne? Ha úgy érzed, boldog lennél a párod mellett, ne mondj le errõl! Ha mások próbálnak lebeszélni, lehet, hogy jót akarnak, de azt te tudod, hogy neked mi a jó! Ha vele jó, akkor maradj vele! A szívedre hallgass!
A zongoramûvész és a balerina kicsit más felállás, mint a te eseted, õk mindketten mûvészek. Nektek még közös érdeklõdési körötök sincs, vagy te is borásznak készülsz? Mert, ha igen akkor van remény. De akárhogyan is láttál már te 70 éves férfit? Nézz körbe! Azt tanácsolhatomk, hogy kicsit lötyögj vele, fogadd el, amit nyújt (pénzt, ékszert, aztán lépjél tovább).
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó! írhatok neked? jó lenne ha tudnánk egy kicsit levelezni errõl, jól esne nekem. Köszönöm, hogy végül mégis írtál.
Na egy személyes tapasztalat jön, remélem tanulsz belõle.Bár sokat vaciláltam, hogy irjak-e vagy sem.Tudod miért?Mert itt a kedves segítõ szándékú válaszolók próbálnak Téged észhez téríteni, de nekem úgy tûnik, hogy olyan, mint a falrahányt borsó.Ha egyszer veszik a fáradtságot, hogy irjanak, segitsenek Neked, akkor Te vedd a fáradtságot, hogy legalabb elgondolkozol azon, amit írnak Neked.Látom a kommentjeiden, hogy nem sokat foglalkozol a véleményükkel, inkább csak a magadét hiszed mindig. Egyébként igaza volt azoknak, akik az írták, hogy ebben az idézõjeles kapcsolatban Te Vagy az alárendelt pozícióban....ezt semmiképp ne hagyd, mert egy idõ után azt veszed észre, hogy a férfi táncol a fejeden. Nos : volt tapasztalatom ilyenben: nálunk 31 év volt a korkülönbség.Ugyanez volt a helyzet, mint Nálad.Az elején nem törõdtem senki véleményével...sõt azon vaciláltam mindig, hogy nem tart elég szépnek.Nálam ez a vágy 3 évig tartott.Egy fél év volt ebbõl, amígy ugymond együtt voltunk.De hálistennek fél év után hallgattam inkább a barátok véleményére, akik csak jót akartak.És hidd el, hogy ez a generáziós korkülönbség probléma még akkor is, ha nagy a szerelem.Mai napig szeretem Õt, de felfogtam, hogy mi nem lehetünk együtt.Sokszor volt nézeteltérésünk, Õ ugye más világban élt, tele tapasztalatokkal és egy kis vitakor mindjárt a fejemhez vágta, hogy gyerekes vagyok, nem tud velem mit kezdeni.Hallod ennek semmi jövõje.Még ottvan a rózsaszín szemüveg a szemeden, de szerintem addig nem kapsz észbe, amig majd egyszer jól a fejedhez nem vágja, hogy milyen egy kisgyerek vagy.Majd egy nap jön azzal, hogy kicsikém ha x évvel idõsebb lennél, akkor talán megbeszélném veled a dolgokat, de inkább most menj és legózz egyet.A hálószaba részrõl meg annyit, hogy oké megy még nekik a dolog...de szerintem kielégült nem leszel, ugyis keresel magadnak egy fiatalabb szeretõt.Akkor meg mire az egész hancúrozás? Hallod úgy megbántam azt a fél évet is, hogy soha életemben nem fogom fel, hogy lehettem annyira naiv, de ez a tapasztalat nagy iskola volt számomra, és azóta próbálok segiteni ilyen helyzetekben.Nagyon megfogod Te ezt bánni szerintem...nem akarok Neked rosszat, de vess neki véget, amig nem késõ.ha gondolod, irj privit. 22/L
A kérdező hozzászólása: Nem már nem vagyok szûz. Csak egy pasim volt elõtte, egy osztálytársam, de szétmentünk 19 évesen, mert másik városba ment tanulni (többszáz km-re) és távkapcsot nem akartam.
Nem akarlak megsérteni, de még egy 60-as értelmiségivel, pl. egyetemi tanárral vagy egy sebészprofesszorral szívesen kezdenék, de egy borásszal? Felejtõs. Hagyd a fenébe, lesz ennél még jobb is.
A kérdező hozzászólása: Borász, de tanítja is és emiatt félek (sok fiatal lány, akiket taníthat). Hogy képzelem, hát ez egy jó kérdés, furcsán hangozhat, de még el sem képzeltem. Egyszerûen most jó ez ami van, mondjuk jövõre pár utcával közelebb akarok költözni hozzá, hogy még többet lehessünk együtt (vagyis úgy van hogy a régi házába akar beköltöztetni, úgyhogy kedvezményesen eladja). A sze.x téma aggaszt, mert még nem is láttam azt a szervét sem. Ruhán keresztül, mikor hozzámnyomódott csók közben lehetett érezni meg is érintettem, de nagyon bizonytalan vagyok.
Megkoronázná a dolgot, ha kiedülne h szûz vagy...
Leírnád, hogy képzeled el a kapcsolatotokat 5 és 10 év múlva?
Szerintem nem gond, attól is függ, hogy mi a foglalkozása. Sok nõ veszi körül??? Foglalkozása???
A kérdező hozzászólása: Kicsit kétségbe vagyok esve amiatt, hogy nem tetszem neki eléggé, pedig mindig dicsér. Még nem szeretkeztünk, így amiatt is aggódom hogy tud e úgy teljesíteni, (mindig keresi a kifogásokat) amikor csókolozunk hatalmasakat kalimpál a szíve, ilyen hallhatóan.Barátnõmmel beszéltem errõl, teljesen kivan akadva, lekiabált, hogy õ egy erõs egyéniségnek ismer engem, meghogy õ azt gondolta hogy normális vagyok, és hogy egy ilyen energikus nõnek mint én, ilyen csinosnak mi szüksége van egy öregemberre. Pedig nagyon jókat beszélgetünk, nagyon misztikus vele, még a bõre is selymes (nem ráncos, meg nem is ilyen Mickey Rourke botoxxal) ja és nem festi a haját. Ami miatt aggódalommal tölt el mégis a kapcsolat, hogy sokat utazik, kéthetente egyszer, és gazdag, módosabb ember. 3 hónapja vagyunk "együtt", ismerkedünk de soha nem kértem tõle semmit. De mivan ha valami szebbet, fiatalabb talál, aki a pénzére fog rámászni, akkor mi lesz. Vajon érzékelheti hogy szeretem. Nem ilyen vén róka cukrosbácsi, csak egy egyszerû alacsony férfi, olyasmi mint Picasso arcra.
Keress a saját korosztályodból pasit :S Ennek semmi értelme... Fúj :S
Nagyon sok. Tényleg nem lenne közös témátok sem. Te még majdnem, hogy arról beszélgetnél vele, hogy mi történt a suliban stb õ meg már ezen rég túlvan. Mások a céljaitok, más éltet titeket. Ha idõsebb, õ már nyilván inkább nyugalomra vágyik (még akkor is, ha jól tartja magát) te pedig fiatal vagy, szeretnél szórakozni, aztán pár év múlva családot. Egy ilyen idõs embernek már a türelme sem olyan. Nem tudna szerintem egy kisgyerekkel mit kezdeni, még ha szülsz is neki gyermeket. De valószínûleg már nem is akarna. A másik pedig, hogy valóban idegesítenétek egymást. Egy idõsebb barátnak jó, de szerelem? Keress egy korodbelit.
Ha õ hatvan, akkor van max 20 éve, neked még kb 60.... Nem lehet jó kapcsolat ebbõl, teljesen más a tapasztalat, világnézet, baráti kör, stb. A nagyapád lehetne. Szerintem nem fog komolyan venni, valószínûleg nem azért választ egy olyan lányt, aki az unokája lehetne, hanem szeretné magát még egyszer utoljára fiatalnak érezni, és ehhez egy ilyen fiatal nõ kell.
- "A lánynak lehet esélye arra, hogy beleszeressen a férfi a mostaninál is jobban?" Nulla az esélye. Mert most se szeret, még ha azt hazudja, akkor sem. Egy cafat húsnak néz, amit megb.szhat, és amivel dicsekedhet a nyugdíjasklubban. Bocs, nem téged akarlak megbántani, mert fiatal, naiv és jóhiszemû lány vagy, aki bedõlt a dörzsölt vén róka hü.lyítõ szövegének. "Dús fekete hajával, barna szemével" - túl sok szerelmes regényt olvastál, gagyi szappanoperát néztél szerintem. Én megtiltanám a fiatal lányoknak hogy ilyen "romantikus"-nak álcázott szemetet nézzenek/olvassanak, mert azért van ez a sok vén papába beleszeretõ, pár hónap a szemétdombra hajított "kislány" (mármint a papához képest vagy kislány, nem hozzám képest). Figyelj, ez nem szeret téged. Ha szeretne, belátná, hogy túl öreg hozzád, és megszakítaná veled a kapcsolatot a TE érdekedben. Mert aki szeret, az mindig a másik érdekét nézi. Fõleg, ha van 36 év elõnye élettapasztalatban. - "Mennyi az esélyem hogy komolyan vesz, vagy mindig "le fog nézni", azért mert 36 évvel kevesebb tapasztalatom van az életbõl?" Szóval most lenéz? Igen, mindig le fog nézni. Te mennyire gondolnád komolyan a "kapcsolat"-ot egy nálad 36 évvel fiatalabb fiúval 60 éves korod körül? Ez a képzeletbeli fiú valószínûleg csak kb. 10-15 év múlva születne meg, mert most kb. a huszas éveid elején járhatsz. Ennek a hozzád képest 36 évvel fiatalabb fiúnak a szülei most még általános iskolás gyerekek, lehet hogy az egyik épp ma kapott egy feketepontot olvasásból. Igen, közted és a papa között is pont annyi a különbség életkorban, mint eközött a képzeletbeli fiú és közötted lenne 36 év múlva. Nos, mennyire vennéd komolyan? - "Vagy jogosan félhet attól, hogy más fiatalokra is rámoccan?" Igen, jogosan félhetsz. Vannak ám nálad is fiatalabbak. Hallottam már én olyan hasonló esetet, hogy a 60 éves vén tata pár év után dobta az akkor 28 éves "szerelmét", mert talált 22 évest helyette. Figyu Kérdezõ, normális ember saját életkorának megfelelõ partnert választ magának +/-10 év... aki nem, az vagy komplexusos (ha õ a fiatalabb) vagy csak b.szni akar egy fiatallal (ha õ az öregebb).
én 23 vagyok, de képtelen lennék szexelni egy nagypapakorú pasival. fiatalon nagyon gáznak tartom a nagy korkülönbséget. ha mondjuk a nõ 40, a pasi 60, az még úgy-ahogy belefér, de 20on éves lányok nem értem mit esznek a szottyadt idõs pasikon.
Mit akarsz vele? A dús festett hajától? Lehet, hogy már a bré sem áll, vagy majd szívinfarktust kap a serkentõtõl. Ha meg megy neki, akkor arra jó, de rendes párkapcsolatra a nagyapát? LOL
A pénzére buksz?
Ne azzal foglalkozz, hogy mi lesz ha fiatalabbat talál! Arra gondolj., hogy te hogyan tudnál vele együtt élni? Ha nem a pénzére hajtasz, akkor hagy ott! Lehet, hogy most tetszik, de ez nem elég egy tartós együttéléshez. Elõttem már leírták a hátrányokat. Már 5-10 év múlva is szabadulni akarnál a kapcsolatból! Volt egy 55 éves kollégám. Fiatalos, jóképû özvegyember volt. Feleségül vett egy 20 éves leányt. Természetesen az ágyban is fiatalosan viselkedett. Fél év után szeretkezés közben kapott infarktust! Rád is várhat ilyen "élmény"
En ebben az egeszben nem is a korkulonbseget talalom furcsanak, hanem azt, hogy te ala helyezed magad ennek a ferfinak es ebbol jo nem lesz. Miert nezel ra ugy, mintha o lenne az egyetlen ferfi szamodra? Rajongsz erte, probalsz neki megfelelni, mikozben a vonzalom csak ugy kialakul, ahhoz nem kell magadat billegetni elotte vagy megvaltoznod. Ha tetszel neki, tetszel, ha nem, akkor azon nem valtoztat semmi. Szerintem vannak olyan emberek, akik barmit at tudnak hidalni, akar egy ekkora generacios kulonbseget is, de nagyon kevesen vannak, mert nagyon mas dolgokat eltetek meg es mashogy, maskor es most valoszinuleg mashol tart az eletetek. Elotted meg ott az elet, ha csaladot, gyereket akarsz, de o mar nem igen tudna felnevelni egy gyereket. Felelotlenseg lenne neki hatvan eves kora utan egy babat bevallalni, meg akkor az embernek mar nincs olyan turelme sem. Szoval ezekbe azert gondolj bele, mert ezt biztos, hogy kevesen tudjak sikeresen megoldani es nagyon sok ero, szeretet es kitartas kell hozza. Joval tobb, mintha nem lenne ekkora korkulonbseg. Naivnak erezlek az irasod alapjan, ezt ne vedd sertesnek. Szerintem ne idealizald ot, mert akkor biztos, hogy csalodni fogsz.
A kérdező hozzászólása: Ha megnézzük a régi korokat, nagy írókat (Goethe, Jókai, Dickens- Faludyt nem sorolom ide, mert õk már nekem is eextrémek) nekik is 30-40 évvel fiatalabb barátnõik voltak, még sem voltak sebészek, csak jó verseket írtak. Persze az egy másik kor volt. Nem tudom, lehet igazatok van egykét dologban igy másfél óra után, már sokadjára olvasom a válaszokat. Valamiért akármennyire is jó ez a kapcsolat, olyan feszengve kényelmetlenül érzem magam benne, néha csipkednem kell magam, hogy most ez tényleg létezik. Bárcsak személyesen láthatnátok minket, nálunk vacsoráznátok. Kiváncsi lennék a benyomásotokra , mint külsõ szereplõkére. Most a neten találtam egy ilyen cikket http://www.nlcafe.hu/noklapja/20050221/vasary_tamas_es_tunyo.. õk is milyen boldogok.
Nem akarok túl kemény lenni, de attól, hogy valaki 5 évvel idõsebb még nem jelenti azt, hogy több esze is van. Ezt egy 60-as már igazán tudhatná. És én csak magamból indulok ki, mondjuk fel tudnék nézni egy 60-as sebészre, aki nap, mint nap életeket ment. De mégis mi a fenét lehet enni egy 60-as borászon? Semmi olyat nem csinál, ami miatt egy fiatal nõ isteníthetné. A külsõ meg még változhat, ha csak az tetszik, hát nem hiszem, hogy 10 év múlva is olyan csábosak lesznek azok a barna szemek.
"De mivan ha valami szebbet, fiatalabb talál, aki a pénzére fog rámászni" Te is kizárólag szerelembõl vagy vele. ;) Höhö.
A kérdező hozzászólása: Egyszer összevesztünk, - szerintem azért is vagyok ennyire bizonytalan- még pár hete, és a fejemhez vágta a semmibõl hogy éretlen vagyok, és hogy jobb lenne ha 5 évvel idõsebb komolyabb lennék. Azóta ez nem került elõ de benne van a fejembe. Nem szereti ha fiatalabb fiúkkal járok el, csoporttársakkal, mert nagyon féltékeny olyankor.
A kérdező hozzászólása: Nem tervezek, egyébként sem vagyok tervezõs tipus. Igy is mutatkozunk emberek elõtt idõnként (bevásárlás), mi elég kúltúráltak vagyunk, bulizni biztosan nem vinném sehova, enyelegni sem szoktam vele. A szüleim 45 évesek, fiatalabbak. Õk nem tudnak róla semmit. És nem is fognak, csak akkor ha a legkomolyabbra fordul a dolog. Feleségei voltak, de most nincs házasságban. ismerek teljesen fitt 80 éveseket. Egészséges életvitelt folytat, tennis, uszoda..egészségesen eszik, nem iszik (annyit, csak amennyit a munkája követel) dohányozni sem dohányzik. Az anyjának az elõadására is elvitt.
egy jóval idõsebb ffi, nem akar komoly kapcsolatot egy fiatal lánnyal, csak alkalmit. Ez a tapasztalatom. Ha ezzel tisztában vagy, akkor miért ne lehetnél vele addig, amíg jól érzed magad ezzel a ffival? Írtad, hogy nem terveztél még vele elõre, hát akkor légy vele addig, amíg boldogságot tud adni. Azzal biztos tisztában van õ is, hogy nem leszel vele a nyugdíjas klubban...majd meg látod, hogy egy kis idõ után másként gondolod, és nem akarnál vele addig lenni amíg él.
Én ismerek egyetemi adjunktust, aki mellesleg borász is és külföldre járkál. De õ rendszeresen bepiál, a kollégái hozzák haza "konferenciák" után, utána bedõl az ágyba, és másnap azt sem tudja mi történt vele. Nekem a foglalkozása undorító, és ezer bocs érte. Bár apukám alkoholista volt, biztos ebbõl fakad. Csak józan ember tud józan döntést hozni.
Én kérdeztem, mi lesz 5-10 év múlva, és nem lep meg, hogy el sem képzelted. Látod, ez a baj! Próbáld meg elképzelni, gondolkozz rajta! Közelebb költözöl... és? Még ha elvesz is, elõbb-utóbb akarsz gyereket, nem? Vagy lehet, vagy nem. Ha lehet, mi lesz 5 év múlva? 10 év múlva? Hány évesen lesz árva a gyerek, és hány éves leszel, amikor 1 vagy 2 kisgyerekkel megözvegyülsz? Huszonévesen könnyû párt találni. Harminc felett, gyerekekkel - szinte lehetetlen. Tudod, mi a véleményem? Ha igazán szeretünk valakit, a legjobbat akarjuk neki. Ez a férfi nem szeret téged, mert ha szeretne, elengedne. Nem kötne magához, nem kívánná, hogy miatta lemondj rengeteg mindenrõl. Bár azt neked kell tudni, mennyit ér meg neked a dolog.
Lehet, hogy most még jól tartja magát, de gondolj bele 20 év múlva már 80 lesz te meg 40-es. Szerinted boldog lennél 40 éves korodban egy aggastyánnal? Szex tuti nem lesz, sebaj majd tartasz egy fiatal szeretõt, a férjednek meg leszel az ápolónõje, majd cserélheted a pelust.
Jesszusom!!!... 8-o 60 éves férfi és egy 22 éves lány?!... Szerintem neked csak az tetszik benne, hogy jómódú, biztosan jó autója, lakása vagy háza van... De képzeld el : - ha elviszed a barátaid közé, azok mit fognak szólni?!... - ha elmentek egy szórakozóhelyre pl. táncolni, bulizni, ahol csupa fiatal van, hogyan néz majd rád a többi ember?! - ha elmentek majd nyaralni, szerinted minek fognak téged nézni abban a szállodában?! - a szüleid lefogadom fiatalabbak a pasinál, õk mit fognak szólni?! Képzeld el, hogy majd 10 év múlva, amikor te 32 éves leszel, a pasi meg 70 (!) milyen klassz lesz a második infarktusa után ápolgatni... Képzeld el, hogy majd 20 év múlva, amikor te 42 éves leszel, abból áll majd az életed, hogy pelenkát cserélsz a 80 éves lebénult, ágybavizelõ, magatehetetlen férjedre... És majd, mikor már 10 éve cserélgeted a pelenkákat és a férjed 90 éves lesz, te akkor 52 évesen megállapíthatod, hogy elszállt az életed, nem volt fiatal korod, fogalmad sincs a valódi szerelemrõl és már esélyed sincs rá... Ugye annak a "csodás" 60 éves férfinak nincs felesége és családja, akitõl most éppen el akarod hódítani Álmaid Öregedõ Hercegét???...
A kérdező hozzászólása: komplexus? mirõl beszéltek, õ az egyetlen ilyen korú aki tetszik nekem elõtte senki nem tetszett így. Elõtte velem egykorúakkal jártam. Nem nézegetem távcsõvel nyálcsorgatva a nyugdíjasokat..Ez egy egyszeri eset. Az miért komplexus?
Neked nem apa, hanem nagyapa komplexusod van. A pasit meg jól e lkéne verni, hogy ne ilyen fiatal lányokat széditsen.
A kérdező hozzászólása: Nem amatõr kétkezi borász (elnézést) hanem olyan borász, aki egyetemet végzett, külföldön is tanult, azért utazik sokat a világban mert ismerkedik a fajtákkal, technólógiákkal (én ezekhez nem értek annyira...)
A kérdező hozzászólása: Lehetnek hátrányai ennek a kapcsolatnak, vagy ha igen mik? (Most tekintsünk el attól hogy meghalhat.)

6000 Ft nagyon sok egy műkörömért? Van Budapesten olyan hely, ahol olcsóbban megcsinálják és jó is?

Soha nem volt mé, ahova ismer?söm jár, ott ennyi,4500 a töltés. Ez nekem soknak t?nik. Vagy akkor az tényleg nagyon szép, tartós is ez azt jelenti?

Legjobb válasz: Ez elég drága, vannak ennál olcsóbbak is, amik nem feltétlenül jelentenek alacsonyabb minõséget is. Nekem 2500 Ft-ért csinálták (Budapesten) anno a mûkörmöm (felrakás tippel) és nagyon szép, tartós volt. Te megtaláltad a legdrágább szalonok egyikét, nézelõdj neten, nagyon sok mûkörmös szalont találhatsz pesten jóval olcsóbban. Érdemes ugyanahhoz a körmöshöz járni, de nyugodtan váltogathatod õket, nem szükséges, hogy mindig ugyanaz töltse.

Ez elég drága, vannak ennál olcsóbbak is, amik nem feltétlenül jelentenek alacsonyabb minõséget is. Nekem 2500 Ft-ért csinálták (Budapesten) anno a mûkörmöm (felrakás tippel) és nagyon szép, tartós volt. Te megtaláltad a legdrágább szalonok egyikét, nézelõdj neten, nagyon sok mûkörmös szalont találhatsz pesten jóval olcsóbban. Érdemes ugyanahhoz a körmöshöz járni, de nyugodtan váltogathatod õket, nem szükséges, hogy mindig ugyanaz töltse.
Igazából, kevesebbért is lehet tartósat csináltatni csak kikell fogni egy nagyon jó mükörmöst! De azt mondják olcsó húsnak hig a leve.... Megmondom öszintén nekem a volt o.fõnököm mükörmözött is, kb õ is ennyiért dolgozott (6000) de ugye nekünk az osztályban 5000ért, és nagyon nagyon jól dolgozik!!! Gyönyörü, tartós , igényes körmöket csinál! Gondolom, akit te is kinéztél, azért csinálja 6000ért mert tényleg jól dolgozik! Tartós szép körmöket csinál! Ezt megkell tapasztalnod! Ha megcsináltatod mondjuk nála a körmöd, nemkötelezõ oda visszamenni töltetni, viszont nem minden körmös vállalja el hogy a mások által csinált körmöket töltögesse! Hát elötte mindenképp kérezz rá ha máshoz mennél, hogy igy elvállalja e!:) Remélem segittem!! :)
Én kétszer csináltattam puccos helyen tök drágán, elõször tök könnyen letöredezett meg pattogott. Azt hittem én vagyok a béna, de másodjára is ugyanilyen szar volt. Ekkor inkább lereszeltem az összeset és az életbe többet nem fizetek sokat érte. Egy ideig nem is volt. Azóta megint van, most egy csaj csinálja, aki gyesen van a kisbabájával, kétezerötért csodás körmöket csinál, nem szokott bajom lenni vele, gyors, precíz, tartós, szép és olcsó. Sajnos nem Bp. (Ja a legjobb, hogy ez a csaj egy óra alatt végez, mert mondta, hogy neki azt tanították, hogy a vendég sem szeret sokáig ott üldögélni, a drága pcsa meg elsõ alkalommal három órán át kotlott a körmeimen, és haza küldött úgy, hogy az egyik kezem még csak félig volt befejezve, jöjjek holnap, mert most zárás van. No comment. És ajánlották.)
Én ötezret szoktam fizetni bent van a szalon a Kálmán Imre utcában a Kossuth térnél. Annyira tartós, hogy meg se moccan, nem válik el a sajáttól sehol, és mivel én ügyesen megreszelgetem és magamnak szépen lakkozom is ahogy lenõ, kb. 6 hetente járok töltésre. Soha nem törik le, sérül meg, pedig kertészkedem és kesztyû nélkül takarítok, mosogatok.
Basszus az rohadt drága...nekem modellismerõsöm van egy hülye fölsõért kiad 10000 forintot és még õ is csak 5000-ért csináltatja és a töltés 2500 Egyébként vidékebben például Hatvanban vagy balatonnál 2-3000-ért is csinálnak, és ott az a normális ára...
A kérdező hozzászólása: köszi a választ. és kevesebbért is lehet jó tartósat?vagy akkor az kevésbé jó is, ha olcsóbb? és ha valahol elkezdek mûkörmöt csináltatni, oda kell visszajárnom töltésre vagy másik szaloba is mehetek utána?
A kérdező hozzászólása: Köszi nektek is! Hát ez az, hogy ki kell fogni egy jó körmöst, de én senkit nem ismerek. Ezt a szalont egy ismerõs ajánlotta, és a pedikûrt már kipróbáltam, az nagyon jó volt. Akkor lehet elmegyek ide mûkörömért, megnézem milyen. Ha nem jó, biztos nem megyek vissza, de ha jó, akkor is lehet, töltetni majd egy olcsóbbhoz járok el. Mert mi van, ha csak a neten kifogok egyet, ami bár olcsó, de nem jó, akkor ha csak 4000rt csinál egy rosszat, szarabbul járok, mint a 6000ért a jót:) na majd még kitalálom, de ha van konkrét tippetek jó szalonra akkor léci írjatok!Budapest érdekelne
http://www.cegtudor.hu/ceginfo.aspx?id=2170 Én ezt a helyet is tudom ajánlani, 3700 Ft a töltés, nekem nem levegõsödött vagy tört le egyszer se a körmöm, pedig igénybe volt véve.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat! hát most már kipróbálom ezt a helyet, aztán töltetni lehet megyek ide, amit az utolsó ajánlott, az jónak tûnik.

Ez nem NAGYON NAGYON SOK egy kicsit? (Pedig mindenhol ezt találtam, de nem hiszem el! )

Mindenféle kalkulátort néztem az interneten. Adataim alapján kiszámoltam az alapanyagcserémet. Nos, ez ugye az az érték, ami alá már nem lehet menni, ugye? Mert akkor az már koplalás kategória... Nos...nekem az jött ki átlagban nézve körülbelül, hogy nekem az alapanyagcserém olyan 1400 kcal körül van. Most lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de ez nem sok egy kicsit? Én értem, hogy hamar be lehet puszilni ennyi kcal-t kevés étellel is, de mint kcal ez nem sok egy kicsit? Mert én diétázás alatt kb. olyan 1200-1100 begin_of_the_skype_highlighting      1200-1100      end_of_the_skype_highlighting kcal-ra gondoltam, hogy csinálok. S pár napja ezt csinálom. Jól van, néha felcsúszik azért 1400-ra is, de akkor már sajnálom. 170 cm magas vagyok és olyan 66-68 kg között ingadozok mostanában. Kb 67 lehetek szerintem. Szeretnék 14 kg-ot fogyni, mert eléggé debellának érzem magam, mint egy kidobóember. Szerintetek? Valósak ezek a táblázatok/kalkulátorok? 27 L

Legjobb válasz: 1400 neked nem sok. nekem 157 centihez 48 kilóhoz 1250 körül van. te magasabb vagy és nehezebb is. viszont neked nincs szükséged 14 kiló leadására. ha 6 kilót leadsz de rendes sporttal plusz diéta akkor nem lehet gond az alakoddal. ha 14 kilót leadsz csak gebe leszel. jah és ne a mérleget nézd elsõsorban hanem a tükröt.

1400 neked nem sok. nekem 157 centihez 48 kilóhoz 1250 körül van. te magasabb vagy és nehezebb is. viszont neked nincs szükséged 14 kiló leadására. ha 6 kilót leadsz de rendes sporttal plusz diéta akkor nem lehet gond az alakoddal. ha 14 kilót leadsz csak gebe leszel. jah és ne a mérleget nézd elsõsorban hanem a tükröt.
mozogni kell és annyit ehetsz amennyit akarsz
nem, ez egyáltalán nem sok.
1400kcal kevés. nincs rajtad elég izom :D ha kidobóember lennél, akkor többet kéne enned. feltételezve, hogy õ rajtuk van izom.
Nem, nem sok! Inkább az elterjedt 1000 meg 1200 kcalos koplaló diéták ajánlanak keveset. Ne akarj gyorsan fogyni, mert annak böjtje lesz! Heti 1 kiló fogyáshoz már alapanyagcsere alá kell menni, tehát jobb heti fél kilóra belõni, és azt tartani hosszú távon. Én megeszem napi 1900 kcalt és fogyok!
rajtam max. 2-3 kg felesleg szokott lenni, de ha fogyózásra adom a fejemet, általában 1200 kalória tömény értékes étellel (!!!!) teljesen tökéletes szokott lenni! 167cm, 52-55 kg között szoktam lenni, ha picit több vagyok akkor 55kg, ha lefogyom 52kg. napi 1200 kal+ kis mozgással heti 1, 5 kg-t fogyok.
***bocsi, heti 0.5 kg-t fogyok!!!! :) ))


Egy 25 literes aksiba nagyon sok egy 700l/h külsőszűrő?

Egy high-tech növényes aksiról lenne szó és hallottam hogy ezeket nagyon túl kell szűrni ,de ennyi nem lesz sok ?

Legjobb válasz: szerintem ha meg van pakolva szûrõanyaggal, van benne szivacs és perlonvatta, a szívó ágra pedig teszel egy szivacsszûrõt és még vagy 1 méter magasra emelnie kell a vizet akkor simán visszaeshet 400l/h- ra ami már nem annyira sok. de attól is függ hogy milyen a talaj hogy fel bírja-e kapni a sodrás és még az hogy pontosan milyen szûrõrõl is van szó mert a gyártók néha többet írnak és ha nem egy eheim mondjuk akkor lehet hogy csak üres tartájjal emelési magasság nélkül 700l/h.

szerintem ha meg van pakolva szûrõanyaggal, van benne szivacs és perlonvatta, a szívó ágra pedig teszel egy szivacsszûrõt és még vagy 1 méter magasra emelnie kell a vizet akkor simán visszaeshet 400l/h- ra ami már nem annyira sok. de attól is függ hogy milyen a talaj hogy fel bírja-e kapni a sodrás és még az hogy pontosan milyen szûrõrõl is van szó mert a gyártók néha többet írnak és ha nem egy eheim mondjuk akkor lehet hogy csak üres tartájjal emelési magasság nélkül 700l/h.
A kérdező hozzászólása: Tetra-tec ex700-as és bazalt van alul
Nekem pont egy ilyen Tetra szûrõm van. Tele van nyomva Siporax-al (igaz, perlonvattát nem használok), de a 700 l/órához képest igencsak jó a teljesítménye. Kb. egy 140-150 literes akváriumot szûr (mivel rengeteg benne a kõ, nagyjából 80-90 liter víz lehet benne). Azt kell mondjam, tisztességesen pörgeti a vizet. 25 literbe nagyon sok lesz, szerintem még a 600-as is.

170-180kcal tartalmú reggeli nagyon sok egy fogyókúrázónak?

(m?zli tejjel,és egy kis yoghurt)

Legjobb válasz: Dehogy sok...egyél hozzá egy kis gyümit is ;)

Dehogy sok...egyél hozzá egy kis gyümit is ;)
64 sok? ne b*ssz már fel nekem 67 és így is deszkáznak.. ez egy hülye! ne foglalkozz vele!
A kérdező hozzászólása: Igen, tényleg sok, lett egy kis hasam, mert eddig teljesen lapos volt, most van egy pici, és engem rettenetesen zavar.
Sok a dereka??? :D
sok a dereka 90-60-90 az ideális állítólag dobj már egy fényképet magadról!
És kg, magasság? Mindegy. ...nem az a lényeg. A derekad tényleg sok, a melled viszont kicsi, szerintem vékony vagy, csak vastag a derekad és van egy kis hasad. A csípõd az oké, a melleden meg ugye nem tudsz változtatni...
katasztrófa halloood. én 300kcal-os reggelit eszek és mégis folyton fogyok, juuuj..
A kérdező hozzászólása: csípõm:90, derekam:64, mellem:79. A derekamból kellene, hogy annyi lemenjen amennyi feljött, mert azelõtt61 volt a derekam:'(
6kg-ot le lehete adni 1-2 hónap alatt egészségesen is, akkor ha van rajtad annyi felesleg. Méreteid?
A kérdező hozzászólása: Az ha kevés nem baj, most nem az a lényeg hogy egészségesen fogyjak, hanem az, hogy gyorsan:S 6kg-ot le kellene adnom 1-2 hónap alatt.
inkább kevés, még egy fogyókúrázónak is http://www.orvosilexikon.hu/wrap.php?file=dcc.html
A kérdező hozzászólása: Köszi, akkor a vacsim is hasonló lesz:)
Utolsónak: Attól még lehetsz vékony hogy vastag a derekad. Nem vagy csinos, ennyi. De õ az volt, csak feljött pár cm a derekára. Le fogja tudni adni, neked lehet olyan a csontozatod hogy ha 40kg lennél akkor se lenne kisebb a derekad 67cm-nél.

Kb 190-200 km távolság nagyon sok egy távkapcsolatnál?

Olyanok írjanak, akiknek már volt tapasztalata ilyen téren!!!

Legjobb válasz: Ha megtalálnám a párom akár 2000 km-t is utaznék érte, gyalog egy tejfölön és egy túró rudin élve, alvás és gps nélkül.

Ha megtalálnám a párom akár 2000 km-t is utaznék érte, gyalog egy tejfölön és egy túró rudin élve, alvás és gps nélkül.
nagyon nem
nem nagyon
és õ is utazott hozzád, vagy javarészt csak te mentél hozzá?
szerintem ha szeretitek egymást, és van rá esély, hogy ne legyen távkapcsolat x idõ múlva, akkor kibírható, csak akarni kell ! sok sikert:)
Túl lehet élni :)
Legtöbbször õ jött hozzám :)
Végülis nem, egyszer azt mondták nekem, hogy Magyarországon nincsenek távolságok. Ettõl függetlenül nem él olyan nõ, akiért én ennyit utaznék.
Semmi sem lehetetlen! Én és párom között alapból 240 km van, de mivel nem otthon lakok így lefaragtuk 170 km-re. :) 2-3 hetente tali, egy hétvégére és tervezzük a jövõt. Irónia, mióta együtt vagyunk 10 hónapja, õ külföldön dolgozik és így 900 km is van köztünk.
Ez sokmindentöl függ. Mi lassan 3 éve vagyunk távkapcsolatban, 150km a távolság. Lehet vonatozni:) , de ha szeretitek egymást, semmi nem akadály.
Ha szeretitek egymást, akkor erõsebb lesz a kötelék.Izgalmas is egyben, mert nem untok rá egymásra, nem mentek egymás agyára, izgatottsággal várjátok a következõ találkozót.
Ha megtudjátok oldani a közlekedést akkor nem.
Sok.. Nekem 1x volt távkapcsolatom (igaz csak 80 km), de heti 1 találka NEm elég.. Soha többet, csak kinlódnék én benne
Kis részben távolság nagy részben iskola meg veszekedések
Elõzõ vagyok 17/F még annyit akartam hozzátenni hogy nincs kocsim. Stb.. Csak vonattal tudtunk találkozni. És utána mikor szakitottunk rá 2 hónapos kapcsolatom lett egy ugyan ennyi km re lakó lánnyal :)
és miért csak volt?
nekem van tapasztalatom hogy a zsiráj 1000km-re van tõlem
*zsiráf
Nem. Mo.-on nincs távolság ebbõl a szempontból. :)
Közepes. 2-esen mekkorát aszaltam :D
Nem. Én msot 600 km-re vagoy ka páromtól. Az elején kb másfél órányira ovlt tõlem. Ha tényleg kapcsolatról van szó, akkor a 200 km semmi, de fõleg nem "nagyon sok", vagy akadály...
Szerintem rossz lehet hosszú távon, hogy csak ritkán láthatjátok egymást (élõben). De megoldható szerintem így is. Szabad tudni, hány évesek vagytok?
Ez még az a kategória, ami bõven vállalható, ha szereted a párod. De én még többet is elviselnék.
ja, tõlem meg 170km-re van az a lány, akivel úgy el tudnék képzelni dolgokat... de minden nap 4 órát vonatozni, hát kösz nem :( 17/F
A kérdező hozzászólása: 18 es 19
Szia nekem 9-10 hónapos kapcsolatom volt és bõven megoldottuk hétvégente vagy 2 hetente találkoztunk suli közbem nyáriszünetbem meg végig eggyütt voltunk :) és 150 km re lakik tõlem szóval csak akarni kell és tenni érte akkor sikerülni fog az egesz :D
De mindig ezt mondják ha távkapcsolat van "hogy legalább nem unják meg egymást." hülyeség.. Mert akit szeretsz azt nem lehet megunni... amikor volt párom és szerettem mindennap vele akartam lenni

Szerintetek egy ilyen tetoválás nagyon sok egy 16 éves lánynak?

http://tetovalasmintak.info/images/p002_1_00.jpg

Legjobb válasz: divatfostetoválás.

divatfostetoválás.
szerintem nem sok.de jól gondold meg mert örökre kell viselned
jól néz ki. ha még nem csináltattad meg gondold el, h majd terhesség után hogy néz majd ki...
tényleg jól néz ki, de én tuti nem rakatnék tetkót magamra. 16/L
De hogyis!!! Én is 16/L vagyok és sokkal nagyobb tetkóm van! Ha ez a tiéd akk nincs miért aggódnod qrva jól néz ki!!!! Tecccik nagyon!!! SZép =)
HA egy lányon tetoválás van, az undorító. Ez persze az én véleményem. 16 évesen meg semmilyen nem kell. 15/F
nagyon szép... de ugyanilyen szép marad 3 gyerek után is 40 éves korodban?
szép tetkó am, de pár év múlva cikinek fogod érezni..ráadásul ha hízol egy kicsit máris csúnya lesz.. :S
Nekem nem tetszik, szerintem az ilyen színes tetkók nem olyan hangsúlyosak, karakteresek. Egyébként meg azt semmilyen tetoválás nem kell egy 16 éves lányra még.Mondjuk késõbb sem, ez lehet, hogy csak a "fiatalság, bolondság" hóbortja. 19/L
Szerintem is annyi a baj vele, hogy nem személyes és az idõ elteltével szerintem nem lesz aktuális már neked ez a minta. Jelenleg azonban nagyon szép! :) 20L
szerintem még várj vele egy picit...nagyon jó néz ki egyébként, de sokan nem is vállalják 18 év alatt a varrást.Hamar elmegy az a 2év és addig még lehet jobban megtetszik egy másik.
Én nem szeretem a tetoválást a csajokon, bár ez nekem is bejön, de szerintem már 20 éves korodban gáz lesz. 16/F
Szerintem nem egy nagy eresztés, nem rossz, de én nem oda és nem ilyen színeset csináltatnék, ez tipikus 16éves csajnak való. 30 évesen meg majd szégyelled. Ha tetkót csináltatnék akkor egy komolyabb fekete nonfiguratív esztétikus mintát tetetnék ami illik egy 25 éves érett nõhöz és 40éves vagány anyához is.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat:)
Soknak nem sok, de másképp nekem nem tetszik.Szerintem válassz valami eredetibb mintát, a csillagos már eléggé átlagos és elcsépelt.
Szép, lapos hassal párosítva még szexi is, csak abba gondolj bele hogyha szülsz egy-két gyermeket az rendesen hazavágja. Ha nagyon akarsz tetoválást akkor inkább a hátadra vagy a lábadra, de egy nõnél ez a terület nem éppen ideális ilyen célokra.
Nem rossz, csak olyan kis csitris! Majd 30-40 évesen rohadt ciki lesz!
nekem fekete fehérbe jobban tetszenék, de nagyon jó kis minta :)
hát hasonlót oan mint Rihanna hátán van oan igne )vmi inet) http://1.bp.blogspot.com/_KIYIkqXBiFs/TBvIYbImPEI/AAAAAAAAAm..

172 cm, 60 kg nagyon sok egy lánynak?

Mindenki azt mondja,hogy nem vagyok duci de én valamiért mégis annak érzem magam. Beállok a tükör elé és mindíg találok valami kifogást. A combjaim nem tetszenek már rég óta,nem tudtok valami jó,bevállt módszert?

Legjobb válasz: Aerob és súlyzós edzés.

Aerob és súlyzós edzés.
kifogást egy testépítõ is fog találni pedig náluk minden ki van maxolva, szóval ne pörögj annyira rá. ez a súly megfelelõ egy ilyen magassághoz.
Semmi értelme nincs a kérdésednek! Azt várod hogy 2 számból és mondatból megtudjuk hogyan nézel ki és hogy mit kéne csinálnod magaddal? Rakjál képet. Ilyen adatokkal lehetsz marha formatlan vagy teljesen jó alakú is..
a magasság sok egy lánynak, a súly pont határeset 33 ffi 174 cm 68 kg
Nekem nagyon is bejön ez az arány.
ha nem vagy megelégedve magaddal nem mások véleményét kell fürkészni, hanem mindent meg kell tenni ami tõled tellik, hogy elérd azt az alakot amit szeretnél... nekem mivel jól oszlott el rajtam, 120kg-nál mondta mindenki, hogy nem vagyok kövér... de én sosem éreztem magam jól a bõrömben, majd 5 éve elkezdtem rendszeresen edzeni, rá 1 évvel már Adonisznak tarottam magam.
Hát én 172 vagyok és jelenleg 63 és egyáltalán nem vagyok duci sõõt...:D Sajnos neked kell látnod, hogy hogy nézel ki.Vagy mutass képet:)
hát ja..
Ok, most már röhögök is, komolyan, még használt is? Ne hülyéskedj már! :DDDD és még meglep, hogy a szüleid szerint nem vagy ép? Mondjuk én szülõként simán megengedném, hogy kiadj érte ennyit, te dolgoztál érte, dobd ki az ablakon nyugodtan, aztán 2 év múlva megkérdezném, most mire lenne neked jó 60.000.? Meglepõdnél a saját válaszodon! N30
Ha a következõ 10 évben minden télen azt hordod akkor nem sok.Esetleg spéci síkabát vagy túrakabát és ki is használnád akkor se sok.1-2 szezonos divatkabát nem ér annyit(szerintem).
Nekem sok. Ha belegondolok, mennyi más vehetnék belõle, nekem nem éri meg. Egy barátnõm rengeteget költ ruhára, minõségi és divatos, márkás darabokat vesz. Neki nem sok, de nála is a kiugró kategória.
Nagyon sok. Maximum 20 ezer Ft-ot adok ki kabátra, de akkor annak tényleg nagyon jó minõségûnek kell lennie, ami több évig kiszolgál....
Igen. Soknál is több. Felöltözöm belõle télen tokától bokáig, és még marad két hét kajára is... miért?
Rengeteg. Miért kérdezed?
Jézusom, igen. Már a kérdést sem értem. Miért szerinted?
nagyon sok
Nagyon jó minõségû öltönyt vettem újat, mellénnyel, két inggel, nyakkendõvel 80.000-ért. (munkám miatt muszáj volt...) Egy kabátért, fõleg egy használtért ez rengeteg pénz.
Hát én egy új kabátnál is meghútnám a határt 10-20 ezernél. Ezt a pénzt inkább költsd másra.
Nagyon sok! Édesanyám vett karácsonyra nekem egy elég jó minõségû Khujo kabátot, ha jól tudom 46.000 Ft volt. Hát amikor megtudtam, hogy ennyibe került (eltitkolta) eléggé kibuktam! Szerintem igazán felesleges ilyen pénzért kabátot venni... Szóval olyan 15-20k-ért nagyon stílusos kabátokat lehet venni. Nekem ez az egy kabátom van ami drága, ezután jön a Heavy Tools pulcsim, ami 12.000 magyar forint volt - szintén szülõktõl. (Erre vágytam, de ez is feleslegesen drága cucc.) Szóval szerintem igenis drága, sokkal olcsóbban is kapsz értelmes, stílusos, márkás kabátot, és marad min a fele a pénznek...:)
Basszus... elõször úgy olvastam , hogy 6000 ft. és nézem a kommenteket. Nem olcsó de talán nem annyira vészes. és amikor feljebb tekertem megint vettem észre hogy egyel több a nulla. És igen. Ez nagyon sok.
Szia! Ez attól függ milyen kabát. Ha például: Prada, akkor még nagyon is olcsó kabát! De igazából, egy használt kabátért, nem kéne ennyit adnod. Mert én, mikor külföldön voltam 218€-ból vettem magamnak egy kabátot, akkor volt az € árfolyama 300FT, és így 65400FT-ból vettem, egy NORMÁLIS, nem használt kabátot. :-)
Egy Burberry kabátért nem sok az, ha meg alig használt, akkor jól jársz vele, mert egy új kb 300.000 Ft
Kétélû ez a helyzet. egyfelõl úgy vagyok vele, hogy aki a pénzt megkeresi, annak legyen már joga úgy elkölteni ahogy akarja, aztán majd a következményeket is (jó vagy rossz) is viselje. Másfelõl viszont a szüleid helyében meg nem tiltanám, de maximálisan helyteleníteném, hogy ilyenre szórod a pénzt. A Burberry abszolút luxusmárka. Az árnak kb. a 80%-a, ha ugyan nem több, maga a márka. Ugyanazt, csak márkajelzés nélkül tizedéért is simán megveheted. Mi a fenének kell neked egy luxuskabát? Nekem 60k-ból a ruhatáram fele kijött, pedig nem járok szakadtan, rongyosan, stb. Megint másfelõl, ha neked MINDENKÉPPEN, abszolút KELL az a kabát (amit azért masszívan kétlek), akkor 60k jó ár, ha megnézed mennyibe kerül újonnan. Viszont így is masszív pénzkidobás szerintem.
Én nem vagyok (sajnos) egy spórolós típus, de hogy 60 ezerért soha az életben nem vennék kabátot, az biztos, nézhet ki akármilyen jól.
Azért a kabátért nem sok. Csak az a baj, amit elég sokan elfelejtenek, hogy ha minden pénzed ráköltöd egy olyan dologra, amit egyébként nem engedhetnél meg magadnak, az cikis. Mert a drága holmik azért "menõk", mert azt hirdetik hogy gazdag vagy. De hát amikor meglátsz egy lepukkant csajt turis ruhákban egy Louis Vuitton táskában, hát a nevetõgörcs kap el. De ugyanez a helyzet ha valaki a 8 kerben lakik egy apró, lepukkant, dohos bérlakásban de megvette a használt mercit hitelre. Szóval nagyon jók a drága és értékes holmik, de azokat tudni is kell hordani, különben csak nagyzolás. És ez esetben nem éred el vele a várt hatást.
Rengeteg és felesleges, abból egy téli ruhatárat vehetnél magadnak.
kvaaaaaasok!!! inkább menj el a ZARA-ba ott hasonló stílus és mégis "csak" 30ezer max.. inkább vegyél még 3 csizmát stb. költsd el okosan!
Hát, én sem engedném meg. Ha már diákmunkában dolgozol, annyi idõs vagy, hogy a pénz értékét nem ártana tudnod felmérni. Oké, biztosan dizájnos, meg menõ darab, de ezt is ugyanúgy lecserélnéd 3 év múlva (ha nem kevesebb), mint a 20 ezreset.
Ha használt, annak én sem örülnék. De egyébként engedném. Mikor költse valaki felesleges dolgokra a pénzét, ha nem tiniként? Egyetemistaként, késõbb családos emberként már nem biztos, hogy megteheti. Egy életben egyszer-kétszer belefér.
Szerintem például egy szép irháért nem lenne sok, de egy sima kabátért igen.
csodálkozol, hogy nem engedik meg az õsök? az a családotok 1, 5-2 havi teljes kaja pénze!!! vegyél inkább egy jóminõségû adidast vagy kilimajarot, esetleg columbiát 20-30 ezerért (jelzem még ez is rengeteg pénz!!!) a maradékot meg tedd félre, vagy vegyél belõle egyéb ruhákat! okosan költsd el azt a pénzt. a szüleid nem viccbõl nem engedik meg. hülyeségre akarod költeni. egy kabát nem ér ennyit! most kell elkezdeni megtanulni a pénz okos felhasználását és megbecsülését!
A kérdező hozzászólása: Egy alig használt burberry kabátot vennék saját pénzbõl (diakmunka), de a szüleim nem engedik meg.
elõször is, én megengedném h. arra költsd amire akarod, te kerested, azt csinálsz vele amit akarsz. másodszor, használt kabátra nem adnék ennyit, kivéve, ha biztos vagyok benne, hogy eredeti burberry a kabát, és nnnnnnaaaaaagyon szeretném. harmadszor, a minõségi meleg kabátokat max. akcióban mutatják meg 20-ért, de inkább 30-tól felfelé. egy columbia v. north face kabát még többe is lehet, és azt nem egy-két télre veszi az ember. ha évente veszek 5-8 ezerért télikabátot (a divat változik évrõl évre), akkor 10 év alatt simán benne van 50- 80 ezerben. a north face kabátom most lesz 8 éves és kutya baja. szóval lehet drága kabátot venni, de nagyon meg kell nézni, hogy az valóban minõségi, több évre kitartó meleg kabát legyen. sok sikert :)

Miért néz rám nagyon sokat egy fiú? Ez azt jelenti, h tetszem neki?

Van egy srác. Nem rég tök jól elbeszélgettünk,mert rossz kedvem volt,ő odajött,megvigasztalt stb. Persze mikor dumáltunk,akkor is csak négyszemközt és mindenkit elküldött.Ezóta a dumálás óta nagyon sokat néz rám.Mikor beszél,aközben is és máskor is. Nemrég odajött hozzánk(én és a bnőm voltunk ott),akart valamit mondani,de nem azt mondta,hanem egy teljesen másat. De látszott rajta,h nem azt akarta mondani. Lehet nekem akart vmit mondani? Nem tudom. Tanácsokat kérek. Ja,a fiú jó pár évvel idősebb.

Legjobb válasz: Szerintem igen.

Szerintem igen.
Beléd eset .


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!