Találatok a következő kifejezésre: Nagyon sokat már (886 db)

Ez az alkat már nagyon sok? Már kövér?

http://m.blog.hu/ne/neszeszer/image/12j%C3%BAnius/size%20zer.. Ilyen alkatom van kb, csak a hasamon van egy icipicivel több háj, meg a karom vastagabb kicsit. Szerintetek nagyon gáz?Már 10 kilót leadtam, még ennyit szeretnék.

Legjobb válasz: Ezt most nem igazán értem. A képen lévõ csaj nekem nagyon sovány és csontos. Ha felszedne 5-6 kg-ot, akkor lenne nagyjából optimális. És õt nevezik teltnek? Ezzel a világgal valami nagy baj lehet. Vagy nekem fura az ízlésem, nem tudom. 22/f

Ezt most nem igazán értem. A képen lévõ csaj nekem nagyon sovány és csontos. Ha felszedne 5-6 kg-ot, akkor lenne nagyjából optimális. És õt nevezik teltnek? Ezzel a világgal valami nagy baj lehet. Vagy nekem fura az ízlésem, nem tudom. 22/f
Szia, megint en vagyok a 3. valaszolo. :) Persze, termeszes h viselhetsz bikinit. strandon ennel sokkal nagyobb emberkeket (noket) is lehet latni. NEM vagy kover.
dehogy kövér, ez még vékony kategória
Én se értem. Ez a nõ vékony és nagyon csinos. A nullás méretre pedig nagyon könnyû nemet mondani, ha az ember megüti a 160-at és elmúlt 14, ugyanis abba 76-56-81 -es méretekkel lehet beleférni. (160 alatt már egészséges súllyal is lehet valaki 0-ás)
A képen lévõ csaj nagyon szép! :D
Látszik rajtad a 10 kilós fogyás? Te már kicsit a kövérebb kategória vagy, de nem gáz, telt. Hogy sikerült fogyni? :)
A kérdező hozzászólása: És még egy kérdés. Fel merhetek venni bikinit?
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen. Igazság szerint egy betegség miatt nem tornázhattam majdnem két évig, így feljött rám 20 kiló. 48ról indultam. Most élvezem hogy mozoghatok, ismét futok, trambulinozok, biciklizek, és görkorizok. Szerencsére inkább izom van rajtam mint zsír, hála annak hogy évekig rendszeresen sportoltam, így most nem olyan nehéz visszaállni.
Egyáltalán nem :) . Én sem vagyok világrengetõ giliszta vékony (:D, mondjuk a képen láthatónál vékonyabb vagyok), és nem is féltékenységbõl mondom, de szerintem a túl vékony lányok "undik"... Ha egy csettintés alatt lehetnék csont-bõr, akkor se fogynék... Szóval, õszintén szólva fogyhatsz még, de ne ess a ló túloldalára!! :) Sok sikert, az eddig leadott kilókhoz pedig gratulálok, nagy munka és kitartást igényelt biztos :)
Szerintem inkább sexy :)
Ez a csaj tök csinos. Se nem kövér, se nem vékony, van mit rajta fogni. 24/L

Túl sós lett a húsgombóclevesem és nagyon sok maradt még. Tudok valahogy segíteni rajta, vagy önthetem ki?

Legjobb válasz: Mindegyik válasz jó én mondok egy sokadikat.Tésztaszûrõvel szûrd le a levest egy edénybe és tedd el külön a levest és külön a húsgombócot.Holnap csinálj pl. egy sajtkrémlevest és a húsgombóc lessz a betétje.Így nem eszitek három napig és igazán finom és gyors.SAJTKRÉMLEVES:Világos vajas rántás,felengeded a levessel,tejszínt és reszeltsajtot teszel bele.Nagyon finom ha a fele trappista a fele füstölt.Addig forralod amíg a sajt felolvad és teljesen síma nem lessz.Fûszerezed fehérborssal,szerecsendióval,pici vegetával.Ha nagyon jót akarsz és van otthon kb 2 dl fehérbort és egy pici konyakot is tehetsz bele.SÓVAL NEEEEEE!!!!! Ha kész beleteszed a megmaradt húsgombócokat és -ha zöldséggel csináltad-azt is.Pompás eledel. Jó étvágyat.(ha nem fog ízleni küldd el e-mail-ban én imádom)

Mindegyik válasz jó én mondok egy sokadikat.Tésztaszûrõvel szûrd le a levest egy edénybe és tedd el külön a levest és külön a húsgombócot.Holnap csinálj pl. egy sajtkrémlevest és a húsgombóc lessz a betétje.Így nem eszitek három napig és igazán finom és gyors.SAJTKRÉMLEVES:Világos vajas rántás, felengeded a levessel, tejszínt és reszeltsajtot teszel bele.Nagyon finom ha a fele trappista a fele füstölt.Addig forralod amíg a sajt felolvad és teljesen síma nem lessz.Fûszerezed fehérborssal, szerecsendióval, pici vegetával.Ha nagyon jót akarsz és van otthon kb 2 dl fehérbort és egy pici konyakot is tehetsz bele.SÓVAL NEEEEEE!!!!! Ha kész beleteszed a megmaradt húsgombócokat és -ha zöldséggel csináltad-azt is.Pompás eledel. Jó étvágyat.(ha nem fog ízleni küldd el e-mail-ban én imádom)
Én is krumplit fõznék bele.Szerintem vizet is önts hozzá, mert ahogy fõzöd úgyis párolog belõle.
Fõzz bele pár szem krumplit.Semlegesíti a sós ízt.
Szia! Merj ki - attól függõen mennyire sós - 4-5 merõkanál levest, pótold vissza vizzel, majd ízesítsed vissza egy kicsit. (Mindenképp melegítsd össze.) Üdv!
Elsõ vagyok.Próbáld ki a krumplis trükköt.Ha felhígítod vízzel, akkor a többi ízt is elveszíted, nemcsak a sót.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, a krumplis ötlet jó, de ez az utolsó is jónak hangzik, holnap mindenképpen kezdek vele valamit!Köszönöm még egyszer.
Sapphire Vapor-X-et ajánlom a hûtése miatt.

Több mint egy éve vagyunk együtt a párommal, de mostanában nagyon sokat marjuk egymást. Mit tegyünk ezen kialakult helyzetben?

több mint 12 hónap után történt meg az els? együttlét...azóta folyton az érezzük, hogy kell a másik, hogy nem birjuk egymás nélkül...

Legjobb válasz: Mi amikor elmegyünk pl vásárolni, mindig egymásnak esünk pl plázában is :D a mosdókban, nem túl romantikus, dehát... meg mcdonaldsban :D meg mindenhol :D naponta kb 4-5ször :DDD ahol csak lehet, autóban, liftben bárhol. LOL, kicsit túlárad a szenvedély :DDD

Mi amikor elmegyünk pl vásárolni, mindig egymásnak esünk pl plázában is :D a mosdókban, nem túl romantikus, dehát... meg mcdonaldsban :D meg mindenhol :D naponta kb 4-5ször :DDD ahol csak lehet, autóban, liftben bárhol. LOL, kicsit túlárad a szenvedély :DDD
Beszéld meg anyukáddal, hogy ne zargasson. Vagy irigyli tõletek? Talán azt szeretné, hogy rossz legyen nektek? Vagy talán nem is tud róla? Akkor mondd el sürgõsen!
akár együtt is alhatnál a pároddal. Anyukáddal beszéld meg, hogy ne szóljon bele az ügyeitekbe, nagyok vagytok már. Az ajtódat meg zárd be, amikor nálad van a kedvesed. Akár hosszúhétvégézni is elmehettek valahová.
A harmadik válaszoló vagyok. Megértelek, egy idõsek vagyunk és hasonló a helyzetem. Annyi különbséggel, hogy én nagyjából megtudtam oldani a problémát. Az én anyám is vaskalapos, de mi szerencsére sokadik nekifutás után, megbeszéltük a dolgokat, és õ is belátóbb lett. Tudom milyen nehéz errõl beszélni egy anyával, ha nem jó a viszonyotok, de el kell érned nála, hogy ne csak a kislányát lássa benned, hanem már a felnõtt nõt is...elöszõr nehéz lesz, de kitartás.
A kérdező hozzászólása: de nekem ez tényleg probléma...és nemtudom hogy megoldani...:(
A kérdező hozzászólása: igazából nem tudom megbeszélni anyukámmal, nem is nagyon szoktunk errõl beszélni, inkább a fejét a homokba dugja, szerintem tudja, csak "nem akarja tudni"...ja és a szobámat nem tudom zárni:(
A kérdező hozzászólása: köszi:)

Hosszú évek óta fáj A hasam jobb oldalt lent. Mitől lehet milyen betegség lehet az oka? ha összebújok a párommal az is nagyon fáj! Már alig tudom élvezni A szexet! Sok vizsgálaton voltam már de nem találtak semmit. Lehet petefészek rák vagy ciszta?

hova menjek hogy végre elmúljon?tuti hogy az orvosok valamit nem vesznek észre mert csak félvállról vesznek mindent!csak nehogy kés? legyen!!!!!!:(

Legjobb válasz: Tisztelt kérdezõ! Annyit tudok tanácsolni,keressen egy jó maszek nõgyógyászt.Ehhez persze kissé megkell nyitni azt a pénztárcát,de hát mégis csak az egészségünkrõl van szó.Mondja el neki a panaszokat,és kérjen alapos kivizsgálást. Tudom mirõl beszél amikor azt mondja ön szerint nem veszik észre.a kisfiam összecsúszott belekkel született,amit 4 hónapig nem vettünk észre,csak annyit hogy nagyon nehezen ment a kakilás,volt hogy 4-5 napig nem kakilt és ezmiatt 4-5 naponta ambulanciára rohangáltunk,hogy megkakiltassák.Amikor kérdeztem az orvosokat nem lehet hogy valami baja van azt mondták á dehogy hiszen a születés utáni hasi ultrahang nem muatott semmi problémát,azt felelték sok gyereknél vannak gondok a kakilással az elsõ fél évben,fõleg a fiúknál. Aztán elérkezett tavaly augusztus 14.-e és arra keltünk fel,hogy az akkor négy hónapos babánk tiszta láz,és megállás nélkül hányt.Nagyon rossz állapotban volt,nem akart mosolyogni,és errõl tudtuk hogy nagy a baj(megállás nélkül vigyorog),és állandóan aludt.Bementünk vele házidokihoz,aki megvizsgálta,és mondta hogy valószínüleg valami gyomorrontást kapott,vagy valami egyszerû vírust,ha két napig nem változik a helyzet ad beutalót hasi ulrtahangra.Nyugodt szívvel haza küldött minket.De nem javult semmi miután hazaértünk.Állandóan aludt nem tudtuk felkelteni,próbáltam beleerõltetni egy kis folyadékot,de nem nagyon ment,rettenetesen meg voltam rémülve,és éreztem hogy itt valami komolyabb baj lesz.És akkor még nem is tudtuk,hogy a kisfiam akkor már az életéért küzdött.Este fürdetés után megpróbáltam belerakni egy kis tejcsit cumisüvegbõl,mert nem volt ereje szopizni,és ez volt a szerencsénk.Egy picit evett belõle,és a hirtelen bevitt kaja után rögtön bekakilt.Sosem kakilt már este,de most igen,és akkor mikor tisztába raktam észrevettem,hogy tiszta véres-zselés a kakija.Azonnal öltöztünk be az ambulanciára,ott már amikor meghallgatták a hasát,már láttam az orvoson hogy nagy a baj,soron kívüli azonnali ultrahang,és már közben hívták a sebész fõorvost,hogy azonnali mûtét lesz.Én már akkor nem nagyon voltam magamnál és csak fogtam a fiam,mentünk az ultrahangra,ahol egy idõsebb hölgy volt aki megvizsgálta,és megtalálta a bajt.Fél órán belül már a mûtõben volt az életem,és megmentették az életét.Az orvos elmondta,hogy összecsúszott belekkel született,ami eddig így meg úgy próbált dolgozni,de a mai napon feladta a munkát,ezért került ilyen állapotba a fiam,és már csak órái voltak vissza.Ma is csak arra gondolok,ha akkor nem erõltetem bele a tejcsit és nem kakilja össze magát,miután lefektettem reggelre már meghalt volna.Úgyhogy ne késlekedj te sem,sosem lehet tudni milyen nagy a baj,ha te érzed hogy valami nem stimmel,addig menj amíg meg nem találják az okát. Sok sikert!

Tisztelt kérdezõ! Annyit tudok tanácsolni, keressen egy jó maszek nõgyógyászt.Ehhez persze kissé megkell nyitni azt a pénztárcát, de hát mégis csak az egészségünkrõl van szó.Mondja el neki a panaszokat, és kérjen alapos kivizsgálást. Tudom mirõl beszél amikor azt mondja ön szerint nem veszik észre.a kisfiam összecsúszott belekkel született, amit 4 hónapig nem vettünk észre, csak annyit hogy nagyon nehezen ment a kakilás, volt hogy 4-5 napig nem kakilt és ezmiatt 4-5 naponta ambulanciára rohangáltunk, hogy megkakiltassák.Amikor kérdeztem az orvosokat nem lehet hogy valami baja van azt mondták á dehogy hiszen a születés utáni hasi ultrahang nem muatott semmi problémát, azt felelték sok gyereknél vannak gondok a kakilással az elsõ fél évben, fõleg a fiúknál. Aztán elérkezett tavaly augusztus 14.-e és arra keltünk fel, hogy az akkor négy hónapos babánk tiszta láz, és megállás nélkül hányt.Nagyon rossz állapotban volt, nem akart mosolyogni, és errõl tudtuk hogy nagy a baj(megállás nélkül vigyorog), és állandóan aludt.Bementünk vele házidokihoz, aki megvizsgálta, és mondta hogy valószínüleg valami gyomorrontást kapott, vagy valami egyszerû vírust, ha két napig nem változik a helyzet ad beutalót hasi ulrtahangra.Nyugodt szívvel haza küldött minket.De nem javult semmi miután hazaértünk.Állandóan aludt nem tudtuk felkelteni, próbáltam beleerõltetni egy kis folyadékot, de nem nagyon ment, rettenetesen meg voltam rémülve, és éreztem hogy itt valami komolyabb baj lesz.És akkor még nem is tudtuk, hogy a kisfiam akkor már az életéért küzdött.Este fürdetés után megpróbáltam belerakni egy kis tejcsit cumisüvegbõl, mert nem volt ereje szopizni, és ez volt a szerencsénk.Egy picit evett belõle, és a hirtelen bevitt kaja után rögtön bekakilt.Sosem kakilt már este, de most igen, és akkor mikor tisztába raktam észrevettem, hogy tiszta véres-zselés a kakija.Azonnal öltöztünk be az ambulanciára, ott már amikor meghallgatták a hasát, már láttam az orvoson hogy nagy a baj, soron kívüli azonnali ultrahang, és már közben hívták a sebész fõorvost, hogy azonnali mûtét lesz.Én már akkor nem nagyon voltam magamnál és csak fogtam a fiam, mentünk az ultrahangra, ahol egy idõsebb hölgy volt aki megvizsgálta, és megtalálta a bajt.Fél órán belül már a mûtõben volt az életem, és megmentették az életét.Az orvos elmondta, hogy összecsúszott belekkel született, ami eddig így meg úgy próbált dolgozni, de a mai napon feladta a munkát, ezért került ilyen állapotba a fiam, és már csak órái voltak vissza.Ma is csak arra gondolok, ha akkor nem erõltetem bele a tejcsit és nem kakilja össze magát, miután lefektettem reggelre már meghalt volna.Úgyhogy ne késlekedj te sem, sosem lehet tudni milyen nagy a baj, ha te érzed hogy valami nem stimmel, addig menj amíg meg nem találják az okát. Sok sikert!
Szomorú tény, de igaza lehet az elõttem lévõnek! Ilyen a magyar orvoslás!(Tisztelet a kivételnek!) Õszintén remélem, és kívánom, hogy minden rendben legyen! :) Az elsõnek, pedig üzenem, nagyon tanulságos volt olvasni a válaszát!Azóta jól van a kisfiú? :) :-)
Igen köszönjük jól van!Azóta semmi gond!Hála az égnek és a dokiknak akik akkor éjjel ügyeltek! Az a baj hogy manapság már pénz kell ahhoz, hogy az embert ember számba vegyék a kórházakba. A kérdezõnek üzenem, hogy jobboldali alhasi fájdalom lehet vakbélgyulladás is, vagy hugyhólyag gyulladás. A vakbélgyulladással viszont nem szabad sokáig játszani, úgyhogy mihamarabb doki.Kérjél alapos kivizsgálást, JOGOD VAN HOZZÁ!Nem tagadhatják meg!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!voltam nõgyógyásznál azt mondta húgyhólyag gyulladás.kliont kaptam meg egy antibiotikumot ami egy tasak por és 3 napig hat.félek hogy nem IS ez a bajom és nem IS érzem jól magam tõle.izomgyengeséget érzek holott mellékhatása szinte alig van a tájékoztatóban.
Szia! Csak most bukkantam a kérdésedre. Lett valami eredmény? Nekem pár hete fáj, szúr a bal oldalon a hasam alja. De elviselhetõ. No-Spa-n élek :)
Elõzõ vagyok. IBS-re nem gondoltál?

Másnak is csinálja ezt a babája? 8 hónapos és mostanában megfigyeltem sokat csinálja, hogy veszi a nagy levegőt és nagyon sokáig bent tartja. Már azt hiszem baja van, mikor egyszer csak kiengedi és nézelődik, játszik tovább.

Legjobb válasz: A babák nagyon sok különös dolgot csinálnak de szerintem nem kell megijedned, mivel még nagyon pici a tüdeje ezért szerintem jót is tesz neki mert erõsíti, legalábbis ezt hallottam több szülõtõl és orvostól :) Nekem a kis öcsém csinálta ezt , de õ akkor amikor sírt és nagyon soxor már el is lilult a szája amikor sokáig bent tartotta a levegõt , de az orvosok szerint ez normális :S

A babák nagyon sok különös dolgot csinálnak de szerintem nem kell megijedned, mivel még nagyon pici a tüdeje ezért szerintem jót is tesz neki mert erõsíti, legalábbis ezt hallottam több szülõtõl és orvostól :) Nekem a kis öcsém csinálta ezt , de õ akkor amikor sírt és nagyon soxor már el is lilult a szája amikor sokáig bent tartotta a levegõt , de az orvosok szerint ez normális :S
6/L csinál ilyet
A kérdező hozzászólása: A 6/L az 6 hónapos lányt jelent?

Ioffernél hogyan kell vásárolni? Már vásároltam, megérkezett 2 termék, de nagyon sok mindent nem értek, és sok terméket még nem kaptam meg, igazából nem is tudom hogy megvettem-e már.

Elsőnek is , ha rámegyek hogy vásárlási aktivitásom , akkor ott kirakja a vásárolt termékeket , miét vannak eggyesek narancs sárgával bejelölve ? ill. ott van valamilyen kis lenyíló fül , ahol ki lehet választani h mark payment sent , v request tracking No. , v. Mark item received , ezek micsodák ? Valamint ha egy termékre rámegyek , pl. napszemüvegekre , és van egy kép , mondjuk 24 különböző féle szemüveg fel van tüntetve és mindegyik mellé 1 szám van írva , a szín kiválszatásánál pedig csak 3 szín van , és ha rámegyek az egyikre, akkor előjön pl. a szemüveg dobozának a képe ... hol kell írni az eladónak , hogy hanyas számú terméket szeretném ? ill. mikor vásárlás előtt , után ? Ha valaki tud valami youtube vidit , v iofferről egy magyar forumot v útmutatót mutatni az jó lennne ( az angolom nagyon rossz , épp ezért nem is értem annyira az ioffert) Ill. tudtok valamilyen másik oldalt ami kicsit egyszerűbben lehet használni ? v ez is egyszerű ?

Legjobb válasz: Túl bonyolítod az egész dolgot Ott a vásárlási aktivitásodnál a narancssárga és a zöld szín azt jelöli hogy elfogadtad-e az ajánlatot meg ilyenek azzal nem kell foglalkoznod A többivel se nagyon amiket leírtál Request tracking number az azt jelenti hogy elkéred a csomagszámot ha még nem küldte el az eladó mark payment sent ( elküldted a pénzt) mark item received megkaptad a dolgot) a ha van több szám akkor leírod kommentben a számot és kiválasztod a színt még de ha tudsz angolul akkor meg lehet beszélni az eladókkal mert õk elég jól tudnak nekem ez a tapasztalatom

Túl bonyolítod az egész dolgot Ott a vásárlási aktivitásodnál a narancssárga és a zöld szín azt jelöli hogy elfogadtad-e az ajánlatot meg ilyenek azzal nem kell foglalkoznod A többivel se nagyon amiket leírtál Request tracking number az azt jelenti hogy elkéred a csomagszámot ha még nem küldte el az eladó mark payment sent ( elküldted a pénzt) mark item received megkaptad a dolgot) a ha van több szám akkor leírod kommentben a számot és kiválasztod a színt még de ha tudsz angolul akkor meg lehet beszélni az eladókkal mert õk elég jól tudnak nekem ez a tapasztalatom

Sokat sír 2-3 hónapos babátok? Az enyém nagyon sokat, és már nagyon nehezen bírom. Mikor lesz jobb?

Legjobb válasz: Nem akarlak elkeseríteni de elég sokáig,ha már nem sír,akkor ordít és hisztizik....

Nem akarlak elkeseríteni de elég sokáig, ha már nem sír, akkor ordít és hisztizik....
*fog még tartani
Szia! Elsõ babánk fél éves koráig ordított, voltunk uh-on, vérvételen, mindenféle kivizsgáláson. Aztán egyszer abbahagyta, én már tiszta depi voltam. Kitartás!
A kérdező hozzászólása: Kedves Elsõ ! Köszi, van egy három évesem is:) Csak Õ az elsõ 6 hétben sírós volt, aztán "lenyugodott". Kicsi fiam meg mintha most kezdene belejönni...
Szopik vagy tápszeres? Kólikás? Tejallergia kizárva? NEhéz ételeket eszel-e ha szopik? Mitõl sírhat, azt tudod, milyen idõszakokban jön elõ, milyen helyzetben? Kézben függõleges pózban megnyugszik? Hú, sokat tudnék kérdezni, mert nekünk 5 hónapos korig tartott, mire kiderült, mi a baj és átálltam a tejmentes táplálkozásra (az legalább 1 hónap a fehérje kiürülése miatt), illetve rátaláltunk a hordozókendõre, ami nagyon sokat segített...
Szia! Nálunk is úgy volt, hogy 3 hónapos korában kezdett igazán belejönni. Nekem is volt nagyon sok elméletem (reflux, tejallergia, húgyúti fertõzés). De úgy látszik, hogy csak és kizárólag a fogzás. 4 hónapos korában bújt ki az elsõ és azóta folyamatosan jönnek, most már 9 hónapos és 7 foga van. A bukásokat elnötte, a tejmentes diéta semmin se változtatott, a vizelete pedig kezd javulni (néha még becsúszik egy pozitiv lelet). Amúgy most már a hiszti is gazdagítja a sort, fõleg pelenkázáskor és öltözéskor. De már jobb mint 3-4 hónaposan volt, általában van 2 hét ordítos idõszak, aztán két hét amikor aránylag jó kedve van, de éjszaka általában óránként felsír. Ja és a fogzásra való szerek nem használtak, egyedül a nurofen, de azt nem akarom adni neki.
A mienk a hasfájás végéig üvöltött, aztán balhés sírós volt kb fél éves koráig míg nem tudott ülni mozogni és elfoglalni magát.Most angyalpofa!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Én is próbálok mindent, de nem javul. Viszont kiderült hogy feszes az izomzata, ezért Dévény tornára kell járnunk. Szerintetek ettõl is lehet sírós?
Mi is jártuk Dévényre nagyon jó hatással volt rá. Be tudod tenni hordozókendõbe? Az nagyon jó sírásra. Megnyugszik tõle. Próbáld megfigyelni hogy felhúzza-e felrántja-e a lábát ha sír akkor fáj a hasa, akkor azokat a szereket nézd meg amik arra jók pl Colief ceppek. Kitartás! Kicsit növöget és jobb lesz! Picit add át egy órára valakinek aki segíthet!

Ha egy baba már babakorában is remek étvágyú (nagyon sokat, jól szopizik) az már előrevetíti, hogy kisgyerekként is jó evő lesz?

Legjobb válasz: Nem feltétlenül sajnos.A kisfiamnak baba ként nagyon jó étvágyú volt, sokat szopizott, amikor a hozzátáplálást elkezdtük akkor is rendesen evett, sokan megirigyeltek. Most 3 éves és úgy kell belekönyörögni az ételt.

Nem feltétlenül sajnos.A kisfiamnak baba ként nagyon jó étvágyú volt, sokat szopizott, amikor a hozzátáplálást elkezdtük akkor is rendesen evett, sokan megirigyeltek. Most 3 éves és úgy kell belekönyörögni az ételt.
Az én aprócska ám pufók gyermekem mindig imádott szopizni, 6 hós koráig csak anyatejes volt, most 15 hós, még mindig szopik kicsit és mellette nagyon jó étvágya van, nem válogatós, sõt inkább le kell néha beszélni :) , pedig édességet sosem kap és igyekszem fõleg zöldeket tolni elé. Remélem, ilyen marad :)
Ha anyatejrõl van szó - fiam bármennyit megeszik belõle(m). Iszonyatos mértékben gyarapodik. Viszont a hozzátáplálás kész gyötrelem... 7, 5 hónapos
az én fiam is nagyon jól szopizott aztán a hozzátáplálás kínszenvedés volt mindent kiköpött, boltit, házit, ha anyatejet tettem hozzá azt is. Kb 1, 5 éves koráig max gyümölcsös dolgokat evett meg. Most 5 éves már az igazi mumus kajákat is megeszi mint p. a spenót meg a tökfõzelék.
Az 5ös hsz vagyok, ezzel is egyetértek hogy nem kergetjük a gyereket az asztal körül meg nem tuszkolunk bele még egy falatot mert megutálja az egészet. Na én ezt most maximálisan betartom a második gyereknél: eredménye hogy hetek óta nem eszik rendes ételt. Vitamint kap, betegnek nem beteg, úgyhogy most várom hátha "észre tér".
Mondjuk az a része nem feltétlen rossz egy nagyobb gyerkõcnél(nem a 6 hónaposnál nyilván) hogy ha nem eszi akkor nem kínálunk fel neki 25 félét hogy valamit belekönyörögjünk. Amúgy én se látok összefüggést sajnos. Nekem a fiam rossz evõ volt mindig is, a hozzátápláláskor is (6hósan kezdtük) utána is, bölcsis korában és most óvodásan is. A lányom gyönyörûen szopizott, nagyon szépen evett hozzátápláláskor is 1 évesen is zöldségeket gyümölcsöket, tejterméket, kenyeret, húsfélét mindent evett jó étvággyal. Most 2 éves és borzasztóan válogat.Múltkor csak savanyú uborkát vagy céklát evett napokig meg reggel egy kis üres kenyeret.
A második válaszoló már megint jó nagy butaságot írt. (Szokásához híven). Nem hiszem, hogy van arra recept, hogy jó evõvé tegyünk egy gyereket, de ha van is, az nem a korai hozzátáplálás. Mi 6 hónaposan kezdtük a gyümölcsöket, azóta pont egy év telt el, és nagyon jó evõ szerencsére. Ezt nem a saját érdememnek tartom, szerencsém van és kész. Persze vannak bizonyos alapszabályok, amik inkább hosszú távon hozzák meg a gyümölcsüket, ilyen, hogy pl. soha egy falattal sem tuszkolunk többet a gyerekbe, mint amnennyit jó étvággyal megeszik, így megalapozzuk az ételhez való egészséges viszonyt, és talán elkerüljük a késõbbi táplálkozási zavarokat. Persze tudom, könnyen beszélek. Az viszont biztos, hogy keménykedéssel pont ellenkezõ hatást érhetünk el. Jó példa erre az anyukám, akit gyerekkorában folyamatosan tömtek, mert rossz evõ volt, órákat kellett a kihûlt fõzelék fölött ülnie, és még most, ötvenen túl sem képes egy jót enni.
Nálunk a tápszert nagyon utálja. Nem szívesen eszi meg. Remélem azért majd jobban megeszi azt, amit mi szoktunk.
Nem feltétlenül. Az a baba lesz jó evõ, akinél korán megkezdik a rendes ételek adását, és nem engedik válogatni. Természetesen nem arra gondolok, hogy 3-4 hónaposan csülökpörköltet kapjon. De 4 hónaposan már kaphat levesben fõtt zöldséget, késõbb a fõzelékekbõl, tésztákból stb. is ehet. Ha nem eszik, akkor el kell vinni az asztaltól, és csak a következõ étkezésnél kaphat újra. Így megtanulja, hogy az asztalnál enni kell.
A kérdező hozzászólása: Nos, akkor nekem is szerencsém volt az elsõ lányommal. hihetetlenül sokat és jól szopizott. 6 hósan kezdtem a hozzátáplálást. Most 21 hónapos és jóformán dugni kell elõle az ételt mert folyton csak enne és enne és enne. Most az 5 hetes lányom még többet és jobban eszik mint a testvére.ezért érdekelt, h van -e összefüggés. Köszönöm hogy irtatok.

Ma egész nap mensi szerűen görcsöl az egész hasam, meg a derekam. Megnéztem, nem most kellene megjönnie, tehát nem attól. Akkor ez haskeményedés már? Ja és két napja nagyon sokat görcsöl a bal vádlim és a bokáim is be vannak ma dagadva.

22 hetes vagyok.Mit csináljak?Nem tudok, hogy ülni már.

Legjobb válasz: Szia! Menj el orvoshoz. Valószínûleg pihenést fog rendelni, és magnéziumot felírni. A keményedés nem olyan, mint a mensis görcsök, de az, hogy görcsölgetsz és a vádlid is görcsöl egyértelmûen ásványi anyag hiányra utal. (magnézium, kalcium) Az ülés ilyenkor nem jóm próbálj meg inkább feküdni. Ja, és ne idegeskedj, én 18 hetesen kezdtem keményedni, görcsölgetni, aztán 20 hetesen már nagyon rossz volt. Itthon kellett maradnom, sokat pihentem és szedtem a magnéziumot. Most már 38 hetes vagyok, és már alíg várom, hogy találkozzak a babámmal.

Szia! Menj el orvoshoz. Valószínûleg pihenést fog rendelni, és magnéziumot felírni. A keményedés nem olyan, mint a mensis görcsök, de az, hogy görcsölgetsz és a vádlid is görcsöl egyértelmûen ásványi anyag hiányra utal. (magnézium, kalcium) Az ülés ilyenkor nem jóm próbálj meg inkább feküdni. Ja, és ne idegeskedj, én 18 hetesen kezdtem keményedni, görcsölgetni, aztán 20 hetesen már nagyon rossz volt. Itthon kellett maradnom, sokat pihentem és szedtem a magnéziumot. Most már 38 hetes vagyok, és már alíg várom, hogy találkozzak a babámmal.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a tanácsot. ittam egy magnézium pezsgõtablettát, valamivel jobb lett. Sajna dolgozok, úgyhogy muszály ülnöm még egy órát.
Szia. Nekem tegnapelõtt fájt ilyen mensi szerûen a hasam, a derekam, és a lábam is. Szerencsére elmúlt. Nekem azt mondta az orvosom, hogy ez elõ fog fordulni az egész terhesség alatt végig, fõleg olyankor, ha nagyobbat nõl a méhem, ill. a baba. Pihenj, vegyél be egy no-spát, nekem az segített, azt nyugodtan lehet szedni. Minden jót! 30 hetes kismam.
Szia!!!Nekem is szokot fájni a hasam meg a derekam, a medence csontom meg anyira fájt , hogy fel kellni alig bírtam az ágybol .Mondtam is az orvosnak õ magneB6-ot ajálotta és nagyon jo rá , napi 1-2 szemet vedtem be.Probáld meg!! Nekem be vált.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!