Találatok a következő kifejezésre: Nagyon sokat jóslófájásaim, és (4 db)

35 hetes terhes vagyok ikrekkel! Eddig minden jól ment, de mostanában már sok a jóslófájásom és nagyon fáj a ott alul is! Ez normális, vagy most már közel a szülés?

Legjobb válasz: Felénk már ilyenkor be szokták fektetni az ikres kismamákat, mert sokkal több a komplikáció lehetõsége. Barátnõm jól érezte magát, nem feküdt be, baj is lett belõle. Nem ijesztegetni akarlak, de az ikerterhesség alapból veszélyeztetett kategória és beszélnék a dokimmal. Sogornõm már a 32. héttõl bent feküdt, pedig nem volt gond, csak az orvosa lelkiismeretes volt: 38. hétre születtek a fiúk, nagyon szép súllyal: 2900 és 3100-al.

Felénk már ilyenkor be szokták fektetni az ikres kismamákat, mert sokkal több a komplikáció lehetõsége. Barátnõm jól érezte magát, nem feküdt be, baj is lett belõle. Nem ijesztegetni akarlak, de az ikerterhesség alapból veszélyeztetett kategória és beszélnék a dokimmal. Sogornõm már a 32. héttõl bent feküdt, pedig nem volt gond, csak az orvosa lelkiismeretes volt: 38. hétre születtek a fiúk, nagyon szép súllyal: 2900 és 3100-al.
Igen ez normális lehet, tested készit fel rá... DE, azért legyél ovatos pihenjél, ha pihenésre elmúlik akkor csak josló. Minden jót 4gyermekes anyuka 36hkm.
Ikrekkel nincs tapasztalatom, de ezt leszámítva azt mondanám hogy normális.
Az a baj, h lehet nincs a kérdezõnek saját orvosa, akkor meg ...rája. Mindenesetre tényleg veszélyeztetett kategória vagy ikrekkel, szerintem mindenképp nézesd meg magad az orvossal/orvosoddal!
A kérdező hozzászólása: Külföldön vagyok terhes, itt nincs saját orvos és sokkal kevesebb a vizsgálat is.Köszi az eddigi válaszokat, akkor még türelmesen várakozom :-)már nem lehet olyan sok hátra
Szia! Nyugi, teljesen normális, már közeledik a nagy nap :-) Sokat pihenj, ne terheld túl magad, ne erõlködj, ne idegeskedj, lazán, nyugodtan, vidáman :-) Én 36. héten szültem (császárral) és nem volt elõtte egyetlen jóslófájásom sem, viszont amikor mentem (többet gyalogoltam), akkor azért eléggé lehúzott a hasam és volt, amikor nagyon nyomott valamelyik baba valamelyik testrészemet (pl. bordát vagy a vesémet).
Szia, azon túl, hogy csatlakozom az elõttem szólókhoz, szeretnék feléd jelezni, hogy ilyenkor már az ikresek már "minden percesnek" számítanak. Nekem az ikreimmel a 28. héttõl fájt ott lent, mert az "A" baba rajta ült a kijáraton. :) Ha megkaptátok a tüdõérlelõt és jó a súlyuk is, akkor dõlj hátra - semmi hajlás, emelés, lépcsõ, stb., mert minden beindíthatja a szülést. sok boldogságot!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Kedden kell befeküdnöm, megindítják a szülést!Remélem minden rendben lesz!Szurkoljatok nekünk!
Szoritok! 4gyermekes anyuka.

38hetes vagyok és ma nagyon sokat görcsöl a hasam és sokat is pisilek és a hasam is megy mitöl lehetnek ezek? Ez már joslofájás?

Legjobb válasz: Háát, a hasmenés az lehet a szülés jele... Szerintem pakolj össze, mert nemsokára anyuka leszel! Ha nagyon görcsölsz, akkor meg azonnal hívd az orvosod!!!! Komplikációmentes, gyors szülést!

Háát, a hasmenés az lehet a szülés jele... Szerintem pakolj össze, mert nemsokára anyuka leszel! Ha nagyon görcsölsz, akkor meg azonnal hívd az orvosod!!!! Komplikációmentes, gyors szülést!
Szia, lehetséges, én is többször voltam wc-n, amikor elkezdõtek a rendes fájásaim.

Nagyon sokat vannak jóslófájásaim, és napról napra erősebbek.A hasamaljában egyszerre görcs, és szúrások vannak. A derekam nagyon fáj, és most annyirra vizesedem, hogy még az arcom is bedagad. Közel lehet a szülés?

Június 10 re vagyok kiirva.Köszike a válaszokat.

Legjobb válasz: Azt még kihagytam,hogy szinte egész nap kemény a hasam,és mikkor jönnek a görcsök mindig nagyvécére kell mennem.Gondolom hogy a szülés elõjelei,mert van egy kisfiam de azzal úgy indítottak szülést,és nem voltak elõtte tüneteim.

A kérdező hozzászólása: Azt még kihagytam, hogy szinte egész nap kemény a hasam, és mikkor jönnek a görcsök mindig nagyvécére kell mennem.Gondolom hogy a szülés elõjelei, mert van egy kisfiam de azzal úgy indítottak szülést, és nem voltak elõtte tüneteim.
Szia! Nekem ugyanígy kezdõdött, mindkét babinál!! Utána 7, illetve 5, 5 óra múlva kibújtak. Szép szülést! :o)
A kérdező hozzászólása: Nekem ez már több napja van, csak nem rendszeressen jönnek a fájások, ez 4-5 napja megy így.Nagyon jó volna hétvégén szülni.Olyan tudatlan vagyok, mert az elsõnél még jóslófájásom sem volt.Köszönöm a válaszokat!!!
3 nap joslófájás után szültem mosolyogva a 2. babám. Szép szülést neked!


37 hetesek vagyunk. Ha mindennap majdnem ugyanabban az időpontban görcsöl a hasam és elég sokáig tart, azok a jóslófájások? Sokan azt mondják, hogy nagyon lent van már a hasam. Azt jelenti, hogy nemsokára szülni fogok?

Legjobb válasz: Rakd a melled alá a tenyered víszintesen és ha egy tenyérnél jobban lent van a hasad akkor hamarosan itt az idõ,ezt régi öregek mondták nekem,5-ször szültem és mindeggyik babánál igaz volt.Lehetséges hogy jósló fájásaid vannak bár azok nem egyszer jelentkeznek naponta hanem többször,de az is lehetséges hogy a baba ékelõdik be és felkészül arra hogy a világra jöjjön.Ha mégis jóslófájások az akár eltarthat még akár 1-2 hétig is.Könnyû szülést kivánokneked.

Rakd a melled alá a tenyered víszintesen és ha egy tenyérnél jobban lent van a hasad akkor hamarosan itt az idõ, ezt régi öregek mondták nekem, 5-ször szültem és mindeggyik babánál igaz volt.Lehetséges hogy jósló fájásaid vannak bár azok nem egyszer jelentkeznek naponta hanem többször, de az is lehetséges hogy a baba ékelõdik be és felkészül arra hogy a világra jöjjön.Ha mégis jóslófájások az akár eltarthat még akár 1-2 hétig is.Könnyû szülést kivánokneked.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!