Találatok a következő kifejezésre: Nagyon sokat a kutyám, mi (18 db)

Nagyon sokat vakaródzik a kutyám, mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Bolhaírtóval próbálkozz!

Bolhaírtóval próbálkozz!
Allergiás is lehet valamitõl.
a BOLHA az oka mindennek nem el hiheted!!!
nem feltétlenül bolha ha a fületövénél vakarózik, akkor a bûzmiriggyel elet gond, vidd el állatorvoshoz
Milyen kutyus??? Lehet hogy sokat van fürdetve ekcémás a bõre? Az is számít, hogy hol vakarózik.Állatorvos!!! Ne hagyd szenvedni!!!
Ha kölyök akkor szõrváltása lehet.
az én kutyámnak az élete a vakarózásból áll sajnos, mivel ekcémás :(
Bolhák.

Fél a kutyátok a gyerekektől? Mit mondasz az anyukának, hogy ne engedje közel a gyerekét, mert baj történhet? Nálunk nagyon sok gyerek van és nagy részük erőszakos, nem érti, hogy haraphat a kutya.

Legjobb válasz: Van olyan kutya, aki nem bírja a kölyköket. Fõleg befogadott kutyáknál fordul elõ, mert soknak van rossz élménye a gyerekekkel, jól szocializált kutyánál elég ritka. Az anyukáknak pedig nyugodtan mondd meg, hogy a kutya nem bírja a gyerekeket, ne engedjék oda õket. Néhány szülõ sajnos nagyon felelõtlen, szóval ne bízz a józan ítélõképességükben, hanem tájékoztasd õket!

Van olyan kutya, aki nem bírja a kölyköket. Fõleg befogadott kutyáknál fordul elõ, mert soknak van rossz élménye a gyerekekkel, jól szocializált kutyánál elég ritka. Az anyukáknak pedig nyugodtan mondd meg, hogy a kutya nem bírja a gyerekeket, ne engedjék oda õket. Néhány szülõ sajnos nagyon felelõtlen, szóval ne bízz a józan ítélõképességükben, hanem tájékoztasd õket!
Harap a kutya nem szereti a gyerekeket.Ennyi.
Ezt ne hagyd ennyiben, mert komoly következmények lehetnek, ha egyszer odakap egy kölyöknek és az anyja hisztit csinál belõle. Vidd el egy kutyasuliba terápiára, ahol fokozatosan felépítik a kutyában a bizalmat. Alapból egy kutya sem utálja az embereket, ezt ki lehet nevelni belõle.
szia! Nekem a beaglem utálta a gyerekeket. Én egyszerûen ezt figyelembe vettem, és nem vittem oda. Ennyi. A mudim szereti õket, hagyja is, hogy simizzék séta közben. De nem igazán élvez, csak hagyja. Ezen látszik, hogy minden kutya más. A szülõk meg úgy odaengedik a mudimhoz a gyerekeket, hogy sokszor nem is látom õket, mikor a gyerek már a kutyámat simogatja! Pedig magas, nagyobb alkatú mudi, nem az a "törpe".
miénk imádja a gyerekeket, imádja ha körbeveszik és dögönyözik, meg csodálják! Egyedül én nem szeretem mert rohadtul féltem ilyenkor! Mikor játszik a téren velük aztán eldobják a labdát bele a tüskés bokorba aztán nekem kell kihalászni, vagy nehogy megrúgják focilabdával stb. Nem kéne túl aggódnom de nem bízok a kisgyerekekben ilyen téren:)
Ha muszáj, akkor néha rakj rá textil szájkosarat, mert ha valamelyik hülye mégis oda engedi a gyereket és a kutya megkapja, téged fog feljelenteni :(
Mióta megvan az unokaöcsém, azóta imádja a gyerekeket, (yorkshire) farok csóválva, óvatosan közelít feléjük, de látom rajta, hogy nagyon vágyik a gyereksimogatásra. (szerencsére a gyerekek többsége normálisan viselkedik vele) De ha egy kisgyerek túl durván közelít, vagy hirtelen kap oda hozzá, akkor a gyerekre szólok rá, nem kezdem el az anyukának mondani, hogy szóljon rá õ a gyerekére... Bár megbízom a kutyámban, nem tudom elképzelni, hogy megharapjon bárkit is, de akkor is csak egy állat. Ha megijed, és mégis odakap akkor meg én lennék a hibás...
A kérdező hozzászólása: Nem dramatizálom, tényleg minden idegennek odakap a kutyám. A mozgó, hangoskodó dolgokra morog, ugat. Szóval, nehéz ügy. Dolgozunk rajta, halad is, csak lassan. Befogadott és bántalmazott kutya. Mindenkinek szólok elõre, csak most tavasszal nagyon sok gyerek van az utcán, gyakran szülõk nélkül, ezért rohadt stresszesek a séták részemrõl. Ez nem jó, de csak kihúzzuk a nyári szünetig…
Van egy barátom, akinek az egyik kutyája utálja a gyerekeket, nem tudja miért, csak gyanítja, hogy kiskori rossz élmény miatt. Õ mindig megmondja, ha csak úgy oda akarnak hozni egy kisgyereket, hogy nem szereti a gyerekeket, inkább ne hozza közelebb.
A kérdező hozzászólása: Persze, nyilván megy majd kutyasuliba, amint megnyugodott és legalább bennem elkezdett bízni. Nyilván egy évbe beletelik a terápia. Addig szép lassan megõrülök. Alapvetõen azt nem értem, ha egy gyereket nem simogatok meg idegenként, akkor hogy jönnek ahhoz az emberek, hogy ugyanezt egy kutyával megtegyék. Szerintem az emberek sokkal alul-szocializáltabbak a sérült ebemnél.
Nekem ilyen gondom nincs , van egy kan rotim , soha egy szülõ nem engedte oda a gyerekét simogatni, sõt ijesztgette vele a gyereket , hogy ne menj közelébe megharap megesz , pedig nem is harapna a szerencsétlen. Ennyit az elõítéletekrõl :D
A kérdező hozzászólása: Ja, az emberek azt hiszik, a kicsi kutyák barátságosabbak. Hát, marha nagyot tévednek, a kicsik többségében sokkal agresszívabbak, mint a nagyobbak.:-)

Mit válasszak? Nagyon sokat szeretek a szabadba kiránduli, télen és nyáron egyaránt. Illetve a kiképzését is elõnyben részesíten mint engedelmes, örzõ-védõ ágazatban. És szeretnék olyan kutyát amivel mindez lehetséges.

Néztem pár fajtát nem tudok dönteni: Akita, Husky, Bernipásztor, Skótjuhász, Írszetter, Bordercollie. Meiket ajánlanátok

Legjobb válasz: Ha az ÕV fontos szempont, akkor ezek közül valóban az akita alkalmas csak (nem számítva a tükör hókuszpókusz õv-t), de ha az õv-t kivesszük, akkor bármelyik alkalmas. A huskynak, a bordernek jó nagy mozgásigénye van, emellett a border jelentõs mennyiségû szellemi fárasztást is igényel. Akitát és huskyt nem szoktak elsõ kutyának ajánlani, de kutyasulival és viszonylag határozott jellemmel szerintem bevállalható. Legalább te is sokat tanulsz:) -kispalikee-

Csatlakoznék az elõttem szólókhoz, ezek közül ÖV csak akitával. Huskyval van csak tapasztalatom: iszonyú kedves és kirándulásimádó kutyák, de olyan mértékû emberszeretet van bennük, hogy még a betörõt is kitörõ örömmel és kutyapuszikkal üdvözölnék. Hallottam már olyat, hogy vki ÖV-re ment huskyval, de szerintem nagyon kevés husky alkalmas erre. Tudom, hogy snassz, de egy sima német juhász tök jó lenne erre. Megvan benne az ösztön az öV-hez, de hosszú kirándulásokban is simán benne lenne.
Ha az ÕV fontos szempont, akkor ezek közül valóban az akita alkalmas csak (nem számítva a tükör hókuszpókusz õv-t), de ha az õv-t kivesszük, akkor bármelyik alkalmas. A huskynak, a bordernek jó nagy mozgásigénye van, emellett a border jelentõs mennyiségû szellemi fárasztást is igényel. Akitát és huskyt nem szoktak elsõ kutyának ajánlani, de kutyasulival és viszonylag határozott jellemmel szerintem bevállalható. Legalább te is sokat tanulsz:) -kispalikee-
Ezek közül kirándulásra bármelyik jó, ÖV-re egyedül az akita.
Akita, husky elég önfejûek. A labin gondolkodj még vagy a vizslán. Vagy menj be egy állatmenhelyre, kérdezz rá melyik kutya alkalmas túrázársa, szeress bele valamelyikbe és hozd ki a sittrõl...:)
Fura elképzelésed van a kutyáról. Miért kellene állandóan rajtad lógnia?
Igen. Ez a jól nevelt kutya. -kispalikee-
A kérdező hozzászólása: És tudtok olyan kutyáz mondani ami kimondottan hûséges, azaz ha szólok õ egybõl jön vagy épp ha nem szólok õ neki akkor is mindig velem van?
Malinois!
Az akita sem éppen iskolákba valók öv-n. A fajtáknak, amiket leírtál nem a klasszikus öv foglalkozás való.
7-es. Egy szóval sem mondtam hogy baj ha önfejû, csak egy kezdõ kutyásnál lehet probléma. Nekem a husky és a malamut a szívem csücske, pont az önfejûségükért imádom õket, na meg persze gyönyörûek. Az északi kutyák különösen vonzanak, habár most egy labi keverékem és egy foxi-tacsi keverékm van, a foxi keverék igen önfejûre sikeredett de imádnivaló :)
Az akitát, a bernit vagy az ír szettert ajánlanám leginkább, ha a kirándulást nézem. A többi leginkább a szellemi fárasztást igényli, a mozgás mellett persze. Ha szellemileg is le tudnád fárasztani, akkor bármelyik jó lenne. Akita és husky kicsit nehéz eset, tapasztalt gazdit igénylenek. Ha ez is megvan, akkor tényleg bármelyik megfelelõ.
A kérdező hozzászólása: 2. kutya lenne, volt egy Dobermann kanom, csak sajnos elpusztult 1 éve :( és most szeretnék egy másik kutyust. Szellemileg is letudnám fárasztani. Törzskönyves kutyust szeretnék így a keverék kizárva. Esetleg tudtok e megbízható tenyésztõket bármeik fajtából?
2-es: amúgy miért baj az, ha egy kutya önfejû? Én pont azért hoztam el a huskymat anno, mert szeretem a kihívásokat. Sokkal többet tanulsz egy ilyen kutyától, mint pl. egy vizslától (félreértés ne essék, nagyon bírom a vizslákat, de saját kutyának sosem kéne, pont mert túl könnyû, 'puha'). Nem mindenkinek ugyanaz a jellem jön be. -kispalikee-
ÖV-re csak az akita alkalmas.
Keverék kutya szóba sem jöhet?
A kérdező hozzászólása: nem az hogy állandóan, mert ez nevelés kérdése, csak hogy legyen némi rajongása a gaza iránt, pl. mint egy Border Collienak

A kutyám nagyon sokat iszik és így nagyon sokszor bepisil, mi lehet a baj? (pedig szobatiszta)

Észrevettük,hogy az idõs kutyánk elég sokat iszik és bepisil nagy mennyiséget.

Legjobb válasz: Idõs kutya, lehet, hogy inkontinens.

Idõs kutya, lehet, hogy inkontinens.
Ez az utolsó képem róla és itt még nem nézett ki úgy, mint egy halálos beteg kutyus, 1 héttel az altatás elõtt: [link] Nagyon szívesen!Remélem a kutyusodnak nincs semmi baja és minden rendben lesz vele és még sok boldog évet adtok egymásnak!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szép kiskutya volt! Tényleg nem tûnik betegnek :( Köszönöm szépen!Én is remélem, hogy nincsen semmi komoly baja.Majd írok, hogy mit mondott a doki.
Köszönöm. Mindenképpen jelezd, hogy mit mondott a doki, drukkolok.
A kérdező hozzászólása: Voltunk dokinál.Azt mondta hétfõn éhgyomorra vért vesz tõle és megvizsgálják.Kérdezte, hogy eszik-e rendesen, a kedve jó-e stb stb és azt mondta ez várhat hétfõig.Szóval hétfõ reggel vissza megyek és vért vesznek tõle.Utána majd fény derül a dologra.De azt mondta, hogy 10 év felett már szokott ajánlani egy ilyen vizsgálatot.
A kérdező hozzászólása: Kérdeztem mennyibe kerül egy ilyen vizsgálat azt mondta 8-10 ezer ft, de ha csak cukorra meg vesére nézi akkor olcsóbb.Meg hogy majd hétfõn megbeszéljük, mert lehet hogy mindenre nem is kell nézni.
szia.Mit jelent hogy bepisil?Álmában, pihenés közben fekve?Vagy a lakásban valahol tilos helyen végzi a dolgát?Tél van nem lehet felfázás?
Na ennek örülök, hogy kivizsgálja a doki rendesen!Reméljük semmi komoly nincsen, csak idõskori vizelettartási probléma.
A kérdező hozzászólása: Azt jelenti, hogy rengeteg vizet iszik és fél-1 óra múlva bepisil.Eddig szobatiszta volt és feltûnt, hogy egyre sûrûbben kell takarítanunk.Éjszakára meg amikor napközben távol vagyunk újságot rakunk ki, így arra pisil most. Látszik rajta, hogy kellemetlen neki a bepisilés.De nem szidjuk le, szerencsére mindig egy helyre megy. Változó a bepisilés, mert van olyan nap amikor 1x pisil be, de van amikor 1-2 órás séták után fél óra múlva már bepisil.Szóval változó, hogy mikor pisil be. Gondolom amennyit iszik azzal egyenlõ a pisilések száma. Van olyan amikor alig iszik, de van nap amikor a 450 ml tálat 2x-3x is meg kell tölteni. Ezért sem értettem, hogy mi lehet ez.De holnap reggel vesznek tõle vért és akkor kiderül, hogy mi okozza ezt remélem.
A kérdező hozzászólása: Majd írom a fejleményeket.Ha esetleg vki olvassa a kérdést, mert hasonló van a kutyájával legalább annak is segítettem ezzel :)
A kérdező hozzászólása: Na ma voltunk vér vételen 11-re vissza is mentem az eredményekért, nem találtak semmit, minden normális értékû volt.Ma este még vissza kell mennem pisi mintával azt is bevizsgálják.Meg kedd-szerda-csütörtök le kell mérnem mennyi vizet iszik azt mondta a doki 4x adjak elé vizet, ezt mindennap írjam fel.Ha abból sem derül ki semmi vagyis minden rendben lesz akkor újabb vérvételre lesz szükség de azt egy pesti laborba fogják elküldeni és nagyon széles vizsgálatot fognak végezni, azt mondta a doki az elég húzós árú.De elõbb a pisit bevizsgálja.Azt is említette, hogy lehet lelki probléma is.Pár hónapja kezdtem el dolgozni így kevesebbet vagyok itthon, meg eljárok barátokhoz.Nem hanyagolom a kutyát, foglalkozva van vele, csak nagyon ragaszkodó.Meg amikor elmegyek barátokhoz akkor mindig van itthon vki, szóval nincs egyedül.
A kérdező hozzászólása: cukor, vese, máj meg még egy csomó mindenre néztek. Ultrahanggal megnézték a méhét, mert nincs ivartalanítva(lány kutya) de semmi sem volt ott. Mindennel együtt fizettem 6300 ft, pisi vizsgálat is benne lesz :)
remélhetõleg megtalálják az okot. Sok szerencsét !
Na ezek igazán jó hírek!Rettentõen örülök neki!:) Reméljük a legjobbakat!
A kérdező hozzászólása: Pisi teszt is megvolt, negatív. Most 3 napig mérnem kell, hogy mennyit iszik, utána pedig ha még mindig semmi akkor Pestre kell küldeni vérmintát és ott kivizsgálják. Dokiknak is furcsa ez, mivel változó mennyit iszik/pisil. Dokink szerint akár a mellékvese is rendetlenkedhet, de õk azt nem tudják kivizsgálni, ahhoz felszereltebb labor kell. Ha nincs más választás akkor pesti labor vizsgálat, csak nem tudom az milyen árban mozog, mert már kölcsön kérni se tudunk senkitõl, anyagilag nagyon szar helyzetben vagyunk.Munkát keresek erõsen, de nem egyszerû.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Én is remélem, hogy kiderül mi okozza a problémákat.
A kérdező hozzászólása: Ma voltam a dokinál. Az elmúlt 3 napban teljesen normális mennyiséget ivott és nem is volt bepisilés csak 1x. Így a doki azt mondta valószínû idegi alapú a dolog, mert ha egészségügyi lenne akkor ebben a 3 napban is ugyan úgy sokat ivott volna. Szóval potyára volt ez az egész.De nem baj így nyugodtabb a lelkem, hogy meglett vizsgálva :) Viszont nem tudom akkor mit tudnék tenni, ha így idegességében/izgatottságában iszik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!!
A kérdező hozzászólása: Azért kérdezem, mert aki már csináltatott ilyen vizsgálatot az talán tudja neki mennyi idõ volt.Így nagyjából én is tudom hogy mire számítsak!
vesebetegség?
Cukor? Bármi lehet. Okvetlen beszéld át a dokival.
Mit takar az idõs?
A kérdező hozzászólása: 12 éves.
A kérdező hozzászólása: kistestû
A kérdező hozzászólása: Ezekhez milyen vizsgálatok kellenek? Mert pénzem sajnos nem sok van :(
A kérdező hozzászólása: Utána olvastam, a cukor betegség és a vesebetegség is ha hamar nem kezelik akkor annak vannak tünetei pár napon belül, de a mi kutyánknál már 1-2 hónapja van ez. Anyum most mondta, mert elég sokat dolgoztam alig voltam itthon aztán a szüleim foglalkoztak jó részt a kutyával. Aztán itthon vagyok 1 hete és feltûnt a dolog :/ Mind1 majd megkérdezem a dokitól ma mi a teendõ
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nehogy azt hidd, hogy a vesebetegségnél olyan gyorsan jön elõ a többi tünet... Nekünk is az idõs kutyánk sokat ivott és sokat pisilt (yorki 13 éves volt), de ez amiatt nem tûnt fel nekünk, mert világ életében nagy ivó és pisilõ gép volt.Szóval nem tudjuk mikor kezdõdött a valódi betegség. Egyik este elkezdett hányni megállás nélkül, úgy hogy reggel és délután még semmi baja nem volt.Elvittük azonnal dokihoz, aki felírt neki hányáscsillapítót meg antibiotikumot.Úgy tûnt javul a helyzet, jobb kedve lett, aztán következõ nap délután ismét elkezdõdött a hányás, irány vissza a dokihoz, aki vett tõle vért és infúzióra tette, sajnos az infúzióról hamar le kellett venni, ugyanis rettentõen rosszul viselte zihált.Haza hoztuk, csak feküdt egész nap nem evett, csak inni akart.Pisilni nem pisilt 1, 5 napig, aztán nagy nehezen sikerült neki sötét barnát.Este hívott a doki a legrosszabb hírekkel, hogy a kutyának leálltak a veséi, már nincs mit tenni egy ilyen idõs kutyával, aki rosszul viseli már a kezeléseket. Meg kellett hoznunk a döntést, hogy hagyjuk még 3-4 napig szenvedni és úgy meghalni, vagy segítünk neki elmenni.Következõ este bevittük az orvoshoz és a kezeink közt lett elaltatva.Mai napig megszakad a szívem látni azt amit akkor láttam, hogy az aki 13 évig hû társam volt, mindenkivel kedves jó kutya, akit kiskutya óta neveltem, gondoztam mára már egy megõszült öreg beteg állat lett, ahogy a fiatal kori huncut fény mára már csak megkopott rég, ahogy kihunyt a szemében az élet fénye. Szóval tedd meg, hogy kérsz egy vérvételt, amivel a veséit is megnézik, hogy az esetleges bajokat elkerüljétek.
A kérdező hozzászólása: Remélem semmi komoly. A vesebetegséghez meg a cukorbetegséghez is kezelés hiányában, fáradékonyság, étvágytalanság, kóros fogyás, hányás stb stb jelentkezik. Mivel 1-2 hónapja fent áll ez és eszik rendesen, a kedve ugyan olyan jó mint volt. Csak sokat iszik, sokat pisil van, remélem inkontinenciája van, az nem súlyos és gyógyszerrel kezelhetõ.
A kérdező hozzászólása: Egy vérvétel milyen árban mozog? Mindenképpen megkérdezem a dokit, hogy mi legyen vele.
Fáradékony, étvágytalan és sovány sem volt a kutyám, míg el nem érte az utolsó stádiumot.
Nekünk 5 ezerbe került és abból vizsgáltak neki 4 szervet.
A kérdező hozzászólása: Értem :( Köszi a választ!Kérek vizsgálatot neki.
A kérdező hozzászólása: A vizsgálati eredményre mennyit kell várni?
Orvostól függ, most ezt minek tõlünk kérdezed? Ha még 1-2 hónapot vártok, akkor 1-2 hónappal késõbb lesz eredmény.
Nekünk 1, 5 napba telt mire megjött az eredmény, de csak azért 1, 5 nap volt mivel este 8kor vittük be a dokihoz, amikor ismét rosszul lett és akkor vette le a vért neki.Elvileg 1 nap alatt megszoktak lenni.
Szerintem éjszakára vedd fel elõle a vizet napközben pedig korlátozott mennyiséget kapjon. Jobbat nem tudok sajnos tanácsolni :S

A kutyám esténként mindig hány pedig nem adok neki sok ételt naponta csak egy nagy tállal. Mit csinálok rosszul?

(Bullmasztiff 11 Hónapos)

Legjobb válasz: ennyibõl nem sokat lehet megítélni... -lehet hogy egyszerre túl nagy az adag -lehet hogy túl gyrsan túl mohón eszik -lehet hogy intenzív mozgás elõtt etetted közvetlen -lehet hogy intenzív mozgás után etetted közvetlen -lehet hogy beteg ..... rengeteg oka lehet de ezt így egy mondatból csak tippelgetni lehet.

ennyibõl nem sokat lehet megítélni... -lehet hogy egyszerre túl nagy az adag -lehet hogy túl gyrsan túl mohón eszik -lehet hogy intenzív mozgás elõtt etetted közvetlen -lehet hogy intenzív mozgás után etetted közvetlen -lehet hogy beteg ..... rengeteg oka lehet de ezt így egy mondatból csak tippelgetni lehet.
Mit hány? Habot, vagy kajamaradékot?
Mi van abban a nagy tálban?
Vidd el mielõbb orvoshoz, ennek szervi oka is lehet, az én kutyámnál pl.nyelõcsõ szûkület volt. A napi adagot két részre osztva add reggel-este, már csak a gyomorcsavarodás veszélye miatt is.Ekkora kutyának nem jó, ha egyszerre egy nagy tál kaját kap. Ha tápot adsz, áztasd be, ne a gyomrában dagadjon meg.
Az én kutyám akkor hányt rendszeresen (többnyire éjjel) mikor reggeli etetésre álltunk rá. Egyszerûen felgyûlt a gyomorsava. Ráálltunk a reggel-estére elosztott etetésre és megszûnt a probléma. Az is lehet, hogy nagyon habzsol. Ezen segíthet, ha kézbõl eteted, esetleg több részletben, vagy veszel "habzsolásgátló" tálat.
Elsõ körben mindenképpen ki kéne zárni a szervi okot!
Elviszed tenyészszemlére. Ott majd megmondják alkalmas-e a tenyésztésre, vagy sem.
szüresd meg, vidd el tenyészszmelére, és majd ott kiderül. Attól nem lesz kicsi egy kutya, mert sokan voltak az alomban, legfeljebb az elején. De a genetika dolgozik.
Annak semmi köze sincs a kutyák felnõttkori méretéhez, hogy mennyien voltak az alomban. Születéskor lehet kisebbek voltak, de a végleteges magasságuk a génjeikben van kódolva. Egyszerû a megoldás, elviszed egy tenyészszemlére, ahol megmondják, lehet-e avagy érdemes-e tenyésztésbe vonni ezt a kutyát.
Ne csak tenyészszemlére vidd, hanem kiállításokra is, és akkor nem látatlanban kell kérdezgetned embereket. Persze mindenek elõtt a szûrések!
Ha tényleg normális helyrõl lenne a kutyád ezt a kérdés fel sem tetted volna itt.
Igen!
Ahogy elõttem is írták, ezt majd a tenyészszemlén eldöntik, hogy a kutyád megfelel e a fajta standardnek. Off: nekem is törzskönyves yorkim van, de ivartalanított, és soha nem ellett, pedig gyönyörû kutya. De én úgy döntöttem, hogy azokat a hónapokat, amit a vemhesség és a "gyereknevelés" elvenne az életébõl, inkább játékkal, sétákkal töltjük :)

A kutyám nagyon sokat hányt, illetve volt egy kis hasmenése is. Mit tegyek?

Nem szokott ilyen gondja lenni, többnyire a széklete is rendben. Csak tápot kapott reggel (a szokásosat, amit kiskora óta), nem tudok róla, hogy összeevett volna valamit, bár sajnos szereti összeszedni a dolgokat a földr?l (nappal kint van). Kimerültnek t?nik és kicsit levertnek, le is feküdt a párnájára, bár azért picit csóvál, ha odamegyünk hozzá. Nem annyira a hányás ténye ijesztett meg (a kisebbik kutyánknál is megesik néha), inkább a mennyisége, szerintem nem maradt szegényben semmi, tegnapról se, illetve, hogy így el van szontyolodva. Mit gondoltok? Mit adjak neki vacsorára, tápját üresen esetleg f?zzek valamit neki (rizst?)? Ha holnap sem lesz jól, mindenképp orvos, addig mit javasoltok?

Legjobb válasz: Rizses hús, és ne túl sokat. Mindenképp állatorvos minél elõbb.

Rizses hús, és ne túl sokat. Mindenképp állatorvos minél elõbb.
Párolt csirkemell fõtt rizzsel fûszer nélkül és sok víz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, úgy néz ki, jobb a helyzet, felélénkült a kutyus(visszatért az ugrabugra énje), sikerült megitatni illetve fõztem neki teljesen sótlan-fûszermentes rizst. Remélem, már nem lesz visszaesés!

Ma amikor levittem a kutyám nagyon sokat pisilt, illetve volt egy kis pöttynyi vér a székletén, mi lehet ez?

Azért nem vittem még állatorvoshoz,mert egyébként semmi baja.Lehet hogy egyszer?en csak sokat ivott és ezért kellett annyit pisilnie?A vér nyugtalanít,de nagyon kis mennyiség? volt,csak egy kis pötty.Túlreagálom?

Legjobb válasz: Ha számít akkor egy 6 éves 13kgos lány kutya.

A kérdező hozzászólása: Ha számít akkor egy 6 éves 13kgos lány kutya.
A kutyád hím vagy nõstény?És mennyi idõs? Ha szuka akkor lehet hogy tüzel/tüzelni fog...
A sok pisi nem hinném, hogy baj. A vér jöhetett "máshonnan, ha szuka, és tüzel. Vagy csak simán erõlködött. Ha egyébként semmi baja, szerintem nem kell doki. (Mondom én, aki pár tüsszögés után elvitte a kutyáját:-D)
A kakiján pl azért is lehet vér, mert mondjuk egy csont felsértette a beleinél
A kérdező hozzászólása: Ivartalanított, és mint írtam 6 éves 13kgos szuka.(keverék, tacskó és foxi szerû)

Múlt hét hétfõn fürdettem meg a kutyát ilyen bolhaírtós folyadékkal (nagyon sok volt rajta, és míg hatott a folyadék addig én is szedegettem ki belõle). A hétvégén pedig már az ágyamban is találtam! Mit tudok ez ellen csinálni?

A kutya kinti kutya. 4 nap alatt 4-et vittem ki a kertbe, mert nem tudtam szétnyomni, mivel egybõl elugrott... Már vagy 10 csípés van rajtam, nagyon viszket és már nagyon elegem van belõle! Eddig még soha nem történt ilyen velem, pedig sokat voltam már a kutya közelében...

Legjobb válasz: Fürdetés ÚJRA bolhairtós samponnal, használjatok spot on készítményt (Advantix), vagy nyakörvet (Foresto), és fújd be azokat a helyeket, ahol a kutya van Neopomosannal.

Fürdetés ÚJRA bolhairtós samponnal, használjatok spot on készítményt (Advantix), vagy nyakörvet (Foresto), és fújd be azokat a helyeket, ahol a kutya van Neopomosannal.
A kérdező hozzászólása: És az ágyammal/szobàmmal mit kezdjek? A kutyán azóta igazándiból nem is láttam ezért furcsálom
Az ágyat kivül-belül befújod szintén. A szobát, ha parkettás, felmosod. Mindezt megcsinálod még legalább 3x 4-5 naponként.
Ez azért van, mert már egy csomó petét leraktak a a parkettarésekbe, meg mindenhová. Kutyára bolha elleni nyakörv és/vagy spot on. És minden kezelj le neostomasan-al (szõnyeg, kutyaól, parketta, pokróc, mindent), patikába lehet kapni. Két hét múlva ismételd.
Az állatorvos tud adni a kutyádnak szert ami 3 hónapig védi kullancstól bolhától és olyan Szer is van hogy a házból is kiírtsa a bolhát csak kérni kell.
HÍvd ki az egyik rovarirtó céget, mert már elszaporodott a lakásban. Mi sem tudtuk máshogy kiirtani és így garantált, h megdöglik az összes!!! A kutyának meg spoton a leghatásosabb!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!