Találatok a következő kifejezésre: Nagyon sok van ami (239 db)

Hogyan távolítsam el a szőrt a hasamról? Nagyon nagyon sok van rajta. Milyen módszerek vannak erre amik nem is nagyon költségesek?

Legjobb válasz: Szerintem erre csak a gyanta a megoldás (ami nem olyan költséges). Saját magadnak is le tudod gyantázni, nem kell feltétlen kozmetikushoz menni, de lehet elsõ alkalommal jobb lenne, ha kozmetius csinálná, tudna tanácsot adni, hogy kell... Borotva semmiképp, epilátor szerintem nem szerencsés.

Szerintem erre csak a gyanta a megoldás (ami nem olyan költséges). Saját magadnak is le tudod gyantázni, nem kell feltétlen kozmetikushoz menni, de lehet elsõ alkalommal jobb lenne, ha kozmetius csinálná, tudna tanácsot adni, hogy kell... Borotva semmiképp, epilátor szerintem nem szerencsés.
Borotvaval akarmennyire is az van mondva , hoyg nem erosodik, elofordulhat . En epillalom , bar nem olyan veszes es szerintem sokan kuszkodnek hasonloval. Az egyik barinom is ! O nem foglalkozik vele , pedig rovidebb polokat is hord ... A masik megoldas, ha vegleges szortelenitesre mesz el . Ami ugyen kicsit borsos , de ha lehet hinni , akkor egy eletre megszabadulsz tole. A harmadik pedig az , hogy ezek mogott hormonalis valtozasok vannak . Amit jo lenne kivizsgaltatnod, mert ettol meg vannak durvabb dolgok is . Es idovel ne adj Isten nalad is jelentkezhet . Ha gondolod irj privit , hatha tudok segiteni , bar nem vagyok orvos, de eltudom mondani hova menj segitsegert .
Gyanta: Nem nõ tõle a szõr kb. 2-4 hétig, viszont, szõrbenövés lehet ami olyan mint egy pattanás, mert nem tud kibújni a szõr a bõr alól. Borotva: Gyorsan megvagy vele, gyönyörû selymes lesz, de utána benne van az a kockázat, hogy brutálisan kipattogsz tõle, és az ocsmány. Epilátor: Egyenként szarabb érzés a szõrszálakat kitépkedni, mint gyantával csoportosan. Egyszóval: A gyanta a legjobb! :)
A kérdező hozzászólása: lehet ez a sok szõr a tabi miatt is mert most kezdtem szedni
Én szõrtelenítõ krémet használok oda, majd mikor még nem nagy akkor leepillálom!

1 hónapos kislányom nagyon sokat alszik. Ami még aggasztóbb, hogyha fent van napközben sem ölben, sem sehogy nem szeret lenni. Szenved, nyugtalan. Valakinek volt már ilyen, hogy a babája nem szeretett sem ölben sem sehogy lenni? Nem sír csak szenved

Éjszaka úgy hogy letesszük 7 órakor aludni egyszer kel fel hajnali 3 kor, utána csak reggel 7 fele. Napközben simán alszik 4-5 órákat, sõt szerintem többet is, ha nem keltegetném. Enni napközben átlagosan 5x eszik+ az éjszakai egy.3070 grammal hoztuk ki a kórházból most 3900 gramm.

Legjobb válasz: Az én lányom sem szeretett ölben lenni úgy 4-5 hónapos koráig, és õ is viszonylag sokat aludt mindig is, õ éjjel is ébredés nélkül aludt 5 hetes korától, úgy, hogy nappal (kb. 1 hónaposan) 20 percet volt ébren 3-4 óra alvás között. De eléggé nyugis volt, ha mégis ébren volt. Hasfájás?

Az én lányom sem szeretett ölben lenni úgy 4-5 hónapos koráig, és õ is viszonylag sokat aludt mindig is, õ éjjel is ébredés nélkül aludt 5 hetes korától, úgy, hogy nappal (kb. 1 hónaposan) 20 percet volt ébren 3-4 óra alvás között. De eléggé nyugis volt, ha mégis ébren volt. Hasfájás?
Az én kisfiam ugyanígy volt, szenvedett csak ha fent volt. A doktornõnk szerint refluxos. Megemeltük az ágyát, lassabban etetjük, és már pár nap után jobban lett. Az orvos szerint marja a sav a gyomrát, nyelõcsövét, torkát, ezért a szenvedés. A védõnõnk, amikor panaszkodtam neki, azt mondta, hogy biztos frontérzékeny, és hát most abból kijutott bõven. Szüleim szerint szomjas, mert nem kap teát, kolléganõm szerint unatkozik, úgyhogy magyarázat van ezer meg egy.
A világon semmi baja (szépen is gyarapszik), csak szeret aludni, ilyen típus. Nekem a legidõsebb lányom volt ilyen, de úgy 3 hónapos kora körül elkezdett nyitni a világra, és egyre éberebb lett. Õ sem szeretett kézben lenni, csak az ágyában. Késõbb sem díjazta, ha sokat ölelgettük, viszont korához képest mindig önállóbb volt. Most 3 éves, már kicsit bújósabb, és még mindig szeret aludni. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek!Igen, valószínûleg hasfájós baba:-(. Tegnap óta én is próbálom a lassabban etetést, vagyis hogy szünetet tartunk közbe, de képzeljétek, amint nincs cicin iszonyú nyugtalanná, feszültté válik, rágja a kezét, úgyhogy nehéz a lassabban evés :-) Az ágy megemelését még megpróbáljuk. Szerintetek az probléma ha most 1 hónaposan még "csak" a fejét tudja fordítani egyik oldalról a másikra, meg nézelõdik, de pl.: hangra akár az én hangomra, nem igazán reagál. Nektek mit tudott a babátok ennyi idõsen?
1 hónaposan? :) )) Nem sok mindent! :) Fejet forgatni biztosan, gõzöm nincs, hogy reagált-e már a hangomra, elképzelhetõ, hogy akkor még nem. Viszont sokszor nyújtogatta a nyelvét! :) ) 1 hónposan még eléggé on-off lények, nem nagy tudásra kell számítani.
A kérdező hozzászólása: És mikortól jön el az, hogy egy picit nyit a világ fele? Úgy értem, hogy nemcsak alszik, eszik, nézelõdik, hanem játszani is akar?
Én 3-4 hónapos korában már nagyon jókat buliztam vele otthon. :) Most 18 hónapos, és játszópajtinak hívjuk egymást (tudom, hogy baromi hülyén hangozhat így, csak mutatja, hogy ez a helyzet, az eszik-alszik üzemmód csak átmeneti, én is untam egyébként NAGYON. :) ) 5. voltam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ 5-ös! :-) Akkor reménykedem, hogy 3 hónapos korában már azért dob egy mosolyt, mert az állandó eszik-alszik-sír-nyûglõdik egy picit kiborított idegileg és eljutottam odáig, hogy biztos én csinálok mindent szarul, hogy egy nyugodt pillanta sincs.

Ha a görbén menzi elött 1 tizedet esik a hőm akkor az menzi, vagy még reménykedhetek a babában? Nagyon sokat büfögök, amit nem szoktam, és hányingerem van, hasamban a megjön érzést érzem, és szurkálást.

Legjobb válasz: én nem hiszek a hoõben, szóval szerintem egy tized hõeséssel még simán lehet minden, ha hányingered van tesztelj, ha tünet van, hormon is van, ha hormon is van, akkor pozitív teszt is van, vagy kéne lenni, max 1-2 nap csúszás szokott a kettõ között lenni, drukkolok, hogy babásodj. én a büfirõl még csak nem is hallottam, hogy terhes tünet legyen, max. rossz szájíz, vagy nyálzás, de büfi az nem az.

én nem hiszek a hoõben, szóval szerintem egy tized hõeséssel még simán lehet minden, ha hányingered van tesztelj, ha tünet van, hormon is van, ha hormon is van, akkor pozitív teszt is van, vagy kéne lenni, max 1-2 nap csúszás szokott a kettõ között lenni, drukkolok, hogy babásodj. én a büfirõl még csak nem is hallottam, hogy terhes tünet legyen, max. rossz szájíz, vagy nyálzás, de büfi az nem az.
A kérdező hozzászólása: köszönöm.a hõm pé-tõl szépen felfelé kuszik.Tegnap 37.6 volt ma 37.5.Holnap reggel tesztelek.Szerintem azért büfögök sokat, mert ahohy érzem hogy hányingerem van sokat nyelek.
Szia! Az egy tizedes eséstõl még lehet baba, a lényeg, hogy a hõd menjem majd vissza és maradjon is ott! Szorítok!
Nekem csak 3 napig volt pé után 37 a hõm, most 36.8. Az alaphõm 36.6. Lehetek babás?Bocs hogy belekérdezek.
utolsó: szerintem nem, bár nem hiszek a hõben, tesztelj, a kivétel mindig erõsíti a szabályt!


Mit lehet tenni? Úgy néz ki a füvünk mintha kisült volna és teljesen el lehet emelni a talajtól. Amikor alánéztünk tele volt pajorkukaccal, nagyon sok van alatta! Megették a fű gyökerét?

Legjobb válasz: Ezt így egybe írva nem láttam még...:) ...vagy pajor v. kukac.:) Egyébként igen, a cserebogár pajor bizony gyökereken él, s mivel több évig fejlõdik a talajban mielõtt kifejlett bogár lesz belõle, ajánlatos a talajcsere és fertõtlenítése. (bár most így hirtelen felindulásból nem jut eszembe olyan talajfertõtlenítõ szer, amihez nem kellene zöld könyv)

Ezt így egybe írva nem láttam még...:) ...vagy pajor v. kukac.:) Egyébként igen, a cserebogár pajor bizony gyökereken él, s mivel több évig fejlõdik a talajban mielõtt kifejlett bogár lesz belõle, ajánlatos a talajcsere és fertõtlenítése. (bár most így hirtelen felindulásból nem jut eszembe olyan talajfertõtlenítõ szer, amihez nem kellene zöld könyv)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Felénk így mondják! Érdekes, hogy milyen sokféle ez a magyar nyelv!
Ez csak talajfertõtlenítéssel lesz megoldható. A galation nevû sajnos már nem, vagy csak kevés helyen kapható. A pajorra csak ezt ajánlom, ugyanis más nemigazán vált be nekem. Kezd el minél hamarabb beszórni és jól beledolgozni. Javaslom tavasszal ismételd meg, és csak ezután vess újra füvet.

Valaki olvasott olyan verset ami számára megindító/megfogo volt (híresebb költőtől úgy a magyar felvilágosodás időszakáig)? Házidolgozathoz kell de nem tudom kiszűrni a jobbakat, mert nagyon sok van.

ocs h ilyen hülyén fogalmaztam a kérdést de máshogy nem engedte :S

Legjobb válasz: Romantika nem jó? Mert akkor pl. ott vannak Petõfi és Arany mûvei, csodálatosak, van mi közül válogatni.

Romantika nem jó? Mert akkor pl. ott vannak Petõfi és Arany mûvei, csodálatosak, van mi közül válogatni.
A kérdező hozzászólása: és onnan van kimondottan szép számodra?

3-4 napja nagyon sokat van hányingerem, és a mellem fáj amikor felkelek, és amikor a melltartót leveszem. Terhsség lehet?

Csak a terhesség jut el?ször eszembe. Tejszer? folyásom van, nem kellemetlen szagó, csak több mint lenni szokott.

Legjobb válasz: Lehet terhesség jele is. Csinálj egy tesztet, így megbizonyosodhatsz róla, hogy babát vársz e.

Lehet terhesség jele is. Csinálj egy tesztet, így megbizonyosodhatsz róla, hogy babát vársz e.
Nem vagy véletlenül eszeveszettül fáradt?Mensivel mi a helyzet?Ha megjött de csak egy pici volt...Csinálj egy tesztet.Ha még nincs itt a mensi ideje, akkor várd meg azt.
Lehetsz akár terhes is mensiidõ után 5 nappal tesztelj.
A tesztet a reggeli elsõ vizeletbõl csináld, abban sokkal több a HCG-hormon, vagyis hamarabb kimutatja mint a napközbeni tesztelés a babát.
igen

Milyen teknõsök vannak amik nem nõnek nagyra? Max 15 centi.

Ne legyen túl drága se max 10 ezer

Legjobb válasz: Ékszerteknõs:)

Ékszerteknõs:)
pézsmateknõs
há van a pici meg a nagy.most mit nem lehet ezen érteni? oda mész bótóshoz kérdi mijen kel?-pici teknõs!
Királyteknõs
A kérdező hozzászólása: 22:50: hát téged sem az eszedért tartanak..
Ne ékszerteknõst mert az enyém megnõtt 40 centisre. De minimum megnõ 20-25 centisre.
A vorosfulu ekszerteknos no 40-45cm re a sargafulu ekszertrknos 25cm re. a pezsmateknos 15 cm max. szv a pezsmatrki.

Akinek nagyon sokat van távol a férje, hogy alakít ki kötődést a gyereknél 1-3 évesnél apához? Amikor találkoznak örüljön, ne nézze idegennek, akarjon megmaradni nála, ne utasítsa el?

Nagyon keveset fognak találkozni 2-3 évig havonta 1-2szer.

Legjobb válasz: Ez a legkisebb bajom, hogy apát ne felejtsék el... Örülök hogy élek.

Ez a legkisebb bajom, hogy apát ne felejtsék el... Örülök hogy élek.
Apáról, és a családról együtt legyen fotó kirakva, hogy a gyereke minden nap lássa. És beszélj sokat az apukáról, akár úgy hogy közben a fényképét is mutatod neki. Akkor nem lesz számára olyan idegen. Hiszen apa minden nap vele lesz, csak nem személyesen.
A 2. válaszoló leírását megkönnyeztem! :)
Talán börtönbe vonul?!
A kérdező hozzászólása: Ez nagyon jó ötlet, hogy vegyünk fel kamerával és játszunk le, köszönöm!írni, lapot küldeni is fog azt lehet bármennyit. eléggé el vagyok keseredve mert nem számítottunk erre hogy ilyen lesz. és aggódom hogy mi lesz a családunkkal meg a kettejük kapcsolatával.2 és fél évig lesz igy aztán minden ugy lesz mint volt.
:) nem baj- azért ha tudja elõre a beosztását illetve lesz szabadnapja/szabadideje, szabad órája, akkor kereshet netet. Nem lehetetlen, még akkor sem, ha esetleg katona. Fel a fejjel :) Esetleg az jutott még eszembe (a hosszú válaszoló vagyok ismét), hogy mielõtt elmegy, vegyetek fel kamerával kisebb filmeket, üzeneteket róla/vele és azt néhány naponta lejátszani a kicsinek- talán egyiket-másikat úgy, hogy "apa küldte a számítógépen" :) Egyébként ezt õ is megteheti: ha éjjel jut nethez és kamerához, küldjön videóüzenetet, illetve legalább veled beszélgessen sokat, te pedig tudsz mesélni. Ha megteheti, küldhet igazi képeslapot vagy valamilyen munkatársával, ismerõsével stb. aki hazajön valami kis apróságot meglepetésnek. 2-3-4 hetente fogjátok látni, akkor gondolom nem a Távol-Keletre vagy Ausztráliába vagy az afrikai kontinensre megy. :)
A kérdező hozzászólása: olyan helyre megy dolgozni ahol nem nagyon lehet szabadon mozogni, szóval telefon lead csak bizonyos idõben használhatja, nem lehet kameráznia csak ha végzett de az lehet éjszaka is. akkor meg a gyerek már alszik.
Kedves KÉrdezõ, a kettõvel ezelõtti (hosszú) válaszoló vagyok. Hová megy, ahol nem tudja hetetne legalább 1-2 alkalommal megoldani a skype-ot (ingyenes! csak netkapcsolat kell)? Ha van egy okostelefonja, akkor a világon bárhol beülhet egy netkávézóba, sõt még okostelefon nélkül is, akkor neked legyen otthon (az is csak azért, nogy könnyebben tudtok vele táncolni, énekelgetni apának :) Amikor a férjem egy hónapig Nyugat-Afrikában volt, ott is megoldotta a telefont/skype-ot- szóval nincs lehetetlen :)
A kérdező hozzászólása: Hát pedig az apának a legrosszabb és nem azt érdemli hogy elfelejtsék már ne is haragudj, de az enyém biztos nem. És jobban szeretem annál hogy az én bajom nagyobb legyen annál mint hogy a saját gyereke, elutasitaná. nem értelek.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen. nálunk sajnos még nehezebb lesz mert internet, skyp nem lesz, csak telefon. de én is erre gondoltam hogy majd minden nap nézünk képeket, mondom neki hogy apa igy-ugy van, ilyenek. de elég ez? nem birnám ki még azt is hogy ha felvenné nem akarna nála megmaradni, sírna nála mint egy idegennél.
Kedves Kérdezõ, a kisfiam most 3 éves, épp az ovit kezdte. Kb. 1, 5 éves korától az apukája külföldön dolgozik, havonta 1-2szer jár haza pár napra. Ennek ellenére tudja ki az apukája, sokat beszélgetünk róla, szereti õt és "sajnos" még az is elõfordul, hogy amikor büntetést kap, akkor torka szakadtából kiabál, hogy "az apukámat akarom, te most menjél innen" (nekem). :) ) Nálunk nagy élmény mindig, amikor elõveszem a fotóalbumokat, nézegetjük esténként (akár estimese mellett vagy helyett is), amikor még a hasamban volt, amikor megszületett, ott van apa, most kirándulunk stb. Illetve nagy találmány azért az internet és a skype is, na meg a telefon is. Minden este beszélünk telefonon, ha lehet inkább skype és kamerával (az okostelefonok mindegyike tudja már)- ha 10-15 perc jut, az is élmény. Énekel neki (elõtte mi tanulunk mondókát, gyakran mondom, hogy apa hogy örül majd neki, ha este elmondod/elénekled)- ha rajzolt vagy ragasztott valamit az oviban, akkor hazavisszük, kamerán keresztül megmutatjuk, ha vásárolnunk pl. neki egy új kabátot, akkor hozza és megmutatja neki a kamerában stb. Aztán ha hazajön pár napra és pont úgy jön ki a lépés, akkor 1-1 napot nem megy oviba, hanem õk ketten egész nap együtt vannak. Én dolgozom, õk meg mennek "világgá"- most nagy sláger pl. a vonatozás (kimennek az egyik nagy pályaudvarra és mennek egy megállót a másikig :) ) vagy kacsáknak visznek ellátmányt a Városligetbe stb. Az apja viszi a nyakában, felmennek a felüljáróra, kimennek focizni a játszótérre- én pedig hagyom õket egy kicsit kettesben- inkább sietek haza és csinálok valami jó vacsorát. Ha hétvégén megy vissza, akkor elkísérjük, integetünk utána stb. Egyáltalán nem olyan nehéz, mint ahogy elsõre tûnik. Neked, az otthon maradó anyukának nagy a szerepe abban, hogy mindig szóba kerüljön az apja, hogy nézzetek képeket, hogy legyen kettesben töltött idejük (vagy néha én apával megbeszélem, amikor a kicsi elaludt, hogy milyen apróságot hozzon neki- pl. van egy kedvenc kakaója és mielõtt jön az apja, emlegeti, hogy "biztos hoz majd kakajót"... akkor szólok neki, hogy tényleg hozzon) Sok sikert.
Szia! Én is csatlakozom a többiekhez :( a "mi" Apukánk is havonta jár haza, csak nálunk a kislányom újszülött korától igy van, most kicsivel több, mint 2.5 éves. Imádja az apukáját de nem gyengén, ha itthon van én szinte nem is kellek neki :( Amikor pici volt a telefonnal felvette, ahogy beszél neki, mesét mondott, vagy játszott vele...ezt nap-mint nap lejátszottam neki. Telefonon minden nap hallotta az apukája hangját és minden nap nézegettünk fotókat. Mi tudunk skype-olni szerencsére, igaz csak mostanában, de nagyon jó , a gyerek este már pezseg, hogy megyünk apával kájpozni és puszilgatja a monitort és "csikizi" apát...szem nem marad szárazon.... apának sem :) Nem lesz gond, de nagy a felelõsséged ebben, mert te leszel az aki ezt a kapcsolatot "napi kapcsolat" szintjén kell tartsd. Kamera, fotó, hangfelvétel, telefon...mesélsz neki apáról és úgy , mintha jelen is lenne csak most épp dolgozik... Kitartást kívánok!

Nem kaphatok fertőzést szúnyogoktól? Ettől úgy félek . És ha megcsíp egy AIDS-es embert aztán engem? Mit tegyek ellenük, nagyon sok van . Spray-t tudtok ajánlani, aminek nincs kellemetlen szaga?

Legjobb válasz: Sajnos ez is olyan, mint bármi más az életben. Sosem tudhatod. Ha mész az utcán bármikor épp szaladhat szembe Veled egy elvetemült aki épp bankot rabolt, megölt 3 embert és üldözi a rendõrség és pechedre Téged is lelõ. A szúnyog csípés is ilyen. Lehet peches vagy és egy fertõzött csíp meg.

Sajnos ez is olyan, mint bármi más az életben. Sosem tudhatod. Ha mész az utcán bármikor épp szaladhat szembe Veled egy elvetemült aki épp bankot rabolt, megölt 3 embert és üldözi a rendõrség és pechedre Téged is lelõ. A szúnyog csípés is ilyen. Lehet peches vagy és egy fertõzött csíp meg.
Vérszívókkal nem terjed az AIDS. http://hu.wikipedia.org/wiki/AIDS#T.C3.A9vhitek http://www.grunwald.hu/aids/temak/terjed/HNTerjed.htm Amennyire tudom, hazánkban a szúnyogok semmilyen betegséget nem terjesztenek. Nyilván más a helyzet a trópusokon.
Drága Barátom! Te még nállam is paranoiásabb vagy... Nem gondolod, hogy néha ki kellene kapcsolni a tv-t?
Vigyázz, nehogy az écces szúnyog seggbe szúrjon!:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!