Találatok a következő kifejezésre: Nagyon sok tejem (51 db)

Kislányom napközben nagyon sok tejet iszik 1-1, 5 litert. Ennek az a hátránya, hogy éjszaka v. szinűleg bepisil. Mit csináljak adjak rá egy darabig még pelenkát, mert kb.2 hónapja szobatiszta. Mit tanácsoltok?

Legjobb válasz: A tej nagy mennyiségben nem túl jó. Tejnek nagyon magas a fehérje tartalma (ezért 1 éves kor alatt csak keveset szabad adni) és magas a tejcukor tartalma. Még egy felnöttnek sem ajánlatos 1 litert meginni naponta. A folyadék mennyiség sem kevés habár nem tudom mennyi idös a babád. talán gyerekorvost kérdezz meg. ha bepisil adjál rá pelust, nem késsz még rá.

A tej nagy mennyiségben nem túl jó. Tejnek nagyon magas a fehérje tartalma (ezért 1 éves kor alatt csak keveset szabad adni) és magas a tejcukor tartalma. Még egy felnöttnek sem ajánlatos 1 litert meginni naponta. A folyadék mennyiség sem kevés habár nem tudom mennyi idös a babád. talán gyerekorvost kérdezz meg. ha bepisil adjál rá pelust, nem késsz még rá.
Ne adj neki annyi tejet, fõleg ne este. a sok tej nem egészséges. Igyon vizet.
A sok tej valóban nem egészséges, ahogy az elõttem válaszolók írták. Bár nem hinném, hogy a sok tejfogyasztás és a bepisilés között összefüggés lenne. Inkább csak sok folyadék fogyasztást emelném ki.
A kérdező hozzászólása: 2, 5 éves, napközben semmi baj nincs mindig szól hogy pisilni, kakilni kell.
2, 5 évesen ha éjjel bepisil, egész nyugodtan adhatsz rá pelust még.

Régen nagyon sok tejet ittam, de úgy 2 hónapja már észrevettem, hogyha iszok másnap hasmenésem van, vagy még aznap miért lehet ez?

Legjobb válasz: Mert a tej nem való embernek. Hiányzik a szervezetébõl egy olyan enzim,ami a tej megemésztéséhez kell. Ez kb. kiskamaszkorban tûnik el. Ráadásul lehet,h Te érzékeny lettél a tejfehérjére,v. a tejcukorra.

Mert a tej nem való embernek. Hiányzik a szervezetébõl egy olyan enzim, ami a tej megemésztéséhez kell. Ez kb. kiskamaszkorban tûnik el. Ráadásul lehet, h Te érzékeny lettél a tejfehérjére, v. a tejcukorra.
Tejcukrot nem tudod már bontani / laktóz intolerancia/, így az bontatlanul jut a vastagbelekbe . Ott vizet tart mag illetve az ott lévõ baktériumok részben bontják és nagy fokú gázképzõdést okoznak / 2 dl tej tejcukor tartalmából akár 3 liter gáz is képzõdhet. Háziorvos tud felírni Lactase tablettát, tejtermék fogyasztása elõtt kell elrágni. Tulajdonképpen a kész enzimet viszed be.
Hajjaj, nekem is ez van, totál fel is puffadok, és mozog a hasam látványosan, mintha baba ugrálna benne. Pár éve van ez így, ha nagyon kívánom a tejet, csak feles pohárból merek inni, vagy löttynyit a kávéba, mert különben rosszul vagyok tõle. Ahogy írják elõttem: laktóz-intolerancia, már nem bírjuk bontani.

8 és fél hete szültem, nagyon sok tejem van és szerintem megjött! Ez norrmális?

Legjobb válasz: Teljesen normális. Ettõl még ugyanúgy fogsz tudni szoptatni!

Teljesen normális. Ettõl még ugyanúgy fogsz tudni szoptatni!
A lányomnál én is így voltam.Kb nekem is 8 hétre megjött.Onnantól kezdve még több tejem volt, hogy amiatt vagy sem azt nem tudom, de így volt. De hálaégnek nem voltak mensis görcseim.
Ne ijedj meg ha esetleg a napokban nem úgy szopna mint máskor, ilyenkor hát nemtom kétféle véleményt olvastam. 1: megváltozik az íze 2: hormonok kerülnek a tejbe és ezért nem szopizik annyira:) ^^
Én is hamar menstruáltam (6hét), mondjuk én nem is véreztem sokáig. Nekem is a lányom azokon a napokon ill. elõtte már 1-2 nappal kevesebbet szopizott. Nekem azt mondták nagyon jó a hormonmûködésem, azért van. Kiváncsi vagyok most hogy lesz. 37 hetes vagyok. De azt is hallottam, hogy csak most jön meg, meg esetleg a köv. hónapban és utána nem fog megjönni.
Elsõ gyereknél 13 hónapig!!! nem jött meg.. a másodiknál 8-9 hetes volt a babám.. és jött a kis piros:( a tejci ízén változtat a mensi, ilyenkor kicsit több türelem meg kitartás kell neked is.. de amint elmegy a vérzés, ismét szuperkedvvel szopiznak a babák.. Most 35 hetes vagyok.. nem bánnám ha még legalább egy évig meg sem látogatna a mikulás!! de ami azt ileti a szülés után tényleg nem jönnek görcsök...vagy csak mi nem vesszük fel, hiszen éreztünk már ennél nagyobb görcsöket is a szüléskor! Boldog babázást kívánok!

Karácsonykor ment a kajálás! Létezik, hogy ettől nagyon sok tejem lett? Kb.2 napja már nem eszem annyit, a cicim se olyan kemény!

Legjobb válasz: Bizony, én is így tapasztaltam. A tejképzõdés szempontjából fontos a bõséges étkezés, lehetõleg változatosan, vitamindúsan.

Bizony, én is így tapasztaltam. A tejképzõdés szempontjából fontos a bõséges étkezés, lehetõleg változatosan, vitamindúsan.
Jaja! Reggelre majd' szétdurrantak a cicijeim :-) 2-300 ml-vel több volt bennük :-)

Nagyon sok tejem van. Érdemes mind a két mellből szoptatni, vagy csak az egyikből és a másikat lefejni?

Mind a kett? mellet teljesen ki kell üríteni?

Legjobb válasz: 2 hetes a babám és 60 gramot eszik egy szopizás alatt és utána még lefejek 120milit.

A kérdező hozzászólása: 2 hetes a babám és 60 gramot eszik egy szopizás alatt és utána még lefejek 120milit.
Az elején a mellbõl vizes tej jön, szomjoltónak. A végén zsíros, éhségre. Addig kell egy mellbõl szoptatni, amíg a baba kívánja. UTÁNA meg kell kínálni a másikból is. Ha váltakozva szoptatod, akkor éhes maradhat. A maradékot meg ki lehet fejni.
A kereslet kínálat, amit az elõttem szóló mond, úgy áll be, ha nem fejsz. A babádnak pont olyan sûrûségû tej jön, ami neki kell. A fejésre szánt idõt, töltsd a babáddal! Az én kislányom lassan 4 hónapos, de még sosem fejtem, és nekem is zúdul:) Ha fejsz, mégtöbb lesz. Üdv!
Szia.Én miond a 2-t fejtem, azt is amibõl cicizett, és a másikat is, mert nagyon sok volt nekem is, és mindig totál tele volt mind a 2.Ha megkellett volna várnom a 3 órát tuti "felrobban a nemhasznált cici".Én sokáig fejtem, mindig szépen gyarapodott a lányom, sõtt még az unokaöcsi is, mivel õ itta a lefejt tejemet, 6 hónapig.Az é lányom 2évig szopizott.
Nem kell mind a két melledet kiüríteni csak egyszerre eggyett.Minden szoptatásnál váltogasd a melled.A maradék tejet fagyaszd le, mert szükséged lehet rá.

Kislányom 10napos, nagyon nehezen szopizik. Ha lefejném a tejet/sok tejem van! /és ha cumis üvegbõl adnám neki, azzal "elrontanám" a babám?

Nehezen tudja megfogni a bimbóm, és ha sikerül is neki nagyon fáj,15 perc mire sikerül neki megfogni, ez az idõ alatt sír és rengeteg levegõt nyel utána pedig fáj a hasa. Minden szopinál a könnyeimmel küszködöm nagyon fájnak a bimbóim.

Legjobb válasz: Nem akarlak elkeseríteni, de igen ha ilyen nehéz neki a szopi akkor elég nagy rá az esély, hogy a könnyebb utat választaná és rászokna a cumisüvegre... Tudom, hogy most semmi másra nem tudsz gondolni csak, hogy milyen rossz (legalábbis én így voltam vele), de ha megszokjátok egymás sokkal könnyebb lesz. Bimbóvédõt próbáltad? Egy szoptatási tanácsadót is érdemes esetleg megkeresni. Én is nagyon szenvedtem az elsõ hetekben, de utána jobb lett és most nagyon hálás vagyok a "sorsnak", hogy még mindig szoptathatom a babám. (8 hónapos) DE ha mégis úgy alakul, hogy te mindent megteszel még se megy a szopi, akkor sem leszel rossz anya attól, hogy cumisüvegbõl kapja a tejet... szóval tönkre ne tedd magad emiatt, de azért próbálj kitartani és szoptatni. Sok sikert, jobb lesz! :)

Nem akarlak elkeseríteni, de igen ha ilyen nehéz neki a szopi akkor elég nagy rá az esély, hogy a könnyebb utat választaná és rászokna a cumisüvegre... Tudom, hogy most semmi másra nem tudsz gondolni csak, hogy milyen rossz (legalábbis én így voltam vele), de ha megszokjátok egymás sokkal könnyebb lesz. Bimbóvédõt próbáltad? Egy szoptatási tanácsadót is érdemes esetleg megkeresni. Én is nagyon szenvedtem az elsõ hetekben, de utána jobb lett és most nagyon hálás vagyok a "sorsnak", hogy még mindig szoptathatom a babám. (8 hónapos) DE ha mégis úgy alakul, hogy te mindent megteszel még se megy a szopi, akkor sem leszel rossz anya attól, hogy cumisüvegbõl kapja a tejet... szóval tönkre ne tedd magad emiatt, de azért próbálj kitartani és szoptatni. Sok sikert, jobb lesz! :)
Éppen az van, hogy nem a mellbimbót kell a szájába tolni, hanem a babát a mellre rakni. Amikor nagyra kitátja a száját, akkor gyorsan szinte rátolni a mellre (1 hete voltunk szoptatási tanácsadónál, én is rosszul csináltam....) Pocak a pocak felé nézzen. Vegyél szoptatós párnát, nagyon hasznos. A melledet ne kend semmivel, hanem anyatejjel kend be, pl. amikor otthon vagy egyedül, fedetlen kebellel, és hagyd rászáradni, ez a legjobb, és begyógyítja (ezt is a tanácsadó mondta). Ha meg mindenképpen cumi, akkor Calma etetõfejjel, abból ugyanúgy kell szívnia, mintha a mellet szívná: [link] [link]
A kérdező hozzászólása: Éppen az utolsó szopinál próbáltam a bimbó védõt de ugy sem ment!Viszont üvegbõl nagyon szépen evett és most alszik.Esetleg van bimbó védõnél több méret?
"A bimbóm nem nagy, éppen hogy kicsi és nem is áll kifelé rendesen." 1-es vagyok Nekem pont emiatt adtak bimbóvédõt anno már a kórházban és eleinte azt használtam. Erre is rászokhat a baba (ismerõsömnél rá is szokott), de egyrészt ha rászokik az is csak a kényelmetlenség miatt baj (mindig elõvenni, tisztítani, stb-stb), amúgy simán lehet azzal is szoptatni akármeddig, másrészt ha nem használod sokáig akkor nem is fog feltétlen rászokni. Nekem pár hét alatt szépen "kijött" a mellbimbóm, most már senki meg nem mondaná, hogy volt idõ, mikor nem állt ki rendesen :D:D
Szia nekem a második babámnál volt hasonló problémám.Biztos észrevetted, hogy fejés közben jobban megnyúlik a bimbód.Érdemes szopi elött egy picid fejned, utána hátha jobban elkapja.Nekünk ez vált be, utána nem is kellett fejnem magától elkapta rendesen.Ha így sem megy, jöhet a bimbóvédõ! :-)
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszoló, amiket írtál már mindent kipróbáltunk, kivéve a bimbó vedõt, amit a következõ szopinál fogok kipróbálni egy másik testhelyzettel együtt.A bimbóm nem nagy, éppen hogy kicsi és nem is áll kifelé rendesen.
Bocs, ha evidens dolgot írok, de hátha csak ennyi a bibi: Simítsd meg az arcát a mellbimbóddal és amikor nagyra kitátja (reflex), akkor határozottan és totál tövig told a szájába (nem fog megfulladni). Elvileg a mellbimbó vége a szájürege puha hátsó részéhez kell érjen, és a bimbóudvart kell összeszorítania, fejnie az ajkával. Ez lenne a jó technika, amikor neked sem fáj. Ha nem megy, akkor annak lehet oka, hogy túl nagy a mellbimbód az õ szájához - ez simán lehet a túl feszes cicitõl is (fejj belõle pár cseppet a szoptatás megkezdése elõtt), vagy lehet persze alkatilag nagy vagy lapos (ilyenkor érdemes kipróbálni a bimbóvédõt, kiemelõt), vagy néhány babánál elõfordul nyelvfék, amit a gyerekorvos tud megállapítani. A melledre használj valami mellápoló krémet - több olyan is létezik, amit nem kell lemosni. A cumisüveg meg tényleg bekavarhat. Nem feltétlenül, de sajnos ezt csak utólag derülne ki. Amíg bírod, törekedj a szoptatásra, mert - csak a te szempontjaid nézve - fele annyi idõvel és munkával jár, mint fejni és utána még etetni. A hasfájósságon sem biztos, hogy segítene a cumi. Elsõ körben - ha nem tetted - próbáld ki, hogy sokáig (pl. mellenként 10 perc) büfizeteted. Infacolt is be lehet vetni. Aztán meg a legtöbb baba átlag 3 hós koráig mindenképp hasfájós vagy van hasfájós napszaka, bármit csinálnak vele - erre is jó felkészülni lelkileg.
A kérdező hozzászólása: Próbálkozunk még természetesen!Legközelebbi szopinál kipróbálunk valami más testhelyzetet, mert eddig csak fekve próbáltuk a szopit.Nagymellûeknek milyen pozició a legelõnyösebb?
Az a baj az üveggel, hogy a baba nagy eséllyel teljesen átszokik rá, mert abból azonnal és könnyen jön, a tejed pedig a csak fejés hatására szintén sanszosan apadni kezd. Ha van még benned erõ és kitartás, akkor próbálkozzatok a szopival! A melledet Garmastan kenõccsel kenhetnéd, ez csodákra képes. A baba még nagyon picike, de idõvel belejönne, és Neked hosszútávon a szoptatás nagyságrendekkel egyszerûbb, mint az örökös fejés. Minden kezdet nehéz, de ha jól megalapozzátok, késõbb nyert ügyetek lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszi!:) Igen, így van, arra gondolok és sírok közben, hogy biztos én nem csinálok valamit jól és hogy nem vagyok jó anyja a kislányomnak.Együtt sírunk minden szopi elõtt még küszködik a bimbó elkapásával. Azért is gondoltam, hogy cumis üvegbõl etetném, hogy akkor talán nem nyelne annyi levegõt és nem fájna a hasa...
Nem vagy attól rossz anya, ha lefejed és úgy adod oda neki. A maradékot pedig (ha több van) én eltenném, hátha késõbb még szükség lenne rá.

Miért van az, hogy 2-3 napig sok tejem van és utána 2 napig pedig kevés? Ez így megy már kb. egy hónapja. Nagyon aggódom!

Legjobb válasz: Beszéltél errõl védõnövel nem tud segíteni? Sok folyadékot rengeteg gyümölcs zölséget fogyasz. Nem lehet hogy az a baj hogy mikor sok a tejed kevesebbet teszed a melledre a babád,mert a nõi szervezet nagyon okosan rájött hogyha sûrûn szopiztatsz akkor megnõveli a tej mennyiségét ha kevesebet akkor csökken a mennyiség. Ne add fel a szoptatást megéri.

Beszéltél errõl védõnövel nem tud segíteni? Sok folyadékot rengeteg gyümölcs zölséget fogyasz. Nem lehet hogy az a baj hogy mikor sok a tejed kevesebbet teszed a melledre a babád, mert a nõi szervezet nagyon okosan rájött hogyha sûrûn szopiztatsz akkor megnõveli a tej mennyiségét ha kevesebet akkor csökken a mennyiség. Ne add fel a szoptatást megéri.
Valószínûleg rendszertelenül (mennyiség és gyakoriság) eszik a babád és nem tud beállni a kereslet-kínálat. Ne aggódj, ha 2-3 napig sok tejed van, akkor a szervezeted képes ezt a mennyiséget igény esetén elõállítani bármikor. Ha megnyugtat: hívj fel egy szoptatási tanácsadót a La Leche Ligánál: http://www.lll.hu - ingyenes és nagyon profi.
Ha stresszes a napod (pl. látogatás anyóséknál), utánna 1-2 napig lassabban folyik a tej. Nem errõl van szó?

Már nem szopik a fiam, 10, 5 hónapos. Mit tegyek, hogy ne gyulladjon be a mellem és minél hamarabb elapadjon a tejem? Nincs sok tejem, a fiam az utóbbi időben nagyon keveset szopott.

Legjobb válasz: Ha már egyáltalán nem tudod mellre tenni,és nincs sok tejed,akkor nem valószínû hogy begyullad a melled.Mennyi az a nem sok?20-40

Ha már egyáltalán nem tudod mellre tenni, és nincs sok tejed, akkor nem valószínû hogy begyullad a melled.Mennyi az a nem sok?20-40
Ha már egyáltalán nem tudod mellre tenni, és nincs sok tejed, akkor nem valószínû hogy begyullad a melled.Mennyi az a nem sok?20-40 ml kettõben?De egyébként magától 40 nap alatt apad el a tej, ha ezalatt nem fejsz és nem szopiztatsz(nincs inger).Ha muszály kifejned azzal is csökkentheted a termelõdést hogy mondjuk két fejés között több idõt hagysz ki.Hideg borogatás segít csökkenteni a termelõdést.Esetedben szerintem nem sokat kell tenned, elapad magától.Viszont ha nagyon feszül, mert mondjuk reggelre feltelik, akkor fejd ki, de ne mind.Ha nem tudod mennyi, van, akkor fejd ki nézd meg mennyi, következõ alkalommal annál kevesebbet fejj ki, és egyre kevesebbet.(következõ alkalmat úgy értem ha feszül a cic)Ha nem feszül, nem fájmakkor különösebben nem kell csinálnod semmit szerintem.(én fejéssel apasztottam, mert sokat fejtem neki, nem akart cicizni)
bocsi, az elsõ hozzászólás félbeszakadt:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Hasznos tanácsot adtál.
Örülök hogy segíthettem!

A tejem nagyon nagyon sok, és van, hogy a baba fuldoklik annyira ömlik szopizáskor. A kislányom 2 hònapos. Mit tehetnék, hogy a fájdalom enyhüljön, illetve, hogy megtanuljon jòl szopizni az ömlô tej ellenére?

A mellem àllandòan csomòs, borzasztòan fàj, pòlòt sem tudok rà felvenni, annyira èrzèkeny.Hogyan tudom sgítei azt, hogy beàlljon a tejem a kereslet szerint? Nagyon nehezek így a mindennapok.

Legjobb válasz: Próbáltad már hogy lefejsz valamennyit és csak utána szopiztatod? Arra nem gondoltál még h tejadó anya legyél? A lefejt tejet le is fagyaszthatod biztonsági tartaléknak ha te pl. beteg lennél akkor is van mivel etetni a babát.

Próbáltad már hogy lefejsz valamennyit és csak utána szopiztatod? Arra nem gondoltál még h tejadó anya legyél? A lefejt tejet le is fagyaszthatod biztonsági tartaléknak ha te pl. beteg lennél akkor is van mivel etetni a babát.
A kérdező hozzászólása: Ezen összefüggésre még nem gondoltam, de valóban elég zsírosan táplálkozom. Szeretem a sült dolgokat. Ez lehet oka a rengeteg tejnek?
Én is blokkokban szoptattam, nekem is bevált, de jelentõsen nem csökkent tõle a tejem nekem se. De néha már az is elég, ha csak pont elviselhetõ... (Nekem is sok volt a tejem és erõsen folyt, de szerencsére nem záródtam el.) Sajnos vannak ilyen elzáródós-típusú anyukák.. :( De talán késõbb, ha a babád már ügyesebben szopik és alaposan ki tud szívni mindenhonnan minden tejet, akkor jobb lesz kicsit. Még egy kérdés: nem fogyasztasz túl sok telített zsírsavat? Mert érdekes módon az is okozhat ilyet. (Bár ezt szerintem mondta a szaki is.)
A kérdező hozzászólása: Fogjuk rá!:-) Sikerült beszélnem egy laktációs tanácsadóval, aki a blokkokban szoptatást javasolta. Most aszerint szoptatok, így valamivel elviselhetõbb a tej mennyisége, de azt túlzás lenne állítani, hogy jelentõsen csökkent a tej mennyisége! A csomósodád azonban még mindig probléma!:-(
Hogy vagy? Sikerült megoldani ezt a helyzetet, tudott valaki segíteni?
Megkérdezhetem, hogy miket kérdezett és mit javasolt? Szakmailag érdekelne. Ha gondolod, akkor privátban.
A kérdező hozzászólása: Köszi, màr beszèltem szoptatòs tanàcsadòval, el is kezdtem a mòdszert amit javasolt, de attòl megint tejcsatorna elzàròdàsom lett. A tej persze nem lett kevesebb ès a baba is továbbra is fuldoklik az erôs tejàramlàs miatt. Ja, olyan pozíciòkban szoptatok, hogy minèl kevèsbè ömöljön a tej. A megodàst csak abban làtom, ha csökken a tej ennyisège, de egyelôre bàrmit teszek nem csökken.
Szerintem érdemes lenne felhíni egy szaktanácsadót, ez már inkább az õ kompetenciájuk. Ki kellene deríteni, hogy mitõl van ennyi tejed, mert oké, hogy lefejed vagy leadod, de attól még sok marad és esetleg továbbra is kellemetlen gondokat okoz... Szerintem te is inkább arra vágynál, hogy lecsökkenjen épp annyira, hogy elég legyen. (Vagy legalábbis ne legyen ilyen rossz akkor se, ha mondjuk szívesen leadnád a felesleget.)
Létezik még olyan hogy tejtestvér? Tehát hogy áthozná hozzád egy anyuka a kisbabáját akinek nincs elég teje? A másik baba leszippanthatná nagy részét és utána jönne a tied. Persze nem tudom hogy ilyen van-e még, kérdezd meg a védõnõt.
A kérdező hozzászólása: Köszi az eddigi segítsèget. Igen pròbàlam màr az elôfejèst ès reneteg màs praktikàt, de sajnos semmi nem hasznàlt. A szopi pòzoat is rendszeresen vàltogatom ùgy, hogy minèl kevèsbè ömöljön a baba szàjàba a tej, de ez is hasztalan. Nagyon el vagyok keseredve. A rengeteg ès àllandòan folyò tej ès fàjdalmas mellek miatt, màr az utcàra sem tudok kimenni, mèg felsôt ès mellartòt sem tudok hordani annyira fàj... Nagyon el vagyok keseredve!
Szoktál rendszeresen fejni? Mert az is okozhat ilyen túltermelést. Az elõfejés is jó lehet, de rendszeresen csinálni kicsit macerás, meghát nem mindig megoldható, pl. házon kívül. Én hátradõlve szoptattam a fiam, nekünk ez vált be, amikor alvásnál sztrájkolt. Szerintem próbáld ki. :)
Lehetni lehet, de biztosat nem tudhatunk. Az okot így hirtelen nem tudom, de úgy tanultam, hogy a túl sok telített zsírsav is okozhat elzáródást. Pl. a szakik megfigyelték, hogy Húsvét után megszaporodik a mellgyulladásos esetek száma... érdekes. A sült hús-szeretet alapból nem baj, de próbálj inkább olajat, ha lehet, extraszûz olívaolajat használni, amiben sok a telítetlen zsírsav. És húsból is inkább a soványabbakat készítsd. Illetve érdemes lehet ráállítani magad a tengeri halakra ill. édesvíziek közül a busára, ha szereted az ilyesmit, mert ezekben is sok omega-zsírsav van. Hátha az étrended ilyen irányú változtatása legalább kicsit javítana a helyzeten. Ha gondolod, majd írd meg, hogy alakulnak a dolgok, remélem, jobb lesz! :)

Atkinsezőktől kérdezem : mennyira nagy baj, ha a bevezetőszakaszban sok tejet és az előírttól sokkal több zöld zöldséget fogyasztok?

A tejet imádom, a zöld zöldség pedig szerintem hasznos tápanyag - sokkal értelmesebbnek látom a nagyobb mennyiség? fogyasztását, mintha több szalonnát és zsírt ennék helyette.

Legjobb válasz: semennyire aki nem eszik rendesen és emiatt rosszul érzi magát, az nagyobb bûnt követ el maga ellen, mintha hájasra hizlalná magát. én pl most épp barackos süteményt eszek és iszok hozzá 1 liter tejet :)

semennyire aki nem eszik rendesen és emiatt rosszul érzi magát, az nagyobb bûnt követ el maga ellen, mintha hájasra hizlalná magát. én pl most épp barackos süteményt eszek és iszok hozzá 1 liter tejet :)
a tej ch tartalma tényleg nem gáz. viszont a zsírtartalmáról már lehetne beszélgetni. mondjuk mozgás és a nap további étkezéseinek függvénye hogy belefér e, de a zöldséges ötletedet támogatom, semmi bajod nem lesz, sõt...
Atkinsben tejet nem nagyon lehet, de ha belefér a napi ch-ba, akkor persze. inkább csinálj SB-et, vagy Norbit, abba mindkettõ belefér.
Egyáltalán nem baj. A könnyített fogyókúra is fogyókúra. Csak nem hat annyira. Jól belegondolva, az 1. szakaszt ki is hagyhatod.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!