Találatok a következő kifejezésre: Nagyon sok olvasom, hogy már a (3 db)

Nagyon sok kérdés-válaszban olvasom, hogy már a szülés előtt irattok fel kenőcsöt, fürdetőt, tápszert stb. De amíg nincs meg a baba és nincs neve, TAJ száma addig ezt hogy lehet? Mert nálunk csak utána írják fel.

Legjobb válasz: Szia! Én errõl még nem hallottam,hogy elõre felírnák. De nyugodj meg,mert teljesen felesleges is lenne. A kórházban receptekkel távozol,amire otthon szükség lesz az elsõ napokban azok meglesznek.A gyerekorvos pedig hamarosan meg fog látogatni,vagy te viszed a babát hozzá,hol hogyan szokás.Akkor pedig õ vizsgálat után felírja amire még szükségetek lehet. Üdv

Szia! Én errõl még nem hallottam, hogy elõre felírnák. De nyugodj meg, mert teljesen felesleges is lenne. A kórházban receptekkel távozol, amire otthon szükség lesz az elsõ napokban azok meglesznek.A gyerekorvos pedig hamarosan meg fog látogatni, vagy te viszed a babát hozzá, hol hogyan szokás.Akkor pedig õ vizsgálat után felírja amire még szükségetek lehet. Üdv
Nem értem, miért lettem okoskának titulálva?!?! Én azt írtam le, hogy nálunk hogyan volt, de kérdezzen rá a védõnõtõl, hogy náluk hogyan van. Egyébként a köldökcsonk ápolását nem lehet szüneteltetni 1-2 napig. Nem értem, mi ez a nagy harcoskodás egy szimpla kis kérdésnél. Tudtommal itt mindenki többnyire a tapasztalatból szerzett tudását osztja meg másokkal. Komolyan elszomorít :o( Hiszen ez nem egy életbe vágó kérdés volt.....
Szia! Éppen tegnap beszélgettünk errõl a védõnõmmel. Azt mondta, valószínûleg a kórházban adni fognak otthonra kis kiszerelésû kenõcsöt, stb., de ha nem, az sem baj, mert õk a gyermekorvossal kijönnek hozzánk, amikor hazaérkezünk a kórházból. Ezért fontos, hogy fel kell hívni a védõnõt a szülés után, és a hazaérkezés napján is, mert úgy alakítják a napjukat a gyermekorvossal, hogy ki tudjanak jönni. A gyermekorvos kiállítja a szükéges recepteket, apuka elszalad a gyógyitárba, és már meg is van minden. Azt mondta, akkor sem kell aggódni, ha 1-2 napig nem tudnak kijönni, a babát meg lehet fürdetni tiszta vízben is, sudocremet biztosan kapunk a kórházban, a köldökcsonk ápolását pedig lehet folytatni 1-2 nap múlva is. Amit még fontosnak tartott, hogy legyen itthon egy kis tubus Neogranormon kenõcs. Remélem tudtam segíteni, sok boldogságot!
Nálunk a kórházban nem adtak semmiféle receptet(Gyõr), és csak születés után amikor kijött a doki írt az én TAj számomra recepteket, de sok cuccot recept nélkül is be lehet szerezni ezt meg a védõnõ köteles elmondani tudálékosok ezt miért nem mondtátok? Mi a fürdetõkrémet, popsikrémet, gyógyszertári alkoholt, a köldökpúdert is vény nélkül vettük, a patikusnak mondtuk hogy a leendõ babónak vásárolunk és megkérdeztük a doki is ezt írja fel, azt mondta igen. A fürdetõt azóta is vény nélkül vesszük.
Nálunk sem adnak a kórházban semmiféle receptet. Azt a gyerekorvos írja fel a 36-37. héten, csak a nevet nem tölti ki, ill. a TAJ-számot úgy írja, ahogy azt már elõttem többen leírták. A gyerekorvost pedig a védõnõ mutatja be, de ha nem megfelelõ, akkor az anyuka választhat másik gyerekorvost is.
Nálunk a gyermekorvos adja a receptet. Az apuka megy be hozzá, ha már megvan a születési dátuma és úgy írják a te TAJ számodra egy kis változtatással. De a szülés elõtt nálunk sem írták fel, mert nincs születési dátum, név, akkor meg hogyan? A kórházban egyáltalán nem adtak receptet, még a tápszeres babáknak is csak a zárójára írták rá, hogy írja fel a gyermekorvos otthon.
Szülés elõtt az anya TAJ számára írják fel annyi különbséggel, hogy a végére azt hiszem 8-as van írva, ez a megkülönböztetõ jel, ami arra utal, hogy a TAJ-szám tulajdonosának babája született. Éppen ezért aki szülés elõtt felírja, meg szokta kérni a szülõket, hogy szülés elõtt NE váltsák ki, csak szülés után mondjuk az apuka be tudja szerezni, mielõtt anyuka és a baba hazaérkezik a kórházból.
Kedves tudálékoska, nem kell hülyének nézni a másikat, mert ott lehet éppen nem kapott receptet, ez nem az õ hibája. Amúgy meg mindenhol kéne, hogy adjanak, kötelességük.
De adnak a kórházban receptet kedves okoska. Nekem mindkét gyerekemnél adtak, és adnak most is. Talán csak nálatok nem.
Szia! Nekünk felírt a leendõ gyerekorvos- akit a védõnõ mutatott be- szülés elõtt mindent. Kb a 34-35.héten. És az én TAJ számomra írta ki, csak a 0 helyett 8-ast írt. A kórházban nem adtak semmilyen receptet. Kérdezz rá a védõnõtõl. Nõvérem most szül, nála ugyanez volt a helyzet, pedig más kerület (Budapest).
Mi 3 hetesek vagyunk, és a kórházban kaptunk popsikrémet, meg hintõport. Alkoholt pedig a gyerekorvos írt fel amikor hazajöttünk, azt az anya taj számára írják. Alkoholt vehetsz 70%-os kell, 400-500 Ft. Ha felíratod 200-300 Ft.
Szia! Olvastam a válaszokat és Nálunk /Szolnokon/ is kiírták már akkor amikor kismama voltam, csak az Én nevemre. Ellenben a kórházban nem kaptunk semmilyen receptet.

Itt nagyon sok anyukától azt olvasom, hogy az ő babája már nagyon korán átalussza az éjszakát, átlagon felül fejlődik, elvan magában, nem sírós, megfordul, ül, feláll, jár stb. Vannak, akik szintén megszenvednek ezekben a kezdeti időszakban?

Tényleg néha úgy érzem, hogy más babája már lényegesen el?rébb jár pl. alvásban, sírásban stb...

Legjobb válasz: Ne aggódj, az anyukák 95%-a így érzi, csak nem ezt mondja... Kifelé minden baba maga a tökély, semmi gond nincs vele stb. Közben meg õk is ugyanúgy szenvednek, csak azt hiszik, hogy kevesebbek lesznek akkor, ha ezt be is ismerik. Akkor már nem lennének a tökéletes anyukák. Persze ez nagy hülyeség, csak az a baj, hogy a kismamák egymást lovalják bele ebbe a dologba. :(

Ne aggódj, az anyukák 95%-a így érzi, csak nem ezt mondja... Kifelé minden baba maga a tökély, semmi gond nincs vele stb. Közben meg õk is ugyanúgy szenvednek, csak azt hiszik, hogy kevesebbek lesznek akkor, ha ezt be is ismerik. Akkor már nem lennének a tökéletes anyukák. Persze ez nagy hülyeség, csak az a baj, hogy a kismamák egymást lovalják bele ebbe a dologba. :(
Minden gyerek más. Nekem mindkét fiam iszonyatosan rossz alvó volt. Napi 2-3zor 20 perc volt amit alvásal töltöttek napközben. A köztes idõt vagy sírással vagy csendes nézelõdéssel töltötték kicsiként. Mikor milyen napjuk volt. Éjszaka a nagyobbik 2szer kelt és nagyon nehezen aludt vissza.Volt, hogy 1 óra is eltelt.Vele sokat éjszakáztam. A kisebbik csak egyszer kelt, de õ vissza is aludt. Mindent nagyon korán csináltak8ülés állás, elindulás). Igazi örökmozgó még most is mind a kettõ. Viszont most a kislányom egy angyal. Csak eszik alszik.A hangját alig lehet hallani. Éjszaka 1 szer kel. Igaz õ még csak 6 hetes. A mozgás beli fejlõdésrõl nem tudok még nagyon nyilatkozni. A fejét ha ugy van sokáig stabilan tudja tartani(még egyenlõre ennyi :) ). Én ezért irom, hogy minden gyerek más. Más ütemben fejlõdnek, más a természetük. Egyébként miért mondnanám az ellenkezõjét ha nem igaz?
Az én babám tényleg nem sír, csak nyüszög, ha álmos. Én mondjuk ennek érdekében soha nem hagytam sírni, ált. vele alszom, igény szerint szopizik stb. Most 6 hónapos, de még mindig felkel éjjel. Ált. 1x, de ha fogzik van, hogy 5x is. Már van 4 foga, de most jön az 5., tehát megint nagyon sokat cicizik éjjel. Fáradt vagyok én is:-)
Utolsó vagyok, azt elfelejtettem mondani, hogy mindenben kb. idõben vagyunk. Semmi extrát nem csinálunk:) A fogunk az tényleg sok a korához képest, de ennyi.
Szia! Ne aggódj emiatt! Az én kislányom 9 hónapos is elmúlt amikor mászni kezdett, ekkorra már minden kortársa hónapok óta gyakarolta a mászást. Az elsõ születésnapján viszont már lépegetett. A következõ "lemaradásunk" a beszéd. Most 22 hónapos, és két hete kezdett igazán szavakat ismételgetni, most viszont olyan tempóban, hogy nem gyõzzük követni, naponta 30 új szóval lep meg bennünket. Pedagógusként is úgy gondolom, a fejlõdést csak az érés befolyásolja, nem tehetünk semmit, esetleg mindig a megfelelõ környezetet biztosíthatjuk nekik, úgy a mászáshoz, mint a beszédhez. A kislányod is mindent fog majd produkálni, csak türelemmel ki kell várni. Az éjszaka átalvása meg tényleg nehéz kérdés, és biztos, hogy többen szenvednek vele, mint ahányan bevallják, de hidd el, az is meg fog oldódni. Én a sírni hagyásban sohasem hittem. Amíg szopizott gyakran aludtunk egy ágyban, így akárhányszor kelt fel éjjel, szinte magunkhoz sem tértünk az éjszakai evésektõl. Miután 14 hónaposan abbahagyta a szopizást (ekkorra teljesen) még gyakran odavágyott hozzánk. Aztán egy idõ után észrevettem, hogy nem tud nyugodtan aludni mellettünk, állandóan piszkált bennünket még álmában is, ráadásul újra babát várunk, és féltem, nehogy megrúgjon, így aztán visszavonultunk a kiságyikóba. És bár hagytam sírni, nem hagytam magára egyetlen percre sem, ott ültem mellette, beszéltem hozzá, vigasztaltam, míg végül lefeküdt, elaludt. Másnap ugyanígy, harmadnaptól végigaludta az éjszakát. Igaz, ekkorra már másfél éves volt, pontosan értette, hogy mit mondok neki, mert szerintem ez feltétele annak, hogy elérjünk valami változást. (A kiságyba "visszaszoktatást" még megelõzte, hogy ágyat vittünk a szobánkba neki, de nem jött be.) Szóval a lényeg, hogy mindent a maga idejében. Kitartás, meglátod, õ is mindent meg tud majd csinálni, és az éjszakát is át fogja aludni, amint megérett rá.
Az én babám 3 hós elmúlt és még nem tartja a fejét, éjszakánként 2-2.5 óránként kér enni. Nappal is! Régebben volt hogy 8 órát egyben lehúzott éjjel.A babák is mindig változnak.Eddig csak cuppogott, ha kért enni, mostmár nyöszörög is hozzá.Ha ez fejlõdésnek mondható, akkor ez az. :)
Szia! Nekünk 4 hónapos a kislányunk és azóta alussza végig az éjszakát amióta hason altatom így tudunk aludni kb. 21-tõl 6-ig, sajnos mikor hanyatt altattam mindig felmacerálta saját magát úgyhogy éjszaka 2 óránként kelt fel, most viszont napközben szinte alig alszik valamit és sajnos nagyon nyûgös. Szinte egész nap semmit nem tudok tõle csinálni és ha álmos vagy éhes õ nem nyöszörög, hanem iszonyatos patáliát csap amibe annyira belelovalja magát, hogy alig lehet lecsendesíteni. Kitartást kívánok neked!
Hidd el, ez normális. A lányom 4 hónapos és semmi "extrát" nem csinál, õszintén nem hiszem, hogy egy 6 hetes baba már magától megfordul és 3-4 hónaposan kúszik-mászik, ahogyan ezt olvasom sokszor és nem is gondolnám, hogy ettõl több akár egy baba vagy egy mama. Mindennek megvan a maga ideje és a fejlõdést felgyorsítani nem lehet, talán nem is egészséges. Minden baba más, ahogyan már írták is. A lányom hol átalussza, hol felkel éjjelente, attól függ, mennyit evett. Nyugodj meg és hagyd a fenébe a statisztikát. Ha bármi gond lenne, az orvosotok szólna. Minden rossz elmúlik 1x, hidd el, tapasztaltam.Jó egészséget kívánok.
A kérdező hozzászólása: Köszi lányok a tanácsokat! Utolsó elõtti válaszolónak: mintha csak az én lányom lenne..... Õ sem nyöszörög, hanem teljesen belelovallja magát a sírásba.... :) Igazi bika a lelkem. :) Egyébként már születésétõl csak hason tud aludni, hanyatt nekem is felébreszti magát a kalimpálásával, úgy kb. csak fél órát alszik, többet nem. :)
en solutiot hasznalok, borotvalkozas utan csip, de hatasos es nm izzadok tole, meg csak par honapja hasznalom meg jo:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!