Találatok a következő kifejezésre: Nagyon sok év korkülönbség (33 db)

Nagyon sok ez a 10 év korkülönbség?

Én 19 éves vagyok és egyetemre járok, ő pedig 29 éves és focista. (nevet nem mondok)

Legjobb válasz: nálunk is nagy korkülönbség van és mindamellett, hogy még együtt vagyunk sok év után is, én nem javaslom. És lehet, hogy elõítélet, de jól megalapozott elõítélet: A sportoló 30 körüliek rendszerint nem az érzékenység és az ész csúcsai, úgyhogy én nem javasolnám neked, mert a korkülönbséggel tetézve jó esélyed van rá, hogy kiélvezi, hogy egy fiatal és csinos lány elégíti ki az igényeit, de õ nem fog majd kellõ mértékben törõdni a te igényeiddel.

nálunk is nagy korkülönbség van és mindamellett, hogy még együtt vagyunk sok év után is, én nem javaslom. És lehet, hogy elõítélet, de jól megalapozott elõítélet: A sportoló 30 körüliek rendszerint nem az érzékenység és az ész csúcsai, úgyhogy én nem javasolnám neked, mert a korkülönbséggel tetézve jó esélyed van rá, hogy kiélvezi, hogy egy fiatal és csinos lány elégíti ki az igényeit, de õ nem fog majd kellõ mértékben törõdni a te igényeiddel.
Nem vészes. Elvgére mindketten felnõttek vagytok.
A kérdező hozzászólása: Igen, ezen én is elgondolkoztam, mert ugye külföldön játszik tehát nagyon féltem, hogy keveset fogunk majd találkozni és tönkre megy majd a kapcsolatunk a távolság miatt. De eddig úgy látszik, hogy mûködik. Lassan 4 hónapja vagyunk együtt, de amit most utolsó írtál elgondolkodtató, hogy lehet, hogy ez most így rendben megy de mi lesz 5 év múlva?! Hosszútávra tervezek mindenképp.
De legalább a pénzre nem lesz gondod.
Beszéld meg vele az aggodalmaidat. Deremélem sokáig együtt lesztek.
# 2-nek üzenem, hogy nincs igaza. Az a 10 év ez esetben nem sok és egyáltalán nem törvényszerû, hogy a srác csak kihasználná.
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen a valaszaitokat :)
19 évesen azért nem kevés. az én kapcsolatomban is jelentõs korkülönbség van, úgyhogy tudom, hogy mit beszélek. Azt pedig nem mondtam, hogy törvényszerû, csak azt, hogy sajnos van rá jó esély. Elég sok sportolóval, táncossal volt dolgom és van valamennyi tapasztalatom ilyen téren. Valahogy a többség (bár nyilván nem az összes) nem volt a hûség példaképe, fõleg amikor tapasztaltabb pasik szedtek fel fiatal lányokat. Egyébként nyilván én is drukkolok, csak elmondtam a véleményemet.
Nagyon nem mindegy hogy hány éves a fiatalabbik!
sztem nem sok, de attól is fugg h azért ki hány éves.. :)
Igen, ennél nagyobb, én vagyok a fiatalabb, három éve élünk együtt, és remekül megértjük egymást. Én idõsebbnek érzem magam a koromnál, õ fiatalabbnak, és remekül megértjük egymást :) Nem a kor számít, hanem az életfelfogás. Ismerek olyan 30 fölötti embert, aki még mindig 16 éves szinten gondolkodik, és éppen annyira megbízhatatlan... De ismeretem olyan 14 éves fiút is, aki jobban tisztában volt a világ mûködésével, mint rengeteg felnõtt :)
a barátnöm 19 a hapsija 40.Jol kijönnek, bár szexkapcsi van köztünk.
mi egy fél éve vagyunk együtt a pasimmal õ 36, én 20, de minden téren nagyon jól kijövünk sosem veszekszünk mi vagyunk egymás élete párja :)
Mivel feltetted a kérdést, ezért neked sok, mert ha nem az lenne fel se merült volna benned.
Egyáltalán nem sok, én 22 vagyok a párom 40. Lassan 6 éve a párom, 4 éve velem él. No problem.

Párkapcsolatban a 12 év korkülönbség nagyon sok?

Legjobb válasz: a párom meg köztem 13 év a korkülönbség és szerintem nem az számít ,hanem amit nyújtani tudsz

Szia.A válaszom tapasztalatból írom, nem sok.Ha! Ha igaz és õszinte szerelem.A miénk 30 év korkülönbséggel is csodálatosan mûködik.Én 35 õ 65 éves.Imádjuk egymást.Túl vagyunk mindketten egy házasságon.Van mind a kettõnknek gyereke is.Minden rendben van és már nem 2 éve .Tudom hogy lesznek még nehéz idõszakok.De bármilyen nehéz is megoldjuk.De! Ezt csak normális keretek között élõ embernek sikerül.Tisztelem õt és az életemnél is fontosabb.Igaz a szakmám ápolónõ ezzel csak azt akartam kifejteni, hogy imádom az idõs embereket.Nagyon hamar össze tudunk szokni.Ez beállítottság kérdése.Na szóval a lényeg a lényeg.IMÁDOM:) )Tarts ki és ne hallgass senkire.Õ még úriember.A fiatalok tanulhatnának tõlük.Sok sikert nektek.ne hallgassatok senkire.
a párom meg köztem 13 év a korkülönbség és szerintem nem az számít , hanem amit nyújtani tudsz
Hááát... Én 17 voltam pár nap híján, mikor összejöttem a barátommal, aki akkor volt 27. Már két éve együtt vagyunk, és minden rendben van. De ez nem feltétlen a köztetek levõ korkülönbségtõl függ, hanem a személyiségetektõl.
Sztem nem gáz, az a lényeg, hogy szeressétek egymást.
A te korodban ez még nagyon soknak számít, inkább 3-4-5 év a megszokott. De ha jól megvagytok együtt akkor nem is kell figyelni a korkülönbségre.
Nem a korkülönség számít egy párkapcsolatban. De a 16 évedhez szerintem sok. Ennek ellenére, ha szeretitek egymás, akkor miért ne? Csak vigyázz arra, hogy ne csak kihasználjon.
nyugi én is 16 vagyok(lassan 17) párom 30:D
Hány évesek vagytok?
Én 18 évesen kavartam egy 32 éves nõvel, de ez nem normális. Tiszta büszke volt rám, mikor sikerült végre egy nálam fiatalabb nõt találnom :D
Ha igazán szereted nem számít a kor.Bármelyikõtök lehet a fiatalabb ez pusztán az érzelmeken múlik. Ha õ az aki a legjobbat tudja nyújtani neked akkor õ való hozzád.Te még nagyon fiatal vagy nyilván nem ez lesz az egyetlen nagy szerelem az életedben, de ha nem hagyod hogy mások beleszóljanak akkor egy örök emlék maradhat amire majd örömmel gondolsz vissza késõbb.Én most vagyok 28, van egy gyönyörû lányom, nemrég váltam el a férjemtõl és most van egy 20 éves barátom akit imádok, de nyilván nem fog örökké tartani evvel tisztában vagyok, mivel neki még élnie kell mielõtt lekötné magát.De amíg nekünk így jó addig élvezni fogok minden vele eltöltött pillanatot és egyáltalán nem érdekel hány éves és ki mit szól a kapcsolatunkhoz.
Jó lenne befejezni ezt az értelmetlen vitát. Akinek a szerelem számokról szól, az csak nyugodtan keresgéljen kínosan ügyelve rá. Aki pedig szeret, az a szívére hallgasson. Az én Kedvesem is sokkal idõsebb, és sosem voltam még ilyen boldog. Ha pedig tényleg komoly kapcsolatot akarok én nem is kezdenék kis 20 évesekkel. Azoknak csak egyre kell az ember, aztán továbbállnak. OK, van aki nem ért egyet, de nem kell mások tisztességes életét kritizálni. Kritizálja inkább a drogos, alkoholista huszonéveseket. (Tisztelet a kivételnek!)
Micsoda kiégettagyú balfaszok vannak mostanság hogy lassan családos ember korban az oviból válogatnak maguknak, még akkor is röhelyes ha te vagy az ország legérettebb 16 évese, én biztos képen köpném magam 28!! évesen középiskola alsó tagozatból válogatni. Kifordult ez a világ magából, aztán meg lehet magyarázni ezt is mindenféle szerelmi maszlaggal, de az csak mégröhelyesebben hat, a szerelem egyébként is csak egy múló kényszerképzet utána meg jön a sivár valóság. Az õseid tisztában vannak vele hogy micsoda loserral mászkálsz, vagy te akarsz a cafka barátnõid elõtt felvágni hogy ki futtat, vagy csak szimplán kései apakomplexusról van szó?
Itt pont ugyanannyira kíváncsiak az emberek az én véleményemre, mint a tiedre. Csak az a helyzet, hogy az enyémre többnyire adnak is. :) Szerintem keress magadnak egy másik honlapot, ahol kiélheted a felgyülemlett agresszivitásodat, mert az egy dolog, hogy anonim az oldal, de attól még bizonyítványt állítasz ki magadról.
A te véleményedre lehúzós balfaszkám viszont a kurva anyád sem kiváncsi és nem izgat ha nem tetszenek más marháknak az erkölcsi elveim!
Neked, kedves legutóbbi hozzászóló, úgy nézem, nemhogy 16 évesek, hanem korodbeli csajok sem jutnak. :)
Micsoda kiégettagyú balfaszok vannak mostanság hogy lassan családos ember korban az oviból válogatnak maguknak, még akkor is röhelyes ha te vagy az ország legérettebb 16 évese, én biztos képen köpném magam 28!! évesen középiskola alsó tagozatból válogatni. Kifordult ez a világ magából, aztán meg lehet magyarázni ezt is mindenféle szerelmi maszlaggal, de az csak mégröhelyesebben hat, a szerelem egyébként is csak egy múló kényszerképzet utána meg jön a sivár valóság. Az õseid tisztában vannak vele hogy micsoda loserral mászkálsz, vagy te akarsz a cafka barátnõid elõtt felvágni hogy ki futtat, vagy csak szimplán kései apakomplexusról van szó?
A kérdező hozzászólása: én 16...
Nem akarok, durva vagy szemét lenni...de...16 évesen....azért...elég gáz, hogy ha nem találsz magadnak egy korban hozzád illõbb partnert...ha össze jössz egy ennyire "idõs" sráccal, tuti hogy nem fog sokáig tartani...pont a kor miatt...és amúgy szerintem neki gázosabb...:S

Mit gondoltok, a 4, 5 év korkülönbség milyen a gyerekeknek? Nagyon sok?

A nagyobb gyerek lány.

Legjobb válasz: Mihez képest? Miért kell állandóan a korkülönbségekkel foglalkozni? A kicsinek, a nagynak is megvan a maga szépsége, és nehézsége.

Mihez képest? Miért kell állandóan a korkülönbségekkel foglalkozni? A kicsinek, a nagynak is megvan a maga szépsége, és nehézsége.
Mindenki mást mond. Akinek nagy a korkülönbség a gyerekei között az azt mondja talán könnyebb lett volna ha kisebb a korkülönbség, akinél kisebb az azt mondja talán jobb lett volna ha nagyobb a különbség. A két bátyám között 2 év van õk gyerekkorukban nagyon jól elszórakoztatták engem hanyagoltak. 5 és 7 év van a két bátyám és én köztem, régen utáltam, hogy olyan nagyok már és nem játszanak velem, de olyan 16-18 évesen már inkább örültem, hogy két idõsebb bátyám van. Én azt mondom szerintem jobb ha kisebb a korkülönbség a gyerekek szempontjából, szülõk szempontjából egyszerûbb ha nagyobb a korkülönbség. Nincs egyértelmû válasz, akkor jön a testvér amikor jön, bárhogyan is történik úgy lesz jó ahogyan lesz.
Szerintem nem sok, én is szeretnék nagy korkülönbséget. Nálam és a férjemnél is nagy korkülönbség van (mi pl. 7 évente születtünk a tesóimmal), és mi szerettük. Én semmiképp nem szeretnék csak 1-2 évet, valahogy nekem az nehéznek tûnik, pl. a pici még igényelné, hogy felemeljem, de nyugodt szívvel nem merném, mert már terhes vagyok stb. De ezt mindenkinek magának kell tudnia/éreznie. Mindkettõnek van elõnye, hátránya, az biztos.
hát ezt neked kell tudnod.... van akinek sok van akinek kevés teljesen gyerekfüggõ a dolog
Szerintem 3, 5-5 közötti korkülönbség a legideálisabb.Nem sok egyátalán és sokkal több az elõnye, mint a hátránya ellenben a nagyon kicsi korkülönbséggel.

36 év korkülönbség nagyon sok egy párkapcsolatban?

A lány a fiatalabb, huszonéves. A pasi nemsoká hatvan lesz, de jól tartja magát és 50nek nézki a dús fekete hajával, barna szemével. A lánynak lehet esélye arra, hogy beleszeressen a férfi a mostaninál is jobban? Vagy jogosan félhet attól, hogy más fiatalokra is rámoccan? Mennyi az esélyem hogy komolyan vesz, vagy mindig "le fog nézni", azért mert 36 évvel kevesebb tapasztalatom van az életb?l?

Legjobb válasz: Nagyon sok ez a 36 év.Pont egy életút két véglete.Te még huszonéves vagy.Ha pasi most lesz hatvan,akkor maximum 23 éves lehetsz.Ez még lehet,hogy korai egy házassághoz és családhoz.A pasinak pedig a hatvan már sok egy kisbabához.Ha hosszú távon terveztek,akkor ez a dolog elöbb-utóbb fel fog merülni.Felelõtlenség 60 felett kisbabát nemzeni,lehet,hogy azt sem éri meg,hogy leéretségizzen a gyereke.Ezzel számolnod kell.

Szerintem 36 év az már nem sok, hanem rengeteg.Rövidtávú kapcsolat (pár du.gás, egyebek) erejéig mûködhet, de pl.egy házasságot nem tudok elképzelni ekkora korkülönbséggel.Mondom ezt ugy hogy köztem és a párom közt 15 év van, igy is lehet érezni a generációs különbségeket.Nagyon rövid idõ után nem tudnátok mirõl beszélgetni, õt idegesitené az hogy tul gyerekes vagy, téged meg az hogy õ tul öreges, semmitek nem lenne közös, hisz az életnek egy teljesen más szakaszában vagytok.
Nemhogy apád, már majdnem nagyapád lehetne. Félhetsz, hogy más fiatalokra is rámoccan, de az épelméjûek úgyis kiröhögik és elküldik a francba :) Úgyhogy jobb híján megmarad majd neked, te szégyenkezhetsz miatta õ meg mutogathatja a fiatal csaját a haveroknak.
háát jah elképzelhetõ , hogy kiéli magát utoljára. :D De ez személyfüggõ.Inkább tedd fel magadnak a kérdést , hogy tényleg szükséged van-e erre?
Nagyon sok ez a 36 év.Pont egy életút két véglete.Te még huszonéves vagy.Ha pasi most lesz hatvan, akkor maximum 23 éves lehetsz.Ez még lehet, hogy korai egy házassághoz és családhoz.A pasinak pedig a hatvan már sok egy kisbabához.Ha hosszú távon terveztek, akkor ez a dolog elöbb-utóbb fel fog merülni.Felelõtlenség 60 felett kisbabát nemzeni, lehet, hogy azt sem éri meg, hogy leéretségizzen a gyereke.Ezzel számolnod kell.
A kérdésedbõl azt olvasom, hogy nem vagytok egyenrangúak, mégpedig te, a ragyogóan fiatal vagy az alárendelt. Erre semmiképpen nem szabad komoly kapcsolatot épiteni.Most tetszik neked, imponál a megjelenése, a magabiztossága, de ez hosszú távon kevés, ha a csodálat nem kölcsönös.36 év egy fél emberöltõ, egészen más körülmények, más élet volt az õ korábbi életében.Ez is sok konfliktus forrása lehet, mert nem tudsz ebben partner lenni.Légy nagyon óvatos !!
Hát ez beteges, minimum egy apakomlexus... Majdhogynem a nagyapád lehetne.
egyik ismerõsömk között 18 év van, és már azt is soknak találom! 36??? juj, én képtelen lennék rá, szerintem ennek nincs jövõje. az apád lehetne simán, sõt még annak is egy idõsebb apa...
egy ilyen kapcsolat számomra már elég beteges. jócskán az apja lehetne a fickó a kislánynak...
36 év?!Te jó ég... Ennek a kapcsolatnak csak hátrányai lehetnek...
Sztem felesleges az én válaszom.Hogy sok?Rengeteg!!Nem értem meg az ilyesmit...sorry
Csak és kizárólag a tisztelet számít az ilyen nagy korkülönbségû kapcsolatokban. De ehhez tisztáznotok kell, hogy mit ért õ ezen kifejezésen és mit te, mert nagyon meg fogsz lepõdni...
Jézuskám...ez nekem nagyon sok.
Nekem is volt egy hasonló kapcsolatom. A párom kerek 30 évvel volt idõsebb nálam. És nem bántam meg. Sokat tanultam mellette, az életrõl, magamról, a testemrõl, mert igen, õ tanitotta meg azt is, hogy hogyan élvezzem ki a szerelmet. :) ) Õ inditott el az éltben, állitott rá a saját lábamra. Többet tet értem, mint az édesanyám azokban az idõkben. Mert volt olyan eset, hogy anyám bizony kihajitott mint egy rongyot. Akkor találkoztam vele, és eléjétõl fogva mellettem ált, fogta a kezem, irányitotta a lépteim. Nem tudtuk, hogy meddig tart köztünk a szerelem, de azzal tisztában voltunk, hogy nem maradunk együtt. És mikor eljött az ideje, hogy azt mondjam, vége, könnyes szemmel köszönte meg a mellette töltött 2 gyönyörü évet. akkor már gyermeket vártam tõle, de nem akatam ezzel magamhoz kötni õt. soha nem tudta meg, hogy övé az elsõszülött leánykám. Pedig találkoztak is, hiszen idõnként összefutunk, és a baráti viszony megmaradt.Én azóta férjhez mentem, és természtesen a férjem tud a dologról. (velem egykorú) Õ imádja a gyermekem, és a sajátjaként neveli, nevére is vette. :) ) Te tudod, hogy kettõtök között milyen a kapcsolat, de he te igy jól érzed magad, akkor ne hagyd, hogy bárki is beleszóljon. Mi is eljártunk szórakozni. Nem nyugdijjasklubba, és nem discóba. Megtaláltuk a helyet, ahol mindketten jól éreztük magunkat. A barátaim ismerték, és elfogadták, az õ barátai ismertek, és elfogadtak. És képzeld, a szexuális életünk is csodálatos volt, de azt hiszem, errõl már irtam. :) ) sõt az utcán is csókolóztunk, ha úgy alakult. Szállodában sem voltak gondjaink, mi is utazgattunk, mert én is szeretek, õ is szeret utazni. Sok volt , és még ma is sok bennünk a közös vonás. ha gondolod, irj privit nyugodtan, szivesen válaszolok neked.
A kérdező hozzászólása: utolsó megsimogattad a szívem! ezzel a sztorival :)
Persze, itt senki sem azt mondta hogy 1-2 évig nem lehet boldog és hasznos a kapcsolat vele, itt 10-20 éves távlatokban gondolkodnak a válaszolók :) mellesleg de gáz nem elmondani egy pasinak hogy övé a gyerek, pláne ha egy rendes hapsi és nem azért szakadt meg a kapcsolat mert egy agresszív állat... Én erre azért nem lennék ennyire büszke. de a pasas se lesz ha netán valamikor kiderül, mert az ilyesmi mindig kiderül...
"Nõ létemre nem tudom elképzelni, hogy egy egészséges férfi ennyi idõ alatt ne akarná azt a csinos fiatal lányt, aki odavan érte?" Te nõ létedre, nagyon nem érted ezt. A férfit nem az teszi pasivá, amit megszerez, hanem az, aminek képes ellenállni.
Hó de gusztustalan. Hogy tudsz megkívánni egy öreg embert? Naná hogy csak hátránya van. Egy nagypapa korabeli embernek szerinted mire kell egy kiscsaj? Növelni az egóját a többi férfi elõtt. És ha 50-nek néz ki akkor nem egy vén tata már:? Hehe, micsoda egy hülye tyúk vagy!
Én a legnagyobb problémát ott látom, hogy ha jól értem, 3 hónap alatt még egy aktus sem volt! Itt mindenki gyerekekrõl, 10-20 évekrõl ir. Dehát még azt sem tudjátok, milyen eyütt a szex, mûködik-e egyálalán. Itt mindenki feltételezte, hogy ez rendben van, s a férfit ez motiválja.Valószinûleg, neki már gondja van ezzel.Nõ létemre nem tudom elképzelni, hogy egy egészséges férfi ennyi idõ alatt ne akarná azt a csinos fiatal lányt, aki odavan érte? Ha szerelmes vagy és a férfi nem akarja, kitér elõle és te nem tudom rávenni/ egyáltalán miért kell ezért küzedeni ?/ a férfit ennyi idõ alatt az együttlétre, ott nagy baj van.Te apukát keresel, õ pedig talán egy kislányt. Nem nõt, az biztos. Ha csak baráti kapcsolatként tartjátok fenn, beszélgetések, közös vacsorák, ha mindketten kerestek egy nektek megfelelõ társat, akkor ok. Egyébként nagyon gyorsan szüntetsd meg ezt a helyzetet, mert csak árthat neked, ahogy elõttem is irták!!!!
Abban biztos, hogy igaza van a parodnak, hogy eretlen vagy. Ez latszik az irasodbol. "Felesegei voltak"... es ezt ilyen konnyen leirod, mintha az a vilag legtermeszetesebb dolga lenne, hogy valaki mar elvalt vagy 3-4 alkalommal. Nem kovetkeztetsz belole, hogy nem jo eselyekkel indulsz ilyen dolgok miatt? Szerintem is szedit, mert megteheti.
Tapasztalataimból: Több olyan ismerõsöm is van (4), akiknél hasonló a korkülönbség, a nõk 20-30as korosztályom, pasijuk 50-60-as. Mindenhol gazdag a pasi. Egyiküknél, aki közelebbi barátnõm, 7 év után vége lett, mégpedig a 60-as (apjánál 3 évvel idõsebb) pasi hagyta el, egy 50 év körüli nõ miatt, akitõl hozták rendszeresen az ebédet! (A válóperen ezt tagadta, és úgy állította be, mintha a fiatal lánynak lennének ki tudja milyen félrelépései - bizonyítékok nélkül melyik hihetõbb??) A nõt nagyon megtörte, hogy fiatalságát rááldozta, és a férfi nem akart gyereket (elõzõ házasságából való 2 mellé), és 35 évesen megcsalta egy ilyen idõs nõvel (aki kinézetben hozzá sem mérhetõ, kövér, alacsonyabban iskolázott...stb), és a végén nem volt tisztességes. A többiek kapcsolatáról ilyen részleteket nem tudok, de azt állítják, minden rendben. (?) Egyiküknek egy közös gyerekük is született. (A 20onéves persze többrõl álmodozik, de rejtélyes módon több nem sikerült eddig, ez csak is úgy, hogy "már mindent megpróbáltak", azaz orvosi beavatkozások...stb. Vajon miért? A természet nem akarja? Kérdés, hogy egy fiatalabbal is ilyen procedúrás lett volna?) A többieknek egyáltalán nem született közös gyermeke. Mind a 4-üknél megfigyelhetõ, hogy ahogy az idõ telt, a nõ a férfihez idõsödött, szellemileg és kinézetre is, addig a férfi "fiatalodott"=a korához képest fiatalabbnak tûnik. Ez annak is betudható, hogy fiatal nõ mellett a férfi többet mozog fiatal társaságban. Nem tudok ilyen korosztályától eltiltástól... (Megjegyzem, ahhoz, hogy valaki szellemileg "érjen", nem feltétlenül kell idõsebb pasi, de ez is egy út.) Az is közös mind a 4-ükben, hogy a házasság elején mindegyik 20onévestõl hallottam ezt a mondatot, ami a Te szavaidból is kiderült: "most jó így, a pillanatnak élünk, hogy mi lesz, majd kiderül", egyikük sem volt "tervezõs típus"... A barátnõmtõl is, akirõl részletesen írtam, neki a férje is ezt hangoztatta (lehet, hogy ezzel -is- akarta magát rábeszélni??), persze 30 után már elgondolkodott a barátnõm a jövõn, gyerektéma...stb... Nekem is volt egy nálam 20 évvel idõsebb pasim 25 évesen, õ nem a gazdag kategória (kocsija se volt és albérletben élt). Eleinte jónak tûnt a kapcsolat, fõleg szexuálisan, és érzelmileg is mindent megadott, 2 hónap után azonban kiderült, az alapvetõ értéktrendünk különbözik, és neki mások az elvárásai az élettõl. (Pedig gyereke nem volt, és többet is akart, mint én.) Nekem családi ház, alapvetõ jólét megteremtése...stb lett volna fontos még a gyerek elõtt, és erre építettem volna egy magasabb életszínvonalat, amiket õ kevésbé fontosnak tartott. ("Addig is elvolt valahogy.") Nagyon rossz emlékként maradt meg bennem a kapcsolat, mert nehezen engedett el, emiatt késõbb is komolyabb problémáim származtak más kapcsolataimban. Az sem igaz, hogy "amíg nincs más, élvezd ki ezt" (én így gondoltam és ezzel beszélt rá a kapcsolatra!), mert ezzel egy neked pont megfelelõ kapcsolatról is lemaradhatsz! Ugyanígy, miután nem szállt le rólam, ezzel akadályozott más kapcsolataimban is. Szerintem is vannak egyébként, akik képesek ekkora generációs különbséget áthidalni (pont ez a balett-táncos hölgy jutott eszembe, akirõl közben szó esett!!), de a szavaidból nem ezt az érettséget éreztem, inkább valami hiányosságot, ami nincs meg benned, és a másiktól várod, hogy kiegészítse, megadja. Ha olvastad volna a balerínával készült riportot, amit én is, akkor megértenéd, hogy õ fiatalon is mennyire érett volt!! Egyébként a hosszú távú céljaiddal is (5-10-15-20 év múlva egy elképzelés) minimum tisztában kell hogy legyél, ha érett vagy egy 50-60 éves korúhoz. Ezekhez nagyon jó instrukciókat adtak elõttem, és bár azt nem tudod, meddig fog veled élni, fõleg az anyagi oldalával kell, hogy tisztába legyél. (Ha pl. a pasinak van gyereke, az elõzõ feleségek könnyen kisemmizhetnek...stb, a jogi oldalának javaslom, csak nézz utána, ha hosszabb távon belemész!) A kérdezõ kommentjeirõl a gondolataim: "Mennyi az esélyem hogy komolyan vesz, vagy mindig le fog nézni" -ez és a többi kérdésed a címben is, azt feltételezi, hogy kisebbrendûségi érzésed van mellette, és azt várod, hogy ebben majd õ egészít ki téged. Az erre épített kapcsolatok, amiben a másiktól várjuk el, ami bennünk nincs meg, nem hozzák ezt az elvárást. Ne higgy nekem, olvass errõl a témáról, és gyõzõdj meg magad! Olvass a balerína életérõl, felfogásáról! A boldog párkapcsolatban a 2 fél egyenrangú, mindkettõ önmagában is teljesnek érzi magát. E kapcsolat helyett javasolnám, nézz körül, pontosan mit vársz el egy boldog párkapcsolattól, és igyekezz magadat "teljessé tenni", önértékelésedet helyrerakni! Sokat utazik = sok emberrel (fiatallal is) találkozik. Kalimpálhat a szíve attól is, hogy milyen izgi egy 36 évvel fiatalabbal csókolózni? Az tetszik, hogy misztikus vele? Menj fel egy spirituális társkeresõ oldalra, ott is megismerhetsz "misztikus" beállítottságú embereket, amúgy a Halak csillagjegy (vagy ascendens) jellegzetessége. (Én már csak tudom, mint Halak, ráadásul egy Halak ascendensû párral:) ...) "Nem szereti ha fiatalabb fiúkkal járok el, csoporttársakkal, mert nagyon féltékeny olyankor." - a féltékenyég sem a legjobb alap egy tartós kapcsolathoz. Meddig tudsz bezárva élni? Távol a korosztályodtól, saját érdeklõdésedtõl? Honnan gyûjtenél majd (36 évnyi) tapasztalatot, ha ez kimarad az életedbõl? Javaslom pl. Popper Péter párkapcsolatról mondottakat átgondolni, hogy mi az a 4 dolog, ami fontos egy boldog kapcsolathoz (életkortól függetlenül): http://www.youtube.com/watch?v=3iuT3Z5CCTs Remélem, segítettem!!! 36 nõ
Simán az apá lehetne. Az élettapasztalat nem mindig függ a kortól. Arra viszont készülj fel, hogy durva megjegyzéseket fogsz kapni idegen emberektõl is. Nem tudom, mi áll a kapcsolatotok hátterében, én azt tapasztaltam, hogy túlnyomó részben anyagi, presztizs szerû érdekek állnak a háttérben, és csak utána érzelmek. Ha szeretitek egymást, akkor hajra. Nem tudom, van-e gyereked, vagy szeretnél-e majd, de szerintem vedd figyelembe, hogy jó eséllyel hamarabb lehetsz te özvegy, mint a pasi. Özvegyként egy kicsi gyerekkel nem könnyû.
Nekem egy húsz évvel idõsebb pasim volt, már 5 éve, de õszintén szólva legszívesebben lelõném, hogy ne is emlékezzek rá, akkora égés az egész. Még a hideg is kiráz, pedig ugyanígy meg voltam õrülve, mint te most. Nem bánt el velem meg semmi, nem azért utálom, hanem egyszerûen azért, mert képes volt és nem küldött el a francba, hagyta, hogy lejárassam magam, meg tökretegyek egy csomó más kapcsolatot miatta. Aztán teljesen kiábrándultam és átkozom azt a percet, hogy megismertem. Legszívesebben letagadom az egészet.
Igen, irhatsz nyugodtan, szivesen beszélek Veled a dologról. 22/L
Azt mond meg nekem, hogy ha pillatanak éltünk, és tudtuk, hogy nem lesz tartós a dolog, akkor miért akasztottam volna egy gyereket a nyakába? Szerintem nem lett volna semmi értelme. Az a gyerektartás nem ér annyit, és a gyermekem semmiben nem szenved hiányt. gondolnom kellett a korára is, hisz õ jóval idõsebb nálam. Mi van, ha a gyermekem "összebarátkozik" az édesapjával, és apuka meghal mondjuk 10 évesen. Hogy dolgozza ezt fel? Ez igy helyes szerintem.
De szerintem is fölösfelges 10-20 években gondolkodni. Hiszen akkor sem biztos az együttlét, ha korodbélivel "álsz össze".
Bocs, remélem, hogy senkit nem sértettem meg a feltételezéseimmel, nem ez volt a szándékom... Csak azt akartam mondani, hogy az ilyen/hasonló gyerekkori problémák helyre teHEtõk, amik az idõsebb-bel párválasztás mögött vannak, ha kideríted az okát és van segítség, amivel feldolgozhatók, és akkor teljesebb, boldogabb életet élHETtek, akár az idõsebb pár és az ezzel járó dolgok (gyerek az idõsebbtõl...stb) ki is maradhat és elõbb megtalálHATjátok a boldogságot, teljesebb életet. (Pl. ha az említett barátnõm nem 7 év után, 35 évesen jut el oda, ahová, hanem elõbb feldolgozza a lelki oldalát, korábban is találkozhatott volna a mostani párjával, ha több gyereket akar, erre is több esély...stb.) De minden rendben van így is, ahogy eddig minden történt, valamiért így tûnt akkor a legjobbnak, ez lett belõle, így is jó, sok boldogságot! :)
16:56 vagyok. :) ) Bocsánat, mert nem akartam ezzel megvezetni senkit sem. sem elõtte, sem utánna nem volt nálam ennyivel idõsebb párom. :) ) De azt az egyet még mindig nem bánom. Szerntem nem a gyermekkorom volt benne a ludas, mert akkor csak az "öreg harcosok" kellettek volna. :) ) Kérdezõ, részvétem, ha szabad ezt mondani.
Ejnye, kérdezõ!
Sajnálom most az érzéseidet. (Egyébként pont az történt, mint az a barátnõm, akirõl írtam, csak náluk 7 év házasság után.) Szerintem gondolkodj el azokon a pszichológiai érveken, amiket írtam. Minden jóra fordulhat az életedben, minden esélyed megvan, hogy megtaláld a Neked legjobb párt és életet! A 16.56-ot íróról is kiderült a végén, hogy valami nem volt rendben a gyerekkorában - talán emiatt vonzódott korábban idõsebb férfihoz, mert nem tudott megbízni a kortársaiban, amiatt, ahogy apja/anyja viselkedett. Feltételezem, már gyerekkorában is "felnõttebben gondolkodott", mint kortársai, hát ilyenekkel kezdõdik... Nagyon boldog életet kívánok! ...Az a hosszút író...
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Igazatok volt szétmentünk..Nagyon szomorú vagyok, a szex sem jött össze vele, de nem ezért mentünk szét, hanem egy 40 éves nõ miatt, aki jobban bejött neki.
14:21 Én nem mártirkodom. az eszemben sincs. Csak nem tartottam értelmes dolognak, hogy a nyakába akasszak egy gyermeket. Mellesleg én kicsi lány koromtól kezdve azt mondtam, és komolyan is gondoltam, hogy nekem nem kell férj. Gyerekem lesz, de az is csak 1, de nekem ne parancsolgasson senki, és ne verjen csak azért, mert lóg valami a lába között, és mert erõsebb nálam. Mivel én csak ezt láttam otthon, (apám 20 éven keresztül verte anyámat a semmiért) úgy döntöttem, hogy ebbõl én nem kérek. Úgye ezt megérted? Aztán találkoztam a férjemmel, (mert mégis lett egy férfi, akiben meg tudtam bizni végül, és aki el tudja fogadni ezt a dolgot, aki nem bánt meg egy szóval sem, aki szeret, és aki szereti a gyermekemet is. Mellesleg a gyermekem nem ismer más apát, csak õt.) szóval õ meg tudta nyerni magának a bizalamat anyira, hogy feleségül menjek hozzá ezen dolgok ellenére. Ez nem mártirkodás szerintem, és nem is annak szátam. Ha nem akarom a gyereket védekezem, vagy legvégsõ esetben abortálom. Ennyi.
Egy korábbi válaszoló vagyok, az eddig leghosszabbat író. :) A pszichológia szemszögébõl közelíteném meg a kérdésedet, mert ez még nem volt. Tudod, hogyha nem tartanád magad is soknak a korkülönbséget, akkor nem így tetted volna fel a kérdést? A saját érzéseidet írtad le, amit így érzel, és szeretnéd, ha nem így érzednéd, mintha azt várnád, hogy meggyõzzenek róla: "ááá, dehogyis sok!" Meggyõzzenek, azaz megerõsítsék az önbizalmadat. Hogy ezáltal többnek érezd magad, nagyobbnak, korban közelebbnek a férfihez, lecsökkentve a korkülönbséget. Megint ugyanott vagyok, csak ezt tudom írni: szerintem kisebbrendûségi érzésed miatt kerestél/vonzottál be idõsebb partnert, és szerintem gondold át a mögöttes dolgokat, miért kell neked egy idõsebb férfi, hová emel õ fel, kinek érzed magadat mellette, mit pótol? Mert erre elõbb-utóbb úgyis rájössz, de jobb elõbb, mielõtt szorosabb kötelék fûz hozzá vagy más idõsebb férfihez. (Pl. gyerek miatt is jobb, azért sokkal jobb úgy élni, tisztább a lelkiismeretem, hogy nem csapom be a gyerekem, ki az igazi apja, és az apát sem, hanem minden tiszta és rendezett - inkább ilyen jövõben gondolkodnék, és magadban rendbetenni a dolgokat.:) )
Hát a 17.25-rõl is megvan a véleményem, az eltitkolt gyerekével együtt. Ennek a mesének a fele nem igaz minimum. Könnyes szemek, gyönyörû két év... meg mártírként eltitkolni egy gyereket, undorító. Ilyen nõ csak a mesében van, de még ott se normális. Már megbocsássatok.
*Ha megnézzük a régi korokat, nagy írókat (Goethe, Jókai, Dickens- Faludyt nem sorolom ide, mert õk már nekem is eextrémek) nekik is 30-40 évvel fiatalabb barátnõik voltak, Aha, nekik biztos jó volt. De vajon a nõknek is? Mert a pasidnak szuper vagy, az biztos (bár ugye 5 évvel idõsebb után ácsingózik), de neked jó szar életed lesz, az biztos.
õrültség... nem javaslom
A fõnököm volt egy vendéglátóhelyen, és én 17(!) éves voltam, Õ 59.És volt elõttem két felesége, és két lánya is van.Az egyik 48 éves, a másik 50.És semmi konkrét gondra nem emlékszem.Voltak akik elõször furán néztek ránk, de mára már elfogadták a helyzetet.Akinek meg nem tetszett azzal mi sosem foglalkoztunk.Ahol élünk, ott ez már fel sem tûnik senkinek.Most vagyok 33 éves, a férjem 75 lesz.És nem egy megrokkant öregemberre kell gondolni, hanem egy aktív, jó kiállású férfire minden téren.A nyarakat külföldön töltjük, Õ vezet autót, hajót, motorozunk, most a fiunkat tanítja vezetni, közben vannak üzleteink, amiket õ irányít, úgyhogy remélem még sokáig együtt lehetünk.Nekünk így teljesedett ki az életünk. Látod, vannak pozitív példák is, én ma sem tennék másképpen, mint amikor megismertem, és hozzámentem annyira fiatalon.Nem bántam meg semmit!
A kérdező hozzászólása: Hol ismerkedtetek meg? (általánosságban kérdezem, nem konkrét helyszín) Hány éves voltál akkor? Azonnal beleszerettél-e? Volt felesége már korábban? Voltak e nehezen áthidalható dolgok, konfliktusok, a korkülönbség miatt? Amúgy örülök, kicsit irigy is vagyok, szeretném ha így sikerülne a mi kapcsolatunk is. Jó neked :)
42 év van köztem, és a férjem között, 16 éve vagyunk házasok, és van egy 15 éves közös fiunk is. Nem fogom most itt részletezni, de nem cserélném el az életemet senki máséval!A környezetünk elfogadta, a család is, nekem sikerült, és nem volt apakomplexusom sem. Ha valami érdekel, kérdezz nyugodtan.
Többen azt írják, hogy nem mûködhet ez a kapcsolat. Az esetek nagy részében ez valószínûleg így is van, de mindig vannak kivételek. Ez a két féltõl függ. Van, amikor még 3 év korkülönbséggel sem mûködik a kapcsolat. Sajnos. Lehet, hogy a ti kapcsolatotok mûködni fog! Ha hiszel benne, próbáljátok meg! Miért ne? Ha úgy érzed, boldog lennél a párod mellett, ne mondj le errõl! Ha mások próbálnak lebeszélni, lehet, hogy jót akarnak, de azt te tudod, hogy neked mi a jó! Ha vele jó, akkor maradj vele! A szívedre hallgass!
A zongoramûvész és a balerina kicsit más felállás, mint a te eseted, õk mindketten mûvészek. Nektek még közös érdeklõdési körötök sincs, vagy te is borásznak készülsz? Mert, ha igen akkor van remény. De akárhogyan is láttál már te 70 éves férfit? Nézz körbe! Azt tanácsolhatomk, hogy kicsit lötyögj vele, fogadd el, amit nyújt (pénzt, ékszert, aztán lépjél tovább).
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó! írhatok neked? jó lenne ha tudnánk egy kicsit levelezni errõl, jól esne nekem. Köszönöm, hogy végül mégis írtál.
Na egy személyes tapasztalat jön, remélem tanulsz belõle.Bár sokat vaciláltam, hogy irjak-e vagy sem.Tudod miért?Mert itt a kedves segítõ szándékú válaszolók próbálnak Téged észhez téríteni, de nekem úgy tûnik, hogy olyan, mint a falrahányt borsó.Ha egyszer veszik a fáradtságot, hogy irjanak, segitsenek Neked, akkor Te vedd a fáradtságot, hogy legalabb elgondolkozol azon, amit írnak Neked.Látom a kommentjeiden, hogy nem sokat foglalkozol a véleményükkel, inkább csak a magadét hiszed mindig. Egyébként igaza volt azoknak, akik az írták, hogy ebben az idézõjeles kapcsolatban Te Vagy az alárendelt pozícióban....ezt semmiképp ne hagyd, mert egy idõ után azt veszed észre, hogy a férfi táncol a fejeden. Nos : volt tapasztalatom ilyenben: nálunk 31 év volt a korkülönbség.Ugyanez volt a helyzet, mint Nálad.Az elején nem törõdtem senki véleményével...sõt azon vaciláltam mindig, hogy nem tart elég szépnek.Nálam ez a vágy 3 évig tartott.Egy fél év volt ebbõl, amígy ugymond együtt voltunk.De hálistennek fél év után hallgattam inkább a barátok véleményére, akik csak jót akartak.És hidd el, hogy ez a generáziós korkülönbség probléma még akkor is, ha nagy a szerelem.Mai napig szeretem Õt, de felfogtam, hogy mi nem lehetünk együtt.Sokszor volt nézeteltérésünk, Õ ugye más világban élt, tele tapasztalatokkal és egy kis vitakor mindjárt a fejemhez vágta, hogy gyerekes vagyok, nem tud velem mit kezdeni.Hallod ennek semmi jövõje.Még ottvan a rózsaszín szemüveg a szemeden, de szerintem addig nem kapsz észbe, amig majd egyszer jól a fejedhez nem vágja, hogy milyen egy kisgyerek vagy.Majd egy nap jön azzal, hogy kicsikém ha x évvel idõsebb lennél, akkor talán megbeszélném veled a dolgokat, de inkább most menj és legózz egyet.A hálószaba részrõl meg annyit, hogy oké megy még nekik a dolog...de szerintem kielégült nem leszel, ugyis keresel magadnak egy fiatalabb szeretõt.Akkor meg mire az egész hancúrozás? Hallod úgy megbántam azt a fél évet is, hogy soha életemben nem fogom fel, hogy lehettem annyira naiv, de ez a tapasztalat nagy iskola volt számomra, és azóta próbálok segiteni ilyen helyzetekben.Nagyon megfogod Te ezt bánni szerintem...nem akarok Neked rosszat, de vess neki véget, amig nem késõ.ha gondolod, irj privit. 22/L
A kérdező hozzászólása: Nem már nem vagyok szûz. Csak egy pasim volt elõtte, egy osztálytársam, de szétmentünk 19 évesen, mert másik városba ment tanulni (többszáz km-re) és távkapcsot nem akartam.
Nem akarlak megsérteni, de még egy 60-as értelmiségivel, pl. egyetemi tanárral vagy egy sebészprofesszorral szívesen kezdenék, de egy borásszal? Felejtõs. Hagyd a fenébe, lesz ennél még jobb is.
A kérdező hozzászólása: Borász, de tanítja is és emiatt félek (sok fiatal lány, akiket taníthat). Hogy képzelem, hát ez egy jó kérdés, furcsán hangozhat, de még el sem képzeltem. Egyszerûen most jó ez ami van, mondjuk jövõre pár utcával közelebb akarok költözni hozzá, hogy még többet lehessünk együtt (vagyis úgy van hogy a régi házába akar beköltöztetni, úgyhogy kedvezményesen eladja). A sze.x téma aggaszt, mert még nem is láttam azt a szervét sem. Ruhán keresztül, mikor hozzámnyomódott csók közben lehetett érezni meg is érintettem, de nagyon bizonytalan vagyok.
Megkoronázná a dolgot, ha kiedülne h szûz vagy...
Leírnád, hogy képzeled el a kapcsolatotokat 5 és 10 év múlva?
Szerintem nem gond, attól is függ, hogy mi a foglalkozása. Sok nõ veszi körül??? Foglalkozása???
A kérdező hozzászólása: Kicsit kétségbe vagyok esve amiatt, hogy nem tetszem neki eléggé, pedig mindig dicsér. Még nem szeretkeztünk, így amiatt is aggódom hogy tud e úgy teljesíteni, (mindig keresi a kifogásokat) amikor csókolozunk hatalmasakat kalimpál a szíve, ilyen hallhatóan.Barátnõmmel beszéltem errõl, teljesen kivan akadva, lekiabált, hogy õ egy erõs egyéniségnek ismer engem, meghogy õ azt gondolta hogy normális vagyok, és hogy egy ilyen energikus nõnek mint én, ilyen csinosnak mi szüksége van egy öregemberre. Pedig nagyon jókat beszélgetünk, nagyon misztikus vele, még a bõre is selymes (nem ráncos, meg nem is ilyen Mickey Rourke botoxxal) ja és nem festi a haját. Ami miatt aggódalommal tölt el mégis a kapcsolat, hogy sokat utazik, kéthetente egyszer, és gazdag, módosabb ember. 3 hónapja vagyunk "együtt", ismerkedünk de soha nem kértem tõle semmit. De mivan ha valami szebbet, fiatalabb talál, aki a pénzére fog rámászni, akkor mi lesz. Vajon érzékelheti hogy szeretem. Nem ilyen vén róka cukrosbácsi, csak egy egyszerû alacsony férfi, olyasmi mint Picasso arcra.
Keress a saját korosztályodból pasit :S Ennek semmi értelme... Fúj :S
Nagyon sok. Tényleg nem lenne közös témátok sem. Te még majdnem, hogy arról beszélgetnél vele, hogy mi történt a suliban stb õ meg már ezen rég túlvan. Mások a céljaitok, más éltet titeket. Ha idõsebb, õ már nyilván inkább nyugalomra vágyik (még akkor is, ha jól tartja magát) te pedig fiatal vagy, szeretnél szórakozni, aztán pár év múlva családot. Egy ilyen idõs embernek már a türelme sem olyan. Nem tudna szerintem egy kisgyerekkel mit kezdeni, még ha szülsz is neki gyermeket. De valószínûleg már nem is akarna. A másik pedig, hogy valóban idegesítenétek egymást. Egy idõsebb barátnak jó, de szerelem? Keress egy korodbelit.
Ha õ hatvan, akkor van max 20 éve, neked még kb 60.... Nem lehet jó kapcsolat ebbõl, teljesen más a tapasztalat, világnézet, baráti kör, stb. A nagyapád lehetne. Szerintem nem fog komolyan venni, valószínûleg nem azért választ egy olyan lányt, aki az unokája lehetne, hanem szeretné magát még egyszer utoljára fiatalnak érezni, és ehhez egy ilyen fiatal nõ kell.
- "A lánynak lehet esélye arra, hogy beleszeressen a férfi a mostaninál is jobban?" Nulla az esélye. Mert most se szeret, még ha azt hazudja, akkor sem. Egy cafat húsnak néz, amit megb.szhat, és amivel dicsekedhet a nyugdíjasklubban. Bocs, nem téged akarlak megbántani, mert fiatal, naiv és jóhiszemû lány vagy, aki bedõlt a dörzsölt vén róka hü.lyítõ szövegének. "Dús fekete hajával, barna szemével" - túl sok szerelmes regényt olvastál, gagyi szappanoperát néztél szerintem. Én megtiltanám a fiatal lányoknak hogy ilyen "romantikus"-nak álcázott szemetet nézzenek/olvassanak, mert azért van ez a sok vén papába beleszeretõ, pár hónap a szemétdombra hajított "kislány" (mármint a papához képest vagy kislány, nem hozzám képest). Figyelj, ez nem szeret téged. Ha szeretne, belátná, hogy túl öreg hozzád, és megszakítaná veled a kapcsolatot a TE érdekedben. Mert aki szeret, az mindig a másik érdekét nézi. Fõleg, ha van 36 év elõnye élettapasztalatban. - "Mennyi az esélyem hogy komolyan vesz, vagy mindig "le fog nézni", azért mert 36 évvel kevesebb tapasztalatom van az életbõl?" Szóval most lenéz? Igen, mindig le fog nézni. Te mennyire gondolnád komolyan a "kapcsolat"-ot egy nálad 36 évvel fiatalabb fiúval 60 éves korod körül? Ez a képzeletbeli fiú valószínûleg csak kb. 10-15 év múlva születne meg, mert most kb. a huszas éveid elején járhatsz. Ennek a hozzád képest 36 évvel fiatalabb fiúnak a szülei most még általános iskolás gyerekek, lehet hogy az egyik épp ma kapott egy feketepontot olvasásból. Igen, közted és a papa között is pont annyi a különbség életkorban, mint eközött a képzeletbeli fiú és közötted lenne 36 év múlva. Nos, mennyire vennéd komolyan? - "Vagy jogosan félhet attól, hogy más fiatalokra is rámoccan?" Igen, jogosan félhetsz. Vannak ám nálad is fiatalabbak. Hallottam már én olyan hasonló esetet, hogy a 60 éves vén tata pár év után dobta az akkor 28 éves "szerelmét", mert talált 22 évest helyette. Figyu Kérdezõ, normális ember saját életkorának megfelelõ partnert választ magának +/-10 év... aki nem, az vagy komplexusos (ha õ a fiatalabb) vagy csak b.szni akar egy fiatallal (ha õ az öregebb).
én 23 vagyok, de képtelen lennék szexelni egy nagypapakorú pasival. fiatalon nagyon gáznak tartom a nagy korkülönbséget. ha mondjuk a nõ 40, a pasi 60, az még úgy-ahogy belefér, de 20on éves lányok nem értem mit esznek a szottyadt idõs pasikon.
Mit akarsz vele? A dús festett hajától? Lehet, hogy már a bré sem áll, vagy majd szívinfarktust kap a serkentõtõl. Ha meg megy neki, akkor arra jó, de rendes párkapcsolatra a nagyapát? LOL
A pénzére buksz?
Ne azzal foglalkozz, hogy mi lesz ha fiatalabbat talál! Arra gondolj., hogy te hogyan tudnál vele együtt élni? Ha nem a pénzére hajtasz, akkor hagy ott! Lehet, hogy most tetszik, de ez nem elég egy tartós együttéléshez. Elõttem már leírták a hátrányokat. Már 5-10 év múlva is szabadulni akarnál a kapcsolatból! Volt egy 55 éves kollégám. Fiatalos, jóképû özvegyember volt. Feleségül vett egy 20 éves leányt. Természetesen az ágyban is fiatalosan viselkedett. Fél év után szeretkezés közben kapott infarktust! Rád is várhat ilyen "élmény"
En ebben az egeszben nem is a korkulonbseget talalom furcsanak, hanem azt, hogy te ala helyezed magad ennek a ferfinak es ebbol jo nem lesz. Miert nezel ra ugy, mintha o lenne az egyetlen ferfi szamodra? Rajongsz erte, probalsz neki megfelelni, mikozben a vonzalom csak ugy kialakul, ahhoz nem kell magadat billegetni elotte vagy megvaltoznod. Ha tetszel neki, tetszel, ha nem, akkor azon nem valtoztat semmi. Szerintem vannak olyan emberek, akik barmit at tudnak hidalni, akar egy ekkora generacios kulonbseget is, de nagyon kevesen vannak, mert nagyon mas dolgokat eltetek meg es mashogy, maskor es most valoszinuleg mashol tart az eletetek. Elotted meg ott az elet, ha csaladot, gyereket akarsz, de o mar nem igen tudna felnevelni egy gyereket. Felelotlenseg lenne neki hatvan eves kora utan egy babat bevallalni, meg akkor az embernek mar nincs olyan turelme sem. Szoval ezekbe azert gondolj bele, mert ezt biztos, hogy kevesen tudjak sikeresen megoldani es nagyon sok ero, szeretet es kitartas kell hozza. Joval tobb, mintha nem lenne ekkora korkulonbseg. Naivnak erezlek az irasod alapjan, ezt ne vedd sertesnek. Szerintem ne idealizald ot, mert akkor biztos, hogy csalodni fogsz.
A kérdező hozzászólása: Ha megnézzük a régi korokat, nagy írókat (Goethe, Jókai, Dickens- Faludyt nem sorolom ide, mert õk már nekem is eextrémek) nekik is 30-40 évvel fiatalabb barátnõik voltak, még sem voltak sebészek, csak jó verseket írtak. Persze az egy másik kor volt. Nem tudom, lehet igazatok van egykét dologban igy másfél óra után, már sokadjára olvasom a válaszokat. Valamiért akármennyire is jó ez a kapcsolat, olyan feszengve kényelmetlenül érzem magam benne, néha csipkednem kell magam, hogy most ez tényleg létezik. Bárcsak személyesen láthatnátok minket, nálunk vacsoráznátok. Kiváncsi lennék a benyomásotokra , mint külsõ szereplõkére. Most a neten találtam egy ilyen cikket http://www.nlcafe.hu/noklapja/20050221/vasary_tamas_es_tunyo.. õk is milyen boldogok.
Nem akarok túl kemény lenni, de attól, hogy valaki 5 évvel idõsebb még nem jelenti azt, hogy több esze is van. Ezt egy 60-as már igazán tudhatná. És én csak magamból indulok ki, mondjuk fel tudnék nézni egy 60-as sebészre, aki nap, mint nap életeket ment. De mégis mi a fenét lehet enni egy 60-as borászon? Semmi olyat nem csinál, ami miatt egy fiatal nõ isteníthetné. A külsõ meg még változhat, ha csak az tetszik, hát nem hiszem, hogy 10 év múlva is olyan csábosak lesznek azok a barna szemek.
"De mivan ha valami szebbet, fiatalabb talál, aki a pénzére fog rámászni" Te is kizárólag szerelembõl vagy vele. ;) Höhö.
A kérdező hozzászólása: Egyszer összevesztünk, - szerintem azért is vagyok ennyire bizonytalan- még pár hete, és a fejemhez vágta a semmibõl hogy éretlen vagyok, és hogy jobb lenne ha 5 évvel idõsebb komolyabb lennék. Azóta ez nem került elõ de benne van a fejembe. Nem szereti ha fiatalabb fiúkkal járok el, csoporttársakkal, mert nagyon féltékeny olyankor.
A kérdező hozzászólása: Nem tervezek, egyébként sem vagyok tervezõs tipus. Igy is mutatkozunk emberek elõtt idõnként (bevásárlás), mi elég kúltúráltak vagyunk, bulizni biztosan nem vinném sehova, enyelegni sem szoktam vele. A szüleim 45 évesek, fiatalabbak. Õk nem tudnak róla semmit. És nem is fognak, csak akkor ha a legkomolyabbra fordul a dolog. Feleségei voltak, de most nincs házasságban. ismerek teljesen fitt 80 éveseket. Egészséges életvitelt folytat, tennis, uszoda..egészségesen eszik, nem iszik (annyit, csak amennyit a munkája követel) dohányozni sem dohányzik. Az anyjának az elõadására is elvitt.
egy jóval idõsebb ffi, nem akar komoly kapcsolatot egy fiatal lánnyal, csak alkalmit. Ez a tapasztalatom. Ha ezzel tisztában vagy, akkor miért ne lehetnél vele addig, amíg jól érzed magad ezzel a ffival? Írtad, hogy nem terveztél még vele elõre, hát akkor légy vele addig, amíg boldogságot tud adni. Azzal biztos tisztában van õ is, hogy nem leszel vele a nyugdíjas klubban...majd meg látod, hogy egy kis idõ után másként gondolod, és nem akarnál vele addig lenni amíg él.
Én ismerek egyetemi adjunktust, aki mellesleg borász is és külföldre járkál. De õ rendszeresen bepiál, a kollégái hozzák haza "konferenciák" után, utána bedõl az ágyba, és másnap azt sem tudja mi történt vele. Nekem a foglalkozása undorító, és ezer bocs érte. Bár apukám alkoholista volt, biztos ebbõl fakad. Csak józan ember tud józan döntést hozni.
Én kérdeztem, mi lesz 5-10 év múlva, és nem lep meg, hogy el sem képzelted. Látod, ez a baj! Próbáld meg elképzelni, gondolkozz rajta! Közelebb költözöl... és? Még ha elvesz is, elõbb-utóbb akarsz gyereket, nem? Vagy lehet, vagy nem. Ha lehet, mi lesz 5 év múlva? 10 év múlva? Hány évesen lesz árva a gyerek, és hány éves leszel, amikor 1 vagy 2 kisgyerekkel megözvegyülsz? Huszonévesen könnyû párt találni. Harminc felett, gyerekekkel - szinte lehetetlen. Tudod, mi a véleményem? Ha igazán szeretünk valakit, a legjobbat akarjuk neki. Ez a férfi nem szeret téged, mert ha szeretne, elengedne. Nem kötne magához, nem kívánná, hogy miatta lemondj rengeteg mindenrõl. Bár azt neked kell tudni, mennyit ér meg neked a dolog.
Lehet, hogy most még jól tartja magát, de gondolj bele 20 év múlva már 80 lesz te meg 40-es. Szerinted boldog lennél 40 éves korodban egy aggastyánnal? Szex tuti nem lesz, sebaj majd tartasz egy fiatal szeretõt, a férjednek meg leszel az ápolónõje, majd cserélheted a pelust.
Jesszusom!!!... 8-o 60 éves férfi és egy 22 éves lány?!... Szerintem neked csak az tetszik benne, hogy jómódú, biztosan jó autója, lakása vagy háza van... De képzeld el : - ha elviszed a barátaid közé, azok mit fognak szólni?!... - ha elmentek egy szórakozóhelyre pl. táncolni, bulizni, ahol csupa fiatal van, hogyan néz majd rád a többi ember?! - ha elmentek majd nyaralni, szerinted minek fognak téged nézni abban a szállodában?! - a szüleid lefogadom fiatalabbak a pasinál, õk mit fognak szólni?! Képzeld el, hogy majd 10 év múlva, amikor te 32 éves leszel, a pasi meg 70 (!) milyen klassz lesz a második infarktusa után ápolgatni... Képzeld el, hogy majd 20 év múlva, amikor te 42 éves leszel, abból áll majd az életed, hogy pelenkát cserélsz a 80 éves lebénult, ágybavizelõ, magatehetetlen férjedre... És majd, mikor már 10 éve cserélgeted a pelenkákat és a férjed 90 éves lesz, te akkor 52 évesen megállapíthatod, hogy elszállt az életed, nem volt fiatal korod, fogalmad sincs a valódi szerelemrõl és már esélyed sincs rá... Ugye annak a "csodás" 60 éves férfinak nincs felesége és családja, akitõl most éppen el akarod hódítani Álmaid Öregedõ Hercegét???...
A kérdező hozzászólása: komplexus? mirõl beszéltek, õ az egyetlen ilyen korú aki tetszik nekem elõtte senki nem tetszett így. Elõtte velem egykorúakkal jártam. Nem nézegetem távcsõvel nyálcsorgatva a nyugdíjasokat..Ez egy egyszeri eset. Az miért komplexus?
Neked nem apa, hanem nagyapa komplexusod van. A pasit meg jól e lkéne verni, hogy ne ilyen fiatal lányokat széditsen.
A kérdező hozzászólása: Nem amatõr kétkezi borász (elnézést) hanem olyan borász, aki egyetemet végzett, külföldön is tanult, azért utazik sokat a világban mert ismerkedik a fajtákkal, technólógiákkal (én ezekhez nem értek annyira...)
A kérdező hozzászólása: Lehetnek hátrányai ennek a kapcsolatnak, vagy ha igen mik? (Most tekintsünk el attól hogy meghalhat.)

17 év korkülönbség nagyon sok?

Én 18 vagyok,? 35 de nagyon nagy szerelem van közöttünk.Nézzétek csak meg Hugh Heffnert aki 80 éves és a 27 éves Hollyval él együtt.Ráadásul nálunk jóval több a korkülönbség.

Legjobb válasz: a példád elég rossz,ez egyértelmûen promokapcsolat a média felé.ráadásul Hef több nõvel él együtt... egyébként soknak sok a 17 év, de ha mûködik köztetek akkor ne törõdj azzal mások mit mondanak,szeressétek egymást nyugodtan.de azért légy relista, lehet h.nem fog örökké tartani,elõbb utóbb a különbözõ igények felbukkanak...(mégha nagyon alkalmazkodtok is egymáshoz)de amíg jól mûködik,addig legytek boldogok!

a példád elég rossz, ez egyértelmûen promokapcsolat a média felé.ráadásul Hef több nõvel él együtt... egyébként soknak sok a 17 év, de ha mûködik köztetek akkor ne törõdj azzal mások mit mondanak, szeressétek egymást nyugodtan.de azért légy relista, lehet h.nem fog örökké tartani, elõbb utóbb a különbözõ igények felbukkanak...(mégha nagyon alkalmazkodtok is egymáshoz)de amíg jól mûködik, addig legytek boldogok!
A kérdező hozzászólása: Jajj istenem könyörgök.Már 100-jára írjátok ezt hogy olyan szörnyen nézzen ki eza helyzet.És igaz valóban nem engedném el a lányomat14-15 évesen egy 30 fölötti hapival(de ez természetes idióta) de 18-19 évesen már igen.Egyébként nem hinném hogy egy 13 éves kislány egy borostás, kopaszodó...stb férfiba szeretne bele.Ha igen akkor meg várnia kell.ennyi
Nem értem minek kell itt veszekedni hiszen szeretik egymást és akár 15 évesen jött össze a férfival akár nem, nem számít. Én most ugyanebben a cipõben járok ekkora korkülönbséggel, másfél éve már. És ez egy nagyon jó, kiegyensúlyozott kapcsolat ami köztem és a párom közt van. Nem kell a másikat rögtön lerohanni dolgok miatt. Mindenki foglalkozzon a saját életével és úgy alakítsa ahogy neki jó és a másikat pedig hagyja békén! A másik meg az hogy ki talál értelmes komoly férfit manapság a saját korosztályában? Evvel most nem arra utalok hogy csakis idõsebbekkel lehet kikezdeni de a nõknek komoly érett férfi kell és ha jön egy olyan pillanat amikor beleszeret egybe akkor már nem lehet visszapörgetni az idõt. Amúgy gratulálok a kisbabához :) Pucca
én az elözö iró vagyok... az én férjem is szakitani akart velem... nem tudta az igazi koromat mivel azt mondtam neki hogy 18 "voltam" :D és mégis eggyütt ragadtunk... soha nem fogom megbánni hogy találkoztam vele :)
Szia, én élõ és boldog pl vagyok az esetre.Ugyan ennyi idõsek voltunk a férjemmel amikor összejöttünk.8éve vagyunk eggyütt és van egy tündéri 4éves lányunk, nagyon nagyon boldogok vagyunk.Ha szeretitek egymást a kor nem számit.Remélem nagyon boldogok lesztek kivánok nektek nagyon szép jövöt.puszi
jézusom mennnyi beteg ember, persze , hogy jó a 20-60 év korkülönbség. MIndenkinek elment manapság az esze???A legnagyobb korkülönbség is 9 év volt nálam, de a plafont vhol 15 körül képzelem el.
szóval én vagyok az élö példa hogy az évek nem számitanak!!!!! én köztem és a férjem közt 17 év külöbség van! én 20 vagyok és ö 37! 5 éve együtt vagyunk, és van egy 6 hónapos kisfiunk :) ha akarsz többet tudni, vagy tanácsokat kérni, írj privi üzenetet :)
Vannak normális 30-asok, akik nem csak kihasználnak egy nõt. Nem tudom miért kell rögtön a "friss hús" dologra asszociálni... :S Ha õ vele boldog, akkor miért ne legyen vele...?
ez a pedos nem jó megfogalmazás, mert az inkébb a 1-ön aluliakat erõszakol meg.. és szerintem ezt a lányt nem erõszakolta meg a barátja:D szóval hogyha nagy a szerelem, akkor nem kel arra gondolni hogy mennyi a korkülömbség, meg ahogy az elõttem szólók mondták ne érekeljen mások véleménye, és ha a szüleid is szólnaak ez miatt, akkor beszélj velük hidd el meg gyõzheted:D
Tényleg inkább szokatlan. De ha mûködik, akkor a korkülönbség nem akadály. :)
Inkább szokatlannak gondolják az emberek, de a szokták volt mondani, a szerelemben nincsen korhatár:D Van két barátnõm, 18 évesek vagyunk mi is, nos egyiküknek 37, másikuknak 34 éves a barátjuk. Ha neked nem baj, akkor mások esetleges negatív véleménye úgysem számít:) Legyetek boldogok:)
Nézd ....16 éves vagyok lassan 17 a párom 34 :) imádjuk egymást már 2 éve mi ebbe a baj ? lehet csak furán hangzik de nem hidd el õ nagyon fiatalos egyéniség stb....a legjobb ffi akit valaha megismertem! Persze mi is kapunk ám megjegyzéseket szülöktõl stb...de ezzel az a baj hogy mi nem foglalkozunk :D:D:D Sztem tedd te is azt:) És ha tényleg valoban szerelmes vagy akkor senki nem állhat közétek:)
A kérdező hozzászólása: Hú elég sokan jártok velem egy cipõben és ez nagyon yól esik(majdnem sírok).Érzem hogy nem ilyen pedo hajlamú még meg is kérdõjelezte a kapcsolatunkat hogy biztos akarom-e.És igen.Õ az akivel éjszakákat tudok beszélgetni a rossz élményekrõl vagy a jókról, a bizalom kölcsönös(mellesleg elég fiatalos én 20-at néztem ki belõle).Érzem hogy nem csak szexre megy a játék.Nagyon köszönöm a válaszotokat mostmár semmi nincs ami eltántoríthatna attól hogy nagyobb lépéseket is tegyünk a kapcsolatunkban.
Nem rohant le senki senkit. Csak a véleményüket mondták el. Ehhez azt hiszem joguk van. Az, hogy ez valakinek nem tetszik és "kurva anyázik" az csak az intelligenciáját tükrözi. Addig amíg boldogok nincs gond. Csakhogy nem mindenki csupaszív, és nem mindenki mázlista. Majd, ha kihasználja egy idõsebb férfi kicsit máshogy látja a dolgokat. De remélem akik ilyen felhõtlenül boldogok 14-15 évesen a 30on felüli barátjukkal, õk a lányukat majd mind elengedik 14 éves korukban vagy 13 (mert mire õk lesznek szülõk addigra már mégkorábban történnek ezek a dolgok) a 30 fölötti barátjukkal, és megbíznak benne, hogy nem csak kihasználja a lányukat. Mert, ha nem bíznak meg benne, akkor csak jár a pofájuk. Persze, mint írtam nem mindenkinek van mázlija, lehet, hogy csak arra kell neki, aztán pár év és dobja, mert megunja. De mindenesetre büntetlenül kiélnie a pedofiliáját tökéletes egy ilyen kapcsolat. Én biztos nem engedném el a 15 éves lányom valami 32 éves fószerral. Nektek nem tudom milyen apátok van. Gondolkozzunk már egy kicsit, légyszíves. Egy 15 éves lány szellemileg és tapasztalit szinten, hogy jön egy 30 éveshez? Ha tényleg dúl a szerelem, akkor a férfi túl gyerekes és a lány túlérett kell, hogy legyen, de ezt elég nehéz elhinni, ha 15 éves. Van pár mázlista akinek bejött a dolog, de biztos vagyok benne, hogy rengeteg lányt használtak így ki. Jó papás-mamást.

Szerintetek 16 év korkülönbség nagyon sok?

Én lány vagyok és 21 éves, a pasi pedig 37 éves

Legjobb válasz: Nem sok egyaltalán. Köztem és a párom közt 14 év a különbség az õ javára, és már 3,5 éve együtt vagyunk.

Nem sok egyaltalán. Köztem és a párom közt 14 év a különbség az õ javára, és már 3, 5 éve együtt vagyunk.
20 vagyok. A párom 38. Nem 2 hete vagyunk együtt hogy tudjam; a szerelem kortalan.
Naná, szerinted egy 37 éves pasi akarhat bármit is a szexen kívül egy 21 éves csajtól?
Akarhat persze egyébként, de ritkán mûködik ez úgy ahogy te elképzeled kérdezõ. Valami már nem kerek ott, ha egy 37 éves pasi egy 21 évessel vágyik tartós kapcsolatra, és akkor se, ha egy 21 éves egy 37 évessel.
#4: hanem mennyi ideje?
Hát.. a fiú már gimnaziumba járt, volt angol nyelvvizsgája és talán jogosítványa is, amikor te még járni sem tudtál és nehézséget okozott, hogy kimondd a "mamma" szót...
4es vagyok, több mint 2 éve.

Nagyon sok a 9 év korkülönbség?

15/L 24/f, És ti, hogy fogadnátok a hírt mint szül??

Legjobb válasz: Köztem és párom között szintén 9 év van én 17/L õ 26/F Kicsit paráztam is h mit fognak szólni a szüleim de jól reagáltak mert azt mondták h nem érdekli õket ez a 9 év csak legyek végre boldog, ehhez nem árt tudni h volt pár sikertelen kapcsolatom... :( de most minden szép és jó Azt hogy hogy fognak reagálni nem tudhatom mert nem ismerem a szüleidet h pl mennyire rugalmasak,milyen a felfogásuk...és azt sem tudom h mennyire komoly a kapcsolatod pároddal( gondolok itt a szexuális életetekre). attól is függhet h van-e tesód vagy egyke gyerek vagy. Én egyke tehát még jobban is féltenek mint másokat, de lassan töltöm a 18at így hozzá kellett szokniuk h hamarosan én fogom hozni a legtöbb döntést. Ha modern felfogásúak a szüleid sztem nyugodtan elmondhatod nekik, meg mutasd be barátodat h lássák h megbízhatnak benne stb...viszont ha úgy érzed h nagyon kiakadnának és esetleg megpróbálnak eltiltani tõle csak a korkül miatt legfeljebb tagadj le 1-2 évet(nálam is elõfordult már ilyen és még a mai napig nem tudnak róla) Bocsi h ilyen hosszúra sikerült! Üdv:Kishercegnõ

Köztem és párom között szintén 9 év van én 17/L õ 26/F Kicsit paráztam is h mit fognak szólni a szüleim de jól reagáltak mert azt mondták h nem érdekli õket ez a 9 év csak legyek végre boldog, ehhez nem árt tudni h volt pár sikertelen kapcsolatom... :( de most minden szép és jó Azt hogy hogy fognak reagálni nem tudhatom mert nem ismerem a szüleidet h pl mennyire rugalmasak, milyen a felfogásuk...és azt sem tudom h mennyire komoly a kapcsolatod pároddal( gondolok itt a szexuális életetekre). attól is függhet h van-e tesód vagy egyke gyerek vagy. Én egyke tehát még jobban is féltenek mint másokat, de lassan töltöm a 18at így hozzá kellett szokniuk h hamarosan én fogom hozni a legtöbb döntést. Ha modern felfogásúak a szüleid sztem nyugodtan elmondhatod nekik, meg mutasd be barátodat h lássák h megbízhatnak benne stb...viszont ha úgy érzed h nagyon kiakadnának és esetleg megpróbálnak eltiltani tõle csak a korkül miatt legfeljebb tagadj le 1-2 évet(nálam is elõfordult már ilyen és még a mai napig nem tudnak róla) Bocsi h ilyen hosszúra sikerült! Üdv:Kishercegnõ
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Nem nem történt semmi, és nem is lesz, csak nagyon összehaverkodtunk és a srácba volt egy pici pia, de nem engedtem volna neki semmi olyat (nem is akart), csak udvarolt.
Nem sok, ahogy vesszük. Mások is túlélték már...Egy érett fiú, ha csak ennyi a gond vele, szerintem a szülõk is elfogadják. De te lehetnél 1-2 évvel idõsebb, ha érted mire gondolok...
szerintem elsõsorban a csajon múlik hogy mennyire érettebb a koránál, a pasin meg hogy mennyire türelmes vele. Én is hasonló korú pasi vagyok és szívesen kezdenék 16 éves lányokkal mert vannak nagyon értelmes és szépek is köztük csak javarészt zavarja õket, pedig nekem lenne hozzá türelmem :(
Szerintem nem jó ötlet, egy 24 éves férfinak szexuális vágyai vannak, amit majd rajtad próbál kiélni (esetleg már meg is történt?). Márpedig egy 15 évesnek még nemnagyon kellene szexuális életet élnie. Szerintem. De én már túlságosan maradi vagyok, szóval szavazzatok csak le...
ha 20 + 29 évesnél nem gáz egyáltalán. 15+24 évesnél nagyon gáz. Apád lennék kezét lábát törném a kölyöknek, kis pedofil mocsok. Keresgélj csak a 15-18 éves korosztályba magadnak párt.
apád lennék jól fogadnám nem szenvedne sokat:D

Nagyon sok a 10 év korkülönbség?

Nagyon szeretem és teljes méertékben oda vagyok éret, ám tudom, hogy sok bajt okoz az, hogy korkülönbség van köztünk. Nem vagyok még 18, és tudom, hogy ezért baj ez a dolog. Tudja hogy szeretem és ? is vonzódik hozzám, de egyikünk sem tud mit kezdeni azzal h id?sebb ennyivel nálam. Micsináljunk??

Legjobb válasz: Köztünk a párommal 7 év van, még nem voltam 18 amikor megismerkedtünk, de csak késõbb fordult komolyra a kapcsolat. Közös az érdeklõdési körünk, általában mindenben jól kiegészítjük egymást, és ez nem a kortól függ. 10 év telt el, de még ugyanúgy szeretem, ahogy legelõszõr.Ha igazán szeretitek egymást,ez a 10 év nem lehet akadály, végülis generációs szakadék azért nincs köztetek. Nem tudom milyen "bajra" gondolsz.:)

A kérdező hozzászólása: Én 16 vagyok õ 26, és bár 10 év én teljesne megbízom benne. És tudom, hogy semmi okom félni. A nemi élettel még mi is várnánk hisz tudja, hogy fiatal vagyok, de ha nagyon nagyon szeretjük egymást akkor miért ne? Iagzából én vele szeretném elveszteni és sosem bánnám meg, mert tudom, hogy jól bánna velem. Az egyetlen ami aggazstja, hogy nem nagyon lehetnénk együtt mások elõtt. És az, hogy ezt titokban kellene tartanunk hisz tudjuk a mai emberke mi mindenre képesek, ha iylenrõl van szó
Köztünk a párommal 7 év van, még nem voltam 18 amikor megismerkedtünk, de csak késõbb fordult komolyra a kapcsolat. Közös az érdeklõdési körünk, általában mindenben jól kiegészítjük egymást, és ez nem a kortól függ. 10 év telt el, de még ugyanúgy szeretem, ahogy legelõszõr.Ha igazán szeretitek egymást, ez a 10 év nem lehet akadály, végülis generációs szakadék azért nincs köztetek. Nem tudom milyen "bajra" gondolsz.:)
A barátnõm 14 éves volt amikor elvesztette a szüzességét 1 22 pasival. Azóta is (jóban-rosszban) együtt vannak. Ennek már 6 éve!
KÖZTEM ÉS A BARÁTOM KÖZÖTT 20 ÉV VAN! MINKET EGYÁLLTALÁN NEM ZAVAR A KORKÜLÖNBSÉG!
Lehet sok is, lehet nem is. Ha 17 éves vagy és õ 27 az nem sok. Ha 15 vagy és õ 25 akkor rengeteg. És beteges is. Lehet neked furcsán hangzik de tudom magamról, hogy ilyen korban 2 év alatt mennyit változik egy lány/nõ felfogása. Azt is tudom, hogy egy 25 éves ffi egyszerûen nem szerethet bele egy 15 éves lányba, maximum a testébe.
Az ilyen nõk/lányok bánják meg úgy kb. 5 év múlva a szakítás után, hogy az életben mindenrõl lemaradtak Hidd el, tapasztalat. Gondolom 14 körül lehetsz, ismétlem NE menj bele. Mire te 20 leszel õ már családot akarna, míg te élni akarnád a saját életedet.
szerintem beteges. nekem is volt 18 évesen ilyen, egy csók volt ennyi. ma már undorom attol a sráctól...
Én már 20 vagyok a pasim 28, 6 éve vagyunk együtt és 14 éves korom óta élek vele nemi életet.
Én 17 évesen 55 pasival kavartam.
Hát elég perverz pasid van már ne is haragudj meg.

12 év korkülönbség. Nagyon sok?

Legjobb válasz: Attól függ, hogy melyik korban van az a 12. Szerintem 25 felett nem sok. Alatta nagyon sok.

Attól függ, hogy melyik korban van az a 12. Szerintem 25 felett nem sok. Alatta nagyon sok.
Attól függ. 12 éves lány 24 éves pasival igen... De neki még egy 17 éves fiúja se legyen.. 20 éves lány 32 éves pasival már oké. A lényeg, hogy mind a kettõ nagykorú legyen. Amúgy a szüleim között 13 év van, több mint 40 éve élnek boldogan.
Igen.
28 éves voltam mikor összejöttem a 17 éves barátnõmmel. Másfél csodálatos évet töltöttünk együtt. Nem sok.
Húsz év fölött már tökmindegy, felnõttek mindketten.
Ennyi idõs korban már nem sok szerintem.
Ha jól emlékszem a tv2-s Szekeres Nóra 13 volt mikor összejött késöbbi férjével. A srác akkor 26 volt. Van 2 szép gyermekük. (Bár már elváltak.)
hát qrva sok, fõleg a 17/29-es felállásban...
Igen, rengeteg!
ha tényleg szereted, akkor az a fontos.. a kor nem minden.
A kérdező hozzászólása: A lány/nõ 17, a pasi 29.
Ha a fiú 14 és a javára akkor nagyon nagy a baj!
Pont ennyivel idõsebb nálam a párom és már több, mint tíz éve élünk együtt! Szerintem egyáltalán nem befolyásoló tényezõ! F
20 éven felül már nem akkora probléma szerintem. Én mindig is 10-15 évvel idõsebb férfiakkal tudtam tartós kapcsolatot kialakítani. Lakótársaim viszont ezen meg vannak rökönyödve, apakomplexusosnak tartanak, na meg kicsit "betegnek" is.
14-26 okés
testvérek között?
Én csak azt ajánlom, hogy a szivedre hallgass! és ne mások véleményére. én is hasonló helyzetben vagyok, és nekem is ezt ajánlodták. és boldog vagyok vele. ez az egyetlen ami számit.. mert lehet, hogy egy nálad csak 4-5 évvel idõsebb fiú sohasem fog olyan boldoggá tenni, mint õ! a ti boldogságotok a lényeg. ne görcsölj, csak hallgass a szivedre!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!