Találatok a következő kifejezésre: Nagyon rosszul amikor (252 db)

Hogyan éreztessem az élettársammal, hogy most nagyon rossz, amit csinált?

Az alapszituáció: Van egy nyuszink, akit mindketten imádunk. Akinek volt/van állatkája, az megérti. Alapjáraton, ha otthon vagyunk mindig szabadon van engedve, de csak a nappaliban, mert az az egy szoba van teljesen biztonságossá téve számára. De még így is CSAK felügyelettel lehet szabadon. Ha elmegyünk, ill. éjszakára, mindig bezárjuk. Erre ma történt olyan, hogy párom amikor elment otthonról, nem zárta be, és mindennek a tetejébe még a hálószoba ajtaját is nyitva hagyta, így oda is be tudott menni. Jó 4-5 órát volt így egyedül a nyuszi. Természetesen bement a hálószobába, egy darabon széttépte a szőnyeget. Ami még a kisebb gond. Hála az égnek nem történt semmi baj, de be szorulhatott volna a szekrény mögé, vagy szétrág valamilyen vezetéket, amiben áram van stb. Egy szó mint száz, a felelőtlenségével a nyuszi életét kockáztatta. Borzasztóan zavar a dolog. Bár nagyon megkönnyebbültem, hogy nem történt nagyobb baj, és nem is vagyok egy haragtartó ember, mégis valahogy éreztetni kellene, hogy ezt nem lehet egy bocsánatkéréssel elintézni. Szeretném elérni, hogy a jövőben ne történhessen ilyen. Jó ötlet, ha kicsit játszom a haragtartót, annak ellenére, hogy már nem haragszom rá? Vagy hagyjam az egészet, megtanulta ebből is a leckét? (azért ő is megijedt, amikor hazaért)

Legjobb válasz: Aranyosak vagytok, de hagyd, ha megijedt, szerintem tanult belõle õ is.

Aranyosak vagytok, de hagyd, ha megijedt, szerintem tanult belõle õ is.
A haragtartót játszani szerintem a lehetõ legrosszabb lépés. Miért nem elég, hogy szegény így is megijedt? Különben is, balesetek mindig elõfordulhatnak. Minden elõvigyázatosság ellenére még akár veled is bármikor megeshet az, hogy véletlenül nem zárod be a nyuszit. Gondolj már bele, milyen érzés lenne, ha a lelkiismeret-furdalás mellett még a párod is játszaná a haragtartót?
Persze, játszd a haragtartót.
Vihar a biliben. Én hülyét kaptam volna a szõnyeg miatt, egy vagyonba kerülnek.
Ha valami zavar, akkor nem játszani kell az eszünket, hanem kerek-perec megmondani. Ha meg nem egy 5 éves gyerek a párod, akkor valószínûleg többet nem fogja kiengedni, most se direkt csinálta. A nyúls.ggnyalás mellett azért nem ártana kicsit tanulnod az emberi kapcsolatokról is, hogy legközelebb ne forduljon elõ ilyen(mármint hogy egyáltalán felmerül benned, hogy "játszd a haragtartót".) Mert amíg a kis tündibündit fontosabbnak tartod, mint a békességet a pároddal, addig talán nem lenne érdemes férfit tartanod a lakásban. (Van állatkám, de emberkém is...)
a kérdésed, szövegezésed alapján fontosabb a nyuszi, mint a párod ... úgy kell neki ... a párodnak játszd a haragtartót, mert megérdemli ... a nyuszi ... meg a párod is (úgy kell neki)
Lakásban NEM tartunk nyulat. De ha igen, nem mászkálhat szabadon. Ki kell vinni a szabadba szaladgálni. Nem tehetõ tönkre a lakásban levõ dolgokat! Nagyon sok pénzetek lehet, ha neked a nyúl élete fontosabb, mint a tönkre tett szõnyeg.
Két tengerimalacom van, õk is szabadon idõnként az egyik szobában, tehát értem amit irsz. De csak egy állat, ezen veszekedni?
Hogy jön ahhoz bárki is, hogy megmondja, hogy a kérdezõ hogy tarthat nyulat? Komolyan el sem hiszem hogy a sok kretén ember mit meg nem enged magának. Meg hogy mennyi pénze lehet hogy fontosabb a nyuszi élete. Mert ha õ csóró, dögöljön meg az is, akinek van épp pénze egy új szõnyegre, vagy ha nincs is, örül, hogy legalább az állatnak nem lett baja. Ha a gyereketekre borulna a szekrény akkor is azon aggódnátok hogy úristen új szekrényt kell venni?
A kérdező hozzászólása: Azt hiszem, egy élet többet ér, mint egy szõnyeg.
Szerintem inkább közöld vele a dühöt és küld a kanapéra.
tartsd õket külön ketrecben
nekem is van két 5 hónapos degum. õk lányok, tehát nem "vérre megy" a dolog, hanem csak egymást lökdösik, de semmi komoly. de ha nem hagyják abba rájuk szoktam fújni, akkor lenyugszanak. semmiképp ne nyúlj be amikor veszekednek, mert mint te is tapasztaltad könnyen sérülést szerezhetsz, -akár komolyabbat is. ha két fiú degu akkor tényleg érdemes lenne külön választani õket, és esetleg beszerezni még egy fiatalabb degut a kicsinek.
A kérdező hozzászólása: két lány van de itt vérre megy..múltkor a szemébe nyúlt bele ( a kicsi a nagynak) most meg az egyik ujját harapta meg és szegény nagy most sántít....de külön vettem õket..a kicsi olyan mintha meg lenne bolondulva állandóan rrohangál..a kereskedésben aztmondták h kamasz és el fog múlni..remélem is...am köszi

Ez nagyon rossz szokás? Direkt, amikor valakivel összeveszek, lelkiismeret furdalást akarok neki okozni.

Amint már a címben is leírtam, amikor valakivel nagyon összeveszek, lelkiismeret furdalást akarok neki okozni. És az a legdurvább, hogy sokszor már nem is tudatosan csinálom, csak úgy észreveszem magamon, hogy jesszus, ezek az én számból jöttek ki? Én is olyan manipulatív kis szörnyeteg lennék, mint azok, akik kedvükre manipulálnak másokat, mint valami bábot?

Legjobb válasz: Én is ilyen vagyok. Ez minden nõben alapból megvan :D csak van aki jobban kihasználja... Én is nagyon manipulatív vagyok pl.: volt olyan, hogy megsértettem valakit (nagyon durván, még sírt is... nem vagyok rá büszke) és a végén õ kért bocsánatot... ez nem egyszer elõ fordult, addig beszélek amíg "rábeszélem" arra hogy õ a hibás. Sokszor már zsigerbõl jön és már én is rosszul érzem magam annyira szemét vagyok... Ezt alapvetõen egy rossz tulajdonságnak tartom, de ebbe a világban (és amilyen majd lesz) biztos nagy elõnyt jelent. 18L

Én is ilyen vagyok. Ez minden nõben alapból megvan :D csak van aki jobban kihasználja... Én is nagyon manipulatív vagyok pl.: volt olyan, hogy megsértettem valakit (nagyon durván, még sírt is... nem vagyok rá büszke) és a végén õ kért bocsánatot... ez nem egyszer elõ fordult, addig beszélek amíg "rábeszélem" arra hogy õ a hibás. Sokszor már zsigerbõl jön és már én is rosszul érzem magam annyira szemét vagyok... Ezt alapvetõen egy rossz tulajdonságnak tartom, de ebbe a világban (és amilyen majd lesz) biztos nagy elõnyt jelent. 18L
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ :) Igazából jó tudni, nem csak én manipulálok másokat... Egyébként az a szituáció, amit leírtál, már velem is megesett, csak akkor épp én voltam az "áldozat"...mert a barátnõm bántott meg és még nekem kellett a végén bocsánatot kérni...ezért elég szánalmasnak érzem magam :|
Hidd el a barátnõd is szarul érezte magát (ha van lelkiismerete). Én nagyon bántam utána a dolgot... sokszor amikor ezt csinálom észre se veszem csak miután már megsértettem valakit... akkor nagyon szar érzés tud lenni.
én is ilyen vagyok... már arra rájöttem, hogy az emberek egy idô után megunják majd ezt és otthagynak majd... csak akkor manipulálj ha nagyon kell, ne ess az én hibámba, mindenkit mindenre rá tudok venni de egyedül vagyok... :/
Egy kicsit én is ilyen vagyok.... valahogy ösztönösen jön.... szerintem majdnem minden ember egy kicsit ezt akarja elérni, ha összeveszik valakivel.


Létezik, hogy a Kisképzőbe felvesznek, ha a jegyeim nagyon-nagyon jók, de amiket a felvételin rajzoltam nagyon rosszak lettek?

Van esélyem?:S

Legjobb válasz: A Kisképzõ, -mivel rajziskola- elsõsorban a rajzaidat nézi. Ha nagyon rosszak lettek nincs esélyed. Elöbb vesznek fel egy hármas tanulót jó rajzokkal, mint egy jó tanlót rossz rajzokkal.

A Kisképzõ, -mivel rajziskola- elsõsorban a rajzaidat nézi. Ha nagyon rosszak lettek nincs esélyed. Elöbb vesznek fel egy hármas tanulót jó rajzokkal, mint egy jó tanlót rossz rajzokkal.
háááttt... nem hiszem. mikre jelentkeztél? (én is most felvételiztem)
A kérdező hozzászólása: Elsõnek a divatot jelöltem, második textil
ha valóban nagyon rosszak lettek a rajzaid, akkor nem vesznek fel

Nagyon rossz a memóriám, alig emlékszem már arra is, ami pl tegnap történt/mondtak nekem. Mit lehet ez ellen tenni?

16éves lány vagyok, félek, hogy mi lesz így velem suliban! Félek, hogy nem tudok majd tanulni, nem tudom megjegyezni a tananyagot. Pedig most nagyon kéne tepernem, megbuktam, osztályt ismétlek!

Legjobb válasz: Két dolog lehet, ami miatt rossz a memóriád. Az egyik, hogy nem érdekel a tananyag, vagy talán semmi. Sokszor elõfordul a fiataloknál,hogy azok a dolgok,melyek nem kötik le a figyelmüket, nem rögzõdnek az agyban, mert nincs "igény" arra, hogy rögzõdjön. Tanulás közben nem koncentrálsz a feladatra, hanem teljesen más jár az agyadban.Próbálj meg kizárólag a feladatra koncentrálni, az legyen a legfontosabb. Gondold végig azt, hogy az osztálytársaid már egyel feljebb járnak, és kicsit ciki is, hogy te megbuktál. Magadban akard a jó eredményt, hidd el megéri és sikerülni fog. Legyen valami cél elõtted,amiért képes vagy hajtani magad, és menni fog. A másik dolog, ami nem biztos, hogy valami bajod van, amiért nem tudsz dolgokra koncentrálni.Ezt egy szakorvos megmondja, de szerintem csak a fiatalok lázadása az, ami jelenleg problémát okoz. Lehet még bármi belõled, tanulj, mert suli nélkül semmi az ember, és egyszer el kell hagynod az iskolát.Legyél határozott, és legelõször magadnak mutasd meg, hogy te is érsz valamit.Sõt.....!!

Két dolog lehet, ami miatt rossz a memóriád. Az egyik, hogy nem érdekel a tananyag, vagy talán semmi. Sokszor elõfordul a fiataloknál, hogy azok a dolgok, melyek nem kötik le a figyelmüket, nem rögzõdnek az agyban, mert nincs "igény" arra, hogy rögzõdjön. Tanulás közben nem koncentrálsz a feladatra, hanem teljesen más jár az agyadban.Próbálj meg kizárólag a feladatra koncentrálni, az legyen a legfontosabb. Gondold végig azt, hogy az osztálytársaid már egyel feljebb járnak, és kicsit ciki is, hogy te megbuktál. Magadban akard a jó eredményt, hidd el megéri és sikerülni fog. Legyen valami cél elõtted, amiért képes vagy hajtani magad, és menni fog. A másik dolog, ami nem biztos, hogy valami bajod van, amiért nem tudsz dolgokra koncentrálni.Ezt egy szakorvos megmondja, de szerintem csak a fiatalok lázadása az, ami jelenleg problémát okoz. Lehet még bármi belõled, tanulj, mert suli nélkül semmi az ember, és egyszer el kell hagynod az iskolát.Legyél határozott, és legelõször magadnak mutasd meg, hogy te is érsz valamit.Sõt.....!!
az elõzõ válaszoló, hogy idióta. sztem menj el orvoshoz.
14 vagyok és nekem is ez a bajom de én már azt nem tudom hogy reggel mint mondtak nekem erre én is kiváncsi lennék
A kérdező hozzászólása: köszi a választ! hát muszálybol tanulok, sajnos... amugy kb szarok az egészbe, de most muszály lesz 3as átlagot kierõltetnem magambol. nem ciki, hogy buktam, jöttvelem a 3/4 osztály is ugyanugy.... -.- sosem érdekelt a tanulás amugy, egész pici koromtól kezdve minden másra kapható voltam, csak tanulni ne kelljen! de a rossz memóriám meg nem csak erre vonatkozik, hanem pl vmit beszélgettem vkivel és már alig emlékszem rá, mit is mondtunk. :/
Nekem is nagyon rossz a memóriám (20/L). Én is így vagyok vele, ha egy nagyon jó barátom mond nekem valamit, és nagyon érdekel, hogy mi van vele, mert szeretem, mégis a fele másnapra kiesik teljesen. De a tanulásra sikerült kifejlesztenem egy jó módszert, bármennyire is nem érdekelt a tananyag. Megfigyeltem, hogy minél többször hangosan elismételem a szöveget, ami meg kell tanulnom, annál jobban rögzül. Csak az volt a baj, hogy a szobában lévõ tárgyak elvontáka figyelmemet, mindig valami mást kezdtem el csinálni. Aztán kitaláltam, hogy keresek egy kopasz falat vagy egy egyszínû nagy valamit, odaülök elé (mert egy fehér fal nem vonja el a figyelmemet), kezembe rakom a füzetet, és addig ismételgetem a falat nézve, amíg végül nem kell a füzetbe pillantanom, és már fejbõl tudom az anyagot. Meg arra nagyon figyelek, hogy mindig értsem, amit tanulok, mert ha nem értem, akkor semmiképp nem marad meg.

Miért van az, hogy amikor az iphonem-ra egy másik iphone-ról küldenek egy videót, akkor nálam nagyon rossz lesz a videó minősége/felbontása?

Legjobb válasz: Nem ugyan olyan minõségben küldi el mint ahogy fel lett véve, hanem tömöríti. Valszeg ez lehet a probléma. Mondjuk nagyon nagyon rossznak így sem kellene lennie.

Nem ugyan olyan minõségben küldi el mint ahogy fel lett véve, hanem tömöríti. Valszeg ez lehet a probléma. Mondjuk nagyon nagyon rossznak így sem kellene lennie.
A kérdező hozzászólása: Sajnos nagyon rossz tényleg. Nem lehet valahogy kiküszöbölni a problémát?
Milyen iphoneról, milyen iphonera küldesz? Ha 3GSrõl pl 4re vagy 4Sre vagy 5 re akkor azért rossz a minõség! Én 4Srõl a haverom 3GS-ére küldtem videót annak pl tök jó lett a minõsége a 3 GS-en is
A kérdező hozzászólása: 4S-rõl 5-re.

Kaptam egy Vizsla kutyust, úgy kb.3 hónapja. Mostanra elég sokat nőtt, de nagyon "rossz" ugrál mindig, nem fogad szót, ha kimegyek simogatni akkor is harapdál. Mit lehetne csinálni? Vagy a Vizsla ilyen marad, amíg meg nem nő?

Legjobb válasz: Milyen nevelési módszereket alkalmaztál nála az elmúlt 3 hónapban? Mert ha csak hagytad, hogy nõjön, mint a gaz, akkor ne csodálkozz, ha nem mûködik. Csak akkor fogja tudni, milyen a helyes viselkedés, ha megmutatod neki. Ami rossz, arról tiltsd le, ami jó, azt dicsérd meg, és foglalkozz aktívan a falkavezérség kérdésével (könyvekben vagy neten utánanézhetsz). Ha pedig egyedül nem megy, akkor keress egy jó kutyasulit, ahol megtanítanak bánni az ebbel :)

Milyen nevelési módszereket alkalmaztál nála az elmúlt 3 hónapban? Mert ha csak hagytad, hogy nõjön, mint a gaz, akkor ne csodálkozz, ha nem mûködik. Csak akkor fogja tudni, milyen a helyes viselkedés, ha megmutatod neki. Ami rossz, arról tiltsd le, ami jó, azt dicsérd meg, és foglalkozz aktívan a falkavezérség kérdésével (könyvekben vagy neten utánanézhetsz). Ha pedig egyedül nem megy, akkor keress egy jó kutyasulit, ahol megtanítanak bánni az ebbel :)
Teljesen egyet értek az elsõ hozzászólóval. Ha felugrál emberekre, azt könnyen tudod kezelni. Ha felugrik, nem nézel rá, nem beszélsz, csak hátat fordítasz neki. Harapdálásról le kellett volna szoktatni kiskorában. Ezt kutyasuliban tudnák neked megmutatni. Legyél falkavezér, domináns és nyugodt. Nagyon ajánlom: Jan Fennell: Kutyapszichológia, avagy tanuljunk meg kutyául
Nekem is van egy kölyök magyar vizslám nekem is ugyan ezeket csinálja. Vidd el kutya suliba vagy nézz meg egy oldalt pl.: http://www.haziallat.hu/kutya/gondozas/kutya-felugralas-lesz.. és http://www.haziallat.hu/kutya/viselkedes/hogyan-szoktassuk-l..
"Vidd el kutya suliba vagy nézz meg egy oldalt" Ha egy oldal megnézése egyenértékû lenne a kutyiskolával, rég kihalt volna a szakma... :)
A kérdező hozzászólása: Nem csak hagytam, hogy nõjön, mint a gaz.Foglalkoztam vele, tanítani nem tudtam, de pl.rácsaptam picit a fenekére, ha szétrágott valamit és errõl le is szokott...erre ma szétrágta az egyik papucsomat és mikor kimentem látszott, hogy "szégyenli" magát, lapított is, de nem akartam bántani és nem tudom, hogy mutassam meg neki, hogy nem szabad. A harapdálásról sem tudom elszoktatni.
A kérdező hozzászólása: Kutyasuli meg nincs a közelben...
Akkor vidd messzebbre, vagy hívj házhoz kiképzõt. Nem véletlenül foglalkoznak szakemberek a témával, vannak dolgok, amiket nem lehet távgyógyítani. Persze sokat segített volna, ha még a kutya érkezése elõtt utánanéztél volna annak, hogy is kell õket nevelni. Most sem késõ persze, csak nem biztos, hogy ez elég lesz.
A kérdező hozzászólása: értem, köszönöm a segítséget!

Mit vásároltatok az 1 EURO-s boltban, ami nagyon bevált és mit, ami nagyon rossz minőségű volt?

Legjobb válasz: A comfex betét nagyon nem jött be, de a quanto és a pur 290ért nagyon jó! A 3in1kávéjuk is nagyon jó, meg a zsepi is. A sarokreszelõm viszont elsõ alkalommal eltört.

A comfex betét nagyon nem jött be, de a quanto és a pur 290ért nagyon jó! A 3in1kávéjuk is nagyon jó, meg a zsepi is. A sarokreszelõm viszont elsõ alkalommal eltört.
A kérdező hozzászólása: Zsepi 290 Ft-ért nem sok egy kicsit?
Vállfa a pólóknak az ilyen helyen a legjobb vétel. 5, de akár 10 db-ot is adnak 270-290 forintért. Úgyis utáltam a hajtáséleket a pólókon, most meg lógnak :)
Zsepi 3 csomag 290!
A kérdező hozzászólása: Várom további hozzászólásaitokat!
Nekünk onnan van egy kicsi mûanyag, nyeles gurulós izé..ami felszedi a dolgokat a padlószõnyegrõl..van benne 2 kefés kerék szerûség, és ahogy húzom úgy szedi a cuccot magába. Nekünk az nagyon bevált. Idõnként ollóval le szoktuk vágni a rátekeredett hajszálakat. Múltkor kiborult egy kis búzadara a konyhai szõnyegre, azt is pillanatok alatt fel lehetett szedni vele. Meg ha a madarakat takarítom, és az üres köles ami kiszóródik, azt is pillanatok alatt fel lehet vele szedni. (szinte két kézzel kapaszkodnak a kölesdarabok a szõnyegbe, porszívóval szinte nem is lehet felszedni). Szóval az nekünk bevált nagyon. :)

Mit vegyek a gyógyszertárban, ami egy nap alatt nagy hatást fejt ki a megfázásomon? Nem vagyok túl rossz állapotban, de nagyon rosszkor jött a nátha, és holnap formában kellene lennem. Valami megoldás?

Legjobb válasz: Efedrintartalmú készítmények helyett inkább este ülj be egy kád forró vízbe egy bögre forró teával, tegyél bele mézet. Ha veszel be lefekvés elõtt 1 szem kalmopirynt és jól felöltözve betakarózol, kiizzadod reggelre.

Efedrintartalmú készítmények helyett inkább este ülj be egy kád forró vízbe egy bögre forró teával, tegyél bele mézet. Ha veszel be lefekvés elõtt 1 szem kalmopirynt és jól felöltözve betakarózol, kiizzadod reggelre.
Nagyon hatásos az Aspirin kopmlex
A kérdező hozzászólása: köszönöm!

Szerintetek az az ember aki próbál szakítani de nem megy neki mert amikor a párjának rossz akkor neki is nagyon rossz, és amikor megöleli elfelejt minden problémát, az szerelmes még?

Mondjuk hogy azért akar szakítani mert úgy érzi hogy a párjának nem vele a legjobb, mert még nem érett egy igazán komoly kapcsolatra. Együtt élést gyereket,házasságot étek a komoly alatt. A párja viszont már ilyesmire vágyna...

Legjobb válasz: Igen lehet! Ez eléggé elgondolkodtatott! Köszi! Azért még írjatok!!! Köszi!

A kérdező hozzászólása: Igen lehet! Ez eléggé elgondolkodtatott! Köszi! Azért még írjatok!!! Köszi!
meg is lehet fordítani, és mi van, ha éppen te vágysz egy másik párra, aki komoly kapcsolatot akar, gyereket, házasságot...önzõbb és nyersebb megközelítés, de reálisabb, nem?
Ha jól értettem, akkor a párod már szeretne családot, gyerekeket, te viszont még nem. Ez elõbb vagy utóbb (hacsak "meg nem érsz" idõközben) tarthatatlan lesz így. Nem tudom, szerelmes vagy-e még, de úgy látom, ne haragudj meg, hogy itt és most nem is ez az 1. számú probléma. Beszélj errõl a pároddal.
A kérdező hozzászólása: De akkor most szerelmes vagy nem, mert ha igen akkor még talán érdemes várni, ha viszont már nem akkor nincs mire, miért.
na, összekavarodtam én meg úgy értettem, h te akarsz családot, õ még nem akar, és várnál, ha õ szerelmes ezt neked kell eldönteni, h kivel akarod az életedet összekötni lehet-e vele kompromisszumokat kötni pl. amíg az egyik fél nem akarja, nem szabad erõltetni kérdés, mennyire vagytok kompromisszumkészek
A kérdező hozzászólása: Kedves Ursula! Én vagyok az aki komolyabban szeretné. Csak nem tudom hogy érdemes-e rá várnom.:) Mert ugye én tudom hogy szeretem, de azt nem tudom hogy õ mennyire. Hogy szerelmes, ha ennyire fáj neki a szakítás, ha egy öleléstõl elfelejt mindent? Akkor várjak még? Vajon érdemes? Számít ez? Vagy az életet ennél racionálisabban kell élni, vagy csak ez számít igazán? Húúú! Kicsit belebonyolódtam de gondolom érted, értitek. Köszi ha tud valaki válaszolni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!