Találatok a következő kifejezésre: Nagyon rosszul a terhességet (40 db)

Március 5-re nem várom. Jelenleg vagy két napja nagyon rossz a közérzetem, rosszulléteim vannak, hányingerem van, hangulatingadozásaim vannak, össze vissza ver néha a szivem. Ez lehet terhesség vagy csak egyszerűen tavaszi fáradtság és kimerültség?

Legjobb válasz: Babás tünetnek eszméletlenül korai. Március 5-re nem várod, igaz? Akkor március 5-én ki fog derülni. Addig még van 9 nap! Ha baba, akkor még be sem ágyazódott, mitõl lennének terhestüneteid?

Babás tünetnek eszméletlenül korai. Március 5-re nem várod, igaz? Akkor március 5-én ki fog derülni. Addig még van 9 nap! Ha baba, akkor még be sem ágyazódott, mitõl lennének terhestüneteid?
Mindkettõ is lehet.
Akár lehetnek babás tünetek, csak ahhoz nagyon koraiak. A beágyazódás utáni napokon termelõdik a hcg hormon, ami kiváltja a tüneteket, de ha neked még több mint 1 hét van a mensiig, tuti nem volt beágyazódás, hacsak nem volt nagyon korai petérésed.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm nektek. Sajnos én is azt gondolom hogy még babás tüneteknek korai. Valószínû csak ki vagyok egy kicsit merülve....

29 hetes vagyok. Sokszor álmodok rosszat a babával, olyat is, hogy meghal. Ilyenkor nagyon rossz érzésem támad. Voltak másnak is rémálmai a terhessége alatt?

Legjobb válasz: Nekem a terhesség elején voltak nagyon rossz álmaim, nem tudtam szoptatni, elfelejtettem megetetni, nem tudtam felkelni hozzá és hasonlók. Nagyon rossz volt, a páromnak mindig elmeséltem, és megnyugtatott, hogy nem lesz ilyen gond. Azóta nem nagyon álmodtam ilyeneket, viszont a múlt éjszaka nagyon rosszat álmodtam. Fel is ébredtem, sajnos a párom éjszakás volt, így nem tudott megnyugtatni. De beszéltem az én kis pocaklakómmal és visszajelzett, hogy minden rendben. :)) 27+4 hetes kismami

Nekem a terhesség elején voltak nagyon rossz álmaim, nem tudtam szoptatni, elfelejtettem megetetni, nem tudtam felkelni hozzá és hasonlók. Nagyon rossz volt, a páromnak mindig elmeséltem, és megnyugtatott, hogy nem lesz ilyen gond. Azóta nem nagyon álmodtam ilyeneket, viszont a múlt éjszaka nagyon rosszat álmodtam. Fel is ébredtem, sajnos a párom éjszakás volt, így nem tudott megnyugtatni. De beszéltem az én kis pocaklakómmal és visszajelzett, hogy minden rendben. :) ) 27+4 hetes kismami
Igen, voltak. És már 8 hós a fiam, de még mindig vannak rémálmaim, hogy valami baj történik vele. Szerintem ez soha nem fog elmúlni. Bár most már csak kb. havonta egyszer álmodok ilyesmit. Az álmaidban a félelmeidet jeleníted meg. És a picúr már most túlságosan fontos, túl értékes a számodra ahhoz, hogy félj az elvesztésétõl. Szerintem ez normális.
Szia !Nekem is elõfordult , hogy rosszat álmodtam de nem a picivel kapcsolatban.Vele inkább azt álmodtam , hogy kisfiú miközben lányom lesz.Hamarabb született meg és tudtam szoptatni.Félek, hogy az ellenkezõje fog történni, nem fogom tudni szoptatni pedig nagyon szeretném.Elvileg az álmoknak mindíg az ellenkezõje történik meg.Ne aggógj és nyugodj meg.Egyszer volt egy nagyon felkavaró álmom egy rokonnal történt egy borzasztó baleset még sírtam is és nem bírtam elaludni utána és nagyon féltem.Boldog babavárást.Nyugi nem lesz semmi baj.30 hetes km.
Szia! Ne aggódj, nem lesz semmi baj. Ilyenkor mindenkiben van egy fajta rossz érzés, aggodalom, hogy minden rendben legyen. De ne félj, minden oké lesz és neked lesz a világon a legédesebb babád :) Minden jót! Szép babavásást! 37+5 hetes kismama
Nekem is vannak rémálmaim a picikénkkel kapcsolatban, de biztos majdnem minden kismama álmodik ilyeneket, hiszen tele vagyunk félelemmel. Én mindíg elmesélem a páromnak, és õ mindíg megnyugtat hogy nem lesz semmi baj, és alszunk tovább. Szerintem próbálj meg nem túl sokat aggódni! Sok boldogságot! 31 hetes kismama
Nekem is van néha rémálmom, de szerencsére nem a babával. Én inkább a szüléssel kapcsolatban szoktam rosszakat álmodni, pl múltkor sírtam álmomban, mert megcsászároztak, miközben természetes úton akartam szülni. Sírva kérdeztem a dokit, hogy miért lett császár, erre mondta, hogy ja, én úgy emlékeztem, hogy maga direkt kérte, hogy császár legyen. Utána sírtam neki, hogy én ilyet nem kértem...:( A múltkor pedig saját magamat láttam, egy autóbaleset után...jajjj, hagyjuk is! Pozitív dolgokra gondolj lefekvés elõtt (és persze napközben is) Én is ezt teszem :) Üdv: 36 hetes pocis

Terhességem elején a 16. hétig nagyon rosszul voltam, aztán ez szépen elmúlt, de egy-két napja újra gyengének érzem magam, és ritkán rosszul is vagyok. A 20. hétben tart a terhességem! Normális ez?

Van olyan, hogy visszajönnek a rosszullétek? Kb. egy hónapig tudtam élvezni a terhességet

Legjobb válasz: Én is rosszul voltam a 16. hétig, mint te. Én a 26. héttõl kezdtem megint rosszul lenni, de más okból: a méhem felfelé nyomja a rekeszizmot, ezzel együtt szûkíti a tüdõt. Gyakorlatilag egész nap légszomjam van, a legcsekélyebb mozgás is iszonyúan kifáraszt, néha hányigerem is van. A nõgyógyászom elküldött belgyógyászhoz EKG-ra, de minden rendben van velem. Egyszerûen ezt csinálja a terhesség. Majd utána elmúlik. Javaslom, említsd meg az állapotodat a nõgyógyászodnak, majdõ eldönti, hogyan tovább, kell-e kivizsgálás neked, vagy sem. 35h km

Én is rosszul voltam a 16. hétig, mint te. Én a 26. héttõl kezdtem megint rosszul lenni, de más okból: a méhem felfelé nyomja a rekeszizmot, ezzel együtt szûkíti a tüdõt. Gyakorlatilag egész nap légszomjam van, a legcsekélyebb mozgás is iszonyúan kifáraszt, néha hányigerem is van. A nõgyógyászom elküldött belgyógyászhoz EKG-ra, de minden rendben van velem. Egyszerûen ezt csinálja a terhesség. Majd utána elmúlik. Javaslom, említsd meg az állapotodat a nõgyógyászodnak, majdõ eldönti, hogyan tovább, kell-e kivizsgálás neked, vagy sem. 35h km
A kérdező hozzászólása: Voltam már belgyógyászati vizsgálaton, ahol különösebb gond nem volt!Igaz tovább küldtek, mert volt egy kisebb szívzörejem, de csak április végére írták az idõpontot!remélem nem lesz baj!Köszi a választ!


Ma kiderült hogy terhességi cukorbetegségem van most vagyok 27 hetes éhgyomorra 4.7 volt terhelés után 8.1 ez nagyon rossz? Hogyan fognak kezelni a diabetológián?

Legjobb válasz: Nem annyira rossz :) De rossz! Szénhidrát diétára fognak fogni. Szerintem napi 175-180 grammosra. Én is 175-n vagyok már 14 hete :)

Nem annyira rossz :) De rossz! Szénhidrát diétára fognak fogni. Szerintem napi 175-180 grammosra. Én is 175-n vagyok már 14 hete :)
Igen, ez nem annyira rossz. Nekem a 24. héten még csak 7, 22 volt, ekkor szénhidrát visszafogásra ítéltek, nem kellett számolnom, de diétáznom bizonyos szabályok szerint, majd a 34. héten egy kontroll (reggelizõs) vérvétel lett 8, 25. Azóta 180-as diéta, + önellenõrzés lett belõle. De meg mondom õszintén, hogy nem számolom ki pontosan, csak úgy nagyjából, mire megtanulnám a számolás szabályait, addigra megszülök. Csinálom az önellenõrzést, és szerencsére jók az értékeim. Így a doki sem piszkál. (Mérem e vércukrom, másfél órával étkezések után, reggel mindig, és néha egy-egy másik fõétkezést követõen is)

Mikor kezdődtek és meddig tartottak a rosszulléteid terhesség alatt? Kevésbé rosszul vagy nagyon rosszul viseled/viselted? Kerültél kellemetlen helyzetbe miatta?

A nap melyik szakában jelentkezik inkább? Hogy tudjátok így elvégezni a napi teendőket? Például boltba menni, vagy dolgozni menni, hivatalos helyre, vagy épp vendégségbe menni, tömegközlekedni... stb!?

Legjobb válasz: 6-25 hétig. Reggel ettem egybõl amint felkeltem, egybõl ki is jött. Utána egész nap rendbe voltam, viszont tömegközlekedést nem használtam nagyon, csak mikor muszáj volt, inkább sétáltam. (de én nyáron voltam terhes, úgy könnyû volt sétálni, most lehetetlen ez a hideg miatt)

6-25 hétig. Reggel ettem egybõl amint felkeltem, egybõl ki is jött. Utána egész nap rendbe voltam, viszont tömegközlekedést nem használtam nagyon, csak mikor muszáj volt, inkább sétáltam. (de én nyáron voltam terhes, úgy könnyû volt sétálni, most lehetetlen ez a hideg miatt)
Elsõ terhesség alatt a 14.héten émelyegtem 3*!Ennyiben ki is merült! A második alatt: a 4-16. hétig tartott!Egész nap és egész éjjel!6 kilót fogytam! 25 hetes vagyok, azóta komolyabb gondjaink is vannak, sajnos! :(Dea baba jól van! :)
4. héten kezdtem, 20. héten múlt el. Kellemetlen volt néhány helyzetben, mondjuk a buszon, stb. de nem volt vészes azért! :) Általában kora délelõtt és késõ este jött elõ. 24 hkm
Én egyáltalán nem voltam rosszul. Hányinger, hányás egyszer sem volt. A 3. trimeszterben, amikor a baba már elég nagy volt, elõfordult párszor gyomorégésem, ilyenkor Rennie-t vettem be, nekem hatott. Nem felvágásból írom mindezt, hanem sokkal inkább megnyugtatásul, hogy nem mindenkinek van ám rosszulléte a terhességtõl. Rajtam kívül is van még 1-2 barátnõm, akiknek hasonlóképpen nem voltak ilyen "tipikus" terhességi tünetei.
Nálam a 8. héten kezdõdött, és a 13. héten el is múlt. Általában reggel és kora délelõtt voltam rosszul, így igyekeztem minden teendõmet késõbbre tenni ebben az idõszakban.
pár hét mulva. aztán elvették.
Nekem a 10.héttõl a 16.hétig tartott.Na azt az idõszakot nem kívánom vissza.Napi 2-szer hánytam, rosszul voltam.Reggel még nem volt semmi bajom, enni is tudtam.Délelõtt kezdõdött és onnantól egész estig.Akkor enni már nagyon nem tudtam, egy-egy falatokat.De volt olyan hogy lenyelni se tudtam mert már futottam is.Én júniusban estem teherbe, tehát pont nyáron voltam az elején.A napot próbáltam kerülni amennyire csak tudtam, mert ha a napra mentem már rosszul voltam.Kellemetlen helyzetbe nem kerültem, vendégségbe nem nagyon mentünk ez idõ alatt.Vagy ha éreztem hogy baj lesz akkor inkább haza mentünk.De így utólag visszagondolva rossz volt persze, de ha ránézek a már 22hónapos kislányomra azt mondom megérte megszenvedni érte.
Nekem az elején egyáltalán nem volt bajom. Ha nem tudtam volna, hogy terhes vagyok, akkor el se hittem volna!:) Viszont kb. a 30. héttõl már nagyon rossz volt. Úgy fájt a farkcsontom, hogy alig bírtam feküdni vagy ülni. És jött a gyomorsav. Még hánytam is savat!
Az elsõ terhességnél csak émelygés, 1-2 hányás volt, a 6-14. hétig tartott leginkább, de elõ-elõ jött késõbb is. A másodiknál most szintén a 6. héten kezdõdött, egész nap tart, talán most csitult a 16. héten. Szinte minden nap hánytam, volt amikor kétszer is. Rányomta bélyegét a mindennapokra, emberek közé alig tudtam menni, most már jobb.
Én egész jól viseltem, csak a gyomrom égett, és fáradékony voltam. Ez a munkahelyemen nem jelentett nagy gondot. Irodai munkám volt, és ha azt éreztem majd elalszom, hát felkeltem és járkáltam egy kicsit. A gyomorégésre meg vannak szerek. Sógornõm viszont a 6. héttõl állandóan hányt, nagyon rosszul volt, õ el is ment táppénzre, mert a fél napját a WC-n töltötte. Ereje sem volt, késõbb még kórházba is került, mert olyan sokat fogyott és annyira veszélyes volt már a helyzet. Ez az elsõ trimeszterben volt. A második trimeszterben meg veseköve lett, úgyhogy azért került kórházba. Szegénynek nagyon rossz volt a terhessége, szinte végig alig tudott valamit csinálni. Aki nagyon rosszul van, az nem igazán tud dolgozni, tömegközlekedni stb.
6. héten kezdõdött és a 13 hétig tartott. Egyszer sem hánytam, de végig hányingerem volt, de ami még ennél is jobban zavart, az a fejfájás volt. A legrosszabb az egészben az volt, hogy ha éjjel felkeltem pisilni (többször is), nem tudtam visszaaludni, mert kezdte a hányinger.

38 hetes vagyok, és van egy szemölcs a kezemen, nagyon rossz helyen, mostanában mindíg megsértem. Vettem tapaszt, az van a papírján, hogy terhesség és szoptatás alatt nem ajánlják. Lehet valami baj belőle? (babának)

Legjobb válasz: Szia! Ha benne van a tájékoztatóban, hogy a terhesség alatt nem szabad használni akkor inkább ne tedd. Nem biztos, hogy bajt okoz, de jobb félni, mint megijedni. Esetleg próbáld ki az Egaver ecsetelõt, az is szemölcsre van. Nem gyógyszer, hanem gyógyhatású készítmény. Elolvastam a tájékoztatóját, és azt írja, hogy "Terhesség és szoptatás ideje alatt történõ alkalmazásra vonatkozó ellenjavallat nem ismert. " Remélem tudtam segíteni! egy 32 hetes kismami

Szia! Ha benne van a tájékoztatóban, hogy a terhesség alatt nem szabad használni akkor inkább ne tedd. Nem biztos, hogy bajt okoz, de jobb félni, mint megijedni. Esetleg próbáld ki az Egaver ecsetelõt, az is szemölcsre van. Nem gyógyszer, hanem gyógyhatású készítmény. Elolvastam a tájékoztatóját, és azt írja, hogy "Terhesség és szoptatás ideje alatt történõ alkalmazásra vonatkozó ellenjavallat nem ismert. " Remélem tudtam segíteni! egy 32 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, akkor utána nézek ennek:) Jó babavárást!
szerintem menj el SZTK-ba és kérd meg hogy fagyasszák le..(nekemis csinálták hatásos) vagy vannak rá kenõcsök a patikában :)

Ha a első két terhességem elején nagyon rosszul voltam, ez a harmadiknál is így lesz?

Vagy van rá esély,hogy esetleg másképp lesz?Mik a tapasztalatok?

Legjobb válasz: Elképzelhetõ,hogy másképp lesz.Én 4-szer voltam terhes,ebbõl 2-szer nem volt semmi bajom,2-szer pedig a negyedik hónapig nagyon rosszul voltam,almán és szamócán kívül szinte semmit nem tudtam enni.

Elképzelhetõ, hogy másképp lesz.Én 4-szer voltam terhes, ebbõl 2-szer nem volt semmi bajom, 2-szer pedig a negyedik hónapig nagyon rosszul voltam, almán és szamócán kívül szinte semmit nem tudtam enni.
Nem 100%, de nagy valószínûséggel ugyanúgy lesz. Én mind a hat terhességemnél nagyon rosszul voltam, egyiknél 4 hónapig hánytam, a többivel "csak" a 3. hónap végéig.
A kérdező hozzászólása: Hat gyerek?Hát gratulálok hozzá, ez igen ritkaság a mai világban! Köszi a válaszokat!
Köszi, aranyos vagy! A hatodik még a pocimban van. Utolsó
Nem biztos nekem az elsõ kettõvel semmi tünet a 3.-kal végig hánytam az utolsó pillanatig.
A kérdező hozzászólása: Utolsónak: Végig?Az kemény lehetett.A harmadik esetleg más nemû volt, mint az elsõ kettõ?Vagy nincs ilyen összefüggés?
erre en is szeretnem tudni a valaszt, hogy mi az oka a hanyasnak, de tenyleg. En most 16 hetes vagyok de meg mindig van hogy hanyok, kb heti 3x. De mar javul a helyzet, regebben minden nap tobbszor is hanytam reggeltol estig :D
Nekem a két terhességem más volt, elsõnél, majd kinyúltam:) Másodiknál könnyebb volt.
Nekem is különbözõ a két terhesség. Elsõnél semmi, de semmi bajom nem volt, talán utolsó hétben vizesedtem (túlhordtam), azon kívül isteni jó volt a 9hónap.Végül tágulás hiánya miatt császár lett. Most 15 hetes vagyok a tesóval, és minden bajom van, még most is émelygek.Reggel 6-tól fent vagyok, iszonyú éhes, és egyszerûen ha a kajára gondolok rosszul leszek. Szeretnék simán szülni, de ha nem megy, az sem baj.Kíváncsi leszek mi lesz a végkimenetel majd..... Ég és föld már most a két terhesség... :) Minden jót.
Nekem mind a három más volt, igaz nem császárral születtek. Az elsõnél az elsõ 3 hónapban mindent kihánytam, még a vizet is. A másik kettõnél semmi bajom nem volt.
Az elsõ terhességem császárral végzõdött. 23 hetesen már vizesedtem sajnos. Megrövidült a méhszájam is esküvõ után. Nehezen viseltem, fõleg a végét. Most 24 hetes leszek és nem vizesedem. A kisfiam 2 éves, anyás nagyon és örökmozgó, sok figyelmet igényel. Nincs idõm magammal foglalkozni és így nem hagyom el magam, mint az elsõnél. És a súlyomra is vigyázok.(diétázom cukor miatt). Remélem a másodikat simán meg tudom szülni.
Nekem az elsõ terhességem volt nagyon könnyû, gyakorlatilag az utolsó hónap nehézkességét leszámítva nem volt semmi panaszom. Most vagyok a 35. hétben a másodikkal, most az elején émelyegtem, a közepétõl nem tudok aludni, mert annyira kénylemetlen és fáj a derekam, csípõm, most meg már görcsölgetek is a keresztcsontom nagyon fáj. Szóval, egyik terhesség sem egyforma, lehet, hogy nálad a 2. lesz problémamentes.
Nekem is mindkét terhességem más volt, bár a végkimenetele mindkettõnek császár. A 2. talán annyival volt könnyebb, hogy tudtam mi mit jelent, mit kell/lehet csinálni, illetve ott volt az elsõ gyerekem, aki miatt nem lehetett betegenek meg rosszul lennem.

Csináltam egy terhességi tesztet, és negatív lett. De úgy veszem észre a mellem nő, vannak kisebb rosszul létek, és nagyon nagyon fáradékony vagyok, a menzeszem is késik. Vajon lehetnek ezek a terhesség jelei? Vagy ne álltassam magam?

Legjobb válasz: Lehet hogy korai volt a tesz! Vagy holnap reggel próbálj ki egy másik fajtát, én tuti nem birnám ki azt a pár napot! sok szerencsét neked, és két csikos tesztelést kívánok!

Lehet hogy korai volt a tesz! Vagy holnap reggel próbálj ki egy másik fajtát, én tuti nem birnám ki azt a pár napot! sok szerencsét neked, és két csikos tesztelést kívánok!
A kérdező hozzászólása: Állatlában mindig késik a menzeszem, úgy 30-32 napos.Az a baj, hogy már 2 tesztet csináltam, és persze más fajta! Hát nagyon bízom, hogy terhes vagyok. Mert már most is eltudnék aludni!!! :) )
Persze, nagyon is lehetnek. Lehet hogy korán teszteltél. Próbáld pár nap múlva megint!
Sok függ attól, hogy hány naposak a ciklusaid illetve mióta késik.
Ha ez vigasztal:én 6hetesen teszteltem halvány pozitívat, elõtte kb.2-3héttel 2 negatívat.:) Sok Sikert!
A kérdező hozzászólása: Vígasztal!Köszönöm szépen a biztatásokat! Nagyon bítom benne, hogy egy pindurka baba cseperedik a pocimban! Még egyszer köszönöm!!

Utalhat terhességre hogy éjszaka nagyon rosszúl alszom mostanság ha kint vagyok a melegben mostanában folyton hány ingeremlesz? Vagy ez mitől lehet?

Legjobb válasz: Korai terhességben éppenséggel nagyonis jól szokott menni az alvás, de minden lehet. A hányinger jelezheti, igen.

Korai terhességben éppenséggel nagyonis jól szokott menni az alvás, de minden lehet. A hányinger jelezheti, igen.
A kérdező hozzászólása: a hányingerrel olyan fura gyomor érzésem is van
Én 10 hetes vagyok és úgy alszom, mint még soha! Bármitõl lehet hányinger. Lehet, hogy most nem bírod úgy a meleget4
A kérdező hozzászólása: hát nem tudom lehet.de mostanában általában ha napközben alszom egy kisit és fel kelek utána is rám jön a hányinger
A kérdező hozzászólása: végre tudtam aludni egy hozamban 7 óra hosszát


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!