Találatok a következő kifejezésre: Nagyon rossz szemem, 5.5 (6 db)

Nagyon rossz a szemem, +5.5 és +6.0-os. Lesz császármetszés? Milyen esetben csinálnak császármetszést azoknál akiknek rossz a szemük?

Legjobb válasz: Szia! A dokid, majd elküld vizsgálatra(szem) a 26. hét után, és ha ott úgy találják, írnak szakvéleményt,ami alapján dönt az orvos.Attól függ, hogy ugyan rossz a szem, de konkrétan mi az oka.Mi a baja a szemnek.Mert nem lehet erõlködni,leválhat a retina, én is majd nemsokára megyek vizsgálatra.Nekem a dokim beírta a kiskönyvbe,hogy szem elõtt tartsuk.

Szia! A dokid, majd elküld vizsgálatra(szem) a 26. hét után, és ha ott úgy találják, írnak szakvéleményt, ami alapján dönt az orvos.Attól függ, hogy ugyan rossz a szem, de konkrétan mi az oka.Mi a baja a szemnek.Mert nem lehet erõlködni, leválhat a retina, én is majd nemsokára megyek vizsgálatra.Nekem a dokim beírta a kiskönyvbe, hogy szem elõtt tartsuk.
Szia! Engem is ez foglalkoztat, nekem is rossz a szemem. Én is épp ma kérdeztem meg, nézd meg a szülés kategóriában a kérdésre a válaszokat! Boldog babavárást!
Nekem azt mondta a magándokim, hogy 7 dioptria a határ. A szemészem megnézte a szemfeneket, és az alapján döntött. Amúgy nekem -7.50 és -10.25 a szemem. Császáros leszek. Mindenképpen fontos, hogy vajúdjál, ne legyen programozott császár. 30 hetes kismami
nekem nem rossz a szemem, csak úgy beszéltünk róla a magándokimmal, õ azt mondta 10dioptria fellett van császár, de a szemorvos mindenképp megnéz.
Nekem -5 a szemem, (a másik 2, 5), és küldenek engem is szemészetre, és azalapján dõl el hogy ott mit mondanak.Én is reménykedek, mert szeretnék természetes úton szülni, persze nem mindenáron.
Nekem is nagyon rossz a szemem, a pici fiamat természetes úton szültem meg!A szemész orvos mindent rendben talált a múlt héten voltam nála!jó babavárást!
Eddig nem értettem mi köze a császármetszésnek a szemhez, de olvastam hogy nem szabad megeröltetni, tényleg leválhat a retina erölködés miatt? és a rossz szemüeknél ez valószínübb? olyankor mi van? megvakul az ember? bocs hogy itt kérdezek ennyi mindent.
Igen, ha leválik a retina, az vakságot okoz, de azért nem kell ennyire megijedni, azért nézik meg ilyenkor a szemet, ha valakinek annyira gyenge, hogy ne kelljen erõlködnie, ne legyen kitéve a veszélynek, hogy bármi is történjen.Egészséges szemûeknél is elõfordulhat hogy szülésnél erõlködésnél annyira nyom, és erõlködik hogy bevérzik a szeme, de az szépen rendbe jön.
Nekem 4, 75 körül van, és mindkét dolgot csinálom.
Elsõ, az egy dolog, hogy csinálod, de nem kéne. Nekem -6-os a szemem és még a suliorvos mondta anno, hogy nehezet nem nagyon kéne emelni, mert tovább romolhat tõle a szem. Nem tudom, mennyi benne az igazság, el lehet dönteni, hogy kinek mennyit ér meg a látása. Szerintem bútorokat azért ne emelgessél.
A kérdező hozzászólása: Ha valaki már nincs növésben, akkor se lehet ezeket csinálni? Mert csak addig romlik a szem, amíg a szervezet növésben van.
Simán emelj ha akarsz és tudsz. Nekem -5.25-ös van mindkét szememre és néhány évvel ezelõtt négyen cipeltük fel a 67m2-es lakás teljes berendezését. Nekem a serdülõkorban romlott meg/le a szemem mostani állapotra, azóta sem változott.
Hát, én már túl voltam az úgymond növéses korszakon, de romlott az egyik szemem. A másik meg valamennyit javult. Én se nagyon mernék mondjuk bungee jumpingolni, de amúgy se vagyok egy extrém-sportos típus, bár azért estem már le innen-onnan. Az emelés tiltásáról nem hallottam, de nõként nem emelek húsz kilókat. Az egyik szemüveges ismerõsömnek viszont egy kisebb eséstõl vagy hasonlótól leszakadt a retinája, de már jól van. (Igaz, õ vízilabdás volt amúgy, ki volt téve a harcnak mindene.)
A kérdező hozzászólása: Hány éves voltál, amikor romlott az egyik szemed?
Talán egy-másfél dioptriát összesen, huszon- harmincévesen. Azért sem tudom pontosan, mert a két szem nagy dioptria-különbsége miatt nem nagyon emelték az erõsséget azon a szememen. És azóta azért megpróbáltad az ugrálást? :)

A -3, 25 és -2, 5 ös szem nagyon rossz? Ráadásként a 3, 25-ös szemem cylinderes.

Ha új szemüveget csináltatok,akkor a lencsém vastagabb lesz?

Legjobb válasz: Nekem is hasonló a szemem, csak nekem az egyik -3,5-ös, a másik meg -2,5-ös. Háát, a lencse végülis nem annyira vastag, de mondjuk egy 0,5-öshöz képest eléggé. :) Az enyém kb. fél centi vastag.

Nekem is hasonló a szemem, csak nekem az egyik -3, 5-ös, a másik meg -2, 5-ös. Háát, a lencse végülis nem annyira vastag, de mondjuk egy 0, 5-öshöz képest eléggé. :) Az enyém kb. fél centi vastag.
Eléggé:-( Kérhetsz vékonyított lencsét az optikusnál, ez többe kerül, és nem tudom, cilinderesben van-e.
Nekem -3-as mindkettõ. Egyáltalán nem vészesen vastag, nem kell aggódni. Viszont sajnos arra számíthatsz, hogy még romlani fog a szemed, amíg egyforma nem lesz a dioptria. Viszont a jó hír: nem kell szemmûtétet csináltatni, mert valószínûleg 40 éves korod körül meg fog magától javulni. :)
Miért nem csináltatsz kontaktlencsét? Akkor nem kell a szemüveg vastagsága miatt aggódnod.
A kérdező hozzászólása: Nem szeretnék kontaklencsét még egyelõre... Meg talán egy kicsit félek is tõle... Majd még meglátom, a szemüveggel elvagyok, nem zavar, bár most inkább a lézeres szemmûtéten gondolkodok.
Nekem -4.25 a másik meg nem tudom, valamennyivel rosszabb:D és mindkettõ cilinderes. Hát én sokkal rosszabbul látok mint te, de azért a tiéd is elég rossz! Szemüvegbõl én mindig vékonyítottat kértem. Most kontaktlencsém van:P
Az én szemem -4.00es, és egyáltalán nem vastag a szemüvegem, igaz kontaktlencsét hordok.


Szemüveget írtak fel nekem, mindkét szemem -3, 5. Távolra már nagyon rosszul láttam. Ennél a magas dioptriánál tényleg vastag lesz a lencse a szemüvegbe? Ezt hallottam.

Legjobb válasz: énnekem is a távolralátással vannak gondjaim nekem -2,5-ös , tudom mien ez:( dehát Ilyenek vayunk elkell fogadni. Lényegre térek, Igen szerintem ez elképzelhetõ, mert az öregek, akik tényleg nagyon nem látnak azoknak vastag a lencse, tehát lehetséges :(

énnekem is a távolralátással vannak gondjaim nekem -2, 5-ös , tudom mien ez:( dehát Ilyenek vayunk elkell fogadni. Lényegre térek, Igen szerintem ez elképzelhetõ, mert az öregek, akik tényleg nagyon nem látnak azoknak vastag a lencse, tehát lehetséges :(
ez nekem VEle született betegség, mûtéttel sem lehetett visszafordítani, tehát életem végéig egyre rosszabb lesz a szemem :(
Milyen magas dioptria a 3, 5? A 8 felettit lehet magasnak nevezni.
ez függ a szemüvegkerettõl is, de menj el egy optikushoz, vagy ahol csináltatod a szemüvegedet és õ mindent el fog neked mondani. :)
Nekem -4.5-ös mindkettõ és hát elég vastag :( Azt a hibát követtem el, hogy ilyen keretet vettem: http://www.google.hu/imgres?imgurl=http://www.optikadiszkont.. Így oldalt még jobban látszik, hogy vastag. Pedig maga a lencse középen normál vastagságú, a két szélénél kezd vastagodni igazán... Ez a rövidlátás átka, ha a szemüvegeket nézzük :(
Lehet most már vékonyított lencsét is kapni. Persze drágább...
Egyébként nekem -5, 00 van mindkét szememen, és egyáltalán nem vastagok. Persze lehet, hogy a keret kicsit csal optikailag, de én is paráztam, hogy huuu ez be vastag lesz, meg mit tudom én, aztán kellemesen csalódtam. :) )) Elõzõ válaszoló voltam.
Régen tényleg vastagok voltak, ma már más csiszolási módok vannak, meg lehet vékonyíttítni felárért. A -3, 5 még nem számít magas dioptriának szerintem.

A katonatiszti egyetemre szertnék menni, de a felvételi (márc 1) előtt leszek csak néhány nappal 18 éves, a szemem nagyon rossz -5.75 ill -3.75 és szeretném megműtetni (bővebben lent), mit csináljak?

Szerintetek mit csináljak? Várjak még 1 évet érettségi után, csináljam meg a szemem és menjek, mert ha jól tudom az érettségi eredményeket csak 1 évig lehet még tovább vinni. Vagy az egész offos, mert még romolhat a szemem?

Legjobb válasz: Ha jól tudom a szemet 20-22 éves kortól ajánlják mûteni, az alatt nem. Az érettségiddel akár 40 évesen is jelentkezhetsz fõiskolára, azzal nem lesz gond.

Ha jól tudom a szemet 20-22 éves kortól ajánlják mûteni, az alatt nem. Az érettségiddel akár 40 évesen is jelentkezhetsz fõiskolára, azzal nem lesz gond.
18 évesen megmûtetheted a szemed, márha fél évvel elõtte nem romlott - tehát stagnál. Nyilván el kell menned szemészetre -leletet kérni miután megvizsgálták a szemed. Azt vinned kell majd oda ahol mûtik a szemed- ott megnézik, ha nem romlott megmûtik - tanácsot adnak, javasolják milyen típusú mûtét legyen lasib vagy más. Ezek ára is más - egyik szemenként 150 a másik 250 vagy mennyi. A tb nem állja, tehát olyan 300-500 ezer lesz, van részlet fizetés is. Az olcsóbb - 70/74ezer elõre, 10 ezer havonta = 1 szemre, a drágább 140 ezer elõre, 20 ezer havonta = 1 szem. Ha az évben töltöd be a 18-at amikor jelentkezel akkor nincs probléma ha jól tudom. Én két év múlva felvételizek és szintén szemmûtéttel, majd mesélj neked, hogy sikerül.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az értelmes válaszokat :) Ment a zöld.

Van egy fiú, és nekem nagyon tetszik, mert nagyon aranyos és kedves velem, és mindig amikor beszélek hozzá, olyan 5 másodpercig a szemembe néz, és utána elpirul, és mosolyog. Puszit adnák neki. Rossz ötlet?

Kiskorunk óta ismertük egymást,de volt egy id?szak amikor nem ott laktak ahol én,és most fél éve újra találkoztunk,és nagyon jóba lettünk.Szerintetek nem rossz ötlet neki adni egy arcra vagy szájra puszit ? :) 14/L

Legjobb válasz: Adnék* Amúgy nemrossz ötlet.

Adnék* Amúgy nemrossz ötlet.
Egyértelmûen szeremetes(így írom mert így tetszik :D) beléd :D Jó ötlet, ha õ nem mer kezdeményezni akkor kezdeményezz te 18/f
A kérdező hozzászólása: köszönöm , mindkettõtöknek megy a zöld pacsi :) 1.válaszoló, adnék-nak szerettem volna irni, csak véletlenül elgépeltem :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!