Találatok a következő kifejezésre: Nagyon rossz szemem, (58 db)

Valóban van olyan, hogyha a pszichológus kimondja, hogy a lelki problémáim oka a nagyon rossz szemem, akkor sztk alapon megműtik lézeresen? Mit tudtok erről?

Legjobb válasz: Szerintem a lézeres látásjavító mûtétet nem támogatja a TB bármit is mond a pszichológus. Bár ezt inkább ott kellene megkérdezni, ahol ilyen mûtétet végeznek.

Szerintem a lézeres látásjavító mûtétet nem támogatja a TB bármit is mond a pszichológus. Bár ezt inkább ott kellene megkérdezni, ahol ilyen mûtétet végeznek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy válaszoltál, sajnos nekem is az a gyanúm, hogy nem támogatja, mint manapság már semmit se nagyon...

Nagyon rossz a szemem, +5.5 és +6.0-os. Lesz császármetszés? Milyen esetben csinálnak császármetszést azoknál akiknek rossz a szemük?

Legjobb válasz: Szia! A dokid, majd elküld vizsgálatra(szem) a 26. hét után, és ha ott úgy találják, írnak szakvéleményt,ami alapján dönt az orvos.Attól függ, hogy ugyan rossz a szem, de konkrétan mi az oka.Mi a baja a szemnek.Mert nem lehet erõlködni,leválhat a retina, én is majd nemsokára megyek vizsgálatra.Nekem a dokim beírta a kiskönyvbe,hogy szem elõtt tartsuk.

Szia! A dokid, majd elküld vizsgálatra(szem) a 26. hét után, és ha ott úgy találják, írnak szakvéleményt, ami alapján dönt az orvos.Attól függ, hogy ugyan rossz a szem, de konkrétan mi az oka.Mi a baja a szemnek.Mert nem lehet erõlködni, leválhat a retina, én is majd nemsokára megyek vizsgálatra.Nekem a dokim beírta a kiskönyvbe, hogy szem elõtt tartsuk.
Szia! Engem is ez foglalkoztat, nekem is rossz a szemem. Én is épp ma kérdeztem meg, nézd meg a szülés kategóriában a kérdésre a válaszokat! Boldog babavárást!
Nekem azt mondta a magándokim, hogy 7 dioptria a határ. A szemészem megnézte a szemfeneket, és az alapján döntött. Amúgy nekem -7.50 és -10.25 a szemem. Császáros leszek. Mindenképpen fontos, hogy vajúdjál, ne legyen programozott császár. 30 hetes kismami
nekem nem rossz a szemem, csak úgy beszéltünk róla a magándokimmal, õ azt mondta 10dioptria fellett van császár, de a szemorvos mindenképp megnéz.
Nekem -5 a szemem, (a másik 2, 5), és küldenek engem is szemészetre, és azalapján dõl el hogy ott mit mondanak.Én is reménykedek, mert szeretnék természetes úton szülni, persze nem mindenáron.
Nekem is nagyon rossz a szemem, a pici fiamat természetes úton szültem meg!A szemész orvos mindent rendben talált a múlt héten voltam nála!jó babavárást!
Eddig nem értettem mi köze a császármetszésnek a szemhez, de olvastam hogy nem szabad megeröltetni, tényleg leválhat a retina erölködés miatt? és a rossz szemüeknél ez valószínübb? olyankor mi van? megvakul az ember? bocs hogy itt kérdezek ennyi mindent.
Igen, ha leválik a retina, az vakságot okoz, de azért nem kell ennyire megijedni, azért nézik meg ilyenkor a szemet, ha valakinek annyira gyenge, hogy ne kelljen erõlködnie, ne legyen kitéve a veszélynek, hogy bármi is történjen.Egészséges szemûeknél is elõfordulhat hogy szülésnél erõlködésnél annyira nyom, és erõlködik hogy bevérzik a szeme, de az szépen rendbe jön.

Sajnos nagyon rossz a szemem, a bal szemem az elmegy, de a jobb sajnos nagyon gyenge A kontakt lencséröl szeretnék érdeklödni?

Pl.: ha benne van a szemedbe akkor nem zavar?

Legjobb válasz: ezért kell elmenni lencseillesztésre és betanításra, ott kiválasztják a neked megfelelõ lencsét, ami jó a szemedre és megtanulod, hogyan kell kezelni, hogy ne legyen piszkos ill jól legyen feltéve

ezért kell elmenni lencseillesztésre és betanításra, ott kiválasztják a neked megfelelõ lencsét, ami jó a szemedre és megtanulod, hogyan kell kezelni, hogy ne legyen piszkos ill jól legyen feltéve
ja, mert biztos jobb félig vakon élni
A kérdező hozzászólása: tudom hogy hordanom kéne, csak nagyon nem áll jó nekem :O
"A kérdező hozzászólása: Van szemüvegem csak nem hordom, " csak gratulálni tudok hozzá, így még jobban romlik a szemed
A kérdező hozzászólása: köszike szépen
A lencsét nem érzed, max akkor ha már kiszárad vagy kosz van alatta. Nem zavaró egyáltalán. Én sokszor el is felejtem hogy a szememen van és elalszok este anélkül hogy kivenném... na ez reggel lesz kellemetlen. Én sem hordtam sose a szemüveget, a lencsétõl meg féltem sokáig, de örülök hogy ennek ellenére is rávettem magam, neked is csak ajánlani tudom. Kezdetben menj el egy optikába, 3-5000 ft egy vizsgálat próbalencsével. Ott kiderül milyen kell és mennyi lesz. Sokféle van.
A kérdező hozzászólása: Van szemüvegem csak nem hordom,
Azért legyen szemüveged is (Vannak idõszakok mikor nagyon kényelmetlen tud lenni a k.lencse)
Most hordasz szemüveget?
A kérdező hozzászólása: háát nem, de majd akarok új szemüveget csináltatni nyáron amit majd hordok


Keress egy normális pasit, aki nem a leghangosabb és nem a leghelyesebb, egy tök átlagos srácot aki meg fog becsülni!
://// Fog:)
Magadról mi a véleményed?
A kérdező hozzászólása: Sajnos semmi jó mindenben egy szerencsétlen vagyok semmi nem sikerül semmi ://
Szia! Nincs reménytelen helyzet. Bármikor jobbra fordulhatnak a dolgok, de a kitartásodra szükség van. Hidd el elszel még boldog, ebben egész biztos vagyok. Most egy idõre, ha tudod, tegyél félre mindent és egy kicsit csak magaddal törõdj és azt csináld amit szeretsz. Pár nap múlva már biztosan kicsit jobb lesz. Fog veled még biztos sok jó dolog történni, fel a fejjel :) Írj, privit, ha gondolod beszélgethetünk, hátha jobb kedved lesz kicsit :)
Jajj dehogy nem! Ilyenkor ne a pasi legyen az elsõ, hanem a munkahely a megélhetés, aztán közben vagy utána jöhet a pasi is. Majdnem minden embernek vannak nehéz szakaszai mély pontja az életében , ha mindenki leragadna ott azon a mély ponton akkor már nem létezne a világ. Nem lenne élelmiszer, sem autók sem vonat se semmi sem. Éhezés és halál lenne. De nem így van!
A kérdező hozzászólása: Jó tanács csak már ezzel probálkoztam tök átlagos nem a legjobb pasi és át cseszett ://
Én ugyan ez vagyok csak pasiban:D Jó képünek mondanak ésáltalában bejövök a nõknek de ennyi...munka se jön össze, se csaj se semmi.A sok [email protected] miatt az én önbizalmam is a béka [email protected] alatt van...eddig ahár hány munkát pályáztam meg, mindig valami közbe jött.Már én sem értem mivan...hogy mit tegyél?Foggalmam sincs..én is probálkozom.De legföbb dolog a kitartás anélkül halott ügy minden arra már rájöttem.
Környezetváltozás. Költözz egy nagyobb városba, ahol több a munkalehetõség, és a pasi.

A -3, 25 és -2, 5 ös szem nagyon rossz? Ráadásként a 3, 25-ös szemem cylinderes.

Ha új szemüveget csináltatok,akkor a lencsém vastagabb lesz?

Legjobb válasz: Nekem is hasonló a szemem, csak nekem az egyik -3,5-ös, a másik meg -2,5-ös. Háát, a lencse végülis nem annyira vastag, de mondjuk egy 0,5-öshöz képest eléggé. :) Az enyém kb. fél centi vastag.

Nekem is hasonló a szemem, csak nekem az egyik -3, 5-ös, a másik meg -2, 5-ös. Háát, a lencse végülis nem annyira vastag, de mondjuk egy 0, 5-öshöz képest eléggé. :) Az enyém kb. fél centi vastag.
Eléggé:-( Kérhetsz vékonyított lencsét az optikusnál, ez többe kerül, és nem tudom, cilinderesben van-e.
Nekem -3-as mindkettõ. Egyáltalán nem vészesen vastag, nem kell aggódni. Viszont sajnos arra számíthatsz, hogy még romlani fog a szemed, amíg egyforma nem lesz a dioptria. Viszont a jó hír: nem kell szemmûtétet csináltatni, mert valószínûleg 40 éves korod körül meg fog magától javulni. :)
Miért nem csináltatsz kontaktlencsét? Akkor nem kell a szemüveg vastagsága miatt aggódnod.
A kérdező hozzászólása: Nem szeretnék kontaklencsét még egyelõre... Meg talán egy kicsit félek is tõle... Majd még meglátom, a szemüveggel elvagyok, nem zavar, bár most inkább a lézeres szemmûtéten gondolkodok.
Nekem -4.25 a másik meg nem tudom, valamennyivel rosszabb:D és mindkettõ cilinderes. Hát én sokkal rosszabbul látok mint te, de azért a tiéd is elég rossz! Szemüvegbõl én mindig vékonyítottat kértem. Most kontaktlencsém van:P
Az én szemem -4.00es, és egyáltalán nem vastag a szemüvegem, igaz kontaktlencsét hordok.
esetleg ROTA vírus, de jólenne nem találgatni hanem orvos mondana pontosat! Jobbulást!
Én arcüreggyulladásra tippelek. Menj vele dokihoz.

Ha valakinek nagyon rossz az egyik szeme, de nem vették időben észre, és ez kihat arra, hogy ami egész életében szeretett volna lenni, nem lehet a szeme miatt, érheti ez őt traumaként?

Legjobb válasz: Kérdezõ! Ebbe a mai világunkban a kisgyereket már csecsemõkora óta figyelik, vizsgálják. Óvodába, iskolába megintcsak ellenõrzik. Persze ha egy barlangban nevelkedett, és nem gondozták rendszeresen, akkor jogos a kérdésed, igenis érheti traumaként, hogy nem lát. Ha eddig nem vette volna észre.

Kérdezõ! Ebbe a mai világunkban a kisgyereket már csecsemõkora óta figyelik, vizsgálják. Óvodába, iskolába megintcsak ellenõrzik. Persze ha egy barlangban nevelkedett, és nem gondozták rendszeresen, akkor jogos a kérdésed, igenis érheti traumaként, hogy nem lát. Ha eddig nem vette volna észre.
Igen, pl vadaszrepulo pilóta biztos nem lesz, sõt te se, me én se mert oda 120% látás kell. Másban kell keresni a boldogságot, traumát szükség esetén szakemberrel kezeltetni.
Elsõ: Nem arról van szó, hogy nem vette észre, hogy rossz a szeme. Hanem arról, hogy megtudta, hogy nem választhatja az áhított foglalkozást, amire már régóta vágyott.
sajna igen!!!! :(

A katonatiszti egyetemre szertnék menni, de a felvételi (márc 1) előtt leszek csak néhány nappal 18 éves, a szemem nagyon rossz -5.75 ill -3.75 és szeretném megműtetni (bővebben lent), mit csináljak?

Szerintetek mit csináljak? Várjak még 1 évet érettségi után, csináljam meg a szemem és menjek, mert ha jól tudom az érettségi eredményeket csak 1 évig lehet még tovább vinni. Vagy az egész offos, mert még romolhat a szemem?

Legjobb válasz: Ha jól tudom a szemet 20-22 éves kortól ajánlják mûteni, az alatt nem. Az érettségiddel akár 40 évesen is jelentkezhetsz fõiskolára, azzal nem lesz gond.

Ha jól tudom a szemet 20-22 éves kortól ajánlják mûteni, az alatt nem. Az érettségiddel akár 40 évesen is jelentkezhetsz fõiskolára, azzal nem lesz gond.
18 évesen megmûtetheted a szemed, márha fél évvel elõtte nem romlott - tehát stagnál. Nyilván el kell menned szemészetre -leletet kérni miután megvizsgálták a szemed. Azt vinned kell majd oda ahol mûtik a szemed- ott megnézik, ha nem romlott megmûtik - tanácsot adnak, javasolják milyen típusú mûtét legyen lasib vagy más. Ezek ára is más - egyik szemenként 150 a másik 250 vagy mennyi. A tb nem állja, tehát olyan 300-500 ezer lesz, van részlet fizetés is. Az olcsóbb - 70/74ezer elõre, 10 ezer havonta = 1 szemre, a drágább 140 ezer elõre, 20 ezer havonta = 1 szem. Ha az évben töltöd be a 18-at amikor jelentkezel akkor nincs probléma ha jól tudom. Én két év múlva felvételizek és szintén szemmûtéttel, majd mesélj neked, hogy sikerül.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az értelmes válaszokat :) Ment a zöld.

Nagyon rossz a szemem, és ráadásul cilinderes szemüveget kell hordanom. Melyik szemtorna lenne a legjobb, hogy legalább egy kicsit javuljon a szemem?

Legjobb válasz: Tökéletes látás szemüveg nélkül c. könyv. Kb. 900 Ft, szerintem megéri. :)

Tökéletes látás szemüveg nélkül c. könyv. Kb. 900 Ft, szerintem megéri. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi :) Cilinderes szemüvegnél is használ?
Igen. Csak hinned is kell benne. :) Egyébként nem tudom milyen erõs a cilindered... De nekem a kontaklencséimen nincs cilinder, mert anélkül is látok...
A kérdező hozzászólása: Végülis hiszek benne :) 2-es a cilinderem
Az nem vészes. :) Nekem 1es... :)
A kérdező hozzászólása: :) És a Dobd el a szemüveged c. könyv mennyire hatásos?
Azt a könyvet nem ismerem. :D

Születésemkor nagyon rossz volt a szemem, most még rosszabb. Súlyzózhatok?

Kiskoromban pár évesen már elég rossz volt a bal szemem, le volt ragasztva a jobb, és szemüveget hordtam. Aztán szépen lassan csak romlott-romlott -12 dioptria körülire, azóta így van. Balra egy nagyon picit látok oldalirányba, egyébként az agy kikapcsolja a bal szemet, kivéve persze ha becsukom a jobbat, és nyitva hagyom a balt. A jobb szemem kifogástalan. Jelenleg 18 éves vagyok, tervbe van, hogy meg lesz m?tve 20 éves kor körül ezzel a lézeres cuccal. Kb mennyibe kerül? -ennyire rossz szemre van egyáltalán esély, hogy megm?tve teljesen jó legyen, és ne romoljon vissza? A kérdés arra irányul, hogy emelgethetek-e súlyokat? Súlyzózni szeretnék, nem hatalmas súlyokat, de kb olyanokat, amit már 10-edszerre eléggé nehezen tudok kinyomni. Okoskodók kíméljenek, mert számomra fontos erre a kérdésre a reális válasz, a válaszokat pedig el?re is köszönöm

Legjobb válasz: Ha felemelsz valamit, akkor az az erõ összeköttetésben van a szemmel, úgy tudom, tehát asszem romolhat vele. Inkább várd meg a mûtétet, sikerül-e.

Ha felemelsz valamit, akkor az az erõ összeköttetésben van a szemmel, úgy tudom, tehát asszem romolhat vele. Inkább várd meg a mûtétet, sikerül-e.
Elsõ vagyok: Szemorvostól kérhetsz tanácsot, én pedig tudok szemjavító gyakorlatokat, amiket az orvosok nem ismernek el de hatásos! Ha érdekel írj!
Nagyfokú rövidlátás esetén sajnos van pár dolog, ami magában hordozza a retinaleválás veszélyét. Az egyik ilyen a súlyemelés. Hidd el, ez nem játék! Válassz más edzésformát, de kérd ki róla a szemészed véleményét!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!