Találatok a következő kifejezésre: Nagyon pici hetesen a (137 db)

3 hetes hugimnak egy picit, de tényleg egy nagyon picit megráztam a fejét, nem lesz semmi baja, ugye?

Olyan b?ntudatom van, Istenem, kérlek ne legyen semmi probléma ebb?l. :(

Legjobb válasz: Egy olyan pici babának?? Miért?

Egy olyan pici babának?? Miért?
a rázás meg az erõsebben mozgattad a fejecskéjét az nagyon különbözõ dolgok ám
Semmi baja nem lesz ettõl. Nem kell minden aprósággal azonnal orvoshoz szaladni. A pici babák sincsenek üvegbõl!
hány éves vagy?
.....de tényleg, miért ráztad meg? :O
Miért kellett megráznod egy 3 hetes csecsemõt?
A fejét? Mond te normális vagy. Ezek a babák még össze vissza csuklanak, a pics.nak vagy hülye.
Utolsó elõtti vagyok. Tudod, milyen cuki lesz majd, mikor megismer téged? Kicsi 6 hónapos, múltkor otthagytam anyóséknál a naggyal, aki elment boltba, hát a pici úgy sírt, hogy folytak a könnyei, legörbült a szája. Mikor 10 perc után belépett a nõvére, egy pillanat alatt abbahagyta a sírást, õ úgy megnyugodott. Pedig csak 6 hónapos, de így hozzánõtt a tesóhoz! Gratulálok anyukádnak, nagyon rendes lánya van! Remélem, az én lányom is ilyen lesz!
A kérdező hozzászólása: Igen, valószínû, hogy én rontottam el az egészet, a pániktól azt se tudtam, hogy mit írok, csak minden áron meg akartam gyõzõdni, hogy semmi maradandó károsodást nem okoztam a bébinek, lehet, hogy fölfújtam, az egész valószínû nem tartott 10 másodpercig se, belátom, hogy borzasztót hibáztam, egy kisbabához nem lehet így viszonyulni, mostmár kezdek megnyugodni, az elõzõ 30 percben azt se tudtam, élek vagy halok.
Nyugi semmi baja nem lesz, ettõl tuti nem.Egy csecsemõ azért nem olyan mint a tojáshéj.Látnád hogy mit mûvelnek velük közvetlen szülés után elképednél.Szoval nyugi. Egy anyuka.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, az Isten áldjon meg!
Remélem, minden rendben van! Szerintem sem történt baj. Az agyamentekkel meg ne foglalkozz, konkrétan, aki azon szörnyülködik, hogy miért te vigyázol rá, ill. anyukád milyen felelõtlen volt, stb. Nem tudom, ezt mibõl következtette ki. Nagyon rendes lány lehetsz! Anyukád örülhet neked. Nekem 10 a nagylány, 6 hónapos a pici, 28 vagyok, de ha lesz még tesó, remélem a nagylány hozzájuk is így fog hozzáállni!
Nyugi, semmi baja nem lesz, a gyerekek azért elég ellenállóak. :D Ha izomból elkezded rázni, meg földhöz vágod, persze hogy baja lenne, de ilyet mégis milyen állat tenne... Azért az õsember gyerekek is megmaradtak valahogy, pedig szerintem nem úgy bántak velük, mint mostanában. :D Semmi baj nem lesz, nyugi. ^^
A kérdező hozzászólása: Köszi nektek, nagyon édesek vagytok. Nekem nem teher foglalkozni a kicsivel, szívesen teszem, legalább beletanulok ebbe is, meg végülis a hugim, szeretem nagyon. :)
A kérdező hozzászólása: Most hízik a májam. :)
A kérdező hozzászólása: Valaki kérdezte, hogy van a baba. Eddig úgy tûnik, semmi baja, de most kevésbé sírósabb. Lehet, hogy ez miattam?
A kérdésbõl ítélve nem vadult a babával. Nem gondolom, hogy ezért le kéne cseszni.
A kérdező hozzászólása: Köszi utolsó, neked, mint hasonló szituáción átesett személynek, azért úgy érzem, jobban hiszek (vagy akarok hinni? hmm), remélem, nagyon remélem, hogy neked lesz igazad!!! De mindenkinek köszönöm, aki vette a fáradságot, és válaszolt!
A kérdező hozzászólása: Csak elkapott a hév, törölgettem az arcocskáját, és nem voltam elég óvatos úgy érzem, és erõsebben mozgattam ide-oda a fejecskéjét.
azonnal szólj anyukádnak és vigyétek orvoshoz, egy ilyen pici ebbe bele is halhat!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Végülis, ez nem volt olyan, a szó szoros értelmében vett rázás, az ágyában feküdt, szóval nem limbáltam a levegõben, semmi ilyesmi, csak így utólag, visszagondolva, erõsebben mozgattam a fejecskéjét.
akkor te nem megráztad
A kérdező hozzászólása: Amikor szembesültem azzal, hogy mit tettem, egyszerre kivert a víz, és össze-vissza tettem fel a kérdést, de annyira pánikolok most, hogy nem tudok tisztán gondolkodni. Most, ahogy kb. leírtam a helyzetet, szerintetek, akkor ugye nem okoztam kárt benne? Én esküszöm, hogy soha többé nem fogok hozzáérni, csak ne legyen semmi baj.
A kérdező hozzászólása: Terhes maradt anyukám, és nem akarta elvetetni. 18 vagyok.
Szegény, nehogy már te hibáztasd magad. Anyukád nem neked szülte, ha már ilyen felelõtlen volt, ne te vigyázz rá, hanem õ. Eleve milyne már, hogy ennyi idõs gyereke mellé vállal valaki tesót, ilyet nem is hallottam még.
Rendes tõled, hogy segítesz anyukádnak. Nem hiszem, hogy ennyitõl baja lenne. Amikor 1 napos se volt a kisfiam, ráejtettem a mobilom a fejére. Csak pislogott csóri. Nem lett semmi baja. Az agresszív kommentelõk pedig jobb lenne, ha gyorsan megnyomnák a kis x-ecskét a képernyõ jobb felsõ sarkában.
akik utoljára írtatok gondolkozzatok már, ha a kérdezõ nem azt írta volna, hogy megrázta, hanem a valós dolgot írja, hogy erõsebben megtörölte akkor nyilván senki nem ír rosszat neki.
Én 14 hónaposan leégedtem magam forrovizzel fél évesen leestem a mosogéprõl :D Nem let semmi bajom, szerintem :D te gyerek most dönzsd el hogy megrásztad csóró gyereket vagy ide oda pofisztad ?

19+5 hetes vagyok. Nagyon picit érzem a babámat. Nem is olyat, mint mások. Nincs gond?

Csak motoszkálást vagy szurkálásszerűt érzek a hasam alsó részében, de nem minden nap és csak rövid időkre.

Legjobb válasz: Szerintem igen! :) Én 30 hetes vagyok és kb én is ilyen idõsen kezdtem el érezni.

Szerintem igen! :) Én 30 hetes vagyok és kb én is ilyen idõsen kezdtem el érezni.
nyugi! én is max ennyit éreztem. aztán volt hogy 1-2 napig megint semmit. majd 1 hónap múlva már sokkal erõsebben fogod érezni

6 hetesen 0.59 cm a babám, ez nagyon pici? Mit tegyek hogy utolérje magát?

Legjobb válasz: 8 hetes kor elõtt nem is szabadna, hogy orvos lásson.Egy az, hogy halálra izgulja magát a leendõ kismama, kettõ megbolygatja a hüvelyi uh.Nekem 8 hetesn volt 1,4 cm ami picinek számít, 18 hetesen meg már 21 hetesnek megfelelõ méretei voltak.NYUGIIIIII. 23 hetes kismami

8 hetes kor elõtt nem is szabadna, hogy orvos lásson.Egy az, hogy halálra izgulja magát a leendõ kismama, kettõ megbolygatja a hüvelyi uh.Nekem 8 hetesn volt 1, 4 cm ami picinek számít, 18 hetesen meg már 21 hetesnek megfelelõ méretei voltak.NYUGIIIIII. 23 hetes kismami
Ne aggódj, szerintem nem kicsi a babát, ha esetleg van is egy kis eltérés az átlagos mérethez képest azt még simán behozhatja. Az elsõ válaszolóval a hüvelyi uh-val kapcsolatban nem értek egyet. Semmi baja nem lesz tõle a babának és szerintem megnyugtató tudni, hogy minden rendben. 27 hetes kismami
nem kötelezõ engedni a hüvelyi u.h.-ot. nekem 4hetesen volt hasi és láttuk a petezsákot, jó helyen volt beágyazódva, igenis elkell menni orvoshoz, amint megtudjuk a terhességet, az esetleges bajok miatt.pl. méhen kívüli. http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8 innen megtudod nézni a méreteket, és ne aggódj jól fejlõdik a picike. boldog babavárást
A kerdezonek: netem talalsz adatokat arrol, kb. mikor mekkora a petezsak/baba. Az egyik valaszolonak: a huvelyi uh miert bolygat meg? Vekony (vekonyabb, mint apa hasonlo resze:) es nem teszik fel a mehszajig, vagyis ezerszer kisebb mechanikai ill. barmilyen hatast kell "kiallni" vizsgalat alatt, mint szexnel. Es a normalis lefolyasu terhessegnek a szextol se lesz baja. Ne ijesztgessuk a nepet, mert az a vege, h nem mennek orvoshoz idoben, es egy esetleges mehen kivuli terhesseget jol nem vesznek eszre, csak mikor mar keso es bajt okozott (lasd 8 het elott minek lasson rovsoh... azert kerem, h megallapitsa, jo helyen van-e a petezsak)
rovsoh egyenlo orvos :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, aranyosak vagytok. Egyetértek az utolsó válaszolóval!


20 hetes terhes vagyok és nagyon picit nőt még csak a hasam látni, hogy babát várok de mondják, hogy pici a pocim. De a baba szépen fejlődik! Mikor kezd el nőni?

Legjobb válasz: 22 hetes vagyok, hatalmas hassal, hidd el nekem, addig örülj, amíg nem nõ:D még ha imádom is az egészet, azért bevallom, sok minden már most nagyon kényelmetlen!

22 hetes vagyok, hatalmas hassal, hidd el nekem, addig örülj, amíg nem nõ:D még ha imádom is az egészet, azért bevallom, sok minden már most nagyon kényelmetlen!
Nem lesz mindenkinek hatalmas hasa. Túlhordással feküdtem benn a kórházban, amikor akkora hasam volt, mint az átlag 8 hónapos terheseknek. Mondjuk én magas vagyok. Végig paráztam, hogy kicsi lesz a babám, mert mindenki azzal jött, hogy neki ilyen idõsen már hatalmas hasa volt, ehhez képest 3700 g és 61 cm volt a fiam születéskor. :D
A kérdező hozzászólása: Akkor jó... :) Mondjuk én nem vagyok magas 165cm 70kg.
Örülj neki! Miért szeretnél óriáshasat? A lényeg, hogy a baba szépen fejlõdik bent.
A kérdező hozzászólása: Nem óriásit szeretnék csak picit nagyobbat :)
nyugi lesz még nagyobb. Ez alakat kérdése. Sok kismamának nem lesz nagy hasa. Nézd csak meg pl Katalin hercegnõt. 1 hónapon belül szül és nem nagy egyáltalán a pocakja. Ettõl még nem lesz gond a babáddal nyugi. Én ismerek olyat aki egy bõvebb pólóval még szülés után 2 héttel is tudta palástolni a dolgot. Aki nem nézte egyértelmûen észre sem vette.
nekem is nagyon kicsi hasam volt végig, 24 hetesen mikor mentem cukorterhelésre megkérdezték, hogy még minek jöttem, konkrétan semmi nem látszott.... 36 hetesen mikor az elsõ CTG-m re mentem ott is furcsán néztek rám és kérdõre vontak, hogy nem világosított fel a doki, hogy ide csak a 36. héttõl kell járni, mondtam is nõnek, hogy ugyan nézze már meg a papíromat, hogy mindjárt a 37. et kezdem... ;) de én nem bántam, hogy nincs nagy pocakom, sokkal kényelmesebb , mint óriás hassal, végül a 41. héten szültem makk egészséges kisfiút 47 cm és 2850 gr volt ;)
Ikreket várok, 23 hetes vagyok! Nem vagyok magas, 162 és elég vékony testalkatom van. Mindenki azt mondja, hogy milyen pici a hasam...még az orvos is. Pedig a babák szépen nõnek, akkorák, amekkorának lenniük kell.
A kérdező hozzászólása: Akkor megnyugodtam nem csak én vagyok így!:) Köszönöm szépen a válaszokat! :)

3 éves a nagy, és 3 hetes a pici. Segítség!?

Tudom, hogy az első hetek káosza normális, de kezdek kétségbe esni, hogy sose leszünk újra normálisak :( Kérlek segítsetek, meséljetek hogy alakult nálatok a napi dolgok szervezése. Hogy altattátok a picit ha nem ájult be a szopi után? Mit csináltatok addig a nagyobbal? Hogy alakult az esti fürdetés? Igyekszünk a nagy napirendjét szigorúan tartani, de a pici össze-vissza ébred még, ő teljesen felborít mindent. Próbáljuk bevonni a pici fürdetésébe a nagyot, de ha úgy jön ki a lépés, előfordul hogy akkor ébred ordítva az éhségtől, amikor épp a fektetés közepén járunk. Össze szoktam bújni a nagyfiammal mielőtt kijövök tőle, csak pár percre, énekelgetni meg beszélgetni kicsit, de most ez sokszor meghiúsul. Oké, az apuka addig kint van a picivel, de így is kutyafuttában intézem el ezt az esti összebújást, amit látom hogy nagyon igényelnénk mindketten :( Jaj, annyira meg vagyok zavarodva, hogy még egy normális kérdést sem tudok megfogalmazni :( Pedig még segítségem is van, itt a mama egész nap, nem egyedül vagyok a két gyerekkel. Fog valaha egyedül elaludni a 3 hetesem? Nagyon sok kérdést olvasgattam, meg fórumokat, mindenki természetesnek veszi, hogy ringatja akár 2 éves koráig is a gyereket, de hát hogy, ha nagytestvér is van? Minden ilyen ringatós, ölben elaltatós válaszoló egy gyerekes??

Legjobb válasz: Pont 3 hetes a legkissebbem nekem is, csak nekem 5 másik gyerekem van még mellette.(a legnagyobbak is mág csak 6 évesek). Ja, és én teljesen egyedül vgyok velük egész nap. Ha nem alszik el rögtön szopi után a pici, akkor egy kicsit ringatom, babusgatom (kb 5 perc fér bele), aztán vagy hordozó, vagy babakocsi - irány az udvar, valakit megkérek, hogy ringassa egy kicsit, amig elalszik. Tudomásul veszik, hogy a testvérükért ez a legkevesebb, amit megtehetnek és szívesen meg is teszik. Ezen kívül is részt vesznek mindenben, ami a babával kapcsolatos, nem féltem tõlük a kicsit. Ennyi. Ha hosszan nem alszik el még ringatva sem, akkor gyanús, hogy még éhes, akkor megint megetetem.

Pont 3 hetes a legkissebbem nekem is, csak nekem 5 másik gyerekem van még mellette.(a legnagyobbak is mág csak 6 évesek). Ja, és én teljesen egyedül vgyok velük egész nap. Ha nem alszik el rögtön szopi után a pici, akkor egy kicsit ringatom, babusgatom (kb 5 perc fér bele), aztán vagy hordozó, vagy babakocsi - irány az udvar, valakit megkérek, hogy ringassa egy kicsit, amig elalszik. Tudomásul veszik, hogy a testvérükért ez a legkevesebb, amit megtehetnek és szívesen meg is teszik. Ezen kívül is részt vesznek mindenben, ami a babával kapcsolatos, nem féltem tõlük a kicsit. Ennyi. Ha hosszan nem alszik el még ringatva sem, akkor gyanús, hogy még éhes, akkor megint megetetem.
2 éves volt a nagy, mikor a kistesó született. A nagyhoz igazodtunk mindenben. A pici az elején csak aludt és evett. Elõbb megfürdettem a kicsit, aztán a nagyot. Ha a pici nem aludt el, akkor apával volt. A picit sosem altattam, magától aludt, segítségem nem volt, ezért a szükség nagy úr, a pici keveset volt kézben. Nyugodt baba azóta is.amikor nagyobb lett, és nem aludt, akkor pihenõszékben jött velünk a nagy fürdrtéséhez. Az igény szerinti szopi is sokat segített, mert hamar megnyugtatta a picit. Nalunk egyértelmûen a nagy napirendje volt a szent.
hát igaz nekem egy gyerekem van de azt az egyet se szoktattam ringatáshoz. már eémúlt 1 éves de õ kiskorától kezdve egyedül elalszik. evés után betettem a kiságyba ha sírt nem mondom, hogy nem ringattam babakocsiba de általában elaludt egyedül is. és ez a mai napig így van. cumit a szájba és ha baja nincs akkor megnyugszik :) kitartás!
Nagylányom2-5 éves volt mikor a hugica becsöppent az életébe ugy alakult hogya nagyott esdte megfürdetem utána a kicsit be a gyerekszobába lefekszünk egy nagy francia ágyra ott a nayg bealszik a kcsit megetetem ciciztetem be a kiságyba én átmegyek addig amig nem sir fel a férjemhez ha felsir vissza és ott alszok a ygerekekkel. addg lesz igy amig szoptatok vagy legalább 1 szopira lecsökkenmert 26 szor nem kelek fel a picihez önkiszolgálás van baba 6 hos lassan kbegy éves koráig lezs igy ah már nem cicizik átalussza az éjszakát akkor otthagyom öket mikor elaludtak, . a nagy ritkán alszik nappal de ha mégis aludna átslattyog a gyerekszobába és alszik is a kcsi mindiog velem van kivéve ha alszik mert akkor gyerekszoba és ott az ágyikoja nagyhoz kell lassan igazitani a kicsit de ne várj ilyet egy 3 hetes csecsemõtöl hordozd magadon sokmindent meg tudsz akkor csinálni és a nagyot se hagyod parlagon
Javitom 2, 5 éves
Gondoltam, hogy lepontoztok, mert van, hogy együtt alszok a gyerekekkel, mert altatom õket, mert hintáztatom, mert nem ragaszkodom görcsösen a napirendhez, mert nincs segítségem, stb. Nem baj, lényeg, hogy nálunk mûködik ez a dolog.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ, természetesen nem pontoztam le senkit. Tegnap tényleg kétségbe voltam esve, nem láttam az alagút végét, jó volt kicsit olvasni másoknál hogy mûködik. Ma jó napunk van, mert a nagyfiam elvitték a mamáék egész napra, és a pici ma csak eszik és alszik, sõt most elõször fél óra fentlét után kb negyed óra alatt sírás nélkül el is tudtam altatni. Volt a védõnõ is, õ is biztatott hogy majd csak kialakul a rendszer, össze kell rázódnunk. Csak a terhesség során, valahogy a szülés utáni dolgokra igyekeztem nem gondolni, és sokként ért a dolog káoszos része...
A kérdező hozzászólása: Ja, és elsõ válaszoló az öt gyerekkel: korábban is írtam volna, hogy minden tiszteletem a tied, de most már teljes beleérzéssel mondhatom ezt :)

5 hetes terhes vagyok, azonkívül, hogy fáradékony vagyok és nagy ritkán érzem a méhem, nincs semmi tünetem, max. A mellem picit nőtt. Normális ez?

Elmentem orvoshoz,mivel els? babám és nem tudom mi a teend?,hozzám sem nyúlt, azt mondta két hét múlva jöjjek vissza,mert az sem biztos, hogy megmarad(nagyon jól esett mondhatom)Nektek hogy volt a terhességetek legelején?Jó lenne ha páran írnátok.

Legjobb válasz: most várom másodk gyermekem,de az elsõvel a nagyon erõs cicifájdalmon kívül nem volt semmi tünetem.most s csak a méhem görcsöl,meg a derekam fáj.szerntem nncs semmi probléma azzal hogy nincs tüneted :) (én is aggódtam egyébként,hogy nem e baj,hogy nincs semmi,de nem gond). magán,vagy sztk-n mentél.én fiammal sztk-n mentem szintén 5 hetesen.megvzsgáltak,majd uh-k(másik doki),közölte velem hogy minek jöttem mert nem vagyok terhes.egy hét múlva már mikor visszarendelt,megvolt a kis bújósom :))) most 7 hetesen mentem elõször,hogy nehogy belémkössenek megnt :))) nyugi 2 hét múlva,már ott fog verni a kis szíve s.sok boldogságot :)))

most várom másodk gyermekem, de az elsõvel a nagyon erõs cicifájdalmon kívül nem volt semmi tünetem.most s csak a méhem görcsöl, meg a derekam fáj.szerntem nncs semmi probléma azzal hogy nincs tüneted :) (én is aggódtam egyébként, hogy nem e baj, hogy nincs semmi, de nem gond). magán, vagy sztk-n mentél.én fiammal sztk-n mentem szintén 5 hetesen.megvzsgáltak, majd uh-k(másik doki), közölte velem hogy minek jöttem mert nem vagyok terhes.egy hét múlva már mikor visszarendelt, megvolt a kis bújósom :) )) most 7 hetesen mentem elõször, hogy nehogy belémkössenek megnt :) )) nyugi 2 hét múlva, már ott fog verni a kis szíve s.sok boldogságot :) ))
Nekem a mai napig nincsenek tüneteim 8+2napos vagyok. Én 7hetesen voltam dokinál de vele nem is tudtam beszélni, mert az asszinten kérdezte, hogy mi a panaszom mikor mondtam, hogy nem jött meg és pozitívat teszteltem egybõl uh-ra küldött. Remélem, hogy végig tünet mentes leszek :)
Ekkor még nekem sem voltak tüneteim, viszont a 6. hét után.. Semmi sem maradt meg bennem, végül kórházba kerültem.. A 14. héttõl lett jobb! Remélem, te megúszod! :) 20 hkm
Az orvos lehet hogy csúnyán tárgyilagos volt, de igaza van. Korán mentél. Én mindegyik terhességemmel 8-10 hét között mentem el. Amúgy a tüneteid rendben vannak. Gratulálok!
7 hetesen mentem elõször, akkor volt 0, 94 centis, és ekkor már látszott, hogy dobog a kis szíve. :) És az is normális, hogy nincs sok tüneted. :) Minden jót, jó babavárást! :) 25+1 hkm
én épp emiatt váltottam orvost, mert nagyon bunkó volt velem. magától értetõdõnek tartotta hogy mindent tudok a terhességgel kapcsolatban. szóval kerestem másik orvost. a tüneteid rendben vannak, addig örülj, míg nem hánysz és nem vagy rosszul :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm! Most pénteken megyek elsõ uh-ra, sztk-ba.
Én a 6. hét végét megvárnám, de még tán a 7.-et is, mert a terhességet látják, de azt, hogy él, még nem. A szív a hatodik hét végére kezd el verni. 7. hét végére pedig már széttagolódik lepényre, burokra és magzatra. Az orvos is ezért mondta, hogy 2 hét, nem rosszat akart, hidd el.

Aggódom! 36 hetes kismama vagyok és nagyon keveset mozog a pici. A CTG-n meg se mozdul, az értékei jók, pedig csokit is ettem előtte. Nektek nagyon mozgékony? Nincs vele vmi baj?

Legjobb válasz: Szia, látom te sem bírsz aludni :) 1 hete nekem is lelassult a pici mozgása, pont tegnap voltam ctg-n és csak a vége felé mozdult 7x. De azt mondták az eredményre hogy jó. Figyeld a mozgásokat és írd fel hogy 1 órában hányszor érzed. És 2-3 nap múlva hívd a dokit, ha nagyon kevésnek találod. Persze minden órában nem fog rúgni, legalább is nálam így van, gondolom sokat alszik :) 37 hkm

Szia, látom te sem bírsz aludni :) 1 hete nekem is lelassult a pici mozgása, pont tegnap voltam ctg-n és csak a vége felé mozdult 7x. De azt mondták az eredményre hogy jó. Figyeld a mozgásokat és írd fel hogy 1 órában hányszor érzed. És 2-3 nap múlva hívd a dokit, ha nagyon kevésnek találod. Persze minden órában nem fog rúgni, legalább is nálam így van, gondolom sokat alszik :) 37 hkm
Nekem mindig késõ este volt aktív a babám, viszont az biztos, hogy amikor CTG-re mentem, meg se moccant... Teljesen egészségesek vagyunk, 2 hónaposak.
De ha 2-3 nap alatt is nagyon keveset mozogna, akkor ne várj a jövõhétig, ok? Hát az elsõ gyerekem nem volt ilyen mozgékony (a terhesség egészére értem) és õ az életben is nyugodtabb, most 3 és fél éves. Most aki a pocakomban van még, õ nagyon erõseket szokott rugdosni és sokat. Az alvás nem megy túl könnyen. Az elején émelyegtem, a közepén már a hormonok dolgoztak bennem, most meg már a méreteim miatt. Nehéz megfordulni, elalszom a forgómat(combomnál, nem tudom mi a pontos neve :) ), a csípõmet stb. Ráadásul 3 napja köhögök és emiatt már sokszor nem bírok visszaaludni :( Amúgy semmi jele a szülésnek, vannak jóslóim mint másoknak is, a méhnyak 1 ujjnyit rövidült a múlt heti vizsgálat szerint és erre a hétre nem változott.
Nézd, ezt találtam a magzatmozgásokkal kapcsolatosan: http://www.szuloklapja.hu/baba/body/cikkek.php?VALASZTAS=tel..
ahova én járok ott a 32-33 hét körül szoktak csinálni uh-t. Mondjuk én sem akkor voltam, hanem a 34. héten. Nem is tudom hogy lesz-e még uh. Az elsõ gyereknél befektettek 40+3 napon és akkor ott elküldtek uh-ra. Szerintem, ha nem szülök elõbb, akkor megint így lesz.
Biztos így van. Én 5 órakor keltem ma és most kezd csak mocorogni, pedig itt köhögök (enyhén szólva fulladozok mint egy rossz dohányos) és õt nem zavarta. Pedig beleremeg az egész hasam. Ilyenkor mocorog egy darabig, sosem figyeltem meg mennyit, de ez megnyugtat. Naponta kb 5-6 alkalommal van ilyen és akkor kb 10 percen keresztül mocorog. Azt gondolom, hogy ez így elegendõ.
Szia! Egyik babám sem volt aktív a pocakomban, sosem éreztem nagy mozgásokat, rúgásokat, pedig a második a 36.héten fordult meg lábtartásbol irányba, azt sem éreztem. Mindkettõ nyugodt csecsemõ volt, keveset sírtak. Neked is nyugodt babát kívánok, meg jo egészséget, sok boldogságot!
A kérdező hozzászólása: Szerintem a frontokat is nagyon megérzi, akkor nyugi van. Remélem minden rendben lesz, a doki a csokit ajánlotta, és utóljára 16 hetesen ultrahangozott meg, csak a kötelezõ uh-okon voltam. Finom mozgásokat érzek, de nagyot, forgásokat nem. Lehet, hogy már nincs akkora hely. Remélem csak ez lehet a gond. Meg hogy csak alszik :-)
A kérdező hozzászólása: Hát igen az alvás is nehezen megy :-), jövõ héten megyek uh-ra, lehet, hogy nekem az idõpontomat is elszámolták, kíváncsi leszek, hogy mi e helyzet a picivel. Megfogadom a tanácsod számolom a mozgását. Ha keveset mocorog, túl nyugodt baba lesz kint is? mi a tapasztalat? És Te hogy bírod 37 hetesen? Még semmi jel a szülésre?
sziasztok, én még csak 7 hetes vagyok, ezért nem tudom a választ a kérdésedre, de én sem bírok aludni. ez miért van ilyenkor?szép, könnyû szülést nektek! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat! A CTG-n próbálják ébresztgetni, de meg se moccan. Tényleg akkor lesz az elsõ megnyugvás, mikor azt mondják, hogy egészséges, aztán gondolom jönnek a további kétségek, de az még odébb van. Nem könnyû az elsõ gyereknek lenni :-))

Normalis? 33+2 hetesen a picim sulya 2460g? Vagy nagyon el vagyok szamolva?

Legjobb válasz: Szia, nekem 34 hetesen 2.5 kgra becsultek. 90 mm volt a BPD(fejecske0 es talan 70 mm a FL( combcsont). 36 hetes kismama

Szia, nekem 34 hetesen 2.5 kgra becsultek. 90 mm volt a BPD(fejecske0 es talan 70 mm a FL( combcsont). 36 hetes kismama
Hú jó nagy babád lesz. Az én fiam 34+5 hetesen volt 2630 gramm. 4500 grammal, 57 centivel született.

Félek.5 hetes terhes vagyok. Mindennél jobban vágytam erre a babára. Régebben volt egy vetélésem. És félek, hogy nehogy most is igy járjak. Nagyon aggódom. Ha már egy picit szúrkál a hasam megijedek. Mit tegyek?

Már itthon vagyok táppénzen,nem dolgozom.Nem emelgetek stb.e azért fözök,mosok,takarítok stb....félek....mivel tudom a legnagyobb biztonságot nyújtani a pocaklakómnak?

Legjobb válasz: Kigyenesúlyozott élet: azaz ne aggodalmaskodj. Tudom, könnyebb ezt mondani, mint megvalósítani. Én is rettegtem 5 hetesen a picikémért (erõsen véreztem), nagyon féltem, hogy elveszítemõt, akit annyira vártunk. Mégis nyugalmat kellett magamra erõltetnem, mert az idegeskedés csak ártott. Szedj terhesvitamint, Magne B6-ot, igyál elegendõ vizet, és pihenj sokat, ha a tested ezt mondja.

Kigyenesúlyozott élet: azaz ne aggodalmaskodj. Tudom, könnyebb ezt mondani, mint megvalósítani. Én is rettegtem 5 hetesen a picikémért (erõsen véreztem), nagyon féltem, hogy elveszítemõt, akit annyira vártunk. Mégis nyugalmat kellett magamra erõltetnem, mert az idegeskedés csak ártott. Szedj terhesvitamint, Magne B6-ot, igyál elegendõ vizet, és pihenj sokat, ha a tested ezt mondja.
Semmi baj hogy elmúlt a hányingered, még visszajöhet, de ha nem lesz az sem baj.Nekem sosem volt, most vagyunk 24 hetesek.Beszélgess a babádhoz, én az elején mindig kértem hogy maradjon itt velünk, szerintem jót tesz Neked is:-) nem lesz semmi baj, pihenj sokat, a magnéziumot szedheted nyugodtan, legalább nem fog annyira szurkálnia hasad.Mikor kell visszamenned a dokihoz?
Szia Nekem 2 vetélésem volt a 3. terhességemet új dokinál kezdtem aki egybõl utrogestant írt fel, a 8. héten vérezgetni kezdtem a pánik egybõl megvolt a doki felemelte az adagom. Lehet, hogy a gyógyszernek köszönhetõen vagy csak mert gyerekem velem akart maradni ......most már 10 hónapos :)
szedjél vitamint, folsavat, de gondolom ezt már szeded. ne stresszelj, ne izgulj. tudom könnyû ezt mondani, de van egy határ amin felül te már többet nem tudsz tenni a babád érdekében, ezt el kell fogadni. velem is megtörtént, most próbálkozunk újra, és én ilyen gondolatokkal készülök a babára. szerintem jól tetted, hogy már nem dolgozol, ha sikerül a baba én sem fogok egy percet sem. pihenj, élvezd ki az otthonlétet, nyugalmat, hallgass zenét stb. kiderült, hogy az elõzõ baba miért ment el? és gratulálok :D
Szia! Azzal ha nem stresszeled tul magad! Mult év májusban volt egy missed-em, most 14 hetes vagyok, és minden rendben a picivel.Nem szabad butaságokon agyalnod!!!Nincs azzal a picurral semmi gond, növekszik, ezért érzed néha a szúrkákat.Pihenj minél többet, ne emelgess, és ne idegeskedj hisz õ is megérzi.Végezd el az otthoni dolgaidat, és du. pihenj.Én is ezt teszem.Gondolom magazatvédõ vitamint szedsz, és ajánlott a Magne B6 is.Én még ezen kivül C vitamint, és Kalcium pezsgõtabit szedek, ezt nem a magnéziummal egy idõben, mert üti egymást a két "gyógyszer". Nyugalom, nem lesz semmi baja a kicsidnek! Boldog Babavárást!
A kérdező hozzászólása: Nem derült ki végül az ok...azt hiszem nem volt életképes. Szedem az Eleveitet.Magne B6-ot még nem mondta az orvos, addig nem merem. 2 napig volt hányingerem, de most elmúlt és nem tudom mire vélni.
A kérdező hozzászólása: Most megyek még csak elöször 3 órára...már izgulok:) Olyan hihetetlen hogy van babám...alig akartam elhinni...4 tesztet is csináltam, mire felfogtam:)
Szia kedves kérdezõ! Mintha én írtam volna a kérdést... Ma teszteltem pozitívat. Van már két gyermekem, akikkel nem tudom miért a 8 héten vérezni kezdtem, de szerencsére a magzatvédõk megtartották õket:) Most hiába kéne nagyon örülnöm a pozi tesztnek, nem merek, mert félek a továbbiaktól. Én is próbálok pihenni, nem agyon dolgozni magam, még 2 nap múlva megerõsítem magam még egy teszttel és utána jöhetek táppénzre egészen szülésig.(fegyveres erõknél így van) Hogy utána mi lesz még fogalmam sincs. Remélem írsz még, vagy dumcsizhatnánk privátba valahogy, ha van kedved.
A kérdező hozzászólása: Szia elözö válaszoló! Van kedvem, jó ötletnek hangzik.Szerintem próbálj meg privát üzenetet küldeni és akkor emailben fogom megkapni a leveled.
Okés, megy az e-mail!

22 hetes kismama vagyok. Az este meg ma reggel is volt egy nagyon pici barnázásom. Hasim nem fáj, de nagyon megijedtem-félek, nem akarom, hogy bármi baja legyen a picurnak. Szerintetek mi lehet a probléma?

Legjobb válasz: 26 hetes vagyok, sajnos nekem is többször volt már barnázásom, de a babával minden rendben amitõl lehet pl: túl meleg fürdõvíz szeretkezés közben kicsit durvábbak voltatok (sokkal érzékenyebb a hüvely, méhszáj) nagywc közben erõlködéstõl elpattan egy apró ér, késõbb ürül nehezebbet emeltél heamatomád van és így ürül egyik sem tragédia, ha csak pár csepp barnázás van, akkor nem baj - ha élénkpiros és bõvebb, akkor azonnal ügyelet a nõgyógyászodnak mindenképp említsd meg

26 hetes vagyok, sajnos nekem is többször volt már barnázásom, de a babával minden rendben amitõl lehet pl: túl meleg fürdõvíz szeretkezés közben kicsit durvábbak voltatok (sokkal érzékenyebb a hüvely, méhszáj) nagywc közben erõlködéstõl elpattan egy apró ér, késõbb ürül nehezebbet emeltél heamatomád van és így ürül egyik sem tragédia, ha csak pár csepp barnázás van, akkor nem baj - ha élénkpiros és bõvebb, akkor azonnal ügyelet a nõgyógyászodnak mindenképp említsd meg
Menj orvoshoz!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!