Találatok a következő kifejezésre: Nagyon nehezen már (151 db)

Létezik olyan hogy egy ember könnyű, egyszerű süteményt nem tud jól megcsinálni, viszont egy nehezet esetleg nagyon nehezet már igen, és az nagyon jól sikerül? (Pl. : egy emeletes torta stb. )

Vajon mi lehet ennek az oka?

Legjobb válasz: igen, én. pl. a sült krumplim és a pogácsám nem vmi tökre kafa, viszont 12 évesen már tökéletes piskótát csináltam...

igen, én. pl. a sült krumplim és a pogácsám nem vmi tökre kafa, viszont 12 évesen már tökéletes piskótát csináltam...
Létezik ilyen. Nekem az egyszerû túró pogácsa nem megy, viszont rigó jancsit és feketeerdõ tortát tudok készíteni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Most már megnyugodtam =)

Vénusz légycsapóját szeretnék venni. Nagyon nehezen marad meg? Milyen tapasztalataitok vannak?

Könnyen elpusztul vagy megfelelő gondozással biztosan életben marad?

Legjobb válasz: Nagyon kényes növény, de ha odafigyelsz, és betartod a szabályokat, akkor sokáig megmarad!

Nagyon kényes növény, de ha odafigyelsz, és betartod a szabályokat, akkor sokáig megmarad!
A kérdező hozzászólása: Télen hogy teremtitek meg neki a 3-10 fokot?
Télen ragd egy nem napsütötte helyre és takard le valami ruhával, ha esetleg nagyon hideg van akk szalmával is betakarhatod!

Mennyit kéne visszamennünk az időben ahhoz, hogy már nagyon nehezen vagy egyáltalán ne is értsük az akkor élő magyarok beszédét?

Legjobb válasz: Olvasd el a halotti beszéd és könyörgést. Akkori nyelvet már nagyon nehezen lehetne érteni, és valószinûleg a mi beszédünket nem is értenék. Olyan 1200 évvel ezelõtti nyelvet meg szinte biztos, hogy nem értenénk, de sajnos akkori idõkbõl nincs feljegyzésünk :(

Olvasd el a halotti beszéd és könyörgést. Akkori nyelvet már nagyon nehezen lehetne érteni, és valószinûleg a mi beszédünket nem is értenék. Olyan 1200 évvel ezelõtti nyelvet meg szinte biztos, hogy nem értenénk, de sajnos akkori idõkbõl nincs feljegyzésünk :(
Hát[vesszõ] ahogy olvasgatom itt a tiniket, már a felét nem értem annak, amit olvasok tõlük...[szóköz][K]öszönhetõen a hülye rövidítéseknek, a helyesírás teljes hiányának...[eggyel kevesebb pont][szóköz][J]a, és akkor még a nyelvtani szabályok [szóismétlés] a fogalmazás alapjainak sárba tiprásáról nem is beszéltünk...[eggyel kevesebb pont] Sry az offért, de ezt nem hagyhattam ki :)
Az idõben? Ugyanmár. Sétálj el a cigánysorra. Tanulmányanyag: http://www.youtube.com/watch?v=aq627ZjmyXg
Talán meglepõ, de pont a magyar nyelv az, amelyik a legkevésbé változott az elmúlt századokban. De mondhatok akár évezredet is. Egyes elméletek szerint a magyar az õsnyelv, vagy legalábbis az õsnyelvbõl legközvetlenebbül leszármazott nyelv. A finnugor elméletet már rég megcáfolták, egyedül csak a "Magyar Tudományos Akadémia" ragaszkodik görcsösen ehhez a tarthatatlan állásponthoz, mint ahogy ahhoz is, hogy az úgynevezett "honfoglaláskor" õseinknek alig volt pár értelmes szavuk, a környezetükben élõ népek szavait vették át, lopták el, ezért a magyar nyelv szinte kizárólag jövevényszavakból áll. Nos ez súlyos hazugság. Kétségtelen, hogy nagyon sok azonos szavunk van a körülöttünk élõ más népcsoportokkal, de hogy ki vette át kinek a szavait azt nehéz eldönteni. Pontosabban nem volna olyan nehéz, csak akkor szembe kellene helyezkedni az akadémia dogmáival, mint amilyen pl. a finnugor elmélet. A magyar egy rendkívül logikusan és könnyen visszafejthetõ módon felépített nyelv, olyan meglepõ, mégis magától értetõdõ szabályok, összefüggések vannak benne, amire a hétköznapi nyelvhasználat során nem is gondolnál. Más nyelvekbõl hiányzik ez a fajta redszerezettség. A vágta, vágtatás szavunkban benne van az is, ahogy a lovas belevágja a ló oldalába a sarkantyúját, de az is, ahogy a ló patája kivágja a füvet, vagy földdarabot a talajból a vágta közben. Más nyelvekben a lovagol szóban nincs benne a ló, pl. az angol ride semmivel sem utal vissza a cselekmény eszközére, vagyis a lóra. Ugyanígy a lovas - rider sem. Hosszú ideig ismeretlen volt a nyelvészek számára a hun nyelv, mert mindössze 3 ital nevét ismertük. Az Iránban nemzeti kincsként õrzött Iszfaháni kódex és a Krétai kódex azonban most feltárja a hun nyelv rejtelmeit. A kódexek i.sz. 500 körül, illetve 700 táján készültek. Ha mondjuk 1500 évet mennél vissza az idõben, akkor már nem is magyarokkal, hanem hunokkal találkoznál, a szavaiknak legalább a felét mégis megértenéd. Például: nap = napi víz = vezi tenger = tengir rengeteg, tengernyi = tegngirdi só = sava (v.ö. sava borsa) tó = tava hó = hava, havas szél = szele száraz = sziki (v.ö. "Ég a napmelegtõl a kopár szik sarja") lejtõ = lüthü völgy = vüldi folyómeder = tur (v.ö. "hol a kis Túr siet beléje, Mint a gyermek anyja kebelére") erdõs hegyvidék = kert hegyalja = soprun ország, uralom: urruság lakatlan határsáv = gyepû (v.ö. honfoglalás utáni gyepû rendszer) kapu = kapu vár = vara szó = szava had = hada kard = szurr (v.ö. "szúr is dõf is" :-) nyíl = neil tegez = thegisz balta = balta sisak = sisak sarló = sarlagh harcos = vitesi kincs = küncse kéz = kézi szem = szöm, szüm száj = szá(h) kopasz, tar = tar felmenõk = elüd (v.ö. elõd) úrnõ = aszuni (halotti) tor = tor bor = bor sör = ser vásár = vásár por = poura göröngy = bog sár = sár szar = sara út = utu kút = kutu lyuk = liku Nem sorolom tovább, ha kíváncsi vagy a többire is látogasd meg ezt az oldalt: http://www.szovetsegtv.hu/
Van úgy, hogy csak 1 percet...
A honfoglalás és azelöt élõ magyarokét már elég nehezen de szerintem sincs olyan hogy egyáltalán ne értsük mert a ragozás meg egyebek az szerintem soha nem változot.
Én azt hallottam, hogy a halotti beszédet annak idején egy német írta le! Ezek után én is úgy gondolom, hogy az akkori beszélt szöveget elég jól megértenénk ma is.
Azért én megpróbálom a Halotti Beszéd utolsó két bekezdését érthetõ magyarra fordítani. Tehát: Imádjuk Szent Szûz Máriát és boldog Mihály arkangyalt, és mindegyik angyalt, hogy imádkozzanak érte. És imádjuk Szet Péter Urat, kinek hatalmas odut (vagyis templomot) kellett építenie, és meg kellett gyónnia összes bûnét. És imádjuk a Mindenszenteket, hogy legyen neki szabad Urunk szine elé (járulni), hogy Isten imádságaiba bocsássa összes bûnét. És szabadítsa meg az ördög üdveitõl és a pokol kínjától és vezesse õt paradicsomi nyugalomba. És adjon neki menyei ... utat, ami hozzá vezet. (itt kimarad Pasz) És kísérjük Urunkhoz (társul). Szerelmes barátaim imádkozzunk e szegény ember lelkéért kit vár e napon a (más) világ. ... Kinek e napon testét temetik, hogy Urunk kegyelmével Ábrahám, Izsák, Jákob keblére helyezkedhessen. ...(hosszan nem értem) élnie ...és ti bennetek. Ezt a részt nem tanítják, és nem is tanultam, de azért élõszóban biztosan nem érteném.
Hát ahogy olvasgatom itt a tiniket, már a felét nem értem annak, amit olvasok tõlük...köszönhetõen a hülye rövidítéseknek, a helyesírás teljes hiányának....ja, és akkor még a nyelvtani szabályok és a fogalmazás alapjainak sárba tiprásáról nem is beszéltünk....
Nagyon sok idõbe nem tartana, hiszen az inkább csak egy beszédstílus: annyira nem változtak a magyar nyelvtani szabályok. Inkább csak megmosolyognának a furcsa szóösszetételeid miatt, és mert olyan szavakat használnál, amik nem léteznek. De mondom, a honfoglalás kori magyar nyelvrõl szinte semmilyen ismereteink nincsenek. De feltételezhetõ, hogy NAGYON sokban nem különbözik a halotti beszéd-ben használt nyelvtõl. Bár a halotti beszéd ügye egy ünnepélyesebb nyelvezetben íródott, és a hétköznapi nyelv valószínû kicsit más milyenebb. De ha belegondolsz, alig egy év alatt teljesen meg lehet szokni, és át lehet venni bármilyen tájszólást, és új szavakat, ha az ország egyik végébõl a másikba költözöl, tehát szerintem sok idõt nem venne igénybe :)
A kérdező hozzászólása: És vajon mennyi idõbe telne, mire mondjuk teszem azt a Balassi Bálint korabeli (tehát a 400-450 évvel ezelõtt használt) magyar nyelvet annyira elsajátítanánk (abban a korban élve), hogy már az ott élõknek sem tûnne fel az idegen hangzás? Vagy egy kis "akcentust" azért õk mindig éreznének a beszédünkben?
A honfoglalás kori magyart már egyáltalán nem értenénk szerintem. Amúgy elég érdekes hogy míg mi a Halotti beszédet (ami kb. 800 éves) nehezen de megértjük addig az angolok már Shakespeare mûveit is nehezen értik (egyes nyelvek gyorsabban mások lassabban változnak de vajon miért?)
hmmmm, jó kérdés. Szerintem olyan nincs h egyáltalán ne értsük. Valamennyit csak megértenénk belõle.
Kinek mennyit. Én már balassi verseit sem nagyon értettem. De ha vissza is mennénk 500évet nem a nyelvvel lenne a legnagyobb probléma.

2napja nagyon nyűgi a babám, sokat sír, nyekereg. Lehet, hogy a foga.5 hósak vagyunk. Másnak is ilyen a babája? Azt sem tudom már néha, hogy mit csináljak vele, csak kézbe nyugszik meg nagy nehezen, de már 9 kg a drágám.

Legjobb válasz: Nálunk detto ez van, 4,5 hós. Kivagyok, nappal csak cicin alszik el és azt is csak nehezen. Ma egy fokkal jobb volt, mint az elõzõ pár nap. Kitartás, magamnak is ezt mondogatom...

Nálunk detto ez van, 4, 5 hós. Kivagyok, nappal csak cicin alszik el és azt is csak nehezen. Ma egy fokkal jobb volt, mint az elõzõ pár nap. Kitartás, magamnak is ezt mondogatom...
Mi 7 hónaposak vagyunk, de ugyan ilyen nyügi az én kislányom is pár napja.

Tegnap délután a méhszájam lent volt, puha és nyitott, estére már fent volt kemény enyhén nyitott, ma van nemvárt napja most zárt kemény és nagyon nehezen elérhető, száraz vagyok pedig sose szoktam száraz lenni mensinél, görbe lent, lehet baba?

http://ciklus.hu/images/diagramok/80951aa2084429b2fb10eb006d..

Legjobb válasz: Nekem múlt hónapban a nemvárt elõtt kemény, nehezen elérhetõ volt, ebbe a hónapban pedig enyhén nyitott, nehezen elérhetõ és félig puha volt, és így is megjött, és száraz voltam! Nekem a nemvárt 2. napján megy le a hõm!:( Drukkolok, hogy baba legyen neked!:)

Nekem múlt hónapban a nemvárt elõtt kemény, nehezen elérhetõ volt, ebbe a hónapban pedig enyhén nyitott, nehezen elérhetõ és félig puha volt, és így is megjött, és száraz voltam! Nekem a nemvárt 2. napján megy le a hõm!:( Drukkolok, hogy baba legyen neked!:)

Nagyon nehezen alszom el mostanában, már a számolás sem segít. Mit tehetnék még?

Legjobb válasz: Valószínûleg a lelked háborog, és talán tudat alatt, de ideges vagy, így nehezen tudsz ellezulni, ami kell a nyugodt alváshoz. Én javasolnám, hogy próbáld kideríteni, mi miatt vagy ideges, és próbáld megoldani a problémát! Emellett segít az esti kamillás-levendulás fürdõ, vagy ha az ágynemûdet levendulás textil-spray-vel fújod be lefekvés elõtt. Lehet inni citromfû-orbáncfû teakeveréket is, az is kiválóan megnyugtat. Figyelj arra, hogy mindig friss legyen a szobád levegõje, és ne nagyon legyen 20 foknál melegebb a hálószobában! Nekem ezek a trükkök segítettek, mikor hasonló problémáim voltak.

Valószínûleg a lelked háborog, és talán tudat alatt, de ideges vagy, így nehezen tudsz ellezulni, ami kell a nyugodt alváshoz. Én javasolnám, hogy próbáld kideríteni, mi miatt vagy ideges, és próbáld megoldani a problémát! Emellett segít az esti kamillás-levendulás fürdõ, vagy ha az ágynemûdet levendulás textil-spray-vel fújod be lefekvés elõtt. Lehet inni citromfû-orbáncfû teakeveréket is, az is kiválóan megnyugtat. Figyelj arra, hogy mindig friss legyen a szobád levegõje, és ne nagyon legyen 20 foknál melegebb a hálószobában! Nekem ezek a trükkök segítettek, mikor hasonló problémáim voltak.
Nekem is a levendula vált be leginkább. A párologtatóedénybe cseppentettem pár csepp levendulaolajat. Nagyon megnyugtatott az illata és mindenhová vittem magammal. :) csak ajánlani tudom!
Próbálj elsajátítani meditációs technikákat (a neten fentvan jó pár) szerintem segítenek ellazulni, kiüríteni a gondolatokat a fejedbõl. (ha amiatt nem tudsz elaludni)

Nem értem a csajomat. Ha már leszop akkor nagyon nehezére esne a golyókat is megnyalni? Miért kell ezért könyörögni hogy ne ugyan már?

Legjobb válasz: Olyan rossz a hozzáállásod, hogy a barátnõd helyében ezt a kérdést olvasva tarkónb.sználak valami keménnyel. És nem, nem a farkaddal. Mi az, hogy "nehezére esne"? Milyen elb.szott stílus ez?! A szex nem az elvárásokról szól, ha meg valami ötleted, kívánságod van, akkor mondd el neki. De ne itt játszd a sértõdött p.cshuszárt...

Olyan rossz a hozzáállásod, hogy a barátnõd helyében ezt a kérdést olvasva tarkónb.sználak valami keménnyel. És nem, nem a farkaddal. Mi az, hogy "nehezére esne"? Milyen elb.szott stílus ez?! A szex nem az elvárásokról szól, ha meg valami ötleted, kívánságod van, akkor mondd el neki. De ne itt játszd a sértõdött p.cshuszárt...
"Kérdezõ, már bocs, de téged nem szabadna NÕ közelébe engedni..." Köszönjük a véleményed. Kár, hogy köze nincs az értelemhez...
"A szex nem az elvárásokról szól" Dehogynem... minden kapcsolat az elvárásról szól, vagy alakul ki. Kérdezd meg magadtól, mi az amit elvársz egy olyan embertõl akit szeretsz? Akit utálsz? Sorolhatnám hónapokig... de minden az elvárás körül forog. És nem csak a kapcsolatokban... :)
"Igen, nyilván vannak az emberi kapcsolatokban elvárások, mint pl hogy ne hányja le a nagyi sírját, vagy mondjuk ne legyen egy vadparaszt. A szex ettõl függetlenül nem arról szól, hogy én mit VÁROK EL, hogy õ tegyen, hanem úgy próbálom alakítani, hogy az mindkettõnknek jó legyen. Ha te nem így csinálod, az a te dolgod." Értem, tehát nincsenek elvárásaid? Nem vársz tõle el semmit?
Utoljára a gyengébbek kedvéért! A jövendõbeli kommentelõknek szántam iránytûként, hogy felesleges bármi ésszerû hozzászolas mert sötétséget fognak csak találni! Ha használnád a jozan paraszti eszed kiolvashattad volna az irasbol...csak a fejedben.lévõ szervet még mindig nem használod. Részvétem a barátnõdnek!
Én nem veszekednék arról, hogy ki mit szeretm, meg mit nem kéne erõltetni, ezt megtették már elõttem többen is :) Viszont lenne egy ötletem. Kérdezd meg tõle, hogy van e neki is valami plusz, amit te magadtól nem csinálnál neki, de õ kipróbálná/élvezné. És cserébe te csináld neki azt. Így fair lenne, te is jól jársz, õ is, pont.
A kérdező hozzászólása: Istenem micsoda egy idiota vagy te komolyan:D Most azt gondolod hogy meghat hogy belinkelted amit írtam privátba ezzel meghatsz..:D Jézusom de sötét vagy.. Ide is lertam volna csak nem akartam volna égetni a fejed..most aztán nagyon meghatottál brühühü:D
A kedves kérdezo már harmadik levelében.hülyéz le, mert nem.képes felfogni, hogy ha valaki valamit nem szeret akkor azt nem csinálja! Ha valaki nem szereti a spenotot nem fog maganak minden nap fozni...de ha mondjuk vendegsegbe van akkor kedvességbol eszik belole...ilyen ez a golyo nyalas...neha csinalja de nem kell kényszeriteni. Tovabba megirtam hogy attol h a seggem is kinyaljak attol en.még nem szeretem (csak a masik fel elvezi) tehát arra ne verje magát a kérdezõ hogy "õ bezzeg a seggét is kinyalja" ...lehet nem is szereti a csaj csak nem szol....pont mint én. Ezek után folymatosan azt irta hogy hulye vagyok meg derogal a fa.sz szopas és here nyalás (kiez teee?!) ....Sehol nem.irtam ilyet igy felhivtam a figyelmét egy alap kompetenciára a SZÖVEGÉRTÉSRE , mely nélkul még egy érettségit sem lehet letenni...ezt kaptam végül...mindvégig hasonló mondatokkal (hulye vagyok, derogál...stb) Az üzenet témája:Re: Re: Re: Re: Re: Re: Az üzenet szövege:Pff te hülye vagy...te nem érted mirõl beszélek..amúgy van érettségim, ne személyeskedjél te buta pitsa.Arról beszélek hogy persze ha tegyük fel nem nyalná ki a pinád akkor sírna a szád..nem érted mirõl beszélek?Ha már a farkat beveszi a szájba, akkor miért nehéz a golyóó megnyalni?Azért mert nem kemény mint a fasz?Ez milyen hülyeség?A ti csiklótok sem kemény akkor azt se nyaljuk?:d Istenem de érthetetlen vagy...ok lóg a golyó és nem be kapni kell hanem mondjuk meg nylogatni, ha már a faszt beveszitek a szátokna akkor nehogy derogáljon a zacsit megnylogatni" Szellemileg sérültekkel a továbbiakan nem foglalkozom!
"Ha valaki nem szereti a spenotot nem fog maganak minden nap fozni...de ha mondjuk vendegsegbe van akkor kedvességbol eszik belole" Ez a probléma. :)
Kedves zsebpszichológus utolsó! Igen, nyilván vannak az emberi kapcsolatokban elvárások, mint pl hogy ne hányja le a nagyi sírját, vagy mondjuk ne legyen egy vadparaszt. A szex ettõl függetlenül nem arról szól, hogy én mit VÁROK EL, hogy õ tegyen, hanem úgy próbálom alakítani, hogy az mindkettõnknek jó legyen. Ha te nem így csinálod, az a te dolgod.
Szõrtelenítve van? ha nem, akkor meg is van a válasz. Ha igen, akkor is valamilyen szinten megértem. Én imádom a barátomat orálisan kényeztetni, szívesen csinálom, és persze néha megnyalom a golyókat is, hiszen élvezi, és nem kell rámszólnia, de az a rész nekem valahogy nem olyan élvezetes :D Persze csinálom neki, és meg se tudnám mondani, konkrétan mi bajom vele, de az annyira nem vonz. :D
Löttyedt kis fos az egész. Nem.túl élvezetes, ritkán csinálom. Ha bármi olyanra kényszerited a partnered amit õ nem akar, akkor csak gratulálni tudok. Remélem, hogy utálsz segget nyalni és egyszer arra kér hogy annyiszor nyald ki ahányszor õ szopkodta a heréidet!
A kérdező hozzászólása: ma 15:45 Miért is?Azért mert ha már a farkamat a szájába veszi akkor nem tudom megérteni miért esik nehezére a golyót is megnyalni?Igazad van ezért kerüljenek a nõk...te egy isten barma vagy komolyan:D
Kérdezõ, már bocs, de téged nem szabadna NÕ közelébe engedni...
Miben más? Nos, a farok jó esetben egy kemény feszes alkatrész, viszont a zacsi egy himbálódzó löttyedt kis valami :D (persze, "megkeményedik" meg összehúzódik vagy nem tudom hogy mondjam, mikor már közel a csúcs, de eleinte...) tényleg mintha egy bõr zacsit nyalogatnék, ez nekem nem valami vonzó :DD
A kérdező hozzászólása: Elsõ borotválom a golyeszt is:) Második.Miért miért?Szerinted?Mert élvezem és jó érzés...nem hiszem hogy olyan oltári nagy kérés ha már a farkamat a szájába veszi, akkor nem tudom ez miért vagy miben más?
Miért olyan fontos, hogy nyalogassa a zacsit?
Kicsit OFF: Maydy4! Függetlenül az egész vitától, amitõl távol szeretnék maradni: magánlevelezést közzétenni minimum etikátlan, ha nem törvénytelen. Ha meg már szövegértést vársz el, tanulj meg helyesen írni és használd az ékezeteket(szintén érettségi követelmény). A kérdésre pedig: a cserés ötletet én is támogatom, még bekenheted nutellával is (vagy amit szeret), de megkérheted, hogy kézzel kényeztesse miközben szop, kétlem, hogy utóbbi ellenére lenne. Nem várhatod el, hogy olyat tegyen amit õ nem szeret. Valószínûleg a legnagyobb sikert, egy gyengéd, megértõ, lassan rávezetõ módszerrel fogod elérni. De ha elkezdesz követelõzni, vagy erõltetni a dolgot, az csak visszafelé fog elsülni.

Nagyon nehezen teszem fel a lencsémet, és sokszor nehezen is jön ki. Ma már kb 3x próbálkoztam. Megtanulom valaha?

Ma lett el?ször lencsém. A szemészeten 40 perc volt:betettem, kivettem, betettem és elküldtek. Itthon pedig 0,5-1órába telt. De nagyon nehezen megy, mert ráhelyezem a szememre a lencsét, hagyom pár másodpercig és jön le megint az ujjammal együtt. Nektek mennyi id? volt megtanulni? (nálam ha benntvan a lencse, már tök jó minden, csak a többivel szenvedek nagyon.)

Legjobb válasz: Ne idegeskedj! :) Nekem már 12 éve van lencsém, és a betanulás a szemészeten egy óra volt. Késõbb itthon 1-1 óra mire kivettem, betettem. Irtó bénán ment. Sõt, volt hogy sírtam is, mert nem tudtam kivenni és megrémültem. Mostmár 2 mp kivenni berakni, tükör sem kell hozzá, és kb fél hónap alatt jutottam el idáig, tehát gyorsan. Arra vigyázz, hogy ne legyen száraz a szemed, mikor kiveszed, inkább cseppents bele egy csepp szemcseppet, mert akkor sokkal könnyebben kijön.

Ne idegeskedj! :) Nekem már 12 éve van lencsém, és a betanulás a szemészeten egy óra volt. Késõbb itthon 1-1 óra mire kivettem, betettem. Irtó bénán ment. Sõt, volt hogy sírtam is, mert nem tudtam kivenni és megrémültem. Mostmár 2 mp kivenni berakni, tükör sem kell hozzá, és kb fél hónap alatt jutottam el idáig, tehát gyorsan. Arra vigyázz, hogy ne legyen száraz a szemed, mikor kiveszed, inkább cseppents bele egy csepp szemcseppet, mert akkor sokkal könnyebben kijön.
Nekem is kellett az elején fél óra/szem :D Egy órával kellett hamarabb kelnem ha mentem suliba. Én úgy szoktam, hogy ráteszem a szememre, és húzgálom kicsit jobbra-balra a szememen, és úgy jobban megtapad és nem marad az ujjamon. Ne aggódj, egy idõ után rutin lesz :)
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, tökre igazatok van, már egész jól megy, ráéreztem :D de van most még egy problémám, az egyik lencse/akármelyik szemembe rakom bele/ nagyon szúr. már kb 4x tisztítottam, de mindkét szememben szörnyû (u.a. dioptriás lencséim vannak) most jó alaposan letisztogattam és szemcsepp. most is a szemembe van de még mindig könynezek egy kicsit, elviselhetõ. a lencsén nem látok szakadást vagy karcolást, max néha ilyen buborékokat, kis pici szálakat ilyesmiket amiket persze leszedek. ilyen kerülhetett rá? fura mert a másik tök jó.
A kérdező hozzászólása: Ja és ha sokáig szenvedek a ki be rakással a tisztítófolyadék is tele lesz ilyen izékkel. rögtön cserélni kell?
Eleinte cseréltem minden nap, mint egy jókislány. Ma már valamikor hanyag módon 3-4 napig is ugyanaz a folyadék van benne. Igazából minden nap kellene cserélni, de nekem így sincs semmi panasz. Legalább spórolok vele:D Nekem is szokott szúrni, de egy idõ után elmúlik. Fogalmam sincs mitõl van.

32 éves vagyok a párom 27. Már több mint 4 éve távkapcsiban élünk. Én ezt nagyon nehezen viselem érzékeny vagyok tőle és néha tán még hisztis is. Problémánk ebből fakad mert ő néha ezt nehezen kezeli. Mit a helyes út mit tegye? Szeretem.

Nagyon sok mindent megtesz értem soha nem szeretet még igy senki.Nem irom le hogy miket de ilyen dolgokat csak akkor tesz az ember ha tényleg szeret.De ett?l függetlenül én nagyon ki vagyok már és mondtam neki,hogy tegyen valamit amitt?l én bírjam még s várjak rá.Én mondtam neki, hogy két dolog jöhet szóba az összeköltözés vagy az eljegyzés.Ez év vége "határid?t"mondtam neki.Az összeköltözés most különböz? okok miatt nem megoldható, de az eljegyzés igen.A gond csak az, hogy ? azt mondta,hogy magától ez nem jutott volna még eszébe.Nem akarok rá er?ltettni semmit.Mit tegyek?Fogadjam el vagy engedjem el ezt a kapcsolatot? Nagyon nehéz már igy nekem..

Legjobb válasz: Szia! Én még "csak" 2,5 éve élek távkapcsolatban. Kb. havonta egyszer tudunk találkozni. Néha én is hisztis vagyok... De igyekszem tartani magam. Mindketten tanulunk, fiatalok is lennénk még összeköltözéshez vagy eljegyzéshez. Én úgy érzem, minden percért megéri annyit várni, amit együtt tölthetünk! Te sokkal idõsebb vagy nálam, teljesen érthetõ, h szeretnél már valami komolyabb lépést, de a körülményeitek ismerete nélkül (miért távkapcsolat, mennyire táv, milyen gyakran találkoztok) elég nehéz tanácsot adni vagy akár csak vigasztalni is. Azért én mégis kitartást kívánok! :)

Szia! Én még "csak" 2, 5 éve élek távkapcsolatban. Kb. havonta egyszer tudunk találkozni. Néha én is hisztis vagyok... De igyekszem tartani magam. Mindketten tanulunk, fiatalok is lennénk még összeköltözéshez vagy eljegyzéshez. Én úgy érzem, minden percért megéri annyit várni, amit együtt tölthetünk! Te sokkal idõsebb vagy nálam, teljesen érthetõ, h szeretnél már valami komolyabb lépést, de a körülményeitek ismerete nélkül (miért távkapcsolat, mennyire táv, milyen gyakran találkoztok) elég nehéz tanácsot adni vagy akár csak vigasztalni is. Azért én mégis kitartást kívánok! :)
Én magamból kiindulva, nem tudnék így élni, nem tudnám elviselni a szeretett fél hiányát.Az a kérdés egy eljegyzés min változtat, mert ha a távkapcsolat marad, akkor mivel vagytok elõrébb?Érthetõ az érzés amit kivált belõled ez a kapcsolat, gondolom szeretnél gyerekeket, stb. és valóban erõltetni nem szabad.Ha érzed hogy õ lenne az igazi, és érdemes, adj még neki egy kis idõt, de azért mérlegelj, hogy tulajdonképen mire is vártok.Kinek jó így.Ha szereted, persze megéri, de meddig, tudod zt is vedd számításba, mert az idõ megy.Szerintem tudakold meg finoman, miért nem gondolt összeköltözésre, sztem fél, s hogy a függetlenségét félti-e, mert a távkapcsolat kényelmes is lehet abból a szempontból hogy nincs az ember szem elõtt nap mint nap.Ne érts félre, nem bogarat akarok a füledbe ültetni, csak szerintem te is egy igazi kis családra vágysz.Hát valóban nehéz tanácsot adni, de ahogy írtam ha úgy érzed, várj, és közben puhatolózz!Az eljegyzésnek ilyenformán nincs értelme, majd ha összeköltöztetek.
Szia, nekem meg csak egyszer volt tavkapcsolatom, de az volt az elso meg az utolso is. A Te esetetdben, ha azt erzed hogy o az igazi akkor ugysem tantorit el semmi, senki ettol a kapcsolattol.Szerintem ketto dolgot figyelembe kene venned, mindenekelott. Miert csak tole varod a megoldast? A szavaidbol az volt kiveheto, hogy ha o nem tesz valamit a te erzeseid megnyugtatasara akkor vege. Ha ketten vagytok ebben a kapcsolatban akkor, lehet hogy te neked is tenned kene valamit! Nem ismerem teljesen a helyzetetek ezert mondom, hogy inkabb csak javaslat szintjen: te nem tudnal kozelebb koltozni hozza?olyan tavolsagba hogy legalabb hetente talalkozzatok mielott felesegul mesz egy emberhez akivel telefonon elitek az eletet???Vagy esetleg olyan a munkatok, hogy nem tudtok talalkozni?Akkor meg merlegelni kell, hogy melyik a fontosabb? A masik hogy szerintem az egyik elottem szolonak nagyon igaza van, azzal kapcsolatban, hogy biztosan szerelmes vagy a parodba?Ha ennyire keves idot tolt egyutt 2ember akkor hajlamosak csak a szepet es a jot kiemelni a kapcsolatukbol.A nyugos munkabamenest, meg a hetkoznapi koccanasokat szinte meg sem tapasztaljak. En csak azt javaslom, hogy ne ugorj bele egy hazassagba csak mert ugy tunik hogy ez megoldas az egyuttletre, es foleg ugy hogy elotte nem toltotok eleg idot egyutt!!!!!!Szemelyesen!!!!! Probaljatok kitalalni vmit hogy kozelebb lakjatok egymashoz es akkor talan tobb idot tudtok egyutt tolteni. Az eljegyzes, ahogy mondtad megnyugtat teged, de szerintem az nem MEGOLDAS!!!!!! Sok szerencset!!!!!
Ha õ is akarja, akkor meg költözzetek össze, és meglátjátok, de az eljegyzésre továbbra is azt mondom szerintem várjatok, fõleg hogy erre õ még nem gondolt.Költözzetek össze, és meglátjátok, megismeritek egymást úgy igazán.
Látod, értelek, de ez az a döntést mindenképp neked kell meghozni, én csak a magam szemszögébõl nézem, mert így tudok olyan választ adni, amit én tennék, ha olyan helyzetben lennék, mint te, remélem sikerül jól döntened, és boldog lehetsz végre igazán!
Szia! Szerintem nem kellett volna neked felhozni az eljegyzést.Egyrészt nem biztosíték semmire, másrészt most elveszett az a varázs, amit akkor éreztél volna ha Õ elédtérdel, és megkéri a kezed.Mondjuk, ha az egész kapcsolatotok ennyibõl állt, hogy havonta 2x találkoztatok, akkor talán ez lehet az oka, hogy neki még nem jutott eszébe.Hidd el, hogy hiába beszéltek naponta több órát telefonon, akkor is csak lakva lehet egymást kiismerni igazán.Az a pár alkalom, amit együtt töltöttetek, gondolom boldogságban örömben telt.Ha együtt élsz valakivel, a gondok problémák is közösek lesznek és még így is imádjátok egymást töretlenül, akkor érdemes hosszú távra tervezni együtt.Azt elhiszem, hogy nem bírod ezt így tovább, megértelek, szerintem én eddig sem bírtam volna.Oldjátok meg mihamarabb az összeköltözést, úgy hamarabb tudtok dönteni.Egyébként, ha ekkora áldozatnak tekinted anyagilag amit rád áldoz, akkor abból már akár albérletbe is lehettetek volna együtt eddig is nem?Hiszen azt írod, a te részedrõl ez bármikor megoldható lenne. Sok sikert, minden jót üdv
A kérdező hozzászólása: Kedves válaszadó, én mindent megtennék azért, hogy ott éljek ahol õ itt hagynék mindent a boldogságunkért de ezt neki is akarni kell és nekem jól esett volna, hogy 4év után õ hozza ezt fel nem én.A másik jobban ismerem mint bárki más 4 év hosszú idõ nagyon sok minden történt köztünk, a lehetõ legtöbbet találkozunk nem tudom mit gondolsz arról, hogy idõt s pénzt nem sajnálva mindent megtesz értem amugy. Anyám mondta, hogy nem normáli ez a fiú de örül, hogy ilyen nagyon szeret, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy én nehezen viselem már a távot ésugy gondoltam eljött az ideje a változásnak.S nem tudom várjak e még?Ennyi

Mikor lesz vége a hiszti korszaknak? Már nagyon nehezen viselem! 3 eves mult.

Mikor pici volt a lanyom mar akkor eléggé erös jellem volt.Akaratos,makacs!De eddig lehetett kezelni,nem hisztizett.De ahogy majusban átlépte a 3-as szammal huzott vonalat teljesen megváltozott!Nem veszi fel a ruhat amit adok neki,üvölt hogy nem azt akarja fölvenni,de beszélni sem tudok vele hiáaba probalom mert rugkapál hogy nem ezt akarom,UGYSEM veszem föl.A boltba ugyanez,elkezd kiabalni hogy te sosem veszel nekem semmit,erre én higgadtan hogya másik boltban már kaptál valamit nem veszünk minden boltba....

Legjobb válasz: Szia! Én egyet tettem: nem figyeltem rá. Ezt mind azért csinálja mert élvezi, h látja rajtad h feszült vagy...Nagyon gonoszak (rossz szó, nem azok, de más nem jut eszembe) tudnak lenni néha, mert TUDJÁK h már ideges vagy és csakazértis....Én ilyenkor azt mondtam neki: Jó, hisztizzél nyugodtan és ha anya felöltöztethet (Pl), szólsz! és kimentem otthagytam. Ha jött utánam, úgy tettem, mintha nem lenne ott, elkezdtem port törölgetni, sepregetni...akármi. Nagyon nehéz volt, nagy harc, de úgy a 4-5 "próbálkozás" után már nem volt kedve "szórakoztatni". Nehéz idõszak, de lesz ez jobb is, nyugi!!!:)

Szia! Én egyet tettem: nem figyeltem rá. Ezt mind azért csinálja mert élvezi, h látja rajtad h feszült vagy...Nagyon gonoszak (rossz szó, nem azok, de más nem jut eszembe) tudnak lenni néha, mert TUDJÁK h már ideges vagy és csakazértis....Én ilyenkor azt mondtam neki: Jó, hisztizzél nyugodtan és ha anya felöltöztethet (Pl), szólsz! és kimentem otthagytam. Ha jött utánam, úgy tettem, mintha nem lenne ott, elkezdtem port törölgetni, sepregetni...akármi. Nagyon nehéz volt, nagy harc, de úgy a 4-5 "próbálkozás" után már nem volt kedve "szórakoztatni". Nehéz idõszak, de lesz ez jobb is, nyugi!!!:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!