Találatok a következő kifejezésre: Nagyon nehezen idegenek környezetében, (1 db)

Nagyon nehezen óldódok idegenek környezetében, és 16 éves vagyok. Mit tegyek hogy könnyeben oldódjak?

Legjobb válasz: fogadd el magadat,és majd utánna nem fogsz attol szorongani,hogy másoknak mi a váleménye rollad!

fogadd el magadat, és majd utánna nem fogsz attol szorongani, hogy másoknak mi a váleménye rollad!
Szerintm gyakrabban keveredj idegen helyzetekbe, és idõvel sokkal spontánabb leszel. Én egy barátnõmmel csináltam ezt, elvittem koncertre, fesztiválokra, és ahogy egyre több embert ismertünk meg, egyre lazább.
Én is ilyen voltam, és vagyok még most is, de ez szerintem ez nagyon emberi és jó tulajdonság. Ezért nem feküdtem le elsõre senkivel, megbecsültek, és futottak utánam. A barátságot is ki kell érdemelni, nem lehet mindenki barát! Törekedj inkább a tartalmas baráti kapcsolatokra, ne akarj laza lenni. Az értelmeddel nézd az embereket, ne a felszín alapján ítélj. A laza emberek általában felszínesek, hamar kiégettek lesznek. Lehet, hogy népszerûek, de nincs igaz barátjuk, csak nagy haveri körük.
A kérdező hozzászólása: de az se jó ha mindig elszégyelem magam és állandóan csendbe vagyok mindenféle társaságban, és csak nagyon szûk baráti körömbe tudok önmagam lenni nem ? :(
Természetes, hogy mindenki a saját környezetében oldott, és az is természetes, hogy idegen környezetben csendben vagy. Valószínû, hogy kevés lehet az önbizalmad, azaz még nem ismered magad, és nem bízol abban, hogy értékes lény vagy. Mindenki értékes valakinek, azt a kört kell megtalálnod, ahol szeretnek. Idegen környezetben jó, hogy nem ugranak a nyakadba. :) Ha nem mered kifejezni magad idegenek között, akkor szerintem ne erõltesd, inkább figyeld az embereket és próbáld megállapítani a megnyilvánulásaikból, ki az, aki szimpatikusabb, barátságosabb veled, elõször egy emberrel kezdd a szóba elegyedést. Keress közös témát, pl. hobbi, sport, mit néz a TV-ben, mennyit internetezik, milyen suliba jár vagy hol dolgozik. Ezer téma van, a közöset kell megtalálni. Ha sokat kérdezel, akkor elõbb-utóbb megtaláljátok a közös témát, ráadásul nagy szimpátiát kelt a társaságban, ha érdeklõdõ vagy.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mit jelent pontosan a karizmatikus jelenlét verbális önvédelem szempontjából?

Olvastam egy információs anyagot Kerner Tibor Sikergyilkosok című könyvéről,ahol megemlíti.Pontosan mit jelent?
Én arra gondolok,hogy leperegnek az emberről a bántások.Valami ilyesmi??Hogyan lehet létrehozni ilyen védőpajzsot???

1

Mit tehetek ha csak az öngyilkosság jár a fejemben és csak sírok? 20/F

17

Kaptam gyógyszert a pszichológusomtól. Milyen gyógyszer lehet?

Nem én kaptam személyesen, a szüleimnek adta oda, hogy vegyek be belőle reggel-este egy szemet.
Leírom, hogy néz ki:
Egy kis fehér doboz.
A fedőjén a gyógyszerípar jele (szökőkút szerűség, meg egy kígyó, vagy mi.)
A doboz oldalán semmi, az alján:
"VISSZA NEM VÁLTHATÓ" megy egy "50"-es szám.
Belül:
Kb. 40 db. apró, kör alakú, fehér tabletta, magyarul kb. még 20 napi adag (már 4-et bevettem).
Mindegyik tabletta egyik oldalán egy "10"-es szám van.
A szüleim azt mondták, hogy azt mondta nekik a pszichológus, hogy az idegrendszerre hat, nem rendes antidepi, de olyasmi.
Ja, meg hogy nem szedálja az agyam.
(Anyám soha nem engedné, hogy mentális problémákra való gyógyszereket szedjek,ebbe is nehezen ment bele, pedig nagyon rosszul vagyok pszichés téren, szó szerint egy kínszenvedés minden nap.)
Mióta szedem, még többet szorongok, a kedvem nem sokat javult, még pocsékabbul vagyok.
Ma bevettem mellé két 0,25-ös Xanaxot, úgy egy kicsit jobb volt.
Milyen gyógyszer lehet ez?

11

Prozac miatt a szexuális vágy erős gyengülése?

Egy 20 éves srác vagyok , és mióta 2009 óta többször szedtem proacot és Xanaxot erősen legyengült a szexuális vágy bennem. Szorongás és depresszióra írták fel!
Egy összehasonlitási alap, a gyógyszer szedése elött mindenap volt legalább 2 hogy használtam a kezem. Most meg heti 1-szer csak! A láttásom is sokkat romlot! Van hogy néha rám törtj ilyen légszomj! Szemem környékét meg mintha az ideg rángatná néha. Februárban álltam lee a prozacal, Júniusban a Xanaxal. Nagyon feledékeny vagyok, fizikaileg is elgyengültem. 15 évesen sokkal erősebb voltam mint most! Szedek Omega 3-at Magnéziumot gyümölcsöket. De nem lett jobb a helyzet sajnos. Néztem egy videót és félleg hogy visszafordithatatlan ami történt.

7

Mit gondoltok Csernus régi/új könyveiről? Olvasta már valaki?

Van, aki megvilágosodott a könyveitől, és ennek hatására megváltoztatta az életét???

3

Mit csináljak hogy ha depressziós vagyok?

Nem szeretek itthonról kimozdulni, nincs kedvem semmihez, sokat ülök a számítógép előtt vagy tévézek. A szüleim sem szeretnek engem.

5

Mi lenne ha egy munkahelyen elmondanám hogy ADHD-m van, nem vagyok hülye, csak emiatt egy kicsit szétszórtabb?

Felnőttkorban sem lehet ebből kigyógyulni?

0

Megélni jobban az érzéseket? :O

Én alapból lelki beállítottságú ember vagyok.
A pszich szerint szeretem ha rossz a kedvem mert így jobban megélem az érzéseket jobbab átélem azokat.
De már eléggé durván csinálom direkt rossz kedvet okozok magamnak. Valszeg azért is van mert nincs mivel foglalkozzak gyakran és csak az érzéseim maradtak. Van még valaki ezzel így?

4

Lehetséges, hogy azonos korú kis iskolások molesztálják társaikat?

Ezt úgy értem, hogy 9-10 éves gyerekek rávegyék az osztálytársaikat, hogy megmutassák nekik a nemi szervüket és esetlegesen bántalmazzák is őket, imitálva az általuk vél szexuális viselkedést? Ha igen, akkor ez okozhat a bántalmazott számára hasonló problémákat, mint például azok számára, akiket pedofilok támadtak meg?

7

Túlérzékenységen hogyan lehet változtatni?

35 éves nő vagyok. Az a problémám, hogy a legkisebb problémát is óriásinak látom és irtóra ki tudok készülni mindentől, a legapróbb dolgoktól is. Elég egy apró porszem a gépezetben és én már nem tudok aludni, stb.. Nem szeretem magamban, hogy ennyire érzékeny vagyok a legapróbb problémákra is. Ezen kívül elég maximalista vagyok önmagammal szemben, sosem elégedett a saját teljesítményemmel.
Hogyan lehet megtanulni lazábbnak lenni, nem mellre szívni mindent?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!