Találatok a következő kifejezésre: Nagyon nehezen idegenek (2 db)

Félek hogy rossz anya leszek, mert nagyon nehezen megyek társaságba, nehezen ismerkedem, nem érzem jól megem idegen emberek közt. Volt vagy van valaki hasonló helyzetben?

Szeretném ha kislányom nem hasonlítana rám ebben, de amíg kicsi, nekem kell rendezvényekre vinnem, játszótérre, ahol látom hoyg más anyukák milyen könnyen összehaverkodnak, így gyerekeiknek is egyre több játszópajtása van. Én erre képtelen vagyok, pedig szeretném majd ha minél több barátja legyen, és minél több élményben legyen része. Csak a párommal együtt érzem biztosnágban magam vagy anyósommal idegen helyen. Ha tudnám hogy mások is vannak így vele, az megnyugtatna, de én csak azt látom hogy törvényszer?en minden anyukának megvan az "anyukás" baráti köre, és enélkül hátrányt szenved majd a kislányom :(

Legjobb válasz: Szia! Én is hasonlóan vagyok,egyedül a picivel,jó ha találkozom anyukákkal,akkor beszélgetek ha ismerõs egy pár szót, de igazán nem járunk össze senkivel,ráadásul ez falu,így nincs játszótér sem. Egyet tudsz tenni,hogy a babád érdekében erõt veszel magadon,és azért is mész,és ha majd ott lesz a többi anyuka,akkor rájössz hogy nem is vészes,lehet hogy épp õk kezdeményezik a beszélgetést.Én ezért szeretném ha nálunk lenne babaklub,hogy a picimnek is jó legyen,és én is oldódjak.Másképp nem megy.

Szia! Én is hasonlóan vagyok, egyedül a picivel, jó ha találkozom anyukákkal, akkor beszélgetek ha ismerõs egy pár szót, de igazán nem járunk össze senkivel, ráadásul ez falu, így nincs játszótér sem. Egyet tudsz tenni, hogy a babád érdekében erõt veszel magadon, és azért is mész, és ha majd ott lesz a többi anyuka, akkor rájössz hogy nem is vészes, lehet hogy épp õk kezdeményezik a beszélgetést.Én ezért szeretném ha nálunk lenne babaklub, hogy a picimnek is jó legyen, és én is oldódjak.Másképp nem megy.
Mi 4 hósak vagyunk.
Ettõl egy picit én is félek, én sem vagyok az a barátkozós típus, úgy érzem, nincs mondanivalóm idegen emberek számára, nem vagyok locsi-fecsis. Viszont a játszótéren, stb.. szerintem minden anyuka törvényszerûen elkezd beszélgetni egymással, hiszen megvan a közös téma:) Ha nem Te szólítasz meg másokat, majd akkor mások szólítanak meg Téged!
szia! nekem is hasonló félelmeim voltak, mivel ugyanez a típus vagyok. (van is otthon ebbõl nézeteltérés a férjemmel). de aránylag összeszedtem magam: eleinte csak válaszoltam a kérdésekre, majd magam is kérdezõ-barátkozó lettem. ne aggódj, ha te nem kezdeményezel, majd más fog, és onnantól könnyû lesz a helyzeted. hidd el. anno én sem gondoltam volna. fel a fejjel!

Nagyon nehezen óldódok idegenek környezetében, és 16 éves vagyok. Mit tegyek hogy könnyeben oldódjak?

Legjobb válasz: fogadd el magadat,és majd utánna nem fogsz attol szorongani,hogy másoknak mi a váleménye rollad!

fogadd el magadat, és majd utánna nem fogsz attol szorongani, hogy másoknak mi a váleménye rollad!
Szerintm gyakrabban keveredj idegen helyzetekbe, és idõvel sokkal spontánabb leszel. Én egy barátnõmmel csináltam ezt, elvittem koncertre, fesztiválokra, és ahogy egyre több embert ismertünk meg, egyre lazább.
Én is ilyen voltam, és vagyok még most is, de ez szerintem ez nagyon emberi és jó tulajdonság. Ezért nem feküdtem le elsõre senkivel, megbecsültek, és futottak utánam. A barátságot is ki kell érdemelni, nem lehet mindenki barát! Törekedj inkább a tartalmas baráti kapcsolatokra, ne akarj laza lenni. Az értelmeddel nézd az embereket, ne a felszín alapján ítélj. A laza emberek általában felszínesek, hamar kiégettek lesznek. Lehet, hogy népszerûek, de nincs igaz barátjuk, csak nagy haveri körük.
A kérdező hozzászólása: de az se jó ha mindig elszégyelem magam és állandóan csendbe vagyok mindenféle társaságban, és csak nagyon szûk baráti körömbe tudok önmagam lenni nem ? :(
Természetes, hogy mindenki a saját környezetében oldott, és az is természetes, hogy idegen környezetben csendben vagy. Valószínû, hogy kevés lehet az önbizalmad, azaz még nem ismered magad, és nem bízol abban, hogy értékes lény vagy. Mindenki értékes valakinek, azt a kört kell megtalálnod, ahol szeretnek. Idegen környezetben jó, hogy nem ugranak a nyakadba. :) Ha nem mered kifejezni magad idegenek között, akkor szerintem ne erõltesd, inkább figyeld az embereket és próbáld megállapítani a megnyilvánulásaikból, ki az, aki szimpatikusabb, barátságosabb veled, elõször egy emberrel kezdd a szóba elegyedést. Keress közös témát, pl. hobbi, sport, mit néz a TV-ben, mennyit internetezik, milyen suliba jár vagy hol dolgozik. Ezer téma van, a közöset kell megtalálni. Ha sokat kérdezel, akkor elõbb-utóbb megtaláljátok a közös témát, ráadásul nagy szimpátiát kelt a társaságban, ha érdeklõdõ vagy.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!