Találatok a következő kifejezésre: Nagyon nehezen el (145 db)

Windows 8.1-es számítógépemen nagy nehezen elõ tudtam varázsolni a hibernálás opciót. De ez sajnos nem müködik, konkréton kikapcsolás a monitor, de a gép nem áll le, dolgozik tovább. Valami megoldás v ötlet?

Legjobb válasz: Szia! Ismert problémába ütköztél! Sok fórum szól errõl! 1. lépés Windows update (minden frissítést tegyél fel!) 2. lépés Frissítsd az összes illesztõprogramodat. Találkoztam már ezzel a problémával, volt ahol a vga drivert kellett eltávolítani és a legújabbat feltenni, volt ahol a wifi drivert kellett frissíteni!

Szia! Ismert problémába ütköztél! Sok fórum szól errõl! 1. lépés Windows update (minden frissítést tegyél fel!) 2. lépés Frissítsd az összes illesztõprogramodat. Találkoztam már ezzel a problémával, volt ahol a vga drivert kellett eltávolítani és a legújabbat feltenni, volt ahol a wifi drivert kellett frissíteni!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszodat! a javaslatot kipróbáltam, most (még) jó minden!

Nagyon nehezen élem meg a túlérzékenységet a terhesség alatt. Mit csináljak?

Én nagyon nehezen, annyi minden apróságot a lelkemre tudok venni, hogy már saját magamat idegesitem vele.11 hetes vagyok, de sokszor úgyérzem hogy pont a barátaimban csalódom a legnagyobbat, a figyelmetlenségük miatt! Már úgy érzem hogy szét durran az agyam és a lelkem. Mit csnáljak? !

Legjobb válasz: Szia! Az elején én is túlérzékeny voltam, mindenkit lehülyéztem, csak az volt a jó amit én mondtam, és iszonyat hamar megsértõdtem, és felkaptam a vizet. Próbáltam tenni ellene, de az igazságérzetem sokkal nagyobb volt annál, mintsem visszavonjam egykét durva szavamat... Hát, én sok jó tanáccsal nem tudlak ellátni, mert ezt meg kell élni, át kell élni, a többieknek túlélni a "hiszti" korszakot. Biztos hogy meg fogják érteni, hogy babát vársz, tombolnak a hormonok nálad, és ezért vagy ilyen! Idõvel csökken az érzékenységed, legalább is nálam csökkent. :) Boldog Babavárást! Kitartást! 29 hetes kismami

Szia! Az elején én is túlérzékeny voltam, mindenkit lehülyéztem, csak az volt a jó amit én mondtam, és iszonyat hamar megsértõdtem, és felkaptam a vizet. Próbáltam tenni ellene, de az igazságérzetem sokkal nagyobb volt annál, mintsem visszavonjam egykét durva szavamat... Hát, én sok jó tanáccsal nem tudlak ellátni, mert ezt meg kell élni, át kell élni, a többieknek túlélni a "hiszti" korszakot. Biztos hogy meg fogják érteni, hogy babát vársz, tombolnak a hormonok nálad, és ezért vagy ilyen! Idõvel csökken az érzékenységed, legalább is nálam csökkent. :) Boldog Babavárást! Kitartást! 29 hetes kismami
Nekem szerencsére az 5-6. héten volt ilyen problémám, aztán varázsütésre elmúlt minden. Elég rossz volt, azonnal fel tudtam kapni mindenen a vizet, bármin elsírtam magam, elég elviselhetetlen lehettem. Igazából tenni ellene nem tudsz semmit, hisz ez csak úgy jön, de sokat segíthet, ha a párod megértõ, és elfogadja, hogy vannak ilyen hangulatingadozások a terhesség alatt. De ezek el fognak múlni. Aztán már csak az a fajta érzékenység marad, amikor elsírod magadat a posokrém reklámon. :) 23 hetes kismama
popsikrém akart lenni
Szia! Én nehezen éltem meg és élem meg még most is. 20 hetes múltam, és sajnos rám még mindig jellemzõ a túlérzékenység, a hiszti és a sértõdömség. Ami még ennél is elkeserítõbb, hogy midezek címzettje a párom, elszenvedõi pedig mindhárman vagyunk, a baba, Õ és én is. Aztán egy-egy veszekedés után addig eljutok, hogy magam megnyugtassam annak érdekében, hogy a babám ne érezze meg, de sajnos a férjemmel már nincs türelmem és idegzetem megbeszélni, így marad mindkettõnkben a tüske. Bízom benne, hogy nálad hamarabb múlik, illetve próbáld meg a magnéziumot szedni, orvosomtól tudom, hogy kifejezetten hasznos az idegrendszerre is. Üdv: 20 hetes mufurc ugyanakkor boldog kismammi
Szia! 34 hetes vagyok, de még mindíg ritka az olyan nap amikor nem sírok valamin. Az elején még nem sírtam, hanem hisztiztem, és dühöngtem. Most viszont minden apró sérelem világfájdalomként hat, és vannak napok, mikor csak úgy spontán bõgök. Nem vagyok depi, és örülök a babómnak, de néha félek mindentõl. Kicsit lehet hogy meggárgyultam:) Remélem szülés után elmúlik!

Hogy tanítsam meg 3 évesemet az egyedül elalvásra? Minden este nagyon nehezen alszik el, ha ott hagyom egyedül állandóan ki-be járkál a szobájából!

Legjobb válasz: Az enyém 2 és fél éves múlt és ugyanez a problémánk. Rácsos ágya van még, abban üvölt, a nagy ágyon alszik el, de nehezen. (Én is nehezen alvó gyerek voltam, bár ez most nem vigasztal.) Egyébként úgy érzem, hogy én rontottam el. Következetesebbnek kellett volna lennem vele már korábban. Mostanában már délután sem alszik. Most az vált be egy kis ideje, hogy az õ szobájában lévõ nagy ágyon lefektetem, melléfekszem. Halkan zene szól vagy én dudorászik, simogatom. Így szokott elaludni. És igyekszem minél korábban ágyba tenni, hogy annyira ne csússzunk késõi órákba.

Az enyém 2 és fél éves múlt és ugyanez a problémánk. Rácsos ágya van még, abban üvölt, a nagy ágyon alszik el, de nehezen. (Én is nehezen alvó gyerek voltam, bár ez most nem vigasztal.) Egyébként úgy érzem, hogy én rontottam el. Következetesebbnek kellett volna lennem vele már korábban. Mostanában már délután sem alszik. Most az vált be egy kis ideje, hogy az õ szobájában lévõ nagy ágyon lefektetem, melléfekszem. Halkan zene szól vagy én dudorászik, simogatom. Így szokott elaludni. És igyekszem minél korábban ágyba tenni, hogy annyira ne csússzunk késõi órákba.
Az én fiam nagyon jó alvó volt mindig de egy ideje még le se tesszük már a sarkunkban van! Egész éjjel mászkál, nem tudom mi lelte, de nagyon fárasztó... Fogd meg, mindig vidd vissza és csak annyi mondj neki alvás van... Egy idõ után elunja ha látja hogy nem ér el vele semmit! Azért csinálják mert addig is vele foglalkozol...
Nekem márciusban lesz a lányom 3 éves. Másfél éve lecseréltem a rácsos ágyát gyerekágyra. Az egy kicsit jobb lett neki. Este szépen bekísérem a helyére és megmondom neki, hogy most alvás van, és én is alszom a helyemen, de nem férek mellé, ahogy Õ sem fér mellém. Este még 2x-3x kijön, hogy pisilnie kell, aztán végül elalszik. Nagyon nehéz volt megállni, a hisztijeit, de nem neki, hanem nekem. Tudja nagyon jól, hogy mit tud belõlünk kizsarolni, és tisztában van vele, hogy úgy is eléri. HAtározottnak és elszántnak kell lenni! Nem lehet egyszer sem meginogni! Ha elhatározod magad 1-2 héten belül tudni fogja a rendet. De nem lehet egy nap sem kivétel!
Elsõ vagyok. Egyik nap akkor esti harc volt, hogy végleg elhatároztam magam egy taktika mellett, méghozzá azt fogjuk csinálni amit a harmadik válaszoló írt. Ma lesz a harmadik este. Tegnap elég hamar elnyugodott, mesét olvastam és kijöttem a szobából. Tegnapelõtt nagy harc volt, de fele annyi idõ sem telt elnyugodnia, mint korábban. Ma folytatjuk és nem inogok meg én sem.
Nekem sokat kijárkál pisilni lefektetés után. Nem nagyon tetszik, mert tudom hogy csak játszik vele. Így kitaláltam, hogy lejön a punciról a krém, ha sokat pisilget. Így ma nem is jött ki. Beraktam az ágyába, cumi a szájába, baba mellette, puszi a homlokára és alvás. Az apjával több a baj! Õ nem ért egyet ezzel a renddel. Szerinte el kell ringatni, mint egy újszülöttet.

Robogó! 70ccm. Motor szépen jár. Húzom neki a gázt nagyon nagyon nehezen elindul de valamikor el se indul. De van olyan ha el indul és el kapja a fordulatot megy. Miért?

Legjobb válasz: A válasz kissé furcsa lesz. Attól függ mennyire ég le a gyertyáról az olaj az elõzõ használatkor. Attól függ mennyi szennyezõdés gyûlt már össze a karburátorodban. De még a hömérséklettõl és légnyomástól is függ ezen indulási probléma. Magyarul minden egy kicsit elhasználódott és elkoszolódott ezért indul nehezen és néha könnyebben.

A válasz kissé furcsa lesz. Attól függ mennyire ég le a gyertyáról az olaj az elõzõ használatkor. Attól függ mennyi szennyezõdés gyûlt már össze a karburátorodban. De még a hömérséklettõl és légnyomástól is függ ezen indulási probléma. Magyarul minden egy kicsit elhasználódott és elkoszolódott ezért indul nehezen és néha könnyebben.
A kérdező hozzászólása: Könnyen indul amikor be rugom akkor pöccre indul es alapjáraton szépen jár a motor. de amikor húznám neki a gázt akkor semmit nem csinál fullad lefele de nem áll le.
Egy karbi tisztítás kell neki.
A kérdező hozzászólása: Megvolt a hiba:) elvittem szerelõhöz és valami O gyûrû tört ki a karburátor fele:) köszönöm a válaszokat :)

Mennyit kéne visszamennünk az időben ahhoz, hogy már nagyon nehezen vagy egyáltalán ne is értsük az akkor élő magyarok beszédét?

Legjobb válasz: Olvasd el a halotti beszéd és könyörgést. Akkori nyelvet már nagyon nehezen lehetne érteni, és valószinûleg a mi beszédünket nem is értenék. Olyan 1200 évvel ezelõtti nyelvet meg szinte biztos, hogy nem értenénk, de sajnos akkori idõkbõl nincs feljegyzésünk :(

Olvasd el a halotti beszéd és könyörgést. Akkori nyelvet már nagyon nehezen lehetne érteni, és valószinûleg a mi beszédünket nem is értenék. Olyan 1200 évvel ezelõtti nyelvet meg szinte biztos, hogy nem értenénk, de sajnos akkori idõkbõl nincs feljegyzésünk :(
Hát[vesszõ] ahogy olvasgatom itt a tiniket, már a felét nem értem annak, amit olvasok tõlük...[szóköz][K]öszönhetõen a hülye rövidítéseknek, a helyesírás teljes hiányának...[eggyel kevesebb pont][szóköz][J]a, és akkor még a nyelvtani szabályok [szóismétlés] a fogalmazás alapjainak sárba tiprásáról nem is beszéltünk...[eggyel kevesebb pont] Sry az offért, de ezt nem hagyhattam ki :)
Az idõben? Ugyanmár. Sétálj el a cigánysorra. Tanulmányanyag: http://www.youtube.com/watch?v=aq627ZjmyXg
Talán meglepõ, de pont a magyar nyelv az, amelyik a legkevésbé változott az elmúlt századokban. De mondhatok akár évezredet is. Egyes elméletek szerint a magyar az õsnyelv, vagy legalábbis az õsnyelvbõl legközvetlenebbül leszármazott nyelv. A finnugor elméletet már rég megcáfolták, egyedül csak a "Magyar Tudományos Akadémia" ragaszkodik görcsösen ehhez a tarthatatlan állásponthoz, mint ahogy ahhoz is, hogy az úgynevezett "honfoglaláskor" õseinknek alig volt pár értelmes szavuk, a környezetükben élõ népek szavait vették át, lopták el, ezért a magyar nyelv szinte kizárólag jövevényszavakból áll. Nos ez súlyos hazugság. Kétségtelen, hogy nagyon sok azonos szavunk van a körülöttünk élõ más népcsoportokkal, de hogy ki vette át kinek a szavait azt nehéz eldönteni. Pontosabban nem volna olyan nehéz, csak akkor szembe kellene helyezkedni az akadémia dogmáival, mint amilyen pl. a finnugor elmélet. A magyar egy rendkívül logikusan és könnyen visszafejthetõ módon felépített nyelv, olyan meglepõ, mégis magától értetõdõ szabályok, összefüggések vannak benne, amire a hétköznapi nyelvhasználat során nem is gondolnál. Más nyelvekbõl hiányzik ez a fajta redszerezettség. A vágta, vágtatás szavunkban benne van az is, ahogy a lovas belevágja a ló oldalába a sarkantyúját, de az is, ahogy a ló patája kivágja a füvet, vagy földdarabot a talajból a vágta közben. Más nyelvekben a lovagol szóban nincs benne a ló, pl. az angol ride semmivel sem utal vissza a cselekmény eszközére, vagyis a lóra. Ugyanígy a lovas - rider sem. Hosszú ideig ismeretlen volt a nyelvészek számára a hun nyelv, mert mindössze 3 ital nevét ismertük. Az Iránban nemzeti kincsként õrzött Iszfaháni kódex és a Krétai kódex azonban most feltárja a hun nyelv rejtelmeit. A kódexek i.sz. 500 körül, illetve 700 táján készültek. Ha mondjuk 1500 évet mennél vissza az idõben, akkor már nem is magyarokkal, hanem hunokkal találkoznál, a szavaiknak legalább a felét mégis megértenéd. Például: nap = napi víz = vezi tenger = tengir rengeteg, tengernyi = tegngirdi só = sava (v.ö. sava borsa) tó = tava hó = hava, havas szél = szele száraz = sziki (v.ö. "Ég a napmelegtõl a kopár szik sarja") lejtõ = lüthü völgy = vüldi folyómeder = tur (v.ö. "hol a kis Túr siet beléje, Mint a gyermek anyja kebelére") erdõs hegyvidék = kert hegyalja = soprun ország, uralom: urruság lakatlan határsáv = gyepû (v.ö. honfoglalás utáni gyepû rendszer) kapu = kapu vár = vara szó = szava had = hada kard = szurr (v.ö. "szúr is dõf is" :-) nyíl = neil tegez = thegisz balta = balta sisak = sisak sarló = sarlagh harcos = vitesi kincs = küncse kéz = kézi szem = szöm, szüm száj = szá(h) kopasz, tar = tar felmenõk = elüd (v.ö. elõd) úrnõ = aszuni (halotti) tor = tor bor = bor sör = ser vásár = vásár por = poura göröngy = bog sár = sár szar = sara út = utu kút = kutu lyuk = liku Nem sorolom tovább, ha kíváncsi vagy a többire is látogasd meg ezt az oldalt: http://www.szovetsegtv.hu/
Van úgy, hogy csak 1 percet...
A honfoglalás és azelöt élõ magyarokét már elég nehezen de szerintem sincs olyan hogy egyáltalán ne értsük mert a ragozás meg egyebek az szerintem soha nem változot.
Én azt hallottam, hogy a halotti beszédet annak idején egy német írta le! Ezek után én is úgy gondolom, hogy az akkori beszélt szöveget elég jól megértenénk ma is.
Azért én megpróbálom a Halotti Beszéd utolsó két bekezdését érthetõ magyarra fordítani. Tehát: Imádjuk Szent Szûz Máriát és boldog Mihály arkangyalt, és mindegyik angyalt, hogy imádkozzanak érte. És imádjuk Szet Péter Urat, kinek hatalmas odut (vagyis templomot) kellett építenie, és meg kellett gyónnia összes bûnét. És imádjuk a Mindenszenteket, hogy legyen neki szabad Urunk szine elé (járulni), hogy Isten imádságaiba bocsássa összes bûnét. És szabadítsa meg az ördög üdveitõl és a pokol kínjától és vezesse õt paradicsomi nyugalomba. És adjon neki menyei ... utat, ami hozzá vezet. (itt kimarad Pasz) És kísérjük Urunkhoz (társul). Szerelmes barátaim imádkozzunk e szegény ember lelkéért kit vár e napon a (más) világ. ... Kinek e napon testét temetik, hogy Urunk kegyelmével Ábrahám, Izsák, Jákob keblére helyezkedhessen. ...(hosszan nem értem) élnie ...és ti bennetek. Ezt a részt nem tanítják, és nem is tanultam, de azért élõszóban biztosan nem érteném.
Hát ahogy olvasgatom itt a tiniket, már a felét nem értem annak, amit olvasok tõlük...köszönhetõen a hülye rövidítéseknek, a helyesírás teljes hiányának....ja, és akkor még a nyelvtani szabályok és a fogalmazás alapjainak sárba tiprásáról nem is beszéltünk....
Nagyon sok idõbe nem tartana, hiszen az inkább csak egy beszédstílus: annyira nem változtak a magyar nyelvtani szabályok. Inkább csak megmosolyognának a furcsa szóösszetételeid miatt, és mert olyan szavakat használnál, amik nem léteznek. De mondom, a honfoglalás kori magyar nyelvrõl szinte semmilyen ismereteink nincsenek. De feltételezhetõ, hogy NAGYON sokban nem különbözik a halotti beszéd-ben használt nyelvtõl. Bár a halotti beszéd ügye egy ünnepélyesebb nyelvezetben íródott, és a hétköznapi nyelv valószínû kicsit más milyenebb. De ha belegondolsz, alig egy év alatt teljesen meg lehet szokni, és át lehet venni bármilyen tájszólást, és új szavakat, ha az ország egyik végébõl a másikba költözöl, tehát szerintem sok idõt nem venne igénybe :)
A kérdező hozzászólása: És vajon mennyi idõbe telne, mire mondjuk teszem azt a Balassi Bálint korabeli (tehát a 400-450 évvel ezelõtt használt) magyar nyelvet annyira elsajátítanánk (abban a korban élve), hogy már az ott élõknek sem tûnne fel az idegen hangzás? Vagy egy kis "akcentust" azért õk mindig éreznének a beszédünkben?
A honfoglalás kori magyart már egyáltalán nem értenénk szerintem. Amúgy elég érdekes hogy míg mi a Halotti beszédet (ami kb. 800 éves) nehezen de megértjük addig az angolok már Shakespeare mûveit is nehezen értik (egyes nyelvek gyorsabban mások lassabban változnak de vajon miért?)
hmmmm, jó kérdés. Szerintem olyan nincs h egyáltalán ne értsük. Valamennyit csak megértenénk belõle.
Kinek mennyit. Én már balassi verseit sem nagyon értettem. De ha vissza is mennénk 500évet nem a nyelvvel lenne a legnagyobb probléma.

Nagyon nehezen alszom el mostanában, már a számolás sem segít. Mit tehetnék még?

Legjobb válasz: Valószínûleg a lelked háborog, és talán tudat alatt, de ideges vagy, így nehezen tudsz ellezulni, ami kell a nyugodt alváshoz. Én javasolnám, hogy próbáld kideríteni, mi miatt vagy ideges, és próbáld megoldani a problémát! Emellett segít az esti kamillás-levendulás fürdõ, vagy ha az ágynemûdet levendulás textil-spray-vel fújod be lefekvés elõtt. Lehet inni citromfû-orbáncfû teakeveréket is, az is kiválóan megnyugtat. Figyelj arra, hogy mindig friss legyen a szobád levegõje, és ne nagyon legyen 20 foknál melegebb a hálószobában! Nekem ezek a trükkök segítettek, mikor hasonló problémáim voltak.

Valószínûleg a lelked háborog, és talán tudat alatt, de ideges vagy, így nehezen tudsz ellezulni, ami kell a nyugodt alváshoz. Én javasolnám, hogy próbáld kideríteni, mi miatt vagy ideges, és próbáld megoldani a problémát! Emellett segít az esti kamillás-levendulás fürdõ, vagy ha az ágynemûdet levendulás textil-spray-vel fújod be lefekvés elõtt. Lehet inni citromfû-orbáncfû teakeveréket is, az is kiválóan megnyugtat. Figyelj arra, hogy mindig friss legyen a szobád levegõje, és ne nagyon legyen 20 foknál melegebb a hálószobában! Nekem ezek a trükkök segítettek, mikor hasonló problémáim voltak.
Nekem is a levendula vált be leginkább. A párologtatóedénybe cseppentettem pár csepp levendulaolajat. Nagyon megnyugtatott az illata és mindenhová vittem magammal. :) csak ajánlani tudom!
Próbálj elsajátítani meditációs technikákat (a neten fentvan jó pár) szerintem segítenek ellazulni, kiüríteni a gondolatokat a fejedbõl. (ha amiatt nem tudsz elaludni)

Barátnőmmel mikor lefekszünk egymással nagyon nehezen élvezek el. Mért van ez? Talán az a baj hogy maszturbálok és ahoz szokott a szervezetem? Hogy lehet ezen segíteni hogy hamar el menyek a barátnőmbe?

Legjobb válasz: Nem baj,ha nehezen mész el...a barátnõd jobban élvezi...viszont ha hamar elmész mindig,akkor kezdhetsz csomagolni... :)))

Nem baj, ha nehezen mész el...a barátnõd jobban élvezi...viszont ha hamar elmész mindig, akkor kezdhetsz csomagolni... :) ))
Gondolj valami izgatóra.
A kérdező hozzászólása: és ha hozzá szokott arról le is lehet szokni ha az ember nem csinálja mi? akarat erõ kell!
Hozászokott a szrevezeted a maszturbáció-hoz, gyögyszerekel és külömbzö terápiákkal át lehet szoktatni a szervezetedet a dugáshoz :D
Mennyi idõt jelent, az a :"nagyon nehezen megyek el"????
millió ember ölne azért, ha egy picivel késõbb menne el, mint amúgy.
Örülj neki, hogy soka bírod!
gondolj magadra úgy hamar eldurransz
Nem maszturbálsz.
gondolj valami izgatóra ne a barátnõdre
Ha van barátnõd akkor minek hokizol. Normális vagy???

2 éves (27 hós) Kisfiam 3 hete nehezen alszik el. Ebéd után 1, 5 óra mire elaltatom és este is 1 óra amig nagy nehezen elalszik. Eddig ez 5 perc volt. Miért nem akar aludni? Mit csináljak hogy vissza álljon a rend?

Eddig az volt, hogy bementünk a szobába fogtuk 5 percet a kezét és szépen elaludt. Most meg nem bír magával sokszor rá kell szólni feküdjön vissza mert ugrál fel van pörögve. Nem volt semmi változás az elmúlt hónapban ami megviselhette volna. Van egy 4 hós húga szóval nincs id?m arra, hogy órákig ott üljek vele és altatgassam. :( Fárasztó és idegesít? is. :(

Legjobb válasz: Ebéd után fáradtnak tûnik? Ha másfél órát vesz igénybe az altatás, akkor lehet hogy nem elég álmos. Ha kibírja estig alvás nélkül, akkor este is gyorsan el fog aludni. Az én fiam ugyan nagyobb, 2,5 éves, de vannak napok, amikor kimarad a napközbeni alvás. Nekem jobb lenne, ha aludna... , de ha nem álmos, nincs mit tenni... ilyenkor este gyorsan elalszik viszont.

Ebéd után fáradtnak tûnik? Ha másfél órát vesz igénybe az altatás, akkor lehet hogy nem elég álmos. Ha kibírja estig alvás nélkül, akkor este is gyorsan el fog aludni. Az én fiam ugyan nagyobb, 2, 5 éves, de vannak napok, amikor kimarad a napközbeni alvás. Nekem jobb lenne, ha aludna... , de ha nem álmos, nincs mit tenni... ilyenkor este gyorsan elalszik viszont.
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem birja ki estig. Tegnap feladtam az ebéd utáni altatást és alig birt magával majd délután 5-kor elaludt egy orát és hisztisen ébredt.:(
Próbálkozz esetleg azzal, hogy teljesen sötétben altatod, vagy ha eddig úgy aludt, akkor egy kis fény mellett. Nálunk végül az vált be, hogy lefektettem ahogy szoktam, puszi, aztán kijöttem tõle, becsuktam az ajtót. 5 percenként benéztem hozzá, újra betakartam, mondtam neki, hogy aludni kell, megint kijöttem.(nagyon sírt szegényem) Három alkalommal eljátszottuk, azóta szépen elalszik teljesen egyedül. 23 hónapos

Használtan vettem egy PS2-őt. Semmi baja nem volt, most meg pár napja nagyon nehezen indul el. Mi baja lehet?

Legjobb válasz: Úgy érted hiába nyomkodod a bekapcs gombot csak nagyon nehezen reagál? Nekem is ez volt a baj, magát a bekapcsoló gombot kell javíttatni.

Úgy érted hiába nyomkodod a bekapcs gombot csak nagyon nehezen reagál? Nekem is ez volt a baj, magát a bekapcsoló gombot kell javíttatni.
A kérdező hozzászólása: Igen, csak zúg de nem tölti be a játékot!Ki-be kapcsolgatom, aztán egyszer csak sikerül!

20 hónapos lányom 1 hete nagyon nehezen alszik el d. e. és d. u. -án is. Van ilyenkor egy fejlődési ugrás? Mit tegyek?

Sokáig szopizott(18 hós koráig)és mikor leszokott,könnyen elaludt az ágyában,ha én is itt voltam a szobában. Most másfél-2 óráig játszom vele, könyörgök neki, hogy csicsizzen. Már 5 mesén túl vagyunk akkor is lemegy az ágyról, viszi az ágyába egyessével a játékait. Nincs sok minden a szobájában, csak pár könyv.meg 3 plüss állat. A legdurvább, hogy a fogkeféjével alszik el. :)

Legjobb válasz: Szia. Emlékeim szerint én ilyenkor áttértem az egyszeri délutáni alvásra. Ebéd után rögtön tettem le õket aludni. Tehát fél 1-1 körül már aludtak. Ilyenkor 2-3 órát is. Ébredés után adtam nekik uzsit és mentünk ki az udvarra, a levegõn hamarabb fáradnak, így este sem volt gond az alvással. Lehet hogy eleinte nehezen bír majd fent maradni ebédig, de próbáld meg húzni, legalább délig ne aludjon el, majd 10 percenként tolni 1 ig. Majd az oviban is ez lesz a rendszer nem árt nekik ha megszokják már otthon.

Szia. Emlékeim szerint én ilyenkor áttértem az egyszeri délutáni alvásra. Ebéd után rögtön tettem le õket aludni. Tehát fél 1-1 körül már aludtak. Ilyenkor 2-3 órát is. Ébredés után adtam nekik uzsit és mentünk ki az udvarra, a levegõn hamarabb fáradnak, így este sem volt gond az alvással. Lehet hogy eleinte nehezen bír majd fent maradni ebédig, de próbáld meg húzni, legalább délig ne aludjon el, majd 10 percenként tolni 1 ig. Majd az oviban is ez lesz a rendszer nem árt nekik ha megszokják már otthon.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!