Találatok a következő kifejezésre: Nagyon nehéz a jogász szakot egyetemen (2 db)

Nagyon nehéz elvégezni a jogász szakot egyetemen?

Legjobb válasz: Tanulás a titka mindennek:) Ne dõlj be annak, hogy a római jog így meg úgy... aki ezen elhasal többszörösen, azt a pénzügyi jog és a nemzetközi élve felfalja. Én a szegedin végeztem, de biztos hogy sehol sem könnyû. Mi még a polgári joggal is vért izzadtunk. De amúgy a kérdésedre válaszolva, igen , nehéz, vannak ennél könnyebb szakok is.

Tanulás a titka mindennek:) Ne dõlj be annak, hogy a római jog így meg úgy... aki ezen elhasal többszörösen, azt a pénzügyi jog és a nemzetközi élve felfalja. Én a szegedin végeztem, de biztos hogy sehol sem könnyû. Mi még a polgári joggal is vért izzadtunk. De amúgy a kérdésedre válaszolva, igen , nehéz, vannak ennél könnyebb szakok is.
Csatlakozom: "Az abszolutóriumig is sokat kell tanulni, de az igazi megmérettetés a záróvizsgákon történik. (Több embert ismerek, akik pl. öt éve nem birkóznak meg a polgári jog záróvizsgával.)" -hoz Én 2, 5 év alatt tettem le a 4 államvizsga csomagot.
Az egyetemi anyag a TUDOMÁNYOS része a jognak, amit BÁRKI megtanulhat, ha van elég ideje és kitartása és megvan a készsége, hogy napi 16 órát magoljon és NEM gondolkodsz azon, hogy minek kell megtanulni olyat, aminek semmi hasznát nem veszed. A jogi karhoz nem kell több. A jogi karhoz. De a jogászi szakma már az sokkal többrõl szól és másról is, nemcsak a tanulásról.
A jogász szakot elvégezni összehasonlíthatatlanul nehezebb, mint sok más felsõoktatási szakot. Ezt onnan tudom, hogy jártam fõiskolára is, és elvégeztem a pécsi egyetem jogi karát is. Amíg a fõiskolán egy kollokviumra elég volt három nap, az egyetemen ugyanerre két hét kellett. De a legfontosabb különbség az, hogy egy fõiskolai államvizsgán szinte átrúgdosnak (tehát ha addig eljutsz, biztos lehetsz benne, hogy diplomát adnak a kezedbe), az egyetemi záróvizsgákon viszont egyszerre-egyidõben kérnek számon egy olyan tetemes mennyiségû tudásanyagot, amelyet egy adott tárgyból évekig kellett tanulni, és azt fejben tartani... bizony nem mindenkinek megy. Az abszolutóriumig is sokat kell tanulni, de az igazi megmérettetés a záróvizsgákon történik. (Több embert ismerek, akik pl. öt éve nem birkóznak meg a polgári jog záróvizsgával.) Aki belevág, nem árt, ha ezt tudja. Jó ha az ember felméri az erejét, a lehetõségeit, és úgy vállalja be az öt évet. De azért itt is igaz: kemény munkával, kitartással, akarattal minden akadály leküzdhetõ.
Én a 4. válaszoló vagyok, Budapesten a Pázmányt tudom képviselni. :) Írj privit, ha bõvebbet szeretnél tudni! Üdv
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Szerintem ezt tedd fel egy külön kérdésben, mert az ilyen régiekre már nem nagyon szoktak válaszolni sajnos.
kérlek, írjátok meg, ki hol végzett, melyik milyen? melyiket válasszam. köszi
szia utolsó válaszoló vagyok. ha szorgalmi idõ alatt is tanulsz, akkor könnyebb az igaz, de ezt a felsõbb években nem igazán tudod megtenni, mert akkora az anyag, hogy elfelejted, mire vizsgaidõszak lesz.Én egyedül elsõben a római jognál tanultam szorgalmi idõben is, egyébként nem. sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Ha már a szorgalmi idõ alatt is tanulok, akkor is olyan kemény a vizsgaidõszak?
Nekem még 2államvizsgám van...hát... csak akkor kezdd el, ha vizsgaidõszakban képes vagy 2hónapon keresztül napi 10-12 órát tanulni, államvizsgaidõszakban pedig 4 hónapon keresztül ugyanezt csak fele idõ alatt tripla annyit... Ha ismered a képességeidet, akkor hajrá!
Ha nem vagy hozzászokva a magoláshoz, akkor elég nehéz lesz, mivel vetéve kell tudni mindenféle jogot. Mindenki az mondja, hogy a római jog a legrosszabb, de ha foglalkozol vele, akkor azt is túl lehet élni. Mindenesetre nem egy laza szak, nagyon sokat kell tanulni és vizsgákon sem kímélnek a tanárok.
Attól függ milyen beállítottságú vagy. A barátnõmnek nagyon bejött, pedig nem volt valami kitûnõ a középiskolában, középszint matekon bukott, viszont lenyelvizsgázott 2 nyelvbõl középfokon és most sokat tanul a jogon, de 40kreditet csinál félévenként még majdnem mindene 5ös (1-2 négyese van). nekem nembiztos, hogy menne ez a seggelõs tanulás, mert a jog az elején mindenféleképpen ilyen.
Sziasztok! Én a PTE-n végeztem. Nem értek egyet azzal, hogy csak magolni kell. Igenis meg kell érteni. Én csak úgy tudtam megtanulni akár jogszabályokat, akár mást, hogy meg kellett értenem. Pl. a polgári jog öröklés része tiszta matek, mondhatjuk, hogy meg kell tanulni a "képleteket", aztán logikázni.

Jogász szakra az egyetemen nagyon nehéz bekerülni és benn maradni? Érdekel ez a téma. De a jegyeim nem a legfényesebbek.

Legjobb válasz: Bent maradni nehezebb. Kõkemény szórótárgy a római jog I. és II.

Bent maradni nehezebb. Kõkemény szórótárgy a római jog I. és II.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!