Találatok a következő kifejezésre: Nagyon nehéz a francia nyelvet (5 db)

Tényleg nagyon nehéz a francia nyelv, vagy csak a kiejtése miatt mondják ezt?

és egy olasz nyelvtudás milyen mértékben segíti a francia tanulását?

Legjobb válasz: "Tényleg nagyon nehéz a francia nyelv" Nem nehéz, olyan, mint az olasz vagy a spanyol (a legközelebbi rokonai). "csak a kiejtése miatt mondják ezt?" A kiejtés miatt mondják, mert a francia sajátos kiejtése elrejti azt a tényt, hogy amúgy mennyire közel áll ez a nyelv az olaszhoz és spanyolhoz. A francia kiejtés sem túl nehéz egyébként, 2-3 magánhangzó van, amit nehéz megtanulni, de ennyi szokatlan hang az angolban is van. A franciában a beszédértés és a kiejtés a legnehezebb. A francia beszédértés híresen nehéz. Viszont ne feledjük, hogy a "könnyû nyelv"-nek kikiáltott angolban ezek ugyanolyan nehezek. "olasz nyelvtudás milyen mértékben segíti a francia tanulását?" Erõs olasz nyelvtudással a nyelvtannak és a szókincsnek is kb. 70%-át kapod ingyen. Bár a franciát az angol (és a spanyol) felõl lehet legjobban megközelíteni, de az olasszal is nyilvánvalóak a hasonlóságok (ami nem meglepõ, ha a térképre nézünk).

"Tényleg nagyon nehéz a francia nyelv" Nem nehéz, olyan, mint az olasz vagy a spanyol (a legközelebbi rokonai). "csak a kiejtése miatt mondják ezt?" A kiejtés miatt mondják, mert a francia sajátos kiejtése elrejti azt a tényt, hogy amúgy mennyire közel áll ez a nyelv az olaszhoz és spanyolhoz. A francia kiejtés sem túl nehéz egyébként, 2-3 magánhangzó van, amit nehéz megtanulni, de ennyi szokatlan hang az angolban is van. A franciában a beszédértés és a kiejtés a legnehezebb. A francia beszédértés híresen nehéz. Viszont ne feledjük, hogy a "könnyû nyelv"-nek kikiáltott angolban ezek ugyanolyan nehezek. "olasz nyelvtudás milyen mértékben segíti a francia tanulását?" Erõs olasz nyelvtudással a nyelvtannak és a szókincsnek is kb. 70%-át kapod ingyen. Bár a franciát az angol (és a spanyol) felõl lehet legjobban megközelíteni, de az olasszal is nyilvánvalóak a hasonlóságok (ami nem meglepõ, ha a térképre nézünk).
Amennyire nekem feltûnt, a francia és az olasz nagyon hasonlóak, igazán csak kiejtésben más, így biztosan sokat hozzátesz. Nekem angol után elég bonyolultnak tûnt a francia, de megtanulható...
A kérdező hozzászólása: nagyon köszi a válaszokat:) megnyugtatott, most olasz kéttannyelvûbe járok, de mindenképpen meg szeretnék tanulni franciául (:
Én meg francia kéttannyelvûbe járok:) bár én nem olaszt hanem spanyolt szeretnék még tanulni:)
Ja és igen tényleg nehéz nyelv elõzõ voltam
Nem nehéz, ez baromság. A kiejtése is pont annyira "nehéz", mint az angolnak. Van benne 3-4 furcsa hang, és kész. Nekem spec. a beszédértés része megy a legjobban minden nyelvnek, úgyhogy errõl nem nyilatkozom, hogy mennyire nehéz. De olasz nyelvtudással kb. 2 év után középfokúzni lehet belõle. Mondjuk nekem fordítva volt, a francia tanulás 2. évében elkezdtem spanyolt tanulni, 2 év után középfokúztam spanyolból, franciából meg a 4. évben emeltszintûztem. Nem kell megijedni, a szókincs nagyon hasonló, az olasszal meg sok nyelvtan is megegyezik, úgyhogy így kifejezetten könnyû lesz. Egyébként az angolból is sok latin eredetû szó ismerõs lesz. Sok sikert!
"az angolból is sok latin eredetû szó ismerõs lesz" Mivel az angolban az evéssel, ivással és alvással kapcsolatos alapszókincs kivételével minden latin vagy francia eredetû (a francia meg ugye fõleg latin eredetû), ezért a francia nyelv nagy része olyan, mint egy kissé tudálékos angol, sok hülye ékezettel. Aki felsõfokon beszél angolul, az eleve el tud olvasni egy francia napilapot, ha tisztában van egy-két kötõszóval vagy névmással.
szerintem nem a kiejtés a kihívás, hanem jól értelmezni amit pl egy anyanyelvi beszélõ mond. nem?

Nagyon tetszik a francia nyelv és azt szeretnék tanulni. Mennyire nehéz a nyelv? Franciaországba hova mennétek ti szívesen?

Legyetek szívesek segítsetek nekem.Köszönöm :)

Legjobb válasz: 4 évig tanultam franciául, de mellette angolul meg németül is. Szerintem az angol könnyebb, a német nehezebb volt. Mondjuk a német nem tetszett, lehet ,hogy ezért is nem akartam megtanulni. De biztos változó kinek mi a nehéz. Nagyvárosok közül Párisban, Strasbourgban, Marseille-ben voltam, csak az utóbbi nem tetszett, koszos kikötõváros. Loire menti kastélyokat szeretném még megnézni.

4 évig tanultam franciául, de mellette angolul meg németül is. Szerintem az angol könnyebb, a német nehezebb volt. Mondjuk a német nem tetszett, lehet , hogy ezért is nem akartam megtanulni. De biztos változó kinek mi a nehéz. Nagyvárosok közül Párisban, Strasbourgban, Marseille-ben voltam, csak az utóbbi nem tetszett, koszos kikötõváros. Loire menti kastélyokat szeretném még megnézni.
Szia! régóta tanulok franciául, 14 évesen már megvolt a nyelvvizsgám . Nehéz-e vagy sem? Hogy õszinte legyek, ez képességtõl és kedvtõl függ. Én szeretem a nyelvet, könnyen megtanultam. Ajánlom neked, hiszen a nyelv gyönyörû! Ha tanultál már elõtte angolt vagy németet, akkor lesz egy-két kellemetlenséged a kiejtés miatt. Én is így voltam vele, amikor elkezdtem angolt tanulni. Sok szót francia kiejtés szerint ejtettem, de nyugi, ez ne tántorítson el. Sok sikert a tanuláshoz!
A kérdező hozzászólása: Nagyon Köszönöm.Sokat segítettetek.Még van egy éven a tovább tanuláshoz de tetszik a francia nyelv, így hát azt szeretnék tanulni, és meg is teszem.Köszönöm a válaszokat! :)

Nagyon nehéz megtanulni a francia nyelvet?

17 éves vagyok, angolul tanulok- már készülhetek a középszint? nyelvvizsgára-, de szeretnék tanulni kés?bb még egy nyelvet. Nekem a francia tetszik, de ahogy nézegettem a neten,elég nehéznek t?nik(az igeid?k- kb18 van,ragozások...)

Legjobb válasz: Hidd el egyik nyelv sem nehezebb a többitõl, legfeljebb bizonyos nyelvûeknek nehéz más nyelveket megtanulniuk azért, mert az anyanyelvünkhöz képest tanulunk idegennyelveket. De egyébként én beszélek franciául, nem nehezebb, mint az angol! Csak kicsit más! :)

Hidd el egyik nyelv sem nehezebb a többitõl, legfeljebb bizonyos nyelvûeknek nehéz más nyelveket megtanulniuk azért, mert az anyanyelvünkhöz képest tanulunk idegennyelveket. De egyébként én beszélek franciául, nem nehezebb, mint az angol! Csak kicsit más! :)
Angolul, németül, oroszul és franciául beszélek. Szerintem a német volt ezek közül a legnehezebb. A franciával nem igazán hiszem, hogy "bajod lesz" :) Logikus véleményem szerint. Ha meg akarod tanulni, akkor meg fogod tanulni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!! Ez segített! Igen, egyetértek én is tanultam németet, de abbahagytam , középsuliba már angolt tanulok és ez jobban is megy és jobban szeretem(én is észrevettem, h kicsit hasonlít az angolhoz pár szó írása, ahogy olvasgattam).Szóval köszönöm! :)
Magyrul, románul, angolul, spanyolul beszélek és jelenleg kezdem a finn tanulást. Franciát 5éve tanulom, de még mindig nem megy. Megértem amit irnak és mondanak, irásba válaszolok, a beszéd sehogy sem megy. Nekem ez a világ legnehezebb nyelve, olyan nekem mint a kinai nyelv.
Szia! Én több mint 7 éve tanulok angolt, egy éve franciát és idén kezdem a japánt (most leszek 10-es). Jó tanárral, nyelvérzékkel és persze némi akaraterõvel egyáltalán nem nehéz a francia. Imádom a kiejtést, és bizony néha egy mondat hamarabb jut eszembe franciául, mint angolul:D Szerintem mindenképp vágj bele! Nyelvekbõl sosem elég:P
10 éve tanulok franciát és ha beledöglök se tudok társalogni, ahogy hallottak alapján is nehezen értek meg bármit is. Írás hamarabb megy, de nem nevezném a francia nyelvet logikusnak, ahogy elõttem írták.:S
Érdekesek a vélemyények, de szerintem egy csomó dolog logikus benne, én ezért szeretem. És végre egy nyelv, ahol felfogom az igeidõket. Részemrõl a beszéd a könnyebb, és a kötelezõ nyevtan a nehezebb.
Pff én pont fordítva vagyok.. (elõtted levõ) Hiába írtam meg mindig tök jól a nyelvtanteszteket, nem tudom alkalmazni, nagyon nehezen állnak a számra a szavak.:(
nem olyan nehéz a francia, én nagyon szeretem, bár németet akartam, de ez jobb...


Nagyon tetszik a spanyol nyelv, szeretném elkezdeni megtanulni. Mennyire nehéz egy angolhoz, némethez vagy franciához viszonyítva?

Legjobb válasz: könnyebb a németnél és a franciánál, az angolnál a kiejtése könnyebb, a nyelvtana nehezebb. Kb egy szint az angollal, de könnyen tanulható

könnyebb a németnél és a franciánál, az angolnál a kiejtése könnyebb, a nyelvtana nehezebb. Kb egy szint az angollal, de könnyen tanulható
spanyolul tanulok, nem is nehéz. németnél biztos könnyebb
A kérdező hozzászólása: Köszi! És az olasztól mennyiben különbözik?

A francia nagyon nehéz nyelv?

mi benne a legnehezebb? tapasztalatokat várok.

Legjobb válasz: Én most kezdtem el tanulni 4 hónapja, sokkal könnyebbre számítottam, számomra már az igék ragozása nehézséget okozott. Én egyáltalán nem szeretem sõt.. De attól még lehet hogy te könnyen boldogulnál vele :)

Én most kezdtem el tanulni 4 hónapja, sokkal könnyebbre számítottam, számomra már az igék ragozása nehézséget okozott. Én egyáltalán nem szeretem sõt.. De attól még lehet hogy te könnyen boldogulnál vele :)
17:37: Nézz utána a szláv nyelveknek pl. ;)
Alapjában véve nem a legkönnyebb nyelv. Én most tanulom 4. éve, ez lesz választott tantárgyam érettségin, szóval mondhatni, hogy szeretem. :) Kérdezed, hogy mi benne a nehéz... nos, fõleg a legelején nagy figyelmet kell fordítani a nyelvtani részére, a szabályokra és alkalmazásokra. Ha az elején nem érted meg, késõbb nagyon nehéz lesz. Ezen felül a kiejtésre kell vigyázni, egyetlen hang hibás kiejtése az igét akár más igeidõbe is átviheti. De ha megtanulod és gyakorlod, nem lesz vele problémád. S gyönyörû... :) Emellett az idegen nyelvekre érdemes figyelmet fordítani.
A kiejtés és az írás nehéz, de amúgy szerintem a nyelvtana nem bonyolult. Persze én most spanyol után tanulom, és arra eléggé hasonlít...A németnél tényleg könnyebb...bár ez szerintem olyan, hogy kinek mi tetszik, mire tud ráállni az agya...
Nekem nagyon jó tanárom volt annak idején, és nagyon megszerettette velem. Azóta is imádom :) És egyáltalán nem olyan nehéz, idõvel ráérel majd a kiejtésre, és van egy pár "szabály" is rá. Emlékszem mikor én ráéreztem, utána folyton franciául olvastam hangosan, mert örömet okozott, hogy ki tudom ejteni, még ha nem is feltétlenül értettem mi van oda írva.
Igen, nagyon nehéz!Én 3 hónapja tanulok és egszerûen ÁÁÁ...Elõször is például, a "szilvuple"=kérem szót így kell leírni:sil vous plaît!Aztán van férfi és nõ nemû szó de nem lehet egy szórol eldönteni hogy milyen nem hanem megkell tanulni!Minden egyes szóra!(persze ez idõvel könnyebben fog menni) Szerintem Franciánál már csak Persza, japán, kínai, arab nyelv lehet ami nehezebb.De gyönyörû nyelv
Állítólag könnyebb, mint a német. A németet meg elég sokan beszélik, tehát ;)
Monor JAG...csak azért kérdeztem mert én is 4 hónapja tanulok csak mellé nyomtam a billentyûzeten ^^
Cegléd Kossuth Lajos Gimnázium :) Te?
2. válaszoló hova jársz?(suliba)
A kiejtés és a hallás utáni értés nagyon nehéz, kb. minden más könnyû benne.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!