Találatok a következő kifejezésre: Nagyon nehéz a francia (8 db)

Tényleg nagyon nehéz a francia nyelv, vagy csak a kiejtése miatt mondják ezt?

és egy olasz nyelvtudás milyen mértékben segíti a francia tanulását?

Legjobb válasz: "Tényleg nagyon nehéz a francia nyelv" Nem nehéz, olyan, mint az olasz vagy a spanyol (a legközelebbi rokonai). "csak a kiejtése miatt mondják ezt?" A kiejtés miatt mondják, mert a francia sajátos kiejtése elrejti azt a tényt, hogy amúgy mennyire közel áll ez a nyelv az olaszhoz és spanyolhoz. A francia kiejtés sem túl nehéz egyébként, 2-3 magánhangzó van, amit nehéz megtanulni, de ennyi szokatlan hang az angolban is van. A franciában a beszédértés és a kiejtés a legnehezebb. A francia beszédértés híresen nehéz. Viszont ne feledjük, hogy a "könnyû nyelv"-nek kikiáltott angolban ezek ugyanolyan nehezek. "olasz nyelvtudás milyen mértékben segíti a francia tanulását?" Erõs olasz nyelvtudással a nyelvtannak és a szókincsnek is kb. 70%-át kapod ingyen. Bár a franciát az angol (és a spanyol) felõl lehet legjobban megközelíteni, de az olasszal is nyilvánvalóak a hasonlóságok (ami nem meglepõ, ha a térképre nézünk).

"Tényleg nagyon nehéz a francia nyelv" Nem nehéz, olyan, mint az olasz vagy a spanyol (a legközelebbi rokonai). "csak a kiejtése miatt mondják ezt?" A kiejtés miatt mondják, mert a francia sajátos kiejtése elrejti azt a tényt, hogy amúgy mennyire közel áll ez a nyelv az olaszhoz és spanyolhoz. A francia kiejtés sem túl nehéz egyébként, 2-3 magánhangzó van, amit nehéz megtanulni, de ennyi szokatlan hang az angolban is van. A franciában a beszédértés és a kiejtés a legnehezebb. A francia beszédértés híresen nehéz. Viszont ne feledjük, hogy a "könnyû nyelv"-nek kikiáltott angolban ezek ugyanolyan nehezek. "olasz nyelvtudás milyen mértékben segíti a francia tanulását?" Erõs olasz nyelvtudással a nyelvtannak és a szókincsnek is kb. 70%-át kapod ingyen. Bár a franciát az angol (és a spanyol) felõl lehet legjobban megközelíteni, de az olasszal is nyilvánvalóak a hasonlóságok (ami nem meglepõ, ha a térképre nézünk).
Amennyire nekem feltûnt, a francia és az olasz nagyon hasonlóak, igazán csak kiejtésben más, így biztosan sokat hozzátesz. Nekem angol után elég bonyolultnak tûnt a francia, de megtanulható...
A kérdező hozzászólása: nagyon köszi a válaszokat:) megnyugtatott, most olasz kéttannyelvûbe járok, de mindenképpen meg szeretnék tanulni franciául (:
Én meg francia kéttannyelvûbe járok:) bár én nem olaszt hanem spanyolt szeretnék még tanulni:)
Ja és igen tényleg nehéz nyelv elõzõ voltam
Nem nehéz, ez baromság. A kiejtése is pont annyira "nehéz", mint az angolnak. Van benne 3-4 furcsa hang, és kész. Nekem spec. a beszédértés része megy a legjobban minden nyelvnek, úgyhogy errõl nem nyilatkozom, hogy mennyire nehéz. De olasz nyelvtudással kb. 2 év után középfokúzni lehet belõle. Mondjuk nekem fordítva volt, a francia tanulás 2. évében elkezdtem spanyolt tanulni, 2 év után középfokúztam spanyolból, franciából meg a 4. évben emeltszintûztem. Nem kell megijedni, a szókincs nagyon hasonló, az olasszal meg sok nyelvtan is megegyezik, úgyhogy így kifejezetten könnyû lesz. Egyébként az angolból is sok latin eredetû szó ismerõs lesz. Sok sikert!
"az angolból is sok latin eredetû szó ismerõs lesz" Mivel az angolban az evéssel, ivással és alvással kapcsolatos alapszókincs kivételével minden latin vagy francia eredetû (a francia meg ugye fõleg latin eredetû), ezért a francia nyelv nagy része olyan, mint egy kissé tudálékos angol, sok hülye ékezettel. Aki felsõfokon beszél angolul, az eleve el tud olvasni egy francia napilapot, ha tisztában van egy-két kötõszóval vagy névmással.
szerintem nem a kiejtés a kihívás, hanem jól értelmezni amit pl egy anyanyelvi beszélõ mond. nem?

Nagyon nehéz a francia?

a nulláról indulok, eddigi németet tanultam.

Legjobb válasz: Ha érdekel a nyelv és a kultúra is akkor nem nehéz. Már az elején oda kell rendesen figyelni.

Ha érdekel a nyelv és a kultúra is akkor nem nehéz. Már az elején oda kell rendesen figyelni.
A kiejtés húzósabb, meg sok benne a kivétel. Amúgy elõtte tanultam olaszul és a nyelvtana így egyszerûbb volt.
Hát nem könnyû, de ha kitartó vagy és érdeklõdsz a kultúra után nagyban megkönnyíti a tanulást.A szóbeli része a nehéz, a nyelvtan be kell seggelni.
Én írásban 2 hónap alatt eljutottam egyedül a középfokig. Szóban viszont nem vagyok jó, ugyanis a kiejtése egyedül nem megy... :)
A kérdező hozzászólása: huhh :D grat és köszi a válaszokat
Ha szeretnéd tanulni, és tényleg elszánt vagy, akkor nem lesz nehéz, viszont sokszor van egy szabály, de több kivételt kell megtanulni, mint ami szabályos... A szavak pedig (leírva) nagyon hasonlóak az angol és német szavakhoz, csupán kiejtésben más (nagyon más :D) Nekem is az a célom, hogy felturbózzam a francia "tudásomat", és nekiültem egyedül... Aránylag jól megy, de ahogy fentebb is írták, a szóbeli része nem annyira, a kiejtés miatt (egy két szót teljesen másképp kell ejteni, mint ahogy le van írva, és még a kiejtési szabálytól is eltérõ... :D) Szerintem, ha nagyon szeretnéd tanulni, nem lesz nehéz, hiszen szívesen tanulod majd!!! Vágj bele bátran, de az biztos, hogy a kiejtéssel néha meggyûlik majd a bajod! :D Mert ez a legnagyobb mumusa a franciának (szerintem).
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat ha minden jól megy, egy francia anyanyelvûtõl fogok tanulni (:

Nagyon tetszik a francia nyelv és azt szeretnék tanulni. Mennyire nehéz a nyelv? Franciaországba hova mennétek ti szívesen?

Legyetek szívesek segítsetek nekem.Köszönöm :)

Legjobb válasz: 4 évig tanultam franciául, de mellette angolul meg németül is. Szerintem az angol könnyebb, a német nehezebb volt. Mondjuk a német nem tetszett, lehet ,hogy ezért is nem akartam megtanulni. De biztos változó kinek mi a nehéz. Nagyvárosok közül Párisban, Strasbourgban, Marseille-ben voltam, csak az utóbbi nem tetszett, koszos kikötõváros. Loire menti kastélyokat szeretném még megnézni.

4 évig tanultam franciául, de mellette angolul meg németül is. Szerintem az angol könnyebb, a német nehezebb volt. Mondjuk a német nem tetszett, lehet , hogy ezért is nem akartam megtanulni. De biztos változó kinek mi a nehéz. Nagyvárosok közül Párisban, Strasbourgban, Marseille-ben voltam, csak az utóbbi nem tetszett, koszos kikötõváros. Loire menti kastélyokat szeretném még megnézni.
Szia! régóta tanulok franciául, 14 évesen már megvolt a nyelvvizsgám . Nehéz-e vagy sem? Hogy õszinte legyek, ez képességtõl és kedvtõl függ. Én szeretem a nyelvet, könnyen megtanultam. Ajánlom neked, hiszen a nyelv gyönyörû! Ha tanultál már elõtte angolt vagy németet, akkor lesz egy-két kellemetlenséged a kiejtés miatt. Én is így voltam vele, amikor elkezdtem angolt tanulni. Sok szót francia kiejtés szerint ejtettem, de nyugi, ez ne tántorítson el. Sok sikert a tanuláshoz!
A kérdező hozzászólása: Nagyon Köszönöm.Sokat segítettetek.Még van egy éven a tovább tanuláshoz de tetszik a francia nyelv, így hát azt szeretnék tanulni, és meg is teszem.Köszönöm a válaszokat! :)


Nagyon nehéz megtanulni a francia nyelvet?

17 éves vagyok, angolul tanulok- már készülhetek a középszint? nyelvvizsgára-, de szeretnék tanulni kés?bb még egy nyelvet. Nekem a francia tetszik, de ahogy nézegettem a neten,elég nehéznek t?nik(az igeid?k- kb18 van,ragozások...)

Legjobb válasz: Hidd el egyik nyelv sem nehezebb a többitõl, legfeljebb bizonyos nyelvûeknek nehéz más nyelveket megtanulniuk azért, mert az anyanyelvünkhöz képest tanulunk idegennyelveket. De egyébként én beszélek franciául, nem nehezebb, mint az angol! Csak kicsit más! :)

Hidd el egyik nyelv sem nehezebb a többitõl, legfeljebb bizonyos nyelvûeknek nehéz más nyelveket megtanulniuk azért, mert az anyanyelvünkhöz képest tanulunk idegennyelveket. De egyébként én beszélek franciául, nem nehezebb, mint az angol! Csak kicsit más! :)
Angolul, németül, oroszul és franciául beszélek. Szerintem a német volt ezek közül a legnehezebb. A franciával nem igazán hiszem, hogy "bajod lesz" :) Logikus véleményem szerint. Ha meg akarod tanulni, akkor meg fogod tanulni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!! Ez segített! Igen, egyetértek én is tanultam németet, de abbahagytam , középsuliba már angolt tanulok és ez jobban is megy és jobban szeretem(én is észrevettem, h kicsit hasonlít az angolhoz pár szó írása, ahogy olvasgattam).Szóval köszönöm! :)
Magyrul, románul, angolul, spanyolul beszélek és jelenleg kezdem a finn tanulást. Franciát 5éve tanulom, de még mindig nem megy. Megértem amit irnak és mondanak, irásba válaszolok, a beszéd sehogy sem megy. Nekem ez a világ legnehezebb nyelve, olyan nekem mint a kinai nyelv.
Szia! Én több mint 7 éve tanulok angolt, egy éve franciát és idén kezdem a japánt (most leszek 10-es). Jó tanárral, nyelvérzékkel és persze némi akaraterõvel egyáltalán nem nehéz a francia. Imádom a kiejtést, és bizony néha egy mondat hamarabb jut eszembe franciául, mint angolul:D Szerintem mindenképp vágj bele! Nyelvekbõl sosem elég:P
10 éve tanulok franciát és ha beledöglök se tudok társalogni, ahogy hallottak alapján is nehezen értek meg bármit is. Írás hamarabb megy, de nem nevezném a francia nyelvet logikusnak, ahogy elõttem írták.:S
Érdekesek a vélemyények, de szerintem egy csomó dolog logikus benne, én ezért szeretem. És végre egy nyelv, ahol felfogom az igeidõket. Részemrõl a beszéd a könnyebb, és a kötelezõ nyevtan a nehezebb.
Pff én pont fordítva vagyok.. (elõtted levõ) Hiába írtam meg mindig tök jól a nyelvtanteszteket, nem tudom alkalmazni, nagyon nehezen állnak a számra a szavak.:(
nem olyan nehéz a francia, én nagyon szeretem, bár németet akartam, de ez jobb...

A francia nagyon nehéz nyelv?

mi benne a legnehezebb? tapasztalatokat várok.

Legjobb válasz: Én most kezdtem el tanulni 4 hónapja, sokkal könnyebbre számítottam, számomra már az igék ragozása nehézséget okozott. Én egyáltalán nem szeretem sõt.. De attól még lehet hogy te könnyen boldogulnál vele :)

Én most kezdtem el tanulni 4 hónapja, sokkal könnyebbre számítottam, számomra már az igék ragozása nehézséget okozott. Én egyáltalán nem szeretem sõt.. De attól még lehet hogy te könnyen boldogulnál vele :)
17:37: Nézz utána a szláv nyelveknek pl. ;)
Alapjában véve nem a legkönnyebb nyelv. Én most tanulom 4. éve, ez lesz választott tantárgyam érettségin, szóval mondhatni, hogy szeretem. :) Kérdezed, hogy mi benne a nehéz... nos, fõleg a legelején nagy figyelmet kell fordítani a nyelvtani részére, a szabályokra és alkalmazásokra. Ha az elején nem érted meg, késõbb nagyon nehéz lesz. Ezen felül a kiejtésre kell vigyázni, egyetlen hang hibás kiejtése az igét akár más igeidõbe is átviheti. De ha megtanulod és gyakorlod, nem lesz vele problémád. S gyönyörû... :) Emellett az idegen nyelvekre érdemes figyelmet fordítani.
A kiejtés és az írás nehéz, de amúgy szerintem a nyelvtana nem bonyolult. Persze én most spanyol után tanulom, és arra eléggé hasonlít...A németnél tényleg könnyebb...bár ez szerintem olyan, hogy kinek mi tetszik, mire tud ráállni az agya...
Nekem nagyon jó tanárom volt annak idején, és nagyon megszerettette velem. Azóta is imádom :) És egyáltalán nem olyan nehéz, idõvel ráérel majd a kiejtésre, és van egy pár "szabály" is rá. Emlékszem mikor én ráéreztem, utána folyton franciául olvastam hangosan, mert örömet okozott, hogy ki tudom ejteni, még ha nem is feltétlenül értettem mi van oda írva.
Igen, nagyon nehéz!Én 3 hónapja tanulok és egszerûen ÁÁÁ...Elõször is például, a "szilvuple"=kérem szót így kell leírni:sil vous plaît!Aztán van férfi és nõ nemû szó de nem lehet egy szórol eldönteni hogy milyen nem hanem megkell tanulni!Minden egyes szóra!(persze ez idõvel könnyebben fog menni) Szerintem Franciánál már csak Persza, japán, kínai, arab nyelv lehet ami nehezebb.De gyönyörû nyelv
Állítólag könnyebb, mint a német. A németet meg elég sokan beszélik, tehát ;)
Monor JAG...csak azért kérdeztem mert én is 4 hónapja tanulok csak mellé nyomtam a billentyûzeten ^^
Cegléd Kossuth Lajos Gimnázium :) Te?
2. válaszoló hova jársz?(suliba)
A kiejtés és a hallás utáni értés nagyon nehéz, kb. minden más könnyû benne.

Miért mondják silány minõségûnek a Francia autókat? Nekem nagyon tetszenek a peugeot-ok de mért mondják hogy ne vegyek?

15-18 éves autókról beszélek

Legjobb válasz: Az, hogy neked tetszik mert szerinted szép nem zárja ki a silány minõséget.

Az, hogy neked tetszik mert szerinted szép nem zárja ki a silány minõséget.
# 8 Mi neked a normális autó? Ültél már francia kocsiban hosszú távon, vagy csak beszélsz a nagyvilágba?
tényelg volt cserélve mert van egy papírja mit cserélt... De nem az a lényeg minden márkának megvan a pici gyengepontja, nincs tökéletes autó, még ma se... amúgy van amiben elõbbre volt a korabeli német kocsiknál is..
Mert a sok idióta 30 éves sztereotípiáknak él. Mielõtt valaki lecsigazabálózik, közlöm német autóm van, de legyünk már objektívek, ne azt higyjük el amit a szomszéd Pista bá hallott 92 nyarán a szomszéd unokatestvérének papjának az állatorvosától aki olvasta egyszer egy újságban hogy bizony.
# 6 Mert már valószínûleg az elõzõ tulaj 2x felújította a hátsó hidat benne :) Abszolut típushiba, 100e km-enként kb. kötelezõ sajnos minden 206-osban. utolsó: Ha szerinted egy peugeot (akár a 607) jó utazó autó meg kényelmesek az ülései és finom, lágy a futómûve akkor te még nem ültél normális autóban...
Az elektronika tényleg az egyik tipikus hibalehetõség a francia kocsiknál, ami gyakrabban jöhet elõ, mint más kocsiknál. Persze nem minden kocsinál jön elõ. Említették a futómûvet. A francia kocsik alatt általában puha, lágyabb hangolású futómû kerül, a franciák szeretik a lágy dolgokat. Ennek megfelelõen nagyon jók az ülések is, nagyon jó utazókocsik. Nem beszélve a Citroen-ek légrugós szerkezeteirõl, hihetetlen kényelmet biztosít az úton. A váltók is puhák, könnyen járnak, általában jó nagy úton, így kicsit lötyögõsebb, pontatlanabb az egész. De van, aki direkt ezt szereti. Én nem mondanám egy kocsira sem, hogy silány minõségû. Bármelyik 15-18 éves kocsinál elõjöhetnek hibák. Nem kivétel ez alól a német, japán, olasz, francia, koreai kocsi sem.
13 éves 206osom van, semmi gondja nem volt 2 éve alatt mióta nálam van
Ismerõs 2003-as C3asa a garázsban szenvedett egy tengelytörést. Nem volt közvetlen elõzménye a dolognak egyszer csak hopp eltört álló helyzetben. Az elektronika a másik gyenge pont, hasonlóan rossz, mint a régebbi olasz autóké.
Az egy dolog hogy tetszik... Az meg egy másik dolog hogy szar.
a gagyi váltó anyagok és összeszerelés, de azért egy megán rst bevállalnák
2 dolog van amit sajnos a legtöbb francia autót érint. Fos elektronika, és legtöbbször szar felfüggesztés. De ez nem mindegyiknél. Peugeot, renault, citroen ezek az autók nem fognak úgy elrozsdásodni, hogy legalább 1 villamossági szakértõ ne szerelje meg az elektronikáját.
Van egy francia autónk (egy 206 HDI). Szalonból. Zsír újonnan. Jelenleg 197e km van benne. Életem legnagyobb hibája volt megvenni. Összesen 2 elõnyét tudnám felsorolni: 1., Jó a motorja (bár ez 200e km után talán nem egy olyan nagy szó) 2., Keveset fogyaszt

Nagyon tetszik a spanyol nyelv, szeretném elkezdeni megtanulni. Mennyire nehéz egy angolhoz, némethez vagy franciához viszonyítva?

Legjobb válasz: könnyebb a németnél és a franciánál, az angolnál a kiejtése könnyebb, a nyelvtana nehezebb. Kb egy szint az angollal, de könnyen tanulható

könnyebb a németnél és a franciánál, az angolnál a kiejtése könnyebb, a nyelvtana nehezebb. Kb egy szint az angollal, de könnyen tanulható
spanyolul tanulok, nem is nehéz. németnél biztos könnyebb
A kérdező hozzászólása: Köszi! És az olasztól mennyiben különbözik?
ezek a kutyák így hörögnek. Anatómiailag ilyenek, a rövid orruk miatt!
Mert ezt a szerencsétlen fajtát már úgy elnyomorították a kitenyésztés során, hogy örül ha levegõhöz jut. Lehet lepontozni, de ez tény. Az FCI is az anatómiailag túlságosan rossz irányba elvitt felépítésû kutyák közé sorolja.
elsõ vagyok! teljesen egyet értek a második válaszolóval. Szerencsétlen kutyák örülnek ha élnek. Mert mi vagyunk ilyen f.szok, hogy divatkutyákat csinálunk, gondolok itt pl a fülvágatásra és egyebekre is!:S 22/L
22:23: én bizony "felpontoztalak", mert valóban a tenyésztõi felelõtlenség, hogy ilyen alkatú kutyákat tenyésztenek, hogy a lélegzetvétel is kínszenvedés neki. Csak mert "olyan cuki" a nyomott pofi. Aztán a kutya szenvedjen miatta egy életen át... :-/ Aki kitalálta, annak kellene a "pofiját" felnyomni a falra. :-(
A miénk is ilyen, pedig még fél éves
A kérdező hozzászólása: igen, végülis igazatok van! de már most imádom...csak megijedtem h nehogy baj legyen4 de am egyetértek én is a másodikkal...de sajnos ez a szerencsétlen nem tehet rola
Azért ha egy orvos felé jártok, kérdezz erre rá, mert õk hajlamosak a légcsõszûkületre is, amit viszont mûteni kell.
A kérdező hozzászólása: szia! igen erre én is gondoltam :S ugyis jövöhéten jön a cicánkhoz ugyhogy õt is megnézetem!
A kérdező hozzászólása: igen! én is egyetértek vele! igaz annyira nem vészes de sajnálom szerencsétlen kutyát! remélem azért rendesen kap levegõt! és remélem nincs "komolyabb baja"


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!