Találatok a következő kifejezésre: Nagyon nehéz a (2087 db)

Nagyon nehéz a pénzügyi-számviteli? Hogyan tovább?

Matematika fakultációs vagyok,meg informatika. Informatikával nem szeretnék kezdeni semmit,túl telített:S az csak 5. érettségi tárgynak van. Jöv?re érettségizem de nemtudom milyen szakra menjek,eredetileg matektanár akartam lenni de ezt elvetettem. Pénzügyi-számviteli szak nagyon nehéz? Jó lenne nekem így? És ha ezt elvégzem,mihez kezdjek utána?:S Legyek könyvel? pl?:/

Legjobb válasz: hát ez nagyon változó, nagy általánosságban igen nehéz ez a szak szerintem. legyél könyvelõ azokra nagy kereslet van. de ha van hozzá érzéked akkor jó. matekot nem kell annyira tudni hozzá, sok a magolós rész is(mit, hova kell könyvelni). persze ezek ne kedvtelenítsenek el, ha van kitartásod sikerülni fog. én drukkolok neked

hát ez nagyon változó, nagy általánosságban igen nehéz ez a szak szerintem. legyél könyvelõ azokra nagy kereslet van. de ha van hozzá érzéked akkor jó. matekot nem kell annyira tudni hozzá, sok a magolós rész is(mit, hova kell könyvelni). persze ezek ne kedvtelenítsenek el, ha van kitartásod sikerülni fog. én drukkolok neked
A kérdező hozzászólása: Háát remélem menni fog, azt hiszem ezt választom:) Igazából más szak nemigazán jut eszembe ahova még tudnék.. Köszönöm szépen:)
Szia! Nehéz-e? Ez abszolút relatív. Én tudom magamról, hogy biztosan nem tudnám elvégezni, mert abszolút nem érdekel, és távol áll tõlem. Fekszik neked a matek? Mármint szereted? El tudsz veszni a számok világában? Nem zavar a monotonitás? Mindenkinek más való. Sokan mondják, hogy pl. a magyar büfé szak, bárki elvégezné, na én megnézném szívesen, hányan mennének át pl. irodalomelméletbõl, vagy állítólag könnyû a nyelvszak, azoknak ajánlom pl. az angol fonológiát, sok sikert hozzá. :) Volt olyan ismerõsöm, aki az anatómiát vágta, de töribõl épp hogy átment gimiben. :) Nézegess a neten, rákereshetsz tanegységlistákra, meg arra is, hogy 1-1 kurzus mit takar. Megnézheted, hogy tetszik-e.(Érdemes az óra követelményeit, az elsajátítandó ismereteket is megnézni.)

Mérnök informatikus szakon nagyon nehéz a matek?

Hali, Az Óbudai Egyetemre szeretnék menni Mérnök informatikus szakra, de matekból nem vagy valami jó középsuliban 3as 4es vagyok és hallottam, hogy nagyon nehéz ezen a szakon a matek... megéri így odamennem? (nem akarok kibukni rögtön az elején, mert akkor inkább másik szakra mennék) Normális válaszokat, Köszönöm!

Legjobb válasz: Hármas négyes matekkal nagyon nehéz bármilyen típusú informatikus szak matekja.

Hármas négyes matekkal nagyon nehéz bármilyen típusú informatikus szak matekja.
Mondjuk ki magyarul: neked már a középiskolában is nehéz a matek. Nem valószínû, hogy bármilyen mérnöki jellegû szakon könnyebbnek találd.
A kérdező hozzászólása: Azt kihagytam, hogy 0 tanulás mellett vagyok ilyen szinten matekból!! Viszont így attól félek, hogy az egyetemen már a középiskolai matekra építenek és akkor lehet, hogy nem fogom tudni behozni a lemaradásom... Szerintetek ne is próbáljam meg a mérnök info. szakot, úgy is kiesnék?.. Nagyon szeretnék ilyen irányba tovább menni!!
És ezt elõnynek gondolod? A tanulást ugyanúgy meg kell tanulni, mint a matekot. Az se fog menni magától az egyetemen, amikor középiskolás szemmel elképesztõ mennyiségû anyag zúdul majd rád. Kezdj el tanulni MOST.
A kérdező hozzászólása: nem gondolom elõnynek, csupán arra voltam kíváncsi, hogy mennyire fogom bírni az egyetemet? (ha tanulok akkor megírom 5re is a dolgozatot, de valamiért lusta vagyok és nem mindig tanulok rá)
JA, csak éppen egy napon majd arra ébredsz, hogy ez nem így van, mert már túl soká nem tanultál, és nem bírod egynapi tanulással behozni a hátrányodat. Errõl beszélek, de innentõl már a te dolgod.
A kérdező hozzászólása: az Építõmérnöki szakon (tûz és katasztrófavédelmi szakirány, SZIE) és a Had- és Biztonságtechnikai mérnök szakon(ÓE) is nehéz a matek?
Ne kérdezgess ilyeneket, mindenhol tanulni kell! Ha mérnök informatikára akarsz menni, menj oda és tegyél meg mindent hogy bent maradj. Ha hiányosságaid vannak, ki fog derülni, fogadj magántanárt és hozd be õket. Ha ezt sem akarod, akkor igazából semmit sem akarsz.
SZIE-Ybl-ön nem olyan nehéz a matek. 2 félév van, tudni kell deriválni, integrálni, meg valószínûséget számítani.

Olajmérnöki szak: Mennyire nehéz elvégezni? Nagyon nehéz a matek, kémia, fizika, stb része? És miért csak egy helyen van képzés az országban?

Legjobb válasz: Ne kérdezd már meg naponta 20x -.-" Ha ennyire érdekel, akkor kutakodj google-be és ne minket fárassz

Ne kérdezd már meg naponta 20x -.-" Ha ennyire érdekel, akkor kutakodj google-be és ne minket fárassz
Hogyne, mind ez mondják. Akkor meg olvass vissza -.-"
A kérdező hozzászólása: Én most kérdezem elõször, de nem lényeg... :DD
Egyszer én is kérdeztem hasonlót Lehet rám gondolt, barokkos túlzással. Kíváncsi lennék mi a leghangsúlyosabb, milyen fakultációra érdemes menni.


Nagyon nehéz a adóigazgatási ügyintéző szak mert én arra szeretnék menni és kicsit bizonytalan vagyok. Megéri ezt választani?

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy nehezebb, mint bármelyik másik. Ott is vannak tantárgyak, amiket meg kell tanulni, le kell vizsgázni belõlük és ennyi. Biztosan lesznek nehezebb napok, hetek, hónapok, de hidd el, akárhova is mégy, sehol sem lesz "sétagalopp". Ha ezt szeretnéd, akkor menj oda, mert amikor olyan cél lebeg valaki elõtt, amit nagyon szeretne elérni, akkor az nagyon sok erõt tud adni a nehezebb idõkben. Soha ne add fel az álmaid!

Nem hiszem, hogy nehezebb, mint bármelyik másik. Ott is vannak tantárgyak, amiket meg kell tanulni, le kell vizsgázni belõlük és ennyi. Biztosan lesznek nehezebb napok, hetek, hónapok, de hidd el, akárhova is mégy, sehol sem lesz "sétagalopp". Ha ezt szeretnéd, akkor menj oda, mert amikor olyan cél lebeg valaki elõtt, amit nagyon szeretne elérni, akkor az nagyon sok erõt tud adni a nehezebb idõkben. Soha ne add fel az álmaid!

Nagyon nehéz a kis érettségi?

Kérem olyanok írjanak akik nem régiben kis érettségiztek!

Legjobb válasz: Szia! Én 3 éve kis érettségiztem és tavaly volt a rendes nagy érettségim. Azt mondom neked, ha eléggé felkészülsz rá akkor biztos nm lesz nehéz.(bár az írásbelire nem tudsz)Amúgy én nehezebbre számítottam, akkor mindenem 4-es lett. Tehát csak felkészüléstõl függ kinek milyen nehéz. Elõre is sok sikert kívánok neked, biztos sikerül majd minden!

Szia! Én 3 éve kis érettségiztem és tavaly volt a rendes nagy érettségim. Azt mondom neked, ha eléggé felkészülsz rá akkor biztos nm lesz nehéz.(bár az írásbelire nem tudsz)Amúgy én nehezebbre számítottam, akkor mindenem 4-es lett. Tehát csak felkészüléstõl függ kinek milyen nehéz. Elõre is sok sikert kívánok neked, biztos sikerül majd minden!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hát nagyon remélem, hogy sikerül!!! Nagyon tartok tõle.
nem értem mit kell félni egy kis érettségitõl...jajj

Tényleg nagyon nehéz a francia nyelv, vagy csak a kiejtése miatt mondják ezt?

és egy olasz nyelvtudás milyen mértékben segíti a francia tanulását?

Legjobb válasz: "Tényleg nagyon nehéz a francia nyelv" Nem nehéz, olyan, mint az olasz vagy a spanyol (a legközelebbi rokonai). "csak a kiejtése miatt mondják ezt?" A kiejtés miatt mondják, mert a francia sajátos kiejtése elrejti azt a tényt, hogy amúgy mennyire közel áll ez a nyelv az olaszhoz és spanyolhoz. A francia kiejtés sem túl nehéz egyébként, 2-3 magánhangzó van, amit nehéz megtanulni, de ennyi szokatlan hang az angolban is van. A franciában a beszédértés és a kiejtés a legnehezebb. A francia beszédértés híresen nehéz. Viszont ne feledjük, hogy a "könnyû nyelv"-nek kikiáltott angolban ezek ugyanolyan nehezek. "olasz nyelvtudás milyen mértékben segíti a francia tanulását?" Erõs olasz nyelvtudással a nyelvtannak és a szókincsnek is kb. 70%-át kapod ingyen. Bár a franciát az angol (és a spanyol) felõl lehet legjobban megközelíteni, de az olasszal is nyilvánvalóak a hasonlóságok (ami nem meglepõ, ha a térképre nézünk).

"Tényleg nagyon nehéz a francia nyelv" Nem nehéz, olyan, mint az olasz vagy a spanyol (a legközelebbi rokonai). "csak a kiejtése miatt mondják ezt?" A kiejtés miatt mondják, mert a francia sajátos kiejtése elrejti azt a tényt, hogy amúgy mennyire közel áll ez a nyelv az olaszhoz és spanyolhoz. A francia kiejtés sem túl nehéz egyébként, 2-3 magánhangzó van, amit nehéz megtanulni, de ennyi szokatlan hang az angolban is van. A franciában a beszédértés és a kiejtés a legnehezebb. A francia beszédértés híresen nehéz. Viszont ne feledjük, hogy a "könnyû nyelv"-nek kikiáltott angolban ezek ugyanolyan nehezek. "olasz nyelvtudás milyen mértékben segíti a francia tanulását?" Erõs olasz nyelvtudással a nyelvtannak és a szókincsnek is kb. 70%-át kapod ingyen. Bár a franciát az angol (és a spanyol) felõl lehet legjobban megközelíteni, de az olasszal is nyilvánvalóak a hasonlóságok (ami nem meglepõ, ha a térképre nézünk).
Amennyire nekem feltûnt, a francia és az olasz nagyon hasonlóak, igazán csak kiejtésben más, így biztosan sokat hozzátesz. Nekem angol után elég bonyolultnak tûnt a francia, de megtanulható...
A kérdező hozzászólása: nagyon köszi a válaszokat:) megnyugtatott, most olasz kéttannyelvûbe járok, de mindenképpen meg szeretnék tanulni franciául (:
Én meg francia kéttannyelvûbe járok:) bár én nem olaszt hanem spanyolt szeretnék még tanulni:)
Ja és igen tényleg nehéz nyelv elõzõ voltam
Nem nehéz, ez baromság. A kiejtése is pont annyira "nehéz", mint az angolnak. Van benne 3-4 furcsa hang, és kész. Nekem spec. a beszédértés része megy a legjobban minden nyelvnek, úgyhogy errõl nem nyilatkozom, hogy mennyire nehéz. De olasz nyelvtudással kb. 2 év után középfokúzni lehet belõle. Mondjuk nekem fordítva volt, a francia tanulás 2. évében elkezdtem spanyolt tanulni, 2 év után középfokúztam spanyolból, franciából meg a 4. évben emeltszintûztem. Nem kell megijedni, a szókincs nagyon hasonló, az olasszal meg sok nyelvtan is megegyezik, úgyhogy így kifejezetten könnyû lesz. Egyébként az angolból is sok latin eredetû szó ismerõs lesz. Sok sikert!
"az angolból is sok latin eredetû szó ismerõs lesz" Mivel az angolban az evéssel, ivással és alvással kapcsolatos alapszókincs kivételével minden latin vagy francia eredetû (a francia meg ugye fõleg latin eredetû), ezért a francia nyelv nagy része olyan, mint egy kissé tudálékos angol, sok hülye ékezettel. Aki felsõfokon beszél angolul, az eleve el tud olvasni egy francia napilapot, ha tisztában van egy-két kötõszóval vagy névmással.
szerintem nem a kiejtés a kihívás, hanem jól értelmezni amit pl egy anyanyelvi beszélõ mond. nem?

Melyik jobb az angol előkészítő vagy a kéttannyelvű? Nagyon nehéz a kéttannyelvű suli?

Legjobb válasz: Kéttannyelvû! Nem nehéz, én nagyon szerettem.

Kéttannyelvû! Nem nehéz, én nagyon szerettem.
szerintem sem nehéz. nekem 11 tantárgyam van német nyelven, viszont ha rendesen tanulsz simán meg is lesz érettségiig a C1 felsõfokú nyelvvizsga..:)
én nyekes osztályba járok, idén fogok végezni, imádom, de ha újra kezdhetném, akkor kéttannyelvûbe mennék, úgyhogy csak hajrá :)
A kérdező hozzászólása: hû akkor jó. akkor asszem megyek a kéttannyelvûbe :) köszi a válaszokat :)
A kérdező hozzászólása: köszi:) okéé:D
ha ez még számít valamit akk.szerintem kéttannyelvû a jobb

Középsuliban nagyon nehéz a tesi?

Ideges vagyok, mert holnap lesz az els? tesi órám középisuliban és én nagyon béna vagyok tesib?l nem tudok megcsinálni SEMMIT. Ha valamit rosszul csinálok vagy meg se próbálom nagyon kikapok? Hogy zajlik a tesi középsuliban? :S

Legjobb válasz: tanárfüggõ, nekünk volt egyszer nagyon pszichopata tanárunk, de õ nem sima tesitanár volt, valami sportegyesületnél is dolgozott mellette, szóval.. pasitanárok közül a fiatalabbak szoktak szigorúak lenni, nõknél meg teljesen változó. annyira amúgy nem nehéz szerintem, én se voltam annyira ügyes sose, de nem volt gáz. 19L

tanárfüggõ, nekünk volt egyszer nagyon pszichopata tanárunk, de õ nem sima tesitanár volt, valami sportegyesületnél is dolgozott mellette, szóval.. pasitanárok közül a fiatalabbak szoktak szigorúak lenni, nõknél meg teljesen változó. annyira amúgy nem nehéz szerintem, én se voltam annyira ügyes sose, de nem volt gáz. 19L
A kérdező hozzászólása: Oké, majd leírom. Köszi a tanácsot! :)
nekem tiszta hawaii, nem olyan szigorúak, nem is érdekli õket különösebben, hogy mit tudsz, egyébként nem is számít, hogy most tudsz e ezt vagy azt
A kérdező hozzászólása: Na, leírom milyen volt az elsõ tesi órám: A bemelegítés 5 nagy kör futás volt, alig bírtam majdnem összeestem. :( Utána meg hülye gimnasztika volt. Röviden [email protected] volt. :(
Igazából annyira nem nehéz, de azért amit meg kell csinálni azt rendesen megkövetelik. Nálunk ezek vannak leginkább (én már 12.-es vagyok): - rengeteg futás (cooper, 60m, 200m, 800m, 2000m) - kislabdadobás - medicinlabda dobás - nordic walking - kosárlabda - foci - röplabda -(játéknál: kiütõk, kapitánylabda) ja és persze gimnasztika szekrényugrás szerencsére nekünk nem volt eddig, remélem mostmár nem is lesz :D kb. ennyi
én szinte minden tesiórától rettegtem, de tökre nem vészes, a tanár rendes (: 2 tesi tanár van, mi a férfit kaptuk, a nõ szigorú.. viszont egy csomó csaj nem tesizik hanem ül a padon és siránkoznak hogy ez fáj az fáj nem hoztam cuccot stb.. és mindig mi szívunk miattuk ._. egyébként én mindig féltem megcsinálni néhány gyakorlatot, pl a távolugrást, mert általánosban a tanár folyton lecseszett h h lehet ekkorát ugrani..rövidek a lábaim hát micsináljak :D:D szóval gimiben már 2 éve nemcsináltam meg ezt :$ de amúgy igyekszek mindent megcsinálni és a tanár is segít hogy na gyerünk csináljuk meg, próbáld meg, menni foooog!! :D:D aranyos ^^ még annyi a szerencsénk, hogy hétfõn és kedden is elsõ óra a tesi, akkor meg mindenki fáradt és nem olyan komoly az óra (: még annyit tanácsolok: hogy ne izgulj, és minden órán legyél aktív, akkor nem lesz semmi gond! (: majd írd le, hogy milyen volt az elsõ órád 17/L
haha én egész általánosban végig ötös voltam, gimiben meg hármas vok :D nálunk ha ducibb vagy (én nem vagyok), akkor lecsesz, meg alapból minden órán szid minket ezerrel... és nem is fiatal egyátalán.... és itt nincs ez a megpróbálod kettes...sõt, ami más tanárnál ötös, az itt simán egyes :D Mondjuk van a suliban egy fiatalabb tanár, õ emg tiszta rendes, ha elronom mindig mondja, hogy semmi baj legközelebb sikerülni fog... szóval tényleg változó bocsi a regényért, és, ha megijesztettelek
A kérdező hozzászólása: Én úgy tudtam, hogy középsuliban nehezebb a tesi.
Nálunk férfi tanár van és nagyon rendes. ha teltebb vagy stb nem ad csak azért 1est mert nem csinálod meg amit kell hanem megpróbálod és már az 2es. Szvsz jóval lazább minden mint ált. suliban.
az én tesitanárom konkrétan semmit nem csináltat. ráadásul én vagyok a kedvence. igaz egy kicsit pedofil, de nagyon jó fej. :D most nagyon sokáig fel voltam mentve és mondtam , hogy a következõn már tesizek, erre azt mondja, hogy "jaj de jó, hogy újra tesizel , jó lesz nézni.!!" hát gondolhatjátok mit gondoltam. de ezt leszámítva nagyon jófej. :D

Nagyon nehéz a kémia és a biológia emelt szintű érettségi?

16 éves lány vagyok és baleseti sebész szeretnék lenni. 2013-ban ( amikor érettségizem )két emelt szint? érettségi kötelez? lesz az orvosi egyetemre. Nagyon nehéz a biológia és a kémia? Általában hány százalékosra szokták megírni?

Legjobb válasz: Igen, nagyon nehéz. Ha ezekbõl szeretnél emeltszintût rakni akkor alaposan fel kell kötni az alsónemûd. Talán a biosz egyszerûbb, de nem sokkal. Viszont semmiképp ne rakdd egy vizsgaidõszakba a kettõt, lehetetlenség úgy megcsinálni. Fizika nem jó a baleseti sebészetre? Talán könnyebb ezeknél, de szerintem várj még ezzel a dologgal, menj el biosz/kémia faktra és majd meglátod mennyire érzed komolynak azt hogy te ezekbõl a tárgyakból emeltszintûzz.

Igen, nagyon nehéz. Ha ezekbõl szeretnél emeltszintût rakni akkor alaposan fel kell kötni az alsónemûd. Talán a biosz egyszerûbb, de nem sokkal. Viszont semmiképp ne rakdd egy vizsgaidõszakba a kettõt, lehetetlenség úgy megcsinálni. Fizika nem jó a baleseti sebészetre? Talán könnyebb ezeknél, de szerintem várj még ezzel a dologgal, menj el biosz/kémia faktra és majd meglátod mennyire érzed komolynak azt hogy te ezekbõl a tárgyakból emeltszintûzz.
szia :) ) én is orvosira készülök, én is biológiából meg kémiából fogok emelt szinten érettségizni :) én emelt matekon vagyok, és patológus szeretnék lenni, vagy antropológus :) )
nem, csak sima gimnáziumba járok:) egyébként nem tudom, hogy melyik orvosira szeretnék menni, eddig a SOTE volt az álmom emg az a legideálisabb mert itt lakom Pest mellett, de Pécs, Szeged és Debrecen is a kedvenc városaim közé tartozik, szóval lényegében mindegy, oda megyek, ahova fölvesznek :) azt pedig szintén nem nagyon tudom, hogy milyen orvos szeretnék lenni, de eddig megfordult már a fejemben a baleseti sebész is:D de azt mondják, hogy majd az egyetem negyedik-ötödik évében úgyis mindenki rájön, hogy milyen orvos szeretne lenni, addigra mindenfélébe "belekóstolhatsz". mert most azért annyira nem tudom még, hogy milyen irány vonz a leginkább. de az elsõ, hogy vegyenek fel, tényleg (:
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló, milyen orvos szeretnél lenni? Melyik egyetemre szeretnél menni? És még az a kérdésem lenne, hogy az az iskola ahová jársz valamilyen különleges tagozatú ( úgy értem biolgia vagy kémia ) csak mert én egy egyszerû gimnáziumba járok :)
A kérdező hozzászólása: Szia! Biztosan menni fog és sok sikert kívánok neked :)
szia! én is 2013-ban fogok érettségizni és én is az orvosira készülök:) jövõre lesz nekem is biosz és kémia fakultáció is, de eléggé félek, hogy nem fog menni.. persze most jó vagyok mindkettõbõl, de emelt szint szerint azért teljesen más.. :S:) de sok sikert neked! :)
Én kémiából emelteztem, végül is 89% lett, viszont az évfolyamon senkinek nem sikerült jobban. Az az igazság, hogy 4 év kémia tanulás után ezt nem volt nehéz összehozni, figyelni kell, tanulni egy keveset, és sokat gyakorolni. Szerintem is megcsinálható 3 év tanulás után, kérdés, hogy van-e értelme. Szerintem jobban sikerülhet +1 év után, és nem akkora teher fenntartani a tudásodat annyi ideig. Meg hát az egyetemre sem nagyon jó elfelejteni a dolgokat, tehát mindenképp jobb, ha még 12. után is friss a tudásod. De ez csak az én véleményem, végül is neked kell eldönteni, elõre akarod-e hozni 1 évvel.
A kérdező hozzászólása: Nagyon ügyes vagy :) gratulálok, és köszönöm a hasznos válaszokat!
Nem könnyû, de fel lehet rá készülni. Nem elég magolni, gondolkodni is kell. De ha van hozzá érzéked, akkor nem vészes. Nekem a biosz emeltem 95% lett, fizikából pedig közepeztem, szóval a kémiáról nincs tapasztalatom. De jó pár évfolyamtársamnak (orvosin) 90% felett sikerült, szóval az sem lehetetlen.
A kémiára célszerûbb lenne rágyúrni, és letenni tizenegyedik májusában, vagy legkésõbb õsszel. Azért a kémiát mondom, mert elvben sok újat nem tanultok már, de a számításokat nagyon kell gyakorolni (arra ott van akár a nyár), a plusz elmélet arányaiban nem annyira sok. Bioszból pedig még van rendesen tananyag 11-12.-ben is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat. A fizika is jó lenne, de engem a kémia jobban érdekel. Már volt fakultáció választás, szóval jövõre már biztos, hogy erre a kettõre fogok járni. Remélem azért ha sokat tanulok sikerülni fog :)
Az antropológus nem orvos. Matek pedig nem kell orvosira:D HH matek faktra jársz?

Történelemből nagyon nehéz a középszintű érettségi?

A napokban kezdtem hozzá a tanulásnak, szerintetek fellehet készülni májusig?

Legjobb válasz: Ha életedben nem hallottál még arról, mit történt az elmúlt pár ezer évben, elég nehéz lehet.

Ha életedben nem hallottál még arról, mit történt az elmúlt pár ezer évben, elég nehéz lehet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!