Találatok a következő kifejezésre: Nagyon nagy követtem el, ha (7 db)

Nagyon nagy hibát követtem el, ha alkoholt ittam és lehet, hogy terhes vagyok?

Ma nem kellene, hogy megjöjjön, de semmi menstruációra utaló tünetem nincs. Tegnap viszont ünnepelni voltunk, ahol alkoholt is fogyasztottam. Ha mégsem jön meg és babás vagyok, árthat a babának?

Legjobb válasz: Nem ez biztosan nem arthat. Gondolom nem iszol rendszeresen, ha iszol gondolom akkoris mertekkel. Ha a kilenc honapot valki masszivan vegigissza, na az art a babanak. Egyebken nekem mikor terhes voltam azt mondta a doki, hogy egy dl vörösbort, minden vacsorahoz erdemes elfogyasztanom, mert verkepzö. Ne aggodj, nem lehet semmi gond!

Nem ez biztosan nem arthat. Gondolom nem iszol rendszeresen, ha iszol gondolom akkoris mertekkel. Ha a kilenc honapot valki masszivan vegigissza, na az art a babanak. Egyebken nekem mikor terhes voltam azt mondta a doki, hogy egy dl vörösbort, minden vacsorahoz erdemes elfogyasztanom, mert verkepzö. Ne aggodj, nem lehet semmi gond!
Szerintem sem árthat, van aki meg végigdohányozza a 9 hónapot és egészséges babája lesz. És arról ne beszéljünk amikor úgy esnek teherbe a fiatalok, hogy egy buliban jól leisszák magukat...és míg nem tudják hogy terhesek, addig is bulizgatnak és a babának nincs baja. Amúgy én is hasonló cipõben járok, én is ittam 1-2 pohárkával a barátnõm esküvõjén, és az sem biztos hogy terhes vagy, bár én szorítok! :)
Ilyenkor még nincs a szervezeted olyan szoros kapcsolatban a magzattal, mint késöbb. Még nincs méhlepény, nem onnan táplálkozik. Jól ki van ez találva! Én is már babás voltam, amikor egymás után 2 hétvégét végigbuliztam, cigiztem. Amikor megtudtam, persze, leraktam a cigit és egy kortyot sem ittam. Most 29 hetes vagyok és minden o.k.! Nyugi! Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Kicsit nyugodtabb vagyok, és az igazság az, hogy 8 hónapja, mióta próbálkozunk nagyon odafigyelek mindenre és lehet, hogy pont a mostani "bakim" alkalmával jön össze. De persze még nem biztos ... Még van pár napom ...
2. válaszoló vagyok! nyugi! Remélem hogy nem jön meg és babásak vagyunk! Szorítok neked! Majd írj hogy mi van!!!
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem )))o:

Nagy bűnt követtem el, ha fehérjenapon köretként francia saláta alapot (borsó, répa, burgonya) ettem főzve?

Legjobb válasz: Szerintem nem. Én is csináltam, ennél hatalmasabb "bûnöket" követtem el, mégis fogytam. :)

Szerintem nem. Én is csináltam, ennél hatalmasabb "bûnöket" követtem el, mégis fogytam. :)
Ha fõzve etted az baj.Nyersen a zöldségek semlegesnek számítanak, de fõzve, párolva(stb.), tehát nem nyersen baj.De ha még a fogyókúrád elején vagy nem olyan nagy gond :P

Nagy bűnt követtem el, ha a barátom magánügyébe beleavatkoztam?

A volt barátn?je(már6-7 éve volt)felvette vele a kapcsolatot és kb. félévente találkoznak (de pár havonta ír neki).Engem ez zavar nagyon, mert engem is hívtak hogy találkozzak vele, de nem szeretnék, mert csak a pozitívumokat látnám a csajban...Most írt neki e-mailt a lány, hogy találkozzanak egy sörre, vagy forraltborra.Engem ez úgy felidegesített, ne forraltborozzanak...Kitöröltem az e-mailt...Ez nagyon nagy hiba volt?

Legjobb válasz: nem. én is kitöröltem volna. de szeritnem ugy is irni fog majd ujat, igy azt javaslom küzd le a félelmedet és taláálkozz a csajjal, szeritnem inkább megkönnyebülés lesz és lehet hogy ráfogsz jönni hogy õk csak tényleg barátok és azok is maradnak.

nem. én is kitöröltem volna. de szeritnem ugy is irni fog majd ujat, igy azt javaslom küzd le a félelmedet és taláálkozz a csajjal, szeritnem inkább megkönnyebülés lesz és lehet hogy ráfogsz jönni hogy õk csak tényleg barátok és azok is maradnak.
én se töröltem volna ki hanem én is dumáltam volna a pasival. vagy megvártam volna hogy a barátom mit válaszol és azt is elolvasom:D mert ha azt írta volna hogy bocs gyerek de foglalt vagyok akkor mit cirkuszoljak fölöslegesen.
Igen. Ugyanis nem lehet letagadni, megsemmisíteni az életnek azokat a részit amik nem tetszenek nekünk. Sajnos. :D Én megõrülnék egy ilyen levéltõl az tuti, de nem törölném ki. Elmondanám a páromnak, hogy zavar, hogy az exével találkozgat és legyen szíves ezt vegye figyelembe. Õszintén beszélgetnék a párommal a dologról. (volt ilyen tudom mirõl beszélek) Ha nem képes elfogadni, hogy nekem van ez a gyengeségem és fontosabb neki a korábbi kapcsolat fenntartása mint az, hogy én boldog legyek, akkor nem maradnék vele. KOMMUNIKÁCIÓ! Nekem úgy tûnik azért nálatok ez egy járható út... ne hagyj fel vele! :) :) :)
Én nem értem, miért kellene választani, hogy vagy az ex, vagy én? (valamelyik válaszolóra reagálva) Lehet, hogy ez nagyon rendhagyó, sõt, talán én magam sem képzeltem volna korábban, hogy ez nekem nem fog gondot okozni... az én párom a legtöbb volt kapcsolatával tartja a kapcsolatot a mai napig. És azt hiszem, ebben a kérdésben is mûködik az az elv, hogy minél inkább "tiltod", vagy tiltakozol, annál inkább fogja akarni. Ha választás elé állítod, és nem melletted dönt, azzal nem feltétlenül azt bizonyítja, hogy nem szeret (eléggé), hanem, hogy nem szeretné, hogy irányítsd. Hogy nem tetszik neki, hogy nem bízol benne. Plusz: egy ex nem feltétlenül azért bukkan fel, mert mint pasitól akar tõle megint valamit. Konkrétan én a párom exei közül többel is jóban vagyok, nem eggyel nélküle is tartom a kapcsolatot, találkozgatunk. Õk azt vallják, hogy habár anno kapcsolatként nem mûködtek, de ez egy dolog, attól még emberileg sokra tartják egymást, miért ne lehetnének "haverok"? És ez szerintem teljesen rendben is van... De szerintem is találkoznod kéne vele, ha eddig még ez nem történt meg, bár lehetséges, mivel elég régi a kérdés... Én magamról tudom, hogy azokra a lányokra, akiket személyesen is ismerek, és õk is engem, és elismernek, tudomásul vették, hogy mi együtt vagyunk, szeretjük egymást, netán meg is kedvelnek.... rájuk sosem voltam féltékeny. Volt egy-két necces pillanatom nekem is... :) Mikor én is féltékeny vagy bizonytalan voltam kicsit. De csak olyan esetekben, amikor nem tudtam, kivel állok szemben, kicsoda, milyen a másik fél, mit akar, mit tud, mit gondol rólam, stb. Ezekben az esetekben ÉN MAGAM vetettem fel, hogy csináljunk az illetõvel közös programot, mert szeretném megismerni... Mert én érdeklõdöm a páromnak fontos emberek iránt :D Azt meg ugye szeretik :)
Találkozz az exxel. Csak határozottan. Az én páromnak a szomszédja volt a barátnõje. Mikor összejöttünk, folyamatosan átjárt, "pofavizitre". Persze olyan kedves voltam vele, amilyen csak lehet, és egy rossz szót nem szóltam róla a páromnak. Ettõl úgy zavarba jött, hogy szinte egyik napról a másikra leszokott rólunk.
mi volt az a rettenet, amit fõzött? :) ))
Mondd meg neki, hogy ne haragudjon, de ezt az ételt így sajnos nemigen szereted, de fõzhetne máskor helyette ezt/azt, mert azt sokkal finomabban készíti. Én sajnos nagyon nem bírom anyukám rakott krumpliját és sokáig azt hittem, hogy egyáltalán nem szeretem, de a menzás és a vendégségben evett rakott krumpli isteni volt. Félve, de õszintén vallottam be neki ezt, azóta nem is csinál, bár néha elfelejti, hogy mik azok az ételek, amiket nem szívesen lapátolok be. Nem követtél el hibát, mindenkinek vannak olyan ételei, amiket bizonyos módon elkészítve nem szeret.
Én imádom, mi spagettivel esszük.Gomba és bacon megbolondítja.
Nem baj ha nem szóltad le csúnyán. Nálunk minden másnap ez van. Ha mondja, hogy új receptet kapott már elõre szólunk, hogy nem vagyunk éhesek :D
Nem követtél el hibát. Anyukád követ el hibát, ha ezért haragszik. De az anyukák egy jó része finoman szólva is túlérzékeny ezen a téren.
Anyukád megérthetné, hogy nem ízlett.Õ sem enné meg, ami neki nem ízlik.
A kérdező hozzászólása: Eskü én is azt mondtam h lehet romlott a tejszín :D
legközelebb mondd azt, hogy vmi baj van a tejszínnel, lehet, hogy romlott, és inkább nem ennéd meg :) amúgy tényleg gyakorolhatnád a hivatásodat!
A kérdező hozzászólása: úgy besértõdött h azt mondta máskor én fõzök. :) ami nem is baj mert szakácstanuló vagyok ;)
A kérdező hozzászólása: Fokhagymás tejszínes csirkemell csíkok csavart tésztával :) Az egyik kedvenc kajám de ez valami...
Nem baj. Remélem azért finoman jelezted, mert lehet nem azon sértõdött meg, hogy nem ízlik. Ha meg finoman jelezted, mint nõ és szakács, tudom, hogy rosszul tud esni, ha valami nem ízlik másnak. :) )

Nagyon fontos! Hülyeséget követtem el ugye? Lehetne valamit tenni ha arra kerülne a sor?

Nagyon fontos! Nagy hülyeséget csináltam 3 napja, vettem egy féléves kondibérletet, (Familia fitness) nem tudom, hogy valakinek ismer?s e, viszont a hülyeség az volt hogy, mikor megkérdeztem hogy lefénymásolhatom e, mert félév sok id? azért, és simán elveszthetem a bérletemet, mondták, hogy inkább ne fénymásoljam, (aminek az okára nem jöttem rá. ) nem gáz mert bevagyok már írva a rendszerbe. De attól függetlenül ha annyira parázok hogy elvesztem akkor náluk hagyhatom és akkor tuti nem tünik el, mondtam ok ha bevagyok írva akkor úgysem para, de azért náluk hagytam. Utólag belegondolva elég nagy hülyeség volt, mert simán visszaélhetnek vele. Jó, hogy nem egy ilyen lehúzós hely, hanem viszonylag igényes és normális, csakhát sosem lehet tudni. Volt 1 tanum is aki ott volt, de igazából nem érnék vele sokat, ha esetleg letagadnák hogy vettem valaha ott fél éves bérletet. Ilyenkor az ég világon semmit sem tudnék csinálni? SEMMIT?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem ne parázz annyira mert nekik sem jó ha kivered a balhét, rossz hírüket kelted (mármint ha letagadják) esetleg rájuk hívod a rendõrséget. Legközelebb azért ne add vissza, ha veszel vhol vmit...:)

Szia! Szerintem ne parázz annyira mert nekik sem jó ha kivered a balhét, rossz hírüket kelted (mármint ha letagadják) esetleg rájuk hívod a rendõrséget. Legközelebb azért ne add vissza, ha veszel vhol vmit...:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!Hát igen erre rájöttem most, felesleges parától óvnám meg magam:) Csak nekem bizalmasnak tüntek ott az emberek, meg hát alá is kellett irnom ott 1 papírt...Szóval ha csakúgy elégetik vagy vmi akkor az elvileg okirathamisításnak minõsül, meglopással társulva:D
neked most mi is a bajod? nem egyedi eset h a bérleted ott marad náluk a konditeremben. máshol is van ilyen. az ugyis csak egy jelképes papír...
A kérdező hozzászólása: Az, hogy konkrétan bogarat ültetett a fülembe 1-2 ismerõs, hogy simán visszaélhetnek vele és mondjuk törölhetnek a adatbázisról, mintha nem is vettem volna meg a fél éves bérletet...
Miért tennének ilyet? 1. -nekik az jó, hogy te vettél bérletet, potenciális vásárló vagy, a mai világban megbecsülik az ilyet 2. -ha átb*sznak, akkor saját magukat járatják le, te elmondod a rokonaidnak, és elesnek egy csomó lehetséges vevõtõl Már bocs, de átverésnél õk csak rosszul járnak, inkább megtartanak, mint további vevõ. Hülyeség ilyenen aggódni...
Ja, rohadtul nem érné meg nekik "lenyúlni" a pénzed, mert akkor akár több potenciális kuncsafttól is eleshetnek. Kicsit túl parázod a dolgokat, nem?!
kedves ismerõseidnek akik bogarat ültettek a füledbe, üzenem h ne okoskodjanak, ne szóljanak bele abba amihez full nem értenek... birom ezeket a nagyszájú majmokat akik azt hiszik mindent mindenkinél jobban tudnak és a másokat el akarják bizonytalanitani, meg bogarat ültetnek a fülébe... szal ne félj teljesen bevált dolog h a konditeremben náluk van a bérleted.

Kéééérdés? Fizikai kémia segítség kellene (gázelegyek). Sajnos sikerült hiányoznom, ezzel végzetes hibát követtem el. és nem értem. Nem kell kiszámolni, már az is nagy segítség ha elmondjátok hogy kellene.

szóval: 1,egy gázelegy 30,00térfogat %szén dioxidot,és egy ismeretlen gázt tartalmaz.Az elegynek oxigén gázra vett relatív sűrűsége 0,7844.Mennyi a gáz moláris tömege? 2,Kén trioxid és oxigén elegyének átlagos moláris tömege 36,8g/mol ,hőmérséklete 22°C nyomása 120kPa a,milyen az elegy térfogat%-os összetétele. b,Mennyi az elegyben az oxigén térfogat%-os aránya? c,mekkora a gázelegy sűrűsége kg/cm^3? d,mennyi a komponensek parciális nyomása?

Legjobb válasz: M(CO₂) = 44 g/mol p*V = m/M*R*T, ebbõl: m/V = ρ = M*p/(R*T), ha p és T konstant, akkor: ρ₁/ρ₂ = M₁/M₂ Ha M₂ = 32 g/mol (M(O₂)) és ρ₁/ρ₂ = 0,7844, akkor: M₁ = ρ₁/ρ₂*M₂ = 0,7844*32 = 25,101 g/mol a gázelegy relatív móltömege Érvényes: 25,101 = 44*0,3 + x*(1-0,3), ebbõl: x = (25,101-44*0,3)/0,7 = 11,901/0,7 = 17,0014 g/mol Ez a gáz az NH₃. M(NH₃) = 17,03056 g/mol

M(CO₂) = 44 g/mol p*V = m/M*R*T, ebbõl: m/V = ρ = M*p/(R*T), ha p és T konstant, akkor: ρ₁/ρ₂ = M₁/M₂ Ha M₂ = 32 g/mol (M(O₂)) és ρ₁/ρ₂ = 0, 7844, akkor: M₁ = ρ₁/ρ₂*M₂ = 0, 7844*32 = 25, 101 g/mol a gázelegy relatív móltömege Érvényes: 25, 101 = 44*0, 3 + x*(1-0, 3), ebbõl: x = (25, 101-44*0, 3)/0, 7 = 11, 901/0, 7 = 17, 0014 g/mol Ez a gáz az NH₃. M(NH₃) = 17, 03056 g/mol
M(SO₃)*x + M(O₂)*(1-x) = 36, 8 %SO₃ = 100*x %O₂ = 100*(1-x) m/V = ρ = M*p/(R*T), M = 36, 8 g/mol, T = 273, 15 + 22 = 295, 15 °K, p = 120 kPa = 120000 Pa p(SO₃) = p*%SO₃ p(O₂) = p*%O₂

Te mit csinálnál, ha egy hozzád közel álló személy valami nagyon aljas dologgal vádolna meg, úgy hogy el sem követted?

Legjobb válasz: Hát elõször is odaállnék elé a többiek jelenlétében és kérem, hogy bizonyítsa be. Ha nem tudja, úgy leordítanám a fejét, és kirúgnám, hogy lába se érné a földet.

Hát elõször is odaállnék elé a többiek jelenlétében és kérem, hogy bizonyítsa be. Ha nem tudja, úgy leordítanám a fejét, és kirúgnám, hogy lába se érné a földet.
nevelõapám vádolt azzal, h pénzt veszek le a számlájáról, hát azóta utálom ezt az embert
Kiállnék az igazamért!!!
szerencsére a magyar jogban fennáll az ártatlanság vélelme, ha jól emlékszem valaki akkor tekinthetõ bûnösnek, ha ez bebizonyosodik. ha ártatlan vagy, nem kell bizonyítanod, aki vádol, annak kell bizonyítania, hogy te bûnös vagy (nem vagyok jogász, ezért csak ennyire emlékszem a fõiskoláról)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!