Találatok a következő kifejezésre: Nagyon nagy hogy a 2 hós (15 db)

Nem, semmi baja sem lesz! Ne aggódj!
én is mindig elfelejtettem.hébe-hóba adtam.most 2 éves még félig van az üveg és már rég nem adom neki.semmi baja, makk egészséges!ne aggódj!
Szia! Hát azért ez a babától függ, hogy mekkora a kutacsa. Általában 1 éves korig felírják, kivéve, ha kisebb az átlagosnál, vagy túl gyorsan nõ be.Ha viszont nagyobb, akkor nagyobb adagban kell szedetni a picivel. Ha néha elfelejted, biztosan nem lesz baj, de ha az orvosotok úgy látja jónak, hogy szükséges akkor azért add neki. Boldog babázást.
Nem lesz gond ne aggódj, de szerintem egyszerübb hetente mondjuk 2szer adni pár cseppen, én is úgy csinálom és semmi baja. Nálunk kedd-péntek a gyógyszerosztás nap. Így egyik nap adsz 3 cseppet, másik nap meg 4-et.
Túladagolni tilos, mert az angyobb baj, mintha nem adod, szerintem ne adj egyszerre több cseppet! Egyébként most már sok a napsütés, annak hatására is termelõdik valamennyi, így semmi gond nem lesz, ha elfelejted néha :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a kedves válaszaitokat!Már kezdtem nagyon aggódni, hogy bajt csinálok az én picirimnek!!

Nagy baj, hogy a 2 hós babám átaludta az éjszakát?

No, mi nagyon élveztük, de félek, hogy neki nem tesz jót. Aludt kb. 23-tól 7.30-ig. Mit gondoltok? Edig ilyen nem volt még soha. S?t, alig tudtuk lefektetni, csak órák ringatása után, most meg egyik pillanatról a másikra ilyen sokat aludt:/ Azért nagyon dicsérgettük..mert ügyes volt, de nem tudom, hogy jó-e a szervezetének..

Legjobb válasz: Nekünk is átaludta két hósan bár egy kórházi vizsgálat volt aznap és kiesett egy alvása. Úgy voltam vele hogy egyfelõl meglepõdtem hogy nem kelt fel a szokott idõben de bementem hozzá éjjel megnéztem nem lázas szuszog jól van úgyhogy hagytam aludni. Ha éhes lett volna felébredt volna. Nem baj sõt fogzáskor még emlegetni is fogjátok ezt az éjszakát.

Nekünk is átaludta két hósan bár egy kórházi vizsgálat volt aznap és kiesett egy alvása. Úgy voltam vele hogy egyfelõl meglepõdtem hogy nem kelt fel a szokott idõben de bementem hozzá éjjel megnéztem nem lázas szuszog jól van úgyhogy hagytam aludni. Ha éhes lett volna felébredt volna. Nem baj sõt fogzáskor még emlegetni is fogjátok ezt az éjszakát.
Lányom is 2 hósan aludta át elõször az éjszakát, aztán ez így is maradt. Fogzással sem volt problémánk. Na de 10 hós fiam most éjszakáztat:) Majd elmúlik, túléljük.
Persze, hogy jó. Fel ne keltsd, ha alszik. Ha éhes lett volna, úgyis felébred. Örüljetek, hogy átalussza az éjszakát. Semmi baja nem lesz, nyugi.
a fiam is ennyi idõs kota óta aludta át. semmi baja nem lesz:D pihen és nem éhes. ennyi.:)
Az én lányom holnap lesz 6 hetes. Este olyan 11körül szokott elaludni. 2 hete 6 körül ébred, ma 1/4 nyolckor kelt. Nem ébresztem, fölösleges, ha éhes, úgyis ébred. Szerintem örülj, hogy alszik, mi is így vagyunk vele :) Nagylányom 6 hetes kora óta aludta át az éjszakát 6 hónapos koráig. Akkor kezdõdött a fogzás. 4 éves csajszi, 2 éves kissrác, 6 hetes kiscsaj anyukájuk
szerencsés.....:) kislányomnak is volt az elején egy ilyen idõszaka, eleinte ébreszgettem, aztán hagytam aludni, és egyszercsak 3-szor kelt szopira, azóta már csak 1-szer (7 hós). nyugodtan hagyd aludni, ha éhes felébred majd:)
de jó neked!fel ne ébreszd!
semmi gond-nálunk 1 hós korától átaludta/10-tõl 5-ig/ Pihenjetek!!!
Addig örülj míg átalussza az éjszakát. Kislányom is 7 hetes korától 4, 5 hós koráig este 9- reggel 7-fél 8-ig aludt, most hét hónapos és van h 1x kel de az éjszaka 5x ébredt( most jönnek a fogai). Aludj sokat amíg lehet.
Semmi gond, örülj neki. Az én lányom 6-7 hetes korától aludta át az éjszakát:)
az én kislányom másfé hós kora óta átalussza az éjszakát.olyan 10-11 körül alszik el, és reggel 8-fél 9 körül kel.nincs ezzel semmi baj.

Nagyon sírós pár napja a 2 hós babám. Mitől lehet? Van olyan, hogy egyik percben nevet a másikban meg elsírja magát.

Legjobb válasz: Gondolom megviselik Õt is ezek a frontok. A legtöbb baba érzékeny rájuk.

Gondolom megviselik Õt is ezek a frontok. A legtöbb baba érzékeny rájuk.
A babák ilyenek :) Egyik pillanatban még kacagnak, másikban meg sírnak, aztán újra vigyorognak:) Persze, a frontok is jönnek-mennek, egyik nap 32, másik nap meg 22 fok van, még mi is nehezen alkalmazkodunk, nem hogy a picik .
Egy másik tipp is van az elöttem szólón túl. Én kislányom mintta baba 8 hetes, eszik alszi kis tündér, majd tej serkentés miatt ittam 2 csésze laktoherb teát, és az eddíg nem hasfájós babám hasa fájt, és csak ordított. Olvastam is és konzultáltam a védõnõvel, és mondták hogy míg a hasfájós babáknál segít az édeskömény tea, addíg a nem hasfájósakat azzá teheti. Mivel a laktoherb tejserkentõ tea egyik alapanyaga is az édeskömény a tejjel átjutva kiváltotta a hasfájást, másnaptól nem ittam, és újra nyugodt kiegyensúlyozott. (azóta a görögszénamagot csinálom meg teának és semmi gondja tõle) Csak azért írtam hátha nálatok is a tea okozza a gondot:-)
Lehet hasfájós, és azért sír!
22.29-es! A szoptatós teától az én babámnak is fájt a hasa pár napig!! Aztán gyanús lett és abbahagytam, azóta kevesebbet sír esténként. Inkább alkoholmentes sört iszom...
A kérdező hozzászólása: a teás dolog elgodolkodtató már nem szpoizik deviszont amikor hasfájós lett elkezdtemneki a mecsek teát használni, és ugyebár abban is édeskömény van a hsafájásra.aztán elmúlt a hasfájása, de a teát ne hagytam neki abba.tegnap elõtt lett is neki olyan hasgörcse h orvoshoz kellett vigyem.doki mondta h hagyjam abba ateát, nkább kamilla teát adjak neki.azóta nem volt hasgörcse.de nyûgösnek ugyanolyan nyûgös.szerintem is a front.doki mondta is h mostanában nagyon sok kisbabanyûgös.köszönöm a válaszokat.


Unokatesóm kislánya 3éves de õ még mindig ugy alszik el ha szopizza az ujját.
Én is nagy ujjszopó voltam és már 6 is elmúltam, de még mindig szoptam az ujjam, igaz, hogy csak este, aztán magamtól elhagytam, de az osztálytársam, már negyedikesek, voltunk alsóban és még órán is szopta, nagyon cikizték ezért az osztálytársak, de ne aggódj ez rég volt, most már vannak módszerek erre, de még 9hós babádat nem olyan fontos hogy leszoktasd.
hát ez engem is érdekel, mert a lányom 21 hónapos és szopizza az ujját. Igaz csak ha fáradt vagy szomorú, de nem szeretném ha sokáig csinálná
A kérdező hozzászólása: 2-es köszönöm a választ, de a kérdésemben szó sem volt arról, hogy 9 hósomat most akarom leszoktatni, csupán arról, hogy a késõbbiekben mire számíthatok.
A kérdező hozzászólása: 4-es! Köszönöm! Segítettél a válaszoddal, mert tapasztalatokra voltam kíváncsi. Nem most akarom leszoktatni.
4es vagyok. Persze, gondoltam, hogy nem most akarod leszoktatni.. :) Szerintem ilyenkor nem is lehet (vagy nem jöttem rá) Idõvel szerintem úgyis meg lehet vele beszélni, nekünk ebben szerencsénk volt. Igaz toporzékolt utána kb 20 másodpercig, de mára eszébe sem jut nappalra a szájába venni az ujját. Remélem majd amikor aktuális lesz nálatok is simán megy majd! :)
az én lányom kb 6éves koráig szopta az ujját.. én mindent kitaláltam, hogy leszoktassam, de semmi se használt. volt, hogy begyulladt seb volt már az ujján... ecsetelni kellett és bekötni. körbetekertem leukoplasttal de leszedte és szopta az ujját továbbra is.. ehhez kellett neki a kis alvós párnája is. ha az véletlen az oviban maradt, mehettem este könyörögni a portásnak, hogy engedjen be érte, mert különben nem volt alvás. én ezt senkinek nem kívánom, de komolyan... a vége az lett, hogy annyira megszabályozta a fogát ezzel, hogy a felsõ fogsora nagyon kijjebb jött, mint az alsó. annyira, hogy a hüvelykujja befért a két fogsor közé. fogszabályzót kellett csináltatnunk. õ elég hamar váltotta a fogait, ezért még éppen idõben kezdtük el neki. a doki ráijesztett, hogy ha nem hagyja abba, akkor csak rögzített fogszabija lehet majd és ahhoz 4fogát ki kell majd húzni (maradandót), hogy helyre lehessen hozni, hogy így elcsúszott neki a felsõ fogsor. na ettõl õ úgy megijedt, hogy leszokott az ujjszopásról. teljesen kiborult lelkileg, sírva kérte, hogy még aznap hadd aludjon a párnájával (a klasszikus módon), aztán másnaptól csak ott volt a párna, de nem szopta az ujját. most 10éves, azóta is hordja a fogszabályzót
Lehet, hideg a kád alja. Vagy tedd a vizbe a kedvenc játékát. Valahogy próbáljátok meg rászoktatni, mert utána biztos imádni fogja és ki sem akar mászni a vizbõl.
Próbáld meg, hátha beválik! Sok sikert!
vagy próbáld meg lavorban kevés vízben. nálunk ez vált be. valami miatt elbátortalanodott. majd megszokja újra.
Nálunk bevált :-))
Nálunk is volt ilyen. Vettünk habzó babafürdetõt, azt nagyon szereti.
A sógornömnek volt egy nagyon szuper babafürdetö technikája. Akkor volt a baba kb 1-2 hónapos (lehet 2, de nem több)mikor ezt láttam. Megengette a kádat, elég sok víz volt benne, és fogta az egyik kezében tartotta a másikkal meg mosta. Aztán megfordította és ott is megmosta, közben bele márottta a vizben, volt hogy kicsit el is merült, aztán ki, egy hangja nem volt a gyereknek, látszott hogy élvezi. Talán ha elég biztosan tudod tartani próbáld meg ezt, vagy nézd meg hátha a neten van ilyen videó. Eszméletlen jól csinálta. Igaz a második gyereke az elsövel meg mindig is jártak uszni. De az biztos, hogy egy rossz mozdulat a kádban örkre víziszonyt ad a gyereknek. A rossz mozdulat nem az hogy vizes lesz vagy elmerül, hanem az hogy a szülö megilyed.
A kérdező hozzászólása: Hát holnap pont ez vár rám, apa nélkül kell a fürdést megoldanom... bár már arra gondoltam, hogy így egyedül csak arra vállalkozom hogy áttörölgetem egy vizes fürdõkesztyûvel... de most elgondolkoztattál... :)
Ezen a legtöbb baba átesik. Majd egyik napróla a másikra abbahagyja. Nálunk úgy történt, hogy apa szokta fürdetni és véletlenül nem volt itthon. Én meg nem kerítettem nagy feneket a dolognak, gyerek zsupsz a vízbe megmosdattam, majd észrevettem, hogy egy hangja nem volt.
21:35 vagyok Szia! Mi lett a pancsi vége? Volt sírás?
A kérdező hozzászólása: játékokkal egyelõre még nem nagyon foglalkozik, és úgy fürdejük hogy tartjuk, mert még nem ül. Apa fürdeti és nagyon biztosan fogja ... nem tudom mi lehetett a baj
A kérdező hozzászólása: Elfelejtettem írni, hogy nem utálta mindig.. kb 2-3 hetes koráig sírt, aztán varázsütésre végigvigyorogta... nem is értettük... egészen kb 2 héttel ezelõttig... pedig semmi se történt másként... de most konkrétan visít ahogy a lába a vízbe ér. A hõfok is tuti jó, nagyon figyelünk. Jobban viselné ha a karunkba tartva velünk fürdene (egyikünkkel...)?
A kérdező hozzászólása: Sírás? Hát sírásnak nem is nevezném... sokkal inkább visításnak... csoda hogy nem hívták rám a rendõröket hogy nyúzom a gyereket :) Az együttfürdést még nem próbáltuk, mert most meg kaott szegény egy húgyuti fertõzést, abból elõbb ki kéne mászni... meg lehet hogy amiatt nem tetszett neki a fürdés se

Az történt, hogy 2 hós fiacskámat sikerült az elején a kezdeti bénázásaink végett arra szoktatni, hogy a nap nagy részében kézben van. Na, most mit csináljak?

csak evés, utána egy kicsi id?t és fürdés,alvás során van "egyedül" az ágyon, ágyán, hordozóban és érzi jól magát...ha egyéb esetekben rakom le a kezemb?l,sír egyhuzamban....konkrétan enni se (mármint mi, feln?ttek) tudunk úgy, hogy ne sírjon.....mit tehetnék, hogy egy kicsit jobban szeressen ne csak a kezünkben lenni és ne sírjn ennyit szegényke utánunk-miattunk?

Legjobb válasz: Próbáld meg,hogy leteszed a földre egy plédre és melléfekszel. Hogyha szerencséd van akkor figyelni fogja a játékokat amiket felélógatsz. Próbálj neki csörögni valami csörgõvel,fordítsd oldalra,vissza hasra tornázzatok egy picit,talán sikerül megszoknia,de sírás nélkül nem fog menni. Hogyha elvan a hordozóban az is jó.Nálunk hordozóba volt még ettünk. Remélem sikerül valamelyik.

Próbáld meg, hogy leteszed a földre egy plédre és melléfekszel. Hogyha szerencséd van akkor figyelni fogja a játékokat amiket felélógatsz. Próbálj neki csörögni valami csörgõvel, fordítsd oldalra, vissza hasra tornázzatok egy picit, talán sikerül megszoknia, de sírás nélkül nem fog menni. Hogyha elvan a hordozóban az is jó.Nálunk hordozóba volt még ettünk. Remélem sikerül valamelyik.
A kisfiammal mi is így jártunk. Pár hónapig nem tudtunk szinte semmit csinálni, mert keveset aludt, és ha leraktam, sírt. Egy ideig el volt a kiságyra szerelhetõ zenélõ-forgóval, eleinte úgy, hogy mellette voltam, aztán megszokta, és eljátszogatott. (2 hónaposan már nézegeti). De a mai napig ragaszkodó, viszont ahogy nõ, egyre gyakrabban van egyedül is el. Meg szerette, ha õ a kiságyban volt, és én mellette vasaltam, vagy látta, ahogy teregetek, stb... Lehet próbálkozni, hátha megtetszik valami. És kitartás!
Az én kisfiam is ilyen volt. Szerencsére találtam egy régi babahintaszéket (sok hordozó is hintáztatható) és abba hintáztattam miközbe csináltam a dolgom. Nagyon szerette. Most van egx szines játszószõnyege, amin szeret lenni, és sokszor 1 órát is elvan rajta. Eleinte velünk aludt, de magától rászokott, hogy az ágyába aludjon magától. Kitartás napról-napra változnak. 10 hetes babó anyukája.
Az én kislányom dettó.Elkezdtem figyelni, szoptatás után letettem, játszogatott, figyelgetett.Elfáradt és elkezdett ásítozni.Akkor átvittem a kiságyába és letettem aludni.Elsõ nap vagy 50 szer kellett bemennem minden altatásnál és felvennem megnyugtatni.Most eltelt 1 hét és ha látom hogy álmos, beviszem, leteszem, kicsit bámészkodik, és utána elalszik.Ha közben felébred és sír, akkor várok 1-2 percet, ha nem nyugszik meg felveszem.Amint megnyugszik visszateszem és már alszik is.Az elsõ pár nap macerás, de megéri.Ma már ráérek szinte mindenre.Soha ne hagyd hogy mérgesen sírjon, menj be hozzá, nyugtasd meg.Tudni fogja hogy ott vagy, számíthat rád és nyugidtan fog aludni.Egy próbát megér, kábé 3-4 nap alatt megszokja.Legyél mindíg nyugodt és türelmes és menni fog!Sok sikert!
Bár mégcsak 13 éves vagyok (NEEEEEM, nem vagyok már anyuka...) de a kisöcsémmel is szinte ugyanez történt meg. ÚGy tûnik minden gyerek egyforma... szóval Tomika is nagyon szerette, h felvettük meg ölelgettük és ha lekerült akkor sírdogált, meg nyûgös lett. Azt találtuk ki, hogy leterítettük a játszós paplanját a földre és valaki minig mellette volt. Ezt megszokta, és néha még el is bóbiskolt a földön. Tomika most már 4 éves, de még mindig nagyon szereti, ha játék közben felvesszüķ, de megbeszéltük vele, hogy már olyan nagy fiú hpogy irtó nehéz és nem bírjuk el sokáig és megérti... Meg azt mondja, hogy mald ha nagy lesz, akkor az egészn családot fel fogja emelni, mert olyan erõs lesz... Aranyos pici fiú...

10 hós a kislányom nagyon fájó szivvel de 4 hónap mulva muszály munkába állnom mer a férjem elhagyott 2 gyermekkel! Ti hogy éltétek meg hogy egyedűl hagytátok a babát? Baba hogy viselte? Kire hagytátok és mennyi időre?

Legjobb válasz: 16 hósan a nagyira,4 órácskára ami pont az ébredés utáni és az esti fürdõzés közé esett.A nagyival játszottak,sétáltak és finomakat ettek.Majd 2 évesen már 9órára hagytam vagy a nagyinál,vagy a másik nagyinál ahol sok a gyerek mert a testvéreim(mind a 6-an) is oda passzolták le a porontyaikat.Egy kicsi óvoda volt ott.Mire oviba ment már könnyû szívvel váltunk el...õ is és én is mentünk a dolgunkra.Természetesnek tekintettem hogy néha el kell válnunk már az elején.Mivel nem görcsöltem ezen,gondolom ezért is könnyebb volt.Persze az együtt eltöltött idõt jól kihasználtuk.

16 hósan a nagyira, 4 órácskára ami pont az ébredés utáni és az esti fürdõzés közé esett.A nagyival játszottak, sétáltak és finomakat ettek.Majd 2 évesen már 9órára hagytam vagy a nagyinál, vagy a másik nagyinál ahol sok a gyerek mert a testvéreim(mind a 6-an) is oda passzolták le a porontyaikat.Egy kicsi óvoda volt ott.Mire oviba ment már könnyû szívvel váltunk el...õ is és én is mentünk a dolgunkra.Természetesnek tekintettem hogy néha el kell válnunk már az elején.Mivel nem görcsöltem ezen, gondolom ezért is könnyebb volt.Persze az együtt eltöltött idõt jól kihasználtuk.
Csak 2 hónapos volt a lányom, mikor vissza kellett mennem dolgozni. Sajnos. Nem így terveztem, de így alakult. Borzasztóan fájt, és a mai napig lelkiismeret furdalásom van miatta. 2 éves koráig a nagymamáknál volt, vagy õk voltak nálunk. Utána bölcsis lett. Ekkorra én már elváltam. (nem emiatt) Ma már 15 éves nagydumás a csajszi, közvetlen és barátságos. Õ nem emlékszik semmire, legkorábbi emlékei az oviból vannak. Amennyire tudtam, igyekeztem, hogy az az idõ amennyit együtt töltünk, tartalmas legyen. Most a pici fiam fog 7 hónaposan bölcsibe menni (már nem a nagymamikhoz), ezt már másképp kezelem, muszáj dolgoznom, mivel hitelünk van, és pokolian megemelkedett. De már nem lesz lelkiismeret furdalásom, hiszen a bölcsiben aranyosak a gondozók és nagyon imádják a piciket (legalábbis itt nálunk megint ilyen gárda van-szerencsére). Itthon meg majd sokat játszunk, és bepótolgatjuk a távol töltött idõt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek!nekem is a lakáshitel rezsi miatt muszály:((Szerintem igen szomorú hogy az édeaanyák anyagi nehézségek miatt ne mtudnak otthon lenni a gyermekeikkel!

2 eves 5 hos kislanyom 3 napja lazas. Voltunk orvosnal, torokgyulldasa van es nem akar semmit enni, valoszinu nagyon faj a torka . Mivel probalkozzak hogy valamit megegyen?

A gyogyszereket is erovel adom be.

Legjobb válasz: Inkább hideget adj neki, de legfeljebb langyosat, a melegtõl, forrótól még inkább fájdalmai lesznek. Pépes kajákkal etesd: tejbegríz krumplipüré pékáru teába, tejba, stb. áztatva madártej fõzelékek (pl. tök), spenót, sóska Mikor nekem öt éve afták voltak a számban (plusz torokfájás, ínyduzzanat), napi kajám: - reggeli egy bögre hideg tejeskv - ebédre leves, v 2-3 falat krumpli, rizs - vacsi egy bögre hideg tej, bele mártogatott kaláccsal - és mellette 2-3 bögre hideg tea

Inkább hideget adj neki, de legfeljebb langyosat, a melegtõl, forrótól még inkább fájdalmai lesznek. Pépes kajákkal etesd: tejbegríz krumplipüré pékáru teába, tejba, stb. áztatva madártej fõzelékek (pl. tök), spenót, sóska Mikor nekem öt éve afták voltak a számban (plusz torokfájás, ínyduzzanat), napi kajám: - reggeli egy bögre hideg tejeskv - ebédre leves, v 2-3 falat krumpli, rizs - vacsi egy bögre hideg tej, bele mártogatott kaláccsal - és mellette 2-3 bögre hideg tea
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen a valaszt.
Szia! Nekem ilyenkor a puding, krémtúró válik be. Viszont ha nagyon nem akar enni, akkor ne erõltesd. A lényeg, hogy igyon.
Igyon, az a lényeg:) Ha meggyógyul, úgyis bepótolja, de idõ kell neki, hogy ismét olyan evõ legyen, mint a betegség elõtt. Amúgy: joghurt, puding, gyümölcs pépesítve, fõzelék, hirtelen ennyi. Ja és hagymatea, méz:)

2 éves (27 hós) Kisfiam 3 hete nehezen alszik el. Ebéd után 1, 5 óra mire elaltatom és este is 1 óra amig nagy nehezen elalszik. Eddig ez 5 perc volt. Miért nem akar aludni? Mit csináljak hogy vissza álljon a rend?

Eddig az volt, hogy bementünk a szobába fogtuk 5 percet a kezét és szépen elaludt. Most meg nem bír magával sokszor rá kell szólni feküdjön vissza mert ugrál fel van pörögve. Nem volt semmi változás az elmúlt hónapban ami megviselhette volna. Van egy 4 hós húga szóval nincs id?m arra, hogy órákig ott üljek vele és altatgassam. :( Fárasztó és idegesít? is. :(

Legjobb válasz: Ebéd után fáradtnak tûnik? Ha másfél órát vesz igénybe az altatás, akkor lehet hogy nem elég álmos. Ha kibírja estig alvás nélkül, akkor este is gyorsan el fog aludni. Az én fiam ugyan nagyobb, 2,5 éves, de vannak napok, amikor kimarad a napközbeni alvás. Nekem jobb lenne, ha aludna... , de ha nem álmos, nincs mit tenni... ilyenkor este gyorsan elalszik viszont.

Ebéd után fáradtnak tûnik? Ha másfél órát vesz igénybe az altatás, akkor lehet hogy nem elég álmos. Ha kibírja estig alvás nélkül, akkor este is gyorsan el fog aludni. Az én fiam ugyan nagyobb, 2, 5 éves, de vannak napok, amikor kimarad a napközbeni alvás. Nekem jobb lenne, ha aludna... , de ha nem álmos, nincs mit tenni... ilyenkor este gyorsan elalszik viszont.
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem birja ki estig. Tegnap feladtam az ebéd utáni altatást és alig birt magával majd délután 5-kor elaludt egy orát és hisztisen ébredt.:(
Próbálkozz esetleg azzal, hogy teljesen sötétben altatod, vagy ha eddig úgy aludt, akkor egy kis fény mellett. Nálunk végül az vált be, hogy lefektettem ahogy szoktam, puszi, aztán kijöttem tõle, becsuktam az ajtót. 5 percenként benéztem hozzá, újra betakartam, mondtam neki, hogy aludni kell, megint kijöttem.(nagyon sírt szegényem) Három alkalommal eljátszottuk, azóta szépen elalszik teljesen egyedül. 23 hónapos

Mivel keverjem 8-9 hós baba gyümölcsét, hogy táplálóbb legyen? Amióta kúszik-mászik és 2 anyatejes étkezést kiváltottunk, nagyon leállt a súlynövekedése.

Ma kezdtem rizspehellyel dúsítani a délel?tti gyümiadagját, hátha így többet hízik. Jó ötlet ez? Vagy mit tegyek bele?

Legjobb válasz: Enyém fiú 9 hónapos, 1 kanál tejpépet keverek a gyümölcsadagjába, vagy zabpelyhet, vízzel fõzve. A rizspehely is jó ötlet. Vagy kölespehely. Szoktam avokádót is adni, azt olvastam, hogy "a grammonként sok kalóriát tartalmazó ételek elegendõ tápanyagot biztosítanak gyermekünknek anélkül, hogy eltelítenék." Itt a felsorolásban van az avokádó is. Egyszerre egy felet adok hozzá. Vagy túrót is keverhetsz a gyümölcshöz. Egyébként ha nagyon sajtkukac a kis kúszó-mászód, akkor normális, ha lassul a növekedés.

Enyém fiú 9 hónapos, 1 kanál tejpépet keverek a gyümölcsadagjába, vagy zabpelyhet, vízzel fõzve. A rizspehely is jó ötlet. Vagy kölespehely. Szoktam avokádót is adni, azt olvastam, hogy "a grammonként sok kalóriát tartalmazó ételek elegendõ tápanyagot biztosítanak gyermekünknek anélkül, hogy eltelítenék." Itt a felsorolásban van az avokádó is. Egyszerre egy felet adok hozzá. Vagy túrót is keverhetsz a gyümölcshöz. Egyébként ha nagyon sajtkukac a kis kúszó-mászód, akkor normális, ha lassul a növekedés.
Tehetsz a gyümölcsbe babapiskótát, natúrjoghurtot, tejpépet, 7gabonás pelyhet(milupa) vagy fõtt rizst, persze külön-külön gondoltam, vagyis hogy nem mindet hanem valamelyiket és így teljes értékû az étkezés.Nálunk is ugyanez van hogy nem hízik amióta mindent eszik.10 hós baba anyukája
A kérdező hozzászólása: azért gondoltam a rizspehelyre, mert az szerepel a védõnõ táblázatában. köszi a további ötleteket.
Én háztartási kekszet vagy babapiskótát reszeltem bele a gyümikbe.Bevált!A súlynövekedés lassulása normális teljesen!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!