Találatok a következő kifejezésre: Nagyon nagy hogy a 2 (1246 db)

Nem, semmi baja sem lesz! Ne aggódj!
én is mindig elfelejtettem.hébe-hóba adtam.most 2 éves még félig van az üveg és már rég nem adom neki.semmi baja, makk egészséges!ne aggódj!
Szia! Hát azért ez a babától függ, hogy mekkora a kutacsa. Általában 1 éves korig felírják, kivéve, ha kisebb az átlagosnál, vagy túl gyorsan nõ be.Ha viszont nagyobb, akkor nagyobb adagban kell szedetni a picivel. Ha néha elfelejted, biztosan nem lesz baj, de ha az orvosotok úgy látja jónak, hogy szükséges akkor azért add neki. Boldog babázást.
Nem lesz gond ne aggódj, de szerintem egyszerübb hetente mondjuk 2szer adni pár cseppen, én is úgy csinálom és semmi baja. Nálunk kedd-péntek a gyógyszerosztás nap. Így egyik nap adsz 3 cseppet, másik nap meg 4-et.
Túladagolni tilos, mert az angyobb baj, mintha nem adod, szerintem ne adj egyszerre több cseppet! Egyébként most már sok a napsütés, annak hatására is termelõdik valamennyi, így semmi gond nem lesz, ha elfelejted néha :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a kedves válaszaitokat!Már kezdtem nagyon aggódni, hogy bajt csinálok az én picirimnek!!

Nagyon gáz hogy a 2/5 éves fiam nem beszél õssze tetten? Márt nagyon félek, apró szavakat mond. Hogy tudnám rá vezetni a beszédre?

Annyit mond apa.mama.kati,judtka,tibi ákos,nem,anya,kutya,cica,hami,hapci,tütü,ennyi,semmi mást nem akkar.És márt nagyon félek.

Legjobb válasz: Jó sokáig gondolkoztam míg leeset,hogy a 2/5 az 2,5 év akar lenni. Nem egyáltalán nem baj,még.

Jó sokáig gondolkoztam míg leeset, hogy a 2/5 az 2, 5 év akar lenni. Nem egyáltalán nem baj, még.
88ban születtél és van 4 gyereked??? kétlem ez kamu
Nem látjátok, hogy kamu a kérdés?
A kérdező hozzászólása: igen ilyen kérdésem van mivel a 6 éves lányom 13 hónaposan márt beszélt, a 4 éves fiam 2 évesen beszélt.a pistike most 2.5 éves.a kicsi még csak 4 hónapos.
négy gyerek után ilyen kérdésed van? Már kezdtél hiányozni, Gizi.
Nem gáz, de ha 3 évesen sem beszél jobban, vidd el logopédushoz. Kislányom 3, 5 éves, szeptemberben kezdte az ovit. Ott felmérte a logopédus és fejlesztésre szorul. 2, 5 évesen kb.annyi szót mondott, mint a fiad. Bár most már mondatokat is mond, de le van maradva a társaihoz képest és nagyon bánom, hogy nem hallgattam a megérzésemre, hogy nem normálisan fejlõdik és nem vittem elõbb logopédushoz :-(. Ha úgy érzed, baj van, ne hallgass senkire, hanem vidd el szakemberhez. Védõnõ és a gyerekorvos szerint is nem volt baj a lánykámmal :-(
Én sem csodálkozom, hogy nem beszél, ahogy téged olvaslak...a meseolvasás segíthet, mondókázás, ilyesmi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat és a helyes írás tannitást.
Olvass neki sok mesét, verset, mondókákat! Ezzel is fejleszted a szókincsét. Késõbb lehet vele játszani szókígyót, barkóbát, miközben sétáltok vagy utaztok valahová...
Az én kislányom 3 éves, 4 hónapos. Még nem beszél folyamatosan, de már mond mondatokat, néha egész sokat, de nem lehet még vele nagyon beszélgetni. Nem mondja még el, hogy mi volt az oviban, stb. A dologhoz mondjuk hozzá tartozik, hogy 2 nyelvet kell tanulnia, mert Angliában élünk.
Hát, ahogy a kérdésedet olvasom, valószínûleg otthon nem nagyon van alkalma helyes beszédet tanulni... Szóval nem csoda. Remélhetõleg majd az óvodában megtanul.
Nem akarlak megbántani, de te sem tudod a nyelvet!
A mostoha fiam 3, 5-4 évesen kezdett beszélni, 2, 5 évesen anya, apa, kutya, cica, csiglabigla volt, na meg persze a vau-vau, muuuu. Szóval nem gáz, idõ kérdése, de ne erõltesd, majd szépen elkezd mondatokban beszélni, és aztán már szóhoz sem jutsz :D
Ti magyarok vagytok vagy külföldiek? Csak a helyesírásod miatt merült fel bennem a gyanú (összetetten, már, rávezetni). Ha esetleg kétnyelvû a család, akkor is lassabban tanul meg a gyerek összetetten beszélni, de 2, 5 évesen még nem baj, ha csak szavakat mond.
az anyja se :D
gáz..

Nagy baj, hogy a 2 hós babám átaludta az éjszakát?

No, mi nagyon élveztük, de félek, hogy neki nem tesz jót. Aludt kb. 23-tól 7.30-ig. Mit gondoltok? Edig ilyen nem volt még soha. S?t, alig tudtuk lefektetni, csak órák ringatása után, most meg egyik pillanatról a másikra ilyen sokat aludt:/ Azért nagyon dicsérgettük..mert ügyes volt, de nem tudom, hogy jó-e a szervezetének..

Legjobb válasz: Nekünk is átaludta két hósan bár egy kórházi vizsgálat volt aznap és kiesett egy alvása. Úgy voltam vele hogy egyfelõl meglepõdtem hogy nem kelt fel a szokott idõben de bementem hozzá éjjel megnéztem nem lázas szuszog jól van úgyhogy hagytam aludni. Ha éhes lett volna felébredt volna. Nem baj sõt fogzáskor még emlegetni is fogjátok ezt az éjszakát.

Nekünk is átaludta két hósan bár egy kórházi vizsgálat volt aznap és kiesett egy alvása. Úgy voltam vele hogy egyfelõl meglepõdtem hogy nem kelt fel a szokott idõben de bementem hozzá éjjel megnéztem nem lázas szuszog jól van úgyhogy hagytam aludni. Ha éhes lett volna felébredt volna. Nem baj sõt fogzáskor még emlegetni is fogjátok ezt az éjszakát.
Lányom is 2 hósan aludta át elõször az éjszakát, aztán ez így is maradt. Fogzással sem volt problémánk. Na de 10 hós fiam most éjszakáztat:) Majd elmúlik, túléljük.
Persze, hogy jó. Fel ne keltsd, ha alszik. Ha éhes lett volna, úgyis felébred. Örüljetek, hogy átalussza az éjszakát. Semmi baja nem lesz, nyugi.
a fiam is ennyi idõs kota óta aludta át. semmi baja nem lesz:D pihen és nem éhes. ennyi.:)
Az én lányom holnap lesz 6 hetes. Este olyan 11körül szokott elaludni. 2 hete 6 körül ébred, ma 1/4 nyolckor kelt. Nem ébresztem, fölösleges, ha éhes, úgyis ébred. Szerintem örülj, hogy alszik, mi is így vagyunk vele :) Nagylányom 6 hetes kora óta aludta át az éjszakát 6 hónapos koráig. Akkor kezdõdött a fogzás. 4 éves csajszi, 2 éves kissrác, 6 hetes kiscsaj anyukájuk
szerencsés.....:) kislányomnak is volt az elején egy ilyen idõszaka, eleinte ébreszgettem, aztán hagytam aludni, és egyszercsak 3-szor kelt szopira, azóta már csak 1-szer (7 hós). nyugodtan hagyd aludni, ha éhes felébred majd:)
de jó neked!fel ne ébreszd!
semmi gond-nálunk 1 hós korától átaludta/10-tõl 5-ig/ Pihenjetek!!!
Addig örülj míg átalussza az éjszakát. Kislányom is 7 hetes korától 4, 5 hós koráig este 9- reggel 7-fél 8-ig aludt, most hét hónapos és van h 1x kel de az éjszaka 5x ébredt( most jönnek a fogai). Aludj sokat amíg lehet.
Semmi gond, örülj neki. Az én lányom 6-7 hetes korától aludta át az éjszakát:)
az én kislányom másfé hós kora óta átalussza az éjszakát.olyan 10-11 körül alszik el, és reggel 8-fél 9 körül kel.nincs ezzel semmi baj.

Szerintetek nagy baj, hogy a 2 éves ikreimet még nem vittem játszótérre?

Egyszer?en nem tudok velük elmenni, mert nem fogadnak szót. Motorozni nem szeretnek, max. sétálva tudnék elmenni velük, de séta közben is mindig kihúzzák a kezüket. Nagyon fontos, hogy járjanak játszótérre?

Legjobb válasz: És akkor mit csináltok? Babakocsi már nincs? Játszótér azért jó, mert oda csak el kell jutni, de utána "be vannak zárva", és nem tudják elhagyni a teret, tehát neked sem kell szétszakadnod. Szerintem fontos a játszótér egyébként, hiszen ott találkoznak más gyerekekkel, megtanulják az enyém-tied fogalmát, megtanulnak homokozni, van hinta, esetleg valami mászóka, amin ügyesedhet a mozgásuk.

És akkor mit csináltok? Babakocsi már nincs? Játszótér azért jó, mert oda csak el kell jutni, de utána "be vannak zárva", és nem tudják elhagyni a teret, tehát neked sem kell szétszakadnod. Szerintem fontos a játszótér egyébként, hiszen ott találkoznak más gyerekekkel, megtanulják az enyém-tied fogalmát, megtanulnak homokozni, van hinta, esetleg valami mászóka, amin ügyesedhet a mozgásuk.
És akkor egész nap otthon vannak a 4 fal között? Hát, eléggé gáz szerintem. Ha nem kezded gyakorolni velük a közlekedést, a közösségben való viselkedést akkor sosem lesz jobb!!! Nekem három pici gyerekem van, mégis legyalogolok velük (az õ tempójukban negyed- fél órás távra) a játszótérre. A kicsi most 16 hónapos, a középsõ szeptemberben lesz 3 éves, a nagy négy éves. Most szoktatom a kicsit a gyalogolva közlekedéshez. Egyre jobb. Simán kibírja a távot. A játszótér pedig azért kell, hogy jó levegõn legyenek, mozogjanak, kapcsolatuk legyen a külvilággal. Tömören szerintem nagy baj, hogy nem viszed õket játszótérre. 3 gyerekes
10-es megint ezt írtad elõször: "Egyszerûen nem tudok velük elmenni, mert nem fogadnak szót. Motorozni nem szeretnek, max. sétálva tudnék elmenni velük, de séta közben is mindig kihúzzák a kezüket." és ezt másodszor: "A játszótéren kívül mászkálunk mindenfele, nem kell félteni a gyerekeimet. :) " szóval akkor csak a játszótérre vezetõ úton nem tudsz velük sétálni? mindenfelé tudsz velük mászkálni simán, szót fogadnak, nem húzzák ki a kezüket a többi program során, csak pont ez a fránya játszótéri út fog ki rajtatok? :D :D
Szerintem pont a 2 éves kor az a kor, amikor már el kéne kezdeni gyerektársaságba járni. Ha van kertetek, és abban különféle játékok (csúszda, hinta, homokozó), akkor nem olyan létfontosságú a játszótér, de akkor vidd õket ilyen gyerekfoglalkozásokra, ahol énekelnek, hangszerrel játszanak, vagy tornáznak, és gyerekek között vannak...
Fontos lenne mennetek néha. Szerintem a szocializáció elsõ lépcsõfoka. Lehet, hogy azért nem fogadnak szót, mert nem "gyakorlod" velük a közlekedést. Igaz, nekem egy 2 évesem van, de hetekig "gyakoroltuk" a közlekedést. Elõször baromi nehéz volt vele is. De most már szót fogad, tudja a szabályokat. Próbálj elõször segítõt szerezni, így a játszótéren is könnyebb lesz rájuk figyelni.
Nagyon fontos, hogy levegõn legyenek! Ha kertes házatok van nem gond! Ha nem, akkor szoktad azért õket kivinni? Tudom sokan elítélik, de pl reptereken nagyon bevett használt dolog ez a gyerek póráz dolog. Babakocsitok van?
A kérdező hozzászólása: Az én gyerekeim sincsenek elzárva a levegõtõl! :) Mi is minden áldott nap megyünk valahova, ha a férjem hazajött. A játszóházat meg minek erõltessem, ha üvöltenek, mint a sakáll????
Szerintem semmi bajuk nem lesz, ha nem mentek játszótérre, sõt... Nem kell siettetni a közösségi életet. Õk amúgy is közösségben vannak egymással. Meglátásom szerint annyi a neveletlen gyerek ott, és a buta szülõ, hogy hihetetlen. Minálunk az van a játszón, hogy kijön a sok szülõ leül és trécsel, és ha már egy picit is tud járni a gyermeke, nem figyel rá, nem neveli, mindent ráhagy. Én nem is vittem a lányomat kisebb korában, értelmét nem láttam. Viszont kirándulni vittem, barátnõmmel, meg gyerekeivel mentünk ide-oda. De a játszóteret nem szerettem.
Szerintem nem gond. Mikor még csak egy fiam volt akkor napi szinten vittem 9 hónapos korától játszótérre. Igaz még csak ült a homokozóban de én is találkoztam más anyukákkal akikkel tudtam beszélgetni és a fiam is szokta, hogy többen vannak körülötte. Ez ment addig amíg a második fiam megszületett akkor egy kicsit csökkent a játszóterezésre szánt idõ max 2-3 szor ha voltunk játszótéren egy héten mikor már lehetett vinni a picit is. Ekkor kb. 2 éves volt a nagyobbik fiam. Mikor már a pici elég nagy lett volna, hogy õ is játszon a játszin akkor viszont csökkent a játszóterezés még jobban. Most már szinte csak egy héten egyszer járunk. A két fiam az udvaron játszik egymással, nagyon jól el vannak együtt. Óvodában úgyis találkozni fognak más gyerekkel. A világ meg nem fog összedõlni ha nem jár az ember játszótérre. Úgy csináld, hogy Neked ill. Nektek legyen jó.
A kérdező hozzászólása: Ingerszegény? :) Azért, mert nem írtam részletes listát arról, hogy merre szoktunk járni, még nem jelenti azt, hogy ingerszegény környezetben lennének a gyerekeim. A kérdésem CSAK A JÁTSZÓTÉR témára irányult! A játszótéren kívül mászkálunk mindenfele, nem kell félteni a gyerekeimet. :)
OFF-bocsánat.14es vagyok. A lepontozónak köszönöm a lehúzást. Gondolom nem tetszik, hogy a kislányom nem élvezte a játszóházat-merthogy ennyit írtam. Majd ha nagyobb lesz, tolmácsolom Neki a véleményedet, és számon kérem rajta, hogy merészelte nem élvezni azt, amit esetleg más igen... A kényszeres pontozgatóknak pedig javaslom, szép idõ van, kapható egy csomó jó könyv, inkább abba kellene beletemetkezni, hátha jót tesz egy kis értelmes szellemi táplálék. Jöhet a lepontozás! Kérdezõ! A közlekedést próbálgassátok gyakorolni otthon, nyugalmasabb utcába, akár úgy, hogy Te mész az egyikkel kézen fogva, apa a másikkal. És dicsérni, dicsérni minden "jótettet". Az én kislányom is most kezd ráérezni a motorozásra.
10-es vagyok, 14-esnek: a kérdezõ ezt írta: "Játszóházba már vittük õket (több alkalommal), de csak sírás volt végig, nem érdekelte õket egyetlen játék sem. Férjemmel szoktuk elvinni õket sétálni. Nagyszülõknél minden héten kint vannak az udvaron, homokoznak, hintáznak, szaladgálnak." én ebbõl azt szûrtem le, hogy elég ingerszegény környezetben vannak a gyerekek nem a játszóház maga a lényeg, hanem a programok, az élmények, stb elviszik õket sétálni, meg a nagyszüléknél van kert, hát nagy élmény..... a játszóházon kívül mi vittük a gyereket játszótérre, ismerõsökhöz, strandra, állatkertbe (másik városba) fagyizni, cukrászdába, szökõkutat nézni, autómosót nézni a benzinkúton, (mert egy idõben ez volt a mániája, akár egy óráig is elnézte ahogy mossák az autókat) buszozni, vonatozni, stb, stb
23:50-es vagyok Nem arra értettem hogy nem kell a társaság a gyereknek.Voltunk már mi is játszón de igazán nem tudta feltalálni magát a lányom(vagyis nem tudta használni még a dolgokat)Sajnos nincs sok gyerek a környékünkön, akik vannak azok szülei meg eléggé maguknakvalóak:( Szeptembertõl megy a lányom családi napközibe, mert egyrészt észrevettem rajta hogy velem már "unja"magát, másrészt mennem kell dolgozni. Szóval én arra gondoltam, hogy nem muszáj játszóra járni, de azért kell a társaság a gyereknek.
"párszor voltatok játszóházban 2 év alatt? nekem ez döbbenetes" Miért is? Az én kislányom sem tudott szinte semmivel sem játszani, max. a bébicsúzdával(van otthon is), labdával(van otthon is). A 3-4 évesek meg majd' fellökték, ahogy szaladgáltak, Nekik nem program egy 2 éves társasága. Ez nem gond, szerintem õk tudják igazán élvezni a játszóházat, nem a picurkák. Én is "nagyon vinni akartam", de nem jött be. A következõvel várok még pár hónapot. Ebbõl a szempontból teljesen egyetértek a kérdezõvel.
Utolsónak. A 3 gyerekes vagyok. Én a helyedben 2 évesen biztosan keresnék legalább egy családi napközit pár órára vagy napra a gyerek számára, mert igen is fontosnak találom a közösséghez szoktatást. Nincs szomszéd gyerek, aki hasonló korú? Amúgy a Te helyzeted annyiban más, hogy a Te gyereked jó levegõn van minden nap, közlekedsz vele, találkozik más emberekkel. Ez nagyon más, mint ha otthon lenne egész nap Anyával a testvérével és az Apjával.
És mi van akkor ha nincs játszótér a közelben? Mi faluban élünk és itt nincs játszótér:(Igaz kertes házban lakunk, vagyunk is kinnt az udvaron, meg minden nap megyünk boltba sétálni ilyesmi, de nem nagyon van gyerekek közt a lányom(23 hónapos)max az unokatesójával egy héten 1-2x.
szerintem gáz, nagyon is mi már 1 évesen bõven jártunk játszóra ha kell szerezz be egy babahámot mit csináltok egész nap? ez nagyon nem jó a gyerekeknek szerintem és az nem baj, hogy nem játszanak másokkal, ez a természetes ebben a korban, ilyenkor még nem egymással, hanem egymás mellett játszanak, de figyelik egymást, utánoznak, így tanulnak és semmi programra nem viszitek õket? párszor voltatok játszóházban 2 év alatt? nekem ez döbbenetes mi minden nap megyünk valahova, pedig kisvárosban élünk, sok minden nincs, de akkor is csinálunk valami programot minden nap
Szerintem nem gond.Így is szociálisak, együtt vannak, családban vannak, levegõn is vannak. Pszichológiailag ilyen korban még nem játszanak együtt, maximum egymás mellett ugyanazt. 3 éves korig ez nem mûködik. Õk valószínûleg nagyon jól el vannak ketten, nem kell erõltetni ezt a folyamatot, az elsõdleges szocializáció kora van még náluk.
A kérdező hozzászólása: Ma elvittem õket, de csak egymással a játszottak, a többi gyerek mintha ott se lett volna. Hintáztak, szaladgáltak és ennyi.
A kérdező hozzászólása: Az is baj, hogy itt nálunk nagyon picike a játszótér és nagyon sokan vannak.
A kérdező hozzászólása: Játszóházba már vittük õket (több alkalommal), de csak sírás volt végig, nem érdekelte õket egyetlen játék sem. Férjemmel szoktuk elvinni õket sétálni. Nagyszülõknél minden héten kint vannak az udvaron, homokoznak, hintáznak, szaladgálnak.
A kérdező hozzászólása: 21:58-as! Örülök, hogy ennyi ikres, okos, tapasztalt anyuka válaszolt. Képzeld, igenis járunk mindenfele, de a játszótér eddig kimaradt. Nálunk a játszótérre max. délelõtt lenne esély elmenni, mert akkor nincs olyan tömeg, a gyerekek tudnak játszani. Egyedül viszont nem tudok velük elmenni, mert nem tudok egyszerre mind a kettõre figyelni. A héten már voltunk úgy délután, hogy a férjem is jött, ezért is írom. Egyébként iszonyat pici nálunk a játszótér és mindig délután, estefelé van tele. Vannak nagyobb gyerekek, akiknek a szülei nem magyarázták el, hogy biciklizni nem a játszótéren kellene. Ezek a gyerekek nem figyelnek a kisebbekre, nem egyszer volt már ebbõl baj. Ettõl független járkálunk velük mindenfele, nincsenek a négy fal közé zárva.

Sajnos megjött, pedig volt 2 cm-es tüsző. Kb.1, 5 napig volt meg, és nagyon émelygek. Kezdtem a 2. closti kúrát. Lehet, hogy csak beképzelem?

Legjobb válasz: Hali!A Closti mellett ha megjön,s ráadásul csak másfél napig volt meg az nem baj!!!Lehet,hogy kis pocaklakod van!!!!A hugom pont így járt:2 napig meg volt neki,s elkenõdött nagyon majd egyre rosszabbul volt,hányinger,szédülés,stb.Következõ hónapban nem jött meg.Mennie kellett dokihoz pont,s közölt vele,hogy terhes!!!Ne add fel,mert még nincs veszve semmi!!!Szorítok nagyon!!!

Hali!A Closti mellett ha megjön, s ráadásul csak másfél napig volt meg az nem baj!!!Lehet, hogy kis pocaklakod van!!!!A hugom pont így járt:2 napig meg volt neki, s elkenõdött nagyon majd egyre rosszabbul volt, hányinger, szédülés, stb.Következõ hónapban nem jött meg.Mennie kellett dokihoz pont, s közölt vele, hogy terhes!!!Ne add fel, mert még nincs veszve semmi!!!Szorítok nagyon!!!
Szia csinálj tesztet!Másfél nap az nem mensi! Ha nekem nem hiszel hívd fel az orvost aki a clostit javasolta neked!
A kérdező hozzászólása: de örülök, hogy ezt írjátok. mindjárt obb kedvem lett! azt hiszem tesztelek egyet. :-) ha esetleg pocaklakó van, nem árthat neki a closti???
1s v.-Mikor kellene megjönnie??Ha negativ a teszt várj vele, s 1 hét mulva ismételd meg)))A hugomnak egybõl abba kellett hagynia a closti szedését)))

5 hetes terhes vagyok. Tegnap kihúztak 2 fogamat sajnos beszedtem 4 klimicint, 2 algopirint és 4 panadolt. Nagyon félek, hogy a babának lehet valami baja tőle. Nagyon vártuk hogy teherbeessek. Lehet baj a gyógyszerekből?

Legjobb válasz: Bizony lehet baja, majd ha megszületik kiderül. Nekem szoptatás alatt húztak ki egyet, és kibírtam egy szem algopyrinnel. Sajnálom. :( De remélheted, hogy nem lesz baja.

Bizony lehet baja, majd ha megszületik kiderül. Nekem szoptatás alatt húztak ki egyet, és kibírtam egy szem algopyrinnel. Sajnálom. :( De remélheted, hogy nem lesz baja.
A kérdező hozzászólása: a fogorvos tudja hogy terhes vagyok...õ mondta hogy a gennyes gyulladt fog nagyobb bajt okozhat..a klimicin gyulladáscsökkentõ s mondta h vegyem be mert nem fogja tudni kihúzni..a gyógyszertárban is mondtam h terhes vagyok s õk mondták a panadolt
elég felelõtlen voltál.remélem semmi baja nem lesz a kicsinek.de soha többet ne csinálj ilyet.nem bírtad volna ki ha csak 1 gyógyszert veszel be?amikor terhes voltam én is kihuzattam a fogam.a doki adott szurit kihúzta.otthon amikor elkezdett fájni vettem be egy panadolt.aztán rá kb 5-6 órára még egyet amikor megint nagyon fájt.és utána semmit
Szerintem ez igy eleg durvan hangzik... Nem azt szoktak mondani, hogy azert kell a teherbe eses elott a fogakat rendbe tetetni, mert terhesen nem kaphatunk fajdalom csillapitot????
Ja, csak gondolom sem az orvosnak sem a gyogyszeresznek nem mondtad, hogy ezt mind 2 nap alatt akarod....
Tegnap óta beszedtél 10 szem gyógyszert? az igen... Nekem is húzták ki fogamat, nekem is 2-t de én nem mertem csak 1-1 panadolt beszedni, de tény hogy semmit sem csillapított. Többet ilyet ne csinálj.
A kérdező hozzászólása: a 4 klimicint a fogász mondta..tudja h hány hetes terhes vagyok..a panadolt pedig a gyógyszerész adta, hogy azt lehet szedni az elsõ trimeszterben...remélem semmi nem lesz..
Ilyen korai terhességnél a mindent vagy semmit elv érvényesül. Ha megmarad a baba, akkor biztos minden rendben lesz, mert ahogy elõttem is írták, kb a 12. héttõl táplálja csak a köldökzsinór. A fogromlásra, ha hajlamos vagy, szedhetsz kalciumot, de a baba miatt elõször csak a 20. hét után lesz rá inkább szükség, akkor indul meg a csontosodási folyamat (doki mondta). Egyébként én nem szedtem, mindjárt szülöm a 3.-at és semmi baja a fogaimnak, ellenben sajtzabáló vagyok :-)
Ilyenkor még nincs köldökzsinòr, nincs összeköttetès. Ettõl függetlenül biztos, hogy ennyit nem vettem volna be... Nekem sokat fájt a fejem, de egyetlen egy algopyrint vettem be, és inkább tûrtem a fájdalmat és fogom is!
Tegnap olvastam hogy a köldökzsinór 6 hetes korban alakul ki, addig külön "rendszere" van a gyereknek, ami tõled független. A kisfiammal 2 éve szabi alatt estem teherbe, minden nap söröztünk, semmi baja nem lett. De a legbiztosabb ha megkérdezed az orvost. Ezentúl ha lehet, ne szedj semmilyen gyógyszert (persze a foghúzás más hategória), de a helyedben kalciumot már most elkezdeném szedni. Az elõzõ terhességnek úgy indultam neki hogy egy rossz fogam sem volt, szedtem kalciumot és nem is lett. Egyik barátnõmnek 5 fogát gyökérkezelték szülés után (nem szedett semmilyen vitamint), anyukám pedig anno 25 évesen 3 gyerek után protkót kapott.
Nekem panadolt ajánlották terhesen
Nekem azt mondták, hogy ennyi idõs terhesen még, ha sok gyógyszert szedtél be, vagy olyat tettél, ami a babának nem jó, akkor spontán vetélés történhet, tehát feltételezni lehet, ha nem lesz baja most, akkor késõbb sem, a gyógyszer hamar kiürül a szervezetedbõl. boldog babavárást
De miért most kérdezel? Ha ezeket és ezt a mennyiséget nem rendszeresen szeded, akkor szerintem nem lesz gond. Terhesség alatt viszont ezeket felejtsd el, kérdezd meg a patikában, mit szedhetsz! Nekem Rubophent ajánlották, de végül soha nem szedtem be semmit.
Szerintem mondd el az orvosodnak, hogy milyen gyógyszereket vettél be, õ talán biztosabbat tud neked mondani.Itt úgyis pro és contra fognak vagy megijeszteni vagy megnyugtatni.
Ha a gyogyszertarban emlited hogy mar klimicint is szedned kell, akkor biztos hogy nem javasoljak mellé a panadolt, na meg algopyrint.

Van ez a MINECRAFT nevü játék. Azon belül lenne 2 hiba. Az 1. :Mi az hogy amikor el akarom inditani egy nagy feketeség fogad? A 2. :Mi az a "bad video card" hiba? Akit ért hozzá (mármint a két hiba kijavitásához) az nagyon jó lenne.

Jah és az internetes minecraft megy ("Minecraft Classic")

Legjobb válasz: ez azt jelenti hogy rossz a videókártyád, szerezz egy jobbat és huss már megy is

ez azt jelenti hogy rossz a videókártyád, szerezz egy jobbat és huss már megy is
1. Tévedés. Csak a drivert kell frissíteni.
A kérdező hozzászólása: köszi megoldódott a probléma:D(köszi 2. kommentelö)
Máskor is. (lepontoztak :( )

Kis babás Anyukák! A kislányom most 4 és fél hónapos, és a drágám nagyon nem szeret hason feküdni, 2 perc után üvölt, felveszem semmi baja! Nagyon nagy baj, hogy nincs sokat hason? Kimaradhat neki így a kúszás?

Ha ki is marad akkor lesz valami fejl?dési probléma? Vagy hagyjam hadd sírjon majd megszokja? de úgy meg a szívem szakad meg.. Mert amúgy nagyon szépen fejl?dik és el?re van haladva a koránál folyton ülne .

Legjobb válasz: Az én kislányom sem szeret hason lenni,nem is eröltetem,ebböl semmi hátránya nem származik majd,ne aggódj...

Az én kislányom sem szeret hason lenni, nem is eröltetem, ebböl semmi hátránya nem származik majd, ne aggódj...
Az én fiam is utált hason lenni, folyton ordított, ezért nem erõltettem. Ez addig tartott amíg nem tudott magától átfordulni és vissza. 6 hós korába sikerült neki és onnantól kezdve CSAK hason szeretett lenni és a mai napig is úgy alszik a legtöbbször (14 hós). Szerintem nálatok sem fog ez kimaradni, csak még várat magára egy kicsit.
Az én lányom 4 hónaposan kezdte átaludni az éjszakát, este 8-9-tõl másnap reggel 9-ig, jobb esetben 10-ig szundikál azóta :)
Az én babám 7 hónapos és jó, ha 10 alkalommal aludta át az éjszakát eddig.Az én babám is a mellkasomon aludt 1 hónapos koráig :) szerencsére leszokott róla.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!:) A karomba nekem is szeret lenni, meg van hogy a mellkasomon elalszik napközbe.. de ha leteszem felébred , hanem akkor meg van , hogy 2 órát is alszik az emberen :D igen az lesz, hadd nyögdécseljen majd megszokja! Amúgy nektek mikortól aludta át az éjszakát??
Az én babám sem szeretett hason lenni.Mindenki mondta legalább napi 5 percet legyen hason, de mindig sírt.Én azt csináltam, hogy kicsit hátra dõltem és a karomban tartottam.Aztán mielõtt 6 hónapos lett, raktam el a ruháit, mire megfordultam már hason fekve vigyorgott rám.Azóta állandóan hason van.Most 7 hós.Azóta már kutyázik, talán mászásnak is lehet nevezni amit mûvel, és felállt a kiságyban.Magától felülni még nem tud, de szerintem 1 hónap múlva már az is fog menni.Mászásból mindig kiül oldalra.Viszont ülni nagyon szeret, igaz sokáig nem hagyom neki.Szerintem nem kell félned.
Az en babam 6 honapos es o is utal hason lenni, meg is latszik, mert meg mindig nem fordult at. Segitseggel megy, de egyedul meg nem. En is olvastam arrol, hogy olvasasi problema lehet, ha nem tanul meg maszni. En is minden nap probalkozom hasra tenni, most mar egyre jobb. Mindenkeppen motivalnod kell valamivel. Nalam a tv(sajnos) valt be es egy jo szines, csillogos nyaklanc. Egy-ket targyat tegyel csak ele, igy talan jobban izgatja. En jartam babamasszirozasra is, es ott is ezt mondtak. Szoval mindent bele:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Mindenkinek a segítséget!:) 4/4-es Ha a hasamon van akkor semmi baja :D úgy elvan , de ha simán hason fekszik akkor ordit, szoktam hagyni meg az apja is, de megsértödik és szó szerint keresztül néz rajtunk :D Rafkós egy csaj :P De hát most mit tudok csinálni.. maximum megsértödik.. de akkor erõltetem :)
Az én kislányom sem szeretett hason lenni, nem is erõltettem. Viszont nála kimaradt a mászás, egybõl menni szeretett. Most 4 éves, és semmi hátrányát nem látom annak, hogy nem mászott, viszont állítólag késõbb az olvasni tanulásnál lehetnek gondok. Remélem nem lesz. A kisfiam 4 hós, és õ is ellenezte, ha hasra raktam. Viszont nála már egy kicsit következetesebb vagyok , és erõltetjük a dolgot. Naponta 2-3 alkalommal pár percre hasra rakom (amíg nem üvölt :) ), és már ott tartunk, hogy 10-15 percet is el van. Szerintem, kicsit erõltesd, hátha megszereti, persze ne minden áron :) Sok sikert!!!!!
A kérdező hozzászólása: Az igen :O De jó nektek !:) Kislányom eddig 1szer aludta át az éjszakát ... minden este 2-3 szor felkel kellni hozzá :D A dokinõ azt mondta fürdés elött 1 órával adjak neki szilárd kaját és fürdés után tápszert úgy könnyebben alszik.. hááátt hógyne :D:D A 7 hónapos kisgyermekes anyuka hogy birja??:)

Az nem baj, hogy a 2, 5 éves kisfiam nem nagyon tud fogat mosni?

kinyitja a száját én megdörzsölöm neki, úgyhogy tiszta a fogunk, de ha neki adom, akkor csak leszopogatja a fogkrémet és csak a "tiszta" fogkefével dörzsölgetni. Öblögetni sem tud, csak iszik és lenyeli...kisebb korában amikor el?ször mutattam neki, akkor olyan szépen utánozott és kiköpte az egész vizet, de most már csak lenyeli. Hogy tanítsem meg? Én csinálok valamit rosszul, vagy gyerekemmel van valami baj?

Legjobb válasz: Márciusban volt 2 éves a lányom, már nem nagyon akarja engedni, hogy én mossam a fogát, de muszáj. Ha a kezébe adom a kefét, lenyalja a fogkrémet, és inkább csak simagatja a fogát. Öblögetni még nem is próbáltunk, sõt, meg sem mutattam neki, mert én attól félek, hogy annyira megtetszene neki a dolog, hogy utána mindent köpne kifelé. Vagy ez csak az én hülyeségem?

Márciusban volt 2 éves a lányom, már nem nagyon akarja engedni, hogy én mossam a fogát, de muszáj. Ha a kezébe adom a kefét, lenyalja a fogkrémet, és inkább csak simagatja a fogát. Öblögetni még nem is próbáltunk, sõt, meg sem mutattam neki, mert én attól félek, hogy annyira megtetszene neki a dolog, hogy utána mindent köpne kifelé. Vagy ez csak az én hülyeségem?
A mi ovinkban kiscsoport közepén kezdik el tanítani a fogmosást, tehát kb 4 évesen.
én fiam is 2, 5 éves, neki is én mosom a fogait, ha tudná egyedül akkor is segitenék, alaposan megmosni neki.amugy ö sem tudja egyedül, csak rágja meg szopogassa a fogkrémet.miért?ilyenkor már egyedül kéne?majd megtanulják oviba, nem kell siettetni.
ugyan már. 3, 5 évesen is még csak rágja a fogkefét. Próbálja utánozni már a mozdulatokat, de kevés sikerrel.
Az én nagylányom 5 éves, de van, hogy neki is átmosom a fogát. Igaz õ már meg tudja mosni rendesen, de engem megnyugtat. Viszont az tuti, hogy 2.5 évesen még nem tudta. Szerintem kb 1 éve mossa "rendesen".
3 évesem szépen hagyja mosni a fogait, néha utánozza, de kevés sikerrel. Az öblögetést a kádban ülve szoktuk gyakorolni, de még nem érti, hogy kell kiköpni a vizet, mindig lenyeli elõbb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm lányok...igazán megnyugtattatok!!! :) "Fogat mosni" szeret, mert mindig mondja, de a lenyalogatás és a rágás megy csak, meg az utánzás....:)

Lehet, hogy nem ehhez a témához tartozik. Ezt, hogy lehet a váll csont vagy mi az, hogy úgy nézzen ki mint a 2. képen? Nagyon nagyon nagyon sürgős!

http://kepfeltoltes.hu/view/110906/IMG0412A_www.kepfeltoltes.. Amivel van problémám.

Legjobb válasz: http://irmafan.gportal.hu/portal/irmafan/image/ashley-tisdal..

A kérdező hozzászólása: http://irmafan.gportal.hu/portal/irmafan/image/ashley-tisdal..
Szerintem ezen nem tudnak változtatni.
A kérdező hozzászólása: és ha edzek rá?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!