Találatok a következő kifejezésre: Nagyon muszáj cicáknak az (2 db)

Van egy felnőtt cicám már vagy 2-3 éves. Rászoktak a kutyakonzervre és azon kívül mást nem esznek meg csak ha nagyon muszáj. Mennyiszer és mennyit adjak neki egy nap?

sürg?s lenne!!!!

Legjobb válasz: olyan nincs hogy mást nem eszik meg,ha éhes lesz úgyis megeszi a macskatápot is! Kutyáknak is rossz a macskakaja,ez fordítva is igaz teljesen más az összetétele,nem véletlenül nem ugyanazzal etetik a 2 fajt. Sürgõs az lenne hogy leszoktasd errõl mielõtt tönkremegy a bélflórája a cicádnak.

olyan nincs hogy mást nem eszik meg, ha éhes lesz úgyis megeszi a macskatápot is! Kutyáknak is rossz a macskakaja, ez fordítva is igaz teljesen más az összetétele, nem véletlenül nem ugyanazzal etetik a 2 fajt. Sürgõs az lenne hogy leszoktasd errõl mielõtt tönkremegy a bélflórája a cicádnak.
SÜRGÕSEN szüntesd be a kutyakaja etetését. A cicának sok olyan anyagra van szüksége, amit a kutyatápok nem tartalmaznak, mert a cica szervezete ezeket nem képes maga elõállítani (pl. taurin, aminek hiánya végzetes lehet). Bármilyen macskatáp jobb nekik, mint a legjobb kutyatáp. Ka kevés a pénzed, akkor vegyél nagy csomagolásban középkategóriás cicatápot. Ezeket 10 kilós csomagolásban megkapod már 11000 forint körül, ami elég jó ár. Vagy vegyél neki 7 kilós Acanát ugyanennyiért, az már szuperprémium minõség. Mindig legyen mellette friss víz. Mindig. Olyan meg nincs, hogy nem eszi meg a macskatápot. Nem láttam még macskát úgy éhen halni, hogy elõtte ott volt a macskakaja.
Csatlakozom az elõttem szólókhoz: ne adj neki, tilos!Tényleg fontos különbségek vannak a kétféle tápokban! Eleinte vegyél jó macskakonzervet (nem darling, whiskas, kitekat...)és rakj rá esetleg egy kicsit a kutyásból.. De legjobb, ha drasztikus leszel: Tedd le a macskakaját, ha nem eszi, 10 perc után vedd fel, majd a következõ etetéskor újra. Közben lehet elöl száraztáp egész nap, csak tudd, hogy evett-e belõle. És- gondolom a kutya kajájára buktak rá, etesd elkülönítve a cicát és a kutyát, ill spricceld le a cicát, ha oda akar menni a kutya ételéhez (virágspriccelõ).És a jó minõségû macskatáp összességében olcsóbban jön ki, mert kevesebb kell belõle és egészségesebb lesz a cica.

Nagyon muszáj a cicáknak az oltás? Ha igen milyen oltás kell nekik mindenképp, és ezek menjibe kerülnek?

Legjobb válasz: Muszáj, mert õk is veszettséget kaphatnak. Az oltásról érdeklõdj egy állatkórházban, állatorvosnál, vagy ha a közeljövõben lesz kihelyezett kötelezõ oltás, akkor ott. Az árról nem tudok semmit sajnos.

Muszáj, mert õk is veszettséget kaphatnak. Az oltásról érdeklõdj egy állatkórházban, állatorvosnál, vagy ha a közeljövõben lesz kihelyezett kötelezõ oltás, akkor ott. Az árról nem tudok semmit sajnos.
Szerintem attól függ milyen cica, ha bent lakik akkor kell, azt nem tudom milyen oltás, sima kinti házimacskáknak nem szükséges.
Én kertesházban lakom, a macskák kint élnek az udvaron, nem járnak be a házba, sosem kaptak oltást, és minden rendben. Szobamacskát beoltatnám..
Pont a szobacicát nem kell beoltani, mert nincsa honnan elkapja a betegségeket. Az a cica aki érintkezhet más cicákkal azt ktelezõ beoltani mert egymástól kapják el a betegséget. A mienk 12 éves sose ment ki a lakásból , nincs beoltva és makk egészséges.
ivartalanittatni inkább szükséges, akár bent-kint tartod akkor nem bandázik annyit kisebb az esély arra, hogy harcba keveredjen fertõzött macskákkal egyébként virusos fertõzéseket és egyéb kórokat ugyis elkaphat de azt elég akkor kezelni védõoltások /ugy mint a kutyáknál nem igen hiszem, hogy szükségesek lennének, giliszta hajtó az ajánlott idõnként.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!