Találatok a következő kifejezésre: Nagyon mozog babám, már (21 db)

37 hetes vagyok, de a babám már nagyon keveset mozog. érzem öt mindennap, de csak keveset. Ez nembaj? Mitöl lehet?

pár napja sokkal aktivabb volt.azt ne irjátok,hogy kevés a helye,mert pár napja is kevés volt.

Legjobb válasz: Pár napja több volt, mint most. Ilyenkor a súlya már minden nap gyarapszik, tehát minden nap kevesebb helye van. Tök normális, hogy egyre kevesebbet mozog, a lényeg, hogy minden nap érezd mozogni!

Pár napja több volt, mint most. Ilyenkor a súlya már minden nap gyarapszik, tehát minden nap kevesebb helye van. Tök normális, hogy egyre kevesebbet mozog, a lényeg, hogy minden nap érezd mozogni!
Én nem írtam, pedig ugyanezt gondolom, kedves elsõ, mert arra kért a kérdezõ, hogy írjuk meg mitõl lehet, csak helyhiányt nem írhatunk :DDDDDD
Ez természetes dolog, szerintem készülõdik megszületni. Minden jót! (31. hetes mami)
Esetleg nst-n szólj. Nekem azt mondta a védõnõ, hogy ha bármi változik a mozgásában hirtelen, akkor szóljak. Egyébként tényleg kevesebb a helye:P

7 hónapos babám már fel-alá mozog a kiságyban. Párszor már nekiütődött a feje az ágyrácsnak is. A kiságy nagy részén van ágyrácsvédő, de az nem ér körbe. Ti hogyan véditek ezt ki, vagy nem történik baja pár nekiütődéstől?

Legjobb válasz: Meg kell tanulniuk, hogy ha kibillennek az egyensúlyukból, vagy közel mennek valamihez, akkor az lehet kemény és fájni is fog! Be kell határolniuk, meddig mehetnek és meddig nem és ez tanulással, koppanások sorozatával jár :) Az enyém is dölöngél jobbra balra, egyre bátrabb már és így egyre többet koppan a kis feje. Nincs is olyan nap, amikor valamibe ne ütné be...idõvel kevesebb ilyen lesz, és majd másmiatt ütköznek és esnek nagyokat :) Mindig azzal nyugtatom magam, hogy "babából" vannak, jóval puhább még mindenük, gyorsabban is gyógyulnak! Nálunk amúgy, hogy már ül, nem is elég magas a rácsvédõ, szóval ott is beverheti magát, ahol van védõ :)

Meg kell tanulniuk, hogy ha kibillennek az egyensúlyukból, vagy közel mennek valamihez, akkor az lehet kemény és fájni is fog! Be kell határolniuk, meddig mehetnek és meddig nem és ez tanulással, koppanások sorozatával jár :) Az enyém is dölöngél jobbra balra, egyre bátrabb már és így egyre többet koppan a kis feje. Nincs is olyan nap, amikor valamibe ne ütné be...idõvel kevesebb ilyen lesz, és majd másmiatt ütköznek és esnek nagyokat :) Mindig azzal nyugtatom magam, hogy "babából" vannak, jóval puhább még mindenük, gyorsabban is gyógyulnak! Nálunk amúgy, hogy már ül, nem is elég magas a rácsvédõ, szóval ott is beverheti magát, ahol van védõ :)
tudnék mesélni :) Kislányom születése óta körbejárja az ágyat, ahogy nagyobb lett egyre inkább védeni kellett õt. Szóval mi körbepárnáztuk az ágyát, most 15 hónapos és két hatalmas fürdõlepedõ van a rácsokra terítve és odarögzítve, mert éjszaka rugkapál, a törölközõ mögött van a rácsvédõ, ahova nem ér a rácsvédõ ott pedig lapos párna van berakva...
Én is mindig meg ijedtem akár hányszor meg ütötte a ki fejét.nem lesz semmi baj. Azért az asztal sarkára raktunk védõket mert nagyot tud esni és nagy a sérülés veszélye , de általában nagyobb volt a sírás mint a baj :) Hálaégnek!!
Az égvilágon semmi baja nem lesz tõle, és szükéges is egy két kopp, mert meg kell tanulnia, hogy mit lehet és hogyan csinálni. nekünk nem volt rácsvédõ egyáltalán, volt kopp is, és még csak sírás sem volt miatta.
Semmi baja nem lesz, ha idõnként bekoppan a feje. Így tanul, mindentõl nem lehet megvédeni, sõt nem is szabad. Nekünk le kellett vennünk a rácsvédõt, mikor lejjebb tettük elõször az ágyát, mert akkor már valamiért zavarta és sírt. Ahogy levettük, onnantól semmi gond.
Lanyom 6hos kora ota halos jarokaban alszik. Mert o alvasnal is annyit forgolodott, hogy sokszor reggel kek-zold foltokkal ebredt. Mi igy vedtuk ki, most 20 hos

Nagyon mozog a babám, már nem bírom sokáig, nagyon szúr ott lent, vérnyomásom 133/83. 40. hétben vagyok. Mivel enyhíthetném?

Legjobb válasz: Neked azt hiszem csak a szülés segítene.Esetleg próbálkozhatsz azokkal a módszerekkel,amikre azt mondják beindíthatják a szülést.Amúgy nekem nem vált be egyis sem,már 1,5 hete kínlódunk,hogy mikor akarunk megszületni,már kétszer úgy látszott be is indulunk,de mind a kétszer leállt. Reméljük a hétvégi hidegfront meghozza a kívánt eredményt mindkettõnknél:) 39 hetes kismama

Neked azt hiszem csak a szülés segítene.Esetleg próbálkozhatsz azokkal a módszerekkel, amikre azt mondják beindíthatják a szülést.Amúgy nekem nem vált be egyis sem, már 1, 5 hete kínlódunk, hogy mikor akarunk megszületni, már kétszer úgy látszott be is indulunk, de mind a kétszer leállt. Reméljük a hétvégi hidegfront meghozza a kívánt eredményt mindkettõnknél:) 39 hetes kismama


24 hetes vagyok, nem nagyon mozog a babám, ilyenkor már szokott pedig, befolyásolhatja ez a rossz idő, hó esés? Reggel éreztem kicsit, azóta nem igazán, nektek hogy mocorog a babátok?

Legjobb válasz: sZIA!Én 36+3 hetes vagyok,én is reggel éreztem egy kicsit de aztán azota nem nagyon!Egy kicsit meg ijedtem!Remélem minden rendbe van oda bent!:)

sZIA!Én 36+3 hetes vagyok, én is reggel éreztem egy kicsit de aztán azota nem nagyon!Egy kicsit meg ijedtem!Remélem minden rendbe van oda bent!:)
Szio! Szerintem nincs gond. En is voltam igy es azt mondta az orvos, hogy igen elofordul, hogy tobbet vagy kevesebbet mozog. Attol fugg mikor hogy erzi magat, milyen a kedve ugymonnd :) Nekem is van ugy hogy egesz nap nem mozog maskor meg egyszeruen nem akar leallni :) )) Boldog babavarast:) 28 HK
Olvass vissza egy nappal elõttre. Ugyan ez volt a bajom, alig mocorgott, tegnap este beindult 2 nap lustizás után. Valószínû úgy volt fordulva, hogy nem éreztem, mert este arra lettem figyelmes, hogy mintha a húlyagom és a belem kapna rúgásokat. Aztán ezek a rúgások jöttek kifelé, fégül az egész hasam beindult, de ott lent, szinte a szemérem csont közvetlen közelében. Akkor megijedtem szinte, hogy annyira odalent van és mindjárt kibújik valahogy, olyan erõsen mocorgott, aztán szépen lassan kúszott felfelé. Ma reggel ahogy oldalra fordultam, megint a kijövõs érzés fogott el, de most oldalt. Szerintem nagyon megérzik a frontot, talán jobban is mint mi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Kicsit megnyugtató hogy másnak is ilyen kis lusti a babája, mindig aggódom miatta:-))Néha néha jelentkezik, de nem igazán aktiv ma:-))Boldog babavárást kivánok Nektek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:) Elsõnek kitartás!!
Én nov 26-ra voltam kiírva és még semmi. Most kezd nyílni a méhszájam, de dugó még megvan, mozog a baba, ctg-k rendben. Ha a héten nem szülök meg, 6-án kell befeküdnöm.
szia nekem már van kisbabám 8 hós de tisztán emlékszem hiszen nem volt olyan rég :) én még a 40 + 3 dik napon is tök zárva voltam felküldtek a szülõszobára oxitocinos infúzióra hogy vmennyire kinyíljak hogy megtudja nézni a doki a magzatvizet.. amúgy a kislányom is már nagyon nagyon keveset mozgott az utolsó napokban a ctg-d remélem rendben lesz és nagyon sok boldogságot a bébibogyóhoz

6 napos a babám, köldökcsonkja már nagyon mozog, épp hogy le nem esik, alatta véres-ragacsos váladék van, ez normális? Mindig hintőporozom neki.

Legjobb válasz: elég az alkohol.minekünk is ilyen sárgás véres váladékos volt a köldökünk..majd 3 hét után esett le..nyugi csak minden fürdés után kezeld alkohollal..semmi más

elég az alkohol.minekünk is ilyen sárgás véres váladékos volt a köldökünk..majd 3 hét után esett le..nyugi csak minden fürdés után kezeld alkohollal..semmi más
fültisztitóval, alkohollal jól tisztítsd meg neki, szedd le a rászáradt váladékot is! bekenheted Betadine-nal is, de akkor ne tegyél rá hintõport. az alkohol és a Betadine fertõtlenít, a hintõpor szárít. próbáld nem belecsomagolni neki a pelusba. a váladék normális, de ha már büdös, az nem.
A hintõpor nem elég. Minden pelenkázásnál sebbenzint kell használni, ami megakadájozza a fertõzést. Egészen addig míg sebes neki használni kell.
Az én kicsimnek is ilyen volt, a pelus sértette fel.Alkoholos vattával ecseteltem és szépen leszáradt, ne aggódj.
Ja, betadint ne használj!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Az elõbb megint megnéztem, a por jól összeszedte a váladékot, most szép tiszta és látszik, hogy mindjárt leválik.
Szia, ne aggódj miatta mi minden peluscserénél alkoholos fültisztítóval jól kitakarítottuk és utána hintõporozni kell. A védõnõ, a gyerekorvos és a kórházi dolgozók is ezt mondták. Alkohol fertõtlenít a hintõpor szárít, ha már nagyon fityeg akkor is ezt kell vele tenni, nem szabad piszkálni, hogy hamarabb leesen. Nekünk a 10. napon esett le.
Miért lenne baj? Neki ennyi kell. Majd ha jár, akkor lejárja. Hány kiló?
A kérdező hozzászólása: 9 kg, 69cm
Mostanában fog lelassulni a hízása, és inkább csak hosszra fog nõni. Az én lányom 6 hósan volt 9 kiló, viszont a 10 kilót csak 14 hósan érte el. Az elsõ 6 hónapban úgy hízott, mint egy kismalac (és úgy is nézett ki) :) Ne aggódj a babád miatt.
Szia a lanyom 6 hosan 10 kilo (bar 76 cm) O mar csak 200-300 grammot hizik havonta nem lesz kover ne aggodj

Nem nagyon mozog az egyébként mozgékony babám. Nálunk már hóviharok vannak. Lehet, hogy a hidegfronttól van? 35 hetes a pocilakóm

Legjobb válasz: Nálunk is az van, lehet szerintem mert az én kicsikém ma majdnem kinyúlt a hasamon keresztül olyan erõseket bokszolt vagy rúgott.Amúgy én is ma furcsán éreztem magam.18 és fél hetes kismama

Nálunk is az van, lehet szerintem mert az én kicsikém ma majdnem kinyúlt a hasamon keresztül olyan erõseket bokszolt vagy rúgott.Amúgy én is ma furcsán éreztem magam.18 és fél hetes kismama
A kérdező hozzászólása: És nagyon sajnálom a Kisbabádat. :(
Ja és elsõ vagyok megint nem lehet baj ha valamicskét mozog, akkor lenne szerintem ha egyáltalán nem mozogna.
Elsõ válszoló vagyok úgy értettem hogy nálunk is van hóvihar és nálam így változott mert nekem tegnap volt lusta ma meg túl mozgékony, szóval kinek így kinek úgy van hatással az idõjárás.
Na akko r nem vagyok egyedül, nekem is alig alig, söt talàn mindlssze 2-3 alkalommal, akkor is csak egész finomakat rugott... 26 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Nagyon érzékenyek a frontra. :)
Biztos van valami idõváltozás, reggel fejfájásra ébredtem és én is alig érzem a bébikét.Én is az idõre fogtam.Már feküdtem mindenhogy, simogattam, de nem akar olyan fürge lenni, mint szokott.22hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszi! Az elsõ komment az 1. Válaszolónak ment. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! :) Lehet, hogy rosszul fejeztem ki magam, mert nekem meg nem akar mozgolódni. :( Csak nagyon keveset nyomja magát és ez aggaszt.
Szia! Ha aggaszt inkább nézesd meg magadat, hogy megfelelõ-e a pici oxigénellátása. Inkább menj feleslegesen, mint késõn. További kiegyensúlyozott babavárást!
Szia! Én írtam, hogy inkább menj be, mert lehet, hogy valamiért nem kap elég oxigént. Ijesztgetni nem akarlak, de tavaly sajnos 36 hetesen történt a baj, mert a pici belekeveredett a köldökzsinórba. 1-2 órája nem éreztem a mozgását mikor bementünk, de segíteni már nem tudtak. Ezért inkább menj 10-szer feleslegesen. Nálad biztos minden rendben lesz!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Tegnap még nagyon-nagyon élénk volt és kedden nézték, akkor még rendben volt minden. Elõfordulhat, hogy baj van? :(
Akkor biztos minden oké!!! Azért, ha elõfordul mégegyszer, hogy kevesebbet mozog beszélj a dokival, mivel lehet, hogy a köldökzsinór miatt nem mindig kap elegendõ oxigént. Köszönöm az együttérzést! Most újra babát várok a 32. héten járok. Úgyhogy értem az aggódást! Neked is sok boldogságot a picihez, s könnyû szülést!
A kérdező hozzászólása: Megfogadom a tanácsodat és, ha ennél is kevesebbet mozog, akkor azonnal megyek az ügyeletre, egyébként pedig hétfõn mindenképp orvos. Sok boldogságot! :) És mindenkinek nagyon köszönöm a válaszokat! :)
Nálunk is hóvihar van, és az én babám is alig - alig rúg egyet. Tegnap elõtt pedig egész nap viháncolt. Azért is ültem le a gép elé, mert kíváncsi voltam, hogy más is tapasztal -e ilyet. Ezek szerint igen :-) Mindjárt más a közérzetem. 28 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Bevallom, megijedtem és lefeküdtem az ágyra (jobb oldalamra, mert azt utálja :) ) és most 5 perc alatt rugott 9-et. Az jó, nem?
Teljesen normális :o) Boldog babavárást!!
Ne félj, nincs semmi baj.Ez normális.
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm, nektek is van ilyen?mintha behúzná a köldököm :)
Elsõ válaszoló vagyok. Nekem volt ilyen, mind a két terhességemnél, de "erõsebben" a másodiknál. Ahogy nõtt a hasam, ez mindig változott, volt olyan idõszak, amikor tök normális volt több héten keresztül (kb 30-34 hetek között). Ugyanúgy kiállt kicsit, csak békénhagyta a baba :o)

29 hetesen nagyon keveset érzem a picimet odabennt. Lehet hogy csak a melegtol van? Ha mozog, vagy rug, már akkor sem a régi rugásokat érzem, hanem elkezd rezegni a hasam, mintha a babám is rezegne bennt. Ez normális?

Legjobb válasz: hát a rezgésre nem tudok mit mondani,de az én kicsikém is elég lusta volt az egész terhességem alatt,meg is gyûlt vele a baj a terhességem vég felé,sokszor kötöttünk ki az ügyeleten emiatt de hála isten mindig rendben volt.figyeld hogy most mennyit mozog hogy kicsit lehûlt a levegõ,de ha nem száguldozik ezerrel az sem baj,a lényeg hogy érzed hogy mozog.ez a legfontosabb!!!!

hát a rezgésre nem tudok mit mondani, de az én kicsikém is elég lusta volt az egész terhességem alatt, meg is gyûlt vele a baj a terhességem vég felé, sokszor kötöttünk ki az ügyeleten emiatt de hála isten mindig rendben volt.figyeld hogy most mennyit mozog hogy kicsit lehûlt a levegõ, de ha nem száguldozik ezerrel az sem baj, a lényeg hogy érzed hogy mozog.ez a legfontosabb!!!!
én is a 29. hétben vagyok. az enyém akor van elemében ha hüvösebb van vagy viharok jönnek :) ha meleg van akor pihi van, érzem akkor is mocorogni, de sokkal kevesebbet és gyengébben. ha érzed mocorogni akkor ok a dolog szerintem nincs baja. de tuti rájuk is hatással van ez a meleg meg a viharok meg frontok ilyesmi.
Jó, hogy olvasom ezt a kérdést, mert nálam is ez a helyzet. Kevesebbet mozog és másképp. S igen, nekem is remeg. Tök furcsa. De ezek szerint ez nem egyedi eset. Nekem fõleg estefelé, éjszaka remeg a pocakom. Napközben pedig sokat lustálkodik, de azért érzem õt, csak nem olyan gyakran. Szerintem nincs baj, csak hát meleg van, és lehet hogy így a 29. hét környékén õk is másképp fordulnak már a pocakban...
csajok ez a remegés nem ritmikus?mert akkor csuklik:)
Nekem nem ritmikus. Gondoltam, hátha csuklás, de valahogy tûnik.
bocs: valahogy másnak tûnik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!