Találatok a következő kifejezésre: Nagyon lent a baba (82 db)

Szerintetek normális, hogy 23 hetesen még mindig nagyon lent a szeméremcsontomnál hallom a baba szívhangját?

Azért hallgattam rá,mert ma csak reggel éreztem egy kicsit mozogni,azóta nem és sajnos nem komplikáció mentes a terhességem és megijedtem.

Legjobb válasz: A szívhangja sokáig ott lenn lesz hallható! A rugdosást is azért ott érzed, mert még nem elég nagy a méhed, majd ha nõ, feljebb jön, és fentebb is érzed a mozgását! Ne aggódj! Boldog babavárást!

A szívhangja sokáig ott lenn lesz hallható! A rugdosást is azért ott érzed, mert még nem elég nagy a méhed, majd ha nõ, feljebb jön, és fentebb is érzed a mozgását! Ne aggódj! Boldog babavárást!
Szia! Én ma vagyok 22 hetes, és pont tegnap hallgattam a szívét - a köldökömtõl jobbra, kb. 2 centivel alatta találtam meg. Szerintem inkább a fekvéstõl függ, rugdosni nekem vagy nagyon lent szokott, vagy ha valamelyik oldalamon fekszem épp, akkor azon az oldalon feljebb. Szerintem ne aggódj, valószínûleg semmi baj, de ha nem tudsz megnyugodni, inkább nézess rá egy dokival. Lehet, hogy a nagy meleg miatt egy kicsit lustább a szokottnál. Jó egészséget nektek! 22 hkm
szia!ne aggódj!én most vagyok 21 hetes, de nekem is mindig lennt hallani csak...a rugdosását is kb mindig azon a tájt érzem...ritka, mikor feljebb!szerintem azért halljuk ott a kicsi szívét meg érezzük ott a mozgását, mert ott elég vékonyka a bõrünk, nem úgy mint feljebb, ugye ahol "régen" a gyomrunk volt! :) ))
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm!Most megnyugodtam!

Nagy lesz a baba vagy elszámolták a terhességet? Nektek milyen súlyú volt a babátok a 27. -32. hét között? Mennyivel született? Bővebben lent

Az utolsó menstruáció szerint 27 hetes vagyok, de a babámat a méretek alapján 29+4-nek mondták és már most 1460g.

Legjobb válasz: miután ezek a vizsgálatok nem lehetnek pontosak és akár fél kg-ot is tévedhetnek, ezért ez semmiképp nem jelenti azt, hogy korábban fogsz szülni. Nekem a 38. héten azt mondták, hogy jelenleg 3,5 kilós a pici, túlhordással szültem, 2880 gramm lett. Nyugi, ez becslés, nem tudják pontosan megmérni.

miután ezek a vizsgálatok nem lehetnek pontosak és akár fél kg-ot is tévedhetnek, ezért ez semmiképp nem jelenti azt, hogy korábban fogsz szülni. Nekem a 38. héten azt mondták, hogy jelenleg 3, 5 kilós a pici, túlhordással szültem, 2880 gramm lett. Nyugi, ez becslés, nem tudják pontosan megmérni.
attól, hogy nagyobb nem szülsz hamarabb, hacsak nem közép idõ elõtt fogant.De ez tényleg csak becslés, az ismerõsömnek 1, 5 kg!!!! tévedtek.Azt mondták neki 4, 5 körül lesz a baba, erre kereken 3kg lett.
Nekem 32 hetesen mondták most, hogy 2, 346, de elmondta azt is az orvos, hogy ez biztosan több, mint amennyi, mert minden ember pocija nagyobb gömbölyödve, de õ csak ilyet tud mérni és ezzel kalkulálni, mert a picur gömbölyödik.
Nekem is a 27 hetes uh-on mért adatok szerint legalább 28-29 hetesnek felel meg. Nem néztek súlyt, de netem a mért adatok alapján kiszámoltam és nekem is majd másfél kilós aszerint. Nem aggódom. Már csak azért sem, mert ahogy elõttem is írták, ezek becsült súlyok. Azaz bizonyos adatokból számol a gép. Pl súlyt a fej átmérõje és a mellkas. Hosszt a combcsontból. De ha több vagy kevesebb a husi rajta akkor már csal a mérés. Az is elõfordul, hogy most fejlõdik gyorsabban és lelassul. Ez attól függ, hogy a méhlepény mennyire látja el a funkcióját. Szóval rengeteg dolog befolyásolhatja.
28 hetesen 1210 gr volt a lanyom es 38 hetre 2900 gr al szuletett. Most masik lanyommal napra pontosan 28 hetesen voltam uh-n 1206 gr.
27+2 naposan 1271 grammnak becsülték a fiam. 29+6 naposan pedig 1765 grammnak. Nekem is 2 héttel nagyobbak a méretei, de nekem azt mondta az orvos, ez csak annyit tesz hogy nagyobb lesz a baba, nem kell feltétlen elöbb szülessen, és nem is pontos valószinüleg a súlybecslés. Legalábbis remélem, mert nekem is 4kg körüli babáût "ígérnek" és már magam alá csinálok a gondolattol, hogy hogyan fogom megszülni:( Nem szeretnék repedni/szakadni!

29 hetes vagyok. Nyomást érzek a hólyagomnál (főleg ha megyek), és nagyon lenn mozog a bébi. Állandóan pisilni járok. Ez az egész terhességemre igaz. Mit tudnék csinálni, hogy ne nyomja ennyire a hólyagom a baba?

Legjobb válasz: Nekem is ugyanezek a tuneteim csak nekem meg ennek a tetejeben fajdalmain szoktak lenni.Mindezt azert mert nekem nagyon lent van a baba az orvos szerint.Nem lene szabad enyit megterhelnem magamat de nem szeretek lazsalni. A dokidnak ezt mindenkepp mond el.Az enyem szerint a szemerem csont felett ha vizszintessen odahelyezed a kezed akkor kb 5 ujnyira felette kel hogy kezd erezni a mehedet , a babat.Nekem viszont a holyagom nem erezheto egyaltalan hanem mingyart a babat lehet erezni olyan mintha az tartana. Nekem a doki tobb pihenest ajanlott meg az is fontos hogy amikor ulsz vagy fekszel pihensz akkor a labaidat mindenkepp ragd egy picit feljebb parnakra. Mindenkepp jo ha megemlited a dokonak mert o meglatja hogy neked is nagyon lent van e vagy sem mert akkor nem art vigyazni azt mondjak hogy elobb beindulhat a szules.

Nekem is ugyanezek a tuneteim csak nekem meg ennek a tetejeben fajdalmain szoktak lenni.Mindezt azert mert nekem nagyon lent van a baba az orvos szerint.Nem lene szabad enyit megterhelnem magamat de nem szeretek lazsalni. A dokidnak ezt mindenkepp mond el.Az enyem szerint a szemerem csont felett ha vizszintessen odahelyezed a kezed akkor kb 5 ujnyira felette kel hogy kezd erezni a mehedet , a babat.Nekem viszont a holyagom nem erezheto egyaltalan hanem mingyart a babat lehet erezni olyan mintha az tartana. Nekem a doki tobb pihenest ajanlott meg az is fontos hogy amikor ulsz vagy fekszel pihensz akkor a labaidat mindenkepp ragd egy picit feljebb parnakra. Mindenkepp jo ha megemlited a dokonak mert o meglatja hogy neked is nagyon lent van e vagy sem mert akkor nem art vigyazni azt mondjak hogy elobb beindulhat a szules.
Nekem is ez volt a problémám, a végén már szó szerint 10 percenként mentem pisilni, (még a vízszámlánkon is meglátszott :) alig tudtam menni, otthonról elindulni már nem is mertem, sõt a végén már az ülés is nehéz volt. Szerintem ezzel nem lehet tenni semmit, legalábbis én nem tudok róla.
Utolsó vagyok. Valószínûleg nekem is nagyon lent volt a baba, de nem indult meg a szülés elõbb, napra pontosan szültem.
Nekem pont a 29. héten kezdõdtek ugyanezek a tünetek, kiderült, hogy attól van, hogy befordult a baba. Azóta is nagyon nyom lent, sajnos nem tudsz vele mit kezdeni, nem probléma, csak kellemetlen.Én már 15-20 percenként járok néha pisilni. 36 hetes kismami
Nekem is nagyon lent voltak a gyerekek a másodiknál az orvos felírt nekem egy övet ami összeszorította a csípõ csontomat igy könnyebb volt járni.Egyébként indítani kellett a szülést a 40.héten. :)
Szia!Elõször is gratula a babához, másodszor pedig ezt a természetes , ám kellemetlen tünetét a terhességnek azzal csökkentheted, ha sokat pihensz.A lábaidat este, és ha lepihensz polcold fel, és érdemes beszerezned egy direkt terheseknek kialakított derék aljat, de egy jó vaskos párna is meg felel.Egy amolyan félig ülõs pozició+a láb feltámasztása segíti a véráramlását mikor pihen a tested, de a picúr akkor kezd mocorogni, ezzel a késõbbiekben fellépõ derékfájdalmakat is csitíthatod mivel a babád könnyebben el foglalhatja a megfelelõ helyzetét.Kitartás, van aki nehezen éli meg ezt a helyzetet, de hamar elmúlik.
Szia! Az a helyzet hogy en is ugyanigy vagyok! Pedig meg csak 26 hetes vagyok, 1 hete van ez meg ejjel is fel kell kelnem tobbszor pisilni, de attol van nekem is mert mar ilyen koran befordult a pici. En eleg korainak tartom de az uh-n nem modta a doki hogy ez baj ilyen koran. Csak hat kellemetlen. Boldog babavarast!

31. hétben vagyok és pár napja idönként hányingert érzek és olyan mintha a baba nagyon lent mozogna miért lehet ez?

A hányingeres korszak a 4. hónap végére megszünt elvileg...

Legjobb válasz: Nekem is volt mostanság hányingerem, pedig egész terhességem alatt nem volt. A baba mozoghat lent, nekem "lent lakó " a kislányom:-) Ne aggódj, minden rendben van:-) Boldog babavárást! 37+4hkm

Nekem is volt mostanság hányingerem, pedig egész terhességem alatt nem volt. A baba mozoghat lent, nekem "lent lakó " a kislányom:-) Ne aggódj, minden rendben van:-) Boldog babavárást! 37+4hkm

36/37 hetesen ha leszállt a hasam és a baba is nagzon lent van, normális, hogy a magzatmozgást is sokszor nagyon lenn érzem?

pl ha ülök, mintha hüvelyen rúgna...

Legjobb válasz: Valószínûnek látom, hogy a baba pillanatnyilag farfekvéses pózban lehet. Nem tudom, hogy ilyenkor még meg tud-e fordulni szülésig, lehet, hogy próbálkozik, helyezkedik, azt érzed. Természetes szülésnél az a jó, ha a feje lent van. A szülészorvosoddal konzultálj, kérj egy ultrahang vizsgalatot!

Valószínûnek látom, hogy a baba pillanatnyilag farfekvéses pózban lehet. Nem tudom, hogy ilyenkor még meg tud-e fordulni szülésig, lehet, hogy próbálkozik, helyezkedik, azt érzed. Természetes szülésnél az a jó, ha a feje lent van. A szülészorvosoddal konzultálj, kérj egy ultrahang vizsgalatot!
Én 35 hetes vagyok és lent van a feje, de én is szoktam lent érezni, sztem a keze lehet. Néha már olyan mintha ki akarna nyúlni:-)))
36 hetes vagyok, nekem is nyom ott lent, a hólyagom, a hüvelyem az egész ágyékom. Két napja alig bírok állni. Két hete már fejjel lefelé volt :)
A kérdező hozzászólása: fejjel lefele van. mégis olyan mintha rugdosna a lába lenn
Nekem is ilyen. Most 39 hetes vagyok, úgy a 35. héten szállt le, azóta olyan érzés néha, mintha a hüvelyben vagy a méhszájamban kaparászna. :D Biztos a keze, vagy csak valami ideget nyom a fejével.
Az lehet, h a baba már leszállt de a hasamon még nem látszik? Csak lent mozog.

23 hetes vagyok és úgy érzem mintha teljesen a hasam alján (de nagyon lenn) lenne a baba? Ez nem baj? Hogy fekszik ilyenkor?

Legjobb válasz: nekem is lenn van csak annyi különbséggel hogy én 34 hetes vok !harántfekvés nekem lenn a két oldalamat nyomja!Te pontosan hol érzed lenn két oldalt vagy csak lenn ?ha harántos még van idõd hogy megforduljon!Boldog babavárást!

nekem is lenn van csak annyi különbséggel hogy én 34 hetes vok !harántfekvés nekem lenn a két oldalamat nyomja!Te pontosan hol érzed lenn két oldalt vagy csak lenn ?ha harántos még van idõd hogy megforduljon!Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Szia! Ott érzem ahol a bugyi eltakarta a "hasam". Szóval bugyi terület. És inkább bal oldalon. ?
A rugdosását érzed lent? 23 hetes vagyok én is Nekem tegnap elõtt egész nap lent (bugyi alatt) rúgkapált, tegnap, meg "ma"(-: egészen fent a gyomromnál. (ezzel ébresztett hajnali 2-kor a kis Drágám) Szerintem még sok helye van, ezért össze vissza ficánkol.

36hetesen második fokban érett lepény, 3111 méhszáj, nagyon lent van a feje-uh alapján már alig látták? Végig vitted második babával a terhességet? 3200g baba saccolt súlya.

Legjobb válasz: Nekem is nyitva a méhszáj a 36.héttõl a feje is lent már régóta..de sajnos még most is egyben vagyok pedig már elég nehéz minden.39 hetes vagyok második baba..

Nekem is nyitva a méhszáj a 36.héttõl a feje is lent már régóta..de sajnos még most is egyben vagyok pedig már elég nehéz minden.39 hetes vagyok második baba..

Vége felé járó kismamák, nektek is fáj a szemérem csontotok? Én iszonyat készen vagyok tőle! Összefüggésben lehet ez azzal, hogy a baba nagyon lent mocorog?

Amúgy hogy vagytok? Fájások? Baba mozog rendesen?

Legjobb válasz: Igen, van összefüggés.Nyomhatja a szeméremcsontodat, valószinûleg lent van a baba. Ne aggódj, ez természetes!

Igen, van összefüggés.Nyomhatja a szeméremcsontodat, valószinûleg lent van a baba. Ne aggódj, ez természetes!
Szia, 39 hetes vagyok.Nemcsak a szeméremcsontom fáj, hanem az egész csipõm, fõleg reggel mielõtt lábra állnék.Az ágyban is nehezen forgok.Pedig nem nagy a hasam...Fájásaim nincsenek, a babám is mocorog, de szinte csak kúszik, biztos nincs már helye.
És még szülés után, hogy fog fájni...Estél már rá biciklinyeregre?Na olyan finom lesz.
Nekem is fáj a szeméremcsontom, rendesen nyomja a babám pedig még csak a 32. héten járok. Szerencse, hogy ez már a második terhességem! Az elsõ babám csak a 36. héttõl nyomta a szeméremcsontom. Doki szerint normális. Valószínüleg attól van, hogy nagyon lennt mocorog a baba, a buksija helyezkedik. Kitartás!
Tényleg érdekes volt nálam is ez a szeméremcsonti éles szúró érzés már a 8. hónapban is. De nem szültem elõbb, pont a kiírás napján indultak a fájások hajnali 2:30-kor és még 10:32-kor meg is lett. Azt hittem ezzel el is múlt. De nem...még 2 hétig nem tudtam hogy feküdni ugyanettõl a szeméremcsonti éles fájdalomtól és persze a 3 centis gátsebtõl. DE, hogy akkor mitõl fájt??? tutti nem a babóm buksijától...
6 hete szültem, de nekem már az 5-6. hónaptól fájt a medencém, illetve ott, ahol neked is. Azt mondták ez attól van, hogy tágul a medence, hogy meg tudd szülni a bébit. Nekem a szülés után elmúlt, de talán, mintha egy kicsit szélesebb lenne a csípõm. Ne aggódj, majd elmúlik!
ahaa...a 14:44-es vagyok. Ebben a magyarázatban lehet valami, mert én is sokkal nõiesebb lettem, ami a csípõmet illeti! :) Remélem a következõ szülésem még könnyebb lesz ennek köszönhetõen! (persze lehet semmi összefüggés a két dolog között!) :D:D

Tegnap délután a méhszájam lent volt, puha és nyitott, estére már fent volt kemény enyhén nyitott, ma van nemvárt napja most zárt kemény és nagyon nehezen elérhető, száraz vagyok pedig sose szoktam száraz lenni mensinél, görbe lent, lehet baba?

http://ciklus.hu/images/diagramok/80951aa2084429b2fb10eb006d..

Legjobb válasz: Nekem múlt hónapban a nemvárt elõtt kemény, nehezen elérhetõ volt, ebbe a hónapban pedig enyhén nyitott, nehezen elérhetõ és félig puha volt, és így is megjött, és száraz voltam! Nekem a nemvárt 2. napján megy le a hõm!:( Drukkolok, hogy baba legyen neked!:)

Nekem múlt hónapban a nemvárt elõtt kemény, nehezen elérhetõ volt, ebbe a hónapban pedig enyhén nyitott, nehezen elérhetõ és félig puha volt, és így is megjött, és száraz voltam! Nekem a nemvárt 2. napján megy le a hõm!:( Drukkolok, hogy baba legyen neked!:)
A kérdező hozzászólása: Már nagy is 3700g a becsült súly. Egyébként rendben van vele minden.
Szia! Ne aggódj. Én is így jártam, ahogy Te. Elöregedett a méhlepényem, és be kellett indítani a szülést. Én sem tágultam egyáltalán, nálam is burkot repesztettek és oxitocin infúziót is kaptam. Mindezek ellenére gyönyörû, egészséges kisfiam van. Aggodalomra nincs okod.
teljesen zart vagy???? meg egy ujnyira se vagy nyitva???? mert mikor en bementem szulni egy ujnyira voltam nyitva, de, mikor megtagitott azt hittem elajulok ugy fajt, es kozbe repesztette meg a burkot, de en azt nem ereztem annyira fajt a tagitas, es utanna felultettek es akkor bugyant belolem ki a magzatviz, en nekem fogalmam se volt rola hogy burokrepesztes is volt, es azt hittem bepisiltem, fajdalmamba:) aztan probaltam volna visztartani, de felallitottak es akkor mondta a orvos magzatviz onnantol kezdve 4-5 perces fajasaim voltak! ez volt delutan haromnegyed 5 kor es reggel fel 6 kor lett meg a kincsem
A kérdező hozzászólása: Kislányom lesz!!
Én sem voltam nyitva mikor burkot repesztettek, Felfekszel a vizsgálóra, szétteszed a lábad, aztán felhelyezi a kacsát(amivel vizsgálni szoktak)és akkor egy kellemetlen érzész fogysz érezni, pár másodperc.Általában aztán vkinél el is folyik a magzatvíz, vkinél csak szivárog, de nálam még az sem volt.Utána kis idõ múlva jelentkeztek az elsõ mensi szerû görcsök......
Szia. Ne idegeskedj, mert az még rosszabb. Tudja a õ azt mikor kell kibújnia. A fiúk szoktak lusták lenni. Ha eljön az idõ úgy is jelez. Ne félj a beinditástól, azzal csak a babának és neked akarnak jót! Könnyû szülést, és jó babázást kívánok.
A kérdező hozzászólása: Csak hétfõn akarnának indítani, de biztonság kedvéért kell már holnap befeküdni.
A kérdező hozzászólása: De hogy repesztenek burkot, ha teljesen zárt vagyok?
nalam is beinditottak a szulest es pont nekem is egy penteki napra esett, ugy mentem be a korhazba hogy naa hetvegen mar meglesz a babam es, innen mar csak osztodva jovunk ki :) ) muszaj volt valamivel vigasztalnom magam, mert en is nagyon feltem, (foleg hogy azt se tudtam mi var ram) elso baba volt! ne aggodjal es ne idegeskedjel mert azzal nem csinalsz jot! sok sikert!
Ne félj a megindítástól sem.Burkot repesztenek, aztán jönni fognak a fájások maguktól.Ha nem kapsz egy kis infúziót.A többi meg megy magától.Minden jót és ne aggódj!
hat a babad egyszeruen jol erzi magat bent:) ha holnap be kell fekudnod es nem jon addig sem a babad, akkor nagy a valoszinusege hogy meginditsak a szulest! ne aggodj a baba igyis ugyis kijon! fel a fejjel es konnyu szulest kivanok!!
nyugi, a babák tudják, mikor kell jönniük, a természet jól megszervezett mindent.jönni fog, csak ne idegeskedj!
A kérdező hozzászólása: Nem kellett befeküdnöm aznap megszületett a kislányom, megkímélve a beindítástól és a terhes patológiától. Csodálatos élmény volt a szülés, égész éjjel vajúdtam, másnap 10.16 ra lett meg 3440g-mal 54 cm-el. Gyönyörû szép volt a szülés!A vajúdás utolsó órájára kaptam EDA-t(csodaszer), ami alatt pihenhettem így a kitolás teljes erõbedobással volt!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!