Találatok a következő kifejezésre: Nagyon lázas és a (49 db)

Nagyon lázas vagyok és a torkom is fáj. Mit tegyek?

inkább szedjek lázcsillapitokat vagy inkabb ne?melyik a jobb döntés?

Legjobb válasz: A lázas állapot nagyon sok fejlõdési rendellenesség okozója. Mihamarabb csillapitsd!!!

A lázas állapot nagyon sok fejlõdési rendellenesség okozója. Mihamarabb csillapitsd!!!
Én is azt mondom, hogy inkább a gyógyszer, mint a láz. Szerintem hívd fel az orvosi ügyeletet és kérdezd meg, hogy mit szedhetsz be terhesség alatt!
Akárkit kérdezel mindenki mást fog mondani. Az a legjobb, ha elmész a háziorvosodhoz és tõle kérsz gyógyszert. Én sem akartam elmenni, 3 napig lázas voltam - ezt homeopátiás gyógyszerrel kezeltem. Nem hittem benne, de elmúlt a lázam. (OSCILLOCOCCINUM - ot szedtem és Atropa belladonna 15 ch - t.) Viszont a torokfájásom nem múlt el semmilyen homeopátiás készítménytõl, és gyakran bedugult az orrom. Emelett kipróbáltam még különbözõ "cukorkákat": Tantum verde, Sinupret...nem segítettek. Mivel még sosem jártam így, azt hittem ez alkalommal is elmúlik néhány nap alatt. De nem...Így húztam 10 napig, aztán csak elmentem a dokimhoz. Antibiotikumot írt ki: AUGMENTIN -t. Bárcsak elõbb mentem volna, ez 2 nap alatt teljesen rendbe tett. Hiába vannak azonos tünetek, egyáltalán nem biztos, hogy azonos kezelés kell. A legjobb, ha orvos is lát és õ mondja meg mit szedjél!!!

Ha a babam beteg lazas, es letettem aludni ma 11-kor es meg mindig alszik, mit csianljak hagyjam vagy keltsem fel nagyon aggodom?

nem szokott ennyit aludni.es meg alig evett ma es ivott!mit csinaljak?

Legjobb válasz: A helyedben én ellenõrizném kézzel hogy lázas-e vagy betennék egy lázmérõs cumit a szájába. Ha nem túl magas, csak hõemelkedés én hagynám aludni. Szerintem azzal gyógyul.

A helyedben én ellenõrizném kézzel hogy lázas-e vagy betennék egy lázmérõs cumit a szájába. Ha nem túl magas, csak hõemelkedés én hagynám aludni. Szerintem azzal gyógyul.
Én hagynám aludni. Ha lázas, meleg, akkor esetleg ébreszd fel, adj gyógyszert vagy kúpot, de ha nem, akkor hadd pihenjen. Lehet, hogy fáradt szegény. Az én lányom sem alszik sokat, de amikor beteg volt, hagytam. Ne aggódj, éhenhalni nem fog. Ha felébredt, akkor meg adj neki sok folyadékot, nehogy kiszáradjon. Jobbulást a picinek!
Mennyi idõs a babád? Ha nem nagyon pici (pár hetes), akkor biztos, hogy ha tud aludni, akkor valószínûleg nincs olyan magas láza, amit azonnal csillapítani kellene. Az enyémek mindig sírni, vagy nyöszörögni kezdtek, ha 39 fölé ment a lázuk. Az alvás meg jót tesz neki, az alatt gyógyul a legjobban. Ha szopik, esetleg mellre teheted, az enyémek alvás közben is szopiztak. Jobbulást!
Az én fiam akkor alszik be ennyire, ha fölmegy a láza.Ilyenkor hónaljban mérem neki.Ha nagyon magas kap 1 kúpot és ha nem történik semmi 1 órán belül jön a hûtõfürdõ.Volt amikor nem tudtam felébreszteni és borogattam.
Valószinûleg diakritikus musztozisz aholiusztózisza van. Sürgõsen el kell vinni orvoshoz. Én is csecsemõ orvos vagyok. Hívj segítségért ezen a számon: 06-20-666-666-666-666-666-666 Jó bulást a babádnak! Egyen sok A, B, C, D, E, É , F és ZS Vitamint! ÜDV Város Ferenc csecsemõorvos
A kérdező hozzászólása: bunko utolso! unatkozol menj egy masik oldalra elvezkedni! Kivanom neked ezt az erzest ha gyereked lesz, majd akkor meglatjuk mekkora lesz a pofad!
Orvos mit mondott?
Ha csillapíthatatlan láz, akkor ügyelet. Ez komoly orvosi vészhelyzet, életveszélyessé is válhat.
És az Algopyrin se vitte le a lázát? Amúgy akkor csináljon hûtõfürdõt. Engedjen vizet a kádba, elég jól, hogy azért nagyobb részen érje a testfelületét, a víz akkor olyan 37-38 fokos legyen. Majd pedig fokozatosan engedjen hozzá hideg vizet. És hûtse el olyanra, hogy azért ne legyen jéghideg, de hûvös legyen. És ha még szükséges, akkor vizes borogatást is tehet a csuklójára, bokájára, homlokára.
Normálisak vagytok? Már régen a sürgõsségire kellett volna menni, ha a háziorvos nem rendel. Szerinted itt valaki meggyógyitja?
Talán hülyeségnek hangzik, de olvastam valahol, hogy ha valaki lázas, reszelt krumplit kell a talpra tenni (pontosabban a zokniba, és úgy felhúzni a zoknit a lábra), és az leviszi. Én még nem próbáltam (szerencsére nem volt rá szükségem), de egy próbát szerintem megér. 28/N
Menjen orvoshoz! Amúgy milyen gyógyszert vett be?
Hogy van a barátod? Mi volt a baja?
Nekem az ecetes krumpli zokniban vitte le a 39 fokos lázamat, másnap semmi bajom sem volt. Egyébként ha semmi sem használ ügyeletet kell hívni. A sokáig tartó magas láz károsíthatja az agyát is!
A kérdező hozzászólása: Épp most van orvosnál, sajos csak igy délután rendel. De még mindig nem javult. Remélem mondd valami okosat......
A kérdező hozzászólása: Csak holnap tudunk orvoshoz menni, de nagyon gyenge a láztól. Gondoltam hátha kapok valami használható tanácsot addig.
A kérdező hozzászólása: A borogatás már megvolt és nemrég a fürdö is, de semmi. Még mindig forró :( És dokihoz csak reggel tudunk menni ha mar rendel, de nem biztos hogy holnap rendel...
A kérdező hozzászólása: Ibustar és Algopyrin. Ezeket vett be.
Vizes törölközõvel borogasd a testét.


Kisfiamnak mandulagyulladása van, lázas, és nem nagyon akar inni. A kiszáradás mennyi idő múlva következhet be?

Ivott ma kb 2 dl folyadékot, de az édes kevés, és most délután már szinte semmit nem akar inni, annyira fáj neki a nyelés.

Legjobb válasz: Ha cseppenként is,de próbáld itatni!Nekem egyszer azt mondta a doki,hogy nehezen tudnak kiszáradni a gyerekek,ne aggódjak!Az evést ne erõltesd,az sem baj ha semmit nem eszik,de azért pár korty italt imádkozz bele valahogy!(fõleg amit nagyon szeret!)Jobbulást nektek,és ne aggódj!(tapasztalatból írok,és az én fiamnak 40-re szokott felmenni a láza!)

Ha cseppenként is, de próbáld itatni!Nekem egyszer azt mondta a doki, hogy nehezen tudnak kiszáradni a gyerekek, ne aggódjak!Az evést ne erõltesd, az sem baj ha semmit nem eszik, de azért pár korty italt imádkozz bele valahogy!(fõleg amit nagyon szeret!)Jobbulást nektek, és ne aggódj!(tapasztalatból írok, és az én fiamnak 40-re szokott felmenni a láza!)
Hát az én kisfiam pár óra (8-9) kiszáradt, kórházba kellett mennünk, de az infúzió rögtön helyre hozta, utána már ivott rendesen. Én ilyenkor próbálom Nurofenes adagolóval itatni. Ha nem sikerül nektek, akkor szerintem mindenféleképpen be kéne vinni a kórházba, mert ott rögtön tudják, hogy mit kell tenni.
A kérdező hozzászólása: Ivott pár kortyot, remélem bele tudunk erõltetni pár kortyot még ma. Mik a kiszáradás jelei?
vhogy próbáljátok szegénykét itatni. ha jól tudom a legegyértelmûbb jel, h fehér a nyelve és cserepes a szája, de ha goolge-be beütöd, tuti leírja pontosan. keveset itass vele, 1-2 kortyot egyszerre, ezt kb 15 percenként. jobbulást!
Én is a nurofen adagolóval szoktam a szájába teát nyomni, ha másképp nem akar inni.úgy szivesebben elfogadja, ha nem is túl sokat.
Elsõ vagyok.Hogy van a kicsi?
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. Már jobban van, másnaptól már ivott, nem sokat, de legalább pár korty lement. Boldog Karácsonyt!

Vam most magas lázzal, hasmenéssel járó vírus? Kisfiam 3 napig lázas volt, rengeteg csalánkiütés lett a testén, de most 2 napja láztalan (kopp-kopp), nagyon levert és nem akar enni.

Legjobb válasz: Ismerõsömnek a kislánya is elkapott valami vírust. 39,2 volt a láza és hányt. Arra feléjük most van valami vírusos járvány ami ilyen tünetetket okoz. Ha nem akar enni ne erõltesd csak a folyadékot pótoljátok az nagyon fontos, tegyél az inni valójába normaflor szuszpenziót. Mielõbbi jobbulást!

Ismerõsömnek a kislánya is elkapott valami vírust. 39, 2 volt a láza és hányt. Arra feléjük most van valami vírusos járvány ami ilyen tünetetket okoz. Ha nem akar enni ne erõltesd csak a folyadékot pótoljátok az nagyon fontos, tegyél az inni valójába normaflor szuszpenziót. Mielõbbi jobbulást!
Szia! Kisfiamnak is volt, de neki láz nélkül voltak pöttyök, torokgyulladása volt.

Lázas vagyok, elkaptam valami vírust! Kisfiam nem nagyon akarja elfogadni a cicimet, bezavarhat neki ez? 7 hónapos és eddig nagyon sokszor szopizott, aludni is cicin alszik el és éjszaka is többször szopizik.

Legjobb válasz: a betegséget a tejen is átadhatod a babának sztem erre az idõre tápszerezd...utána ha egészséges leszel megint jöhet a cici..a gyerekednek is és neked is jobb lesz

a betegséget a tejen is átadhatod a babának sztem erre az idõre tápszerezd...utána ha egészséges leszel megint jöhet a cici..a gyerekednek is és neked is jobb lesz
Nem igaz! A tejjel az ellenanyagokat kapja meg tõled egyenesen, így az is lehet, hogy õ nem is lesz beteg! A lázat próbáld lehúzni, az csökkenti a tejtermelést, de a szoptatást nem kell abbahagynod, tápszerezni meg fõleg nem kell! http://www.babaszoba.hu/articles/Betegen_is_taplalhatunk?aid.. Jobbulást!!!
A tejjel nem kapja el a baba a betegséget!!! Sõt, ellenanyagot termelsz a babának, hogy ne kapja el. Ciciztesd nyugodtan, szájmaszkkal. ha esetleg köhögsz.
A betegség már hamarabb fertõz, mint ahogy rajtad elõjönnek a tünetek. Szoptatni jobb, mert (ahogy már elõttem írták) kap ellenanyagot a baba. De ettõl még kijöhet rajta is a betegség. Akkor irány a doki. Amikor nálunk fél éves volt a babám én elkaptam egy csúnya hányós-hasmenõs cuccot, és végig szoptattam. Hozzáteszem nagyon sok energia elmegy a szopival és a betegség leküzdésével, de nálunk szerencsére nem lett beteg a gyerek. jobbulást!
jóvanna
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszoka, ciciztetném én, de nem nagyon akar.Vagy inkább ugy mondanám, hogy többször keveset.Csak lázam van és a torkom fáj kicsit, remélem a kisfiam nem lesz beteg.
Lehet, hogy a betegség/láz miatt kicsit megváltozott a tej íze, és ezért nem szívesen szopik belõle egyszerre sokat. Vagy benne is bújkál valami vírus, és így jobban esik neki. Vagy egyszerûen most éppen ilyenje van, mozgásfejlõdési változás állt be nála pl., és nappal "nem ér rá" szopni, így éjszaka is pótol, és csak véletlenül esett egybe a te betegségeddel. Ne aggódj, adj neki cicit amikor kér, akkor biztosan elegendõ tejhez jut.
... vagy a láz és a betegséggel való immunküzdelem miatt átmenetileg kicsit csökkent a tejed, ezért szopik többször kevesebbet. Ne aggódj, csak rá figyelj és minden rendben lesz! ;) Ne felejts el picit többet inni, a láz miatt is! Gyógyulj meg hamar!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, estére már nem volt lázam és végre nagyon jóllakott a kis buksikám. Viszont most a több szopitól a jobb mellemben meg van egy elég fájdalmas csomó, most éppen azt borogatom langyos vizes ruhával, remélem jót teszek vele és nem ártok. Meg azt is, hogy az elkövetkezendõ napokban most emiatt nem lesz kevesebb a tejcim. Még nem váltottunk ki étkezést, igy ha tejjel nem, mással egyelõre nem nagyon lakik jól a kisfiam. Köszi mégegyszer!

Talán sikerült? Peteérés után vagyok 9 nappal és nagyon fájnak a cicijeim és egyre jobban. Olyan mintha "lázasak" lennének a mellbimbóim iszonyú mikor hozzáérek, égő érzés. Izomláz is van bennük-amire nincs ok.

Szoktak fájni a menzi el?tt de most egyre jobban fájnak. A hasam néha szurkál és nem igazán van folyásom, csak nagyon kevés (1 pötty egy nap) és az is fehér. Ilyenkor már volt b?ven régebben. Van hasonló tapasztalatok és baba volt?

Legjobb válasz: Nálam is így kezdõdött...

Nálam is így kezdõdött...
Ez az égõ érzés bizony baba lesz! :) Vigyázz magadra!!!
A kérdező hozzászólása: Tényleg baba lett!!!! :) :) :) :) :) :)
A kérdező hozzászólása: napi háromszor van neki nagyon hig széklete, szinte folyik, mint a csapviz.Láza 38-39 között van neki
Nálunk is most bújt ki a fogacska, de egyáltalán nem láza. Csak valamikor hígabb a széklete. Szerintem is vidd gyorsan orvoshoz, mielõtt vmi nagyobb baja lenne!!!
Erre azért nem árt odafigyelni, ha ilyen régóta ezek a tünetek, nem biztos hogy a foga. Szerintem menjetek el dokihoz, mert a babák sokkal hamarabb kiszáradhatnak, nehogy baj legyen!
szia.bizti fogától megy ennyire??Vagy mennyire megy??nekem azt momdták anno, h több kaki nem lesz fogtól csak állaga hasmenéses. meg láz...mennyi??38ig van fogzástól max láz...hogy mikor bújnak ki, nem tudni, lehet napok, lehet hetek, nekünk 7 hónaposan bújt ki elsõ.
Szia! Szerintem is mutasd meg az orvosnak, mert a hasmenés és a láz tényleg nem biztos, hogy a fogától van. Az igaz, hogy a fogzáskor felhígul a széklet, de a láz már gyanús. A mi orvosunk azt mondta, hogy a fogzástól NEM LEHET láza, hanem a fogzás legyengíti az immunredszerét és emiatt kap el valamilyen fertõzést. Jobbulást!
SZIA Ezzel a tünetekkel okvetlenül mennyetek dokihoz, mert ez szerintem nem a fogzástol van már, 39fokos láz meg föképp.
Nálunk is most bújik a fog. Már érzem a hegyét. Nagyon piros volt a feneke kb 1 héttel ezelõttõl, láza nem volt csak többször ébredt éjjel, hasmenése sem volt. szerintem menj vele orvoshoz, mert ez nem normális.

21 hos kislányom nagyon köhög és lázas. A doki nem irt rá semmit csak szirupot ajánlott, mert nem látta pirosnak a torkát, és nem hallott hogy hörögne. Most alszik és hörögni hallom őt, igy sosm szokott. Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: Megfázott.Jól tette a doki, hogy nem írt fel semmit.Nkünk ilyenkor azt szokta mondani, hogy sok folyadék és INDOKOLT esetben lázcsillapítás.A hörgésrõl...ha tele van az orra, az enyém is horkol.

Megfázott.Jól tette a doki, hogy nem írt fel semmit.Nkünk ilyenkor azt szokta mondani, hogy sok folyadék és INDOKOLT esetben lázcsillapítás.A hörgésrõl...ha tele van az orra, az enyém is horkol.
A kérdező hozzászólása: Nincs tele az orra, mert nem náthás. Lehet hogy a kocsiban a légkonditol fázott meg? még sosem köhögött ilyen csunyan.Arra gondolok légcsõ gyulladása lehet.nagyon aggodom
Köhögésre jo a lánzsás utifü tea azt hiszem, meg stodal. Ezt adhatsz neki. Lázra lázkup ha nincs otthon olyan amit a doki irt mondjuk régebben akkor nurofen kup.
Hát a légkondi elég veszélyes dolog.Szerintem a légcsõgyulladást látta volna a doki.A lándzsás ütifû tényleg jó és még az íze is finom, teljesen bió és használ is.
Az én kislányom most gyógyult meg, nemrég. Szerintem ne vidd az orvoshoz. Ha láza is lesz akkor mindenképpen.
A kérdező hozzászólása: mennyi ideig volt bteg?és mivel hogyan kezelted?kösz a választ


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!