Találatok a következő kifejezésre: Nagyon lázas és (57 db)

Nagyon lázas vagyok és a torkom is fáj. Mit tegyek?

inkább szedjek lázcsillapitokat vagy inkabb ne?melyik a jobb döntés?

Legjobb válasz: A lázas állapot nagyon sok fejlõdési rendellenesség okozója. Mihamarabb csillapitsd!!!

A lázas állapot nagyon sok fejlõdési rendellenesség okozója. Mihamarabb csillapitsd!!!
Én is azt mondom, hogy inkább a gyógyszer, mint a láz. Szerintem hívd fel az orvosi ügyeletet és kérdezd meg, hogy mit szedhetsz be terhesség alatt!
Akárkit kérdezel mindenki mást fog mondani. Az a legjobb, ha elmész a háziorvosodhoz és tõle kérsz gyógyszert. Én sem akartam elmenni, 3 napig lázas voltam - ezt homeopátiás gyógyszerrel kezeltem. Nem hittem benne, de elmúlt a lázam. (OSCILLOCOCCINUM - ot szedtem és Atropa belladonna 15 ch - t.) Viszont a torokfájásom nem múlt el semmilyen homeopátiás készítménytõl, és gyakran bedugult az orrom. Emelett kipróbáltam még különbözõ "cukorkákat": Tantum verde, Sinupret...nem segítettek. Mivel még sosem jártam így, azt hittem ez alkalommal is elmúlik néhány nap alatt. De nem...Így húztam 10 napig, aztán csak elmentem a dokimhoz. Antibiotikumot írt ki: AUGMENTIN -t. Bárcsak elõbb mentem volna, ez 2 nap alatt teljesen rendbe tett. Hiába vannak azonos tünetek, egyáltalán nem biztos, hogy azonos kezelés kell. A legjobb, ha orvos is lát és õ mondja meg mit szedjél!!!

Ha a babam beteg lazas, es letettem aludni ma 11-kor es meg mindig alszik, mit csianljak hagyjam vagy keltsem fel nagyon aggodom?

nem szokott ennyit aludni.es meg alig evett ma es ivott!mit csinaljak?

Legjobb válasz: A helyedben én ellenõrizném kézzel hogy lázas-e vagy betennék egy lázmérõs cumit a szájába. Ha nem túl magas, csak hõemelkedés én hagynám aludni. Szerintem azzal gyógyul.

A helyedben én ellenõrizném kézzel hogy lázas-e vagy betennék egy lázmérõs cumit a szájába. Ha nem túl magas, csak hõemelkedés én hagynám aludni. Szerintem azzal gyógyul.
Én hagynám aludni. Ha lázas, meleg, akkor esetleg ébreszd fel, adj gyógyszert vagy kúpot, de ha nem, akkor hadd pihenjen. Lehet, hogy fáradt szegény. Az én lányom sem alszik sokat, de amikor beteg volt, hagytam. Ne aggódj, éhenhalni nem fog. Ha felébredt, akkor meg adj neki sok folyadékot, nehogy kiszáradjon. Jobbulást a picinek!
Mennyi idõs a babád? Ha nem nagyon pici (pár hetes), akkor biztos, hogy ha tud aludni, akkor valószínûleg nincs olyan magas láza, amit azonnal csillapítani kellene. Az enyémek mindig sírni, vagy nyöszörögni kezdtek, ha 39 fölé ment a lázuk. Az alvás meg jót tesz neki, az alatt gyógyul a legjobban. Ha szopik, esetleg mellre teheted, az enyémek alvás közben is szopiztak. Jobbulást!
Az én fiam akkor alszik be ennyire, ha fölmegy a láza.Ilyenkor hónaljban mérem neki.Ha nagyon magas kap 1 kúpot és ha nem történik semmi 1 órán belül jön a hûtõfürdõ.Volt amikor nem tudtam felébreszteni és borogattam.
Valószinûleg diakritikus musztozisz aholiusztózisza van. Sürgõsen el kell vinni orvoshoz. Én is csecsemõ orvos vagyok. Hívj segítségért ezen a számon: 06-20-666-666-666-666-666-666 Jó bulást a babádnak! Egyen sok A, B, C, D, E, É , F és ZS Vitamint! ÜDV Város Ferenc csecsemõorvos
A kérdező hozzászólása: bunko utolso! unatkozol menj egy masik oldalra elvezkedni! Kivanom neked ezt az erzest ha gyereked lesz, majd akkor meglatjuk mekkora lesz a pofad!
Ezt az orvos dolga megállapítani!
A kérdező hozzászólása: köszi a nem segítést... gondolom, az itteni anyukáknak is volt már beteg a gyerekük, talán v.ki méltat arra, és megosztja velem az ebbéli tapasztalatait...


Már megint tüszős mandulagyulladásom van, nagyon lázas vagyok, nagyon szenvedek, fáj mindenem, és minden tünet kijött, aminek kellett. Tudnátok olyan vény nélkül kapható gyógyszereket, antibiotikumot, bármit javasolni ami segíthetne?

Természetesen lázcsillapítót szedek, meg borogatás ezerrel, és forró tea, és vitamin, de szenvedek tegnap óta, valami a torkomra kéne, a szopogatós cukrok meg mit sem érnek.. Az orvosom szabadságon lesz a héten, máshoz nem akarok menni.

Legjobb válasz: Nagy adag C és D vitamin + cink.

Nagy adag C és D vitamin + cink.
A kérdező hozzászólása: És Tantum Verde is használ, ha valaki hasonló cipõben jár. :)

Kisfiamnak mandulagyulladása van, lázas, és nem nagyon akar inni. A kiszáradás mennyi idő múlva következhet be?

Ivott ma kb 2 dl folyadékot, de az édes kevés, és most délután már szinte semmit nem akar inni, annyira fáj neki a nyelés.

Legjobb válasz: Ha cseppenként is,de próbáld itatni!Nekem egyszer azt mondta a doki,hogy nehezen tudnak kiszáradni a gyerekek,ne aggódjak!Az evést ne erõltesd,az sem baj ha semmit nem eszik,de azért pár korty italt imádkozz bele valahogy!(fõleg amit nagyon szeret!)Jobbulást nektek,és ne aggódj!(tapasztalatból írok,és az én fiamnak 40-re szokott felmenni a láza!)

Ha cseppenként is, de próbáld itatni!Nekem egyszer azt mondta a doki, hogy nehezen tudnak kiszáradni a gyerekek, ne aggódjak!Az evést ne erõltesd, az sem baj ha semmit nem eszik, de azért pár korty italt imádkozz bele valahogy!(fõleg amit nagyon szeret!)Jobbulást nektek, és ne aggódj!(tapasztalatból írok, és az én fiamnak 40-re szokott felmenni a láza!)
Hát az én kisfiam pár óra (8-9) kiszáradt, kórházba kellett mennünk, de az infúzió rögtön helyre hozta, utána már ivott rendesen. Én ilyenkor próbálom Nurofenes adagolóval itatni. Ha nem sikerül nektek, akkor szerintem mindenféleképpen be kéne vinni a kórházba, mert ott rögtön tudják, hogy mit kell tenni.
A kérdező hozzászólása: Ivott pár kortyot, remélem bele tudunk erõltetni pár kortyot még ma. Mik a kiszáradás jelei?
vhogy próbáljátok szegénykét itatni. ha jól tudom a legegyértelmûbb jel, h fehér a nyelve és cserepes a szája, de ha goolge-be beütöd, tuti leírja pontosan. keveset itass vele, 1-2 kortyot egyszerre, ezt kb 15 percenként. jobbulást!
Én is a nurofen adagolóval szoktam a szájába teát nyomni, ha másképp nem akar inni.úgy szivesebben elfogadja, ha nem is túl sokat.
Elsõ vagyok.Hogy van a kicsi?
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. Már jobban van, másnaptól már ivott, nem sokat, de legalább pár korty lement. Boldog Karácsonyt!

Vam most magas lázzal, hasmenéssel járó vírus? Kisfiam 3 napig lázas volt, rengeteg csalánkiütés lett a testén, de most 2 napja láztalan (kopp-kopp), nagyon levert és nem akar enni.

Legjobb válasz: Ismerõsömnek a kislánya is elkapott valami vírust. 39,2 volt a láza és hányt. Arra feléjük most van valami vírusos járvány ami ilyen tünetetket okoz. Ha nem akar enni ne erõltesd csak a folyadékot pótoljátok az nagyon fontos, tegyél az inni valójába normaflor szuszpenziót. Mielõbbi jobbulást!

Ismerõsömnek a kislánya is elkapott valami vírust. 39, 2 volt a láza és hányt. Arra feléjük most van valami vírusos járvány ami ilyen tünetetket okoz. Ha nem akar enni ne erõltesd csak a folyadékot pótoljátok az nagyon fontos, tegyél az inni valójába normaflor szuszpenziót. Mielõbbi jobbulást!
Szia! Kisfiamnak is volt, de neki láz nélkül voltak pöttyök, torokgyulladása volt.
A kérdező hozzászólása: napi háromszor van neki nagyon hig széklete, szinte folyik, mint a csapviz.Láza 38-39 között van neki
Nálunk is most bújt ki a fogacska, de egyáltalán nem láza. Csak valamikor hígabb a széklete. Szerintem is vidd gyorsan orvoshoz, mielõtt vmi nagyobb baja lenne!!!
Erre azért nem árt odafigyelni, ha ilyen régóta ezek a tünetek, nem biztos hogy a foga. Szerintem menjetek el dokihoz, mert a babák sokkal hamarabb kiszáradhatnak, nehogy baj legyen!
szia.bizti fogától megy ennyire??Vagy mennyire megy??nekem azt momdták anno, h több kaki nem lesz fogtól csak állaga hasmenéses. meg láz...mennyi??38ig van fogzástól max láz...hogy mikor bújnak ki, nem tudni, lehet napok, lehet hetek, nekünk 7 hónaposan bújt ki elsõ.
Szia! Szerintem is mutasd meg az orvosnak, mert a hasmenés és a láz tényleg nem biztos, hogy a fogától van. Az igaz, hogy a fogzáskor felhígul a széklet, de a láz már gyanús. A mi orvosunk azt mondta, hogy a fogzástól NEM LEHET láza, hanem a fogzás legyengíti az immunredszerét és emiatt kap el valamilyen fertõzést. Jobbulást!
SZIA Ezzel a tünetekkel okvetlenül mennyetek dokihoz, mert ez szerintem nem a fogzástol van már, 39fokos láz meg föképp.
Nálunk is most bújik a fog. Már érzem a hegyét. Nagyon piros volt a feneke kb 1 héttel ezelõttõl, láza nem volt csak többször ébredt éjjel, hasmenése sem volt. szerintem menj vele orvoshoz, mert ez nem normális.

21 hos kislányom nagyon köhög és lázas. A doki nem irt rá semmit csak szirupot ajánlott, mert nem látta pirosnak a torkát, és nem hallott hogy hörögne. Most alszik és hörögni hallom őt, igy sosm szokott. Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: Megfázott.Jól tette a doki, hogy nem írt fel semmit.Nkünk ilyenkor azt szokta mondani, hogy sok folyadék és INDOKOLT esetben lázcsillapítás.A hörgésrõl...ha tele van az orra, az enyém is horkol.

Megfázott.Jól tette a doki, hogy nem írt fel semmit.Nkünk ilyenkor azt szokta mondani, hogy sok folyadék és INDOKOLT esetben lázcsillapítás.A hörgésrõl...ha tele van az orra, az enyém is horkol.
A kérdező hozzászólása: Nincs tele az orra, mert nem náthás. Lehet hogy a kocsiban a légkonditol fázott meg? még sosem köhögött ilyen csunyan.Arra gondolok légcsõ gyulladása lehet.nagyon aggodom
Köhögésre jo a lánzsás utifü tea azt hiszem, meg stodal. Ezt adhatsz neki. Lázra lázkup ha nincs otthon olyan amit a doki irt mondjuk régebben akkor nurofen kup.
Hát a légkondi elég veszélyes dolog.Szerintem a légcsõgyulladást látta volna a doki.A lándzsás ütifû tényleg jó és még az íze is finom, teljesen bió és használ is.

28hetes vagyok. A fiam szombat óta hol jobban/kevésbé lázas, és nagyon bújik. Hogy oldjam meg, hogy én ne legyek beteg, és a derekam, méhszájam se bánja?

Már 3100 a éhszáj,és kapar a torkom is.nem a megfázástól félek,bár nem szívesen lennék beteg.Csak nagyon igényli a kézben levést a 16hónapos gyerk?c a maga közel 12kilójával.

Legjobb válasz: Ha a saját tapasztalatomból indulok ki, sajnos el fogod kapni. Én 29 hetes voltam mikor átestem egy ilyenen, pontosan a nagyfiam miatt. Meghülés elleni tea (de arra figyelj van egyféle amiben málnalevél van, azt még ne idd). Azt hiszem nekem a naturlandos vált be, amiben a feketeribizli van. Homeos bogyók (oscillococcinum), sok méz, rengeteg C vitamin (ha lehet grapefruit, mert fertõtlenítõ hatása is van), és ha lázasodsz vagy bármi picit is komolyabb baj van a torokkaparáson kívül irány az orvos. Jobbulást mindkettõtöknek!

Ha a saját tapasztalatomból indulok ki, sajnos el fogod kapni. Én 29 hetes voltam mikor átestem egy ilyenen, pontosan a nagyfiam miatt. Meghülés elleni tea (de arra figyelj van egyféle amiben málnalevél van, azt még ne idd). Azt hiszem nekem a naturlandos vált be, amiben a feketeribizli van. Homeos bogyók (oscillococcinum), sok méz, rengeteg C vitamin (ha lehet grapefruit, mert fertõtlenítõ hatása is van), és ha lázasodsz vagy bármi picit is komolyabb baj van a torokkaparáson kívül irány az orvos. Jobbulást mindkettõtöknek!
Jah és a kézben levés, emelgetned nem kellene. Ültesd az öledbe, vagy feküdj mellé, én azt csináltam.
A kérdező hozzászólása: az ölemben ül, vagy fekszik.csak ugye oda is meg kell emelni.eddig szerencsére én nem vagyok lázas, de állandóan rám köhög.
Az én kislányom most gyógyult meg, nemrég. Szerintem ne vidd az orvoshoz. Ha láza is lesz akkor mindenképpen.
A kérdező hozzászólása: mennyi ideig volt bteg?és mivel hogyan kezelted?kösz a választ


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!