Találatok a következő kifejezésre: Nagyon korán ha a 35. héten (3 db)

Nagyon korán van ha a 35. héten "bújna ki" a kismanónk?

Most járok a 34. hét végén. Sajnos az orvosom azt mondta a múlt hét kedden (tehát amikor a 33. hétben jártam), hogy nagyon-nagyon lent van a baba, így nagyon valószín?, hogy nem fogom a 40. hétig hordani, és jó ha még legalább 4 hetet minimum kibírunk. Tudja mit beszél, hiszen f?orvos, tehát hiszek neki. A baj csak az, hogy napi 3*2 MagneB6 és napi 3 Diaphylin mellett is kb. 3-4 napja eléggé görcsölgetek. Vagyis nem is igazán görcsnek hívnám, hanem szúrkálásnak. Olyan érzés, mintha egy nagy kést, vagy szöget vágnának bele a hasam aljába. Az elmúlt 3 napban inkább esténként éreztem, 2-3-szor napközben is, de ma elg sokszor el?fordult, úgy kb. 2 óránként, ennél gyakrabban nem, így nem nevezném ezeket szülési görcsöknek, mert ezek inkább szúrkálások. Egész nap fekszem, szedem a gyógyszereket, és mégis ez van.

Legjobb válasz: Szia! Én a 37. hétben vagyok, de nekem is nagyon korán kezdõdtek a jóslófájásaim. Eddig semmi gond nincs velünk! Amúgy nem kell nagyon félned, a 28. hét után már nagyon jó esélyei vannak a babának, hogy semmilyen probléma ne legyen a késõbbiekben. Ha ki tudod húzni még 2 hétig, akkor már koraszülött sem lesz, a 37. hétben már nyugodtan megszülethet! Próbálj ne stresszelni, az nem tesz jót! Beszélgess a babáddal, mondd el neki, hogy még jó lenne, ha egy ideig benn maradna - hidd el, a babák szoktak hallgatni anyucira! Minden jót nekd!

Szia! Én a 37. hétben vagyok, de nekem is nagyon korán kezdõdtek a jóslófájásaim. Eddig semmi gond nincs velünk! Amúgy nem kell nagyon félned, a 28. hét után már nagyon jó esélyei vannak a babának, hogy semmilyen probléma ne legyen a késõbbiekben. Ha ki tudod húzni még 2 hétig, akkor már koraszülött sem lesz, a 37. hétben már nyugodtan megszülethet! Próbálj ne stresszelni, az nem tesz jót! Beszélgess a babáddal, mondd el neki, hogy még jó lenne, ha egy ideig benn maradna - hidd el, a babák szoktak hallgatni anyucira! Minden jót nekd!
A kérdező hozzászólása: Kedves anyukák! Nagyon szépen köszönöm a sok és kimerítõ válaszokat és a bíztatást. Remélem tényleg bent marad még néhány hétig. Minden jót Nektek is és szép, egészséges babát kívánok mindannyiótoknak.
Szia.Nekem is a 35. hét körül kezdõdtek ezek a szúrás szerû fájások.A dokim azt mondta, hogy ezek lehetnek már jósló fájások.Most vagyok a 39.hétben és még egy ujjnyira sem tágultam, a nyákdukóm is a "helyén" van, de a szurkálós fájások maradtak.Ne aggódj, ha a 37.hétig bent marad a picur, akkor már nincs semmi gond!Nyugis utolsó hónapot!
Szia én is így voltam. Az én dokim is fõorvos, és hiába mondta a 34. héten hogy mindjárt meg lesz a baba, ha csak 42. héten született meg. A férjem bejelentette a munkahelyén, hogy bármikor szülhetek, tehát legyen készenlétben helyettes, erre eltelt 2 hónap és semmi. Végén indítani kellett a szülést:) .
Szia ! Ne aggódj nekem is 33hetesen kezdõdtek ezek a tünetek, 28hetes koromig napi 10órákat dolgoztam ülve..33hetesen megállapította, hogy 2cmert rövidült a méhnyak..azt sem tudom mit jelent csak, hogy még korai volt.Sokat görcsöltem és nekem is volt, hogy mintha egy kést szúrtak volna a hüvelyembe-erre azt mondta valószínû egy ideget talál el a baba.Salbutamol izomlazítót kellett szedjek.Most 36hetes leszek utánna le kell álljak vele, amúgy úgy tudom 36hét után már nem koraszülött. A magnéziumot nekem még nem engedi elhagyni-én béres magnéziumot szedek egyet ha nagyon begörcsölnék kettõt, ez sokal nagyob dózis mint a magne b6 és sokkal jobb is.De nekem faros a babám lehet ezért kell még szedjem a magnéziumot, hogy hátha megfordul még.Amúgy meg egész jól elmúltak a görcseim, keményedéseim pedig féltem ha lecsökkentem a gyógyit belepusztulok és közben meg semmi.Szval ne aggódj, mert attól is görcsölhetsz ha idegesebb vagy!!!Minden rendben lesz, de ha megszületne 35hétre akkor sem lenne semmi baj , de azért mondd neki, hogy még vagy 3hetet azért maradjon bennt minimum.Kitartást.36hetes kismama
Szia! A szurkálások miatt nem kell aggódnod, teljesen normális. Ez attól van, hogy nyúlnak a méhet tartó szalagok, mert hízik a babád, egyre nehezebb nekik tartani.Ezek nem fájások, mégcsak nem is jóslóak, ez teljesen normális dolog. Én a harmadikat várom, de így a vége felé most is érzek ilyet, pedig már nem túl feszesek az izmaim. Egyébként nagyon sokan vagyunk, akiket koraszüléssel fenyegetett a doki, és mégis túlhordtuk a babát:) )) Azért csak pihizz sokat, és ha megszületne, már akkor sem lenne nagy baj.Persze azért még jobb lenne neki pár hétig odabenn. Minden jót nektek, üdv
Szia, ne aggódj mert énis hasonlóan vagyok.32 hetessen görcsölgetni keztem meg nagyon szúrkált a hasam mint neked.Az orvos szerint, aki szintén fõorvos, azt mondta hogy nagyon lent van a baba, így örülhetek ha még 2-3 hetet bentmarad.Olyan nagy rettegésben éltem hetekig, minden nap ajándéknak tünt.Mikkor betöltöttem a 36 hetemet akkor nagyon megkönnyebültem.Nem a fõorvoshoz járok, csak akkor õ vizsgált meg, mert az én orvosom nem volt ott.Tessék így halgasson egy kismama az orvosra, lassan a 41 hetemet is betöltöm, de még a babóca nem jött elõ.És a mai vizsgálatok alapján lehet szerdán szülést kell indítanni.Hát errõl ennyit, még túl is hordom.A szurkálások azok vannak nálam is, meg jóslófájás is.Ne aggódj nembiztos hogy koraszülött lessz a babád!!!!!üdv 40hetes kismama
Én még csak 27.hetes vagyok, de egy barátnõm mind2 kislánya a 36.hétre születtek, igaz h kevesebb mint 3000g de gyönyörû szép és egészséges lányok lettek!Egyik most 6 éves a másik 3!Nagyon elevenek és gyönyörûek!Nyugodj meg biztos nem lesz gond! Sok boldogságot!
elõzõ válaszoló vagyok:-) csak annyit szeretnék még leírni, hogy nekem is lent van eléggé már a bébi, úgy nyom, hogy sokszor azt érzem "kipottyan" .... írtózatosan fáj a szeméremcsontom is, szóval nyomja rendesen, hisz már a 30. hét elõtt is fejjel lefelé volt .... neked pedig fel a fejjel!!!! :-))
Ha a 35. heten kibujik, sincs mar semmi baj! Nyugodj meg :) Hivatalosan meg koraszulott lesz, de mar teljesen megvan minden szerve, tudeje fejlett, ilyenkor mar csak hizni maradnak benn :) Lehet, h inkubatorba tennek, de az jo meleg, es nem jelent az sem gondolt, sot! A 37. heten meg mar nem is koraszulott, ahogy elottem irtak. Temreszetesen jobb lenne minel tovabb benn maradnia, de ha ma jonne, is ep es egeszseges lenne!! Minden jot!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a bíztatást, nagyon aranyos vagy :-) Szoktam beszélgetni a manóval, hogy még picit bírja ki odabent, de ezen a téren sajnos nem nagyon akar rám hallgatni :-)
34. hétre született meg a ksifiam 2470-g-mal. Jól van, inkubátorba sem tették 9-10-es értékelést kapott. 4 nap múlva már haza is jöhettünk.

Nagyon korai lenne ha a 35. héten bújna ki a babám? most vagyok 35hetes és a 36. hétbe járok

Legjobb válasz: A kora szerint még koraszülött lenne, de baja már biztos nem lenne. Valószínûleg eltöltene pár napot inkubátorban (függ a súlyától is), de hallotta már olyat is, hogy még az sem kellett. Mindenesetre várhatna még pár hetet.

A kora szerint még koraszülött lenne, de baja már biztos nem lenne. Valószínûleg eltöltene pár napot inkubátorban (függ a súlyától is), de hallotta már olyat is, hogy még az sem kellett. Mindenesetre várhatna még pár hetet.
A babám és én már külön léptünk a 37. hétbe. A 36. hetem utolsó napján született meg 3380 grammal és 53 centivel, makk egészségesen. A szülés is problémamentes volt. Nem hiszem hogy nagyobb lett volna a baj, ha egy héttel korábban születik. Pláne hogy szülés elõtt egy-két héttel a dokim egy vizsgálatnál azt mondta, ez a baba bizony nem marad benn 40 hétig, szerinte meg fog születni legfeljebb három héten belül, de ne aggódjak, egészséges lesz. Hát úgy látszik konyított valami a szakmájához.
valami=valamit (elõzõ voltam)
35+6. napon született a kislányom 2370 grammal, 49 centivel és 10/10 AP-vel. Kb egy órát volt inkubátorban, agilis volt, jó szopó. 3 éjszakát voltunk kh-ban és 2210 grammosan hoztuk haza.
A kérdező hozzászólása: mekkora volt a babád mérete születése elõtt??bpd, femur stb..
pff, passz, nem tudom elõkaparni a papírokat hogy pontos adatokat mondjak, de nagy és hosszú babát jósoltak végig (hosszú csövescsontok miatt). szülés elõtt 1 héttel 3200 grammosra becsülték az uh-n... csupán 1 kilót tévedtek :S nem is baj, idekint nagyon-nagyon hamar behozta. Egyébként mostmár 2, 5 éves és a korosztályánál magasabb, bár vékonyabb is, mondhatni törékeny testalkatú. De tényleg hosszúak a csontjai, ebben nem tévedtek.

26 hetes vagyok, azt már tudom hogy a 35-36. héten befektetnek, (ha csak nem előbb)! Nagyon korai most vásárolni?

Nyugodtabb lennék ha legalább meg lenne minden és nem mással kellene bevásároltatnom. Csak nem tudom, hogy nagyon korai e?

Legjobb válasz: Én kb. 10 hetesen vettem meg a pelenkázóasztalt és a kiságyat, mert akkor találtam akciósat, nekem tetszõt. Szerintem nyugodtan elkezdhetsz vásárolgatni, ha van kedved hozzá, segít a ráhangolódásban. Fõleg, hogy be kell elõbb feküdnöd - a mosásra, vasalásra is kell azért idõt hagyni, meg arra, hogy az embernek még ezer apróság az eszébe jusson a ruhatárral, gyerekszobával, apróságokkal kapcsolatban.

Én kb. 10 hetesen vettem meg a pelenkázóasztalt és a kiságyat, mert akkor találtam akciósat, nekem tetszõt. Szerintem nyugodtan elkezdhetsz vásárolgatni, ha van kedved hozzá, segít a ráhangolódásban. Fõleg, hogy be kell elõbb feküdnöd - a mosásra, vasalásra is kell azért idõt hagyni, meg arra, hogy az embernek még ezer apróság az eszébe jusson a ruhatárral, gyerekszobával, apróságokkal kapcsolatban.
Szia! Nyugodtan vásárolj amíg az embert nem "akadályozza" a nagy poci meg a lábfájás és dagadás! Én 25 hetes vagyok és szinte majdnem mindene megvan igaz kaptam innen-onnan de vettem is! Élvezd ki a helyzetet olyan sok szép baba holmi van!
Szia, én 27 hetes ikres kismama vagyok és a héten vettem meg elég sok mindent.(kiságy, cumisüvegek, ruhák...) Gondolván arra hogy biztos hogy rövidesen befektetnek majd, meghát már egyre nehezebb lesz mászkálni nekem is. Pl a babakocsi már ki van nézve de még nem vettük meg, azt már a férjem egyedül is eltudja hozni ha megszületnek a bébik. Szerintem olyan dolgot vegyél meg amit másra nem bíznál. Nem korai. Boldog babavárást! :) )
Mért lenne korai, innen is csak repülni fog az idõ.Én áldom az eget, hogy megvettünk mindent kb a32hétig , mert most már olyan a bokám mint egy elefánttél, zsibbad a jobb kezem állandóan, és alig bírok menni már.Megrövidült a méhnyak a 32héten gyógyszert kell szedjek, hogy bennt maradjon még-szerencsére a jöv.héttõl elhagyhatom.Na de ezeket én sem kalkuláltam, már nem is bírnék úgy mászkálni mint mikor megvettük a cuccokat neki és nem beszélve arról, hogy jobb aza tudat, hogy el van neki minden készítve és nem apára marad minden..nem is tudná mit kell tenni.A másik , nem egy barátnõm járt úgy, hogy addig babonáskodott még bekerült szülni és a férje kapkodott, hogy mit vegyen, persze , hogy nem olyat vett amilyet a lány akart..de akkor már mindegy.Szval, nyugodtan vedd meg, nem beszélve arról, hogy anyagilag is könnyebb ha fokozatosan vásároltok mint ha rögtön mindent egyszerre.36hetes kismama
Egy barátnõm úgy járt, hogy halogatta a vásárlást, mondván, ráér még, aztán veszélyeztetett lett, be kellett feküdnie és végül semmit se tudott megvenni, mindent a férje szerzett be. Én ezt nem akartam kockáztatni, bár teljességgel alkalmas arra a párom, hogy elmenjen vásárolni, ha kell, de szerintem akkora élmény bevásárolni egy kisbabának, hogy nem érdemes kihagyni! Szóval vásárolj nyugodtan, itt az ideje!
Ha nem vagy babonás akkor egyáltalán nem korai, nyugodtan vegyetek meg mindent.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!