Találatok a következő kifejezésre: Nagyon korán ha a (265 db)

Most meghülyültem vagy ti is láttok a hold körül egy nagy kört? Ha látjátok akkor mi az?

A kérdés csak mára vonatkozik!

Legjobb válasz: Világoskék színû?

Világoskék színû?
Megyek megnézem...... De pontosan mire gondolsz? A fényre? Nekem anyum mindig azt mondta a hold udvara..
Én nem látom. Pedig ég a szemem is megfájdult, úgy nézem:D
ha kört láttál, az "halo" jelenség. Megtörik a fény, az a lényege. un. légköroptikai jelenségek közé tartozik. Nézz utána a google-ban, hogy az volt-e!
Én látom.Az a hold udvara.Ha ilyet látni, akkor állítólag idõjárás változás lesz.Odafönn nagyon párás a légkör.Gondolom, holnap hideg lesz, vagy esõ.
ja én is láttam:) bár azt hittem a felhõréteg teszi.
Semmi különöset nem látok. Tiszta az ég és a visszaverõdõ fénysugarak látszanak.
E.T. hazatelefonált... :DDDDDD
Nálunk köd van :( De ilyet régebben is láttam már.Már, ha ugyanarra gondolunk.
Igen, láttam:) ) Gyönyörû *-*
Azt mondják, ha nagy a Hold udvara, hideg lesz.
22 fokos holdhaló. Kell hozzá hideg amikoris a felhõkben jégkristályok vannak, meghatározott alakiságban, kell hozzá ideális fénytörési szög, hogy láthasd. És lényeges, hogy a felhõzet szinte mindig fátyolfelhõzet egyik típusa, különben nem sütne át rajta :D Napnál ugyanígy mûködik 100%-ban, egy kivétellel: az nappal van (:
Elsõ vagyok..Nekem csak a szemem káprázott.. :D Amúgy jobban megfigyelve olyat láttam mint amit az utolsó válaszoló belinkelt, csak közvetlenül a Hold körül.
én is láttam!! olyan fél 7 felé, amikor jöttem haza! aszittem csak képzelõdök mert már nagyon álmos voltam :D de ezek szerint nem. olyan szép és misztikus:)
Én nem látok semmit. Bocs.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek nagyon köszi holdhaló lesz :D

Ha az orvos nem lát még semmit mert nagyon korai mondjuk a terhesség és vízeletvizsgálatot kér akkor a laboros Hcg-teszt erősebb mint a gyógyszertári?

Legjobb válasz: Szinte semmit nem tudunk rólad! Hány hetes "terhes" vagy/voltál? Az elsõ hivatalos várandós vizsgálat 12. hétben van, ezt megelõzõen nyilván nem fog az orvos elhajtani, mert neki kötelezõ megvizsgálni, de még kicsit korai. Ezért van az, hogy "nagyon sokáig forgatta bennem(d) azt a sz...t" koszond magadnak. Azért kell h*velyi UH, mert még annyira pici, hogy a hasfalon keresztul nem látszik a magzat. Azóta reméljuk, hogy rendben volt a várandósságod.

Szinte semmit nem tudunk rólad! Hány hetes "terhes" vagy/voltál? Az elsõ hivatalos várandós vizsgálat 12. hétben van, ezt megelõzõen nyilván nem fog az orvos elhajtani, mert neki kötelezõ megvizsgálni, de még kicsit korai. Ezért van az, hogy "nagyon sokáig forgatta bennem(d) azt a sz...t" koszond magadnak. Azért kell h*velyi UH, mert még annyira pici, hogy a hasfalon keresztul nem látszik a magzat. Azóta reméljuk, hogy rendben volt a várandósságod.
Igen, a laborvizsgálat biztosabb, s talán elõbb is mér. Vérbõl pedig még hamarabb, de az orvosok csak kivételes esetben nézhetik ilyen formában a terhesség tényét. Indokoltnak mondjuk a méhen kívüli terh. gyanúja számít. Mondván, nagyon drága!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ csak azért kérdeztem mert ma voltam nõgyógyásznál mert nagyon sok terhes tünetem van de nem látott semmit hüvelyi ultrahangon csak az volt a fura hogy nagyon sokáig forgatta bennem azt a sz...t és egyszer csak ezt mondta "Hát ez meg mi lehet?"Kérdztem mit lát azt mondta semmi rosszat mert azt megoldanánk és hogy nem mondja meg!!!Amikor már felöltöztem megint megkérdeztem akkor azt mondta egy kis furcsaságot!Mi lehet?
A kérdező hozzászólása: Ja lemaradt hétfõn viszem be a vízeletet majd!
Na, hát ez nem semmi! Valami furcsaságot! Én azt tanácsolom, hogy menj el megbízható szonográfushoz vagy uh-ozó orvoshoz. Én mással is megnézetném. Ez etikátlan...
A kérdező hozzászólása: Az lesz ha - ha + lesz az orvosi hcg mérés mert rólam van szó nem róla ezt mondtam is neki!!!!Már csak abba bízok hogy tényleg nagyon-nagyon korai és látott valami kezdeményezést de nem akarta mondani hogy nehogy beleéljem magam elvileg ez is lehet nem ???ha optimistán gondolkodunk de ha pesszimistán akkor ciszta vagy valami más rossz!!!!De azt monania kéne nem rögtön az észrevétele után!!!

Nagy baj ha a babám nem duplázza meg a súlyát fél éves korára?

3770 grammal születtet, pont ma 5 hónapos és 6760 gramm. Heti 100 grammokat hízik, így nem lesz meg fél éves korára a duplázás. Amúgy szép, arányos baba.

Legjobb válasz: Nekem sem duplázta meg a lányom.4kg-val született,6 hónapos korában volt 7 kg.Azt mondta a doki és a védõnõ is,hogy nem probléma,kiegyensúlyozott nyugodt baba és nem olvas könyvet:-)Amúgy a naygobb súllyal született babának nehezebb duplázni mint aki mondjuk 3 kg körül(normál)súllyal született.Az enyém is átlagban ennyiket hízik(zott)mint a tiéd.

Nekem sem duplázta meg a lányom.4kg-val született, 6 hónapos korában volt 7 kg.Azt mondta a doki és a védõnõ is, hogy nem probléma, kiegyensúlyozott nyugodt baba és nem olvas könyvet:-)Amúgy a naygobb súllyal született babának nehezebb duplázni mint aki mondjuk 3 kg körül(normál)súllyal született.Az enyém is átlagban ennyiket hízik(zott)mint a tiéd.
Szerintem nem baj. Az én lányom fél éves korára ugyan megduplázta a súlyát, de 1 éves korára igencsak messze van a háromszorosától. Lényeg, hogy fokozatosan , szépen fejlõdik, semmi baja.
Huu, hát a lányom fél éves korára már több mint a duplája, 1 évesen pedig majdnem 4-szerese a születési súlyának és mégsem dagi, nem lusta. A magassága viszont 52 cm-rõl 86-ra nõtt, ezért nem lehet észrevenni, hogy 14 kg. 3, 45 kg-val született.


Hogyan gondoskodtak rólad a szüleid nagy korodban, ha egyáltalán? Illetve ti tervezitek hogy tesztek félre a gyermeketeknek?

Arra gondolok, hogy tettek/tesztek félre, hogy majd könnyebb legyen a gyereknek, indulótőke gyanánt?

Legjobb válasz: Ez nálam idézõjeles. Mármint többször volt, hogy egy egy összeget kaptam a családtól vagy dolgoztam és fizu de az mind ment a folyószámlámra. /3 éve nyitottuk/ Kb. 120-1 30 e. körül van most rajta. De ehhez nem szoktam hozzá nyúlni. De ez nekem 100%ban tudatos. 18l

Ez nálam idézõjeles. Mármint többször volt, hogy egy egy összeget kaptam a családtól vagy dolgoztam és fizu de az mind ment a folyószámlámra. /3 éve nyitottuk/ Kb. 120-1 30 e. körül van most rajta. De ehhez nem szoktam hozzá nyúlni. De ez nekem 100%ban tudatos. 18l
20 éves korom óta dolgozom, és az összes fizetésem elrakom, mert itthon nem kell leadni belõle, úgy tervezem hogy egy családi házra valót össze kell szedni, esetleg a nagyim háza ott van még lehetõségként Anyuék nagyon nem tettek félre soha, az a pénz ami befolyt, az elment a mostani lakásra, tehát nincsen tõkéjük A gyerek fogalom meg nálam olyan hogy elõször saját lakás, utána feleség/komolyabb barátnõ és majd meglátjuk mi lesz addig 21/F
Nem tudtak segiteni, de egyaltalan nem banom. Megtanultam, hogy szerezzem meg magamnak, amire szuksegem van. Sok olyan varatomhoz kepest vagyok elorebb, akik pedig kaptak valamit indulaskor (penzt v hazat v egyetemi tanulmanyokat fizettek ugy, hogy a gyereknek nem kellett mellette dolgoznia). En azt tervezem, hogy a yereknek megmutatom a vilagot, es atadom neki azokat a kompetenciakat, amik ahhoz szuksegesek, hogy megallja a helyet a vilagban. Ezekkel sokkal tobbre fig menni mint egy hazzal v egy x osszegrol szolo bankszamlaval. Azok semmit nem ernek, ha kozben nem tudja, hogy kell banni a penzzel.
nem mindenki ilyen szerencsés, mint Ti. az én szüleim eléggé jól állnak anyagilag, mégis azon vannak, hogy 1 ft nélkül elüldözzenek itthonról. nem várok tõlük sem telket, sem házat, sem autót, csak annyit, hogy BÉKÉSEN élhessek itt, amig össze nem szedem magam. de neeeem, õk ebben is csak a pénzt látják. ha elköltözöm, többet költhetnek magukra. sokszor azt is megszólják, ha eszem valamit...szégyellem õket! 23/l
még gyerekkoromba a nevemre irattak egy telket-és amikor építkeztünk akkor rengeteget segítettek. szeretnénk majd mi is sokat segíteni a gyerekeinknek, de egyelõre nem tudunk pénzt félre tenni. még csak 2 és 4 évesek, ugyhogy még nem vagyunk lemaradva, de jó lenne, ha késõbb már lehetõségünk lenne rá..
rólam úgy gondoskodtak, h kaptam egy lakást. bele sem tudok gondolni, h mennyit dolgoztak, spóroltak ezért. nagyon hálás vagyok a családomnak. tervezem, h majd teszek félre a gyerekemnek, egészen születésétõl kezdve egy lakástakarékba. ez a minimum elvárás magammal szemben, ha már a világra hozok egy életet. remélem majd neki is összejön egy kis saját otthonra való.
Az én szüleim nem tudtak félre tenni nekem, mert nem volt mibõl.Annyit tettek értem, hogy mondták ha tovább tanulok azt támogatják.Amikor dolgoztam, megtarthattam a teljes fizetésem és spórolhattam magamnak.Nem kértek rezsit.Anyunak most van életbiztosítása, aminek a kedvezményezettje a tesóm és én vagyunk.Páromnak nehezebb volt, mert anyukája egyedül nevelte az öccsét és azért dolgozott a férjem hogy legyen pénzük.Mi most spórolunk a gyerekeknek ahogy tudunk.Start számla 5000ft/hó/gyerek.Van élet biztosításunk.Nevükre írtuk a nyaralót amit örökölt a párom.A házunk elég nagy (2 generációs, 3 bejárattal, nagy udvar)és nem fogjuk eladni, hogy idõvel az övék legyen.Ha 100 év múlva megöröklöm anyuék házát, azt se akarjuk eladni, hanem inkább kifizetem a nõvérem valahogy.Õ külföldön él és biztos nem kell neki a ház, de természetesen a fele õt illeti.Most jut eszembe a ház fele már a tesómra és rám van írva.Anyósom a gyerek felügyeletben tud csak segíteni, vagy ha megkérjük csináljon pl császármorzsát, akkor megcsinálja, de én adom a hozzávalót.Anyu azzal támogat, segít még minket hogy vigyáz a gyerekekre több napon át, fõz nekünk néha, hétvégén ha átmegyünk akkor ott eszünk és csomagol sütit meg mindent.Csinál befõtteket, szörpöket.Ha viszek egy rakat sárgabarackot, akkor megcsinálja.Mivel már felnõttek vagyunk azért mi is segítjük õket ahogy tudjuk.Például adtunk házi csirkét, nyulat, kacsát.Konkrét vásárlást csak ritkán fogad el anyu pl.10kg cukor a befõzéshez.
Sehogy, mert harmadikkent szulettem, apam meg ongyilkos lett, igy anyukammal nem eltunk eppen fenyesen. 16 eves korom ota dolgozom, akkor meloztam gimi mellett is, most egyetem mellett mar nem tudok csak nyaron. En tennek felre a sajat gyermekeimnek, de csak akkor adnam oda, ha elotte letettek valamit az asztalra. Erettsegi ajandekkent peldaul nem, az legyen termeszetes nem pedig erdem.
Dicseretes amit csinalsz. A legtobb fiatal nem ennyire elorelato, es takarekos.
A kérdező hozzászólása: Én 17 éves vagyok és még itthon vagyok természetesen, és még van két testvérem. Nem gondolom, hogy bármiféle segítséget kapnék majd a továbbiakban. Kb 10 éves korom óta a nagyszülõktõl, keresztszüleimtõl már pénzt kapok névnapra, születésnapra, karácsonyra, néha szüleimtõl, mert tõlük inkább tárgybelit kapok, amire épp szükségem van.. Így én ha bármikor is kaptam egy kis pénzt, mindig félreraktam és így próbálom magamnak majd valamennyi indulótõkét biztosítani, bár nem lesz valami rettenetes összeg, fél milliónál tartok és még nem igazán sikerült munkát kapnom sosem, itthon volt hogy leszedtem a meggyet és az árát megtarthattam. Nagymamám az, aki már 10 éve félretett pénzt, hogy majd az esküvõnkkor megkapjuk tõle. :) Az összegrõl fogalmam sincs, de nem is ez a lényeg. Szóval én próbálok magamnak spórolgatni, amennyire megy. Nem szórom a pénzem, de például ebbõl a pénzbõl vettem telefon, fényképezõt is magamnak. A gyerekemet meg mindenképpen segíteni szeretném majd, ha lesz. :)
Sehogy nem gondoskodtak rolam, mindent sajat magamtol ertem el, sot inkabb problemakat okoztak, eleg zurosre sikerult a gyerekkorom. A sajat gyerekemnek nem ilyen eletet szeretnek, igy igyekszem gondoskodni rola amenyyire csak lehetseges. Start szamlat nyitottam neki, amire evente tervezek 60-120 ezret ratenni, amit majd tovabbtanulasra fordithat, es ha minden a tervek szerint megy akkor egy lakast is szeretnek venni a nevere, amit majd megkap ha nagykoru lesz, persze csak ha "megerdemli".
Szüleim sehogy, nagyszüleim lakását örököltem meg, 40 évesen.
Engem tamogattak a szuleim amig elvegeztem a fosulit, a diakmunkabol csak az extrakra kellett koltenem.Hozzateszem, hogy soha nem voltak jomoduak, auto sem volt otthon, de muvelt, jo emberek. A parom csaladjatol kaptunk lakast naszajandekba, majd az en csaladom besegitett az autovasarlasban. A ferjem anyukaja sajnos mar meghalt, de az en csaladomtol szerencsere minden emberi segitseget megkapunk amikor szukseg van ra( pl gyerekfelugyelet). Mindent megkaptunk a 2 csaladtol ahhoz, hogy zokkeno mentesen induljon a kozos eletunk.Persze mi is igyekszunk tamogatni oket amiben csak tehetjuk. A kisfiamnak is szertnek majd minden tolunk telhetot megadni, autot venni amikor megcsinlaja a jogsit es ha minden jol megy akkor lakast is, vagy legalabb maximalisan tamogatni benne.
A mi szüleink (páromé és enyém) nem tettek félre nekünk semmit, volt anno babakötvényünk, elköltötték. Mindkettõnknek van 3 tesója, és mindkét család szegény. Mi most úgy indulunk neki az életnek, hogy semmink sincs, csak a fizetésünk. Anyáméknál lakunk, mindent mi fizetünk. Nem tudunk sehogy elindulni, nincs se kocsi, se lakás. Önerõre sincs pénzunk. Eppen ezért lesz baba, akkor csakis egy lesz. Neki viszont meg akarunk adni mindent. Pontosan azért, mert mi nem kaptunk semmit. :/
Nekem kocsit és lakást is vettek a szüleim, és fizették a sulimat is (csak egy félév volt fizetõs, plusz két felnõttképzést is megcsináltam, plusz nyelvtanfolyamok, nyelvvizsgák). Ezen felül rengeteg anyagi segítséget kaptam és kapok tõlük minden hónapban, mióta egyedül nevelem a gyerekemet. Nélkülük sokkal alacsonyabb lenne az életszínvonalunk a lányommal, pedig dolgozom, 150 E a bevételem, úgyhogy megtehetnék, hogy azt mondják "ennyibõl éhen nem haltok, mi már segítettük eleget, úgyhogy oldjátok meg valahogy az életeteket", de õk születésemtõl a mai napig azon vannak, hogy nekem és most már az unokájuknak is minél jobb legyen. És mindezt úgy, hogy sosem hányták a szememre, és soha nem kellett "élõsködõnek" éreznem magam, pedig õk sem kõgazdagok, mindenbõl a legolcsóbbat veszik maguknak. Szeretnék én is hasonlóan biztos háttér lenni a gyermekem számára, akár kis- akár nagykorú. Lakás, kocsi, tandíj alap. Nem egy tetõteraszos loftlakás, audi és oxford, de egy kis kétszobás, egy használt kisautó és egy átlagos egyetem mindenképp. A többi meg majd attól függ, hogyan alakul az élete. Csak úgy indulótõkét nem adnék pénz formájában, csak ha valami célja van vele (vállalkozás indítása, gapyear az egyetem elõtt, stb.) helyette ott lenne a kocsi, a lakás és a rendszeres havi pénz, ami elég lenne arra, hogy õ félretegyen magának, amennyit meg tud spórolni (nálam is így volt, sosem kaptam egy nagy összeget a szüleimtõl, de annyit segítettek rendszeresen, hogy volt mibõl takarékoskodnom). Viszont nagyon össze kell szednem magam, hogy mindezt biztosítani tudjam, úgyhogy nagyon keményen dolgozom érte, hogy elõrébb jussak! 25N
Sehogy. Soha 1 forintot sem raktak félre. Nem is kaptunk semmit. Sem pénzt, sem lakást, sem kocsit, sem semmit.Sõt, szerintük annak is örüljünk, hogy lakhatunk nálunk...de természetesen lakbérért és külön koszton... Én, ha tehetem majd...akkor biztosan a kezdetektõl fogva teszek majd félre a gyerekemnek, hogy ha eljön az idõ és kirepül a családi fészekbõl, könnyebb legyen neki.
Nekem édesapám tett félre pénzt, ami aztán fõiskolás éveim során jól jött. Aztán vett egy lakást is, ahol albérlõkkel laktam, amit õk fizettek, abból törlesztettük a hitelt. Most már nincsenek albérlõk, de én továbbra is törlesztek egy bizonyos összeget neki. Én ugyanúgy félre teszek a kislányomnak (4 hónapos), mert sztem a mai világban nagyon nehéz elindulni önerõbõl. Hiába dolgozik már fiatal kora óta, vagy a tanulmányaira költi, vagy arra hogy megéljen, vagy lakásra, vagy esküvõre, vagy gyerekre, ritka, hogy egyszerre mindre teljen. Nekem meg ha nem megterhelõ minden hónapban pár ezer forintot félre tenni, akkor miért ne segítsek neki? Nemcsak 18 éves koráig vagyok az anyja.
nagymamám kiskorom óta tette félre a pénzt nekem, 300e gyûlt össze. hihetetlen szar érzés volt kifizetni az elsõ féléves tandíjamat. de legalább ennyivel elõrébb vagyok. szüleim kezdõtõkével nem tudnak segíteni, de fizetik az életemet budapesten, ez is óriási segítség. 20L
Nem akarok gyereket. Ha valami csoda folytán mégis szeretnék, akkor biztos raknék neki félre.
Mindig segítettek amiben csak tudtak, lakást, autót vettek nekem. Most várjuk a babánkat, mi majd start számlára gyûjtünk neki, pont tegnap számolgattam, hogy mennyit érdemes félrerakni neki majd évente, hogy kiteljen belõle vagy a tandíj vagy valami nagyobb dolog. Mindenképp képzünk neki egy kis induló tõkét.
A kérdező hozzászólása: Attól még hogy majd kap egy összeget, meg lehet mellette tanulni az egyéb dolgokat is és hogy hogyan bánjon a pénzzel.
Nekem 18 évig fizették a biztosításom, amibõl rengeteg pénzt kaptam vissza, mikor 18 lettem, és lejárt. Minden hónapban fizettek egy keveset, 18 évig, szóval 1millió-valamennyi összegyûlt. Azóta az én számlámon van, azt csinálok vele amit akarok, de nem akarok, majd késõbb ha saját lakást akarok venni, vagy akármi, akkor jobban fog kelleni, így lekötöttük, addig is kamatozzon. Szerintem ez nagyon jó megoldás, mert egyszerre nem kell sok pénzt adni, mégis a gyereknek lesz egy alapja ha felnõ, és kelleni fog a pénz. Ha lesz gyerekem, én is valami ilyesmit fogok csinálni.
Vedd csak meg, ha jó ár!:)
Persze, hogy vedd meg. Gratulálok. Ne figyelj a babonákra
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat :)
Harmadik babám még meg sem fogant, és megvettük a babakocsit, pont a fent említett okból. :o) (Az elsõ kettõvel kölcsön kaptam egyet, ami már nem volt meg a harmadikhoz)
most csak fél választ tudok erre írni . igen és nem . jó dolog mert így ki tudjátok pipálni és levan egy gond. de. ha megszületett a kisbaba akkor is ráér megvenni mert akkor fog igazán kelleni és ha most rosszul döntöttél mert pl. keskeny babakocsit veszel és dundi kisbabád lesz v. rájössz hogy többet szeretnél vele kimozdulni de erre a kocsi nem alkalmas pl mert nehéz akkor máris ott vagy hogy plusz gondot vettél a nyakadba és nem leszel elégedett. ha már megvan akkor gondolom körültekintõen vásároltatok mindenképp próbáljátok ki személyesen . forgasd tologasd pár percig akár félkézzel is milyen lesz küszöbön emelkedõn éles kanyarban.... tedd próbára szv. ne mindenképp vásároljatok !
Vedd meg nyugodtan! A hordozó ilyenkor már nekünk is megvolt, a kocsi még nem, mert nem találtuk meg az igazit.
Nyugodtan megveheted!
Vedd meg ha megéri, én is mindent darabonként vettem meg, már 3 hónapos terhesen megvettem a babahordozót mert le volt árazva.
vegyed, bár én csak 28 hetesen kezdtem el vásárolni, de azóta ebben a brutál kánikulában nincs is kedvem semmi babacuccot nézni, így örülök, hogy a 32.ig mindent megvettünk, mert most annyira nem villanyozna fel egy sterilizáló vagy egy kókuszmatrac, pedig pár hónapja még lelkesen jártam a boltokat/vaterát

Második randin nagyon korai, ha lefekszem a pasimmal?

Els? randin beszélgettünk,láttam jó fej,stb.- végülis felmentem hozzá és smároltunk+? megujjazzot és én kivertem neki+ ? kinyalt engem (nem is 1x,hanem 4x )

Legjobb válasz: Nem az. Szívesen megismernélek én is!

Nem az. Szívesen megismernélek én is!
Hát én korainak tartom, de az elsõ randin lévõ dolgaitokat is, de ha az megvolt elsõ randin, szerintem feküdj le vele nyugodtan a másodikon
Szerintem korai volt még ez az elsõ randin..egyet értek az egyik elõttem szólóval, a második randin legyen inkább mozi vacsi séta.
mekkora egy lotyó vagy
Nézd, nekem nem korai, de honnan tudjam, neked az e? Jó lenne, ha az emberek egyszer nem az alapján hoznának döntéseket, hogy mit gondolnának mások...
De amúgy szerintem második randinak jó lenne egy szexmentes randi. Kirándulás, séta, mozi, ebéd. Most már tudja a srác, hogy kb. milyen lehetsz, úgyhogy hadd várjon egy kicsit. :) )
A kérdező hozzászólása: 09:05- köszi :) 09:09- köszi neked is :) 09:11- ez aranyos volt :D amúgy igen, én is gondolkoztam azon, hogy elég hamar jutottunk ide, de nagyon jó volt és nem bántam meg egyáltalán:)
Tulajdonképpen miért lenne korai?! Ha már az elsõ randin aktus nélkül szexeltetek, akkor mi van abban, ha a másodikon már nem csak az ujját rakja be?! Nem is értem, mi itt igazán kérdés. Ha már a bugyidba engedted egyszer, akkor már mindegy nem, minek aggodalmaskodni. Úgyis csak azt fogja gondolni rólad, ami vagy, se többet, se kevesebbet.
Szerintem ha már itt tartotok, nem korai. Mi a negyedik randinkon jutottunk el ideáig, igaz, akkor egybõl le is feküdtünk.
szerintem még pár alkalommal csak pettingeljetek és ha már nagyon rá vagytok állva egymásra, akkor mehet a dugás viszont közben rendesen megismerhetnétek egymást, közös programok stb. ha nem megy, akkor gondolkozz el, hogy érdemes csak szexere összeállni valakivel...szerintem nem
Csinald, ahogy neked jo. Itt kapsz majd hideget-meleget, de aztan ugyis te dontesz, lefekeszel vele vagy sem :)
nagykorú vagy nem? csinálj amit akarsz, kit érdekel? ha azt mondjuk ne b_szasd magad, akkor nem fogod?
A kérdező hozzászólása: nem hantázok, hiába vagy felpaprikázva
a korotok nyilvánvalóan kamu. a 18, 25 évesek nem játszanak pettingeset, hanem akár az elsõ randi is k_rnak! szóval ne hantázzál itt ribizli! egyébként azt csinálsz amit akarsz, ki nem sz_rja le?
De h is...ezek utàn meg fõleg nem :) )))
A kérdező hozzászólása: de igen, õ 25 éves és én 18
Miért érzem úgy, hogy még 20 évesek se vagytok?
Hát én most leszek 19 és az elsõ randin lefeküdtem a barátommalaki most 23 és már több mint másfél éve együtt vagyunk. Persze nem azt mondom h minden pasi ilyen, de nem bántam meg. :D

Idôsebb korban nem számít nagy korkülönbségnek, ha a nô 25 éves a férfi pedig 31?

Legjobb válasz: Ez 6 év különbség, ez nem számít, még ideális kategória szerintem. 8-10 év különbség, meg annál több az már eléggé számít...

Ez 6 év különbség, ez nem számít, még ideális kategória szerintem. 8-10 év különbség, meg annál több az már eléggé számít...
Nem sok. Sógorom 32, nõvérem 23 A masik nõvérem 21 , és a ferje 28. Úgyhogy ne agyalj ezen. :)
25....31 Nem, ebben a korban már sokkal közelebb állnak egymáshoz.. Hasonló élethelyzet(mindkét fél dolgozik) Emiatt hasonló mbenyomások.. Egy 25 éves nõ az esetek többségében már felnõtt, úgy is viselkedik;), érettebb gondolkodású.. 31 évesen is elég fiatal még az ember annyira, hogy egy fiatalabb korosztállyal, mint a 25 jól érezze magát, és közös témáik legyenek...tehát a baráti társaságokba is be tudnak illeszkedni, mert a 30-as korosztályból egy 25 éves nem lóg ki annyira mint egy 20-22
Ez teljesen tokeletes korkulonbseg.
Ez teljesen jó. Egy 14 meg egy 20 éves közt már óltárinak számítana. De 20 felett változik.
ebben a korban a 6 év az semmi.

Agresszív, neveletlen meg sorolhatnám lesz a gyerek nagy korára ha most pici gyerekként kiabalunk vele?

Meg amikor rossz rá ütünk a kezére mert a szép szóból nem ért????

Legjobb válasz: Ha ilyen kérdés van- rögtön az jön, hogy anyuci üti-vágja a gyerekét. Ha ütnéd, vágnád pofoznád és egész nap emelett üvöltenél vele, biztos, hogy egy agresszív, embergyûlölõ, rossz lelkû stb. ember lenne a gyereked felnõttkorában. De ha nevelõ szándékkal NÉHA a kezére csapsz, és NÉHA hangosabban beszélsz vele, és felállítod neki a korlátokat, amire szüksége van- attól még teljesen normális felnõtt lesz a gyermekedbõl!

Ha ilyen kérdés van- rögtön az jön, hogy anyuci üti-vágja a gyerekét. Ha ütnéd, vágnád pofoznád és egész nap emelett üvöltenél vele, biztos, hogy egy agresszív, embergyûlölõ, rossz lelkû stb. ember lenne a gyereked felnõttkorában. De ha nevelõ szándékkal NÉHA a kezére csapsz, és NÉHA hangosabban beszélsz vele, és felállítod neki a korlátokat, amire szüksége van- attól még teljesen normális felnõtt lesz a gyermekedbõl!
Egy kis kézre csapástól semmi baja nem lesz, az ordibálástól viszont igen. Persze olyan mindenkivel elõfordul, hogy ijedtében rákiált a gyerekre, vagy idõnként felemeli a hangját, de ha sokszor, hosszan üvöltenek a gyerekkel, attól igenis sérül. Jobban, mint egy kézre vagy popsira csapástól.
nem nem lesz az, ha néha a kezére fenekére csapsz, vagy rá kiabálsz.a fontos, hogy tudja miért kapja, és az a végsõ megoldás legyen.
Igen!
látom megint megjelent pár a gyereket nem szabad nevelni csak mondhatjuk hogy ejnye-bejnye és elbeszélgethetünk vele szülõ.....
Nem feltétlenül, de mindenképpen a magyarázatra és az ok-okozati összefüggésekre kellene a hangsúlyt fektetni.Néha gondolom "könnyebb" odacsapni, de abból nem tanul. Magyarázni kell egy gyereknek, nem kiabálni ész nélkül.
Attól függ, milyen okból és milyen gyakran alkalmazol ilyesmit, na és elsõsorban hogy milyen idõs gyereknél. De mivel a babák témakörben tetted fel a kérdést, gyanítom, hogy rájuk vonatkozik. Ez esetben igen, valószínûleg maradandó pszichés sérüléseket okozol, ha kiabálsz vele, vagy megütsz egy babát.
Sajat tapasztalat, 32 eves vagyok. Kisebb koromban en is kaptam egy egy pofont, verest. Nem lettem agressziv, meg semmi ilyesmi. Ez szerintem mentalitas fuggo, ki milyen lesz. A szuleimmel tok jo a kapcsolatom. Nalam nem lett negativ hatasa. Ettol fuggetlenul en a kislanyomat nem utom meg.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat de ahogy elnézem eljutottunk a "verés " szóhoz !!!! Én soha nem ütném , pofoznàm , verném meg a saját gyerekemet . Én a KÉZ RÁVERÉSRE. ES A HANGOS KIABALLASRA kérdeztem rá

Az nagyon furi, ha a kezemen ki van festve a köröm, de a lábujjaim nem?

Nagyon gáz? Holnap megyek nyaralni, strandon nagyon gáz, haverok el?tt?

Legjobb válasz: Nem gáz,bár jól mutat szerintem és holnapig még bõven van idõd kipingálni.

Nem gáz, bár jól mutat szerintem és holnapig még bõven van idõd kipingálni.
Jézusom... Fogadjuk , hogy a ruhádhoz pingáltad a körmeidet... Miért lenne gáz? Senki sem a körmeidet fogja nézni hidd el... (Ha érted , hogy mire gondolok.:) )

Nagy baj ha a kutyámat 6 hét 4 napos korában hoztam haza? (shih tzu)

Kapott gy oltást meg féreghajtot is ha joltudom..oltási könyve van! Nagy baj hogy ilyen kiskorába hoztam haza?Miben befolyásolja ez a továbbiakban a kutyát? Tudok tenni valamit ellene(gondolok itt például a szocializálására)?

Legjobb válasz: Igen baj, fõleg a késõbbiekre nézve. Mivel egy tenyésztõ nem adja oda 6 hetesen, így feltételezem, hogy egy szaporítótól van a kutya. Imádkozz sokat és tedd össze a két kezed, hogy egészséges legyen késõbb is!Hogy ne legyen semmilyen genetikai betegsége, mert a "drága" szaporító gondolom nem szûrte a szülõket, csak összeengedte õket, aztán kész!

Igen baj, fõleg a késõbbiekre nézve. Mivel egy tenyésztõ nem adja oda 6 hetesen, így feltételezem, hogy egy szaporítótól van a kutya. Imádkozz sokat és tedd össze a két kezed, hogy egészséges legyen késõbb is!Hogy ne legyen semmilyen genetikai betegsége, mert a "drága" szaporító gondolom nem szûrte a szülõket, csak összeengedte õket, aztán kész!
Jobb lett volna, ha a testvéreivel és a mamájával marad. Most tanulná meg a határokat, fegyelmezné az anyukája stb. Nem tudod visszavinni erre a kis idõre? Az a gond, hogy oltások hiányában még nem is nagyon szabad kutyák közé vinni, max. akit tényleg jól ismersz és tudod, hogy beadatja az éves kombinált oltást a kutyájának.
Igazából nem értem a kérdést. Miért nem az elõtt aggódtál ezen, mielõtt elhoztad? Ha már elhoztad, akkor nálad van és kész. A szocializáció miatt én csak azért nem aggódnék, mert még bõven lesz idõd kölyökként hozzászoktatni a többi kutyához. Arról nem is beszélve, hogy hány olyan kutyával lehet találkozni, akiket a "megfelelõ" idõben hoztak el a tenyésztõtõl, mégsem szocializált, mert késõbb nem fordítottak erre figyelmet. Egy kicsivel jobban oda kell figyelned és neked megtanítani vele a határokat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!