Találatok a következő kifejezésre: Nagyon kikészülök sulitól és folyton stresszelek (1 db)

Nagyon kikészülök a sulitól és folyton stresszelek. Sokszor már a szavakat se tudom kimodani egyre beszédhibásan beszélek. Utóbbi zavar leginkább. Mit csináljak ez ellen?

Legjobb válasz: Mindenképp nyugodj meg, a suli nem ér annyit!! Tudom túl vagyok egy kétszakos fõiskolán.-) BEszélj szüleiddel, segítsenek neked lelkileg, legyenek barátaid, járj szórakozni, lazítani!! Ha szükséges, menj el pszichológushoz, semmi szégyen nincs benne, segít kezelni a helyzetet, és 1 hónap mulva minden frusztrációd megszünik.-) DE tényleg hidd el, a suli bolhából elefántot csinál, nem éri meg ennyire stresszelni rajta. Persze ezzel nem azt mondom, hogy szard le, figyelj oda, igyekezz, tanulj tovább, de nem tedd tönkre magad!!

Mindenképp nyugodj meg, a suli nem ér annyit!! Tudom túl vagyok egy kétszakos fõiskolán.-) BEszélj szüleiddel, segítsenek neked lelkileg, legyenek barátaid, járj szórakozni, lazítani!! Ha szükséges, menj el pszichológushoz, semmi szégyen nincs benne, segít kezelni a helyzetet, és 1 hónap mulva minden frusztrációd megszünik.-) DE tényleg hidd el, a suli bolhából elefántot csinál, nem éri meg ennyire stresszelni rajta. Persze ezzel nem azt mondom, hogy szard le, figyelj oda, igyekezz, tanulj tovább, de nem tedd tönkre magad!!
Nekem is ugyanez a problémám volt tavaly , mert az egyik tanár utált és folyton beszólogatott, és már rendesen pánikoltam alig bírtam végigülni a 45 percet. Szerencsére nyári szünetben elég önbizalmat szereztem és ki tudtam pihenni a stresszt. Egyébként most még járok pszichológushoz is. Tényleg jót tesz! Nem írtad hogy miért is stresszelsz igazán, hogy a jegyek miatt vagy tanárok vagy barátok , úgyhogy többet nem tudok mondani. Nyugi :)
Elõször is nyugodj meg. Igazuk oa többieknek a suli nem ér ennyit! Én stresszeltem és nehezen tanultam. Ezután megismertem az agykontroll-t ami nagyon sokat segített! Nem stresszelek, jobb a közérzetem, és pozitívabbnak érzem magam. Szerintem keress utána az internet, biztos segít!
esetleg autogén tréning vagy egyéb relaxáció is jó lehet, illetve ezek mellett egy jó pszichológus rengeteget segíthet (pl. nevelési tanácsadó)
De jó hogy más is küzd ezzel. Hónaponta egyszer-kétszer elkezdek dadogni ez tart egy hétig aztán leállok. Mostanában elkezdtem hangosan olvasni magamnak és remekül bevált egyre ritkábban dadogok. A stressz pedig hát egy jó fagyi vagy egy kis joghurt vagy csoki mindig felvidít.Mikor egyszer depis lettem kaptam egy tábla csokit az anyámtól és azt tette mellé hogy ha szomorú leszek egyek meg egy kockát belõle. És 2 hétig azzal a csokival a táskámban mászkáltam és mikor mind elfogyott sokkal vidámabbnak éreztem magam és optimistább is lettem meg nyugodtabb.
Szedjél Magne B6-ot! Rengeteget segít!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mit adjak el, amire van kereslet? (pénzt szeretnék szerezni)

Ne gyertek lécci azzal, hogy keressek rendes munkát! Mert NINCS! Akik hasonló cipőben járnak, hogy dolgozni akarnak, de nem találnak munkát, értik.
Szeretnék eladogatni dolgokat az interneten és ahol még lehet, de olyan ötletek kénének, amikre van is kereslet. Pl. gondoltam arra, hogy Vaterára rakok fel keresett könyveket, pl. Szent Johanna Gimi sorozat. Aztán most szaporítok epertöveket, és azt is eladnám tavasszal a piacon. Még milyen ötleteitek vannak?
Köszi, 17L

7

Hogyan vieselkedik/ hogyan telnek a mindennapjai egy mai 17 éves lánynak?

4

Szerintetek melyik a legnormálisabb sorozat-mese a disney channelen?

Elsősorban szülők válaszát várom de természetesen írhat bárki :)
az én unokahúgomnak most nagy kedvence ez a vámpíros bébiszitter? C.sorozat.
Igazából még engem is néha leköt mert érdekes természetfeletti dolgok zajlanak benne,de 6éven aluliaknak nem ajánlom..

meg még régen néha megnéztem a hanna montanát mert szerintem egész aranyos volt:)
de a rajzfilmek szerintem jobbak mint pl:az a kisvárosos amiben az a sten bácsi van meg a két gyerek.

szerintem a legrosszabb az a királyi páros meg a zseni palánták.
szerintetek melyik a legrosszabb és melyik a legnézhetőbb?

29

Mi a melegfelvonulás lényege?

A kérdés nem provokáció, és kérem, hogy mindenki kulturáltan válaszoljon!
Tehát, mi a melegfelvonulás lényege, és kiket céloz meg? Hiszen aki elfogadja a melegeket, annak nem kell felvonulás. Viszont aki gyűlölettel viszonyul hozzájuk, annak meg remek alkalom, hogy odamenjen és balhézzon.

42

Szerintetek a kamaszok felnőtek tanárók menyire tolerálnák ezt?

Szóval én egy 14 éves fiú vagyók a hajam már az óvodába is hosszú volt és most is az és elhatároztam hogy körölbelül edig növeszteném.
Ti mi szolnátok hogy ha pl: ilyen haja lenne az osztálytársatóknak vagy látnátók egy ilyen hajú embert az utcán. Ha lehet nemet és kort is!

30

Normális, hogy ilyenkor nyáron utálok aludni?

Alig bírok elaludni, 2-3 órát forgolódok, a rohadt szúnyogok is rátesznek egy lapáttal... Tegnap este is a világórát nézegettem a telefonomon, és irigykedtem, hogy tőlünk keletre, pl. Indiában már reggel van... :D Utálok aludni menni, és alig várom, hogy reggel legyen. Sajnos sokszor mélyen alszom, és nem tudok olyan korán felkelni, max. 10 órakor.
Ti is így vagytok vele?
17L

6

Anyukák, Apukák! Mit tennétek a helymben? Jogosan féltem a fiamat?

15 éves fiamnak Sid Vicious a példaképe. Úgy horja a haját, mindig Sex Pistolst hallgat, és azt mondja, Sid egy jó ember volt, olyan szeretne lenni. Namármost. Nekem ez nagyon nem tetszik. Szerintem nem kéne, hogy egy drogos, szuicid, önkárosító, alkoholista ember legyen a példaképe, mert ez az alak egy huligán volt. Nem szeretném egy cseppet sem, hogy a nyomdokaiba lépjen. Más is kiakadna a helyemben? Túldramatizálom, vagy jogosan aggódhatok?
Egyébként nem rossz gyerek, jól tanul, nincsenek vele gondok.

Egy kétségbeesett anyuka

20

Az egyik lány a suliban azt mondta rám, hogy gáz vagyok, amiért az apukámmal megyek a Sziget fesztiválra. Szerintetek is gáz? én nem tartom annak. Lehet hogy velem van a baj

16 éves vagyok

14

Mit csináljak hogy szebbek legyenek a vonásaim? Olyan a fejem mint egy patkányé.14/L

Plasztikán és sminken kívül létezik valami amivel szép arcot ,,varázsolhatok" magamnak?

14

Hogyan lehet egy kamaszt jobb belátásra bírni? Mit tehetnék vele?

Anyámék nagyon rossz körülmények között tanyán élnek. Amióta vége az iskolának Öcsémet (17 éves) szó szerint lesz..ják. Mamámnál alszik (mamámmal szomszédok vagyunk) de nálunk eszik, én mosok rá és nálunk netezik. Anyámék azzal se foglalkoznak hogy mit eszik, vagy mit csinál. Most jár diákmunkára, de már előre elköltötte a pénzt amit meg fog keresni. kölcsön kéreget mindenkitől hogy most ilyen buli lesz meg olyan buli meg napi 1 doboz cigit szív. Tegnap már összevesztünk, mert a fizetése az én számlámra jön és én nem tudom csak ma kivenni a fizetését és hogy adjam oda neki én a pénzt és majd kiveszem a számlámról amikor akarom. Mivel nemet mondtam neki mert nem akartam pénzt felváltani, elkezdett csúnyán beszélni velem, hogy akkor így fog ő is segíteni másoknak, hogy neki sem segít sosem senki. Pedig ha elhívjuk hogy segítsen mindig fizetünk neki. meg itt kajál, meg én mosok rá. Hálátlan és azt hiszi hogy azért mert ő 17 éves csak az a dolga hogy bulizzon. Rossz a társaság is ahol van, mert mind elkényeztetett apuci kedvence aki heti 10ezreket kapnak zsebpénznek. Folyton kéreget pénzt mindenkitől mert nem tudja tartani a lépést a többi kis majommal. Mikor próbáltam megértetni vele hogy nem ez az élet lényege, meg sértődött, hogy ő most fiatal mért kéne szenvednie. Mi sem állunk úgy anyagilag hogy én pénzeljem őt csak azért hogy bulizhasson. a párom 13 éves kora óta dolgozott suli mellett. Önerőből tette le a jogsit, motor, aztán kocsi. És mindent saját maga önerőből a munkájáért kapott pénzből ért el. De öcsém nem érti meg hogy keres pl 80ezret a diákmelóval akkor az nem arra való hogy az egészet elköltse pl ruhákra meg cigire meg bulizásra ( egyébként egyéb tudatmódosító szereket is kipróbált már). Hétvégén egyik haverjától kölcsönkért, 6 ezret, 1,5 nap alatt elköltötte és hétfpn már jött hozzám hogy adjak egy ezrest mert nincs cigije és idegbetegeskedik mert nem tud cigizni. Hogyan tehetném helyre a gondolkodását? Most ő kitalálta hogy jövőre érettségizik utána elmegy szakmunkásba és majd tanul egy szakmát. ez mind szép és jó, de ki fogja az anyagilag elviselni? anyjáékra nem számíthat, szinte éhen vannak halva( mondanom sem kell azért mert apám alkoholista és nem dolgozik)Mondtam hogy el kell mennie érettségi után dolgozni mert nem lesz aki finanszírozza a további tanulást de nem érti meg. olyan mint aki arra pályázik hogy ellébecol még a szakmunkásban 2-3 évet és majd azalatt ugyanezt az életet folytathatja hogy mindig mindenkitől kéreget. mamámnak is megígérte hogy kihorolja akertet, kapott egy ezrest érte, persze azóta is horolja. :( mit mondhatnék vagy tehtenék vele hogy rájöjjön hogy nagyon rossz úton jár. álmai azok vannak nagyok, de elérni őket így nem lehet ahogy ő él.

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!