Találatok a következő kifejezésre: Nagyon kikészülök sulitól és folyton stresszelek (1 db)

Nagyon kikészülök a sulitól és folyton stresszelek. Sokszor már a szavakat se tudom kimodani egyre beszédhibásan beszélek. Utóbbi zavar leginkább. Mit csináljak ez ellen?

Legjobb válasz: Mindenképp nyugodj meg, a suli nem ér annyit!! Tudom túl vagyok egy kétszakos fõiskolán.-) BEszélj szüleiddel, segítsenek neked lelkileg, legyenek barátaid, járj szórakozni, lazítani!! Ha szükséges, menj el pszichológushoz, semmi szégyen nincs benne, segít kezelni a helyzetet, és 1 hónap mulva minden frusztrációd megszünik.-) DE tényleg hidd el, a suli bolhából elefántot csinál, nem éri meg ennyire stresszelni rajta. Persze ezzel nem azt mondom, hogy szard le, figyelj oda, igyekezz, tanulj tovább, de nem tedd tönkre magad!!

Mindenképp nyugodj meg, a suli nem ér annyit!! Tudom túl vagyok egy kétszakos fõiskolán.-) BEszélj szüleiddel, segítsenek neked lelkileg, legyenek barátaid, járj szórakozni, lazítani!! Ha szükséges, menj el pszichológushoz, semmi szégyen nincs benne, segít kezelni a helyzetet, és 1 hónap mulva minden frusztrációd megszünik.-) DE tényleg hidd el, a suli bolhából elefántot csinál, nem éri meg ennyire stresszelni rajta. Persze ezzel nem azt mondom, hogy szard le, figyelj oda, igyekezz, tanulj tovább, de nem tedd tönkre magad!!
Nekem is ugyanez a problémám volt tavaly , mert az egyik tanár utált és folyton beszólogatott, és már rendesen pánikoltam alig bírtam végigülni a 45 percet. Szerencsére nyári szünetben elég önbizalmat szereztem és ki tudtam pihenni a stresszt. Egyébként most még járok pszichológushoz is. Tényleg jót tesz! Nem írtad hogy miért is stresszelsz igazán, hogy a jegyek miatt vagy tanárok vagy barátok , úgyhogy többet nem tudok mondani. Nyugi :)
Elõször is nyugodj meg. Igazuk oa többieknek a suli nem ér ennyit! Én stresszeltem és nehezen tanultam. Ezután megismertem az agykontroll-t ami nagyon sokat segített! Nem stresszelek, jobb a közérzetem, és pozitívabbnak érzem magam. Szerintem keress utána az internet, biztos segít!
esetleg autogén tréning vagy egyéb relaxáció is jó lehet, illetve ezek mellett egy jó pszichológus rengeteget segíthet (pl. nevelési tanácsadó)
De jó hogy más is küzd ezzel. Hónaponta egyszer-kétszer elkezdek dadogni ez tart egy hétig aztán leállok. Mostanában elkezdtem hangosan olvasni magamnak és remekül bevált egyre ritkábban dadogok. A stressz pedig hát egy jó fagyi vagy egy kis joghurt vagy csoki mindig felvidít.Mikor egyszer depis lettem kaptam egy tábla csokit az anyámtól és azt tette mellé hogy ha szomorú leszek egyek meg egy kockát belõle. És 2 hétig azzal a csokival a táskámban mászkáltam és mikor mind elfogyott sokkal vidámabbnak éreztem magam és optimistább is lettem meg nyugodtabb.
Szedjél Magne B6-ot! Rengeteget segít!

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ti hogy bírtok a kamasz gyerekeitekkel? Nekem van egy 20 meg egy 17 éves lányom, konkrétan megbolondulok már tőlük. Valaki nyugtasson már meg, hogy nem csak az enyéim ilyenek és hogy más is agyvérzés-határon van.

19

Van itt valaki rajtam kívül, akinek szenvedés a nyáriszünet, és várja az iskolakezdést?

Nem vagyok stréber, iskolaidőben tanulok, amiből kell, de persze nem az minden vágyam, hogy tanuljak, viszont inkább az iskola, a korán kelés, a tanulás, mint ez ami nyáriszünetben van. Unalmas helyen élek, haverjaim nincsenek, embereket is alig látok itt a falu szélén, halálra unom magam a szünetben, mert hiába csinálok akármit is a ház körül, vagy a gépen, mindennel hamar készen vagyok, utána meg megint jön az unalom. Városba bemehetek, de minek, ott is egyedül vagyok. Ki is ki mehetek csak úgy simán a faluba, de azt is minek, már százszor láttam minden utcát, szóval jó unalmas nekem. Itthon meg nem szeretek lenni, ezért is várom az iskolakezdést, mert akkor legalább van miért elmennem itthonról, és közösségben is vagyok, még ha haverjaim nincsenek is, a lehetőség ott van előttem a barátkozásra kb. 9 hónapon át. Itthon csak azt látom, hogy az anyámék hogyan idegeskednek, meg hogyan pihennek munka után, de el nem visznek sehova, pihenésképpen el lehetne menni hétvégente kirándulni vagy akármi, de minek is... csak itthon akarnak lenni.
Van még így valaki, hogy inkább jár iskolába, csak legyen vége ennek a szünetnek?

15

Szülők! Mit tennétek, ha a 15 éves lányotok összejönne egy szintén 15 éves punkkal, akinek már meggyűlt a baja a hatóságokkal?

A fiú rendszeresen lerészegedik és napi több doboz cigarettát elszív és többször összetűzésbe került a rendőrökön kívül a helyi maffiával is.

8

Kamaszok, mit szólnátok hozzá, ha buszon valaki csak úgy odamenne és elkezdene beszélgetni veletek?

Akit maximum csak látásból ismertek, láttátok már párszor, de nem tűnik bunkónak, akkor szívesen beszélgetnétek vele, vagy inkább elzavarnátok?

12

Tinik! Mi a véleményetek Keresztes Ildiről, mint énekesnőről? (bővebben lent)

Aki netán nem ismeri,annak itt van két link:
lassabb dal:gyorsabb dal:Kort és nemet is írjatok please!;)

11

Ki mit gondol erröl?

30 éve skétgyermekes anyuka vagyok azon gondolkodtam ha a lányaim betőlti majdanán a 16 életkort nyáron elküldöm öket diák munkára illetve 18 éves korátol ha keresőképes és nemcsak tanul akkor ha még otthon lakik bizony be kell szállnia a rezsiköltségbe.
10 10 ezer forint

csak érdeklödnék ki mit gondol erről a dologrol?

13

Mikor kell hívni a rendőrséget? 14 éves fiam eddig még soha nem maradt ki ennyi ideig.

Tudnátok nekem segíteni? Mikor kell hívni a rendőrséget?
14 éves fiam eddig még soha nem maradt ki úgy, hogy akihez állítólag ment, fel sem veszi a telefont?
Kérlek adjatok tanácsot!!!
Ilyenkor a rendőrség mit tesz?
Megköszönném, ha válaszolna valaki!!!

33

Kamaszok, Mi a véleményetek sarah brightman énekesnőről? és aki őt hallgatja?

4

Meddig engedjem el a a lányom?

városunkba 3 napos "jász-világ találkozó" van..tegnap fél12-ig volt,DE úgy hogy a szomszéd szülei is kint voltak és együtt jöttek haza. ma is menni szeretne,mondtam hogy jó mehet fél10-ig. de ő tovább szeretne maradni..11ig. szerintetek? 14 éves a lányom

10

Kamaszok nektek milyen a kapcsolatotok a szüleitekkel?

9

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!