Találatok a következő kifejezésre: Nagyon kikészülök sulitól és folyton stresszelek (1 db)

Nagyon kikészülök a sulitól és folyton stresszelek. Sokszor már a szavakat se tudom kimodani egyre beszédhibásan beszélek. Utóbbi zavar leginkább. Mit csináljak ez ellen?

Legjobb válasz: Mindenképp nyugodj meg, a suli nem ér annyit!! Tudom túl vagyok egy kétszakos fõiskolán.-) BEszélj szüleiddel, segítsenek neked lelkileg, legyenek barátaid, járj szórakozni, lazítani!! Ha szükséges, menj el pszichológushoz, semmi szégyen nincs benne, segít kezelni a helyzetet, és 1 hónap mulva minden frusztrációd megszünik.-) DE tényleg hidd el, a suli bolhából elefántot csinál, nem éri meg ennyire stresszelni rajta. Persze ezzel nem azt mondom, hogy szard le, figyelj oda, igyekezz, tanulj tovább, de nem tedd tönkre magad!!

Mindenképp nyugodj meg, a suli nem ér annyit!! Tudom túl vagyok egy kétszakos fõiskolán.-) BEszélj szüleiddel, segítsenek neked lelkileg, legyenek barátaid, járj szórakozni, lazítani!! Ha szükséges, menj el pszichológushoz, semmi szégyen nincs benne, segít kezelni a helyzetet, és 1 hónap mulva minden frusztrációd megszünik.-) DE tényleg hidd el, a suli bolhából elefántot csinál, nem éri meg ennyire stresszelni rajta. Persze ezzel nem azt mondom, hogy szard le, figyelj oda, igyekezz, tanulj tovább, de nem tedd tönkre magad!!
Nekem is ugyanez a problémám volt tavaly , mert az egyik tanár utált és folyton beszólogatott, és már rendesen pánikoltam alig bírtam végigülni a 45 percet. Szerencsére nyári szünetben elég önbizalmat szereztem és ki tudtam pihenni a stresszt. Egyébként most még járok pszichológushoz is. Tényleg jót tesz! Nem írtad hogy miért is stresszelsz igazán, hogy a jegyek miatt vagy tanárok vagy barátok , úgyhogy többet nem tudok mondani. Nyugi :)
Elõször is nyugodj meg. Igazuk oa többieknek a suli nem ér ennyit! Én stresszeltem és nehezen tanultam. Ezután megismertem az agykontroll-t ami nagyon sokat segített! Nem stresszelek, jobb a közérzetem, és pozitívabbnak érzem magam. Szerintem keress utána az internet, biztos segít!
esetleg autogén tréning vagy egyéb relaxáció is jó lehet, illetve ezek mellett egy jó pszichológus rengeteget segíthet (pl. nevelési tanácsadó)
De jó hogy más is küzd ezzel. Hónaponta egyszer-kétszer elkezdek dadogni ez tart egy hétig aztán leállok. Mostanában elkezdtem hangosan olvasni magamnak és remekül bevált egyre ritkábban dadogok. A stressz pedig hát egy jó fagyi vagy egy kis joghurt vagy csoki mindig felvidít.Mikor egyszer depis lettem kaptam egy tábla csokit az anyámtól és azt tette mellé hogy ha szomorú leszek egyek meg egy kockát belõle. És 2 hétig azzal a csokival a táskámban mászkáltam és mikor mind elfogyott sokkal vidámabbnak éreztem magam és optimistább is lettem meg nyugodtabb.
Szedjél Magne B6-ot! Rengeteget segít!

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Félek úszni! Mit tegyek?

Szóval... Kiskoromban jártam úszásra, de nagyon kevés ideig és ott nem tanultam meg úszni. Féltem a víztől, és szinte végig reszkettem, egyszerűen nem mertem elengedni magam...

Teltek az évek, most itt vagyok 13 évesen. A közelünkben van egy tó. A barátaim folyton odajárnak ki fürödni, hínak engem is, de én nem merek olyan csípőnél tovább belemenni. Ugrálnak, kakasviadaloznak a vízben, annyira élvezik, és annyira szeretnék én is beszállni! De egyszerűen nem merek! Ugrálnak be a stégről meg minden, tök rosszul érzem magam ilyenkor. Arról nem is beszélve, hogy van pár gyerek aki egymás belökésével szórakozik, és félek, mert ha bepánikolok kitátom a szám, és megfulladok. Hogy küzdjem le a félelmem?
A technika már meg van, egyre bátrabb is vagyok, de akkor is van bennem fulladástól való félelem. De nagyon elszánt vagyok, és ha lesz alkalmam, megpróbálok nem félős lenni.

Egyébként, hallottam olyat is, hogy belelöknek és megtanulom. Szerintetek milyen az a technika?

21

Szülők! Ti elengednétek?

14 éves lányt (van személyi igazolványa) a barátjával és a barátja anyukájával Spanyolországba ahol ott lakik a barátja apukája? Repülővel.

20

Mit kezdjek a 16 éves lányommal?

Aranyos, kedves kislány volt,általánosban kitűnő,most végzi el a tizedik osztályt,de nagyon leromlottak a jegyei. Olyanokat hallok vissza az iskolából,hogy a némettanárnővel feleselt,mert az túl sok házit adott. Fizikából és matematikából hármas érdemjegye lesz,pár ötöse és sok négyese lesz még. Ennek ellenére okos kislány lenne,spanyolból felsőfokú nyelv vizsgázni megy,segít itthon,időben hazaér. Csak nagyon lázad és rettentő lusta. A múlt héten töredelmesen bevallotta,hogy a dohányzást már kipróbálta és alkoholt is szokott fogyasztani alkalmanként,de nem sokat,ezért nem is haragszom annyira,de a dohányzás miatt igen. Mit tegyek? Mikorra fog lenyugodni? Sz utóbbi egy évben kezdett el ennyire "kamasz" lenni,a legújabb mánia az, hogy engedjem melíroztatni a haját. Fiúról szerencsére (még) nem tudok.

10

Oké, hogy korábban érnek a mai gyerekek, de normális az, hogy egy 12 éves fiú állandóan a szexről beszéljen?

Persze fel van világosítva. Mindenre válaszolok az apjával együtt, amire kíváncsi, mert nem szeretném ha a suliban szedné össze a sok hülyeséget. Mer is kérdezni, de néha olyanokat hogy felakad a szemem! Nem vagyok maradi, de hogy mindennapos téma legyen a szex, azért ezt túlzásnak tartom. Vagy ez természetes dolog?

8

14/f vagyok és 159 cm. Fogok még nőni?

Apám 167 cm , anyám 164 cm, viszont vannak a családban magasak is anyám testvére pl: 198 cm. Szeretnék kb 170 lenni lehetséges ez?

16

Kamaszok, mi volt a legégőbb dolog, ami eddig történt veletek?

8

Kamasz lányok, láttatok már fiút sírni? És megvigasztaltátok?

10

Mi adjak a barátnőmmek?

Pénteken ballagunk általánosból,de nem tudom,mit adjak a legjobb barátnőmmek,vannak ötleteitek?

2

Miért érzem úgy, hogy hiányzik az intelligencia a mai fiatalokból?

Szóval 16 éves lány vagyok. Nem cigizek, nem drogozok, nem iszok /még berúgva se voltam és valahogy nem is hiányzik az életemből, hogy hányjak egy napig/. Zongorázok és hallgatok komolyzenét. Nem szeretek tanulni, de megértem, hogy muszáj és tanulok is. Szeretek beszélgetni, de nem mindig olyan témáról, hogy éppen " Pistike tegnap kivel volt" meg "jajjj megint egy pattanás van a homlokomon", hanem komolyabb témákról is. Nem mondom, hogy szent vagyok és nem csinálok sose "hülyeséget". Volt már barátom és elég sok mindenkivel vagyok jóba, vannak barátnőim, szeretek a városban lógni, életvidám vagyok. De valahogy az intelligencia kiveszett a mai fiatalokból ezt csak én hiányolom?

18

Elengednétek a 15 éves lányotokat a barátjához?

Sziasztok.Egy elég számomra furcsa helyzetben vagyok.A lányom 8 hónapja jár egy rendes fiúval.Már kiskoruk ota szeretik egymást.A fiú anyukája nem igazán kedveli a lányomat, nem is értem miért.A fiú sokszor volt nálunk, de a lányom náluk csak egyszer.A fiú szülei mennek esküvöre délután s este mnnek haza.A lányom szeretne felmenni, hogy filmezzenek meg mit tudom én.Máskor azért nem szeret menni oda, mert a anyuka nem igazán kedveli.Ti engednétek, hogy oda menjen amikor nincsenek otthon a szülök?Mit szolnának ők is amikor megtudnák?Felelötlen anya lennék?Amúgy a fiú 16 éves.Köszönöm elöre is a válaszokat.

27

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!