Találatok a következő kifejezésre: Nagyon kikészülök sulitól és folyton (1 db)

Nagyon kikészülök a sulitól és folyton stresszelek. Sokszor már a szavakat se tudom kimodani egyre beszédhibásan beszélek. Utóbbi zavar leginkább. Mit csináljak ez ellen?

Legjobb válasz: Mindenképp nyugodj meg, a suli nem ér annyit!! Tudom túl vagyok egy kétszakos fõiskolán.-) BEszélj szüleiddel, segítsenek neked lelkileg, legyenek barátaid, járj szórakozni, lazítani!! Ha szükséges, menj el pszichológushoz, semmi szégyen nincs benne, segít kezelni a helyzetet, és 1 hónap mulva minden frusztrációd megszünik.-) DE tényleg hidd el, a suli bolhából elefántot csinál, nem éri meg ennyire stresszelni rajta. Persze ezzel nem azt mondom, hogy szard le, figyelj oda, igyekezz, tanulj tovább, de nem tedd tönkre magad!!

Mindenképp nyugodj meg, a suli nem ér annyit!! Tudom túl vagyok egy kétszakos fõiskolán.-) BEszélj szüleiddel, segítsenek neked lelkileg, legyenek barátaid, járj szórakozni, lazítani!! Ha szükséges, menj el pszichológushoz, semmi szégyen nincs benne, segít kezelni a helyzetet, és 1 hónap mulva minden frusztrációd megszünik.-) DE tényleg hidd el, a suli bolhából elefántot csinál, nem éri meg ennyire stresszelni rajta. Persze ezzel nem azt mondom, hogy szard le, figyelj oda, igyekezz, tanulj tovább, de nem tedd tönkre magad!!
Nekem is ugyanez a problémám volt tavaly , mert az egyik tanár utált és folyton beszólogatott, és már rendesen pánikoltam alig bírtam végigülni a 45 percet. Szerencsére nyári szünetben elég önbizalmat szereztem és ki tudtam pihenni a stresszt. Egyébként most még járok pszichológushoz is. Tényleg jót tesz! Nem írtad hogy miért is stresszelsz igazán, hogy a jegyek miatt vagy tanárok vagy barátok , úgyhogy többet nem tudok mondani. Nyugi :)
Elõször is nyugodj meg. Igazuk oa többieknek a suli nem ér ennyit! Én stresszeltem és nehezen tanultam. Ezután megismertem az agykontroll-t ami nagyon sokat segített! Nem stresszelek, jobb a közérzetem, és pozitívabbnak érzem magam. Szerintem keress utána az internet, biztos segít!
esetleg autogén tréning vagy egyéb relaxáció is jó lehet, illetve ezek mellett egy jó pszichológus rengeteget segíthet (pl. nevelési tanácsadó)
De jó hogy más is küzd ezzel. Hónaponta egyszer-kétszer elkezdek dadogni ez tart egy hétig aztán leállok. Mostanában elkezdtem hangosan olvasni magamnak és remekül bevált egyre ritkábban dadogok. A stressz pedig hát egy jó fagyi vagy egy kis joghurt vagy csoki mindig felvidít.Mikor egyszer depis lettem kaptam egy tábla csokit az anyámtól és azt tette mellé hogy ha szomorú leszek egyek meg egy kockát belõle. És 2 hétig azzal a csokival a táskámban mászkáltam és mikor mind elfogyott sokkal vidámabbnak éreztem magam és optimistább is lettem meg nyugodtabb.
Szedjél Magne B6-ot! Rengeteget segít!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mit tennél, ha a kamasz lányodról/fiadról kiderülne, hogy vagdossa magát?

15

Kamaszok, ti mennyire szoktátok megbeszélni a magánéleteteket a szüleitekkel?

Mennyire bizalmas a kapcsolatotok? Elmondjátok, ha van barátotok, barátnőtök, vagy mikor először csókolóztatok, vagy szexeltetek? Szoktatok erről beszélni? A Ti szüleitek tartottak nektek amolyan felvilágosítást vagy magatoktól fedeztétek fel a dolgokat? Szoktak beszélni a védekezésről meg hasonlókról? Tudják a szüleitek, hogy szoktatok-e inni egy buliban alkoholt, voltatok-e részegek, dohányoztok-e stb.?

14

Miért reagált így anyukám?

Ma megtudta, hogy tampont használok. (a szekrényemben talált) És teljesen kiakadt, hogy biztos nem vagyok szűz, és ha szűz lennék nagyon fájna. Meg hogy ha mégis az vagyok, akkor a tampon úgyis elveszi a szüzességem. Én nem gondoltam, hogy ez ekkora probléma, viszonylag sokan használják, és számomra például sokkal kényelmesebb mint a betét.
Hozzáteszem szűz vagyok, és életembe még csak nem is csókolóztam... De félek anyukám nem hiszi el.

14

Havi 20 ezer forint egy gyerekre sok?

18 éves vagyok
Minden hónapban amúgy is kell kérnem pénzt bérletre,edzésekre stb,és pluszba,ha még kell akármire.Arra gondoltam,hogy felvetem anyumnak,hogy mi lenne ha havonta kapnék egy 20ast és abból mindig megveszek akármit,ami kell,de pluszba nem kérhetnék már.Szerintetek nagyon sok pénz lenne ? Eleve edzéseim,bérletek már kitesznek havonta kb 18 ezret,és csak 2 ezer maradna meg úgymond költőpénznek.

12

Lehetséges-e hogy 13 éves koromban megállt a mellem a növésben? Ki, , járt" már így?

10

Segítesz? (Többi lent. )

A nevem Alíz.
De mindenki csak Lizinek nevez, de kezdem úgy érezni ez a név egy kicsit, hogy is monjam... babás. És a sok név lehetőség közül nem tudok választani. Melyik a legjobb?

Alíz, Liza, Liz... vagy maradjon a Lizi... nem tudom!

12

Ti engednetek 15 lanyotoknak hogy melliroztassa a hajat?

22

Anyukák, apukák! Minek könyvelnétek el ezek alapján 13 éves lányatokat?

Én vagyok ez a lány, nagyon zavarnak ezek a dolgok: összesen volt 3 "kapcsolatom".
Az első sítanfolyamon volt. Tetszettem az egyik fiúnak, ő is nekem. Volt 5-6 puszi, csók nem. A hazaúton már szakított is velem.

A 2.: Tomi, a fiú, és Noémi, a barátnőm unokatestvérek. Az én keresztanyám a nagynéniük. Egyszer egy szülinapi ünnepségen elvonultunk 3man gyerekek egy külön szobába igazság vagy merészségezni. Noémi tudta, hogy nekem tetszik Tomi, ezért azt mondta nekem merészségre, hogy csókolózzunk. Először nem akartam belemenni, végül megcsókot. (én nem tetszettem Neki) Ebből nem lett semilyen kapcsolat, csak egy csók volt.

A 3.: Nem rég, a tanév vége felé megtetszettünk egymásnak az osztálytársammal. "összejöttünk". A harmadik hét járás után elcsattant egy csók. Pár nap után szétmentünk, mert rájöttünk, hogy még nagyon fiatalok vagyunk és igazából ez az egész csak baráti kapcsolat.

Nem vagyok nagyon büszke ezekre a dolgokra, pláne a Tomisra nem... Az elsőről tudnak a szüleim, a másodikról semmit, a harmadikról is tudnak, csak szerintem a csókról nem.
A 2 csók részemről szerelemből történt.
Megbántam mindent. Nincs olyan nap, hogy ne jutna eszembe Tomi, és, hogy ribizli érzetem ne legyen... Mostmár így visszagondolva felelőtlenség volt, de akkor mindennek örültem, boldog voltam. Mit szólnátok, ha kiderülne mindez lányotokról? Elítélnétek? Mérgesek lennétek?
NAGYON SOKAT FOGOK VÀRNI A KÖV. KAPCSOLATOMRA! A hibákért elnézést, telefonról vagyok, picik a betűk.

16

Ti mit szóltok egy 14-15 éves lányhoz, aki már nemi életet él? Mi a véleményetek róla?

20

Szülők! Szerintetek miért nem engedi?

16 éves lány vagyok.. 2 éve van jogosítványom, de előtte 3 évvel kezdtem motorozni.. 5 év alatt egyszer estem (amikor először mentem esőben).. Várpalotán lakunk és El szeretnék menni osztálytársaimhoz.. Le is van beszélve.. Motorral mennék Veszprémbe, majd onnan Hévízre... Már össze is pakoltam, minden bent van a csomagtartóban, tankoltam, már régen tettem félre pénzt tankolni...
Szerdán mennék, ott aludnék Veszprémben.. Mennék csütörtökön Hévízre, onnan pénteken jönnék haza.. Lenne hol aludnom, ennem meg minden, de anyám kitalálta, hogy vagy busszal, vagy sehogy...
Pedig nem akarok a forgalmas időszakban menni, hanem reggel 6kor indulnék mindig...
Szerintetek miért nem engedi?

11

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!