Találatok a következő kifejezésre: Nagyon kikészülök sulitól és folyton (1 db)

Nagyon kikészülök a sulitól és folyton stresszelek. Sokszor már a szavakat se tudom kimodani egyre beszédhibásan beszélek. Utóbbi zavar leginkább. Mit csináljak ez ellen?

Legjobb válasz: Mindenképp nyugodj meg, a suli nem ér annyit!! Tudom túl vagyok egy kétszakos fõiskolán.-) BEszélj szüleiddel, segítsenek neked lelkileg, legyenek barátaid, járj szórakozni, lazítani!! Ha szükséges, menj el pszichológushoz, semmi szégyen nincs benne, segít kezelni a helyzetet, és 1 hónap mulva minden frusztrációd megszünik.-) DE tényleg hidd el, a suli bolhából elefántot csinál, nem éri meg ennyire stresszelni rajta. Persze ezzel nem azt mondom, hogy szard le, figyelj oda, igyekezz, tanulj tovább, de nem tedd tönkre magad!!

Mindenképp nyugodj meg, a suli nem ér annyit!! Tudom túl vagyok egy kétszakos fõiskolán.-) BEszélj szüleiddel, segítsenek neked lelkileg, legyenek barátaid, járj szórakozni, lazítani!! Ha szükséges, menj el pszichológushoz, semmi szégyen nincs benne, segít kezelni a helyzetet, és 1 hónap mulva minden frusztrációd megszünik.-) DE tényleg hidd el, a suli bolhából elefántot csinál, nem éri meg ennyire stresszelni rajta. Persze ezzel nem azt mondom, hogy szard le, figyelj oda, igyekezz, tanulj tovább, de nem tedd tönkre magad!!
Nekem is ugyanez a problémám volt tavaly , mert az egyik tanár utált és folyton beszólogatott, és már rendesen pánikoltam alig bírtam végigülni a 45 percet. Szerencsére nyári szünetben elég önbizalmat szereztem és ki tudtam pihenni a stresszt. Egyébként most még járok pszichológushoz is. Tényleg jót tesz! Nem írtad hogy miért is stresszelsz igazán, hogy a jegyek miatt vagy tanárok vagy barátok , úgyhogy többet nem tudok mondani. Nyugi :)
Elõször is nyugodj meg. Igazuk oa többieknek a suli nem ér ennyit! Én stresszeltem és nehezen tanultam. Ezután megismertem az agykontroll-t ami nagyon sokat segített! Nem stresszelek, jobb a közérzetem, és pozitívabbnak érzem magam. Szerintem keress utána az internet, biztos segít!
esetleg autogén tréning vagy egyéb relaxáció is jó lehet, illetve ezek mellett egy jó pszichológus rengeteget segíthet (pl. nevelési tanácsadó)
De jó hogy más is küzd ezzel. Hónaponta egyszer-kétszer elkezdek dadogni ez tart egy hétig aztán leállok. Mostanában elkezdtem hangosan olvasni magamnak és remekül bevált egyre ritkábban dadogok. A stressz pedig hát egy jó fagyi vagy egy kis joghurt vagy csoki mindig felvidít.Mikor egyszer depis lettem kaptam egy tábla csokit az anyámtól és azt tette mellé hogy ha szomorú leszek egyek meg egy kockát belõle. És 2 hétig azzal a csokival a táskámban mászkáltam és mikor mind elfogyott sokkal vidámabbnak éreztem magam és optimistább is lettem meg nyugodtabb.
Szedjél Magne B6-ot! Rengeteget segít!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szülők, ti mennyi idő után kezditek komolyabban gondolni a kamasz gyereketekről, hogy szexel?

Mármint a kapcsolat hosszúságát értem. Ha például már két éve járnak biztos feltételezitek ezt a dolgot.

4

Mit gondolnál ha a lányod katolikus létére úgy akar öltözni mint egy muzulmán?

Hogy hosszú ruhákat hord kendővel.
Mit gondolnátok? Engednétek?

14

Hogyan mondjam el, hogy nem kell kistesó? Lehetek ennyire önző?

11 éves koromban volt apuval egy autóbalesetünk,ahol Õ sajnos életét vesztette.A baleset után anyuval nagyon jó kapcsolatunk lett, minden helyzetben ott van mellettem amikor szükségem van rá,nagyon szeretem és nem akarom Õt elvesziteni...Tudom, hogy gyerekesen hangzik de igy érzem, nem hinném, hogy megtudnám szeretni ha lenne 1 kistestvérem...16/L

11

Mit tennél, ha rájönnél, hogy a lányod ezek közül csinál valamit?

Cizigés, ivás, drogozás, önvagdosás, liskolából való lógás. Megbüntetnéd érte? Haragudnál rá? Mit tennél?

13

Van olyan aki 16-17 évesen kezd el kamaszodni?

3

Mennyiért vásároltatok be az iskolába?

Én elég horribilis összegeket hallottam a barátnőimtől eddig minden évben és érdekel,hogy mások mennyiért vásárolnak be iskolakezdéskor.

Én pár ezer forintból megszoktam lenni kilencedik óta. Idén max 3 ezer volt mindennel együtt, táskát nem vettem.

Ja és félreértés ne legyen engem nem zavar vagy bármi ha valaki 20 ezrekért vásárol be.

23

Új iskolába megyek, egy már 2 éve együtt lévő osztályba. Hogyan illeszkedjek be az osztályba?

Ismerek jópár embert, de csak az iskola 1el és 2vel feljebbi évfolyamaiból. Sokan külső alapján ítélnek, ami számomra előnyös, népszerű típus vagyok, nem az a csendes, visszahúzódó. Pláne a barátaim nagyrésze idősebb. (iskola felsőbb évfolyamai)
Hogyan fognak rám tekinteni? Hova üljek le a termekben? Hogy kezdjek el beszélgetni velük? Odajönnek mert új vagyok, vagy le se szarnak majd? Szeretném, ha az osztályban is lennének majd barátaim, még ha ott is vannak az 1el és 2vel felettem járó barátaim a suliban, ami még előny is a szemükben.

4

Apám teljesen kiakadt, mit tegyek?

Elmondtam nekik, hogy jobban bejönnek a fiús dolgok. Férfi tusfürdők, férfi ruhák, videojátékok és rövidebb hajat szeretnék. 15 éves lány vagyok. Erre teljesen kiakadtak a szüleim, hogy "legyek normális lány és szeressem a lányos dolgokat". Mit kéne mondanom nekik, hogy megértsék, nem változtatott semmin az, hogy jobban szeretem a fiús dolgokat, mint a lányosokat?

10

A kamasz fiam csúnyán beszél! (? )

Tudnátok mondani olyanmangol vagy magyar szavakat ami 'menő'

20

Kamaszok, van olyan osztálytársatok, akit teljesen kiközösítetek, levegőnek néztek?

Ha van, mi az oka, mit ront el?

21

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!