Találatok a következő kifejezésre: Nagyon kikészülök sulitól és folyton (1 db)

Nagyon kikészülök a sulitól és folyton stresszelek. Sokszor már a szavakat se tudom kimodani egyre beszédhibásan beszélek. Utóbbi zavar leginkább. Mit csináljak ez ellen?

Legjobb válasz: Mindenképp nyugodj meg, a suli nem ér annyit!! Tudom túl vagyok egy kétszakos fõiskolán.-) BEszélj szüleiddel, segítsenek neked lelkileg, legyenek barátaid, járj szórakozni, lazítani!! Ha szükséges, menj el pszichológushoz, semmi szégyen nincs benne, segít kezelni a helyzetet, és 1 hónap mulva minden frusztrációd megszünik.-) DE tényleg hidd el, a suli bolhából elefántot csinál, nem éri meg ennyire stresszelni rajta. Persze ezzel nem azt mondom, hogy szard le, figyelj oda, igyekezz, tanulj tovább, de nem tedd tönkre magad!!

Mindenképp nyugodj meg, a suli nem ér annyit!! Tudom túl vagyok egy kétszakos fõiskolán.-) BEszélj szüleiddel, segítsenek neked lelkileg, legyenek barátaid, járj szórakozni, lazítani!! Ha szükséges, menj el pszichológushoz, semmi szégyen nincs benne, segít kezelni a helyzetet, és 1 hónap mulva minden frusztrációd megszünik.-) DE tényleg hidd el, a suli bolhából elefántot csinál, nem éri meg ennyire stresszelni rajta. Persze ezzel nem azt mondom, hogy szard le, figyelj oda, igyekezz, tanulj tovább, de nem tedd tönkre magad!!
Nekem is ugyanez a problémám volt tavaly , mert az egyik tanár utált és folyton beszólogatott, és már rendesen pánikoltam alig bírtam végigülni a 45 percet. Szerencsére nyári szünetben elég önbizalmat szereztem és ki tudtam pihenni a stresszt. Egyébként most még járok pszichológushoz is. Tényleg jót tesz! Nem írtad hogy miért is stresszelsz igazán, hogy a jegyek miatt vagy tanárok vagy barátok , úgyhogy többet nem tudok mondani. Nyugi :)
Elõször is nyugodj meg. Igazuk oa többieknek a suli nem ér ennyit! Én stresszeltem és nehezen tanultam. Ezután megismertem az agykontroll-t ami nagyon sokat segített! Nem stresszelek, jobb a közérzetem, és pozitívabbnak érzem magam. Szerintem keress utána az internet, biztos segít!
esetleg autogén tréning vagy egyéb relaxáció is jó lehet, illetve ezek mellett egy jó pszichológus rengeteget segíthet (pl. nevelési tanácsadó)
De jó hogy más is küzd ezzel. Hónaponta egyszer-kétszer elkezdek dadogni ez tart egy hétig aztán leállok. Mostanában elkezdtem hangosan olvasni magamnak és remekül bevált egyre ritkábban dadogok. A stressz pedig hát egy jó fagyi vagy egy kis joghurt vagy csoki mindig felvidít.Mikor egyszer depis lettem kaptam egy tábla csokit az anyámtól és azt tette mellé hogy ha szomorú leszek egyek meg egy kockát belõle. És 2 hétig azzal a csokival a táskámban mászkáltam és mikor mind elfogyott sokkal vidámabbnak éreztem magam és optimistább is lettem meg nyugodtabb.
Szedjél Magne B6-ot! Rengeteget segít!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ezért cikinek kellene magam érezni? Több lent

Sziasztok!

Lehet,hogy ez megint egy buta, időrabló kérdés lesz/lett, de kiváncsi vagyok a véleményetekre.
A problémám röviden:

Tudni kell rólam,hogy elég nagy az alvásigényem és még így szünetben is lefekszem max 11kor suliidőben pedig már kilenckor..
Tegnap este facebook-on beszélgettem az egyik haverommal és elköszöntem olyan 3/4 10 körül,hogy szia mert én megyek aludni.. ma olvastam,hogy mit írt vissza :
" XY ne máááárrrr... most komolyan 10kor alszol,komolyan mint az oviban, ez rendesen nekem ciki"

Többször is megkaptam már, hogy ciki vagyok , mert pl:
-szivesebben vagyok itthon,mint máshol (buli meg ilyenek, nagy ívben kerülöm az ilyen helyeket,mert rosszul vagyok a nagy tömegtől meg úgy az egésztől)

-nem igazán kedvelem a mai zenéket

-inkább vagyok idősebb korosztállyal

Lehet,hogy így leírtak alapján nem is vagyok nagyon más, csak mint minden tini aki azt hiszi,hogy különbözik a többitől...
De nekem ezek olyan rosszul esnek..

16L

17

Miket csináltok hétköznap?

Ötleteket várnék, hogy ki-mit csinál hétköznap, iskola időben. Hogyan tölti el hasznosan az idejét. :)

7

Tik milyen feladatot kaptatok avatáson?

Vagy tudtok valami durvat?

12

Kamaszok, szülők! Mit csináltatok a gyerekkori játékokkal, plüssökkel, kindergyűjteménnyel, stb?

9

Mennyi zsebpénzt adnátok egy 13 éves kislánynak?

36

A Keleti pályaudvar környéke mennyire veszélyes egyedül egy 13 éves fiúnak?

Szeptembertől egyedül fog a fiam iskolába járni vonattal és a Keletibe fog leszállni. Mire kell vigyázni? Vannak ott veszélyes alakok? Reggel 8 körül és délután 3-4 körül fog ott közlekedni. Milyen tanácsot adjak neki? Ti közlekedtek arra?

7

A Fruzsi névről mi jut az eszedbe?

38

Ti mit tennétek, ha a kamasz gyereketek bejelenti, hogy ő muszlim lett?

Katolikus családról van szó.

17

Hogyan tudnék segíteni a barátnőmnek, változásra bírni őt? Anyukák válaszát is várom!

Elöljáróban annyi, hogy a barátnőm 22, én pedig 17 vagyok. Az utóbbi időben, olyan másfél éve, talán pont egy trauma kapcsán kialakult nála, hogy nagyon nehezen nyílik meg. Szegényt rengeteg tragédia érte az életében - másfél éve is, és csak 3 ember áll hozzá közel, az édesanyja, egy barátja és én. Még velem szemben is nagyon hallgatag, szinte csak felszínes témákról tudunk elbeszélgetni, ami éppen történik, ha pedig valaki (=szülő) nem irányítaná a beszélgetést, ki tudja, mi lenne... Új dolgokat sem szeret kipróbálni, a félelmeit, kissé önállótlan, rossz emlékeket nehezen győzi le, és ezért kicsit nehéz, ha közös programot tervezünk. Több, mint 100 km-re lakik tőlem, Facebookon beszélünk, de ott sem annyira sokat. Félreértés ne essék, én szeretem, csak úgy tűnik, hogy akadály került kettőnk közé a zárkózottság "személyében", és én úgy fogom fel, hogy meg kell próbálni legyőzni. Nagyon szeretem, és nem szeretném, hogyha kínos csend lenne a találkozásainkban, ha egy látogatást úgy zárnék le, hogy "ennyi éppen elég volt", ha nem kéne valami mondvacsinált indok miatt kijelentkeznem, mert látom, hogy nincs téma... ha megszűnne ez az egész, mert egyébként aranyos és kedves, sok közös dolog van bennünk. :) Szeretném megismertetni a saját barátaimmal is, csak az a gond, hogy ők nyíltabbak, beszédesebbek, ezért velük szembetűnően jobban kijövök... Egy szakértő ismerősömnek mondtam ezt a problémát, és szerinte el kellene mennie szakértőhöz... De hát azt csak nem mondhatom neki, hogy menjen pszichológushoz... Szeretnék segíteni neki legyőzni a gátait, neki is jobb lenne, ha önálló felnőtt, nyílt személy lehetne... Valami tanács, egyéb?

3

Tudom, hogy hülyeség, de más is van, aki még soha sem látott hullócsillagot?

A barátom nem akar velem nézni én meg még sosem láttam olyat és tök rossz :( Tudom, hogy gyerekes dolog, de nem szeretem, ha valami tök alapdolog kimarad az életemből.

15

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!