Találatok a következő kifejezésre: Nagyon kikészülök sulitól és (1 db)

Nagyon kikészülök a sulitól és folyton stresszelek. Sokszor már a szavakat se tudom kimodani egyre beszédhibásan beszélek. Utóbbi zavar leginkább. Mit csináljak ez ellen?

Legjobb válasz: Mindenképp nyugodj meg, a suli nem ér annyit!! Tudom túl vagyok egy kétszakos fõiskolán.-) BEszélj szüleiddel, segítsenek neked lelkileg, legyenek barátaid, járj szórakozni, lazítani!! Ha szükséges, menj el pszichológushoz, semmi szégyen nincs benne, segít kezelni a helyzetet, és 1 hónap mulva minden frusztrációd megszünik.-) DE tényleg hidd el, a suli bolhából elefántot csinál, nem éri meg ennyire stresszelni rajta. Persze ezzel nem azt mondom, hogy szard le, figyelj oda, igyekezz, tanulj tovább, de nem tedd tönkre magad!!

Mindenképp nyugodj meg, a suli nem ér annyit!! Tudom túl vagyok egy kétszakos fõiskolán.-) BEszélj szüleiddel, segítsenek neked lelkileg, legyenek barátaid, járj szórakozni, lazítani!! Ha szükséges, menj el pszichológushoz, semmi szégyen nincs benne, segít kezelni a helyzetet, és 1 hónap mulva minden frusztrációd megszünik.-) DE tényleg hidd el, a suli bolhából elefántot csinál, nem éri meg ennyire stresszelni rajta. Persze ezzel nem azt mondom, hogy szard le, figyelj oda, igyekezz, tanulj tovább, de nem tedd tönkre magad!!
Nekem is ugyanez a problémám volt tavaly , mert az egyik tanár utált és folyton beszólogatott, és már rendesen pánikoltam alig bírtam végigülni a 45 percet. Szerencsére nyári szünetben elég önbizalmat szereztem és ki tudtam pihenni a stresszt. Egyébként most még járok pszichológushoz is. Tényleg jót tesz! Nem írtad hogy miért is stresszelsz igazán, hogy a jegyek miatt vagy tanárok vagy barátok , úgyhogy többet nem tudok mondani. Nyugi :)
Elõször is nyugodj meg. Igazuk oa többieknek a suli nem ér ennyit! Én stresszeltem és nehezen tanultam. Ezután megismertem az agykontroll-t ami nagyon sokat segített! Nem stresszelek, jobb a közérzetem, és pozitívabbnak érzem magam. Szerintem keress utána az internet, biztos segít!
esetleg autogén tréning vagy egyéb relaxáció is jó lehet, illetve ezek mellett egy jó pszichológus rengeteget segíthet (pl. nevelési tanácsadó)
De jó hogy más is küzd ezzel. Hónaponta egyszer-kétszer elkezdek dadogni ez tart egy hétig aztán leállok. Mostanában elkezdtem hangosan olvasni magamnak és remekül bevált egyre ritkábban dadogok. A stressz pedig hát egy jó fagyi vagy egy kis joghurt vagy csoki mindig felvidít.Mikor egyszer depis lettem kaptam egy tábla csokit az anyámtól és azt tette mellé hogy ha szomorú leszek egyek meg egy kockát belõle. És 2 hétig azzal a csokival a táskámban mászkáltam és mikor mind elfogyott sokkal vidámabbnak éreztem magam és optimistább is lettem meg nyugodtabb.
Szedjél Magne B6-ot! Rengeteget segít!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szerintetek rossz jegy 9. osztályba egy erős szakkozepbe a 3as?

19

Van itt olyan lány aki anime fan:D?

13/lány vagyok és kijöttek az új animék de senkivel sem tudok róluk beszélgetni:/..

12

Törött lábbal mikor mehetek iskolába?

8

Daginak csúfolnak hogy szóljak vissza?

szerintem jó az alakom.de azért jó lenne visszaszólni

20

Kamaszok, ha egy iskolatársatok így viselkedne, ti milyenek lennétek vele?

Egy fiú, aki többnyire el van magában, nem nagyon megy oda senkihez, nem tud elbeszélgetni senkivel és elég határozatlan. Testnevelés órákon a csapatjátékokban nem akar résztvenni, meg úgy az osztálya életében se nagyon, csak oda jár és ennyi.
Más osztályokból facebookon néha bejelölget embereket, olyanokat akiket maximum látásból ismer, és van, hogy facebookon próbál beszélgetni azokkal az iskolatársaival.
(Főleg fiúkat szokott így felvenni)
Fiúk és lányok válaszát is várom (főleg fiúkét inkább), mennyire tartanátok ezt az embert nyomoréknak, mi lenne a véleményetek róla, ha facebookon veletek is megpróbálna beszélgetni, úgy hogy nem is ismeritek túlságosan, hogy viselkednétek vele?

2

14 évesen késő már?

14 éves vagyok, és - ugyan már régóta körvonalazódik bennem - most jutottam arra az elhatározásra, hogy a legnagyobb céljaim közé a színművészetet is beveszem. Eddigi iskolás éveim alatt sokszor voltam próza- és versmondó versenyeken; szerettem és szeretek kiállni nagyobb tömeg elé is akár, így általában egész jó eredménnyel zártam a versenyeket. Imádok olvasni, amióta az eszemet tudom, verseket, meséket, novellákat írogatok, puszta szórakozásból, a visszajelzések pedig pozitívak, de tudom, hogy nagyon sokat kell még fejlődnöm. Énekileg sosem voltak kiemelkedő, a mozgásom pedig rémes, de úgy érzem, kellő kitartással kihozható belőlem valami ezen a téren is. Most leginkább a felvételire koncentrálok, és ha minden jól megy, egy olyan gimnáziumban tanulhatok tovább, ahol van lehetőség a színjátszásra ill. az ezzel kapcsolatos ismeretek bővítésére. Kérdésem a következő: nem késő-e 14 évesen belekezdeni a dologba? Sajnos az utóbbi időben kissé elcsúsztam, felszínes ember lettem, de azóta sokat változott már a gondolkodásmódom.

3

Szerintetek ez nagy "baj" lenne?

Holnap lesz egy évfolyam buliféle a 9-es osztályoknak. Lesz zene, tánc. Én egyiket se szeretem. A barátnőm mondja, hogy menjek, de én nem akarok mert tudom, hogy nincs értelme. Eddig is az ment mindig, hogy menjek, menjek mert mit fognak csinálni nélkülem. Mit mondjak elég jól elvoltak. egész este együtt táncoltak engem meg magamra hagytak, végig egyedül ücsörögtem. Nekem ehhez nincs kedvem. Utána meg hallgatni, hogy "milyen jó, hogy te is ott voltál, jól szórakoztál, ugye?", elég érdekesen hangzik mikor alig találkoztunk. Engem nem "zavar2, hogy szeret táncolni, táncoljon, de fogja fel, értse meg, hogy én nem szeretek. Pont ezért nem szeretem az ilyen bulikat. Legjobban azt utálom mikor elmondom neki, ő ennek ellenére erősködik, belemegyek és konkrétan le se [email protected] Attól félek, hogy sok dologról fogok lemaradni az ami fontos lenne az osztály szempontjából, hogy majd nem érdeklem őket esetleg leírnak emiatt. Vagy teljesen oké és érthető, ha nem megyek?

8

Mit csináljak, ha szégyenlem ezt? Hogy felejtsem el ezt az érzést?

Van az osztályban egy srác,akit utálok és ő sem rajong értem.Õ népszerű a városban,mert nagyképű,mindenkinek beszól(a tanároknak is),folyton bajba kerül.Én nem ilyen vagyok...
De ma náluk voltam délután (bonyolult,hogy miért,de nem jókedvemből) és egyre "furcsább" dolgokról kezdtünk el beszélgetni és meglepődött,amikor mondtam,hogy még nem is csókolóztam.
Kiderült,hogy ugyanaz a kedvenc sorozatunk és elkezdtük nézni,de megcsókolt,csak úgy.Tovább mentünk,de szex nem volt...
Most ez annyira fura vagy nem is tudom,mert egy részem utálja,de közben szeretnék még kettesben lenni vele.
Viszont nem akarom,hogy megtudják a barátnőim vagy bárki a gimiben,de félek,hogy kiderül.
Annyira rossz,mert nem kéne örülnöm annak,hogyha ír vagy felhív vagy pl. hazakísért és úgy éreztem,hogy végig kiugrik a szívem.

10

Kamaszok, ti el szoktátok olvasni az iskolában feladott kötelező olvasmányokat?

Miket olvastatok el eddig?

23

S. O. S Az osztályomba sok a "Tróger" alak, mit tudok tenni?

Nagyon sok társam van aki olyan mint 1 Ló. Folyton nyerítenek és úgy is néznek ki! Sajnos ezek lányok...!
A fiukról nem is beszélve, a kis farkukat mutogatják :(
Ez olyan undorító dolog! Még ha legalább nagy lenne nekik!

MIT TUDOK TENNI EZ ELLEN? :O

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!