Találatok a következő kifejezésre: Nagyon kikészülök sulitól és (1 db)

Nagyon kikészülök a sulitól és folyton stresszelek. Sokszor már a szavakat se tudom kimodani egyre beszédhibásan beszélek. Utóbbi zavar leginkább. Mit csináljak ez ellen?

Legjobb válasz: Mindenképp nyugodj meg, a suli nem ér annyit!! Tudom túl vagyok egy kétszakos fõiskolán.-) BEszélj szüleiddel, segítsenek neked lelkileg, legyenek barátaid, járj szórakozni, lazítani!! Ha szükséges, menj el pszichológushoz, semmi szégyen nincs benne, segít kezelni a helyzetet, és 1 hónap mulva minden frusztrációd megszünik.-) DE tényleg hidd el, a suli bolhából elefántot csinál, nem éri meg ennyire stresszelni rajta. Persze ezzel nem azt mondom, hogy szard le, figyelj oda, igyekezz, tanulj tovább, de nem tedd tönkre magad!!

Mindenképp nyugodj meg, a suli nem ér annyit!! Tudom túl vagyok egy kétszakos fõiskolán.-) BEszélj szüleiddel, segítsenek neked lelkileg, legyenek barátaid, járj szórakozni, lazítani!! Ha szükséges, menj el pszichológushoz, semmi szégyen nincs benne, segít kezelni a helyzetet, és 1 hónap mulva minden frusztrációd megszünik.-) DE tényleg hidd el, a suli bolhából elefántot csinál, nem éri meg ennyire stresszelni rajta. Persze ezzel nem azt mondom, hogy szard le, figyelj oda, igyekezz, tanulj tovább, de nem tedd tönkre magad!!
Nekem is ugyanez a problémám volt tavaly , mert az egyik tanár utált és folyton beszólogatott, és már rendesen pánikoltam alig bírtam végigülni a 45 percet. Szerencsére nyári szünetben elég önbizalmat szereztem és ki tudtam pihenni a stresszt. Egyébként most még járok pszichológushoz is. Tényleg jót tesz! Nem írtad hogy miért is stresszelsz igazán, hogy a jegyek miatt vagy tanárok vagy barátok , úgyhogy többet nem tudok mondani. Nyugi :)
Elõször is nyugodj meg. Igazuk oa többieknek a suli nem ér ennyit! Én stresszeltem és nehezen tanultam. Ezután megismertem az agykontroll-t ami nagyon sokat segített! Nem stresszelek, jobb a közérzetem, és pozitívabbnak érzem magam. Szerintem keress utána az internet, biztos segít!
esetleg autogén tréning vagy egyéb relaxáció is jó lehet, illetve ezek mellett egy jó pszichológus rengeteget segíthet (pl. nevelési tanácsadó)
De jó hogy más is küzd ezzel. Hónaponta egyszer-kétszer elkezdek dadogni ez tart egy hétig aztán leállok. Mostanában elkezdtem hangosan olvasni magamnak és remekül bevált egyre ritkábban dadogok. A stressz pedig hát egy jó fagyi vagy egy kis joghurt vagy csoki mindig felvidít.Mikor egyszer depis lettem kaptam egy tábla csokit az anyámtól és azt tette mellé hogy ha szomorú leszek egyek meg egy kockát belõle. És 2 hétig azzal a csokival a táskámban mászkáltam és mikor mind elfogyott sokkal vidámabbnak éreztem magam és optimistább is lettem meg nyugodtabb.
Szedjél Magne B6-ot! Rengeteget segít!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Kamaszok, műtöttek már titeket? Ha igen, miért?

Engem már sajnos jó sokszor.Olyan drasztikusan sokszor,hogy inkább nem írom le,és elég komoly dolgokkal.

22

Miért van az, hogy azok a tinik akiknek a szüleik nagyon rosszul állnak anyagilag ott a gyerekek szinte soha semmi diákmelót nem csinálnak, a nyáriszünetben sem keresnek semmit sem?

Èn tiniként végig dolgoztam a nyaraimat. Mind az én mind a barátaim szülei normál vagy nagyon jó anyagiakkal rendelkeztek. Volt aki idénymunkán földön dolgozott, volt aki büfében, vagy szemetet szedett, vagy parkolós volt...
Az összes olyan ismerösöm ahol a családnak erös anyagi problémái voltak ott szinte senki nem doglozott a gyerekek közül.
Miért?

8

Ettől most rossz lánya vagyok?

Nagyanyámat mentő vitte kórházba (nem vészes sérülés miatt). Én tudtam róla, mert összefutottam ismerősökkel, akik mondták mi történt. Nagyon nem hatott meg..
De apukám nagyon ki volt, hiszen még is csak az édesanyja.. De ez a nő nem köszöntött fel születésnapomon, utál engem, csakmert nem hagyom hogy anyámat szidja előttem, és mindent megtesz azért hogy megkeserítse az életünket, és keresztbe tegyen a szüleimnek.
Nem sajnálom. Meg se kérdeztem apát, hogy mi van a vénasszonnyal. Õ a legrosszindulatúbb, leggonoszabb, legkegyetelenebb nő akit ismerek. Nem is tekintem mamámnak. Egyszer azért nem adott karácsonyra nekem ajándékot, mert előtte egy családi eseményen nem akartam vele közös fotót, mert akkor épp nem tetszett a hajam.. Na mindegy.
Szóval most bűntudatom van, amiért apát bántom ezzel. Mármint hogy nem érdekel mi van nagyanyámmal. Látom hogy megijedt, mégis csak az anyukája, és apa kedvéért bármit megtennék, de nem akarok kétszínű lenni. Plusz tudom hogy fordítotthelyzetben őt se érdekelné mi van velem. (Tapasztalatból tudom!)
Szerintetek rosszul tettem hogy nem kérdeztem rá, jobban van-e és hogy sajnálom ami történt..stb?

10

18 évesen nem túlzás ez?

Maximum 11-12-re már itthon kell legyek,főleg ha egyedül jövök haza.(persze nincs másnap iskola)

17

Csak köztünk alszik nyugodtan. Meddig elfogadható ez?

12

Ti át szoktátok adni az idős embereknek a helyet a buszon, villamoson?

Én csak akkor, amikor látom rajtuk, hogy normálisak, kedvesek. A bunkó, tolakodó, parasztoknak nem.

25

Kamaszok, valaki jó angolos?

Mi a különbség a took,és a taken között?

9

Szerintetek engedjem?

Van egy 16 éves meleg fiam. Teljesen jól tanul, ergo nem menne a tanulás rovására. Előbb mondta volna le ő, mint én ha a tanulásból venne el időt! És ugye a barátját nagyon jól ismerem, a fiam klónja ebben a tekintetben, aranyos, kedves, megbízható! A számomra kérdőjeles tevékenység az, hogy hagyjam-e őket szombat este együtt aludni?

31

Kamaszok, ti kb. hány foktól vesztek fel kabátot, amikor reggel iskolába kell menni?

Pl. 5-10-15 fokban vesztek magatokra kabátot, úgy hogy nincs eső?

11

Kamaszok! Milyen óráitok lesznek holnap?

Nekem Földrajz,Kémia,irodalom,nyelvtan,angol,matek.
És nektek?
Én 8.-os vagyok. És ti?

34

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!