Találatok a következő kifejezésre: Nagyon kikészülök sulitól és (1 db)

Nagyon kikészülök a sulitól és folyton stresszelek. Sokszor már a szavakat se tudom kimodani egyre beszédhibásan beszélek. Utóbbi zavar leginkább. Mit csináljak ez ellen?

Legjobb válasz: Mindenképp nyugodj meg, a suli nem ér annyit!! Tudom túl vagyok egy kétszakos fõiskolán.-) BEszélj szüleiddel, segítsenek neked lelkileg, legyenek barátaid, járj szórakozni, lazítani!! Ha szükséges, menj el pszichológushoz, semmi szégyen nincs benne, segít kezelni a helyzetet, és 1 hónap mulva minden frusztrációd megszünik.-) DE tényleg hidd el, a suli bolhából elefántot csinál, nem éri meg ennyire stresszelni rajta. Persze ezzel nem azt mondom, hogy szard le, figyelj oda, igyekezz, tanulj tovább, de nem tedd tönkre magad!!

Mindenképp nyugodj meg, a suli nem ér annyit!! Tudom túl vagyok egy kétszakos fõiskolán.-) BEszélj szüleiddel, segítsenek neked lelkileg, legyenek barátaid, járj szórakozni, lazítani!! Ha szükséges, menj el pszichológushoz, semmi szégyen nincs benne, segít kezelni a helyzetet, és 1 hónap mulva minden frusztrációd megszünik.-) DE tényleg hidd el, a suli bolhából elefántot csinál, nem éri meg ennyire stresszelni rajta. Persze ezzel nem azt mondom, hogy szard le, figyelj oda, igyekezz, tanulj tovább, de nem tedd tönkre magad!!
Nekem is ugyanez a problémám volt tavaly , mert az egyik tanár utált és folyton beszólogatott, és már rendesen pánikoltam alig bírtam végigülni a 45 percet. Szerencsére nyári szünetben elég önbizalmat szereztem és ki tudtam pihenni a stresszt. Egyébként most még járok pszichológushoz is. Tényleg jót tesz! Nem írtad hogy miért is stresszelsz igazán, hogy a jegyek miatt vagy tanárok vagy barátok , úgyhogy többet nem tudok mondani. Nyugi :)
Elõször is nyugodj meg. Igazuk oa többieknek a suli nem ér ennyit! Én stresszeltem és nehezen tanultam. Ezután megismertem az agykontroll-t ami nagyon sokat segített! Nem stresszelek, jobb a közérzetem, és pozitívabbnak érzem magam. Szerintem keress utána az internet, biztos segít!
esetleg autogén tréning vagy egyéb relaxáció is jó lehet, illetve ezek mellett egy jó pszichológus rengeteget segíthet (pl. nevelési tanácsadó)
De jó hogy más is küzd ezzel. Hónaponta egyszer-kétszer elkezdek dadogni ez tart egy hétig aztán leállok. Mostanában elkezdtem hangosan olvasni magamnak és remekül bevált egyre ritkábban dadogok. A stressz pedig hát egy jó fagyi vagy egy kis joghurt vagy csoki mindig felvidít.Mikor egyszer depis lettem kaptam egy tábla csokit az anyámtól és azt tette mellé hogy ha szomorú leszek egyek meg egy kockát belõle. És 2 hétig azzal a csokival a táskámban mászkáltam és mikor mind elfogyott sokkal vidámabbnak éreztem magam és optimistább is lettem meg nyugodtabb.
Szedjél Magne B6-ot! Rengeteget segít!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szerintetek mit csináljak a lányommal?

17 éves. Tanulmányaival nincs gond, a megye egyik legerősebb gimnáziumába jár, pedig nem tanul semmit sem, de még is 4-es 5-ös tanuló. Úgy veszem észre, hogy nem foglalkozik semmivel, és nem érdekli semmi... kiderült, hogy 4 éve dohányzik és valamikor engedély nélkül elszökik itthonról. Nem fogad szót, és nem tudok hatással lenni rá... Úgy vélem, mióta elváltunk az édesapjával, azóta változott meg ennyire.. Ez ekkora kihatással lehetett rá, hogy megváltozzon?

6

Uj suli de félek! Mit legyen most? Tobbi lent!

Nos a helyzet hogy 9.kes lány vagyok és mint mindenki szeptembertol kozepsuliba megyek.De kicsit felek mert egyedul megyek...uj helyre...
Mit szokás csinalni pl a tanévnyiton?
Es masodik napon?
kerem olyanok mondjak akik mar ateltek

4

Ez nem normális! Tetszik az unokatesóm?

Én 16 éves vagyok és lány, ő meg 24 éves fiú. Nem Magyarországon lakik, tehát elég keveset találkozunk. Évek is eltelhetnek a kék találkozás között, de alapvetőleg születésem óta ismerem ugye... Most jött hozzánk a családjával (anyukám testvére, felesége, és ő) látogatóba egy hétre.
Suli után minden nap velük voltam, sokszor csak a fiúval, kettesben, és úgy érzem kezd nagyon megtetszeni. DE EZ NEM LEHET!! hiszen az unokatesóm...családtag. nem? :S
néha úgy érzem, mintha ő is másképp közeledne felém, mint pl. a nővéremhez, pedig ő még korban is közelebb áll hozzá. És még azt is megkérdezte, hogy van-e barátom.
Most mit tegyek? :S

3

Hogy segíthetnék neki?

Egy nagyon jó barátnőmnek meghalt az édesanyja kb. 3 hónapja. Egészen addig nagyon jó kedvű és humorú volt. Azóta teljesen magába fordult. Szünetekben is csak ül a hátsó padban...senkihez nem szól. Tudom, hogy most nagyon nehéz neki de teljesen tönkre ment. Rengetteget fogyot az arca besett lett. Hiába vagyok ott vele mindig mondja, hogy szeretne egyedül lenni. Annyira szeretnék neki segíteni amibem tudok... Ma nem jött suliba és ez is nagyon aggaszt!! Ofő annyit mondott, hogy ha megint jön akkor nagyon figyeljünk rá...Szerintem csinált magával valamit :((( Nagyon jó kapcsolata volt az anyukájával! Èn is nagyon szerettem!! :( Felhívnám az apukáját szívesen... (de mi van ha csinált magávak tényleg valamit?? Nem akarok tolakodó lenni..)

6

Ti mit gondoltok erről az életről?

(nem rólam van szó :))13 évesen összejött egy pasival aki drogos volt és ő is az lett utána Mosonmagyaróváról ellógott Tatára és a rendőrök szedték össze lopott a szülei kasszájából és a szülők egymást hibáztatták és nem tudták hogy ő volt és ezért elváltak 8.ban megbukott és ebben az évben is megfog Bécsbe is elszöktek.Emos fekete haj piercing fültágító stb

7

Megengednétek a 13 éves lányotoknak, hogy több lyuk legyen a fülében?

Hányat engednétek meg maximálisan?

11

Mit csináljak?

Mindig is sok barátra volt szükségem. Csak nem mindig kaptam meg. Egy időben nagyon sok barátom volt, akikkel elég sokat beszélgettem és találkoztam.Sajnos ez az egész már megváltozott, eltávolodtunk egymástól. Sok haverom van, de őket nem nevezhetném barátnak. De viszont van barátom akivel már 4 hónapja együtt vagyunk. De mostanában elég sok köztünk a vita. Megismertem egy fiút, akivel elég sokat beszélünk mostanában és mindig felvidított. Talán el kezdtem érezni valamit iránta, de lehet ez csak egy fellángolás.
Most lett barátnője, már nem is beszélünk.. Attól félek ez miatt, végleg elveszítem. Nincs kivel megbeszélnem ezt az egészet pedig jó lenne.. És nem is tudom,hogy mit csináljak.
Kérlek segítsetek! 15/l

4

Mért nem engednek el?

a szüleim nem engednek el az éjszakai aquaworldbe, pedig 17 vagyok, mit csináljak??

6

Elég motiválatlannak érzem magam az utóbbi időben. Céljaim is vannak, de hogyan 'rázhatnám fel' magamat?

19l vagyok. Még gimibe járok (sajnos). 12.-es vagyok, jövőre fogok érettségizni (5 évesbe jelentkeztem).

17 éves korom óta 'A' megyei rádióban dolgozom ('háttérmunkákban', és kitelepüléses dolgokban munkálkodom, ha szólnak, hogy szükség van rám). E mellett 2011 óta egy kisebb, helyi rádióban vezetek műsort, kisebb-nagyobb megszakítással. E mellett suliújságot is írok, és az sulirádiót is én 'viszem'.

Egyértelmű, hogy mi szeretnék lenni, ha 'nagy' leszek. Viszont nagyon-nagyon motiválatlan vagyok, ami az iskolát illeti. Nagyon sok hiányzásom van, és a jegyeim sem a legfényesebbek. Voltam az itteni fősulin (egyáltalán nincsenek olyan ambícióim, hogy Budapesten, vagy más városban fogok egyetemre / fősuliba járni. A kezdetektől fogva tudtam, hogy a helyi fősuliba fogok járni), és a ponthatárokat, és az egyéb dolgokat hallva tudtam, hogy nem valószínű, hogy felvesznek (kommunikáció és médiatudomány szak, nem érdekel, hogy büfé szak, de a fentiek után szerintem 'egyértelmű', hogy ezzel a szakkal szimpatizálok). Viszont említettek egy olyan lehetőséget, hogy a fősulinak van OKJ-s képzése (ebben a fentebb említett szak is szerepel), és ha 1 évet ráhúzok még, rendes diplomát kapok (értelemszerűen kevesebb pont kell a bejutáshoz, de még így is kérdéses, hogy jövőre indítanak e olyan szakot).

De így is motiválatlan vagyok, annak ellenére, hogy vannak céljaim (és kapcsolataim).

Mit kellene tennem?

2

A világ legnagyobb fájdalma. Hogyan éljem túl?

15 éves lány vagyok. Édesanyámnál valószínű rosszindulatú mellrákot észleltek ( a pontos eredmény jövő héten érkezik ), de bennem egy világ omlott össze, nagyon félek.. félek attól, hogy elveszítem. Tudom, hogy ha megműtik és megfelelő kezelést kap jók az esélyei és nem is olyan öreg, de nagyon félek a kiújulástól, esetleg mástól, hogy le tudja e győzni. Kérlek segítsetek, nagypn félek, egész nap csak sírok, nem tudnám magam túltenni rajta.. Minden olyan szép és jó volt, de hirtelen a semmiből kiderült, azóta életkedvem sincs..

17

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!