Találatok a következő kifejezésre: Nagyon kikészülök sulitól és (1 db)

Nagyon kikészülök a sulitól és folyton stresszelek. Sokszor már a szavakat se tudom kimodani egyre beszédhibásan beszélek. Utóbbi zavar leginkább. Mit csináljak ez ellen?

Legjobb válasz: Mindenképp nyugodj meg, a suli nem ér annyit!! Tudom túl vagyok egy kétszakos fõiskolán.-) BEszélj szüleiddel, segítsenek neked lelkileg, legyenek barátaid, járj szórakozni, lazítani!! Ha szükséges, menj el pszichológushoz, semmi szégyen nincs benne, segít kezelni a helyzetet, és 1 hónap mulva minden frusztrációd megszünik.-) DE tényleg hidd el, a suli bolhából elefántot csinál, nem éri meg ennyire stresszelni rajta. Persze ezzel nem azt mondom, hogy szard le, figyelj oda, igyekezz, tanulj tovább, de nem tedd tönkre magad!!

Mindenképp nyugodj meg, a suli nem ér annyit!! Tudom túl vagyok egy kétszakos fõiskolán.-) BEszélj szüleiddel, segítsenek neked lelkileg, legyenek barátaid, járj szórakozni, lazítani!! Ha szükséges, menj el pszichológushoz, semmi szégyen nincs benne, segít kezelni a helyzetet, és 1 hónap mulva minden frusztrációd megszünik.-) DE tényleg hidd el, a suli bolhából elefántot csinál, nem éri meg ennyire stresszelni rajta. Persze ezzel nem azt mondom, hogy szard le, figyelj oda, igyekezz, tanulj tovább, de nem tedd tönkre magad!!
Nekem is ugyanez a problémám volt tavaly , mert az egyik tanár utált és folyton beszólogatott, és már rendesen pánikoltam alig bírtam végigülni a 45 percet. Szerencsére nyári szünetben elég önbizalmat szereztem és ki tudtam pihenni a stresszt. Egyébként most még járok pszichológushoz is. Tényleg jót tesz! Nem írtad hogy miért is stresszelsz igazán, hogy a jegyek miatt vagy tanárok vagy barátok , úgyhogy többet nem tudok mondani. Nyugi :)
Elõször is nyugodj meg. Igazuk oa többieknek a suli nem ér ennyit! Én stresszeltem és nehezen tanultam. Ezután megismertem az agykontroll-t ami nagyon sokat segített! Nem stresszelek, jobb a közérzetem, és pozitívabbnak érzem magam. Szerintem keress utána az internet, biztos segít!
esetleg autogén tréning vagy egyéb relaxáció is jó lehet, illetve ezek mellett egy jó pszichológus rengeteget segíthet (pl. nevelési tanácsadó)
De jó hogy más is küzd ezzel. Hónaponta egyszer-kétszer elkezdek dadogni ez tart egy hétig aztán leállok. Mostanában elkezdtem hangosan olvasni magamnak és remekül bevált egyre ritkábban dadogok. A stressz pedig hát egy jó fagyi vagy egy kis joghurt vagy csoki mindig felvidít.Mikor egyszer depis lettem kaptam egy tábla csokit az anyámtól és azt tette mellé hogy ha szomorú leszek egyek meg egy kockát belõle. És 2 hétig azzal a csokival a táskámban mászkáltam és mikor mind elfogyott sokkal vidámabbnak éreztem magam és optimistább is lettem meg nyugodtabb.
Szedjél Magne B6-ot! Rengeteget segít!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Miért nem engednek el a szüleim?

15 éves vagyok jó tanuló és jó középiskolába járó lány, néha-néha hétvégenként el szeretnék menni bulizni, most hétvégére szerveztek a barátnőim nekem egy névnapi bulit, és nem engednek el rá, a saját bulimra :/
meg sehova, elegem van ebből!!
veszprémben lakom és ugye itt van 10 percre a balaton és még oda sem engednek le este mondjuk 8 után.
nomális ez vagy csak én reagálom túl ?

7

Szerintetek jó ötlet 18. szülinapra egy VOLT fesztivál bérlet?

Nagyon szeret fesztiválozni, de ilyen nevesebbeken még nem volt, mert nem volt rá keret. Szerintetek örülne egy 18 éves lány egy bérletnek?

16

Van itt olyan kamasz/tini aki vonzódik valamelyik tanárához?

Én a töri tanáromhoz vonzódom, de olyan szinten, hogy kiráz a hideg ha meglátom, elkezdek bizseregni :D
És ez fordítva is így van, legalábbis többször éreztette velem hogy különleges vagyok, és az osztály előtt nyíltan megmondta hogy nagyon szép vagyok. :)
17L

9

Hol találok magamnak 17-20 év közötti lány útitársat a párizsi (főleg Disneylandes) utamhoz? 18/L (bővebben lent)

Kb 1(vagy 2,attól függ) hét múlva mennék 3 napra péntektől vasárnapig,de nincs kivel,ezért korombeli útitársat keresek.Ötletek?:)
A normális válaszokat előre is köszönöm!

9

Kamaszok és szüleik! Te beszélgettél a szüleiddel/gyermekeddel mielőtt a gyerek elvedztette volna a szüzességét?

16

Szoktatok idezeteket olvasni? 15/l

Hol talalhatok olyan idezetet amely arról szól hogy többet adok (érzelmileg) mint amennyit kapok??

6

Mikor tudok leghamarabb elköltözni itthonról?

Hány éves korban? Van bármi megoldás hogy ne kelljen találkozzak a családommal vagy csak nagyon ritkán? (Általános iskolás vagyok)

8

Szülök ti mit csinálnátok ha megtudnátok hogy a 18 éves fiatok barátnője 4 évvel idősebb és félig magyar félig néger származású?

7

Titeket mennyire féltenek a szüleitek?

10

Ez már betegség nálam? Vagy normális? Szerintetek milyen egy tökéletes lány?

Régen sokat piszkáltak és bántottak,nem csak lelkileg.Csúnya,kövér és unalmas voltam.semmiben nem emelkedtem ki,elvesztem a tömegben.Rosszul éreztem magam,mert a szüleim nagyon jól néznek ki és olyan volt,mintha nem is az ő gyerekük lennék.
Sikerült megváltoznom.Ma már rengeteg barátom van,a fiúk,férfiak folyton flörtölnek velem és emlékeznek rám.
De ára van annak,hogy ilyen vagyok...Órákat töltök a kinézetem miatt a szépségszalonban,a kedvenc itthoni elfoglaltságom az online vásárlás,folyton sportolok és hánytatom magam.Úgy érzem,hogy tökéletesnek kell lennem,különben senki nem lesz velem elégedett.
Nem csak a külsőmmel vagyok így.Megtudtam tavaly,hogy az egyik évfolyamtársam felsőfokú nyelvvizsgára megy augusztusban és nem akartam,hogy neki legyen meg először az évfolyamban,ezért én még májusban elmentem.
Normális,hogy ennyire megszállott vagyok?
Szerintetek milyen egy tökéletes lány?
16L

11

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!