Találatok a következő kifejezésre: Nagyon kikészülök sulitól (1 db)

Nagyon kikészülök a sulitól és folyton stresszelek. Sokszor már a szavakat se tudom kimodani egyre beszédhibásan beszélek. Utóbbi zavar leginkább. Mit csináljak ez ellen?

Legjobb válasz: Mindenképp nyugodj meg, a suli nem ér annyit!! Tudom túl vagyok egy kétszakos fõiskolán.-) BEszélj szüleiddel, segítsenek neked lelkileg, legyenek barátaid, járj szórakozni, lazítani!! Ha szükséges, menj el pszichológushoz, semmi szégyen nincs benne, segít kezelni a helyzetet, és 1 hónap mulva minden frusztrációd megszünik.-) DE tényleg hidd el, a suli bolhából elefántot csinál, nem éri meg ennyire stresszelni rajta. Persze ezzel nem azt mondom, hogy szard le, figyelj oda, igyekezz, tanulj tovább, de nem tedd tönkre magad!!

Mindenképp nyugodj meg, a suli nem ér annyit!! Tudom túl vagyok egy kétszakos fõiskolán.-) BEszélj szüleiddel, segítsenek neked lelkileg, legyenek barátaid, járj szórakozni, lazítani!! Ha szükséges, menj el pszichológushoz, semmi szégyen nincs benne, segít kezelni a helyzetet, és 1 hónap mulva minden frusztrációd megszünik.-) DE tényleg hidd el, a suli bolhából elefántot csinál, nem éri meg ennyire stresszelni rajta. Persze ezzel nem azt mondom, hogy szard le, figyelj oda, igyekezz, tanulj tovább, de nem tedd tönkre magad!!
Nekem is ugyanez a problémám volt tavaly , mert az egyik tanár utált és folyton beszólogatott, és már rendesen pánikoltam alig bírtam végigülni a 45 percet. Szerencsére nyári szünetben elég önbizalmat szereztem és ki tudtam pihenni a stresszt. Egyébként most még járok pszichológushoz is. Tényleg jót tesz! Nem írtad hogy miért is stresszelsz igazán, hogy a jegyek miatt vagy tanárok vagy barátok , úgyhogy többet nem tudok mondani. Nyugi :)
Elõször is nyugodj meg. Igazuk oa többieknek a suli nem ér ennyit! Én stresszeltem és nehezen tanultam. Ezután megismertem az agykontroll-t ami nagyon sokat segített! Nem stresszelek, jobb a közérzetem, és pozitívabbnak érzem magam. Szerintem keress utána az internet, biztos segít!
esetleg autogén tréning vagy egyéb relaxáció is jó lehet, illetve ezek mellett egy jó pszichológus rengeteget segíthet (pl. nevelési tanácsadó)
De jó hogy más is küzd ezzel. Hónaponta egyszer-kétszer elkezdek dadogni ez tart egy hétig aztán leállok. Mostanában elkezdtem hangosan olvasni magamnak és remekül bevált egyre ritkábban dadogok. A stressz pedig hát egy jó fagyi vagy egy kis joghurt vagy csoki mindig felvidít.Mikor egyszer depis lettem kaptam egy tábla csokit az anyámtól és azt tette mellé hogy ha szomorú leszek egyek meg egy kockát belõle. És 2 hétig azzal a csokival a táskámban mászkáltam és mikor mind elfogyott sokkal vidámabbnak éreztem magam és optimistább is lettem meg nyugodtabb.
Szedjél Magne B6-ot! Rengeteget segít!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mit csináljak anyámmal?

El akartam menni mozizni egyik iskolatársammal (aki a legjobb barátom is egyben) és most kitalálta h jön ő is... akármit csinálok nem jó neki... ha kimegyek és takarítok az a baja h miért nem a zobámban pakolok, ha a szobámban pakolok meg az hogy miért nem kint...kora reggel azzal indítja a napját, hogy bár semmit nem kell csinálni kivételesen, bemasírozik a szobámba és felhúzza a rolót csak azért, hogy kisüljön a szemem mert hogy "szokjak hozzá, mert itt a nyár"...mindig mindent ellenőrizni akar.. mindent tudni akar és csodálkozik, ha vmit nem mondok el neki (akármit elmondtam, mindig le lettem szidva... pl amikor elmondtam neki hogy kipróbáltam a cigit, de nagyon rossz volt, akkor akkora pofont kaptam, hogy több mint egy órán át látszott a tenyere nyoma... voltam kkor 14 éves, egy hónap híján 15)...kutat a cuccaim között... meztelenül mászkál ithon és már én érzem magam zavarban... akárhányszor mindim neki h ne, mert zavar, anál inkább csinálja..
a szobaajtómat nem zárhatom be.. ha fürdök vagy öltözök elmegyek a fürdőbe, hogy ne lásson, de mindig fogja magát és bejön.. és vagy 10 percet ott tölt a legkülönfélébb ürügyekkel...a telefonomban nézegette a hívásnaplót, a névjegyzéket és az SMS-eket... amikor lezártam pedig elkezdett ordítani...mindenbe bele akar szólni... vettemegy farmert (egy HOSSZÚ farmert, mert már csak kettő volt) erre leszidott hogfy mi az hogy a ZSEBPÉNZEMBÕL kérdés nélkül mertem venni egy farmert...hazudozik össze-vissza és sose mondja meg hogy hova megy vagy mikor jön... én meg aggódom hogy hol marad és ha felhívom akkor is leordít hogy mi az h meg mertem kérdezni, hogy mikor jön már haza... folyton azt hangoztatja h mennyire semmire kellő vagyok.. naponta hallgatom végig hogy "egy vállalhatatlan bunkó paraszt vagyok, akinek nincsenek, nem voltak és nem is lesznek barátai, nem lesz munkám, megbukok, nem vesznek fel egyetemre és soha semmi értelmeset vagy hasznosat nem tettem, hanem csak a pénzét fogyasztom"... egyszer, ismétlem EGYSZER mertem tőle pénzt kérni, azt is csak azért, mert nem volt nálam a pénztárcám, de megadtam volna otthon... 200 forintot kértem, azt is csak fagyira...elkezdett ordítani, hogy mindig csak pénzt tudok kunyerálni de semmit nem teszek érte... az elmúlt két nyarat végig dolgoztam... megvan a középfokú nyelvvizsgám, és a jogosítványom robogóra... na ezek miatt dolgoztam, mert i kellett fizetnem neki... sehova se akar elengedni... a barátaimat szidja, pedig van akivel még nem is találkozott... a kommunikáció "itthon" abból áll, hogy ordít... sose tudunk beszélgetni...
mit csináljak vele?

8

Hogyan szerezhetnék barátokat? Nagyon egyedül érzem magam.

Az a helyzet, hogy van 3 barátnőm, az egyik messzebb él tőlem, ezért nem tud csak úgy bepattanni a városba, hogy sétálgassunk meg ilyenek, és amúgy is a szabad idejét a barátjával tölti. Egy másik barátnőmnek szintén van barátja, ő is vele van legtöbbször. És egy harmadik lány.. aki alkalmanként úgy gondolja hogy a barátnőm.. én tisztelem és szeretem ,de van pár másik csak akiket én nem tudok elviselni, de ő lelép velük.. És én egyedül maradok, bármennyire is nem akarok. (mindannyian egy osztályba járunk)
Mit csináljak, hogy ne kelljen egyedül lennem folyton? úgy érzem beleőrülök.
L/18

9

Anyukám ma megkérdezte mikor jött meg utoljára a menzeszem. De miért kérdezte meg? Olyan ciki ha erről kérdez.15/L

21

Mi a véleményetek, ha egy osztálytárs cigiszagú az iskolában?

21

Kamaszok, mennyire zavar titeket, ha valaki túl komoly, nem tud megnevettetni?

9

Kamaszok fiúk, szívesen haverkodnátok ilyen emberrel?

Aki egy iskolatárs, másik évfolyamból, és élőben még nem beszéltetek, de facebookon csak úgy bejelöl ismerősnek, és rátok ír néha, mert haverkodni akar? Mit gondolnátok az ilyenről, és hogy viszonyulnátok hozzá?

4

Elfogom veszíteni a legjobb barátnőmet, nem tudom mit tegyek? !

Voltunk hármasban fagyizni. Legjobb barátnőm, egy másik barátnőm, és én. Én 500 ők 1000 Ft-t hoztak, és a fagyizóban megszámolták előttem a pénzt, pedig tudják, hogy nekem sokkal kevesebb pénzem van....nem hiszem hogy direkt csinálták... elmentünk a parkba. Ott elhülyültünk. Ettünk még egy gombóc fagyit. Kitalálták, hogy menjünk nézelődni a kínaiba...-.- szerintem kicsit érdekes, hogy bemegyünk vhova és nem veszünk semmit.... na mind1. Eldöntöttem, hogy haza megyek. Én az út túloldalán mentem. Hallottam hogy röhögnek meg minden, azaz elvannak nélkülem is. Találkoztunk a sarkon, és megkérdezték, hogy hova akarok menni, én meg azt mondtam h sehova. Igazából a parkba mentem volna, de ők már nem akartak oda menni. Haza mentem, de visszafordultam bocsánatot kérni. Aztán eltűntek, és akkor már a sírás kerülgetett. Így értem haza. nem akarom elveszíteni a lb-m... fontos nekem.:(

6

Mennyibe kerül a középiskolai kollégium?

Tudja valaki mennyibe kerül egy középiskolai kollégium, pl Pesten? Plusz mennyi az étkezési díj?

6

Help! Versek tavaszra kamaszoknak?

Az iskolában lesz tavaszi ünnepség és szavalnom kell de nem tudom mit mondjak, lécci segítsetek! 15/l

5

Miért utálhatják az iskolatársaim, ha facebookon rájuk írok? Mit tegyek, hogy ne zavarja az üzenetem őket?

Néha ráírok chaten 1-2 iskolatársamra, had beszélgessek velük egyet amikor unatkozok itthon, de látszik hogy nem beszélnek szívesen velem valamiért, idegesítőnek tartanak inkább, meg megpróbálnak lerázni, valaki csak úgy simán letilt chatról, valaki meg szépen lassan mindenféle kifogással próbál lerázni.
Miért nem lehet nekem is olyan, hogy ráírok egy iskolatársamra, aztán tök jól elbeszélgetek vele, ő is szívesen beszél és én is? Mit tegyek, hogy ne legyek nekik idegesítő facebookon?

15

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!