Találatok a következő kifejezésre: Nagyon kikészülök sulitól (1 db)

Nagyon kikészülök a sulitól és folyton stresszelek. Sokszor már a szavakat se tudom kimodani egyre beszédhibásan beszélek. Utóbbi zavar leginkább. Mit csináljak ez ellen?

Legjobb válasz: Mindenképp nyugodj meg, a suli nem ér annyit!! Tudom túl vagyok egy kétszakos fõiskolán.-) BEszélj szüleiddel, segítsenek neked lelkileg, legyenek barátaid, járj szórakozni, lazítani!! Ha szükséges, menj el pszichológushoz, semmi szégyen nincs benne, segít kezelni a helyzetet, és 1 hónap mulva minden frusztrációd megszünik.-) DE tényleg hidd el, a suli bolhából elefántot csinál, nem éri meg ennyire stresszelni rajta. Persze ezzel nem azt mondom, hogy szard le, figyelj oda, igyekezz, tanulj tovább, de nem tedd tönkre magad!!

Mindenképp nyugodj meg, a suli nem ér annyit!! Tudom túl vagyok egy kétszakos fõiskolán.-) BEszélj szüleiddel, segítsenek neked lelkileg, legyenek barátaid, járj szórakozni, lazítani!! Ha szükséges, menj el pszichológushoz, semmi szégyen nincs benne, segít kezelni a helyzetet, és 1 hónap mulva minden frusztrációd megszünik.-) DE tényleg hidd el, a suli bolhából elefántot csinál, nem éri meg ennyire stresszelni rajta. Persze ezzel nem azt mondom, hogy szard le, figyelj oda, igyekezz, tanulj tovább, de nem tedd tönkre magad!!
Nekem is ugyanez a problémám volt tavaly , mert az egyik tanár utált és folyton beszólogatott, és már rendesen pánikoltam alig bírtam végigülni a 45 percet. Szerencsére nyári szünetben elég önbizalmat szereztem és ki tudtam pihenni a stresszt. Egyébként most még járok pszichológushoz is. Tényleg jót tesz! Nem írtad hogy miért is stresszelsz igazán, hogy a jegyek miatt vagy tanárok vagy barátok , úgyhogy többet nem tudok mondani. Nyugi :)
Elõször is nyugodj meg. Igazuk oa többieknek a suli nem ér ennyit! Én stresszeltem és nehezen tanultam. Ezután megismertem az agykontroll-t ami nagyon sokat segített! Nem stresszelek, jobb a közérzetem, és pozitívabbnak érzem magam. Szerintem keress utána az internet, biztos segít!
esetleg autogén tréning vagy egyéb relaxáció is jó lehet, illetve ezek mellett egy jó pszichológus rengeteget segíthet (pl. nevelési tanácsadó)
De jó hogy más is küzd ezzel. Hónaponta egyszer-kétszer elkezdek dadogni ez tart egy hétig aztán leállok. Mostanában elkezdtem hangosan olvasni magamnak és remekül bevált egyre ritkábban dadogok. A stressz pedig hát egy jó fagyi vagy egy kis joghurt vagy csoki mindig felvidít.Mikor egyszer depis lettem kaptam egy tábla csokit az anyámtól és azt tette mellé hogy ha szomorú leszek egyek meg egy kockát belõle. És 2 hétig azzal a csokival a táskámban mászkáltam és mikor mind elfogyott sokkal vidámabbnak éreztem magam és optimistább is lettem meg nyugodtabb.
Szedjél Magne B6-ot! Rengeteget segít!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szégyelljem én magam?

Elsősorban lányos anyák és lányok válaszát várnám priviben. Tegnap este rajtakaptam a nevelt lányomat! Tanácsra lenne szükségem.

21

Mit szóltok az ötletemhez?

Most ballagok majd 8.-ból. A legjobb barátnőm az osztálytársam, nagyon fontos nekem, mindent meg tudok vele beszélni, soha nem vesztünk még össze. Arra gondoltam, hogy egy papírra írok neki valami idézetet, meg emlékeket, kinyomtatom egy közös képünket, és odaadom neki ballagáskor. Szép gesztus lenne? Vagy felesleges? Ez amolyan "örökreemlékezzrám" ajándék lenne, mivel mindketten kollégisták leszünk és messze fogunk majd tanulni egymástól.
Esetleg tudtok nekem pár idézetet írni?

Előre is köszönöm!

6

Ti hogy viszonyultok az élsport kérdéséhez szülőként?

A fiam 13 éves, jövő szeptembertől lesz középiskolás. Úszni jár és judózik is, az előbbit versenyszerűen, a másikon edzésre jár néha, de az úszás miatt nem versenyzik judóban. Az edzői szerint mindkettőben tehetséges, de el kellene dönteni, hogy melyiket szeretné tovább csinálni, még a judo sem késő.
Én apaként leginkább azt szeretném, ha egyiket sem, megmondom őszintén. Annak idején én fociztam NB I-es ifistaként, még külföldre is eljutottam próbajátékra, végül az anyám nyomására hagytam abba, igaz egy szerencsétlen sérülés is közbeszólt. Õt akkor nagyon utáltam ezért, de most már teljes mértékben megértem, és hálás vagyok neki, hogy inkább a tanulást választottam a versenysport helyett (persze lehet egymás mellett a kettőt is).
Én nagyon féltem őt az élsporttól, a dopping miatt. Ne legyenek kétségeink, nagyon komoly probléma. Több ismerősöm is versenyzett különféle sportágakban, és tolták magukba a "kokszot", néha edzői segédlettel/utasításra. Én fociztam, az nem volt akkoriban annyira doppingérzékeny sport, de ott is volt rá példa.
Ugyanakkor felmerül bennem a kérdés, hogy van-e jogom ilyen szinten beleszólni a fiam életébe? Igaz, hogy még csak 13 éves, de ez hatással lesz a későbbi életére. Én azt szeretném, ha sportbarát maradna, de csak hobbi szinten.
Mi a véleményetek?

11

Tegnap mondták a suliba, hogy orvosi vizsgálat lesz, ott mit fognak csinálni? 13/L

7

Nem tudom mit tehetnék. Lelkifurdalásom van. Szerintetek?

Hétvégén elmentünk szórakozni én a barátnőm a párom és a barátnőm párja.
Én és a barátnőm párja nagyon berúgtunk. A barátnőm és a párom hamarabb hazamentek, mert ment az utolsó buszuk. Nekem később volt a busz, de lekéstem így a barátnőm párjánál aludtam. Együtt aludtunk átölelve, de nem történt köztünk semmi. Aztán tegnap összefutottunk a városba és elmentünk megint egy picit szórakozni és megint együtt aludtunk. Mikor hazaértem reggel facebookon kaptam tőle egy üzenetet hogy nagyon jó volt velem aludnia és hogy ma este is találkozzunk most értem haza. A találkozón csókolóztunk és azt mondta belém szeretet. Nem tudom mit tehetnék?
18/L

8

Ez a 'normális' a mai fiatalság körében?

Egyik barátnőm két DJ-vel is lefeküdt és egy azt hiszem 42 éves férfival is, akitől iPhone-t kapott. Valamiért a 30 körüli pasikkal kezd, mert szerinte ők az 'értelmesek'.

Ez a normális?

17l, ő 19

10

Munkát szeretnék! Nem lenne ciki így? (lent)

Vendéglátós iskolába járok, pincér szeretnék lenni. Van egy kocsma ahova gyakran járok le. Gáz lenne, ha csak úgy odamennék a pultoshoz, hogy nem-e lenne számomra munkalehetőség?
16/L

8

Lehet cigarettázni, mint végzős diák, a banketten?

A tanárok előtt ?

4

Kamaszok, mennyire szerettek azon a településen élni, ahol éltek?

Mit szerettek benne, mit nem?

18

Mert csinalja mindig ezt velem apu?

15L vagyok.A szuleim elvaltak tobb mint 10 eve.Csak most kezdem erezni a nehezsegeket.Minden kethetben jarok apuhoz.Az a nagy helyzet, hogy most hetvegen kellene menjek hozza de megvagyok hivva a baratnom eskuvojere (tevedes ne legyen 23 eves .De apu kozben eltervezte, hogy megyunk valahova halaszni, vasarnap.Amikor felhivtam s megmondtam neki, elkezdett lelkezni, hogy mindig ot hatra teszem mindenben, s hogy akkor KI FOG MOST VIGYAZNI A TESOMRA amig ok dolgozni lesznek...ugyanez a helyzet volt egyszer amikor taborba mentem.Elvarta volna, hogy inkabb vigyazzak a hisztis 7 eves tesomra minthogy taborba menjek.Ertem en, hogy ez csak egy eskuvo, de akkor is szegyelnem visszautasitani.Elegge szarul erzem igy is magam.Szerintetek neki van igaza?Volt olyan, hogy valahova kellet menjen dolgozni, es nem tudott utanam jonni...de, ezt mar elfelejtette.Mellesleg, ugyvolt h penteken elvisz, es akkor szombaton hazahozna.De o szombaton megy Magyarosrszagra..s akkor ki lesz a tesommal..ss vasarnap sem mennenk sehova.Ugyis faradt lenne.Mondtam hogy menjenek nekulem, es ravagta hogy "megyunk is, nem beloled all a vilag"..Van mert rosszul erezzem magam?Kinek vanigaza?
Szarul fogalmaztam, s ossze vissza de nem tudok erre koncentralni..

10

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!