Találatok a következő kifejezésre: Nagyon kikészülök sulitól (1 db)

Nagyon kikészülök a sulitól és folyton stresszelek. Sokszor már a szavakat se tudom kimodani egyre beszédhibásan beszélek. Utóbbi zavar leginkább. Mit csináljak ez ellen?

Legjobb válasz: Mindenképp nyugodj meg, a suli nem ér annyit!! Tudom túl vagyok egy kétszakos fõiskolán.-) BEszélj szüleiddel, segítsenek neked lelkileg, legyenek barátaid, járj szórakozni, lazítani!! Ha szükséges, menj el pszichológushoz, semmi szégyen nincs benne, segít kezelni a helyzetet, és 1 hónap mulva minden frusztrációd megszünik.-) DE tényleg hidd el, a suli bolhából elefántot csinál, nem éri meg ennyire stresszelni rajta. Persze ezzel nem azt mondom, hogy szard le, figyelj oda, igyekezz, tanulj tovább, de nem tedd tönkre magad!!

Mindenképp nyugodj meg, a suli nem ér annyit!! Tudom túl vagyok egy kétszakos fõiskolán.-) BEszélj szüleiddel, segítsenek neked lelkileg, legyenek barátaid, járj szórakozni, lazítani!! Ha szükséges, menj el pszichológushoz, semmi szégyen nincs benne, segít kezelni a helyzetet, és 1 hónap mulva minden frusztrációd megszünik.-) DE tényleg hidd el, a suli bolhából elefántot csinál, nem éri meg ennyire stresszelni rajta. Persze ezzel nem azt mondom, hogy szard le, figyelj oda, igyekezz, tanulj tovább, de nem tedd tönkre magad!!
Nekem is ugyanez a problémám volt tavaly , mert az egyik tanár utált és folyton beszólogatott, és már rendesen pánikoltam alig bírtam végigülni a 45 percet. Szerencsére nyári szünetben elég önbizalmat szereztem és ki tudtam pihenni a stresszt. Egyébként most még járok pszichológushoz is. Tényleg jót tesz! Nem írtad hogy miért is stresszelsz igazán, hogy a jegyek miatt vagy tanárok vagy barátok , úgyhogy többet nem tudok mondani. Nyugi :)
Elõször is nyugodj meg. Igazuk oa többieknek a suli nem ér ennyit! Én stresszeltem és nehezen tanultam. Ezután megismertem az agykontroll-t ami nagyon sokat segített! Nem stresszelek, jobb a közérzetem, és pozitívabbnak érzem magam. Szerintem keress utána az internet, biztos segít!
esetleg autogén tréning vagy egyéb relaxáció is jó lehet, illetve ezek mellett egy jó pszichológus rengeteget segíthet (pl. nevelési tanácsadó)
De jó hogy más is küzd ezzel. Hónaponta egyszer-kétszer elkezdek dadogni ez tart egy hétig aztán leállok. Mostanában elkezdtem hangosan olvasni magamnak és remekül bevált egyre ritkábban dadogok. A stressz pedig hát egy jó fagyi vagy egy kis joghurt vagy csoki mindig felvidít.Mikor egyszer depis lettem kaptam egy tábla csokit az anyámtól és azt tette mellé hogy ha szomorú leszek egyek meg egy kockát belõle. És 2 hétig azzal a csokival a táskámban mászkáltam és mikor mind elfogyott sokkal vidámabbnak éreztem magam és optimistább is lettem meg nyugodtabb.
Szedjél Magne B6-ot! Rengeteget segít!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mit csináljak, ha nagyon félek?

Tavaly nagyon jóban voltam egy lánnyal,a legjobb barátnőm volt szinte.Mindent együtt csináltunk,együtt mentünk mindenhova.Megbíztam benne és elmondtam neki olyanokat magamról és a családomról,amiket még senkinek.
De ahogy elkezdődött a suli tavaly,egyre jobban hanyagoltuk a barátságunkat és már csak akkor ekresett,ha kellett neki valami tőlem.Ebből elegem lett és egy éve szinte alig beszélünk.Nemrég találkoztunk,de nem nagyon vettem róla tudomást,másokkal voltam.
Csak eszembe jutott,hogy nekem mennyir eelmondta a barátnői (?) problémáit és félek,hogy az én dolgaimat is elmonsja másnak és abból hatalmas botrány lesz.
Mit csináljak?Kezdjek vele megint beszélgetni,hogy úgy tűnjön,jóban vagyok vele és így hátha nem beszél?
De akkor meg a többi barátnőm akad ki,mert ők nagyon nem szeretik...
Félek,hogy beszélni fog azokról a dolgokról,amiket mondtam neki és ezt nem akarom.Nem akarok bajt magamnak,anyának és a barátaimnak.
Fogalmam sincs,mit csináljak.
15l

2

Tinédzser vagyok? Hány éves kortol kezdödik a Tinédzserkor? 15/f

19

Depressziós vagyok, vagy kamasz?

Sok szar dolog történt mostani 4 évben folyamatosan (kiközösítettek, családi szarságok)... Nem tudom eldönteni, hogy depressziós vagyok-e.. Mostanában csak sötétben érzem jól magam, ilyen sírós számokat hallgatok etc. de 15 vagyok, szóval lehet hogy simán kamasz vagyok.. olyat ne írjatok hogy menjek pszichológushoz meg pszichiáterhez, mert rendőrtisztire akarok menni ilyen kórtünettel alapból elutasítanak

5

Hogy mondjam el anyának, hogy kicsit idősebb nálam a barátom?

Hivatalosan nem vagyunk együtt,csak sok időt töltünk kettesben.Én 17 éves vagyok,Õ 32.
Tegnap anya meglátta,hogy ki van szívva a nyakam és közölte,hogy meg szeretné ismerni a barátomat.Akkor nem akartam elkezdeni veszekedni,mert már amúgy is feszült volt a hangulat,de könyörgöm,ez nem olyan,mintha egy évfolyamtársammal jöttem volna össze.

11

A hasam abnormalisan mozog, lehet csak azert mert figyelem es ahogy nem veszek levegot amiatt mozog ugy, lehet hogy csak az emesztesemmel vannak problemak? Es tul sok gaz keletkezik a gyomromban?

Nem ereznem hogy baba lennemert belulrol.nem erzem...

13

Mikor lesz a 8 éves testvérem kamasz? 11/F

20

Mikor érdemes csókolozni? 11/f

11

Szerintetek melyik lenne jobb?

Ha egy Justin Biber koncertre mennék (1. sor... 26.000 forint), vagy ha ismerős, aki csinál tetkókat meg piercingeket (és nagyon ügyes) csinálna nekem egy egész vádlis tetoválást, egy kb 5 centis csillagot a csípőmre, nyelv piercinget, köldök piercinget és snake bites piercinget? (a mintákat évek óta eldöntöttem, nem változtattam azóta rajtuk, a vádlin levőnek nagyon fontos jelentése lenne számomra)
16/L

16

Kamasz FIÚK, hány évesen vertek el utoljára? Hagyott bennetek lelki nyomot? Így visszagondolva, megérdemelted?

Mi volt rajtad? Nadrág, gatya, vagy semmi? Mennyire volt ciki? Mivel kaptad? Mennyire fájt, könnyes volt a szemed? Visszagondolva a szülők helyébe, ugyan ezt tennéd magaddal? És itt nem arra gondolok, hogy "ja, 12 évesen hullarészegen hazavittek a rendőrök, és ge..i apám pofonhúzott, és hú azóta is útálom" hanem komolyabb verésre, pl elfenekelésre, stb.

4

Kamaszok, szerintetek milyen egy jó tanár?

Felső tagozatos tanárra gondolok. De középsulis tanárokról is írjatok nyugodtan...

10

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!