Találatok a következő kifejezésre: Nagyon kikészülök sulitól (1 db)

Nagyon kikészülök a sulitól és folyton stresszelek. Sokszor már a szavakat se tudom kimodani egyre beszédhibásan beszélek. Utóbbi zavar leginkább. Mit csináljak ez ellen?

Legjobb válasz: Mindenképp nyugodj meg, a suli nem ér annyit!! Tudom túl vagyok egy kétszakos fõiskolán.-) BEszélj szüleiddel, segítsenek neked lelkileg, legyenek barátaid, járj szórakozni, lazítani!! Ha szükséges, menj el pszichológushoz, semmi szégyen nincs benne, segít kezelni a helyzetet, és 1 hónap mulva minden frusztrációd megszünik.-) DE tényleg hidd el, a suli bolhából elefántot csinál, nem éri meg ennyire stresszelni rajta. Persze ezzel nem azt mondom, hogy szard le, figyelj oda, igyekezz, tanulj tovább, de nem tedd tönkre magad!!

Mindenképp nyugodj meg, a suli nem ér annyit!! Tudom túl vagyok egy kétszakos fõiskolán.-) BEszélj szüleiddel, segítsenek neked lelkileg, legyenek barátaid, járj szórakozni, lazítani!! Ha szükséges, menj el pszichológushoz, semmi szégyen nincs benne, segít kezelni a helyzetet, és 1 hónap mulva minden frusztrációd megszünik.-) DE tényleg hidd el, a suli bolhából elefántot csinál, nem éri meg ennyire stresszelni rajta. Persze ezzel nem azt mondom, hogy szard le, figyelj oda, igyekezz, tanulj tovább, de nem tedd tönkre magad!!
Nekem is ugyanez a problémám volt tavaly , mert az egyik tanár utált és folyton beszólogatott, és már rendesen pánikoltam alig bírtam végigülni a 45 percet. Szerencsére nyári szünetben elég önbizalmat szereztem és ki tudtam pihenni a stresszt. Egyébként most még járok pszichológushoz is. Tényleg jót tesz! Nem írtad hogy miért is stresszelsz igazán, hogy a jegyek miatt vagy tanárok vagy barátok , úgyhogy többet nem tudok mondani. Nyugi :)
Elõször is nyugodj meg. Igazuk oa többieknek a suli nem ér ennyit! Én stresszeltem és nehezen tanultam. Ezután megismertem az agykontroll-t ami nagyon sokat segített! Nem stresszelek, jobb a közérzetem, és pozitívabbnak érzem magam. Szerintem keress utána az internet, biztos segít!
esetleg autogén tréning vagy egyéb relaxáció is jó lehet, illetve ezek mellett egy jó pszichológus rengeteget segíthet (pl. nevelési tanácsadó)
De jó hogy más is küzd ezzel. Hónaponta egyszer-kétszer elkezdek dadogni ez tart egy hétig aztán leállok. Mostanában elkezdtem hangosan olvasni magamnak és remekül bevált egyre ritkábban dadogok. A stressz pedig hát egy jó fagyi vagy egy kis joghurt vagy csoki mindig felvidít.Mikor egyszer depis lettem kaptam egy tábla csokit az anyámtól és azt tette mellé hogy ha szomorú leszek egyek meg egy kockát belõle. És 2 hétig azzal a csokival a táskámban mászkáltam és mikor mind elfogyott sokkal vidámabbnak éreztem magam és optimistább is lettem meg nyugodtabb.
Szedjél Magne B6-ot! Rengeteget segít!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

14 évesen az rendben van, hogy ha bármi jobban bánt vagy valami nagyobb bajom van azonnal a zenehallgatásba menekülök?

Többnyire Punnany Massifot, vagy elektronikus zenét hallgatok...:) Igazából nagyon szeretem a zenét, valahonnan mindig szól, ha tehetem, csak ilyenkor fülhallgató be, és senki ne szóljon hozzám...:)
Egyébként a bajom van részeknél pl. apumra gondolok, gyakran érzem úgy, hogy megbántott stb. de neki nemnagyon tűnik fel, nem ismer ahhoz eléggé. 11 éve elváltak anyummal, anyum persze egyből észre veszi.
Rajtam kívül van még más is ilyen?:)
14/L

23

Apakomplexus? Mit lehet tenni ellene?

Igen, a kérdés rólam szól :(. 15 éves lány vagyok apakomplexussal.
Apukám él,nem vált el anyukámtól, de alig látom, és ha velünk van akkor is szid engem/tesóimat/anyukámat. Tudom, hogy szeret minket, de...általában nem érzem :( Tudom, hogy neki mást jelent az apaság, de ez nem old meg semmit.
Szóval nem volt/nincsen rendes apafigurám (vagy hogy hívják).
Igazából nem tudok sokat az apakomplexusról, csak annyit, hogy nekem az van. Ezt megkaptam a barátaimtól és az osztályfőnökömtől, aki magyarázott valamit a témáról, de ez az össz-vissz tudásom.
Szóval...már nagyon régóta csak a 25 év feletti férfiakat nézem meg az utcán. Valahogy a korombeli fiúk sosem tudtak lekötni. Először azt mondtam azért van mert gyerekesek, éretlenek...aztán rájöttem, hogy még a legesleghelyesebb 15-16 évesek sem érdekelnek :/ Mindig az idősebb férfiak társaságát keresem (25+), és náluk próbálok bevágódni, hozzájuk megyek oda ismerkedni (azért nem ezzel az egyértelmű szándékkal;)). Elvagyok velük (sok mindenről tudunk beszélgetni), de azért észnél vagyok. Nem akarok senki 20 év felettivel összejönni, a szexhez sem tartom érettnek magamat. De engem akkor is az idősebb pasik vonzanak :/ Csak velük tudom elképzelni magam, velük tudok rendesen beszélgetni.
És azt is bevallhatom, hogy ez az egész tökre kikészít...mert hiába szólít le egy korombeli fiú az utcán, én meg hiába próbálok rendes lenni vele, beszélgetni...egyszerűen nem érdekel. :( És változtatni akarok!! Csak nem tudom, hogy hogy lehet/lehet-e. Tudnátok ötleteket adni, segíteni?? :(

6

Naturisták-Nudisták! Nálatok nem volt probléma kamaszodó gyerekekkel?

Sok éve nudista strandra járunk Horvátországban. A fiú most 15 lesz, és úgy vettük észre rajta, hogy mintha kicsit "ciki" lenne neki, hogy eljöjjön velünk. Megbeszélni nem nagyon tudtuk a dolgokat, mivel kellemetlen neki a téma, szégyenli.
Másnál is van ilyen gond? Ki hogy oldotta meg?
(Nem arra a válaszra várok, hogy maradjon otthon, hanem értelmes hozzászólásokhoz, akár üzenetben is.)

10

Szerinted miként viselkedjen egy 14 éves lány?

Én pont ennyi idős vagyok, de párszor már megkaptam, hogy változzak meg és viselkedjek úgy mint egy "rendes 14 éves". Én nem érzem, hogy változnom kéne, de akkor fel szeretném mérni, hogy mégis mi lenne a koromhoz illő. Milyenek az ilyen korú lányok személyiség, kinézet és viselkedés terén?
Válaszaitokat előre is köszönöm!

14

Hol találok ilyen videót? Merre kereshetnék ilyet?

Na szóval 11 éves vagyok és nagyon szeretek táncolni lét elemem. De van is érzékem hozzá mindenki mondja hogy nagyon jól táncolok.Mindent tudok szinte egész nap gyakorolok táncolok.Csak még 1 nem megy...a csúztatás amit a Michael Jackson csinált.de kerestem már a neten is hogy hogy próbáljam ezt kitanulni...na szóval tudtok nekem olyan videót keresni amiben ezt oktatják? (tánc suliba még nem járok csak fogok nyáron járni ha megkérdeznétek miért azért mert anyukám sokat dolgozik és nem elvinni és a mi falunkba nincs tánc suli csak kb 40 km-el messzebb) Kérlek segítsetek...van érzékem hozzá rá is jöttem egyszer de most megint nem megy.

5

Anyák! Engednétek, hogy a lányotok a barátjánál aludjon 17 évesen, 4 hónap járás után?

Anyukám csak a meséléseimből ismeri a srácot, mert nem hajlandó arra, hogy beszélgessen vele. Utálja őt, és elutasító vele, de én szeretnék ottaludni nála, és talán 4 hónap már elegendő ahhoz, hogy ezt megengedje. Vagy még nem?

23

Nagyon szeretnék menni, de holnapig ki kell valamit találjak mit tegyek hogy mégis elengedjenek? !

14 éves lány vagyok. A tavalyi nyaram eléggé unalmas volt szinte semmit sem csináltam,úgyhogy erre a nyárra elég sok dolgot terveztem,persze teljesen normálisak. Azt itthoni barátaim vagy nyaralnak,vagy táborba vannak,vagy nem érdeklem őket. És ezt előre tudtam. De vannak tőlem messzebb lévő barátaim is,velük terveztünk még hogy találkozunk. Ebből van amelyiket megengedték és van amelyiket nem.Van két barátnőm ők is 14 évesek,3 éve ismerem őket és eléggé messze laknak tőlem,kb. 300 km. de persze ők is még Magyarországon belül meg én is. A szüleim ismerik a szüleiket és tudják hogy mennyire megbízhatóak,meg stb. Már találkoztam is velük,még régebben egy napot az nagyon jó volt nagyon sok mindent csináltunk. Most meghívtak nyárra magukhoz egy hétre. Nagyonnagyon sok programot kitaláltak,és a legtöbbet én még életembe nem csináltam (lovaglás,sátorozás..komolyan nem lovagoltam és sátoroztam még:D:S),szóval ők is be voltak lelkesedve meg én is. A szüleik is rendesek mert ők is várják nagyon hogy menjek:) Csak egy gond van. Anyuék először megengedték. Azt mondták,hogy oké,miért ne mert bár szétfogják izgulni azt az 1 hetet hogy 300 km.re tőlük mi lehet velem,de mivel tudják hogy ott vigyáznak rám,elengednek. Másnap megnéztük a buszokat/vonatokat,hogy mikor hogy mennek stb. És itt bizonytalanodtak el. Hogy ők most komolyan engedjenek el engem 14 évesen egy ilyen hosszú útra? Mert mi lesz ha bajom esik..és itt komolyan egyre több dolgot kezdtek felsorolni hogy miért ne utazzak így oda..Mondtam anyunak hogy akkor jöjjön velem,és nem fogok egyedül sem utazni így meg semmi.Erre is nemet mondtak,és azóta azt mondták hogy nem megyek semmiképp,és csak emiatt a hülye hosszú út miatt..Én megértem őket hogy féltenek,de ezt annyira nem szeretném kihagyni :( Komolyan úgy érzem hogy tönkre van téve a nyaram ha nem engednek el. De közbe meg tudom hogy igazuk van,én is félteném a gyerekem ilyen utazástól.És gondolkoztam megoldáson de nem jutott eszembe semmi.A barátnőmék meg még mindig úgy tudják hogy megyek,pedig kb. 1 hét van vissza,én annyira nem akarom ezt visszamondani. Mit csináljak?? El szeretnék menni,de nagyon.:(

4

Szülők! Elengednétek a 17 éves gyereketeket egy melegfelvonulásra?

29

Mit tennétek, ha a 14 éves lányotokról kiderülne, hogy félmeztelen/provokatív képeket tesz ki a netre?

14

Kamaszok, milyen esetben szoktatok flegmán, bunkón beszélgetni valakivel, aki beszélni akar veletek?

Mert velem elég sokan úgy beszélgetnek, és nem mondják meg miért, azért kérdezem.
Szóval hogy flegma, rövid válaszokat adnak mindig, mindenféle érzelmek nélkül.

9

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!