Találatok a következő kifejezésre: Nagyon kicsit szemeim, a (43 db)

A bal szememmel nagyon kicsit sötétebben, a jobbal pedig nagyon kicsit világosabban látok. Többen írták ide hogy velük is ez van. Ezzel lehet valamit kezdeni?

Legjobb válasz: ez nem probléma. attól van, hogy a két szemed között van egy kis távolság, és más információ érkezik a két szemedbe.

ez nem probléma. attól van, hogy a két szemed között van egy kis távolság, és más információ érkezik a két szemedbe.
Úgyis egyszerre nézel a két szemeddel ( általában) és az agyad kiegyenlíti a különbséget
te egy küklopsz vagy, hogy középen van a szemed?
Szóval mongol szemed van. Belül a felsõ szemhéjadra fehér szemhéjpúdert, kifelé haladva pedig egyre sötétebbet tegyél. Kiegyenesíteni nem igazán tudod, de így úgy fog látszani, mintha távolabb ülnének egymástól. 15/L
:P DE legalább nem opálszemû:D
A legegyszerûbb ha veszel fel egy napszemüveget.
igaz, tényleg béna volt tõlem egy szemmel poénkodni :D

Miért nem lehet tűzoltó, az akinek hiányzik egy foga, nagyon kicsit rossz a szeme?

Legjobb válasz: A fogak hiánya elsõsorban esztétikai kérdés,relatív gyakran kerül ugyanis netre,tévébe,vagy újságba az tûzoltó és az rontaná a szervezet tekintélyét ha foghíjasan vigyorogna rajta az illetõ.Rossz foga azért nem lehet mert a szuvas fog rengeteg betegség okozója lehet,ami ugye nem összeegyeztethetõ a munkával.A jó látás meg nem árt amikor egy 25 méterre kitolt emelõ külsõ pallójára kiállva vágsz láncfûrésszel valami gallyat,gondolom ezt megérted.Persze azt én sem tudom miért kell jobb szeme legyen egy tûzoltónak mint egy vércsének,de gondolom a rendkívül magas,havi ~94000 forintos fizetés indokolja.

A fogak hiánya elsõsorban esztétikai kérdés, relatív gyakran kerül ugyanis netre, tévébe, vagy újságba az tûzoltó és az rontaná a szervezet tekintélyét ha foghíjasan vigyorogna rajta az illetõ.Rossz foga azért nem lehet mert a szuvas fog rengeteg betegség okozója lehet, ami ugye nem összeegyeztethetõ a munkával.A jó látás meg nem árt amikor egy 25 méterre kitolt emelõ külsõ pallójára kiállva vágsz láncfûrésszel valami gallyat, gondolom ezt megérted.Persze azt én sem tudom miért kell jobb szeme legyen egy tûzoltónak mint egy vércsének, de gondolom a rendkívül magas, havi ~94000 forintos fizetés indokolja.
A kérdező hozzászólása: Hát nem tudom. A fogam helye nem látszik. A szemem annyira azért nem rossz, hogy ne lássam mit vágok. Szerinted érdemes azért meg próbálni? 23, 5/F
Ha nem a tûzoltóságból akarsz megélni hanem csak "hobbiból" csinálnád akkor megéri próbálkozni vele, egyébként viszont meggondolandó.Ha nem zavar hogy esetenként az életeddel játszol csak hogy a munkád elvégezhesd és ezt folyamatos megvonásokkal díjazzák, akkor hajrá.Csináltasd meg a fogad, a látásvizsgálat nem olyan vészes(bár a térlátás vizsgálat nem mindenkinek sikerül), és már félig tûzoltó is vagy.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsod! Már régóta ez az álmom. Szerintem belevágok!
Szia! Az elsõ válaszoló nagyon korrektül leírta, viszont ha esetleg rágó fogad hiányzik, az annyira nem nagy probléma. Tömött fogad is lehet, csak kezeltetve legyen a fogsorod. A látás, attól függ, hogy mennyire rossz. Dioptriát nem tudsz? Egyébként érdemes megpróbálni. De ez csak egy lépcsõ. Kérdés, hogy pszichikain és fizikain átmész-e. Egyébként az FTP-n jelenleg úgy tudom, hogy jelenleg csak gépjármû vezetõket vesznek fel. Annak a hozzószálónak, aki még ha csak idézõjelben is írta hobbinak ezt a szakmát, innen üzenem, hogy ez HIVATÁS....
Ja, hivatás.Gondolom nem régóta vagy tûzoltó, ha az vagy egyáltalán.Abban pedig biztos vagyok hogy nem vagy családos ember, mert akkor tisztában lennél vele hogy a hivatásból nem fognak jóllakni a gyerekek.Azért írtam hobbinak, mert ha van elég pénzed akkor nem számít hogy gyakorlatilag kevesebbet keresel mint egy utcaseprõ, mert nem ebbõl fogsz megélni.Egyébként mivel államosítják a tûzoltóságokat ami újabb megvonásokhoz eredményez jelenleg csoportos leszerelések vannak folyamatban, így lesz hely bõven.A felvételi követelmény sem lesz valószínûleg annyira szigorú mint eddig.


Már 4 napja késik és olyan tüneteim vannak: nagyon kicsit érzékeny a mellem, hányingerem van, sokat vagyok éhes, sokat vagyok szomjas, szinte 3 óra ébrenlét után megint majd le ragad a szemem, szinte mindenhez savanyu uborkát eszek. Terhes vagyok?

töménytelen mennyíség? narancsot tudnék megenni, 2 naponta olyan érzésem van egy hete, hogy mindjárt megjön. De csak ma volt egy kicsi barna váladékom, azon kívül semmi. Meg ma egy kicsit görcsöltem is, de utána elmult.

Legjobb válasz: Anni ilyen kérde´s volt ma´r.Miért nem használjátok a keresöt?? igen valószínü,hogy terhes vagy.A mensi elmaradása után nyugodtan esztelhetsz. 38hetes kismama.

Anni ilyen kérde´s volt ma´r.Miért nem használjátok a keresöt?? igen valószínü, hogy terhes vagy.A mensi elmaradása után nyugodtan esztelhetsz. 38hetes kismama.
Mire vársz még, csinálj tesztet! Teljesen olyan tüneteid vannak, hogy babás vagy! Nekem is dec. 7-én volt meg utoljára, és nálunk már baba lesz, kimutatta a teszt:)
Teszt.teszt.teszt!
TESZT!!!!!! :) ))))) Szerintem babád lesz, gratulálok! Nekem dec.10.-én volt meg utoljára, így pár nap, és nekem is kiderül, hogy terhes vagyok-e! Remélem, hogy igen! :) )
Nekem dec 8-án volt meg utoljára, már egy hete teszteltem, azóta tudom babám lesz:-) Neked is tesztelni kell!!!!Sok sikert!
Teszt, teszt ezerrel.Nekem dec.9.-én volt meg utoljára, de nekem nega a tesztem, a dokim szerint ez nem jelent semmit, attól még simán lehetek.A tünetek hasonlók, a váladékot kivéve.Szorítok, hajrá!!Bár már tényleg kilukadna az oldal ha tudna, annyi ilyen kérdés volt már.:-)

Nagyon kicsit a szemeim, a szempilláim meg rövidek, és alul nincs is sok, max 2mm.. Mit tegyek?

Szempillaspirál nem használ sokat, pedig elég jó min?ség?t használok.Nem lehetne valamivel növelni a hosszát?

Legjobb válasz: Szerintem fogadd el magad. Mondjuk, nekem is pont ez van, meg ráadásul kicsit szeplõs is vagyok. És képzeld: nagyon sokan azt mondták, hogy nagyon aranyos és illik hozzám. nem minden fiúnak tetszik a nagy szem vagy szempilla. Ez már a reklámok hatása. Szóval fel a fejjel, szó szerint :)

Szerintem fogadd el magad. Mondjuk, nekem is pont ez van, meg ráadásul kicsit szeplõs is vagyok. És képzeld: nagyon sokan azt mondták, hogy nagyon aranyos és illik hozzám. nem minden fiúnak tetszik a nagy szem vagy szempilla. Ez már a reklámok hatása. Szóval fel a fejjel, szó szerint :)
A kérdező hozzászólása: értem, csak tényleg nagyon kicsik a szemeim és kíninak néznek..és elég zavaró, hogy egyfolytában két kiló sminket kell a pofámra kenem , hogy ne nézzenek annak......:S és ezt nem tudom elfogadni sehogysem..
A genetikai adottságaiddal nem lehet mit kezdeni, sajnos. Persze elmehetsz plasztikai sebészhez, de biztos, hogy megérné? Ahhoz, hogy nagyobbnak láttasd a szemed, nem kell feltétlenül két kiló sminket magadra kenned: egy ügyesen megválasztott szemkontúrral és szemhéjárnyalóval csodákat lehet elérni!
A 3D mûszempilláról már hallottál??? Nézz utána, akár a jutubeon (na, remélem, jól írtam...) pár videót, azt kimondottan az ázsiaiak találták föl, valószínû, hasonló problémák miatt!!! Próbáld ki, tök szuper!!! Egy kozmetikus
A kérdező hozzászólása: az kb mennyibe kerül?
Hát, egyáltalán nem reklámozás céljából javasoltam, hanem azért, mert Én is csinálom, és látom a vendégeken (és igen, volt már kis szemû, rövid pillájú is köztük) a teljes átváltozást! Megnõtt (persze csak optikailag...) a szemük, sokkal nyíltabb és ragyogóbb tekintetet csinál! Nálam 7000.-, csak a magam nevében tudok nyilatkozni az árról. Tartóssága 8-10 hét, de u.úgy lehet tölteni, mint a mûkörmöt, akkor akár évekig is viselheted!
A kérdező hozzászólása: köszönöm:) :) (amúgy olvastam valahol, ahová azt írták, hogy 13 ezer:S:S)
Nekem is ilyen szemfestek nelkul ...de en csak szemceruzat (alul) hasznalok es rimmelt

Vakult már meg valaha valaki gépezéstől? Mindenkinek van olyan, hogyha sokáig néz egy irányba akkor miközben a szemét mozgatja kicsit fáj? (de tényleg csak nagyon kicsit

Legjobb válasz: Nem hiszem, ki ijesztget ezzel? Nekem csak akkor szokott fájni mozgatáskor a szemem, ha lázas beteg vagyok.

Nem hiszem, ki ijesztget ezzel? Nekem csak akkor szokott fájni mozgatáskor a szemem, ha lázas beteg vagyok.
A kérdező hozzászólása: nem ijesztgetni akarok... mivel ez egy ilyen oldal ezért vettem a bátorságot és megmertem kérdezni
Azt kérdeztem, hogy téged ki ijesztgetett ezzel?
Sokszor szülõk mondják, hogy ne ülj annyit a gép elõtt, mert meg fogsz vakulni, stb., ezért kérdeztem. :-)) Egyébként ha mozgatáskor fáj a szemed, akkor menj orvoshoz, meg kell nézetned, hacsak nem vagy náthás, nincs arcüreg gyulladásod, mert akkor fájhat.
A kérdező hozzászólása: hm... bocsi én tévedtem... félre olvastam... amúgy csak akkor fáj, ha sokáig nézem a monitort/ sokáig (még ha magam elé is nézek ) a tûzõ napon vagyok.

Találtam egy cirmicicát. Nagyon kicsi. De eszik, meg iszik, csak éppen nem tudja az almot, és így xar. Kék a szeme neki még szal kb 4-5 hetes lehet. Nagyon kicsi, és állandoan igényli a figyelmet. Mit tegyek?

nekem erre nincs energiám...

Legjobb válasz: Add oda egy olyan ismerõsödnek,akinél jó helye van. Egyébként az alomra hamar rászoknak. Megmutatod neki 3-4 alkalommal és tudni fogja. :)

Add oda egy olyan ismerõsödnek, akinél jó helye van. Egyébként az alomra hamar rászoknak. Megmutatod neki 3-4 alkalommal és tudni fogja. :)
Sok figyelmet nem igényel. Én már felneveltem egy cicust akit 2 hetesen mentettem meg a haláltól. A nap nagy részében úgyis csak alszanak. Amikor felébred enni és inni kell Neki adni utána pedig gyengéden masszírozni a pociját majd alomra tenni és az elsõ mancsaival egy kicsit megkaparod vele a homokot. Hamar rá fog szokni.
A kérdező hozzászólása: de ez a cica folyton nyávog, és addig nem nyugszik meg míg az ölembe nem veszem itt dorombol elalszik, aztán ha leteszem valahova újra addig ordít míg nem veszem az ölembe...
Azért mert most Te vagy az Anyja. Kell Neki a meleg. Zacsit töltsd meg langyos vízzel és tedd bele egy dobozba/kosárba arra pedig tegyél törülközõt és tedd mellé a cicát. Én anno így oldottam meg.
A kicsiknek nagyobb a hõigénye, s anyja híján nálad keresi a meleg ölelést.

Nagyon rossz a szemem, és ráadásul cilinderes szemüveget kell hordanom. Melyik szemtorna lenne a legjobb, hogy legalább egy kicsit javuljon a szemem?

Legjobb válasz: Tökéletes látás szemüveg nélkül c. könyv. Kb. 900 Ft, szerintem megéri. :)

Tökéletes látás szemüveg nélkül c. könyv. Kb. 900 Ft, szerintem megéri. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi :) Cilinderes szemüvegnél is használ?
Igen. Csak hinned is kell benne. :) Egyébként nem tudom milyen erõs a cilindered... De nekem a kontaklencséimen nincs cilinder, mert anélkül is látok...
A kérdező hozzászólása: Végülis hiszek benne :) 2-es a cilinderem
Az nem vészes. :) Nekem 1es... :)
A kérdező hozzászólása: :) És a Dobd el a szemüveged c. könyv mennyire hatásos?
Azt a könyvet nem ismerem. :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!