Találatok a következő kifejezésre: Nagyon kevés gyes, (4 db)

Ha valaki 80 ezer körül keresett és gyeden van, vissza akar menni dolgozni mert ugye a gyes nagyon kevés annak is megéri?

Gondolok itt arra hogy a bölcsi is 20-30 ezer vagy ha nincs hely akkor magánba még több,plusz még egyéb költségek. szinte annyi marad a fizetésből minta gyesen maradnék.

Legjobb válasz: Miért ne érné meg? Azt írod, 30 ezer a bölcsi (ami azért erõs túlzás), akkor is 60 ezer marad a fizetésbõl nem a 25 ezer gyes.

Miért ne érné meg? Azt írod, 30 ezer a bölcsi (ami azért erõs túlzás), akkor is 60 ezer marad a fizetésbõl nem a 25 ezer gyes.
A kérdező hozzászólása: Nekem minden bölcsis ismerõs ezt mondta, mert a fizetés alapján állapitják meg.plusz bérlet 10 ezer, hetente kell a bölcsibe vinni mindenfélét. Nem tudom ezért kérdem hogy tényleg igy van- e?
Mi olyan kerületbe lakunk pesten ahol nem kell csak ebédett fizetni illetve havonta csoport pénzt , illetve havonta 1 pelust kell vinni ha a gyerek pelusos , popsitörlöt de ezt csak ha elfogy , popsikrém de ezt is csak akor kell vinni ha elfogy , nálunk nincsen olyan dolog amit hetente kéne vinni , tiszta ruhán kivül.
És ez kb ebéd + pelus 13000ft jön ki .ahol fizetni kell ott sem hiszem hogy havonta állami bölcsibe 35000ft többe kerülne mindenel együtt .
Szerintem kérdezd meg a bölcsit, mert államiba nem hiszem, hogy ilyen költségek lennének :) Én 13ezret fizetek akkor, ha 1 napot sem hiányzott a kisfiam. Ha volt 2 hét betegség - akkor 8 ezer. Havonta kell tisztasági csomag, de azokat otthon is elhasználnád rá. Kérdezd meg a bölcsit, és utána mérlegelj!
van kismamabérlet. :) ill. én már azért is visszamennék, hogy megmaradjon a melóhely.

Gyesen vagyok a 2, 5 éves kisfiammal itthon! Nagyon kevés és így arra gondoltam, hogy vissza mondom a gyest és leszámolok a munkahelyemről és elmegyek munkanélkülire! Ez lehetséges így?

Sajnos nemtudok vissza menni a munkahelyemre mert nem tudom éjszaka hova tenni a kisfiamat. Ezért gondoltam arra hogy vissza mondom a gyest és akkor a munkanélkülit még kapom 3 hónapig addig meg csak találok valami munkát!

Legjobb válasz: Elég rizikós, mert ha 3 hónap után mégsem találsz munkát, akkor semmi bevételed nem lesz. Azt is meglépheted, hogy papíron visszamész dolgozni, de egybõl elmész betegállományba, a gyerek 3 éves koráig nem küldhetnek el, így van még fél éved munkát találni. Ha nem sikerül addig, akkor ugyan elküldenek a munkahelyedrõl (mert már nem leszel védett) viszont onnantól még 3 hónapig tudsz munkanélkülin lenni. - ezzel a megoldással nem a következõ 3 hónapod van biztosítva, hanem 9.

Elég rizikós, mert ha 3 hónap után mégsem találsz munkát, akkor semmi bevételed nem lesz. Azt is meglépheted, hogy papíron visszamész dolgozni, de egybõl elmész betegállományba, a gyerek 3 éves koráig nem küldhetnek el, így van még fél éved munkát találni. Ha nem sikerül addig, akkor ugyan elküldenek a munkahelyedrõl (mert már nem leszel védett) viszont onnantól még 3 hónapig tudsz munkanélkülin lenni. - ezzel a megoldással nem a következõ 3 hónapod van biztosítva, hanem 9.
Szerintem lehetséges, csak az a kérdés, hogy hol helyezed el a kisfiadat, vagy van bölcsi helye?

Ha letelik a gyedem, és gyes alatt újból teherbe esek, akkor érdemes e visszamenni dolgozni, hogy a következő tgyás, gyed ne legyen nagyon kevés?

A bérem amikor gyedre jöttem 133.800 volt, most 140.000 körül.Ez közel annyi mint minimálbér 2x-e-ilyenkor mib?l számolnak majd új tgyást, gyedet?

Legjobb válasz: Ha nem mész vissza dolgozni, csak gyesre vagy jogosult ( alanyi jogon jár, bértõl független) Ha visszamész dolgozni, és megvan a 180 nap biztosítási idõd, jogosult vagy a tgyás-ra és utána gyedre is, ami az átlagkereseted függvénye. Elsõ hat hónapban tgyás, ami az átlagkereset 80 %-a és nincs maximálva, utána gyed, ami szintén bérfüggõ, de a mindenkori költségvetési törvény maximum összeget állapít meg. ( Ezt most pontosan nem tudom jelenleg mennyi )

Ha nem mész vissza dolgozni, csak gyesre vagy jogosult ( alanyi jogon jár, bértõl független) Ha visszamész dolgozni, és megvan a 180 nap biztosítási idõd, jogosult vagy a tgyás-ra és utána gyedre is, ami az átlagkereseted függvénye. Elsõ hat hónapban tgyás, ami az átlagkereset 80 %-a és nincs maximálva, utána gyed, ami szintén bérfüggõ, de a mindenkori költségvetési törvény maximum összeget állapít meg. ( Ezt most pontosan nem tudom jelenleg mennyi )
A kérdező hozzászólása: "Abban az esetben, ha nem rendelkezik 180 napi tényleges keresettel az irányadó idõszakban, akkor a terhességi gyermekágyi segély és a gyermekgondozási dij összegét a szerzõdés szerinti bérébõl számitják, de az maximálva van a minimálbér kétszerese összegében."-ezt a véleményt egy másik topicon kaptam. Eszerint nem kell visszamennem dolgozni, mert a bérem alapján így is a maximum gyedet kapom majd. Most mi az igazság? Segítsen valaki!!!:-)
Én ebben a szituban voltam, a gyes utolsó hónapjában mentem táppénzre, mint veszélyeztetett terhes.Kaptam rendesen a táppénzt, most pedig a tgyást, ami annyi, mint az elõzõnél.Biztosítva vagy a gyes által.
Szia! Nekem sikerült a gyed utolsó hónapjaiban teherbe esni, így azt választottam, hogy kivettem a rengeteg szabimat, ami már ugye jobb pénz, mintha csak a gyest kapnám. Persze kapom a gyest is mellette, aztán szülésig elmegyek tp-re, ha lejár a szabi. A legjobban azt hiszem úgy lehet járni, ha visszamész fél évet dolgozni következõ szülés elõtt, de minden esetben érdemes a mai világban tb szakértõ vagy pedig a munkahelyeden a munkaügy segítségét kérni.
Szia! Ismerõs a dilemma. A második gyermekem akkor született, mikor az elsõ 2 éves 4 hónapos volt. Én úgy oldottam meg, hogy kivettem az otthon töltött évek alatt összegyûlt szabadságomat (ami mint kiderült 1 évnyi szabadság lehet) és utána táppénzre mentem. Ha nagyon rendes a fõnököd, akkor meg tudjátok beszélni, hogy legyen.
Az elõzõ hozzászóló vagyok. Még annyit tennék hozzá, hogy érdemes bemenni az OEP-hez és konkrétan rákérdezni, így Te is megnyugszol. Nekem mást mondott a munkahelyem könyvelõje, mást a háziorvos, szóval megéri szerintem rákérdezni az OEP-nél. Ha szerencséd van, telefonon, de inkább személyesen.


Nagyon kevés pénzből (gyes, gyerektartás és családi pótlék) kell eltartanom 3 kisgyermekemet. Hová tudnék tárgybani segitségért fordulni?

Ruhát az idén még nem tudtam nekik venni. A két nagyobbnak van 2-2 rövidnadrágja, és kb 3-3- pólója, és azok is sajnos kivetnivalót hagynak maguk után :( A kicsinek is épp elég egy hétre a ruha. Olyan kevés pénzb?l élünk, hogy ha kifizetem a rezsit, és megveszem az alapvet? élelmiszereket, nem marad egy fillérünk sem. Hol tudnának nekem segiteni, hoyg legalább ?sszel és télen az iskolába járáshoz legyen elég ruhájuk? :( Otthon nincs internetem, de próbálom rendszeresen figyelni a válaszokat, és mindenkinek el?re is köszönöm.

Legjobb válasz: Nálunk az egész család turkálóból öltözködik, nem a legelegánsabb módszer, de legalább van ruhánk. Nem vet fel minket sem a pénz... Ha teheted, járj körbe minél több turkálót, ahol kilóra adják a ruhát (én egy ezresbõl 10-15 pólót is tudok venni, ha szerencsém van)! Biztosan fogsz találni olyat, ami jó rájuk, és nem ócska... De elmehettek a helyi családsegítõbe is, vagy a Vöröskereszthez, õk szoktak ruhákat osztani a rászorulóknak.

Nálunk az egész család turkálóból öltözködik, nem a legelegánsabb módszer, de legalább van ruhánk. Nem vet fel minket sem a pénz... Ha teheted, járj körbe minél több turkálót, ahol kilóra adják a ruhát (én egy ezresbõl 10-15 pólót is tudok venni, ha szerencsém van)! Biztosan fogsz találni olyat, ami jó rájuk, és nem ócska... De elmehettek a helyi családsegítõbe is, vagy a Vöröskereszthez, õk szoktak ruhákat osztani a rászorulóknak.
szia..én mondok egy egyszerûbb megoldást..és nem azzal kapcsolatban hogy mit vegyél.. bemész a helyi õnkorményzathoz és kérsz nyomtatványt rendszeres nevelési segélyrõl, egyszeri nevelési támogatásrol..és irsz egy papirt az iskolásztatáshoz..van az õk-nál lehetõség, adnak pénzt nem sokat hogy a gyerekekre forditsd, ruha, butor...stb...ezekhez kérned kell igazolást a gyesrõl, a családibol és mivel nem haladja meg az õregségi nyugdij leg kisebb õsszegét az egy fõre juto bevételed kapni fogtok havi támogatást is meg egyszerit..mind 3 gyerek után 5-10000 ft-ot...tõbb mint a semmi...kérhetsz lakás fentartási támogatást...csatolod hogy mennyi a rezsije a lakásnak és abba is besegitenek...olvasd végig, csatolj mindent ami kell és megkapod hisz az életetek ezen mulik...kb ennyit tudok...mi most intéztûk el ismerõsõmnek..sok sikert..
Írj privát emailt, hátha tudok segíteni. Írd meg a méreteket is.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm mindenkinek a választ! Eger mellett lakom, az egri Vöröskereszthez bemegyek jövõ héten, nagyon bizom benne, hogy sikerrel járok. A teszveszt próbáltam, amikor még nem voltak anyagi gondjaim, és nem egyedül neveltem õket, nem volt probléma a ruházkodással sem, azokat próbálom/próbáltam eladogatni (amiket kinõttek), de mivel nem lábalok ki a kölcsönkérésekbõl sem, igy mindig van hová fizetnem :( A fiaim 128-134-es, illetve 146-152-es ruhákat hordanak, a kislány pedig 92-98-ast. Már most a rosszullét kerülget a téli gázszámlától... Még jó, hogy az állam elkezdte megelõlegezni a gyerektartást, eddig ez sem volt.
hol laksz? melyik városban vagy városhoz közel?
Nálunk a kerületben szoktak csinálni ruhaosztást és gyûjtést, nem tudom pesti vagy e de ahelyi ingyenes újságokat érdemes figyelni.Én sajna még nem tudok segíteni , mert most fogok szülni csak és gondolom neked nagyobb rucik kellenek, de ennyi ötletem van.Nálunk van itt olyan turi ahol be is vesznek ruhát, leglább is ez vankiírva.ha a tiebõl tudsz kiselejtezni lehet tudsz cserélgetni ilyen helyeken.Amúgy az önkormányzatos dolog mûködik elvileg én is néztem a mi helyi önkormányzatunkat aki ennyire rászorult elég sok mindent meg tud igényelni.A szociális részlegen kérdezz utánna mindenképp, ne hagyd ki!Vöröskeresztet is megkérdezheted, elvileg azért vannak...namegy én is nemegyszer vittem oda ruhákat , kinek adnák ha nem a rászoruóknak, gondolom én.Hirtelen ennyi ötletem van sajnos.39hetes kismama
Szia! Az én anyum 9 gyereket nevelt egy jövedelembõl a családiból és anyaságiból. de volt, h jövedelem nem is volt. Mi ha kértünk volna sem kaptunk volna semmit. :( Max a beiskolázási támogatást. Én nem tudom hogy csinálta anyum, meg mi hogyan éltük túl. bár kölcsönkérés az rendszeres volt, valahog ymindig történt. ruháink nekünk sem volt sok, sõt. Mi egymásét váltogattuk. Apum hol dolgozott, hol nem, ah igen akkor külföldön. az elsõ 3-4 hónap mindig regenerálódás volt. soha nem sikerült félretenni. :( Azért 9 gyerek nagyon sok. Ja és nekünk a "kimenõ" ruhára nagyon kellett vigyázni. Ovi vagy suli után egybõl ruhacsere volt. nem volt könnyû, de sokat tanultunk belõle. Ha gondolod írj privit, adj méreteket, és hátha akad valami otthon: :)
Próbáld ki a teszveszt...hátha plusz bevételt hoz...ha eddig még nem próbáltad...
A kérdező hozzászólása: Igen, én is voltam már turiban, de most még arra sincs pénzem :( Adósságom is van, mert a rezsire kölcsön kellett kérnem, és azt is nyögöm. Köszi az ötletet, de mostanában még ezt sem tudom megoldani :(
A kérdező hozzászólása: A 39 hetes kismamának sok sikert, és sok boldogságot, jó egészséget kívánok! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!