Találatok a következő kifejezésre: Nagyon keményedik pocakom, (14 db)

Nagyon keményedik a pocim és alul nagyon feszül, ez miért van? 34hkm

Legjobb válasz: Nekem is keményedik, néha menni alig birok, a doki azt mondta ilyenkor vegyek be No-spa tablettát, készül a méh a szülésre. 35h km

Nekem is keményedik, néha menni alig birok, a doki azt mondta ilyenkor vegyek be No-spa tablettát, készül a méh a szülésre. 35h km
Készülget a szervezeted a majdani szülésre. Teljesen normális, egészséges jelenség, pláne a 34. héten. 37 hkm
én is ezt érzem. de ugye ez nem jelenti azt, hogy hamarosan szülünk? 34 hkm
Természetesen NEM!!! Szülni akkor is lehet korán, ha semmi jele sincs, meg akkor is lehet túlhordani, ha az utolsó pár hetet végig jóslózod!!Sajnos ezekbõl a jelenségekbõl nem lehet megállapítani a szülés idejét! 3 hós fiú anyucija
Ezek joslok, gyakorolja a mehed a szulest, teged pedig felkeszit. Mostantol lesznek is :) Boldog baba varast, es nagyon konnyu szulest kivanok neked!!! :) ) es persze sok sok egeszseget, boldogsagot!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Ugye nincs baj? Nagyon megijedtem, a pici az egész napos rugkapálka után nagyon hirtelen elcsitult, a pocakom magnézium ellenére is nagyon keményedik, és fáj.

15hetes kismama vagyok. Ma nagyon sokáig kellett hideg helyen lennem, és ugyan kabátban voltam, de ülni 2órán át, majdnem olyan hidegben, mint kint, reggel, nagyon megviselt. Mikor beértem a munkahelyemre, akkor a pici "vidáman" ficánkolt, és elvolt, most azonban egyre jobban húz a derekam, fáj a pocakom, szúr, keményedik, pedig magnéziumot is vettem be, a babó pedig nem mocorog. Ugye nincs baj?

Legjobb válasz: Kedves utolsó, tudom, hogy "csoda", nem is az a baj, hogy nem érzem. Hanem a pocak nagyon fáj... "szülök" nagyon erõsek a görcsök, pedig a mai magnéziumadagom bevettem, plusz egyet, húz a derekam, szúr, fáj... Ezen aggódok. Manó alszik:) remélem.

A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó, tudom, hogy "csoda", nem is az a baj, hogy nem érzem. Hanem a pocak nagyon fáj... "szülök" nagyon erõsek a görcsök, pedig a mai magnéziumadagom bevettem, plusz egyet, húz a derekam, szúr, fáj... Ezen aggódok. Manó alszik:) remélem.
A kérdező hozzászólása: Bocsánat a lepontozásért, ha ez lenne a bajom, jól jöttek volna:) legközelebb ha azon aggódok, nem mocorog, majd újraolvaslak titeket.. Köszönöm.
nyugi!!! nem kell rögtön szaladgálni! már az is egy nagy csoda, hogy te 15 hetesen érzed! csak pihen, és amikor elkezdi az ember érezni legelõször, minden könyv írja, hogy nem kell megijedni, ha utána hosszabb távon nem érzi az ember!!! boldog babavárást!
Egyetértek az elõttem szólóval. Nem mindig aktív a baba, ráadásul ha délelõtt rugdosott .Szerintem izgulni csak akkor kell , ha már több mint fél-egész nap kimarad De még akkor se kell nagyon izgulni , hiszen õ se lehet aktív. Fõleg 15 hetesen csoda hogy már érzed. Üdv, egy 26 hetes
Ha nem csillapszik a helyzet 1-2 órán belül, én biztosan felhívnám az orvosom vagy bemennék a nõgyógy ügyeletre. Addig is pihenj és relaxálj!
Sztem pedig nyugtalanító tüneteknél érdemes szakemberrel beszélni... És ezek szerintem azok, bár mindenkinek más a tûrésküszöbe. Remélem elmúltak a kérdezõ panaszai :-)

Tegnap óta nagyon keményedik a pocim. Ez normális? Mitől van?

Eddig nem volt ilyen problémám. Ha fekszem akkor nem érzem csak ha állok és megyek.35 hetes kismama

Legjobb válasz: Nagyon szerencsés vagy, hogy csak most kezdõdött. Nekem a 28.héttõl keményedik. Mg-ot szedek rá, de szerintem te már ne kezd el, mert csak a 36. hétig javasolják.

Nagyon szerencsés vagy, hogy csak most kezdõdött. Nekem a 28.héttõl keményedik. Mg-ot szedek rá, de szerintem te már ne kezd el, mert csak a 36. hétig javasolják.
nekem ez a 15hétöl van, sokat pihenek meg szedem a mg b6 27+2napos
Ilyenkor már normális, nem inkább jóslófájásokat érzel? MagneB6-ot már nem szedhetsz. Lényegében a méhed most intenzívebben készül a szülésre, mint elõtte.
Ez már normális ilyenkor, csak arra figyelj, hogy ha erõsödnek, sûrûsödnek, akkor menj a kórházba, mert most még koraszülésnek számítana, ha megindulna a szülés. Pinenni kellene kicsi most többet, az segít!

Tegnap ota nagyon keményedik a pocakom, és mensi szerü görcseim vannak, de olyan mintha egyfolytában kemény lenne. Jelezheti -e a szülés közeledtét?

a baba mocorog csak nyilván kevesebbet,és aggódom mitöl ez a keményedés eddig nem igen tapasztaltam ezt a folytonos érzést.aki tud lenne szives megosztani tapasztalatát?

Legjobb válasz: Szerintem közeleg az idõ!!!

Szerintem közeleg az idõ!!!

Nagyon keményedik a pocakom, mitől lehet és mit csináljak?

Gyakorlatilag csak akkor nem keményedik, ha fekszem. Szinte egész álló nap kemény. Ez baj? 39 hetes vagyok

Legjobb válasz: Mostmar semmit nem kell csinalnod :) Magneziumot ugye a 36. hettol nem szabad szedni, pont azert, mert ezek a kemenyedesek mar nem baj, ha vannak, sot, hisz elobb-utobb szulni akar az ember lanya, ahhoz meg ezek bizony kellenek. A kemenyedes ebben a "korban" teljesen oke, lassan szulni fogsz, a meh izomzata a folyamatos osszehuzodasokkal (ezt erzed kemenyedesnek) gyakorol a szulesre.

Mostmar semmit nem kell csinalnod :) Magneziumot ugye a 36. hettol nem szabad szedni, pont azert, mert ezek a kemenyedesek mar nem baj, ha vannak, sot, hisz elobb-utobb szulni akar az ember lanya, ahhoz meg ezek bizony kellenek. A kemenyedes ebben a "korban" teljesen oke, lassan szulni fogsz, a meh izomzata a folyamatos osszehuzodasokkal (ezt erzed kemenyedesnek) gyakorol a szulesre.
Egyet tudsz tenni, de azt intenzíven: PIHENJ!:-)
szia én is pont 39hetes vagyok, és rengeteget keményedek.nekem minden este 8percenként jó két órát jönnek ezek a keményedések, meg hát egésznap, folyamatosan.fájdalmas, de bizony készül a babó kifelé:D sok sikert!
magne b6-de azt hiszem ekkor már nem is lehet.sõt kell is keményedni
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!
már 39 hetes vagy? Korán kezded a netezést.. én ennyi idõsen még beszélni sem tudtam nem hogy írni..

30+3 hetes kismama vagyok és nagyon sokat keményedik a pocim és fáj a szemérem csontom is. Volt jósló fájásom is és a derekam is elég sokat fáj (mint amikor menstruálok). Lehet hogy korábban fogok szülni a kiírtnál vagy esetleg kinyílhat a méhszájam?

Legjobb válasz: Valószínû azért fáj a csontod mert már elkezdett alkalmazkodni a szüléshez(tágul). Nekem is majd' szétmegy a combtövem, ahogy formálódik, de ez jó.pihenj többet, hogy ne keményedjen a pocid, meg a derékfájás miatt is.Én 33 hetes vagyok most a 2. babával. De azt tudd, hogy minden orvos, szülésznõ stb azt mondja ha már hármassal kezdõdik a hetek száma baj nem lehet, ha megszülsz korábban.Az elsõ baba nekem is korábban született.Menj el vizsgálatra és megmondják elkezdett-e már tágulni a méhszájad.Nekem még teljesen zárt, de ezek amiket leírtál megvannak ugyanúgy:)kitartás:)

Valószínû azért fáj a csontod mert már elkezdett alkalmazkodni a szüléshez(tágul). Nekem is majd' szétmegy a combtövem, ahogy formálódik, de ez jó.pihenj többet, hogy ne keményedjen a pocid, meg a derékfájás miatt is.Én 33 hetes vagyok most a 2. babával. De azt tudd, hogy minden orvos, szülésznõ stb azt mondja ha már hármassal kezdõdik a hetek száma baj nem lehet, ha megszülsz korábban.Az elsõ baba nekem is korábban született.Menj el vizsgálatra és megmondják elkezdett-e már tágulni a méhszájad.Nekem még teljesen zárt, de ezek amiket leírtál megvannak ugyanúgy:) kitartás:)
Még azért elég korai lennél, szedjél reggel délben este magnéziumot. Nekem a ctg is jelezte az össze húzoást és ezt ajánlották, azota több mint 2 hét telt el és jobb most már, kevesebb a keményedés.

Nagyon sokat kemenyedik a pocim ilyeszto modon kerlek segitenetek?

26 hetesek vagyunk a picivel es atlagba napi 5x kemenyedik es kidudorodik golflabda meretuen. a mai nap alig mozgolodott es kb 20x volt kemeny mitol lehet?

Legjobb válasz: Tippem sincs sajnos, hogy mitõl lehet. A Védõnõm viszont azt mondta, hogy napi 5 kemenyedés még elmegy, de, ha anná több van, akkor azonnal orvos....

Tippem sincs sajnos, hogy mitõl lehet. A Védõnõm viszont azt mondta, hogy napi 5 kemenyedés még elmegy, de, ha anná több van, akkor azonnal orvos....
Nem akarlak megijeszteni, nekem is ilyen volt, az orvosom azt mondta, hogy normális. 25 héten aztán burokrepedés, koraszülés, a baba nem élte túl.
Ilyenkor magnéziumot szoktak adni ló adagban. A legjobb a magnosolv granulátum. Nekem az elõzõ terhességnél végig keményedett a pocim es a 41. héten szültem.
Én is sokat keményedtem, voltam kórházban is, nem vettek elég komolyan, mert a 33. héten nem adtak tüdõérlelõ szurit. Amikor hazaértem a kórházból, burokrepedés, lepényleválás, mentõvel kórházba, megszületett a kisfiam, most gyógytornászhoz járunk mert nem fejlõdik rendesen. Szerintem menj kórházban, bármi is van készülõdõben még le tudják állítani, illetve ha a 30. hét után is keményedsz, kérj tüdõérlelõ szurit, mert ha korababa lesz, legalább lélegezni tud, nem úgy mint az enyém...
A 20x-i keményedés a teljes méheden volt. Mert elõtte azt írtad, hogy voltak keményedéseid, és golflabda méretûen kidudorodik. Ha csak ott kemény ahol kidudorodik ill a környékén, az azt jelenti, hogy nem keményedsz csak a baba épp kitol valamit vagy épp az egész testét. Nekem ilyen sokszor szokott lenne, szép amorfan áll ilyenkor a hasam, de pl ilyenkor sem kemény alul csak borzasztóan feszül a nyomása miatt. Ez nem gond. Magnéziumot szedsz egyébként? Pocakodat sokat simogatod?
Azért nem kell halálra ijeszteni szegényt, mert a legtöbb esetben élettani jelensegril van szo. Akkor van gond, ha elkezd nyilni a méhszáj. Dokihoz mindenképpen Menj el, hogy megvizsgáljuk, ha minden oké, akkor pihenésre fog es magneziumot kell szedni magas aranyban
Nem kell megijedni, 25. héttõl 32-33. hétig van egy nagy növekedési ugrása a babának és gyakoribbak lehetnek a keményedések. Ettõl függetlenül az orvosi vizsgálat fontos, mert itt a net elõtt nem tudhatjuk, hogy mennyi ideig tartanak, derékbe sugárzóak-e (ezt kell figyelni!). Nekem a 32. héten volt szülõszobai felvételem emiatt, 5 perces derékba sugárzó fájások voltak, kaptam infúzióban magnéziumot és 2 tüdõérlelõt. Igazi, erõs fájások voltak, de a méhszájamat nem nyitották meg teljesen és nem lett belõle koraszülés. Végül a 38. héten szültem meg az egészséges kislányomat. Ne aggódj, nem feltétlen van baj, de orvos lásson!
#2 vagyok! bár engem ijesztett volna valaki meg, akkor tettem volna valamit ellene! De engem is csak azzal altattak, hogy óóó ez normális! Hát van, amikor k*[email protected] nem az!!!
Ha csak egy bizonyos részen érzed akkor a baba nyomja magát. Keményedni akkor keményedsz ha az egész Hasad kemény.
a baba nyomja ki magát és olyan pozícióban van, h nyomja a veséd/hólyagod/vénád a fenekedben, ezért nehéz a járás. keményedéskor a teljes has kemény, nem csak biz. részeken.
A kérdező hozzászólása: Bocsi, azt nem írtam, hogy az egész POCIM kemény olyankor, csak közben megváltozik az alakja is! ;)
A kérdező hozzászólása: Látom ti sem bírjátok ezt a meleget... pff Nem értem, hogy mi a baj a kérdésemmel, de nem muszáj válaszolni :(
Nekem is van, hogy nem szimmetrikusan keményedik. Viszonylag ritka, általában rendes "focilabda" lesz a pocim, de néha van (pl ha oldalt fekszem), hogy egyik oldala kidudorodik és úgy keményedik be teljesen. Szerintem ez is teljesen rendes méhösszehúzódás csak a baba meg a méh elhelyezkedése épp olyan, hogy így tud összehúzódni.
Én sem nagyon tudom megkülönböztetni. Valahogy az igazi keményedést mindig felismerem, mert egyértelmû, de amikor a baba kinyomja magát, akkor nem vagyok biztos abban, hogy az nem keményedés. A szülésznõm azt mondta, hogy a keményedésnél tényleg az egész has kemény, nem csak a baba testrészeit lehet érezni. Viszont, mivel megfeszül a has, deformálódhat, látszik a baba alakja is talán. Én egyébként pont a "deformáltságról" ismerem meg legegyértelmûbben. Az igazi keményedésnél lejjebb kezdõdik a hasam, határozottan befér a tenyerem a mellem alá. Amikor csak a baba nyomja ki magát, akkor a pocakomnak más íve van fent (is). Nem tudom, mennyit segítettem... 38 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) Néha úgy vagyok vele, hogy túl jól érzem magam ahhoz képest, hogy nem sokára szülök. :) Könnyû szülést nektek és kitartást a kánikulához!

Sokszor keményedik a pocakom! Szinte lehet az mondani egész délelőtt, tegnap este felé már nem volt nagyon aktiv és ma sem az a babám! És a tegnapi kedvem. Hát meg lehet kérdezni a férjem! Mi lehet ez? 35 hetes, de uh-á szerinnt 37 hetesek vagyunk!

Legjobb válasz: Magne B6-ról lassan le kell mondanod, ha a doki nem mondta még, akkor hamarosan fogja mondani. Az utolsó 4 hétben már nem szabad elnyomni a fájásokat, görcsöket, mert elõremozdítják a szülést. Nekem is sok keményedésem van, de még nem sokat mozdultunk elõre ilyen téren (2200), képzeld el, ha elnyomtam volna a görcsöket. 39+3 hetes kismami

Magne B6-ról lassan le kell mondanod, ha a doki nem mondta még, akkor hamarosan fogja mondani. Az utolsó 4 hétben már nem szabad elnyomni a fájásokat, görcsöket, mert elõremozdítják a szülést. Nekem is sok keményedésem van, de még nem sokat mozdultunk elõre ilyen téren (2200), képzeld el, ha elnyomtam volna a görcsöket. 39+3 hetes kismami
35 hetesen nekem is sokat keményedett már, sõt minél fáradtabb voltam, annál többet. Pihenj, ha elsõ babád, akkor még van rá lehetõséged. A hangulatváltások meg amúgy is jönnek-mennek ilyenkor, szerintem nem kell nekik nagy jelentõséget tulajdonítani. Az UH meg sokszor mellélõ, nálam is két héttel nagyobbnak mondták, nem számított. Még egy kicsit maradjon bent az a baba :o) Magne B6-ot szedhetsz (gondolom dokid is mondta már), ha eddig nem szedtél. Még hetekig ellehetsz így, bízz benne, hogy a baba tudja, mikor kell kijöjjön. Ha meg bármi aggasztót tapasztalsz, egy telefon a dokinak! (görcsölni, vérezni pl. nem kellene még) Jó pihenést, majd szép szülést Neked!
A kérdező hozzászólása: 32 héttõl nem szedem a magne b6-ot!
Nekem azt mondta a dokim, hogy 37-tõl kell leállni a Magne B6-al, mert hogy onnantól nem koraszülött, és még azt is hozzá tette, hogy igazán nincs jelentõsége, mert ha beindul egy szülés, akkor nincs az a Magne B6, ami leállítsa... Sõt, én napi kettõt egészen a végéig szedtem, mert úgy nem görcsölt a vádlim, ha meg leálltam vele, akkor igen. Így is 38 hétre megszültem. Persze kövesd az orvosod utasítását! elsõ

38 hetes kismama vagyok! Nemtudom, hogy ez keményedés vagy csak a babám? Nagyon sokszor érzem napközben hogy a köldököm felett kökemény a hasam! Ez a baba lehet? Vagy ilyen sokszor keményedik a pocim?

Este is mikor lefekszek ilyet érzek! Lehet elöbb jön a baba?

Legjobb válasz: Szia! Szintén 38+3 hetes vagyok és ugyanezt (is) érzem! Szerintem keményedés, de a baba is sokszor kinyomja magát a köldök környékén. Ettõl még nem biztos, hogy hamarabb jönne, ez "csak" keményedés. A görcsökre kell figyelni, ami a derékba is kisugárzik, és ha rendszeressé válik (10 perc alá megy), akkor irány a kórház! Szegény babónk már alig fér el, keresi a neki legkényelmesebb helyzetet :) Kitartás és könnyû, boldog szülést!

Szia! Szintén 38+3 hetes vagyok és ugyanezt (is) érzem! Szerintem keményedés, de a baba is sokszor kinyomja magát a köldök környékén. Ettõl még nem biztos, hogy hamarabb jönne, ez "csak" keményedés. A görcsökre kell figyelni, ami a derékba is kisugárzik, és ha rendszeressé válik (10 perc alá megy), akkor irány a kórház! Szegény babónk már alig fér el, keresi a neki legkényelmesebb helyzetet :) Kitartás és könnyû, boldog szülést!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!